|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
moja kocica jest już stara, ciągle śpi. Człowiek, wie że stare zwierzę musi kiedyś odejść, ale to takie przykre... Trzymaj się dzielnie, bardzo współczuję
|
|
#2762 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, niby się wie że to nieuniknione, ale jednak przykro jak przyjdzie co do czego.
|
|
|
|
#2763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki naturalny ten kolorek, już się nie mogę doczekać kolejnego farbowania na ciemniejszy ![]() Mi w Mng nigdy krój nie pasował, ich projektanci cierpią na tę samą przypadłość co 90% reszty marek- nie miesci im się w głowie, że można mieć mocno uwypuklone pośladki i jak już w pupie pasują to cały pas odstaje nad pupą Dla mnie idealne są zeszłoroczne Slimy HM. Tego roczne mają węższe nogawki i więcej stretchu :/ A te z Zary są jakościowo dużo lepsze. Zobaczymy w których mi się będzie najlepiej chodziło. Jeszcze by się czarne przydały ![]() Cytat:
![]() Dzięki- z końcówkami nigdy nie miałam problemu, ścinam 2-3 razy do roku i nigdy nie widzę jakichś większych ilości porozdwajanych- tylko pojedyncze. Moż edlatego, że są takie cienkie i trudno byłoby je jeszcze rozdwoić? ![]() No na razie nikt nie zadzwonił ![]() Fajna Cytat:
![]() A tu jedno z magjowych futerek, udaje, że jest uchem od mojej torby ![]() Jadę nad morze dziś, do gdańska tak jak kiedyś z (a dokładnie ZA, bo niestety miejsca w aucie mi zabrakło) chłopakami na koncert. Ciekawe czy jeszcze bilet dostanę, pędzę.
|
|
#2765 |
|
po prostu Em :)
|
rzyrafko, jaki koncert?
![]() Jestem zła i chora. Już kolejny rok choruję na początku września.
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
em
Mnie też dopadły zatoki, ech. Chłodne poranki wystarczyły żeby się od nowa zaczęły bóle ![]() rzyrafko udanego wypoczynku ![]() Zgrzeszyłam w Rossmannie wracając ze spotkania służbowego ![]() Nowe nabytki: - puder Maybelline Dream Mat Powder + korektor Superstay24, który mi się właśnie skończył i jako gratis dostałam pisakowy błyszczyk, odcień Touch of Toffee ![]() - micel Ziai różany - krem Ziaja biolipidowa - jakaś keratyna w płynie (mam ostatnio manię kupowania różnych psikadeł do włosów )- lakier Wibo różany nr 4 (róż wpadający lekko w koral
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Isa fajne zakupy
![]() Ja też wrzuciłam swoje lipcowo- sierpniowe szaleństwo na odpowiednie wątki
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadowolona nawet jestem z tego błyszczyka Maybelline w pisaku, kolor trzyma się mimo jedzenia i picia, tylko wolałabym inny odcień. Ten jest czerwonawo-pomarańczowy, ciepły. A ja jednak wolę na ustach róże. No i niestety nie ma co liczyć na nawilżenie, ale nakładam na niego Glam Shine`a i wtedy efekt jest super. Widziałam, że masz żele AA, wyglądają super Ale ja mam na żele póki co szlaban, bo muszę zużyć 2 Palmolive (każdego zostało ok. 1/2 opakowania jeszcze), 500 ml Senses z Avonu i 3 żele Luksjii z promocji w Biedronce ![]()
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żele AA jak pisałam kupiłam bardzo okazyjnie, więc mimo zapasów nie miałam żadnych skrupułów
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale jak się ma skórki na ustach to je bardzo podkreśla (wygląda to tak jakbym sobie przygryzła wargę i został czerwony ślad
). Myślę, że taka pomadka to fajny gadżet na okazje, gdy nie ma jak poprawić makijażu ust, a chce się mieć na nich kolor przez dłuższy czas. Myślę czy sobie nie sprawić jakiegoś różowego odcienia, ale najpierw chcę zobaczyć na jak długo mi wystarczy ten pisak. One podobno dość szybko wysychają
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie póki co naukowo. uczę się do czwartkowej poprawki (tzn. staram się za to zabrać ale póki co mam błysk w mieszkaniu, zmienioną pościel, nastawiłam już 2 pranie i jeszcze jedno sobie czeka na wstawienie potem muszę poprasować... ).W ogóle nie zdałam 2 przedmiotów, przy czym, że jednego nie zdałam byłam w CIĘŻKIM szoku, i się okazało, że słusznie. Kilka dni temu dr wysłał do wszystkich maila z przypomnieniem o poprawce (która jest dzisiaj) i z informacją, że musi się przyznać do błędu, ponieważ kilkanaście prac źle ocenił (użył błędnego klucza przy ocenie jedneco case`u), i że kilka osób ma poprawioną ocenę. I zdałam! ale się przyznał i zmienił oceny ![]() nie wiem czy Wam mówiłam, że kupiłam piłkę swiss ball i ćwiczę kurcze ciężkie to jest do wykonania.a wczoraj byłam w naturze i kupiłam sobie: - żel pod prysznic biały jeleń - grzebyczek - 2 konturówki do ust essence (czerwoną i nude rose) - kredkę do brwi essence - olejek do skórek essence - patyczki do odsuwania skórek essence szukam dobrego korektora pod oczy, byłam w naturze i w sephorze i nic mnie nie porwało, że tak powiem. chciałabym coś kremowego ale nie suchego i nie wysuszającego. ostatnio miałam korektor scott barnes (kupiony na strawberry) dwupak i ten korektor jest boski. no ale się skończył a teraz kwota za 1 jest wyższa niż wtedy płaciłam za 2..
|
|
#2773 |
|
|
bossy, myślę, że powinnaś spróbować tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mi.html&next=1
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz, że jest dobry? Poszukam go więc. W naturze jest bell? bo w sumie nie wiem.
Ah i od jakiegoś czasu używam oleju arganowego (z bu) i on jest fenomenalny. Tak wygładzona, nawilżona i w ogóle fajna skóra. A używam tylko na noc.
|
|
#2775 |
|
|
Dobry, zwłaszcza pod oczy (gdzie używam go rzadko, bo mi się nie chce). W niektórych Naturach jest szafa Bell.
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
ok to poszukam
dzieki
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Bossy w Hebe jest Bell; ja polecam też korektor mineralny Maybelline
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
bosiak, gratuluję zdanego egzaminu
Brawo też dla faceta, że się przyznał do błędu.Ja się postanowiłam też wziąć za ćwiczenia (skakanka welcome to ), niby nie przytyłam jakoś dużo, ale czuję się ociężała ostatnimi czasy. Co prawda dzięki pokrzywie poprawiła mi się przemiana materii i nie ciągnie mnie na słodycze, jednak podczas urlopu jadłam sporo i co nieco mi się odłożyło ![]() Wczoraj były urodziny dziadka, więc chciałam założyć moją czarną sukienkę, którą kupiłam parę lat temu na wesele koleżanki (sukienka jest dopasowana w biuście a poniżej puszczona luźno, trochę jak ciążowa, no i kicha: nie dopięłam się w cyckach Wczoraj podcięłam też trochę włosy, tak z 1 cm z długości, ale widzę różnicę. Przede wszystkim włosy mi się wyrównały, bo wcześniej miałam każdy kosmyk innej długości i w dodatku te poniszczone końcówki też nie wyglądały dobrze Wykończyłam przy okazji wreszcie maskę Lorys, chyba rok ją miałam Ostatnio zużyłam też odżywkę z Alterry z granatem (szampon z tej serii mi nie podszedł, odżywka też nie lepsza). Szykuje mi się zatem niedługo zakup nowych masek i odżywek, ale najpierw skończę maskę Nunaat ![]()
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja już po Wrocławiu... bardzo mi się spodobało to miasto, choć właściwie mieliśmy jeden dzień na zwiedzanie (i trochę byliśmy niewyspani po weselu ). Niestety nie byliśmy w zoo, musimy to kiedyś nadrobić Kosmetycznie zaszalałam lekko w czwartek - kupiłam w Sephorze bronzer clinique i meteoryty w prezencie dla Mamy Ale strasznie kusi mnie jakaś szminka... Dziękuję Organzzo jeszcze raz za smsa! Okazało się, że różni klienci dostali różne zniżki i np. pani przede mną miała -15% Trochę to nieładnie z ich strony, ale fajnie, że Ty dostałaś -20%![]() Cytat:
![]() Ja mam ten korektor bell, calkiem fajny, nie wysusza skóry pod oczami, ale w ciągu dnia znika powoli...
|
|
#2780 | |
|
|
Cytat:
).
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzięłam sunkissed - najjaśniejszy, bardzo mi się podoba A dzisiaj spędziłam duużo czasu w Sephorze, wymazałam dwukrotnie pół dłoni szminkami, potem poszłam do D., tam zrobiłam to samo... i na nic się nie zdecydowałam ![]() Patrzyłam też na coco rouge, podobało mi się kilka kolorów, ale w domu okazało się, że mam podobny kolor z Allure Więc chyba zaoszczędzę tym razem
|
|
#2782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, jejku jak było pięknie! A w niedzielę takie słońce od rana, przyzłociło mnie ładnie
![]() 3 dniowa impreza genialna, spaliśmy na podłodze w barze na plaży- dobrze, ze jednak wzięłam karimatę a mój głupi aparat nie doczekał niedzielnego wschodu słońca (właściwie to wyładował się jak tylko kulka zaczęła się wyłaniać spod horyzontu ) i do fotek mi został tylko telefon I widziałam się z Madziarrą ![]() Nie polubimy się z nowym aparatem niestety. Bardzo kiepskie zdjęcia robi przy słabszym świetle i ma problemy z ostrością w nocy przy zdjęciach z lampą ![]() Cytat:
![]() O, no to uczciwy gość, pozazdrościć takich wykładowców ![]() A, to po prostu piłka ta wielka- no fajne to jest. A ja choćby nie wiem co to idę wieczorem na rolki, nie ma wymówki! Ładne zakupy. Ja bym poszalała i kupiła tego Addicta wreszcie na sms, ale kasa się wydała na Gdańsk i nie żałuję zupełnie ![]() Cytat:
![]() Jak się ogarnę z powyjazdowym burdelem w pokoju to obfocę całą kolorówkę, obiecuję ![]() A podsumowanie kosmetykowe sierpnia jest takie: w pielęgnacji zużyłam 10 kosmetyków, przybyło 11 i żaden z nich to nie zapas w kolorówce poszło 9 rzeczy z czego 3 oddane, przybyło 7 ![]() Czyli całkiem nieźle. Chyba będę zamawiać maski z Lusha- nie robicie przypadkiem teraz zamówienia tam?
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też przy słabszym świetle ma problemy, mimo że robię trybem zmierzch/świt. Z kolei na zdjęciach nocnych ma długie naświetlanie i bez statywu nie da się zrobić zdjęcia. Za to jeżdżące samochody wychodzą super - rozmazane światła to efekt, jaki zawsze chciałam uzyskać Wczoraj łapałam moim księżyc, na maksymalnym optycznym zoomie widać wszystkie kratery A na cyfrowym czuję się jakbym patrzyła przez lunetę ![]() Mam ochotę kliknąć sobie jakieś małe zamówionko apteczne. Filtr chciałam jakiś mniejszy na jesień (Avenkę SPF 20) i chyba Biowaxa zamówię. Wykańczam tego dla brunetek i obiecałam sobie, że będę się regularnie waxować, bo dla moich włosów wszystko ![]() Aaaa, właśnie widzialam na blogu em nowe kredki Longlasting Essence, chyba będą moje Uwielbiam te kredki!
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-09-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#2784 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, to moje najulubieńsze kredki
To ja też trochę pokuszę: lakier Wibo różany, który kupiłam ostatnio jest super. Mój kolor (nr 4) uwiódł mnie od pierwszego użycia. W dodatku jestem zachwycona trwałością, mało który lakier nie odpryskuje u mnie, a lakiery Wibo właśnie należą do tych, które trzymają się super i ten potwierdza regułę
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety to wina tych obiektywów o słabej światłosile przy dłuższych ogniskowych ![]() Fajnie, że masz zabawę. Mnie denerwują te programy typu portret, jedzenie, noc itp. do każdego z osobna muszę ustawiać rozmiar zdjęć i dostosowywać inne opcje. Lepiej bym się bawiła mając do dyspozycji własnoręczne ustawianie migawki i przesłony na raz wybranych innych parametrach ![]() Za to filmiki rzeczywiście robi w jakości HD, w nocy dobrze ostrość ustawia, a w dzień to nie wiem, bo jedyny dzienny filmik kręcił kolega i tak średnio mu wyszło ale nie wiem czego to wina niestety. Muszę kupić jakąś kartę pamięci szybszą i większą, bo te zdjęcia i filmy są ogromne. I jeszcze pokrowiec sensowny- odkryłam dziś na ekranie ślady po 2 ziarenkahc piasku jakby wbitych ![]() a jakie jeszcze są kolory? Szukam ładnego brązu- wiekszość jest albo za ruda albo za miedziana albo za ciemna ![]() zagłosowałam na makijaże sephorowych wizażystów- ale 90% totalnie mi się nie podoba. Co to za smoky jeśli wykończenia są praktycznie graficzne i dają efekt pandy? Albo zdjęcia były robione w pośpiechu albo te makijaże, bo mało której modelce pasuje do rysów twarzy to co na niej stworzono. Na nagrodę wybrałam sobie szminkę 445 Createur-to tak a'propos szlabanu
|
|
#2787 | |
|
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzyrafko ja też nie bardzo lubię korzystać z ustawionych trybów (używam cały czas trybu makro i pejzażu, z innych nie korzystam), ale mam też możliwość manualnego ustawienia: preferencja przysłony, preferencja migawki albo możliwość ustawienia ręcznie obu parametrów na raz Gdyby mi na tym zależało kupiłabym lustrzankę.W moim aparacie super jest jeszcze program do panoramy: wciska się spust i należy się kręcić wokół własnej osi jakby się kręciło film. Aparat sam robi z tego panoramę po kilku sekundach, świetna sprawa
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
I o dziwo u mnie w Naturze wstawili duże szafy i Bell i Catrice. Nawet Bell Air Flow jest.
Cytat:
Dziewczyny używałyście odżywek w sprayu Gliss Kura?Polecacie?Właściwie potrzebne mi psikadło na szybko do rozczesania rano włosów po umyciu i żeby nie obciążało. Do tej pory używałam Pantene Aqua Light, ale po 3 czy 4 butelkach trochę mi się znudziło i szukam zastępstwa. Cytat:
![]() U mnie sierpień znów porażka pod względem zakupów, bo zużyć miałam sporo i to pełnowymiarowych. W pielęgnacji ubyło 11 sztuk, przybyło 17 Kolorówka przybyło:11 (ale większość to lakiery), ubyło 2.
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą panoramą rzeczywiście fajnie. Cytat:
Już tęsknię ![]() E, to jeszcze nie tak źle. U mnie może jednak znalazłby się jakiś zapas- olejek do włosów w szafce poczeka. Jakiś bałagan mam w moim notatniku ![]() Na rolki oczywiście nie poszłam wczoraj, wylądowałam na meczu
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

)
Wyglądają na gęste i zdrowe. Masz szczęście, że takie jasne farby ich nie niszczą, moje zaraz są sianowate i końce się rozdwajają. 

Dla mnie idealne są zeszłoroczne Slimy HM. Tego roczne mają węższe nogawki i więcej stretchu :/ A te z Zary są jakościowo dużo lepsze. Zobaczymy w których mi się będzie najlepiej chodziło. Jeszcze by się czarne przydały
Mnie też dopadły zatoki, ech. Chłodne poranki wystarczyły żeby się od nowa zaczęły bóle 

Ale ja mam na żele póki co szlaban, bo muszę zużyć 2 Palmolive (każdego zostało ok. 1/2 opakowania jeszcze), 500 ml Senses z Avonu i 3 żele Luksjii z promocji w Biedronce 

ale się przyznał i zmienił oceny
Brawo też dla faceta, że się przyznał do błędu.