![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Jedyną promocję z jaką się zetknęłam to wywiad z pfk u Wojewódzkiego. I jeden bilbord w moim jednak całkiem dużym mieście, wiec dla mnie nie jest to szał reklamowy. ostatnio oglądałam; Wieczór panieński - no cóż fabuła kiepska, gra aktorska kiepska, film kiepski. Nie trzeba innego komentarza. 3/10. Czarny łabędź - dobry film. Ciekawie zrobiony, dobra gra aktorska Natalie Portman. Fabuła wciąga, trochę pokręcona, ale zaskakująca 8/10 Dom snów - no cóż nie tego się spodziewałam, ale ujdzie w tłoku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzy metry nad niebem - piękny wzruszający film. 9/10 Polecam 2 część Tylko Ciebie chcę - również mi się podobał. Cytat:
Cytat:
Pożyczony narzeczony (3/10) - łojesu, jakieś to lukrowane, naciągane i nierealne - dawno nie wiedziałam tak sztucznego przedstawienia sytuacji. Każdy z każdym, w tle wielka miłość, której jakby nie było, ani smutno, ani śmiesznie, ani mądrze ![]() Turysta (8/10) - takie filmy sensacyjne to ja lubię ![]() ![]() [/QUOTE] Pożyczony narzeczony - lekki film, sztuczny, trochę śmieszny. 4/10 Turysta 6/10 Wszystko jasne po kilku minutach filmu. 6/10 Cytat:
5/10 Ostatnio: 2012 - średniaczek 4/10 Chłopaki nie płaczą - polska komedia 6/10 August Rush - Cudowne dziecko - piękny film, lubię do niego wracać - 9/10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Misiaczek (6/10) - troszkę się rozczarowałam. film zakrawa niby na dokument, przynajmniej ja miałam takie odczucie, a jednak nim nie jest
![]() ![]() Jesteś Bogiem (8/10) - po pierwsze, jak na polską produkcje bardzo dobry film, po drugie, fenomenalny dobór aktorów do trzech głównych ról ![]() ![]() ![]() Spadaj, tato (1/10) - tego typu filmy, choć z założenia mają śmieszyć i rozluźniać, tylko uwłaczają inteligencji osób, którym przyszło je oglądać. Strasznie durna komedia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Raczkowanie
|
''Niepokonani'' - bardzo mi się podobał, warty obejrzenia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
Dla mnie świetny! 9 na 10 spokojnie!
Za to obejrzalem Bonda z Lzaenbym - oj słabo... Najsłabszy w serii chyba i nawet nie chodzi o saego aktora, kótry prędzej przypominał cowboya, albo jakieś fircyka francuskiego, ciągle obrywał, co to za Bond... A dziwuczhy mial brzydkie, że żal. |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
"Hannibal" -7,5/10, raczej słabsza część niż "Milczenie owiec"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
"Jesteś Bogiem". http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%...em-2012-544545
Film bardzo mi się podobał, bardzo prawdziwy przy jednoczesnej prostocie. Zdecydowanie jeden z najlepszych polskich filmów. Jednak jeśli już mam się do czegoś przyczepić, to z filmu nie można wywnioskować dlaczego Magik popełnił samobójstwo, nie dowiemy się też dlaczego chłopcy nie poszli odebrać swojego Fryderyka. I brakowało mi dat, takiej orientacji czasowej. Teraz sobie czytam trochę na temat Magika i Paktofoniki i sporo bardzo istotnych wątków zostało pominiętych. Na końcu filmu brakowało mi też takiej wzmianki jak sytuacja wygląda w dniu dzisiejszym - co robią Rahim i Fokus, co żona i syn Magika. A gra aktorów genialna. W ogóle ciężko nazwać to grą, bo wypadli bardzo naturalnie. Polecam film z czystym sumieniem.
#2801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzech głównych bohaterów zagrało fenomenalnie, sądzę, że to dzięki temu, że prywatnie są dobrymi znajomymi. A scena gdzie filmowy Magik rapował Plus i Minus - miałam ciary, brzmiał identycznie jak oryginał, każdy oddech, każda pauza, mistrzostwo!
![]() |
#2802 |
Wtajemniczenie
|
Take This Waltz - kiepski dramat, irytująca, infantylna bohaterka i przewidywalne zakończenie
![]()
#2803 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na Skyfall i się doczekać nie mogę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Babycall- hmm... bardzo niejednoznaczny, mroczny, klimatyczny film. Polecam! Jak widać nikt, oprócz skandynawów nie umie takich filmów robić. 8/10
#2806 |
Rozeznanie
|
Kolacja dla palantów z 1998r.
lubię francuskie kino, lubię francuskie komedie ![]() Kreacja Francois Pigniona była genialna ![]() 7.5/10
![]() |
#2807 |
Rozeznanie
|
OCTOBER BABY - piękny film o dziewczynie która dowiaduje sie ze zostala adoptowana poniewaz jej biologiczna matka chciala zrobi aborcje ktora sie nieudala. zamierza dowiedziec sie kim jest naprawde ....
#2808 |
Konto usunięte
|
The Hole (2009 / 2010) - oglądałam nie wiedząc, że to film Joe Dantego (i myśląc sobie "skąd ja znam ten styl?"). Niska ocena na niektórych portalach bardzo mnie dziwi, bo to świetny horror / thriller (familijny) z elementami fantasy. Szkoda, że nie został bardziej doceniony. Zawiodą się ci, którzy chcą hektolitrów krwi, flaków i tego typu atrakcji. Ja się nie zawiodłam (chociaż i ostre horrory lubię), a wręcz bardzo miło zaskoczyłam. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Raczkowanie
|
"Big love" - doceniam ten film za to, że w niesamowicie autentyczny sposób przedstawił bardzo burzliwe, intensywne, nierzadko toksyczne emocje i uczucia. Ta siła emocji naprawdę biła z ekranu. Chyba nie powiem nic oryginalnego, jeśli skrytykuję finał - jak dla mnie zbyt udziwniony. Recenzja samej pani reżyser na temat swojego genialnego i głębokiego dzieła jakoś mnie nie nie przekonała, w skali 1-10 daję 5.
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Obejrzałam też ostatnio film "Chłopiec w pasiastej piżamie". Tak przerażającego filmu to ja dawno nie oglądałam, byłam naprawdę skołowana... Zresztą nic dziwnego, tematyka: obóz koncentracyjny + dziecko to naprawdę mocny motyw. Z tym filmem kojarzy mi się "Życie jest piękne" - tu też pojawia się to straszne umiejscowienie dziecka w obozie, tyle że jest to oparte na humorze (!), którym ojciec dziecka chce go osłonić przed piekielną rzeczywistością. Brrr... Bardzo podobał mi się też "Pianista". |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
Wymyk (4/10) - spodziewałam się czegoś innego.. miałam wrażenie, że już coś podobnego widziałam, a to dla mnie duży minus
![]() Niezniszczalni 2 (5/10) - nie wciągnął mnie zupełnie, obejrzałam do końca z racji na cała obsadę, która miło się ogląda w kupie ![]() W szczękach rekina (2/10) - durny i momentami bardzo dziwny film, aktorzy tragiczni, dialogi poniżej krytyki, zakończenie patetyczne i niepasujące do całego filmu. Dodatkowy punkt dałam tylko za koncepcje, w połączeniu z dobrym scenariuszem, aktorami i mnóstwem innych aspektów, pewnie fajnie by się oglądało. Paryż - Manhattan (7/10) - wybrałam się do kina, wątpiąc w to, że będzie to chociażby przeciętny film ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
BAN stały
|
Days of heaven - stare, ale jakie robi wrażenie. Chyba najlepszy film Malicka. Słów jak to u niego niewiele, za to piękne obrazy, muzyka i historia dająca do myślenia.
A view to kill - klasyka klasyki jeśli chodzi o filmy o Bondzie. Ostatni film z Rogerem Moore'em, który już to trochę jest podstarzały. Mam ogromny sentyment do filmów z nim, bo były takie lekkie, nie udawali, że wszystko jest tam super na poważnie. Uprowadzona 2 - fajne kino akcji w klasycznym stylu, Liam Nesson jest twardzielem, który w obronie rodziny jest gotów na wszystko. Albańska mafia nie ma szans. Savages - film opowiada historię związku składającego się z dwóch panów i jednej pani, serio, mieszkają we trójkę i żyją z uprawy marihuany. A jak kartel narkotykowy porywa panią, panowie wyruszają jej na ratunek. Momentami bywa brutalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
bylam ostatnio w kinie na " Jestes Bogiem"- polecam, fajny film
a jesli chodzi o telewizje,to widzialam " Jutro nie umiera nigdy" - Bond to klasyk, chyba nikogo nie trzeba do niego przekonywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Wtajemniczenie
|
Savages: ponad bezprawiem 6/10
Po recenzjach i trailerze napaliłam się na ten film, jednak nieco mnie rozczarował. Nie było ani szczególnego napięcia, drastyczne sceny okazały się raczej śmieszne, intryga - niby nie można się doczepić, ale mogłaby być bardziej zawiła. No i spoiler: pierwsze zakończenie o wiele bardziej podobało mi się niż to z happy endem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Zadomowienie
|
A ja... Smerfy z córcią - nawet niezłe, mimo, ze takie nie do konca smerfne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Rozeznanie
|
NA DESCE- mistrzyni w jezdzie na desce, otrzymuje prace w ekskluzywnej rezydencji w gorach; gdzie spotyka milosc i wygrywa mistrzostwa w konkursie skeatboard'owym. polecam lekka i przyjemna komedia
ODDECH-młody przestepca jest na zwolnieniu warunkowym, rozpoczyna prace w zakladzie pogrzebowym, proboje odnalezc sie na wolnosci i odszukac swoja biologiczna matke.
#2816 |
Zakorzenienie
|
Whiskey dla aniołów (5/10) - miało być zabawnie, bardzo zabawnie... Komedią bym tego filmu nie nazwała - jedna (!) śmieszna scena na cały film jak dla mnie
![]() The Collector (9/10) - najlepszy horror jaki widziałam w kategorii tych brutalnych, ociekających krwią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-10-13 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
Sezon na kleszcza - 7/10. Dla młodzieży będzie idealny, porusza wiele ważnych tematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska)- trochę sztuczny, takie romansidło
![]() ![]() ![]() Ogólnie mówiąc, trochę typowe romansidło, ale wciągnęło, na pewno obejrzę drugą czesc ![]()
#2820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() polecilabym ci inne filmy z tym aktorem, bo tez uwazam ze jest ladny, ale niestety gral w prawie samych zboczonych filmach o nastolatkach, geja na przyklad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.