|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Może brakuje jej jakiś witamin albo innych składników odżywczych skoro po śniadanku odżywa?? Na pewno to nic groźnego!! Trzymam kciuki, żeby mała jak najszybciej wróciła do zdrowia
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
Maria to program chyba na TLC i kobietach ktore nie radzą sobie z życiem i aby ich maluszek mial lepsza przyszłość iddaja go rodzinie ktora same wcześniej wybieraja.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Mamuska 11 serce sie pewnie kraja widząc te kobiety. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście to zrozumiałe, że nie masz do innych rzeczy głowy Mała jest najważniejsza Jak wszystko się unormuje, wrócisz do nas Trzymaj się kochana |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przed ciążą to nie umiałam się oprzeć i musiałam dziennie jakieś ciasteczka zjeść a teraz to nic a nic Owoce u mnie królują ostatnio miałam takiego smaka na ogórka że całego zjadłam na raz :P ale to tylko z warzyw właśnie jakoś ogórek najlepiej mi wchodzi :P z tych surowych :P a tak to owoce na całą parę :PNO tak to z tym oddaniem dziecka jest.. nosisz, czujesz je 9 miesięcy.. nie ja nie umiem sobie tego wyobrazić. Ale ważne że oddają do adopcji a nie robią jakieś kryminalne przestępstwa nie będę tu pisać bo każda wie o co chodzi. Więc jakby nie było to najważniejsze że dziecko będzie miało rodzinę i wychowa się na dobrego człowieka ![]() Już zjadłam sobie płatki z mlekiem i na pewno zaraz będą mnie atakować mdłośći :P ale przynajmniej słoneczko za oknem mimo mrozu. To jak żadna z was nie ćwiczy? :P
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ćwiczę, bo nigdy nie ćwiczyłam i boję się, że więcej krzywdy bym sobie i dziecku mogła teraz zrobić niż pożytku. Chciałam iść na takie zorganizowane zajęcia dla kobiet w ciąży ale nigdzie w mojej okolicy nie utworzyli grupy :/ muszę się znowu za tym rozejrzeć, bo już nawet zapomniałam, a kręgosłup pewnie siądzie.
Wczoraj dopadł mnie masakryczny ból głowy, aż mi się płakać chciało i nie miałam siły się ruszyć, ale nie chciałam brać proszków bo po pierwsze nigdy mi paracetamol za bardzo nie pomagał, a po drugie boję się, że jak mnie kiedyś dopadnie gorączka i się trzeba będzie faszerować, to żeby nie przesadzić, nie chcę brać na 'głupi' ból głowy. Ale za to już parę razy wydawało mi się, że czuję bicie serduszka jak przykładam rękę do brzucha, tak gdzieś od tygodnia, drugą rękę przykładam gdzieś żeby puls sprawdzić i to w innym rytmie pulsuje, brzuszek szybciej i wcześniej pokazywałam mężowi to nic nie czuł, a wczoraj też stwierdził że czuje aż nie chciał ręki zabrać i mnie do łazienki puścić to na pewno nie była moja żyła, czytałam gdzieś, że czasem jak się maleństwo bardziej przytuli do ścianek brzucha to można wyczuć, też tak macie?
|
#2797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo, że apetytu na słodkie brak ![]() Cytat:
ja rano przed pracą nie dałabym rady, a po pracy wracam tak zmarnowana, że też nie za bardzo to widzę. Wczoraj zasnęłam o 19, TŻ obudził mnie tylko na mycie zębów i zmywanie makijażu i później normalnie do rana spałam.
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Nie zamierzam intensywnie cwiczyc, chce tylko tak jakby rozprostowac wszystkie kosci by pozniej przy duzym brzuszku poruszac sie normalnie a nie jak babcia, a musze cos cwiczyc bo ja siedze calymi dniami w domu i tylko sprzatam i gotuje a to zaden ruch jak dla mnie hih. A przed ciaza tez nie cwiczylam ale strasznie to odzuwam teraz, ta zadyszka po schodach, i w ogole wyjscie do sklepu to dla przymus a nie chec wyjscia i wiem ze lekkie cwiczenia moga mi w tym pomoc.
|
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
Ja w I trym ćwiczyłam z płyty Aktywne9miesięcy, ktoś już tu wspominał. 30 min naprawdę lekkiej gimnastyki, myślę że dla każdego nawet jeśli się wcześniej nie ćwiczyło, ale jak ktoś trenował to może nawet za lekko. 3 tyg temu miałam raz plamienia i przestałam robić cokolwiek ale teraz myślę że wrócę bo to chyba miało związek z infekcją. Na razie siedzę w pracy za biurkiem i w ramach treningu wciągam brzuch
, nie mocno tyle żeby się mięśnie napięły, może mi nie sflaczeją zupełnie |
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zapisałam się na specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży. Muszę ćwiczyć, bo inaczej mój kręgosłup zupełnie siądzie. Poza tym lepiej się czuję po ćwiczeniach, chodzę też spacery. Czyli na moje bóle pomaga mi bycie w ruchu i unikanie siedzenia, jak już mam siedzieć to wybieram dużą piłkę. Pracują wtedy mięśnie i ma się lepszą postawę. No a poza tym leżenie też jest OK
. Mam nadzieje, że będę mogła być długo "aktywna" w ciąży.
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamierzam wlasnie atakowac sie z cwiczeniami jak juz w krocze do 2 trymestru czyli jeszcze jakies 2 tygodnie jak sie myle
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
No II trym rewelacja
![]() ![]() . Po tych wszystkich mdłościach i słabościach to ja się czuję jak młody bóg. Padam o 21 spać co prawda nadal, ale od rana do wieczora na pełnych obrotach, nawet 10h w pracy ostatnio przetrwałam nie gorzej niż zwykle.
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie boli mnie głowa od rana. Jakie tabletki przeciwbólowe są dla nas bezpieczne?
|
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
Paracetamol - do 4g na dobę
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ja nie cwicze, spaceruje, bawie sie z corka i mam nadzieje znalesc nieco energii zeby choc wieczorem nieco pomachac rekami i nogami ![]() U nas wczoraj strasznie wialo, miejscami do 170km/h. Powalilo mnostwo drzew, pozrywalo dachy, u nas w bloku tez lecialy dachowki, zatarasowane ulice, mnostow domow bez pradu....ma szczescie brak rannych, ale zagrozenie powodzia, bo rzeka juz prawie sie przelewa, a miejscami i tak wylala. Dobrze, ze po poludniu wiatr ucichl, ale i tak lotnisko zamkneli, odwolali kursy autobusow, zamkneli szkoly.... A z przyjemniejszych nowin, dzis u nas na obiad w planie kapusniak ze swiezej kapusty w wersji bez miesa, ziemniaczkowe puree z bobem i jogurtem naturalnym, rybka. Do tego zupa kalafiorowa, bo ktoras sie zajadala wiec nabralam ochoty na kolacje tortilla z kurczakiem i rukola, kiedy ja to wszystko zrobie?!
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
A ja własnie wybieram się na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Byłam pierwszy raz we wtorek i było super. Cwiczenia na piłce super. Myzyka, relaks. Zupełnie się nie zmęczyłam, a czułam jak mięśnie pracują, nawet na mięśnie brzucha były. A ja do tej pory bałam się brzuszek napiąć, żeby krzywdy nie zrobić ![]() Jestem w koncówce 15 tyg, nie wiem jak to dokładnie obliczyć co do dni. Wg niektórych portali to nadal I trymestr, ponoć II zaczyna się od 16 tc. Nie wiem. W kązdym razie, niby czuję się lepiej, ale nadal padam na twarz ok. 19 i szybko się męczę. Narobiłyście mi smaka na różne potrawy, a jak przychodzi do jedzenia to już mi nie podchodzi, zamrażalnik mi się zapełnił fasolką po bretońsku, gołąbkami itp.
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-13 o 11:15 |
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puree ziemniaczane z bobem? Dawaj przepis, bo ja to bób uwielbiam
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
My po usg, dzidziol zdrowy, płeć nieznana, wielkość dokładnie terminowa.
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. Wyszłam z domu do apteki i mówię farmaceutce że strasznie boli mnie głowa i że jestem w 3 miesiącu ciąży i co mogę zażyć żeby było dla nas bezpieczne. A ona do mnie: "nic". A jak już mnie tak boli że nie daję rady to w ostateczności apap. Na szczęście już powoli boli mnie głowa coraz mniej i na razie obyło sie bez tabletki. |
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Stracilam przytomnosc i uderzylam glowa o podloge-plytki...glowa mi pęka karetka zabrala mnie na patologie ciazy na obserwacje Ech ...jestem w szpitalu w obcym miescie - wlasnie sie przeprowadzilismy...
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana! Na pewno w szpitalu dobrze się Tobą zaopiekują! Uważaj na siebie i głowa do góry! Na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to mi wystarczają jak na razie spacery z psem, choć zaczynam zastanawiać się czy nie spróbować gimnastyki ze względu na kręgosłup z którym mogę mieć problemy. Cytat:
![]() Nie mogę doczekać się kiedy poczuję ruchu, może będę wtedy trochę spokojniejasza Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie chciałam napisać że apap możemy, ale już po ptakach Ja jak ostatnio byłam u lekarza zapytałam co mogę brać od bólu głowy...właśnie powiedział o apapie. nie ma nic gorszego niż ból głowy mnie ostatnio nad ranem złapał, wzięłam tabletkę i za jakiś czas minęło.....Z tym że ja mam potworne bóle, raz na jakiś czas, ale jak już mnie dopadnie to dzień wyjęty z życiorysu, moje to raczej migrenowe, przed ciążą też miałam, parę godzin męczarni tabletki te rzadko działają niestety Odpukać na razie mam spokój Zdrówka życzę ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Trzymaj się kochana ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2817 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj zaliczyłam spacer - 2 razy po 15 minut - poszłam do koleżanki na kawę i nawet się kawy napiłam (słabej rozpuszczalnej z mlekiem). Pogadałyśmy, jej synkiem pobawiłyśmy. Po drodze weszłam jeszcze do sklepu i kupiłam kapustę kiszoną W poniedziałek albo we wtorek zrobię kapuśniak Kupiłam jeszcze kiwi Będzie sałatka owocowa na deser (kiwi, jabłko, pomarańcza).U mnie dzisiaj była zupa cebulowa i zapiekanka z ziemniaków, mięsa mielonego z sosem pomidorowym (z koncentratu - przyznam się bez bicia) Zaraz zbieram się jeszcze do piekarni (15 min drogi w tę i z powrotem z kupnem pieczywa). Czuję się z dnia na dzień lepiej. Fakt, faktem wieczorami jestem zmęczona potwornie i chodzę wcześniej spać, ale w ciągu dnia mam sporo energii Coraz rzadziej też śpię w dzień- mimo iż odczuwam zmęczenie, to nie potrafię zasnąć w dzień. Za to w nocy śpię 9-11 godzin, z pobudkami na siku Czasem mnie coś zaboli, zakuje, zadyszki dostaję. Wtedy się kładę i odpoczywam przez jakiś czas
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-13 o 15:31 |
||
|
|
|
#2818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niech rośnie !!Ale u nas dzisiaj cieplutko, już byłam na zakupach ugotowałam obiadek ogórkową kwaśna jak cholera pyszna .
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zaczyn 16 tydzien i zaczynam odczuwać jak mi sie "coś" przesuwa w podbrzuszu, pisze "coś" bo nie jestem pewna czy to dzidzius dziwne uczucie jakby cos twardego mi sie przemieszczało w podbrzuszu.... W pierwszej ciazy pierwszy raz poczułam jakby mnie ktoś palcem od środka brzucha dotknął w 20 tygodniu a w ostatniej ciazy czułam właśnie bulgotki na początku w 18 tygodniu takze teraz jestem zdziwiona ale od kilku dni to odczuwam jak sie kładę i dłużej leżę wiec moze to dzidzia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

i idę z nią w piątek do lekarza i cały czas się martwię o nią. Już drugi raz mi się tak zdarzyło w ciągu 3 tygodni, rano śpi dłużej niż zwykle i jak wstanie to jest taka wiotka jak ją biorę na ręce, spać jej się chce i ciągle się przytula. Zawsze taka żywa przybiega rano i się popisuję a wtedy taka nie obecna..
Może brakuje jej jakiś witamin albo innych składników odżywczych skoro po śniadanku odżywa?? Na pewno to nic groźnego!! Trzymam kciuki, żeby mała jak najszybciej wróciła do zdrowia

bo przed ciążą to nie umiałam się oprzeć i musiałam dziennie jakieś ciasteczka zjeść a teraz to nic a nic
nie będę tu pisać bo każda wie o co chodzi. Więc jakby nie było to najważniejsze że dziecko będzie miało rodzinę i wychowa się na dobrego człowieka 
rano przed pracą nie dałabym rady, a po pracy wracam tak zmarnowana, że też nie za bardzo to widzę. Wczoraj zasnęłam o 19, TŻ obudził mnie tylko na mycie zębów i zmywanie makijażu 

. Mam nadzieje, że będę mogła być długo "aktywna" w ciąży.