Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 20:06   #2791
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Zapomniałam powiedzieć, że obejrzałam Dredda 3D. Jestem bardzo na tak. Chyba najlepszy film komiksowy roku. Dobrze zrobiony, efekty specjalne naprawdę dopracowane idealnie, trzyma napięcie, momentami zabawny.
The Dark Knight Rises.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:27   #2792
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
The Dark Knight Rises.
Batman troszkę mnie rozczarował, spodziewałam się fajerwerków, był ok ale jednak nie aż tak, jak liczyłam że będzie. Dredd 3D odwrotnie, nie spodziewałam się niczego szczególnego, a dostałam super film. Wolę być zaskakiwana w tę stronę.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:17   #2793
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Słabo promowany!? Widzę go wszędzie! Chyba nawet na forum go reklamują! Boję się, że jak otworzę lodówkę, to wyskoczy duch Magika. Kiedyś chciałam na niego pójść, bo owszem lubię Pfk, ale od tej nachalnej promocji mi się odechciało. Posłucham sobie ich muzyki w domu, wystarczy mi do szczęścia.
Widać oglądam za mało telewizji bo na mnie Magik nie wyskakuje, nawet z lodówki.
Jedyną promocję z jaką się zetknęłam to wywiad z pfk u Wojewódzkiego. I jeden bilbord w moim jednak całkiem dużym mieście, wiec dla mnie nie jest to szał reklamowy.

ostatnio oglądałam;

Wieczór panieński - no cóż fabuła kiepska, gra aktorska kiepska, film kiepski. Nie trzeba innego komentarza. 3/10.

Czarny łabędź - dobry film. Ciekawie zrobiony, dobra gra aktorska Natalie Portman. Fabuła wciąga, trochę pokręcona, ale zaskakująca 8/10

Dom snów - no cóż nie tego się spodziewałam, ale ujdzie w tłoku Akcja trochę tajemnicza, trochę zaskakuje. Jednak bez szału, na szczęście był tam Daniel Craig i trochę podratował produkcję Można obejrzeć 7/10

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:10   #2794
Ilike_it
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily_Rose_Melody Pokaż wiadomość
One day (Jeden dzień) - przyznam szczerze, że byłam sceptycznie nastawiona bo książka znudziła mnie już na samym początku i nawet jej nie doczytałam. Po obejrzeniu mam mieszane uczucia. Ciekawa historia, troszkę "nietypowa", dość szybkie przeskoki akcji przez co miałam wrażenie, że jest spore "uproszczenie" co ważniejszych wątków, ale domyślałam się, że o to mniej więcej chodziło. W wielkim skrócie historia znajomości pewnej pary przyjaciół, którzy poznają sie w dniu zakończenia szkoły, potem śledzimy jak przebiega ich życie przez kolejne lata, ich spotkania, związki, sukcesy i porażki. Ciekawa formuła, Hathaway w całkiem dobrej formie. 6/10

Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska) -muszę przyznać bez bicia, że mnie wciągnął i wzruszył mimo, że nastolatką już nie jestem Przede wszystkim przepiękne zdjęcia i sceny (cudowna Barcelona), świetna muzyka. Z przymrużeniem oka bardzo na plus główny aktor, aż chce się oglądać (szczególnie bez koszulki ). Oczywiście nie jest to żaden wielki film, raczej dla młodych osób, ale mnie "ruszył". Trochę takie jedno wielkie marzenie młodych dziewczyn o wielkiej, skomplikowanej miłości do "złego chłopca". Choć przyznam, że sama płakałam Nie wiem jak ocenić, jak na film w "swoim" gatunku 7/10
One day - dobry, ale mnie w pewnym momencie znudził. 6/10
Trzy metry nad niebem - piękny wzruszający film. 9/10
Polecam 2 część Tylko Ciebie chcę - również mi się podobał.
Cytat:
A tak oprócz zestawu komunałów, które można wygłosić po każdym dramacie? Jakieś TWOJE przemyślenia?

P.S. Od tej intensywnej kampanii reklamowej tego filmu odechciało mi się go oglądać. A zwłaszcza od tego nagłego rozmnożenia fanów Paktofoniki, którzy by pewnie nawet nie potrafili wymienić więcej jak trzech ich piosenek.
Owszem, reklamy są wszędzie, media bardzo się zainteresowały filmem, fani Paktofoniki na pewno go obejrzeli i nie są zawiedzeni, historia przedstawiona nie jest chronologiczna, film za krótki jak na taką historię. Wyszłam z sali z ciarkami na całym ciele.
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyna z tatuażem[/B] - długi, ale interesujący film. Wciąga, za wszelka cenę chcemy sie dowiedzieć co sie stało. Niektóre sceny jak dla mnie zbyt brutalne i bezpośrednie, ale jestem z natury wrażliwcem Generalnie polecam 9/10.
9/10

Pożyczony narzeczony (3/10) - łojesu, jakieś to lukrowane, naciągane i nierealne - dawno nie wiedziałam tak sztucznego przedstawienia sytuacji. Każdy z każdym, w tle wielka miłość, której jakby nie było, ani smutno, ani śmiesznie, ani mądrze tylko aktorzy fajni, ale jakby nie do tej historii..

Turysta (8/10) - takie filmy sensacyjne to ja lubię do tego piękna Jolie i Deep taki jakiego lubię oglądać. Fabuła ciekawa, nie ma przynudzania i biadolenia, parę zaskakujących scen i momentami nawet zabawnie. Warto sięgnąć
[/QUOTE]
Pożyczony narzeczony - lekki film, sztuczny, trochę śmieszny. 4/10
Turysta 6/10
Cytat:
Napisane przez bindia Pokaż wiadomość
wczoraj Step Up 2 - 5/10
Wszystko jasne po kilku minutach filmu. 6/10
Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
O północy w Paryżu - lekki, przyjemny, sympatyczny. Wyimaginowana pocztówka Paryża różnych lat, chciałabym żeby teraźniejszy tak wyglądał. 7/10
[/QUOTE]
5/10

Ostatnio:
2012 - średniaczek 4/10
Chłopaki nie płaczą - polska komedia 6/10
August Rush - Cudowne dziecko - piękny film, lubię do niego wracać - 9/10

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Ilike_it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:42   #2795
evvelinek
Zakorzenienie

Misiaczek (6/10) - troszkę się rozczarowałam. film zakrawa niby na dokument, przynajmniej ja miałam takie odczucie, a jednak nim nie jest tytułowa postać - super fabuła - nie doczekałam się czegoś co by mnie zaskoczyło/ zaciekawiło/ oburzyło itp. Niemniej warto sięgnąć.

Jesteś Bogiem (8/10) - po pierwsze, jak na polską produkcje bardzo dobry film, po drugie, fenomenalny dobór aktorów do trzech głównych ról bez tak przygotowanych do roli chłopaków nic by z tego filmu nie wyszło. W samej konstrukcji filmu przeszkadzał mi brak umiejscowienia kolejnych zdarzeń w czasie - miło by było gdyby do kolejnych ważnych momentów dołączali dopisek z datą końcówka najlepsza z całego filmu z drugiej strony nie czułam się zwalona z nóg i wstrząśnięta..

Spadaj, tato (1/10) - tego typu filmy, choć z założenia mają śmieszyć i rozluźniać, tylko uwłaczają inteligencji osób, którym przyszło je oglądać. Strasznie durna komedia
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 07:16   #2796
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość

Jesteś Bogiem (8/10) - po pierwsze, jak na polską produkcje bardzo dobry film, po drugie, fenomenalny dobór aktorów do trzech głównych ról bez tak przygotowanych do roli chłopaków nic by z tego filmu nie wyszło. W samej konstrukcji filmu przeszkadzał mi brak umiejscowienia kolejnych zdarzeń w czasie - miło by było gdyby do kolejnych ważnych momentów dołączali dopisek z datą końcówka najlepsza z całego filmu z drugiej strony nie czułam się zwalona z nóg i wstrząśnięta..
Podpisuję się pod tym, film bardzo dobrze zrobiony, wciągający, zakończenie świetne - w kinie w którym byłam podczas tej końcówki była cisza jak makiem zasiał. Fajnie było się czegoś dowiedzieć o muzyce, na której podobno moje pokolenie się wychowało a ja to jakoś przegapiłam Film bardzo dobry, ale jakoś szczególnie mnie w fotel nie wcisnął (no może oprócz zakończenia). Pewnie dlatego że tego rodzaju muzyka to kompletnie nie moja bajka. Ale fajnie że się czegoś o niej i o Paktofonice dowiedziałam, bo wcześniej tylko kojarzyłam nazwę ze słyszenia.
Senija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 19:41   #2797
Szeptkrwawegoserca
Raczkowanie

''Niepokonani'' - bardzo mi się podobał, warty obejrzenia 9/10
Szeptkrwawegoserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:51   #2798
EnergyMan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jestem Bogiem (Limitless)-taki sobie 6/10
Dla mnie świetny! 9 na 10 spokojnie!

Za to obejrzalem Bonda z Lzaenbym - oj słabo... Najsłabszy w serii chyba i nawet nie chodzi o saego aktora, kótry prędzej przypominał cowboya, albo jakieś fircyka francuskiego, ciągle obrywał, co to za Bond... A dziwuczhy mial brzydkie, że żal.
EnergyMan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:42   #2799
szakal165
Zakorzenienie

"Hannibal" -7,5/10, raczej słabsza część niż "Milczenie owiec"
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:56   #2800
Melissa86
Zakorzenienie

"Jesteś Bogiem". http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%...em-2012-544545

Film bardzo mi się podobał, bardzo prawdziwy przy jednoczesnej prostocie. Zdecydowanie jeden z najlepszych polskich filmów. Jednak jeśli już mam się do czegoś przyczepić, to z filmu nie można wywnioskować dlaczego Magik popełnił samobójstwo, nie dowiemy się też dlaczego chłopcy nie poszli odebrać swojego Fryderyka. I brakowało mi dat, takiej orientacji czasowej.
Teraz sobie czytam trochę na temat Magika i Paktofoniki i sporo bardzo istotnych wątków zostało pominiętych. Na końcu filmu brakowało mi też takiej wzmianki jak sytuacja wygląda w dniu dzisiejszym - co robią Rahim i Fokus, co żona i syn Magika. A gra aktorów genialna. W ogóle ciężko nazwać to grą, bo wypadli bardzo naturalnie. Polecam film z czystym sumieniem.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:34   #2801
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
"Jesteś Bogiem". http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%...em-2012-544545

Film bardzo mi się podobał, bardzo prawdziwy przy jednoczesnej prostocie. Zdecydowanie jeden z najlepszych polskich filmów. Jednak jeśli już mam się do czegoś przyczepić, to z filmu nie można wywnioskować dlaczego Magik popełnił samobójstwo, nie dowiemy się też dlaczego chłopcy nie poszli odebrać swojego Fryderyka. I brakowało mi dat, takiej orientacji czasowej.
Teraz sobie czytam trochę na temat Magika i Paktofoniki i sporo bardzo istotnych wątków zostało pominiętych. Na końcu filmu brakowało mi też takiej wzmianki jak sytuacja wygląda w dniu dzisiejszym - co robią Rahim i Fokus, co żona i syn Magika. A gra aktorów genialna. W ogóle ciężko nazwać to grą, bo wypadli bardzo naturalnie. Polecam film z czystym sumieniem.
Zgadzam się ze wszystkim. Mam wrażenie, że dla osób, dla których historia Paktofoniki jest zupełnie obca, film może mieć dużo niedopowiedzień. Oczywiście wiadomo, że scenarzyści nieci zmienili historię na potrzeby stworzenia fabuły, ale jak dla mnie brakowało kilku elementów spajających całość.

Trzech głównych bohaterów zagrało fenomenalnie, sądzę, że to dzięki temu, że prywatnie są dobrymi znajomymi. A scena gdzie filmowy Magik rapował Plus i Minus - miałam ciary, brzmiał identycznie jak oryginał, każdy oddech, każda pauza, mistrzostwo!
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 18:09   #2802
winklepicker
Wtajemniczenie

Take This Waltz - kiepski dramat, irytująca, infantylna bohaterka i przewidywalne zakończenie. Jedyne co mi się spodobało to częściowo klimat tego filmu - ujęcia, światła i muzyka. To trochę (a raczej o wiele za mało) by nazwać ten film "ciepłym", a fabułą ten film nie nadrobił. Poza tym mały plus za to, że bohaterowie są z krwi i kości, tacy zwyczajni, mogliby mieszkać w każdym sąsiedztwie.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:47   #2803
Mararena
Raczkowanie

Ja czekam na Skyfall i się doczekać nie mogę!
Mararena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:05   #2804
EnergyMan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mararena Pokaż wiadomość
Ja czekam na Skyfall i się doczekać nie mogę!
Ja też! ostanio oglądałem Bona z Lazenbym - jednak porażka...

A wczoraj Robin Hooda z Rusellem Crowem - super, kiedy wyjdzie dwójka??
EnergyMan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:09   #2805
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Babycall- hmm... bardzo niejednoznaczny, mroczny, klimatyczny film. Polecam! Jak widać nikt, oprócz skandynawów nie umie takich filmów robić. 8/10

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:02   #2806
altai
Rozeznanie

Kolacja dla palantów z 1998r.

lubię francuskie kino, lubię francuskie komedie

Kreacja Francois Pigniona była genialna

7.5/10
Stary 2012-10-09, 19:00   #2807
Ewka:D:D
Rozeznanie

OCTOBER BABY - piękny film o dziewczynie która dowiaduje sie ze zostala adoptowana poniewaz jej biologiczna matka chciala zrobi aborcje ktora sie nieudala. zamierza dowiedziec sie kim jest naprawde ....

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:26   #2808
201803290936
Konto usunięte

The Hole (2009 / 2010) - oglądałam nie wiedząc, że to film Joe Dantego (i myśląc sobie "skąd ja znam ten styl?"). Niska ocena na niektórych portalach bardzo mnie dziwi, bo to świetny horror / thriller (familijny) z elementami fantasy. Szkoda, że nie został bardziej doceniony. Zawiodą się ci, którzy chcą hektolitrów krwi, flaków i tego typu atrakcji. Ja się nie zawiodłam (chociaż i ostre horrory lubię), a wręcz bardzo miło zaskoczyłam. Polecam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:17   #2809
Kamyk456
Raczkowanie

"Big love" - doceniam ten film za to, że w niesamowicie autentyczny sposób przedstawił bardzo burzliwe, intensywne, nierzadko toksyczne emocje i uczucia. Ta siła emocji naprawdę biła z ekranu. Chyba nie powiem nic oryginalnego, jeśli skrytykuję finał - jak dla mnie zbyt udziwniony. Recenzja samej pani reżyser na temat swojego genialnego i głębokiego dzieła jakoś mnie nie nie przekonała, w skali 1-10 daję 5.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Obejrzałam też ostatnio film "Chłopiec w pasiastej piżamie". Tak przerażającego filmu to ja dawno nie oglądałam, byłam naprawdę skołowana... Zresztą nic dziwnego, tematyka: obóz koncentracyjny + dziecko to naprawdę mocny motyw. Z tym filmem kojarzy mi się "Życie jest piękne" - tu też pojawia się to straszne umiejscowienie dziecka w obozie, tyle że jest to oparte na humorze (!), którym ojciec dziecka chce go osłonić przed piekielną rzeczywistością. Brrr...
Bardzo podobał mi się też "Pianista".
Kamyk456 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 19:09   #2810
evvelinek
Zakorzenienie

Wymyk (4/10) - spodziewałam się czegoś innego.. miałam wrażenie, że już coś podobnego widziałam, a to dla mnie duży minus liczyłam na świetnego Więckiewicza, a był jakiś taki nijaki. Ogólnie jak na polski twór to nie jest źle, ale film sam w sobie - nic powalającego.

Niezniszczalni 2 (5/10) - nie wciągnął mnie zupełnie, obejrzałam do końca z racji na cała obsadę, która miło się ogląda w kupie sama historia drugiej części nie przypadła mi do gustu, jedynka podobała mi się dużo bardziej..

W szczękach rekina (2/10) - durny i momentami bardzo dziwny film, aktorzy tragiczni, dialogi poniżej krytyki, zakończenie patetyczne i niepasujące do całego filmu. Dodatkowy punkt dałam tylko za koncepcje, w połączeniu z dobrym scenariuszem, aktorami i mnóstwem innych aspektów, pewnie fajnie by się oglądało.

Paryż - Manhattan (7/10) - wybrałam się do kina, wątpiąc w to, że będzie to chociażby przeciętny film a tu zaskoczenie, bardzo miłe! przyjemna romantyczna historia, sporo zabawnych scen, można się pośmiać w głos Bardzo dobra obsada i nienachalne wstawki z Woodym Allenem film w sam raz na randkę.
Stary 2012-10-11, 12:09   #2811
megamag
BAN stały

Days of heaven - stare, ale jakie robi wrażenie. Chyba najlepszy film Malicka. Słów jak to u niego niewiele, za to piękne obrazy, muzyka i historia dająca do myślenia.

A view to kill - klasyka klasyki jeśli chodzi o filmy o Bondzie. Ostatni film z Rogerem Moore'em, który już to trochę jest podstarzały. Mam ogromny sentyment do filmów z nim, bo były takie lekkie, nie udawali, że wszystko jest tam super na poważnie.

Uprowadzona 2 - fajne kino akcji w klasycznym stylu, Liam Nesson jest twardzielem, który w obronie rodziny jest gotów na wszystko. Albańska mafia nie ma szans.

Savages - film opowiada historię związku składającego się z dwóch panów i jednej pani, serio, mieszkają we trójkę i żyją z uprawy marihuany. A jak kartel narkotykowy porywa panią, panowie wyruszają jej na ratunek. Momentami bywa brutalnie.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:46   #2812
szmineczka1
Raczkowanie

bylam ostatnio w kinie na " Jestes Bogiem"- polecam, fajny film
a jesli chodzi o telewizje,to widzialam " Jutro nie umiera nigdy" - Bond to klasyk, chyba nikogo nie trzeba do niego przekonywac
szmineczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:55   #2813
lourose
Wtajemniczenie

Savages: ponad bezprawiem 6/10

Po recenzjach i trailerze napaliłam się na ten film, jednak nieco mnie rozczarował. Nie było ani szczególnego napięcia, drastyczne sceny okazały się raczej śmieszne, intryga - niby nie można się doczepić, ale mogłaby być bardziej zawiła. No i spoiler: pierwsze zakończenie o wiele bardziej podobało mi się niż to z happy endem Gdyby leciał w TV w sobotni wieczór nie byłabym zawiedziona, ale jak na wyjście do kina to za mało
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:49   #2814
Bezmleczka
Zadomowienie

A ja... Smerfy z córcią - nawet niezłe, mimo, ze takie nie do konca smerfne...
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:03   #2815
Ewka:D:D
Rozeznanie

NA DESCE- mistrzyni w jezdzie na desce, otrzymuje prace w ekskluzywnej rezydencji w gorach; gdzie spotyka milosc i wygrywa mistrzostwa w konkursie skeatboard'owym. polecam lekka i przyjemna komedia

ODDECH-młody przestepca jest na zwolnieniu warunkowym, rozpoczyna prace w zakladzie pogrzebowym, proboje odnalezc sie na wolnosci i odszukac swoja biologiczna matke.

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:02   #2816
evvelinek
Zakorzenienie

Whiskey dla aniołów (5/10) - miało być zabawnie, bardzo zabawnie... Komedią bym tego filmu nie nazwała - jedna (!) śmieszna scena na cały film jak dla mnie poza tą kwestią na uwagę zasługuje tylko ostatnie 30 minut filmu w których niezbyt ciekawa historyjka jakoś się rozkręca. Aktorów niby czworo, a jednak trzech postaci jakby nie było na ekranie.. Zupełnie przeciętny film.

The Collector (9/10) - najlepszy horror jaki widziałam w kategorii tych brutalnych, ociekających krwią dobry pomysł, trzyma w napięciu do ostatnich minut, zaskakujące sceny, gra aktorska w porządku, przerażający sprawca, fenomenalny montaż i idealnie dobrana muzyka - dosłownie w każdej minucie filmu film nie robi z widza idioty, jak to się często zdarza w tego typu horrorach. Fabuła trzyma się kupy, nie jest oklepana, bohaterowie nie są bezmózgami Polecam wszystkim, którzy są w stanie udźwignąć brutalne sceny no i nie boją się pobać (to jeden z zaledwie paru filmów który wzbudził we mnie niepokój ) W styczniu polska premiera drugiej części - równie mocna, oceniając po zwiastunie.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-10-13 o 19:03
Stary 2012-10-13, 21:44   #2817
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Sezon na kleszcza - 7/10. Dla młodzieży będzie idealny, porusza wiele ważnych tematów.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:13   #2818
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość

The Collector (9/10) - najlepszy horror jaki widziałam w kategorii tych brutalnych, ociekających krwią dobry pomysł, trzyma w napięciu do ostatnich minut, zaskakujące sceny, gra aktorska w porządku, przerażający sprawca, fenomenalny montaż i idealnie dobrana muzyka - dosłownie w każdej minucie filmu film nie robi z widza idioty, jak to się często zdarza w tego typu horrorach. Fabuła trzyma się kupy, nie jest oklepana, bohaterowie nie są bezmózgami Polecam wszystkim, którzy są w stanie udźwignąć brutalne sceny no i nie boją się pobać (to jeden z zaledwie paru filmów który wzbudził we mnie niepokój ) W styczniu polska premiera drugiej części - równie mocna, oceniając po zwiastunie.
straszna sieczka ale pomysł fajny.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:22   #2819
klada
Zakorzenienie

Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska)- trochę sztuczny, takie romansidło Ale zdziwiłam się, gdy zorientowałam się, że mnie wciągnął Piękna historia o miłości (po trochu toksycznej). I jaki ładny aktor
Ogólnie mówiąc, trochę typowe romansidło, ale wciągnęło, na pewno obejrzę drugą czesc
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:18   #2820
LatamSobie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Trzy metry nad niebem (wersja hiszpańska)- trochę sztuczny, takie romansidło Ale zdziwiłam się, gdy zorientowałam się, że mnie wciągnął Piękna historia o miłości (po trochu toksycznej). I jaki ładny aktor
Ogólnie mówiąc, trochę typowe romansidło, ale wciągnęło, na pewno obejrzę drugą czesc
druga czesc troche gorsza moim zdaniem ))
polecilabym ci inne filmy z tym aktorem, bo tez uwazam ze jest ladny, ale niestety gral w prawie samych zboczonych filmach o nastolatkach, geja na przyklad ))
LatamSobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości