Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 20:11   #2731
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Czyli na początek kupić i obcinaczkę i nożyczki?
Dla siebie nie toleruje nic z tych rzeczy. Tylko pilniczek
Ja obcinam nożyczkami. Jak widać zdania podzielone. Często można kupić zestaw nozyczki+obcinaczki+pilni czek. Swoje paznokcie obcinam obcinaczkami, bo nie umiem lewą ręką obcinac nożyczkami u prawej
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:13   #2732
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
My kapalismy kube w pokoju. Tz wynosil potem wanienke z woda

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ja nie lubie obcinaczki. Zdecydowanie wole nozyczki. I dla siebie I dla mlodego.

Nożyczki wydają mi się lepsze, te dla dzieciaczków są zakończone płaskimi zaokrągleniami.
Nie wiem czy zdecyduję się na obcinanie paznokci malutkiemu szkrabowi, córeczce brata tak wdała się infekcja i zbierała jej się ropa przy płytce, miała takie opuchnięte paluszki

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-06-14 o 20:17
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:20   #2733
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
w temacie nedrapek , pytanie do doświadczonych mam , co o nich myślicie , gdzieś czytałam (już dokładnie nie pamiętam gdzie) ktoś się wypowiadał że są niewskazane dla maluchów , sama nie wiem
Nie używałam. Położne w szpitalu i ta która przychodziły odradzały. Ważne jest pobudzanie zmysłu dotyku a niedrapki to uniemożliwiały. Wystarczy obcinac regularnie paznokcie i po problemie (do ok miesiąca się nie obcina tylko swoim paznokciem można usunąć, bo są bardzo miękkie, albo same odpadają)

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Może Twój gin ma takie metody. Wcześniej też do tego samego chodzilas?

Ja robiła w grudniu 2014 i nie miałam wyboru, tylko 75 g.
Nie spotkałam się, żeby ktoś miał robione z palca.
Do tego samego.

Z palca miałam tylko pobieranie na czczo, reszta "normalnie"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:20   #2734
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Ja obcinam nożyczkami. Jak widać zdania podzielone. Często można kupić zestaw nozyczki+obcinaczki+pilni czek. Swoje paznokcie obcinam obcinaczkami, bo nie umiem lewą ręką obcinac nożyczkami u prawej
Ja też używam obcinaczki, ale tylko jak muszę - tak to pilniczka. Ale czytałam, że nożyczki są lepsze, bo od obcinacza paznokcie się mogą rozdwajać - nie wiem ile w tym prawdy ;-) jeszcze nie myślałam, jak będziemy obcinać dziecku - pewnie będziemy próbować metodą prób i błędów ale obcinamy kotu, to i dziecku damy radę :-D
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:21   #2735
bluesberry
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465932061093.jpg (42,3 KB, 30 załadowań)
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:24   #2736
pstryczek84
Zakorzenienie

Blue-co to? Bo na fonie nie widac :-\

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:26   #2737
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Co do kąpania - to gdzie będziecie kąpać maluszka? Ja się zastanawiam, jak to zorganizować - w łazience nie bardzo mamy miejsce na wanienkę (wanny nie mamy, tylko prysznic bez brodzika), a z kolei nosić do pokoju całą wanienkę, wylewać wodę - jakoś tego nie widzę...
Będziemy kąpać jak Kacpra - do łazienki stoliczek, na stoliczek wanienka. Ubieranie na przewijaku na pralce. Ale to krótko tak kąpaliśmy, w końcu nie chciało mi się przenosić stoliczka i wanienkę wkładaliśmy do wanny a jak miał niecały rok zaczęliśmy kąpać w wannie.

Co do majtek to nie miałam takich ciążowych - spodnei z pasem mnie denerwowały, więc takich majtek nie chciałam. Nosiłam normalne tylko większe i układałam je pod brzuchem Kupiłam też kilka par takich bez gumki w pasie, wiec nei cisnęły.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-06-14 o 20:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 20:37   #2738
bluesberry
Zakorzenienie

