Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 20:16   #2791
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jedyna jeszcze pracuje??
Jeszcze ja
W sumie na razie nie chcę brać L4, lubię przebywać między ludźmi

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
zdecydowaliśmy sie na maxi cosi cabriofix
Za nas życie zdecydowało, odkupiliśmy od znajomych za grosze. I dobrze bo wiem że jest bezwypadkowy

Cytat:
Świętujemy tego samego dnia, ja tez miałam wczoraj pierwszą rocznicę ślubu
No to samych dobrych dni na dalszej drodze życia

Miałam dziś konsultację urologiczną. Nerki czyste, nie widać oznak kamicy, więc mój napad mógł być jednorazowy
Siuśki i glukoza też w porzo, tylko wróciła anemia
No i upolowałam na olx kombinezon zimowy za psie pieniądze. Jest śliczny i świetnym stanie.
Ogólnie udany dzień
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:21   #2792
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
gorzej ze szpitala nie ma na miejscu i tez bez sensu jakby mial tak jezdzic pol godziny w jedną stronę. No nic jak wielbład obładowana tam pojade
No wlasnie. Ja ze swojej wioski mam jakies pol godz drogi, jak trafi na korki to I sporo dluzej. Jak mi bedzie cos ma gwalt potrzebne to doopa :-\ wole, zeby byl ze mna, z nami przez te 2 godz niz by mial marnowac czas I kase na paliwo. A bez przesady, torby tachac wszedzie ze soba nie bede. Rzuci sie pod lozko I bedzie tam lezec

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Gosiurek - brawa za wizyte!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:25   #2793
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

ale bym zjadła to tiramisu
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:36   #2794
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Czy któraś ma kartę ROSSNĘ? Wiem, że trzeba odbywać regularnie ileś wizyt w miesiącu i ponoć na koncie widać liczbę wymaganych wizyt, a ja tego znaleźć nie mogę:/ Pomoże ktoś?

I jeszcze pytanko: myślicie już w jaką torbę/walizkę spakujecie się do porodu? Czy wg Was walizka 60x40x 20cm nie jest za wielka? mam tylko taką.
Ja mam tą kartę. Nawet ostatnio czytałam regulamin. O ile dobrze pamiętam to trzeba 6x w ciągu 3 miesięcy zrobić zakupy (art dla dzieci i kobiet w ciąży) to zwiększają rabat od 3% do max 10%. I zawsze w gazetce są jakieś dodatkowe promocje ważne z kartą.
Cytat:
u mnie na stronie szpitala nie ma nic co trzeba zabrac do porodu, w takim razie bede musiala wszystko wziać bo a nuż będzie potrzebne
Też dzisiaj patrzyłam na stronę szpitala i są wymienione rzeczy dla mamy (mam wątpliwości czy na pewno wszystkie niezbędne), a dla dziecka jest napisane tylko rzeczy do pielęgnacji cokolwiek to znaczy za tydzień zaczynamy szkołę rodzenia to dopytam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:39   #2795
KarolinaNL
Zadomowienie

Znalazłam sukienkę! W h&m. Może typowo weselną ona nie jest ale jest. Kuzynce się podoba więc można w niej smignac. I tz mi obiecał kupić torbę na pieluchy skiphop duo 3.0

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Idę nadrabiać

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:43   #2796
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku. Jedynie dostałam żelazo do dodatkowego spożywania, bo niestety hemoglobina już nieco za niska. Synuś leży główką w dół, więc już wiem, czemu ostatnio ciągle ciśnie mnie pęcherz.

.
gratki

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:48   #2797
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja to taka bylam chetna na poczatku ciazy zeby chodzic, a teraz to nawet zapisac mi sie nie chce...
Mnie tez brakuje na to czasu.

Betamina, co do czestotliwosci wizyt to sie zgadza, ale dopiero po porodzie. Do porodu i tak jest tylko 3% . A pozniej jesli spelni sie krytetium wizyt to rabat bedzie wzrastac- 1% co 3 miesiace. Tak to chyba jest w regulaminie zapisane
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:05   #2798
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Mnie tez brakuje na to czasu.

