Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 18:47   #2791
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania pokoju... I znalazłam ciekawy pokój na komuny paryskiej, ale okolica nie wygląda zbyt bezpiecznie. To tylko takie wrażenie czy rzeczywiście jest niezbyt bezpiecznie? Może któraś z Was się wypowiedzieć na ten temat?
Rzadko bywam w tamtych okolicach, ale przez trójkąt szłam tydzień temu około godziny 10 i czułam się niepewnie. Natomiast kolega taty mieszka w tych okolicach i krzywda mu się nie dzieje.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Na moim odludziu jest spokój Ja na razie zastrzeżeń nie mam
<lubięto>
Chociaż i na naszym odludziu zdarzają się czasem jakieś wyskoki - pamiętam historię z dzieciństwa o podpalonym człowieku na pętli w Leśnicy, ale nie wiem, ile w tym prawdy .

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 18:49   #2792
zoila
Klientka w krawacie

Każde osiedle ma jakieś swoje legendy. Ja np. słyszałam, że na Kozanowie można dostać doniczką lub jabłkiem w głowę

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 20:02   #2793
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Każde osiedle ma jakieś swoje legendy. Ja np. słyszałam, że na Kozanowie można dostać doniczką lub jabłkiem w głowę

Stary 2011-06-15, 20:21   #2794
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
<lubięto>
Chociaż i na naszym odludziu zdarzają się czasem jakieś wyskoki - pamiętam historię z dzieciństwa o podpalonym człowieku na pętli w Leśnicy, ale nie wiem, ile w tym prawdy .
Ja za krótko tam mieszkam, żeby cokolwiek słyszeć Mi tam jest dobrze, cicho, spokojnie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:13   #2795
Isilindil
Jestem groszek... ;)

Ja z kolei kocham Oporów Przyzwyczaiłam się nawet do nisko latających samolotów

Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne

Isilindil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:18   #2796
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Isilindil Pokaż wiadomość
Ja z kolei kocham Oporów Przyzwyczaiłam się nawet do nisko latających samolotów
Łapiesz je w siatkę ?

Gaj jest fajny, tylko to osiedle dresiarzy/dzieci słuchających muzyki z telefonu/kibiców Śląska

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-06-15, 21:47   #2797
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja za krótko tam mieszkam, żeby cokolwiek słyszeć Mi tam jest dobrze, cicho, spokojnie
Mi jest również dobrze, cicho i spokojnie, a mieszkam w tych rejonach już ponad 20 lat. Pamiętam jeszcze np. jednotorową linię tramwajową, na moście przed Leśnicą był jeden tor i konieczna była mijanka. Albo zamiast 409 był autobus 151 i pospieszny B. I za czasów dzieciństwa pełno było tu pustych miejsc, a teraz gdzie nie spojrzę, to stoją/budują się nowe domki czy niskie bloki.

Dzisiaj w gazecie wyczytałam, że w wakacje mają remontować ul. Kosmonautów od Leśnicy do Glinianek. I zrobią chodnik oraz asfaltowaną ścieżkę rowerową.
Cytat:
Łapiesz je w siatkę ?

Gaj jest fajny, tylko to osiedle dresiarzy/dzieci słuchających muzyki z telefonu/kibiców Śląska
Pamiętam, jak wracałam któregoś dnia z pracy, to gdzieś na Hubskiej/Glinianej wsiadła grupka dzieci w wieku ok. podstawówki. Szaliki Śląska, oczywiście muzyczka gra, a do tego takiej ilości przekleństw dawno nie słyszałam.

Stary 2011-06-15, 21:47   #2798
riliana
Zadomowienie

no i nici z zaćmienia, u mnie straszne chmury :/
riliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:52   #2799
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

to, czy gdzieś jest bezpiecznie, albo nie, zależy też od tego, czy jest się nowym na dzielnicy, czy raczej "tutejszym". Ktoś, kto mieszka chociażby na Trójkącie, od dziecka, będzie czuł się bezpiecznie, bo wszyscy go kojarzą, wiedzą, że swój. Ale ktoś, kto dopiero się wprowadzi, może być różnie odebrany. W zasadzie to zależy od tego, na kogo się napatoczymy i czy "spodobamy się", albo nie. W każdej dzielnicy są niestety ludzie, którzy tylko chodzą i patrzą komu dowalić. A są też tacy, którzy są normalni. I to, czy gdzieś jest bezpieczniej, albo nie, zależy bardziej od procentowego podziału tych grup.
Stary 2011-06-15, 21:58   #2800
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
no i nici z zaćmienia, u mnie straszne chmury :/
No niestety....

Edit: melduję, że udało mi się coś dostrzec, bo chmury się trochę porozrywały.

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-06-15 o 23:58
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 00:06   #2801
paula-zla
Zakorzenienie

Słyszałam, że na trójkącie się polepszyło, choć ile w tym prawdy to nie wiem... Oberwać można praktycznie wszędzie. Mieszkam przy Powstańców, często wracam późną nocą i sama się boję, że wyskoczy mi zza krzaków banda wariatów.

Nie wiecie, czy ktoś ma do wynajęcia pokój jednoosobowy? Okolice Powstańców, Komandorskiej, Wielkiej, ale bliżej rynku też może być
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:20   #2802
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Pamiętam, jak wracałam któregoś dnia z pracy, to gdzieś na Hubskiej/Glinianej wsiadła grupka dzieci w wieku ok. podstawówki. Szaliki Śląska, oczywiście muzyczka gra, a do tego takiej ilości przekleństw dawno nie słyszałam.
Tu najlepsze 11-letnie kumpele witają się czule; "Ty, k**** j*****". Serio, uszy odpadają.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-06-16, 10:15   #2803
joaa
Zakorzenienie

GG do joaa

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
to, czy gdzieś jest bezpiecznie, albo nie, zależy też od tego, czy jest się nowym na dzielnicy, czy raczej "tutejszym". Ktoś, kto mieszka chociażby na Trójkącie, od dziecka, będzie czuł się bezpiecznie, bo wszyscy go kojarzą, wiedzą, że swój. Ale ktoś, kto dopiero się wprowadzi, może być różnie odebrany. W zasadzie to zależy od tego, na kogo się napatoczymy i czy "spodobamy się", albo nie. W każdej dzielnicy są niestety ludzie, którzy tylko chodzą i patrzą komu dowalić. A są też tacy, którzy są normalni. I to, czy gdzieś jest bezpieczniej, albo nie, zależy bardziej od procentowego podziału tych grup.
W stu procentach się zgadzam. "Stali" mieszkańcy się znają, kojarzą. Ja nawet wracając bardzo późno w nocy (czy też wcześnie w dzień ), idę sobie spokojnie, raczej nie boję się jakiegoś nieprzyjemnego spotkania Nasze dresy z Gaju już oswojone

volleyhead z loży >ŁONA FAJT?!<

If you're going crazy just grab me and take me
I'd follow you down, down, down... anywhere, anywhere

joaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:54   #2804
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez joaa Pokaż wiadomość
W stu procentach się zgadzam. "Stali" mieszkańcy się znają, kojarzą. Ja nawet wracając bardzo późno w nocy (czy też wcześnie w dzień ), idę sobie spokojnie, raczej nie boję się jakiegoś nieprzyjemnego spotkania Nasze dresy z Gaju już oswojone
Poza tymi z Krynickiej. Tam biją

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-06-16, 13:57   #2805
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Dziewczyny czy któraś z Was korzystała z fotodepilacji w salonie Nomasvello, jak wrażenia, warto??

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:58   #2806
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
dziekuje
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 16:15   #2807
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
że co? nie zauważyłam żadnych bijących się dresów. Może sie gdzieś przenieśli?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 23:29   #2808
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Słyszałam, że na trójkącie się polepszyło, choć ile w tym prawdy to nie wiem... Oberwać można praktycznie wszędzie. Mieszkam przy Powstańców, często wracam późną nocą i sama się boję, że wyskoczy mi zza krzaków banda wariatów.

Nie wiecie, czy ktoś ma do wynajęcia pokój jednoosobowy? Okolice Powstańców, Komandorskiej, Wielkiej, ale bliżej rynku też może być
Ja mieszkałam ponad 25 lat na trójkącie i uwierzcie mi, że teraz się uspokoiło. Chociaż po powodzi w 97 pobudowali nowe bloki i są nowe oszołomy. Także lepsze są takie oswojone Jak jeżdże teraz do mamy to czasami zdarza mi się natknąć na takie nieciekawe grupki, ale nie boje się raczej bo zawsze znajdzie się wśród nich ktoś kogo znasz
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 23:29   #2809
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, macie może jakieś sprawdzone namiary na domki nad wodą do 100km od Wrocławia? Jak tak to zapodajcie info, gdzie, jaka cena, jakie warunki raczej niekoniecznie coś exclusive:P
podbijam! Albo może miejscowość z jakimś jeziorem, stawem? Przynajmniej będzie mi łatwiej szukać noclegu.
Stary 2011-06-16, 23:34   #2810
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na etapie szukania pokoju... I znalazłam ciekawy pokój na komuny paryskiej, ale okolica nie wygląda zbyt bezpiecznie. To tylko takie wrażenie czy rzeczywiście jest niezbyt bezpiecznie? Może któraś z Was się wypowiedzieć na ten temat?
Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
Komuny Paryskiej, Traugutta, Kościuszki - tak zwany "trójkąt bermudzki", właśnie ze względu na niebezpieczną okolicę, ale nie wiem na ile to prawda teraz, może coś się pozmieniało. Ja w każdym razie idąc komuny i traugutta popołudniami nie czuję się komfortowo, a co dopiero wracać późnym wieczorem albo w nocy...
Cytat:
Właśnie wcześniej czytałam, że teraz w tym ''trójkącie'' się dużo pozmieniało na lepsze... Ale jak szłam to... w jakimś budynki z rozwaloną ścianą pełno butelek, kamienica, w której byłam śmierdziało moczem, okolica ogólnie nie wygląda ciekawie, bardzo biednie. A pokój fajny, świetna cena
Co do Komuny Paryskiej to tam się nic nie zmieniło. To jest najgorsza część trójkąta. Osobiście nie polecam tej części. Samo centrum z dużą ilości monopoli, podwórkiem kolorowym i różnymi grupkami... Bardziej bezpiecznie, że tak powiem jest przy złączeniu Kościuszki z Traugutta.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
podbijam! Albo może miejscowość z jakimś jeziorem, stawem? Przynajmniej będzie mi łatwiej szukać noclegu.
Dębiec, Boszkowo, Antonin, Sulistrowiczki chyba najbliżej.
Stary 2011-06-16, 23:35   #2811
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Radków. Zdaje się, że Otmuchów też się załapie na ten dystans.

A z innej beczki, rozgorzała kolejna ekscytująca dyskusja we Wrocławiu. Tym razem chodzi o protest w sprawie wyboru koloru dworca. Na fejsie (a jakże) powstała stosowna grupa protestująca: http://www.facebook.com/event.php?eid=137747852966086 Ja bym się w sumie wstrzymała z wyrażaniem zdania do ujrzenia efektu końcowego, ale ludzie popędliwe są
Stary 2011-06-16, 23:38   #2812
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Polecam Radków. Zdaje się, że Otmuchów też się załapie na ten dystans.

A z innej beczki, rozgorzała kolejna ekscytująca dyskusja we Wrocławiu. Tym razem chodzi o protest w sprawie wyboru koloru dworca. Na fejsie (a jakże) powstała stosowna grupa protestująca: http://www.facebook.com/event.php?eid=137747852966086 Ja bym się w sumie wstrzymała z wyrażaniem zdania do ujrzenia efektu końcowego, ale ludzie popędliwe są
Ja też się wstrzymam z opinią dopóki nie zobaczę efektu końcowego. Dajmy im szanse
Stary 2011-06-17, 09:22   #2813
Mitsukki
Naczelny Hipster

Tak, bo na pewno jak będzie cały pomarańczowy to będzie wyglądał lepiej
Czasem trzeba się powstrzymać, bo to, że ktoś jest konserwatorem zabytków nie znaczy, że się aż tak zna. Jestem trochę w temacie i np. konserwacja fresków bez znajomości łaciny owocuje przekleństwami po łacinie i to w kościołach ;P Czasem też konserwatorzy postanawiają obdarować jakąś rzecz kolorami, których w danym okresie się nie używało. Nie wiem jak tam akurat było z dworcem, może i miał taki kolor. Co jednak nie zmienia faktu, że wygląda to paskudnie. Gdyby oryginalnie był różowy w niebieskie paski to też by należało go tak malować, bo tak było? Istnieje coś takiego jak urbanistyka, która polega na tym, żeby w mieście wszystko do siebie pasowało, na pewno pomarańczowy dworzec będzie pasował. Ale jak widać w centrum czy na Ostrowie urbanistyka u nas kuleje (chociażby Dom Jana Pawła, w którym msc to niby pasuje?)
Błagam, ten kolor przytłoczy dworzec przecież. Jest fajny architektonicznie, a tak to dominantą będzie kolor. Dworzec nie będzie się kojarzył architektonicznie tylko jako pomarańczowa bryła. Po prostu jakby zostawili go w kolorze piaskowca to dramat byłby pewnie nieziemski.Proponuję walnąć jeszcze na nim zielone groszki ;P

Wybaczcie, musiałam się wypowiedzieć Siedziało to we mnie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:41   #2814
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Tak, bo na pewno jak będzie cały pomarańczowy to będzie wyglądał lepiej
Czasem trzeba się powstrzymać, bo to, że ktoś jest konserwatorem zabytków nie znaczy, że się aż tak zna. Jestem trochę w temacie i np. konserwacja fresków bez znajomości łaciny owocuje przekleństwami po łacinie i to w kościołach ;P Czasem też konserwatorzy postanawiają obdarować jakąś rzecz kolorami, których w danym okresie się nie używało. Nie wiem jak tam akurat było z dworcem, może i miał taki kolor. Co jednak nie zmienia faktu, że wygląda to paskudnie. Gdyby oryginalnie był różowy w niebieskie paski to też by należało go tak malować, bo tak było? Istnieje coś takiego jak urbanistyka, która polega na tym, żeby w mieście wszystko do siebie pasowało, na pewno pomarańczowy dworzec będzie pasował. Ale jak widać w centrum czy na Ostrowie urbanistyka u nas kuleje (chociażby Dom Jana Pawła, w którym msc to niby pasuje?)
Błagam, ten kolor przytłoczy dworzec przecież. Jest fajny architektonicznie, a tak to dominantą będzie kolor. Dworzec nie będzie się kojarzył architektonicznie tylko jako pomarańczowa bryła. Po prostu jakby zostawili go w kolorze piaskowca to dramat byłby pewnie nieziemski.Proponuję walnąć jeszcze na nim zielone groszki ;P

Wybaczcie, musiałam się wypowiedzieć Siedziało to we mnie
Z tego co słyszałam, wciąż trwają próby z odcieniami i tak naprawdę nie wiemy, jak będzie to ostatecznie wyglądało, dlatego myślę, ze lepiej wstrzymać się z osądem. Zresztą taki sam lament był, jak zaczęto malować ossolineum na "buraczkowo", a tymczasem budynek (moim skromnym zdaniem) wygląda obecnie świetnie - o wiele lepiej niż kiedykolwiek wcześniej.
Stary 2011-06-17, 11:15   #2815
joaa
Zakorzenienie

GG do joaa

Cytat:
Tamtędy akurat nie chadzam

Co do Dworca - na starych zdjęciach miał, zdaje się, kolor "okołopiaskowy"/beżowy. Mam nadzieję, że ci, co decydują, palną się mocno w głowę. To trochę tak, jakby próbowali Ratusz przemalować całkiem na niebiesko. Po co tak?

volleyhead z loży >ŁONA FAJT?!<

If you're going crazy just grab me and take me
I'd follow you down, down, down... anywhere, anywhere

joaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:48   #2816
klajdla
Wtajemniczenie

Podobnie jak z Mostem Grunwaldzkim, gdy pomalowali go na niebiesko Do tej pory sie nie moge przyzwyczaic
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:21   #2817
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam, wciąż trwają próby z odcieniami i tak naprawdę nie wiemy, jak będzie to ostatecznie wyglądało, dlatego myślę, ze lepiej wstrzymać się z osądem. Zresztą taki sam lament był, jak zaczęto malować ossolineum na "buraczkowo", a tymczasem budynek (moim skromnym zdaniem) wygląda obecnie świetnie - o wiele lepiej niż kiedykolwiek wcześniej.
No, ale rude "tocoś" nie wygląda na razie zbyt fajnie. Mnie się ten kolor nie podoba. To już lepszy różowy by był
Chociaż z drugiej strony lepszy taki rudy niż obdrapany. Jak już jesteśmy przy obdrapanych- to AM mogłaby coś zrobić ze swoim Wydziałem Farmacji na Nankiera, bo to straszydło straszliwe.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-06-17, 14:38   #2818
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż z drugiej strony lepszy taki rudy niż obdrapany. Jak już jesteśmy przy obdrapanych- to AM mogłaby coś zrobić ze swoim Wydziałem Farmacji na Nankiera, bo to straszydło straszliwe.
Oj tam, oj tam, budynki farmacji są piękne! Ten na Grodzkiej również!
Wydział pakuje kasę w budowę Nowej Farmacji na Borowskiej (częściowe przenosiny już w te wakacje) a te budynki z rynku sprzedaje.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:43
Stary 2011-06-17, 15:11   #2819
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Oj tam, oj tam, budynki farmacji są piękne! Ten na Grodzkiej również!
Wydział pakuje kasę w budowę Nowej Farmacji na Borowskiej (częściowe przenosiny już w te wakacje) a te budynki z rynku sprzedaje.
Wiem o tym, ale one chyba od wybudowania nie były remontowane. Paskudyyyyyyyyyy

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-06-17, 15:23   #2820
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o tym, ale one chyba od wybudowania nie były remontowane. Paskudyyyyyyyyyy
No chyba nie były. Coś kiedyś czytałam, że chcieli remontować, ale to zabytkowe i trzeba jakimiś specjalnymi materiałami itd., które są drogie, a uczelnia biedna, więc z remontu zrezygnowano. Teraz to już nawet Ossolineum zrezygnowało z prawa do pierwokupu budynku na Grodzkiej. Ciekawe, czy ktoś to w ogóle zechce...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości