Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-30, 13:56   #2791
kika171
Zadomowienie

GG do kika171
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
To i ja podzielę się moim Ppppp:

Ś: omlet z 2 jaj (podwójne żółtka) z brokułami i oliwkami zielonymi, polany sosem czosnkowym, parówka "Jedynka" też z sosem, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2% superrrr

kubek soku wielowarzywnego

ŚII: bułka sojowa 100g obie połówki z masłem i miodem, kakao a ja nadal nie mogę nigdzie kupic tych bułek sojowych

O: standard-rosół z makaronem, udko i skrzydełko z kurczaka, pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną standard ale jaki pyszny
D: budyń czekoladowy, cappuccino rumowe

ok. 100g orzeszków ziemnych
jabłko, banan

P: 3 kawałki biszkoptu z galaretką i brzoskwiniami,
lampka czerwonego wina ulala i % są

jogobella ze zbożami-truskawkowa

K: 2 jajka na twardo z sosem chrzanowym, bułka sojowa z masłem, serem żółtym i pomidorem

KII(teraz): wieśniak 200g wymieszany z rozdrobnionym batonikiem bounty <jestem w niebie..........>

I proszę o ocenkę
to co zawsze-cudowne jedzonkoniech Ci idzie na zdrówko

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
coś tu cicho dzisiaj, to może wkleję swoje niedzielne Peeee (śmiesznie tak być na U i P jednocześnie ):

Iśn: jajecznica na maśle z pomidorem, kukurydzą, pieczarkami i fetą posypana furą szczypiorku; 2 wielkie kromy białego chleba z masłem czosnkowym i pieczonym pasztetem; danio waniliowy 240g z garścią mieszanki studenckiej i wkruszonymi biszkoptami; bounty

IIśn: bułka z dynią z masłem, żółtym serem i konfiturą wiśniową , banan, paula Vanuśśśś i jak Ci smakowało?

o: wielki talerz zabielanej zupy pomidorowej z furą ryżu, marchewy, mięcha i natki pietruszki; puree z ziemniaków, pieczone udko z kurczaka z chrupiącą skórką , dużo buraczków i jakiejś surówki z majonezem; kompot mniammmmciu
d: kawał ciasta krówki, duuuużo czekoladek z bombonierki, kilka rafaello i śliwek w czekoladzie ejjj no nie za dobrze Ci tyle smakołyków i to dodatkowo takich?

p: drożdżowy cebulak (wielkości średniej pizzy) z dodatkowo startym serem i salami zapieczony w piekarniku, fura keczupu; piwo gruszkowe osz Ty niegrzecznakolejny pijak

k: bagietka z masłem, almette, kiełbasą żywiecką i sosem majonezowo-chrzanowym; gruba parówa drobiowa z keczupem, herbata roibos z cukrem cudownie

a teraz zabieram się za wafle z masą chałwową i kubas kakao na mleku 3,2%
i jest superrrr, ale wydaje mi się, że jednak i tak mniej niż kiedyś

Moje wczorajsze P:
Iśn- ok 10 pancakes'ów bananowych-4 z serkiem homo kokosowym i czekoladą, 3 z miodem i rodzynkami, i albo 2 albo 3 z kremem czekoladowym i wiórkami kokosowymi, kawałek rolady czekoladowej z bitą śmietaną

reszta serka jw

IIśn- bułka z sezamem posmarowana masełkiem z szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem, pełna micha domowego twarożku(ciocia przywiozła) z ogórkiem i koperkiem, herbata

kawał rolady jw-ostatni

O- tradycyjnie niedzielny rosół, ale wołowy z ziemniaczkami i warzywkami,opiekane ziemniaczki i (nie wiem czy dobrze wszystko napiszę)roladki z indyka z sosem nektarowo-cebulowym, grzybki i buraczki, kompocik

cappuccinooooo, gruszki w czekoladzie z lodami

jakieś ciastka

P- tutaj byłam tak mega najedzona, że skusiłam się tylko na jeszcze jedną roladkę z indyka zapieczoną z serem +ketchup + kromeczka chlebka, aaa i pół gruszki

2 cukierasy mister ron

K- w ramach odpoczynku od gotowania (ha ha kto gotował to gotował) i pożegnania cioci pizza z pizza hut, jakiś sok

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 14:04   #2792
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

to co zawsze-cudowne jedzonkoniech Ci idzie na zdrówko

i jest superrrr, ale wydaje mi się, że jednak i tak mniej niż kiedyś

Moje wczorajsze P:
Iśn- ok 10 pancakes'ów bananowych-4 z serkiem homo kokosowym i czekoladą, 3 z miodem i rodzynkami, i albo 2 albo 3 z kremem czekoladowym i wiórkami kokosowymi, kawałek rolady czekoladowej z bitą śmietaną

reszta serka jw

IIśn- bułka z sezamem posmarowana masełkiem z szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem, pełna micha domowego twarożku(ciocia przywiozła) z ogórkiem i koperkiem, herbata

kawał rolady jw-ostatni

O- tradycyjnie niedzielny rosół, ale wołowy z ziemniaczkami i warzywkami,opiekane ziemniaczki i (nie wiem czy dobrze wszystko napiszę)roladki z indyka z sosem nektarowo-cebulowym, grzybki i buraczki, kompocik

jakieś ciastka

P- tutaj byłam tak mega najedzona, że skusiłam się tylko na jeszcze jedną roladkę z indyka zapieczoną z serem +ketchup + kromeczka chlebka, aaa i pół gruszki

2 cukierasy mister ron

K- w ramach odpoczynku od gotowania (ha ha kto gotował to gotował) i pożegnania cioci pizza z pizza hut, jakiś sok

bosko bosko i jeszcze raz bosko

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 14:08   #2793
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry Agolkowe RRrrrrrrrrrrr

S ser bialy ok 100 z dodatkiem jog nat ok 50g+pol banan+4 wielkie pokrojone truskawki+lyzka otrebow sojowych+lyzka platkow sojowych. Wszystko zalane mlekiem sojowym. Kawa inka ze zwyklym. podoba mi się

II jablko i cappucino bez cukru (wiem,ze to nie posilek ale jak jem snaidanie spore o 8 a lunch mam na 12 to nie czuje sie glodna i nie chce na sile wciskac) rozumiem Cię, też tak mam we wtorki

lunch salatka z tofu 100g+mieszanka fasolek100g+papryka czerwona+5pomidorkow cherry ok

przekaska tortilla zawiajna z chudym serkiem ze szczypiorkiem,4 plasterkami szynki i 1 topionego chudego zoltego ok, widzę cztery plasterki szybki - super!!

obiadokol talerz zupy warzywnej wlasnej roboty i grillowany filet sojowy z wrayzwmi w occie. a co to za zupa? poza tym ok
naprawdę jest dużo, dużo lepiej!! dodaj warzyw i nnkt, bo tłuszczy wciąż mało. ale fajny jadlospis, urozmaicony

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
ja do obiadku jadam 110g ryzu hmmm powiadasz ze moge ten chclebek ? wiec zaczne go jesc od przyszlego tygodnia jak bede miala kolejcke 100 kalorii wiecej a dzisiejszy jadlospis jest taki : 110gramów, ale po ugotowaniu, hmm? ;>

sniadanko : tradycyjnie owsianeczka ktora kocham i wielbie ( szklanka platkow owsianych , 2 lyzki otrebow pszennych , szklanka mleka 1,5% , troche banakka wkroilam zgodnie z zaleceniami izy_wiosennej a co zrobiłaś z resztą banana ;> ? słuchaj, nie bój się, przecież to oczywiste, że od tych 70kcal z pozostałości po bananie nie przytyjesz

2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy , plaster pomidorka , jablko ekkkhm, a gdzie druga kromka, o którą prosiła pani moderator?

obiad : 110g ryzu brazowego , piers z kurczaka z teflony bez tluszczu, brokuly , marchew , papryka swieza czerwona ja bym Ci radzila usmazyc tego kurczaka na chocby lyzeczce oliwy zoliwek, bo tłuszcze są bardzo ważne w każdej dobrze zbilansowanej diecie. Spójrz na nazwę - NIEZBĘDNE nienasycone kwasy tłuszczowe!!!!!!!!

podwieczorek : planuje wiesniaczka z marchewka kiepski pomysł, zjedz wieśniaka z orzechami, inaczej nie będzie tłuszczów wcale

kolacja : jajko na twardo , marchew , ogorek kiszony co too? strasznie mało, zjedz dwa jajka!!

i jak ?
jak wyżej.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

Moje wczorajsze P:

reszta serka jw

kawał rolady jw-ostatni

jakieś ciastka

2 cukierasy mister ron

bardzo ślicznie 3mam kciukasy za przytycie śliczny, urozmaicony jadłospis (Kikulka, odpiszę wieczorem, okkk?w porządku u Ciebie? )

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 14:55   #2794
Kawwaa
Rozeznanie

Dziękuję dziewczynki
I dla wielbicielek cappuccino-dzisiaj kupiłam cappuccino o smaku ajerkoniakowym z Mokate, seria limitowana.... Pyszne jest,więc szczerze polecam
Stary 2009-03-30, 15:01   #2795
pyskatka89
Rozeznanie

To ja jeszcze raz... Z wczoraj :

Napisane przez pyskatka89
a raaany, dzisiaj niedziela, a więc byłam u rodziców na obiedzie.
Pękam w szwach! Zerknie ktoś ?
oczywiście ze wskazaniem na Pe, ale z pewnymi ograniczeniami.

Śniadanie - kluski lane na mleku (taka średnia miseczka), łyżeczka dżemu truskawkowego i garstka rodzynek, mocna kawa rozpuszczalna z 2 łyżkami mleka
Obiad u rodziców - najpierw typowa "zimna płyta" - sałatka z tuńczyka i jajka, kawałek śledzia z cebulką i kromka chleba żytniego, potem obiad - filiżanka rosołu z makaronem i pietruszką, 3 kluski śląskie ! z buraczkami i pieczenią wieprzową. No sos się jednak nie skusiłam...
Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z almette naturalnym i plastrami pomarańczy
Kolacja - będzie jakaś mamina sałatka jarzynowa (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu) i melisa

I z dzisiaj:
Śniadanie - jogurt jogobella o smaku pieczonego jabłka z cynamonem, 3 łyżki jakiś płatków w miodowej polewie, kromka grahama z białym serem półtłustym, do popicia melisa
II śniadanie - serek wiejski 200g z 2 wkrojonymi plastrami wędliny, dwie (ostatnie już) łyżki maminej sałatki jarzynowej (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu)
Obiad - dwie parówki śląskie zapiekane w żółtym serze tostowym ze słodką papryką i ketchupem, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego, sok pomarańczowy
Podwieczorek (będzie) - mała miseczka solonych orzeszków ziemnych (całe wieeeki ich nie jadłam!), kawa 3w1
Kolacja - bułka pszenna z serkiem Mój ulubiony i ogórkiem zielonym, herbata

proszę o ocenęee

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 15:22   #2796
mala2710
Raczkowanie

Cześć Wam. Czytuje sobie wasze jadłospisy od dawna. Dzieki niektórym Ppprzytyciowym inspiracjom z 35 kg przytyłam do 42-3 odzyskałam zdrowie i @! A teraz pozwole sobie wkleić U do ocenki:

1. Owsianka(5 łyżek) na mleku z 100g serka homogenizowanego, jabłkiem, cynamonem i rodzynkami, mały kawałeczek makowca

kilka paluszków z makiem

2. Jajeczniczka z 4 jaj z podsmarzona na oliwie z oliwek z cebulką iii... kiełbaskąąą + kromka razowca z masłem zapieczonego w tosterze. Jajecznica na pół z TŻ ;D

3. Gołąbek Dużyy...(z miesem mielonym z indyka, brązowym ryżem, pieczarkami, cebulka) surówka z buraczków i gotowana pietruszka.

4. 2 koski czekolady z nadzieniem toffi. Nie było czasu na nic, a tu zostałam poczestowana

5. Dwie kromki razowego z szynka, wazywkami i chrzanem!

I jak?

1.matematyka
2.fizyka
3. rysunek!
4.ćwiczę
5.zapuszczam włosy.
6.Federico Moccia. czytam

mala2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 15:28   #2797
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
będę to wklejać dopóki nie przeczytasZ!
przeczytałam! Izaa, może i wyolbrzymiam (choć mam nadzieję, że nie ), ale naprawdę czuję, że jeszcze na tym tyję. I po ubraniach i po sobie. Jutro planuję się zważyć po raz 1. po przejściu na U i zobaczę, jak przedstawia się sytuacja... ale dziękuję za troskę, dziubku
dzisiaj wieczorem może wkleję jadło.

kika- jeju, jakie pysznoooości! sama kocham weekendy, bo zawsze czeka na mnie coś pysznego. kombinacja ser żółty+dżem mi bardzo zasmakowała, aczkolwiek wolę chyba 'moją starą wersję' z twarogiem
u Ciebie też chyba mniej wczoraj, co? ja ostatnio czuję 'parcie' na słodkie, więc niezdrowe te moje jadłospisy są, oj niezdrowe... buzi
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 15:57   #2798
muuffinka
Raczkowanie

R,U czy P?
śniad: 4 tosty z dżemem, kawa
2 śniad: jabłko
obiad: 2 żeberka, puszka groszku z majonezem, 2 łyżki borówek, sok malinowy

Proszę oceńcie czy ten jadłospis pasuje na R U czy P I ile on może mieć kalorii?
3. dostanę się na medycynę !!!!
muuffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 16:02   #2799
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muuffinka Pokaż wiadomość
R,U czy P?

Proszę oceńcie czy ten jadłospis pasuje na R U czy P I ile on może mieć kalorii?
Żartujesz prawda?? Powiedz, że tak... Nie napisze nic, żeby mnie dziewczyny nie wywaliły za nadmiar 'niestosownych' słów.
Tak tak, to napewno jest Peeeeeeee
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 16:03   #2800
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muuffinka Pokaż wiadomość
R,U czy P?

A gdzie reszta posiłków? Bo chyba na obiedzie nie koniec? Wklejamy całe jadłospisy.
Stary 2009-03-30, 16:24   #2801
Mekare
Raczkowanie

Dziewczyny proszę o ocenę, czy tego typu jadłospisy jak dzisiejszy są zdrowe i w miarę nie tuczące. Będę tak mniej więcej jadła przez czas nieokreślony. Mam do zrzucenia jeszcze 4-5kg, co mam zmienić? Nie jest to jakaś specjalistyczna dieta, jedynie chcę wiedzieć, jakie proporcje mniej więcej, czy jest OK.

Śniadanie:
- 250g jogurtu truskawkowego 0,1% tłuszczu 57kcal/100g
- pół szklanki płatków owsianych górskich

II Śniadanie:
- duże jabłko

Obiad:
- 300g gotowanego brokuła
- gotowana pierś z kurczaka
- szklanka rosołu (na piersi, warzywach, z kostką) bez makaronu - samo "płynne"

Kolacja:
- będą 4 wafle ryżowe + 2 płaskie łyżki dżemu 118kcal/100g

Jak zwykle nie napisałam wody.

I mam jeszcze jedno pytanie: czy zupy typu pomidorowa, barszcz, grochowa, ogórkowa, rosół, grzybowa tak po niecałej szklaneczce mogę pić? Oczywiście są przyrządzane w normalny sposób, ze śmietaną etc. Czy to tuczy?
و الأبد في الساعة الواحدة
Mekare jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 16:27   #2802
aniaesz88
Rozeznanie

To może mój ktoś oceni? Rrrr

śniadanie: grahamka z połową opakowania serka wiejskiego z rzodkiewką
drugie: banan z jogurtem naturalnym 180g
obiad: talerz kapuśniaku na piersi z kurczaka
podwieczorek: pół opakowania wiejskiego light
kolacja: jajecznica z 2 jaj z cebulką (i tu pytanie czy moge do tego jeszcze pół grahamki czy już nie powinnam?)

Edytowane przez aniaesz88
Czas edycji: 2009-03-30 o 18:25
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 17:08   #2803
Magdalena0603
Rozeznanie

witam...
ślicznie proszę o ocenę "redukcji"..

śniadanie..bułka pszenna z plasterkiem szynki i sałatą..

okolo 11 okrągła bułka, tzw. PIZZERINA...na zimno

obiad...pol paczki warzyw na patelnie i skrzydelko kurczaka,podsmażane na olieiw z oliwek..

w międzyczasie 3 lampki wina...
hm???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 17:08   #2804
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mala2710 Pokaż wiadomość
Cześć Wam. Czytuje sobie wasze jadłospisy od dawna. Dzieki niektórym Ppprzytyciowym inspiracjom z 35 kg przytyłam do 42-3 odzyskałam zdrowie i @! A teraz pozwole sobie wkleić U do ocenki:

1. Owsianka(5 łyżek) na mleku z 100g serka homogenizowanego, jabłkiem, cynamonem i rodzynkami, mały kawałeczek makowca

kilka paluszków z makiem

2. Jajeczniczka z 4 jaj z podsmarzona na oliwie z oliwek z cebulką iii... kiełbaskąąą + kromka razowca z masłem zapieczonego w tosterze. Jajecznica na pół z TŻ ;D

3. Gołąbek Dużyy...(z miesem mielonym z indyka, brązowym ryżem, pieczarkami, cebulka) surówka z buraczków i gotowana pietruszka.

4. 2 koski czekolady z nadzieniem toffi. Nie było czasu na nic, a tu zostałam poczestowana

5. Dwie kromki razowego z szynka, wazywkami i chrzanem!

I jak?
moim skromnym zdaniem troszkę mało ;> a mogę wiedziec, przy jakim wzroście tyle ważysz?

Cytat:
przeczytałam! Izaa, może i wyolbrzymiam (choć mam nadzieję, że nie ), ale naprawdę czuję, że jeszcze na tym tyję. I po ubraniach i po sobie. Jutro planuję się zważyć po raz 1. po przejściu na U i zobaczę, jak przedstawia się sytuacja... ale dziękuję za troskę, dziubku
dzisiaj wieczorem może wkleję jadło.

kika- jeju, jakie pysznoooości! sama kocham weekendy, bo zawsze czeka na mnie coś pysznego. kombinacja ser żółty+dżem mi bardzo zasmakowała, aczkolwiek wolę chyba 'moją starą wersję' z twarogiem
u Ciebie też chyba mniej wczoraj, co? ja ostatnio czuję 'parcie' na słodkie, więc niezdrowe te moje jadłospisy są, oj niezdrowe... buzi
ja też od 3 dni ciagle wcinam slodkie ;D Vanuś, nie przejmuj się , ja po przejsciu na u też troszkę przytyłam, ale waga się stabilizuje obserwuj swój orgaiznm zwlaszcza, ze niedlugo czeka nas mega stres - matura ;D

Stary 2009-03-30, 17:09   #2805
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 pomarańcza, 30g chudego twarogu, pół łyżeczki cynamonu)
II śniadanie: kromka pełnoziarnistego chleba (przekrojona na pół) posmarowana chudym twarożkiem z ogórkiem zielonym
III śniadanie: pół kromki pełnoziarnistego chleba (w domu nie było niczego co mogłabym wziąźć do szkoły i zjeść,a nie chciałam spowolnić metabolizmu więc wzięłam to)
Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 4 małe paluszki rybne, 1,5 ogórka kiszonego, 1 łyżeczka musztardy
Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych
Kolacja: 2 jajka gotowane na twardo

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 17:10   #2806
Majeczka993xy
Rozeznanie

do iza_wiosenna tak 110g po ugotowaniu kocham ryz brazowy
pytasz co z reszta bananka ?? haha nie bylo reszty bo to byl caly a to ,,troszke banakna wkroilam'' to napisalam dlatego ze w porownaniu z cala micha platkow owsianych to mi sie zawsze wydaje troszke
druga kromeczke dodam w nastepnym tygodniu wiesniaczka zjadlam z orzeszkami tak jak radzilam pyyycha ! a czy rodzynki maja nnkt ?? i czy sa zdrowe ?
hmmm oiwa z olowek bedzie w swoim czasie ale wazne e bedzie !
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 17:29   #2807
paszka016
Raczkowanie

Dzisiejsze Pee :

Śn: zwykła biała duza bulka z pasztetem pomidorem i ogorkiem

2śn : jabłko , cukierek mleczny

O : talerz żurku z jakąś kiełbaską i dużo ziemniaczków z koperkiem i cebulką

P : sałatka owocowa : 2 banany , 2 kiwi , pomarancza , zalane gratką truskawkową 120g

K : z 100g płatków cookie crisp z szklanką mleka 2%

Bardzo prosze o ocenke

Stary 2009-03-30, 17:37   #2808
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Bardzo prosze o ocenę mojego dzisiejszego R:

śniadanko:
kromka chleba żytniego z szynką i ketchupem

II śniadanko: kromka chleba żytniego z szynką, ogórkiem. Jabłko.

Obiadek: Pól ciemnej bułki z pasztetem + miseczka zupy z mięskiem mielonym i porą.

Podwieczorek: 150g jogurtu + kilka orzeszków. Kawałeczek (maluśki) babki cytrynowej taki 2cm na 2cm

Kolacja: kromka z serkiem i ogórkiem.

Rano jeszcze zielona herbatka z łyżeczką miodu i w czasie dnia ze 2 herbatki z cytrynką
Stary 2009-03-30, 17:57   #2809
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o ocenę mojego dzisiejszego R:

śniadanko:
kromka chleba żytniego z szynką i ketchupem mało, gdzie jakieś warzywa/ owoc ?

II śniadanko: kromka chleba żytniego z szynką, ogórkiem. Jabłko. może dodałabyś do tego jakiś twaróg, jajko ?

Obiadek: Pól ciemnej bułki z pasztetem + miseczka zupy z mięskiem mielonym i porą. wydaje mi się, że mało. trudno ocenić co oznacza miseczka ? czy zupa była ze śmietaną ? mięso wieprzowe/ wołowe ?

Podwieczorek: 150g jogurtu + kilka orzeszków. Kawałeczek (maluśki) babki cytrynowej taki 2cm na 2cm

Kolacja: kromka z serkiem i ogórkiem. jakim serkiem ?

Rano jeszcze zielona herbatka z łyżeczką miodu i w czasie dnia ze 2 herbatki z cytrynką
Jw. Moim zdaniem mało urozmaicony jadłospis.

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze Pee :

Śn: zwykła biała duza bulka z pasztetem pomidorem i ogorkiem mało jak na P ! dorzuć jakiś owoc chociaż.

2śn : jabłko , cukierek mleczny przecież to nie posiłek !

O : talerz żurku z jakąś kiełbaską i dużo ziemniaczków z koperkiem i cebulką a jakieś mięso do drugiego dania ? surówka ?

P : sałatka owocowa : 2 banany , 2 kiwi , pomarancza , zalane gratką truskawkową 120g ok

K : z 100g płatków cookie crisp z szklanką mleka 2% mało ! dodaj do tego jeszcze jakiś jogurt owocowy, do tego może jakieś owoce.

Bardzo prosze o ocenke
Stanowczo za mało jak na P, kolacja i drugie śniadanie bardzo ubogie w składniku odżywcze. Zadbaj o tłuszcze nienasycone w diecie, bo ich u Ciebie nie ma.

Moje U :

śniadanie : jajecznica : pół cebuli zeszklonej na dwóch łyżeczkach oliwy z oliwek, 2 duże jajka, garść żółtego sera, przyprawy ; 2 kromki chleba żytniego, pomidor, szczypiorek, 4 rzodkiewki
II śniadanie : duża grahamka posmarowana naturalnym serkiem homogenizowanym, 2 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek kiszony ; jabłko
obiad: łosoś musztardowy z kaparami i ogórkiem, 3 średniej wielkości ziemniaki
podwieczorek : owsianka : 3 łyżki otrębów owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, pół serka homo waniliowego, garść migdałów, pół banana
kolacja : ?

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 18:18   #2810
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
naprawdę jest dużo, dużo lepiej!! dodaj warzyw i nnkt, bo tłuszczy wciąż mało. ale fajny jadlospis, urozmaicony
aicony jadłospis (Kikulka, odpiszę wieczorem, okkk?w porządku u Ciebie? )
dziekuje Izus!!no jak Ty tak mowisz to ja rosne z dumy
Stary 2009-03-30, 18:26   #2811
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Dzisiejsze Pee :

Śn: zwykła biała duza bulka z pasztetem pomidorem i ogorkiem

2śn : jabłko , cukierek mleczny

O : talerz żurku z jakąś kiełbaską i dużo ziemniaczków z koperkiem i cebulką

P : sałatka owocowa : 2 banany , 2 kiwi , pomarancza , zalane gratką truskawkową 120g

K : z 100g płatków cookie crisp z szklanką mleka 2%

Bardzo prosze o ocenke
nie zwiększasz, więc nawet nie mam co oceniać...
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 18:49   #2812
Achnes
Zadomowienie

Ja też poproszę bardzo o ocenę mojego R

I śniadanie: 2 średnie kromki białego chleba (nie miałam ciemnego) z małą ilością masła, szynką i papryką + herata mandarynkowa z błonnikiem i pół łyżeczki miodu lipowego + pół małego jogurtu naturalnego z 1 dużą truskawką
II śniadanie: 1 kromka białego pieczywa z dżemem truskawkowym nisko słodzonym + herbata zielona z pół życzeki miodu + 12 pistacji
Obiad: 3 łyżki ryżu brązowego + garstka ugotowanych w wodzie małych marchewek + kawałek (ok 120 g) łososia usmażonego na teflonie z sosem szpinakowo-koperkowym (z łyżeczką masła i dodatkiem jogurtu) + szklanka wody mineralnej z cytryną
Podwieczorek: pół szklanki soku z marchwii świeżego
Kolacja: 3 kromki ciemnego pieczywa z pastą z makrelii (makrela średnia, jajka 2 małe, nieco masła, 1 kostka kiri śmitankowego, papryka, cebula dymka, przyprawy i łyżeczka parmezanu - to jest ok 8 porcji) i małą ilością masła + szklanka wody mineralnej + szklanka herbaty zielonej z mniszkiem i pół łyżeczki miodu

do tego jeszcze w czasie dnia kubek herbaty zielonej z pół łyżeczki miodu
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 18:52   #2813
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
nie zwiększasz, więc nawet nie mam co oceniać...

macie racie moje jadlopisy sa do bani ... moze to glupio zabrzmi ale naprawde czuje sie na tym najedzona trudno mi naprawde trudno moze i sie boje zwiekszac te kcal sama nie wiem ..

Stary 2009-03-30, 19:00   #2814
Truuuskawek
Raczkowanie

Rrrrrrrrrrrrr:
śniadanie: owsianka- płatki owsiane (25g), otręby(10g), jabłko(250g),śliwka(30g), mleko 0,5%(200ml), twaróg chudy (ok.80g). Kawa
II śniadanie: grahamka(50g) z połową plasterka szynki z indyka oraz troszku papryki
obiad: ryż brązowy (50g), bitka wołowa gotowana(105g), przecier pomidorowy (100ml) z bazylią oraz warzywa(150g; pomidor, papryka, cukinia,cebula).Czerwona herbata.
Kawa
podwieczorek: puszka tuńczyka w sosie własnym. Czerwona herbata.
kolacja(będzie): wieśniak z papryką, pomidorem i szczypiorkiem. Czerwona herbata.

Oczywiście z prośbą o ocenkę, bo jakby inaczej
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:03   #2815
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
macie racie moje jadlopisy sa do bani ... moze to glupio zabrzmi ale naprawde czuje sie na tym najedzona trudno mi naprawde trudno moze i sie boje zwiekszac te kcal sama nie wiem ..
no to użalaj się nad sobą dalej, wiesz? :/ na pewno Ci to pomoże.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dziekuje Izus!!no jak Ty tak mowisz to ja rosne z dumy
to wyłącznie Twoja zasługa

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość

Moje U :

śniadanie : jajecznica : pół cebuli zeszklonej na dwóch łyżeczkach oliwy z oliwek, 2 duże jajka, garść żółtego sera, przyprawy ; 2 kromki chleba żytniego, pomidor, szczypiorek, 4 rzodkiewki
II śniadanie : duża grahamka posmarowana naturalnym serkiem homogenizowanym, 2 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek kiszony ; jabłko
obiad: łosoś musztardowy z kaparami i ogórkiem, 3 średniej wielkości ziemniaki
podwieczorek : owsianka : 3 łyżki otrębów owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, pół serka homo waniliowego, garść migdałów, pół banana
kolacja : ?
cześć, Malutka a jednak U? bardzo zdrowe, ładne, troszkę redukcyjne czasami no i zero grzeszków ;D co to ma być?!

Stary 2009-03-30, 19:03   #2816
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jeszcze raz proszę ekspertów o ocenę

hop hop?

Oceni ktoś mój wczorajszy Rrrr?

Dorzucę jeszcze dzisiejszy:

Ś: omlet z 2 jaj z cebulką, szczypiorkiem
2Ś: 3 łyżli pł. owsianych z wieśniakiem lekkim i 1/3 jabłka podpieczonym wcześniej w mikrofali z cynamonem. Kiwi, granat
O: ok. 100g piersi z indyka podsmażonej na łyżeczce oliwy z warzywami i ryżem na patelnię 'chinese' (ok.pół opak.)
P: wieśniak lekki z 3 łyżeczkami mieszanki studenckiej
K: planuję połowę filetu z mintaja (chyba w sosie szpinakowo-twarogowym), + (w zależności czy będzie ten sos) gotowany brokuł

Nie za dużo?

Do tego ok.2 litry zielonej (miałam resztki wody), 2 kawy rozp. z mlekiem i cykorią, gdzieś litr wody ng

ok.godz. ćwiczeń, podobnych do ABS, tylko urozmaiconych

Jakby jeszcze ktoś był taki miły i mi policzył kalorie z wczoraj i dziś..
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:05   #2817
mala2710
Raczkowanie

Cytat:
moim skromnym zdaniem troszkę mało ;> a mogę wiedziec, przy jakim wzroście tyle ważysz?

155.

1.matematyka
2.fizyka
3. rysunek!
4.ćwiczę
5.zapuszczam włosy.
6.Federico Moccia. czytam

Edytowane przez mala2710
Czas edycji: 2009-03-30 o 19:19
mala2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:05   #2818
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
no to użalaj się nad sobą dalej, wiesz? :/ na pewno Ci to pomoże.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

to wyłącznie Twoja zasługa

cześć, Malutka a jednak U? bardzo zdrowe, ładne, troszkę redukcyjne czasami no i zero grzeszków ;D co to ma być?!
wiem ze mi nie pomoze ....

Stary 2009-03-30, 19:14   #2819
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Truuuskawek Pokaż wiadomość
Rrrrrrrrrrrrr:
śniadanie: owsianka- płatki owsiane (25g), otręby(10g), jabłko(250g),śliwka(30g), mleko 0,5%(200ml), twaróg chudy (ok.80g). Kawa
II śniadanie: grahamka(50g) z połową plasterka szynki z indyka oraz troszku papryki co tak malutko tej szynki ?
obiad: ryż brązowy (50g), bitka wołowa gotowana(105g), przecier pomidorowy (100ml) z bazylią oraz warzywa(150g; pomidor, papryka, cukinia,cebula).Czerwona herbata.
Kawa
podwieczorek: puszka tuńczyka w sosie własnym. Czerwona herbata. tu dorzuciłabym jakieś jakieś warzywa/ pieczywo
kolacja(będzie): wieśniak z papryką, pomidorem i szczypiorkiem. Czerwona herbata.
Oczywiście z prośbą o ocenkę, bo jakby inaczej
Jw. Dodałabym NNKT.

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Ja też poproszę bardzo o ocenę mojego R

I śniadanie: 2 średnie kromki białego chleba (nie miałam ciemnego) z małą ilością masła, szynką i papryką + herata mandarynkowa z błonnikiem i pół łyżeczki miodu lipowego + pół małego jogurtu naturalnego z 1 dużą truskawką wiadomo - biały chleb na R odpada, połączenie tłuszczów nasyconych z węglowodanami prostymi także nie jest mile widziane
II śniadanie: 1 kromka białego pieczywa z dżemem truskawkowym nisko słodzonym + herbata zielona z pół życzeki miodu + 12 pistacji no szkoda, że znowu jasne pieczywo; dżemy na R to też nie najlepszy pomysł- trzeba z nimi uważać
Obiad: 3 łyżki ryżu brązowego + garstka ugotowanych w wodzie małych marchewek + kawałek (ok 120 g) łososia usmażonego na teflonie z sosem szpinakowo-koperkowym (z łyżeczką masła i dodatkiem jogurtu) + szklanka wody mineralnej z cytryną gotowane marchewka ma wysoki IG - więc również na R odpada, masło zastąp np. oliwą z oliwek ?
Podwieczorek: pół szklanki soku z marchwii świeżego mało, mało !
Kolacja: 3 kromki ciemnego pieczywa z pastą z makrelii (makrela średnia, jajka 2 małe, nieco masła, 1 kostka kiri śmitankowego, papryka, cebula dymka, przyprawy i łyżeczka parmezanu - to jest ok 8 porcji) i małą ilością masła + szklanka wody mineralnej + szklanka herbaty zielonej z mniszkiem i pół łyżeczki miodu dużo tego pieczywa jak na kolacje na R, serki typu kiri nie są najlepsze na R - są tłuste, zastąp je lepiej serkiem homogenizowanym; spora ta kolacja, mogłaś część tego co zjadłaś na kolację zjeść na podwieczorek

do tego jeszcze w czasie dnia kubek herbaty zielonej z pół łyżeczki miodu
jw.

Cytat:

oo witam Panią Moderator ^^
Tak, staram się utrzymać wagę już od dawna i dobrze mi to wychodzi
Dzisiaj dlatego nie ma grzeszków, bo wczoraj ich było aż nadto.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 19:15   #2820
Magdalena0603
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

[quote=Magdalena0603;11692 993]witam...
ślicznie proszę o ocenę "redukcji"..

śniadanie..bułka pszenna z plasterkiem szynki i sałatą..

okolo 11 okrągła bułka, tzw. PIZZERINA...na zimno

obiad...pol paczki warzyw na patelnie i skrzydelko kurczaka,podsmażane na olieiw z oliwek..

w międzyczasie 3 lampki wina...
hm???

up....proszę....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości