|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Jeszcze ja
![]() W sumie na razie nie chcę brać L4, lubię przebywać między ludźmi ![]() Za nas życie zdecydowało, odkupiliśmy od znajomych za grosze. I dobrze bo wiem że jest bezwypadkowy Cytat:
![]() Miałam dziś konsultację urologiczną. Nerki czyste, nie widać oznak kamicy, więc mój napad mógł być jednorazowy ![]() Siuśki i glukoza też w porzo, tylko wróciła anemia No i upolowałam na olx kombinezon zimowy za psie pieniądze. Jest śliczny i świetnym stanie. Ogólnie udany dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Gosiurek - brawa za wizyte! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Konto usunięte
|
ale bym zjadła to tiramisu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zadomowienie
|
Znalazłam sukienkę! W h&m. Może typowo weselną ona nie jest ale jest. Kuzynce się podoba więc można w niej smignac. I tz mi obiecał kupić torbę na pieluchy skiphop duo 3.0
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Idę nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Betamina, co do czestotliwosci wizyt to sie zgadza, ale dopiero po porodzie. Do porodu i tak jest tylko 3% . A pozniej jesli spelni sie krytetium wizyt to rabat bedzie wzrastac- 1% co 3 miesiace. Tak to chyba jest w regulaminie zapisane ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() podziwiam wszystkie dziewczyny które nadal pracują i jeszcze planują popracować. Mi by się szczerze mówiąc nie chciało. I miałam takie wrażenie, że nie będę w stanie wyprawki przygotować. Wszystko odkładałam na czas kiedy będę na zwolnieniu i będę mieć więcej czasu. Tak że szacun dla was ![]() Geosmina piękna ta długa, błękitna sukienka. Annulka ja chodzę na szkołę rodzenia sama, bo nie ma możliwości żeby tż znalazł na zajęcia SR czas. I chodzę na NFZ za darmo (ale nie do szpitala w którym prawdopodobnie będę rodzić). I sobie chwalę - wiadomo, że raźniej byłoby chodzić we dwójkę, ale to ja będę rodzić i spędzać przynajmniej na początku praktycznie cały dzień z maluszkiem. Tż będzie przecież chodził do pracy. Jakaś dodatkowa wiedza się zawsze przyda więc wole chodzić sama niż w ogóle. A na płatną SR jednak szkoda by mi było kasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228851]a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe ![]() ![]() Uo matko, co tak drogo?? To już lepiej upatrzyć sobie jakąś mądrą położną z tego szpitala, umówić się prywatnie na kawę i wypytać o nurtujące sprawy i porady. To ja zdecydowanie będę wrzucać ściągi z mojej szkoły rodzenia, jeśli się choć jednej osobie przydadzą, to czemu nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was bierze witaminy ciążowe, które nie są tylko suplementem diety?Bo koleżanka namieszała mi w głowie, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o te witaminy to wszystkie sa suplementami diety lub "dietetycznymi środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia" chociaż nie wiem czym się to różni:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64229671]ale bym zjadła to tiramisu
![]() Annulka, wlasnie poszło się chłodzić do lodówki, jutro będzie absolutnie genialne ![]() I w sumie jest prościutkie do zrobienia, dziś nawet olałam roztapiania czekolady w kąpieli wodnej, bo gdzieś mi wcięło metalową miskę, w której to zawsze robiłam...no i roztapialam w kamionkowym kubeczku w ogrzewaczu na jednego tealighta, genialny patent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny już napisały. Aktywuje się kartę z 3% rabatem, robi się dzieciowe zakupy minimum 6 razy w ciągu 3 miesięcy i po tych 3 miesiącach rabat wzrasta o jeden punkt procentowy (i jakiś upominek dają, nie pamiętam dokładnie) i tak do 10%. Niby jest do 3 roku życia dziecka, ale później jest możliwość przedłużenia jeszcze o rok - ja sobie przedłużyłam ![]() Można sciągnąć sobie aplikację rossmanna na telefon i jest zakładka rossnę. Wprowadzasz tam nr karty i poźniej widzisz ile wizyt zostało i za ile dni wzrośnie rabat. Ale właśnie nie pamiętam jak to było przed narodzinami dziecka, wydawało mi się że coś tam już się naliczało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Zielinko, świetne te pasy, bardzo ładny efekt. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na sam poród i chwilę po? Coś miękkiego? Nie chciałabym żeby piersi się rozlazły... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam dziś na kontroli, dzidzia pięknie rośnie, ma długie nogi i 800g w 25+1, leży sobie w kłębuszku po prawej stronie i naparza mnie w lewy bok ![]() Wyniki mam książkowe za to szyjkę już miękką i skróconą, także odpuszczam prowadzenie auta i wycieczki po schodach na drugie piętro. Jak się pojawią znowu jakieś silniejsze twardnienia to jadę na ip, będziemy dmuchać na zimne. Trochę się zmartwiłam, bo w żadnym razie się nie przemęczam i najwidoczniej nie mam zbyt dużego wpływu na stan szyjki, raczej taka już moja uroda... I przeżyłam szok, kiedy zaczęłam rozmawiać z ginką o lekach i suplementach, jednej z pacjentek sprzedawano w aptece podrabiany tardyferon. Dumała czego u niej postępuje anemia pomimo dużych dawek leku, w końcu kazała przynieść te tabletki, nie zgadzał się ich kolor, a w ulotce znalazła informacja że to środek przeznaczenia spożywczego. Normalnie sprzedawali to jako lek na receptę. ![]() Kompletuję zamówienie z gemini i proszę o rady: Ile zamówić jednorazowych majtów? Co muszę mieć z typowo higienicznych przyborów? Podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki... Na stronie szpitala widzę informację o jednorazowych podkładach do łóżka, polecicie mi jakieś konkretne, czy wsio ryba? Mamusie, macie wypróbowane jakieś konkretne wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe? Kompletnie nie wiem co wziąć... Mogę Wam potem podrzucić do gotowe zamówienie, rzucicie okiem co jeszcze ewentualnie dokupić?
![]() |
#2807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- A ja nam kartę rossmana ale jeszcze nic na nią nie kupilam. Nie mam za bardzo co teraz kupować. A z tego klubu można wylecieć jak się nie robi się zakupów? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Patrycja gratki za udana wizytę ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Dzięki ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że każda dziewczyna ma swoją teorię, ale poradźcie ile zamierzacie mieć kompletów na rozmiar 56 i 62? Komplet to dla mnie pajac lub body+półśpiochy/śpiochy. Już bez rozdrabniania na body z krótkim pod, czy kaftaniki na. Szykują się ubranka w Lidlu i już nie wiem, czy dokupywać, czy nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228266]Moja Siostra ma ![]() ale to było zawsze tak, że pani kasjerka pyta o tą kartę przy kasie i jeśli kupujesz coś dla dziecka to masz jakoś taniej. Przynajmniej tak było wtedy ![]() No to tak jest ![]()
![]() |
#2811 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tylko uda Ci się do niej spakować to szacun ![]() Cytat:
ja miałam wielgachną torbę podróżna ![]() Cytat:
na fb widziałam dzisiaj wpis mamaginekolog na temat torby do szpitala ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228851]a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe ![]() ![]() Jak w szpitalu zapytaja czy brałas udział w zajęciach SR to powiesz , że oczywiście , na wizażu :P Cytat:
oj no to oszczędzaj się ile wlezie! Cytat:
![]() ![]() Juz mnie brzuch boli, Młody takie strzały daje :/ najgorzej jak bombarduje okolice blizny po cc, mało przyjemne i brzuch po takiej serii jak kamien, aż ciężko mi oddychać. Kopniaczki kopniaczkami ale powoli przesadza i robi się to nieprzyjemne :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady na łóżko miałam nie pamiętam jakie, ale też się zbijały. Parę sztuk powinnam jeszcze mieć więc zużyję, nie będę szukać innych. Wkładek laktacyjnych miałam kilka przetestowanych (m.in. Babydream, J&J, Bella, wypisywałam tu kiedyś) i z żadnych nie byłam zadowolona bo sie zbijały i nie trzymały stanika. Mam też bawełniane Dr Browns ale one nadają się tylko po domu, bo się odznaczają na bluzkach. teraz kupiłam Lovi.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-16 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Konto usunięte
|
ale miałam twardy brzuch przed momentem
![]() a Helenka dzisiaj buszuje dosłownie co chwilę. Co się stało z moją spokojną córką? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to... ![]() Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust? ![]() ![]() Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64234236]ale miałam twardy brzuch przed momentem
![]() a Helenka dzisiaj buszuje dosłownie co chwilę. Co się stało z moją spokojną córką? ![]() U mnie to samo, kopy czułam w trzech miejscach jednocześnie! To chyba ta pełnia :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Rozeznanie
|
Spać nie mogę boli mnie brzuch taki twardy jak kamień jest :-/ pije herbatkę z kopru może pomoże bo do chyba sprawy jelitowe. A co do sr to na bejbiprogram jest online za darmo można zerknąć zawsze to coś nowego można się dowiedzieć @):-
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien doberek!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurde, ale akcja z tym tardyferonem! ![]() Cytat:
![]() ALE juz pomadka jak najbardziej!!!! ![]() ![]() ![]() o co chodzi z tymi torbami skip hop czy jak to tam sie zwie ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-08-17 o 06:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeśli nie ma konkretnych problemów ze zdrowiem jak powazniejsza anemia czy stany niedoborowe, to suplementacja (czyli dosłownie uzupełnienie codziennej diety) spokojnie wystarczy a tak apropos, zszokowałam się różnicą cen witamin. Normalnie vitaminer dha zamawiałam w Gemini z poprzednim zamówieniem za 23zł. Wczoraj szukałam w aptekach stacjonarnych i tam spiewają sobie 40-45zł ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.