PSTRYCZEK pościel do łóżeczka, dziewczynkowa bardziej ale wpadła mi w oko
Stary 2016-06-14, 20:54   #2739
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie obcinam pazurkow danielowi tylko tz. Jak mial dwa miesiace tak mu obcinalam paznokcie ze obcielam skorke na opuszku i polala sie krew:/ do tej pory mam wyrzuty sumienia😔
Ojoj to nie zazdroszczę przeżyć 😞
Ja jakoś w miarę szybko zaczęłam obcinać te paznokietki właśnie dla Bezpieczeństwa i wygody córci. Samemu trzeba sprawdzić czym będzie wygodniej 😊

Ja kurde chyba dziś nie zasnę, zjadłam właśnie 3 brzoskwinki - ufo (te płaskie) i oszaleję bo z kilo bym jeszcze zjadła😭 kocham te brzoskwinki miłością najszczerszą💓

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:55   #2740
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Będziemy kąpać jak Kacpra - do łazienki stoliczek, na stoliczek wanienka. Ubieranie na przewijaku na pralce. Ale to krótko tak kąpaliśmy, w końcu nie chciało mi się przenosić stoliczka i wanienkę wkładaliśmy do wanny a jak miał niecały rok zaczęliśmy kąpać w wannie.

Co do majtek to nie miałam takich ciążowych - spodnei z pasem mnie denerwowały, więc takich majtek nie chciałam. Nosiłam normalne tylko większe i układałam je pod brzuchem Kupiłam też kilka par takich bez gumki w pasie, wiec nei cisnęły.
U mnie jak wstawie stolik w łazience, to chyba będę musiała stać za drzwiami :-D pralka ma 40cm szerokości, więc też nie bardzo... mam za to dużo blatu w kuchni, więc tam można by spróbować, ale w kuchni nie mamy grzejnika, więc w zimie może być tam za zimno... chyba pozostanie nam noszenie wanienki do pokoju...
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:57   #2741
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
PSTRYCZEK pościel do łóżeczka, dziewczynkowa bardziej ale wpadła mi w oko
Są w sklepach ochraniacze na szczebelki, ale na cały obwód łóżeczka? Przeglądam internety i widzę tylko takie na połowę:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 21:12   #2742
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Czyli na początek kupić i obcinaczkę i nożyczki?
Dla siebie nie toleruje nic z tych rzeczy. Tylko pilniczek
Synowi obcinam do teraz nożyczkami, jakoś tak mi łatwiej. Sobie skracam obcinaczką.

Instagram

Stary 2016-06-14, 21:21   #2743
shine_sky
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Jak lecicie z tematem do głowa mała, od wczoraj chyba 5 stron

Rozmawiałyście o mebelkach i przewijakach - my kupujemy komodę białą w ikeaa na ciuszki, taką za 299zl, do tego drewniany stolik na przewijak(Tżet pomaluje na biało), od razu kupię te pojemniki na kosmetyki, pieluchy itd. i będę miała wszystko fajnie pod reką

Ja generalnie za super ostrym jedzeniem nie przepadam, ale jak mam ochotę to zjem pizza za mną chodzi
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 21:23   #2744
Listopadowaa
Zakorzenienie

Chciałam mebelki z ikei patrzę a oni nie prowadzą sprzedaży inteternetowej :/ w UK sobie zawsze zamawialismy. A tu dupa...
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 21:52   #2745
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Chciałam mebelki z ikei patrzę a oni nie prowadzą sprzedaży inteternetowej :/ w UK sobie zawsze zamawialismy. A tu dupa...
Popatrz na allegro. Część rzeczy z Ikei można tam znaleźć.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 22:00   #2746
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrz na allegro. Część rzeczy z Ikei można tam znaleźć.
dzięki popatrze a tak w ogóle to chyba juz cos tam czuje ze cos się dzieje w brzuchu, ale jest to tak delikatne ze nie mam 100% pewności ze to dziec.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:02   #2747
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Jak lecicie z tematem do głowa mała, od wczoraj chyba 5 stron

Rozmawiałyście o mebelkach i przewijakach - my kupujemy komodę białą w ikeaa na ciuszki, taką za 299zl, do tego drewniany stolik na przewijak(Tżet pomaluje na biało), od razu kupię te pojemniki na kosmetyki, pieluchy itd. i będę miała wszystko fajnie pod reką

Ja generalnie za super ostrym jedzeniem nie przepadam, ale jak mam ochotę to zjem pizza za mną chodzi
No to tak jak my robicie
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:13   #2748
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ja po wczorajszym usg, proszę o kolor na pierwszej stronie - gin pokazała nam Ktośkowego siusiaka!!!
Wszystko z małym dobrze. Zaczynam ktg gdzieś w 28-29 tc, być może też hospitalizacja ok 30 tygodnia. Więc na 28 muszę być już spakowana do szpitala w razie czego.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też kiepsko spałam, poprosiłam mamę żeby przyszłą do mnie na noc bo tak nieciekawie się wieczorem czułam i jeszcze kolezanka mi opowiedziała, że jej znajoma w 17 tc dostała takiego krwawienia, że lezy teraz w szpitalu i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że jak ja też zostanę to co ja zrobię sama w domu
A moja mama ma kota brytyjskiego (de facto kot jest kupiony przeze mnie i męża bo kupiliśmy sobie, ale niestety jak przywieźliśmy do domku to okazało się, że mąż ma uczulenie, kichał, prychał, a już pod koniec się dusił i kotka oddaliśmy rodzicom ) a ona jest w nim tak zakochana, traktuję jak dziecko, że musiała przyjść z nim na noc.
A on całą noc spał w mojej sypialni, w łóżku i obgryzał mi stopy i tak co chwilę

I w ogóle dzisiaj wstałam z większym brzuszkiem niż wczoraj

Dziewczyny, kupujecie przewijak?
Ja się zastanawiam nad takim kładzionym na łóżeczko, ale nie wiem, jak to w praktyce,
Ja mam przewijak na łóżeczko. W mojej rodzinie tak się używało, więc się tak nauczyłam. Nie zamierzam przebierać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek pozycji.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że Kappahl ma takie ładne ciuszki niemowlęce
Składam dzisiaj zamówienie

Orientuję się ktoś, jak jest ze zwrotami u nich?
Bo zrobię zakupy troszkę też pod chłopaka i w razie W oddałabym.
Poszukaj informacji na stronie.
Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
masz aloesa ? smaruj jak masz sokiem, złagodzi pryszcza albo trybiotykiem bo i też powinien znikać mi się robił przed ślubem sis i aloes dał rade.
Z aloesem ostrożnie, jak z wit A!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno po glukozie. Już się cieszyłam, że bez zadnych sensacji, a tu po 1,5 godzinie zaczęły mi drgać powieki - już wiedziałam co się święci i wyszłam usiąść na zewnątrz. To samo co w poprzedniej ciąży - zimne poty, drżenie i ciężkość rąk, zawroty głowy, obraz całkowicie mi się rozmazywał, dodatkowo mroczki przed oczami, mdłości. 2-3 minuty "odlotu". Dobrze, że już mam za sobą.
Nie strasz... Fuj!
Cytat:
oo zapomniałam, że mam kupić prezent na dzień taty, a jeszcze w niedziele tz urodziny
A ja nie mam pomysłu co kupić takie i teściowi...
Cytat:
haahah u nas starsze osoby na kapcie mówią PAPUCIE
U nas są jeszcze CIAPY
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy jecie ostre rzeczy... Ja mam takiego smaka... I tak mi to wchodzi że masakra...
Czasem jem, jak mam ochotę

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
a w sumie po co są takie majty? Bo widziałam dwa rodzaje: albo takie niskie biodrówki albo takie galoty do połowy brzucha. To się kupuje jak zwykłe majtki zaczynają uciskać podbrzusze? Bo jeśli nic mnie nie ciśnie to chyba nie ma potrzeby wymieniać bielizny co nie?
W pierwszej ciąży miałam normalne moje majtki, teraz też jak nic mi nie będzie przeszkadzać to zostaje przy swoich.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:49   #2749
pstryczek84
Zakorzenienie

Sibbyl-hahaha, wyobrazilam sobie Ciebie za tymi drzwiami :-D

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Panna - no to gratuluje synusia! :-*
Ja na kolacje nawpie.rdzie.lalam sie bobu I czuje jak mi dziec szaleje
Kurde, do tej pory przez tel z kolezanka z pracy gadalam. Za 8 godz sie przeciez widzimy :-D tylko baby sa do tego zdolne :-P
Dobrej nocki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 23:11   #2750
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszym usg, proszę o kolor na pierwszej stronie - gin pokazała nam Ktośkowego siusiaka!!!
Wszystko z małym dobrze. Zaczynam ktg gdzieś w 28-29 tc, być może też hospitalizacja ok 30 tygodnia. Więc na 28 muszę być już spakowana do szpitala w razie czego.
Gratuluję syna wizytowałyśmy w ten sam dzień, ale moje maleństwo nie było skore do pokazania płci
Stary 2016-06-15, 00:36   #2751
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Sibbyl-hahaha, wyobrazilam sobie Ciebie za tymi drzwiami :-D

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Panna - no to gratuluje synusia! :-*
Ja na kolacje nawpie.rdzie.lalam sie bobu I czuje jak mi dziec szaleje
Kurde, do tej pory przez tel z kolezanka z pracy gadalam. Za 8 godz sie przeciez widzimy :-D tylko baby sa do tego zdolne :-P
Dobrej nocki!

Dziękuję Mi się tak nie zdarza gadać przez telefon, chyba że mama dzwoni ale ona często wtedy gada jakby do siebie, nawet słuchać jej nie muszę.
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Gratuluję syna wizytowałyśmy w ten sam dzień, ale moje maleństwo nie było skore do pokazania płci
My pierwsze co to zobaczyliśmy siusiaka. No ale i ginka była ciekawa, czy dobrze obstawiała i czy nic się nie zmieniło i sama zaczęła temat.
Dziękuję Widać chłopcy lubią się chwalić przyrodzeniem, Wiki była bardziej skromna

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Aa i poproszę też o zmianę wieku, bo mam już 24 lata

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

I termin porodu na 8.11

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 00:41   #2752
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam przewijak na łóżeczko. W mojej rodzinie tak się używało, więc się tak nauczyłam. Nie zamierzam przebierać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek pozycji.

Poszukaj informacji na stronie.

Z aloesem ostrożnie, jak z wit A!

Nie strasz... Fuj!

A ja nie mam pomysłu co kupić takie i teściowi...

U nas są jeszcze CIAPY

Czasem jem, jak mam ochotę

W pierwszej ciąży miałam normalne moje majtki, teraz też jak nic mi nie będzie przeszkadzać to zostaje przy swoich.

Gratuluje synka ja ide w poniedzialek na polowkowe i mam nadzieje ze nasz syn to ciagle syn ☺
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 05:33   #2753
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry bardzo

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Zwazylam sie dzis rano, chcac porownac wage z tamtym tyg I patrze a tu 2,5kg mniej :-\ wtf? :-\

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 05:36   #2754
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Dzien dobry

Cytat:
Dzien dobry bardzo

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Zwazylam sie dzis rano, chcac porownac wage z tamtym tyg I patrze a tu 2,5kg mniej :-\ wtf? :-\

Tez ostanio tak mialam, ale za dwa fni wrocilo do normy :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 05:53   #2755
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Tez ostanio tak mialam, ale za dwa fni wrocilo do normy :p
o, to mnie pocieszylas. ja niby tez mialam jakies spadki, wahania itd ale nie az tyle! Ciekawe od czego to zalezy?

Stary 2016-06-15, 06:02   #2756
bluesberry
Zakorzenienie

Dzień dobry

PANNAIZABELA gratulacje !

PSTRYCZEK może od baterii w wadze

Umówiłam sie dziś do fryzjera z tym, że moja fryzjerka jest na macierzyńskim i umówiły mnie do jakiegoś młodego, zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2016-06-15, 06:08   #2757
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

PSTRYCZEK może od baterii w wadze

baterie raczej sa ok. to juz predzej od wielkosci cyckow

Stary 2016-06-15, 06:59   #2758
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

dzień dobry
Zaniedbałam Was wczoraj ale dzisiaj mam duuużo czasu więc nadrobię
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 06:59   #2759
geosmina
Wtajemniczenie

Witam się i ja 😀

Cytat:
Super że już znacie płeć😀, dobrze że dr dmucha na zimne. gratuluję udanej wizyty ☺

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 07:14   #2760
mietowka25
Zakorzenienie

PannaIzabela gratuluję i zaraz wszystko poprawiam ;-)

Albo źle kojarzę albo któraś z Was posiada tą książkę Pierwszy Rok Twojego dziecka, jeśli się nie mylę to miałabym interes ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości