![]() |
#2791 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje wczorajsze P: Iśn- ok 10 pancakes'ów bananowych-4 z serkiem homo kokosowym i czekoladą, 3 z miodem i rodzynkami, i albo 2 albo 3 z kremem czekoladowym i wiórkami kokosowymi ![]() reszta serka jw IIśn- bułka z sezamem posmarowana masełkiem z szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem, pełna micha domowego twarożku(ciocia przywiozła) z ogórkiem i koperkiem, herbata kawał rolady jw-ostatni ![]() O- tradycyjnie niedzielny rosół, ale wołowy z ziemniaczkami i warzywkami,opiekane ziemniaczki i (nie wiem czy dobrze wszystko napiszę ![]() cappuccinooooo, gruszki w czekoladzie z lodami ![]() jakieś ciastka P- tutaj byłam tak mega najedzona, że skusiłam się tylko na jeszcze jedną roladkę z indyka zapieczoną z serem +ketchup + kromeczka chlebka, aaa i pół gruszki 2 cukierasy mister ron K- w ramach odpoczynku od gotowania (ha ha kto gotował to gotował ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bosko bosko i jeszcze raz bosko ![]()
![]() |
#2793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() I dla wielbicielek cappuccino-dzisiaj kupiłam cappuccino o smaku ajerkoniakowym z Mokate, seria limitowana.... Pyszne jest,więc szczerze polecam ![]()
#2795 |
Rozeznanie
|
To ja jeszcze raz...
![]() Napisane przez pyskatka89 a raaany, dzisiaj niedziela, a więc byłam u rodziców na obiedzie. Pękam w szwach! Zerknie ktoś ![]() oczywiście ze wskazaniem na Pe, ale z pewnymi ograniczeniami. Śniadanie - kluski lane na mleku (taka średnia miseczka), łyżeczka dżemu truskawkowego i garstka rodzynek, mocna kawa rozpuszczalna z 2 łyżkami mleka Obiad u rodziców - najpierw typowa "zimna płyta" - sałatka z tuńczyka i jajka, kawałek śledzia z cebulką i kromka chleba żytniego, potem obiad - filiżanka rosołu z makaronem i pietruszką, 3 kluski śląskie ! z buraczkami i pieczenią wieprzową. No sos się jednak nie skusiłam... Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z almette naturalnym i plastrami pomarańczy Kolacja - będzie jakaś mamina sałatka jarzynowa (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu) i melisa I z dzisiaj: Śniadanie - jogurt jogobella o smaku pieczonego jabłka z cynamonem, 3 łyżki jakiś płatków w miodowej polewie, kromka grahama z białym serem półtłustym, do popicia melisa II śniadanie - serek wiejski 200g z 2 wkrojonymi plastrami wędliny, dwie (ostatnie już ![]() Obiad - dwie parówki śląskie zapiekane w żółtym serze tostowym ze słodką papryką i ketchupem, sałatka z pomidora i ogórka kiszonego, sok pomarańczowy Podwieczorek (będzie) - mała miseczka solonych orzeszków ziemnych (całe wieeeki ich nie jadłam!), kawa 3w1 Kolacja - bułka pszenna z serkiem Mój ulubiony i ogórkiem zielonym, herbata proszę o ocenęee ![]()
#2796 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam. Czytuje sobie wasze jadłospisy od dawna. Dzieki niektórym Ppprzytyciowym inspiracjom z 35 kg przytyłam do 42-3
![]() 1. Owsianka(5 łyżek) na mleku z 100g serka homogenizowanego, jabłkiem, cynamonem i rodzynkami, mały kawałeczek makowca kilka paluszków z makiem 2. Jajeczniczka z 4 jaj z podsmarzona na oliwie z oliwek z cebulką iii... kiełbaskąąą ![]() 3. Gołąbek Dużyy...(z miesem mielonym z indyka, brązowym ryżem, pieczarkami, cebulka) surówka z buraczków i gotowana pietruszka. 4. 2 koski czekolady z nadzieniem toffi. Nie było czasu na nic, a tu zostałam poczestowana ![]() 5. Dwie kromki razowego z szynka, wazywkami i chrzanem! I jak?
#2797 |
Raczkowanie
|
przeczytałam! Izaa, może i wyolbrzymiam (choć mam nadzieję, że nie
![]() ![]() dzisiaj wieczorem może wkleję jadło. kika- jeju, jakie pysznoooości! ![]() ![]() u Ciebie też chyba mniej wczoraj, co? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
R,U czy P?
śniad: 4 tosty z dżemem, kawa 2 śniad: jabłko obiad: 2 żeberka, puszka groszku z majonezem, 2 łyżki borówek, sok malinowy Proszę oceńcie czy ten jadłospis pasuje na R U czy P ![]()
#2799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak tak, to napewno jest Peeeeeeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Rozeznanie
|
A gdzie reszta posiłków? Bo chyba na obiedzie nie koniec? Wklejamy całe jadłospisy.
#2801 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o ocenę, czy tego typu jadłospisy jak dzisiejszy są zdrowe i w miarę nie tuczące. Będę tak mniej więcej jadła przez czas nieokreślony. Mam do zrzucenia jeszcze 4-5kg, co mam zmienić? Nie jest to jakaś specjalistyczna dieta, jedynie chcę wiedzieć, jakie proporcje mniej więcej, czy jest OK.
Śniadanie: - 250g jogurtu truskawkowego 0,1% tłuszczu 57kcal/100g - pół szklanki płatków owsianych górskich II Śniadanie: - duże jabłko Obiad: - 300g gotowanego brokuła - gotowana pierś z kurczaka - szklanka rosołu (na piersi, warzywach, z kostką) bez makaronu - samo "płynne" Kolacja: - będą 4 wafle ryżowe + 2 płaskie łyżki dżemu 118kcal/100g Jak zwykle nie napisałam wody. I mam jeszcze jedno pytanie: czy zupy typu pomidorowa, barszcz, grochowa, ogórkowa, rosół, grzybowa tak po niecałej szklaneczce mogę pić? Oczywiście są przyrządzane w normalny sposób, ze śmietaną etc. Czy to tuczy?
#2802 |
Rozeznanie
|
To może mój ktoś oceni?
![]() śniadanie: grahamka z połową opakowania serka wiejskiego z rzodkiewką drugie: banan z jogurtem naturalnym 180g obiad: talerz kapuśniaku na piersi z kurczaka podwieczorek: pół opakowania wiejskiego light kolacja: jajecznica z 2 jaj z cebulką (i tu pytanie czy moge do tego jeszcze pół grahamki czy już nie powinnam?) Edytowane przez aniaesz88 Czas edycji: 2009-03-30 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Rozeznanie
|
witam...
ślicznie proszę o ocenę "redukcji".. śniadanie..bułka pszenna z plasterkiem szynki i sałatą.. okolo 11 okrągła bułka, tzw. PIZZERINA...na zimno obiad...pol paczki warzyw na patelnie i skrzydelko kurczaka,podsmażane na olieiw z oliwek.. w międzyczasie 3 lampki wina... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 pomarańcza, 30g chudego twarogu, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: kromka pełnoziarnistego chleba (przekrojona na pół) posmarowana chudym twarożkiem z ogórkiem zielonym III śniadanie: pół kromki pełnoziarnistego chleba (w domu nie było niczego co mogłabym wziąźć do szkoły i zjeść,a nie chciałam spowolnić metabolizmu więc wzięłam to) Obiad: pół woreczka brązowego ryżu, 4 małe paluszki rybne, 1,5 ogórka kiszonego, 1 łyżeczka musztardy Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: 2 jajka gotowane na twardo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Rozeznanie
|
do iza_wiosenna
![]() ![]() ![]() pytasz co z reszta bananka ?? haha nie bylo reszty ![]() ![]() ![]() druga kromeczke dodam w nastepnym tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm oiwa z olowek bedzie w swoim czasie ![]() ![]()
#2807 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Pee :
Śn: zwykła biała duza bulka z pasztetem pomidorem i ogorkiem ![]() 2śn : jabłko , cukierek mleczny O : talerz żurku z jakąś kiełbaską i dużo ziemniaczków z koperkiem i cebulką ![]() P : sałatka owocowa : 2 banany , 2 kiwi , pomarancza , zalane gratką truskawkową 120g K : z 100g płatków cookie crisp z szklanką mleka 2% Bardzo prosze o ocenke ![]()
#2808 |
Raczkowanie
|
Bardzo prosze o ocenę mojego dzisiejszego R:
śniadanko: kromka chleba żytniego z szynką i ketchupem ![]() II śniadanko: kromka chleba żytniego z szynką, ogórkiem. Jabłko. Obiadek: Pól ciemnej bułki z pasztetem + miseczka zupy z mięskiem mielonym i porą. Podwieczorek: 150g jogurtu + kilka orzeszków. Kawałeczek (maluśki) babki cytrynowej ![]() ![]() Kolacja: kromka z serkiem i ogórkiem. Rano jeszcze zielona herbatka z łyżeczką miodu i w czasie dnia ze 2 herbatki z cytrynką ![]()
![]() |
#2809 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moje U : śniadanie : jajecznica : pół cebuli zeszklonej na dwóch łyżeczkach oliwy z oliwek, 2 duże jajka, garść żółtego sera, przyprawy ; 2 kromki chleba żytniego, pomidor, szczypiorek, 4 rzodkiewki II śniadanie : duża grahamka posmarowana naturalnym serkiem homogenizowanym, 2 plasterki polędwicy sopockiej, ogórek kiszony ; jabłko obiad: łosoś musztardowy z kaparami i ogórkiem, 3 średniej wielkości ziemniaki podwieczorek : owsianka : 3 łyżki otrębów owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, pół serka homo waniliowego, garść migdałów, pół banana kolacja : ?
![]() |
#2810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zadomowienie
|
Ja też poproszę bardzo o ocenę mojego R
![]() I śniadanie: 2 średnie kromki białego chleba (nie miałam ciemnego) z małą ilością masła, szynką i papryką + herata mandarynkowa z błonnikiem i pół łyżeczki miodu lipowego + pół małego jogurtu naturalnego z 1 dużą truskawką II śniadanie: 1 kromka białego pieczywa z dżemem truskawkowym nisko słodzonym + herbata zielona z pół życzeki miodu + 12 pistacji Obiad: 3 łyżki ryżu brązowego + garstka ugotowanych w wodzie małych marchewek + kawałek (ok 120 g) łososia usmażonego na teflonie z sosem szpinakowo-koperkowym (z łyżeczką masła i dodatkiem jogurtu) + szklanka wody mineralnej z cytryną Podwieczorek: pół szklanki soku z marchwii świeżego Kolacja: 3 kromki ciemnego pieczywa z pastą z makrelii (makrela średnia, jajka 2 małe, nieco masła, 1 kostka kiri śmitankowego, papryka, cebula dymka, przyprawy i łyżeczka parmezanu - to jest ok 8 porcji) i małą ilością masła + szklanka wody mineralnej + szklanka herbaty zielonej z mniszkiem i pół łyżeczki miodu do tego jeszcze w czasie dnia kubek herbaty zielonej z pół łyżeczki miodu |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Raczkowanie
|
macie racie ![]() ![]()
#2814 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrrrrrrrr:
śniadanie: owsianka- płatki owsiane (25g), otręby(10g), jabłko(250g),śliwka(30g), mleko 0,5%(200ml), twaróg chudy (ok.80g). Kawa II śniadanie: grahamka(50g) z połową plasterka szynki z indyka oraz troszku papryki obiad: ryż brązowy (50g), bitka wołowa gotowana(105g), przecier pomidorowy (100ml) z bazylią oraz warzywa(150g; pomidor, papryka, cukinia,cebula).Czerwona herbata. Kawa podwieczorek: puszka tuńczyka w sosie własnym. Czerwona herbata. kolacja(będzie): wieśniak z papryką, pomidorem i szczypiorkiem. Czerwona herbata. Oczywiście z prośbą o ocenkę, bo jakby inaczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
hop hop? Oceni ktoś mój wczorajszy Rrrr? Dorzucę jeszcze dzisiejszy: Ś: omlet z 2 jaj z cebulką, szczypiorkiem 2Ś: 3 łyżli pł. owsianych z wieśniakiem lekkim i 1/3 jabłka podpieczonym wcześniej w mikrofali z cynamonem. Kiwi, granat O: ok. 100g piersi z indyka podsmażonej na łyżeczce oliwy z warzywami i ryżem na patelnię 'chinese' (ok.pół opak.) P: wieśniak lekki z 3 łyżeczkami mieszanki studenckiej K: planuję połowę filetu z mintaja (chyba w sosie szpinakowo-twarogowym), + (w zależności czy będzie ten sos) gotowany brokuł Nie za dużo? Do tego ok.2 litry zielonej (miałam resztki wody), 2 kawy rozp. z mlekiem i cykorią, gdzieś litr wody ng ok.godz. ćwiczeń, podobnych do ABS, tylko urozmaiconych Jakby jeszcze ktoś był taki miły i mi policzył kalorie z wczoraj i dziś.. ![]()
#2817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
155.
poczyniam progres. 1.matematyka ![]() 2.fizyka 3. rysunek! ![]() 4.ćwiczę 5.zapuszczam włosy. 6.Federico Moccia. czytam ![]() Edytowane przez mala2710 Czas edycji: 2009-03-30 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2819 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, staram się utrzymać wagę już od dawna i dobrze mi to wychodzi ![]() Dzisiaj dlatego nie ma grzeszków, bo wczoraj ich było aż nadto. ![]()
![]() |
#2820 |
Rozeznanie
|
![]()
[quote=Magdalena0603;11692 993]witam...
ślicznie proszę o ocenę "redukcji".. śniadanie..bułka pszenna z plasterkiem szynki i sałatą.. okolo 11 okrągła bułka, tzw. PIZZERINA...na zimno obiad...pol paczki warzyw na patelnie i skrzydelko kurczaka,podsmażane na olieiw z oliwek.. w międzyczasie 3 lampki wina... ![]() up....proszę.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.