Betamina, co do czestotliwosci wizyt to sie zgadza, ale dopiero po porodzie. Do porodu i tak jest tylko 3% . A pozniej jesli spelni sie krytetium wizyt to rabat bedzie wzrastac- 1% co 3 miesiace. Tak to chyba jest w regulaminie zapisane
Ach to dlatego nie widzę nic na koncie odnośnie liczby wizyt i ile mi brakuje do wyższego rabatu. Czyli po porodzie trzeba wyrabiać te wizyty a teraz to nie ma znaczenia?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:09   #2799
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Ach to dlatego nie widzę nic na koncie odnośnie liczby wizyt i ile mi brakuje do wyższego rabatu. Czyli po porodzie trzeba wyrabiać te wizyty a teraz to nie ma znaczenia?
dokladnie tak.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:11   #2800
KoniKa4
Rozeznanie

Hej

podziwiam wszystkie dziewczyny które nadal pracują i jeszcze planują popracować. Mi by się szczerze mówiąc nie chciało. I miałam takie wrażenie, że nie będę w stanie wyprawki przygotować. Wszystko odkładałam na czas kiedy będę na zwolnieniu i będę mieć więcej czasu. Tak że szacun dla was

Geosmina piękna ta długa, błękitna sukienka.

Annulka ja chodzę na szkołę rodzenia sama, bo nie ma możliwości żeby tż znalazł na zajęcia SR czas. I chodzę na NFZ za darmo (ale nie do szpitala w którym prawdopodobnie będę rodzić). I sobie chwalę - wiadomo, że raźniej byłoby chodzić we dwójkę, ale to ja będę rodzić i spędzać przynajmniej na początku praktycznie cały dzień z maluszkiem. Tż będzie przecież chodził do pracy. Jakaś dodatkowa wiedza się zawsze przyda więc wole chodzić sama niż w ogóle. A na płatną SR jednak szkoda by mi było kasy.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:17   #2801
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z miasta po mierzeniu kolejnych 20 sukienek i stwierdzeniu ze nic nie ma. Jestem wymęczona na maxa, poszłam na przystanek wszystkie miejsca zajęte a jedna pani widząc mnie az zbiegła z ławeczki i mnie wpusciła az humor mi się troszkę poprawił. A żeby był jeszcze lepszy to kupiłam sobie Bavarię, zobaczę pozniej co to za cudo i czy dobre

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

jezeli smakuje tak ja wygląda to poproszę kawałeczek
Oj smakuje, smakuje robię go od lat, fenomenalny jest też z borówkami amerykańskimi zamiast malin, zresztą większość owoców się tam fajnie sprawdzi. Ja sobie ułatwiam życie i robię od razu w pucharkach, nie babram się potem z krojeniem. Wrzucę jutro zdjęcie, jak wyszło

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228851]a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe Wiem, że jakbym poprosiła Tż-ta to zgodziłby się bez wahania ale przejrzałam harmonogram i jest tylko jedna godzina zajęć, która by mnie zainteresowała [/QUOTE]

Uo matko, co tak drogo?? To już lepiej upatrzyć sobie jakąś mądrą położną z tego szpitala, umówić się prywatnie na kawę i wypytać o nurtujące sprawy i porady.
To ja zdecydowanie będę wrzucać ściągi z mojej szkoły rodzenia, jeśli się choć jednej osobie przydadzą, to czemu nie
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 21:21   #2802
Betameta
Raczkowanie

Czy któraś z Was bierze witaminy ciążowe, które nie są tylko suplementem diety?Bo koleżanka namieszała mi w głowie, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o te witaminy to wszystkie sa suplementami diety lub "dietetycznymi środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia" chociaż nie wiem czym się to różni:/
Stary 2016-08-16, 21:24   #2803
Zingi
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64229671]ale bym zjadła to tiramisu [/QUOTE]

Annulka, wlasnie poszło się chłodzić do lodówki, jutro będzie absolutnie genialne
I w sumie jest prościutkie do zrobienia, dziś nawet olałam roztapiania czekolady w kąpieli wodnej, bo gdzieś mi wcięło metalową miskę, w której to zawsze robiłam...no i roztapialam w kamionkowym kubeczku w ogrzewaczu na jednego tealighta, genialny patent
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:27   #2804
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Szkoda, bez sensu

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:34   #2805
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Czy któraś ma kartę ROSSNĘ? Wiem, że trzeba odbywać regularnie ileś wizyt w miesiącu i ponoć na koncie widać liczbę wymaganych wizyt, a ja tego znaleźć nie mogę:/ Pomoże ktoś?

I jeszcze pytanko: myślicie już w jaką torbę/walizkę spakujecie się do porodu? Czy wg Was walizka 60x40x 20cm nie jest za wielka? mam tylko taką.
Ja mam kartę rossnę. Na stronie rossmanna jest regulamin
Tak jak dziewczyny już napisały. Aktywuje się kartę z 3% rabatem, robi się dzieciowe zakupy minimum 6 razy w ciągu 3 miesięcy i po tych 3 miesiącach rabat wzrasta o jeden punkt procentowy (i jakiś upominek dają, nie pamiętam dokładnie) i tak do 10%. Niby jest do 3 roku życia dziecka, ale później jest możliwość przedłużenia jeszcze o rok - ja sobie przedłużyłam Już od dawna mam 10% zniżki :P
Można sciągnąć sobie aplikację rossmanna na telefon i jest zakładka rossnę. Wprowadzasz tam nr karty i poźniej widzisz ile wizyt zostało i za ile dni wzrośnie rabat.
Ale właśnie nie pamiętam jak to było przed narodzinami dziecka, wydawało mi się że coś tam już się naliczało
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 21:43   #2806
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

Zielinko, świetne te pasy, bardzo ładny efekt.
Cytat:
Bo i cena wyższa :P Ale ta maxi moglaby byc nawet na potem na lato

A no fakt, humor poprawiają. A najlepiej mi się poprawił po kupieniu spodni dresowych w lumpku f&f w rozmiarze dzieciecym 13-14 lat Serrio pasują nawet do mojego brzuszka, a zaraz siodmy miesiac zaczynam
Mam z lumpka dżinsowe rurki do kostki z f&f, pewnego razu (wcześniej nie zwróciłam uwagi) zaintrygowała mnie wszyta wewnątrz guma z regulacją, myślę - ciążowe czy ki diabeł? patrzę na metkę - 14yrs także pjona
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wracamy z wózkiem i fotelikiem
Było i to i to w tym kolorze co chcieliśmy
Także Mutsy Evo i Cybex Aton 4 są nasze
Gratki! Macie z głowy

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
ja stanik kupię na pewno porządny, w normalnym sklepie tak jak kupuję z reguły. Za bardzo lubię mój biust i staniki, żeby akurat na tym oszczędzać i kupować w sieciówce, bo niestety tam rozmiarówka mooooocno ograniczona. Wybiorę się dopiero jakoś na 2 tygodnie przed terminem, żeby postarać się maksymalnie dopasować.
Właśnie mam zagwozdkę co ze stanikami. 70G mam już małe w biuście i pod, kolejny musiałabym brać 75G na ten moment. Zauważyłam, że bardzo mocno podnosi mi się ostatnio brzuch, przez co obwód pod biustem rośnie. Do porodu pewnie jeszcze drastycznie zwiększę obwód, a nie jestem w stanie przewidzieć ile z tego stracę w momencie urodzenia dziecka, dlatego nie chcę inwestować w porządne staniki do karmienia i planuję zamówić jakieś na szybko po porodzie.
A na sam poród i chwilę po? Coś miękkiego? Nie chciałabym żeby piersi się rozlazły... Jak to planujecie rozwiązać?
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Listopadowa, takie zdobycze

Kombinezon
Załącznik 6594786

Bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594791

Nastepny bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594796

Misiowa bluza
Załącznik 6594801

Pajacyk pluszowy
Załącznik 6594806

Cytat:
Kaga wszystkiego naj naj z okazji rocznicy
Tobie Kochana też należą się najlepsze życzenia

Cytat:
Jak byłam raz nocą na ip i przyjechała pani do porodu, miała ze sobą plecak, wypchaną torbę podróżną, ze trzy siaty i jeszcze coś jak plażowy kosz no i męża do dźwigania tego wszystkiego.
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Miałam dziś konsultację urologiczną. Nerki czyste, nie widać oznak kamicy, więc mój napad mógł być jednorazowy
Siuśki i glukoza też w porzo, tylko wróciła anemia
No i upolowałam na olx kombinezon zimowy za psie pieniądze. Jest śliczny i świetnym stanie.
Ogólnie udany dzień
Super że jest ok, bo przygodę z pęcherzem to miałaś hardkorową...

Byłam dziś na kontroli, dzidzia pięknie rośnie, ma długie nogi i 800g w 25+1, leży sobie w kłębuszku po prawej stronie i naparza mnie w lewy bok
Wyniki mam książkowe za to szyjkę już miękką i skróconą, także odpuszczam prowadzenie auta i wycieczki po schodach na drugie piętro. Jak się pojawią znowu jakieś silniejsze twardnienia to jadę na ip, będziemy dmuchać na zimne. Trochę się zmartwiłam, bo w żadnym razie się nie przemęczam i najwidoczniej nie mam zbyt dużego wpływu na stan szyjki, raczej taka już moja uroda...

I przeżyłam szok, kiedy zaczęłam rozmawiać z ginką o lekach i suplementach, jednej z pacjentek sprzedawano w aptece podrabiany tardyferon. Dumała czego u niej postępuje anemia pomimo dużych dawek leku, w końcu kazała przynieść te tabletki, nie zgadzał się ich kolor, a w ulotce znalazła informacja że to środek przeznaczenia spożywczego. Normalnie sprzedawali to jako lek na receptę. Wszystko trzeba sprawdzać dwa razy, masakra...

Kompletuję zamówienie z gemini i proszę o rady:
Ile zamówić jednorazowych majtów?
Co muszę mieć z typowo higienicznych przyborów? Podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki... Na stronie szpitala widzę informację o jednorazowych podkładach do łóżka, polecicie mi jakieś konkretne, czy wsio ryba? Mamusie, macie wypróbowane jakieś konkretne wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe? Kompletnie nie wiem co wziąć...
Mogę Wam potem podrzucić do gotowe zamówienie, rzucicie okiem co jeszcze ewentualnie dokupić?
Stary 2016-08-16, 21:57   #2807
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Znalazłam sukienkę! W h&m. Może typowo weselną ona nie jest ale jest. Kuzynce się podoba więc można w niej smignac. I tz mi obiecał kupić torbę na pieluchy skiphop duo 3.0

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Idę nadrabiać

Super!

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Mam z lumpka dżinsowe rurki do kostki z f&f, pewnego razu (wcześniej nie zwróciłam uwagi) zaintrygowała mnie wszyta wewnątrz guma z regulacją, myślę - ciążowe czy ki diabeł? patrzę na metkę - 14yrs także pjona

Gratki! Macie z głowy

Właśnie mam zagwozdkę co ze stanikami. 70G mam już małe w biuście i pod, kolejny musiałabym brać 75G na ten moment. Zauważyłam, że bardzo mocno podnosi mi się ostatnio brzuch, przez co obwód pod biustem rośnie. Do porodu pewnie jeszcze drastycznie zwiększę obwód, a nie jestem w stanie przewidzieć ile z tego stracę w momencie urodzenia dziecka, dlatego nie chcę inwestować w porządne staniki do karmienia i planuję zamówić jakieś na szybko po porodzie.
A na sam poród i chwilę po? Coś miękkiego? Nie chciałabym żeby piersi się rozlazły... Jak to planujecie rozwiązać?

Jak byłam raz nocą na ip i przyjechała pani do porodu, miała ze sobą plecak, wypchaną torbę podróżną, ze trzy siaty i jeszcze coś jak plażowy kosz no i męża do dźwigania tego wszystkiego.

Byłam dziś na kontroli, dzidzia pięknie rośnie, ma długie nogi i 800g w 25+1, leży sobie w kłębuszku po prawej stronie i naparza mnie w lewy bok
Wyniki mam książkowe za to szyjkę już miękką i skróconą, także odpuszczam prowadzenie auta i wycieczki po schodach na drugie piętro. Jak się pojawią znowu jakieś silniejsze twardnienia to jadę na ip, będziemy dmuchać na zimne. Trochę się zmartwiłam, bo w żadnym razie się nie przemęczam i najwidoczniej nie mam zbyt dużego wpływu na stan szyjki, raczej taka już moja uroda...

I przeżyłam szok, kiedy zaczęłam rozmawiać z ginką o lekach i suplementach, jednej z pacjentek sprzedawano w aptece podrabiany tardyferon. Dumała czego u niej postępuje anemia pomimo dużych dawek leku, w końcu kazała przynieść te tabletki, nie zgadzał się ich kolor, a w ulotce znalazła informacja że to środek przeznaczenia spożywczego. Normalnie sprzedawali to jako lek na receptę. Wszystko trzeba sprawdzać dwa razy, masakra...

Co muszę mieć z typowo higienicznych przyborów? Podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki... Na stronie szpitala widzę informację o jednorazowych podkładach do łóżka, polecicie mi jakieś konkretne, czy wsio ryba? Mamusie, macie wypróbowane jakieś konkretne wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe? Kompletnie nie wiem co wziąć...
Mogę Wam potem podrzucić do gotowe zamówienie, rzucicie okiem co jeszcze ewentualnie dokupić?
Piona 😁

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

A ja nam kartę rossmana ale jeszcze nic na nią nie kupilam. Nie mam za bardzo co teraz kupować. A z tego klubu można wylecieć jak się nie robi się zakupów?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Patrycja gratki za udana wizytę !
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:59   #2808
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Kaga wszystkiego naj naj z okazji rocznicy
W takim razie wzajemnie piękna data

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Najlepszego dziewczyny
Dzięki

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 22:08   #2809
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Ja mam kartę rossnę. Na stronie rossmanna jest regulamin
Tak jak dziewczyny już napisały. Aktywuje się kartę z 3% rabatem, robi się dzieciowe zakupy minimum 6 razy w ciągu 3 miesięcy i po tych 3 miesiącach rabat wzrasta o jeden punkt procentowy (i jakiś upominek dają, nie pamiętam dokładnie) i tak do 10%. Niby jest do 3 roku życia dziecka, ale później jest możliwość przedłużenia jeszcze o rok - ja sobie przedłużyłam Już od dawna mam 10% zniżki :P
Można ściągnąć sobie aplikację rossmanna na telefon i jest zakładka rossnę. Wprowadzasz tam nr karty i później widzisz ile wizyt zostało i za ile dni wzrośnie rabat.
Ale właśnie nie pamiętam jak to było przed narodzinami dziecka, wydawało mi się że coś tam już się naliczało
No ja właśnie w tym regulaminie nie zrozumiałam, czy przed ciążą też trzeba wizytować regularnie, czy nie. Bo rabat do porodu to na pewno tylko 3% bez możliwości zwiększenia, ale myślałam, że mam chodzić przed porodem aby po porodzie zwiększyli. Ale wygląda na to, że nie. Czyli co, mogę wpisać sobie poród za tydzień i to mi się bardziej opłacać będzie? że niby jestem po porodzie i wyprawkowe zakupy przynajmniej pójdą na wzrost rabatu?

Wiem, że każda dziewczyna ma swoją teorię, ale poradźcie ile zamierzacie mieć kompletów na rozmiar 56 i 62? Komplet to dla mnie pajac lub body+półśpiochy/śpiochy. Już bez rozdrabniania na body z krótkim pod, czy kaftaniki na. Szykują się ubranka w Lidlu i już nie wiem, czy dokupywać, czy nie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 22:18   #2810
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Widać Jak się zalogujesz to w profilu w zakładce "rossnę" widać aktualny rabat, liczbę wizyt i ile dni zostało do kolejnego rabatu.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228266]Moja Siostra ma
ale to było zawsze tak, że pani kasjerka pyta o tą kartę przy kasie i jeśli kupujesz coś dla dziecka to masz jakoś taniej. Przynajmniej tak było wtedy [/QUOTE]
No to tak jest Tylko rabat się zwiększa co ileś zakupów.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 22:21   #2811
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Ja się bałam, że będę wyglądać komicznie. Bo to największa walizka z zestawu (mniejsze walizki mają u siebie moi rodzice).

jeśli tylko uda Ci się do niej spakować to szacun

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Beta-to teraz dalas czadu z ta walizeczka nie chcialabys zobaczyc mojej mega torby a dodam tylko ze dla Kuby mialam oddzielna teraz planuje spakowac sie w jedna, moze jakas mniejsza ale zobaczymy co z tego wyjdzie

ja miałam wielgachną torbę podróżna same podpachy, podkłady i pampersy zajęły połowę..

Cytat:
u mnie na stronie szpitala nie ma nic co trzeba zabrac do porodu, w takim razie bede musiala wszystko wziać bo a nuż będzie potrzebne

na fb widziałam dzisiaj wpis mamaginekolog na temat torby do szpitala

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228851]a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe Wiem, że jakbym poprosiła Tż-ta to zgodziłby się bez wahania ale przejrzałam harmonogram i jest tylko jedna godzina zajęć, która by mnie zainteresowała [/QUOTE]

Jak w szpitalu zapytaja czy brałas udział w zajęciach SR to powiesz , że oczywiście , na wizażu :P
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Gratki! Macie z głowy

oj no to oszczędzaj się ile wlezie!

Cytat:
No ja właśnie w tym regulaminie nie zrozumiałam, czy przed ciążą też trzeba wizytować regularnie, czy nie. Bo rabat do porodu to na pewno tylko 3% bez możliwości zwiększenia, ale myślałam, że mam chodzić przed porodem aby po porodzie zwiększyli. Ale wygląda na to, że nie. Czyli co, mogę wpisać sobie poród za tydzień i to mi się bardziej opłacać będzie? że niby jestem po porodzie i wyprawkowe zakupy przynajmniej pójdą na wzrost rabatu?

Wiem, że każda dziewczyna ma swoją teorię, ale poradźcie ile zamierzacie mieć kompletów na rozmiar 56 i 62? Komplet to dla mnie pajac lub body+półśpiochy/śpiochy. Już bez rozdrabniania na body z krótkim pod, czy kaftaniki na. Szykują się ubranka w Lidlu i już nie wiem, czy dokupywać, czy nie...
Ja nie pomogę nie zakładam żadnej konkretnej liczby kompletow. Ile kupie tyle będzie

Juz mnie brzuch boli, Młody takie strzały daje :/ najgorzej jak bombarduje okolice blizny po cc, mało przyjemne i brzuch po takiej serii jak kamien, aż ciężko mi oddychać. Kopniaczki kopniaczkami ale powoli przesadza i robi się to nieprzyjemne :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 22:24   #2812
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dwie pary tych majtek siateczkowych. Wkłady poporodowe do szpitala dobre będą z Belli, bo nie mają kleju. Do domu kupiłam sobie z Seni (mają klej, więc wygodniej się chodzi, nie przesuwają się jak te z Belli). Mam też podpaski Bella Maxi jak będzie się już ciut mniej lało.
Podkłady na łóżko miałam nie pamiętam jakie, ale też się zbijały. Parę sztuk powinnam jeszcze mieć więc zużyję, nie będę szukać innych.

Wkładek laktacyjnych miałam kilka przetestowanych (m.in. Babydream, J&J, Bella, wypisywałam tu kiedyś) i z żadnych nie byłam zadowolona bo sie zbijały i nie trzymały stanika. Mam też bawełniane Dr Browns ale one nadają się tylko po domu, bo się odznaczają na bluzkach. teraz kupiłam Lovi.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-16 o 22:29
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 22:32   #2813
Konto usunięte

ale miałam twardy brzuch przed momentem
a Helenka dzisiaj buszuje dosłownie co chwilę. Co się stało z moją spokojną córką?
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 22:42   #2814
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja miałam dwie pary tych majtek siateczkowych. Wkłady poporodowe do szpitala dobre będą z Belli, bo nie mają kleju. Do domu kupiłam sobie z Seni (mają klej, więc wygodniej się chodzi, nie przesuwają się jak te z Belli). Mam też podpaski Bella Maxi jak będzie się już ciut mniej lało.
Podkłady na łóżko miałam nie pamiętam jakie, ale też się zbijały. Parę sztuk powinnam jeszcze mieć więc zużyję, nie będę szukać innych.

Wkładek laktacyjnych miałam kilka przetestowanych (m.in. Babydream, J&J, Bella, wypisywałam tu kiedyś) i z żadnych nie byłam zadowolona bo sie zbijały i nie trzymały stanika. Mam też bawełniane Dr Browns ale one nadają się tylko po domu, bo się odznaczają na bluzkach. teraz kupiłam Lovi.
Dzięki

Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to...
Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust?
Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
Stary 2016-08-16, 22:44   #2815
Coco_Blanco
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64234236]ale miałam twardy brzuch przed momentem
a Helenka dzisiaj buszuje dosłownie co chwilę. Co się stało z moją spokojną córką? [/QUOTE]

U mnie to samo, kopy czułam w trzech miejscach jednocześnie! To chyba ta pełnia :P
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 04:09   #2816
fiii
Rozeznanie

Spać nie mogę boli mnie brzuch taki twardy jak kamień jest :-/ pije herbatkę z kopru może pomoże bo do chyba sprawy jelitowe. A co do sr to na bejbiprogram jest online za darmo można zerknąć zawsze to coś nowego można się dowiedzieć @):-

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 06:13   #2817
Konto usunięte

dzień dobry

Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć
Stary 2016-08-17, 06:22   #2818
pstryczek84
Zakorzenienie

dzien doberek!
Cytat:
Czy któraś z Was bierze witaminy ciążowe, które nie są tylko suplementem diety?Bo koleżanka namieszała mi w głowie, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o te witaminy to wszystkie sa suplementami diety lub "dietetycznymi środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia" chociaż nie wiem czym się to różni:/
a co ciekawego kolezanka powiedziala?

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
no i roztapialam w kamionkowym kubeczku w ogrzewaczu na jednego tealighta, genialny patent
potrzeba matka wynalazkow

Cytat:
abstrakcja!

o kurde, ale akcja z tym tardyferonem!

Cytat:
Dzięki

Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to...
Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust?
Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
te kostki lodu to raczej kiepski pomysl przy 359st.C na porodowce
ALE juz pomadka jak najbardziej!!!! nam o pomadce na SR tez mowili, ze bardzo sie przydaje. ja w ogole cierpie na wieczna suchosc ust i jak nie mam pomadki na ustach to zle sie z tym czuje. ja pomadke bede miec na pewno. o ile nie zapomne

o co chodzi z tymi torbami skip hop czy jak to tam sie zwie to jakas nowa moda? przeciez to kosztuje 1/6 nowego wozka

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2016-08-17 o 06:23
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 06:24   #2819
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Że suplement diety nie ma badań klinicznych.
Moim zdaniem jeśli nie ma konkretnych problemów ze zdrowiem jak powazniejsza anemia czy stany niedoborowe, to suplementacja (czyli dosłownie uzupełnienie codziennej diety) spokojnie wystarczy

a tak apropos, zszokowałam się różnicą cen witamin. Normalnie vitaminer dha zamawiałam w Gemini z poprzednim zamówieniem za 23zł. Wczoraj szukałam w aptekach stacjonarnych i tam spiewają sobie 40-45zł Niezłe przebicie..

Cytat:
Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 06:37   #2820
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
a tak apropos, zszokowałam się różnicą cen witamin. Normalnie vitaminer dha zamawiałam w Gemini z poprzednim zamówieniem za 23zł. Wczoraj szukałam w aptekach stacjonarnych i tam spiewają sobie 40-45zł Niezłe przebicie..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości