Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 17:32   #2761
Zingi
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

To teraz dla odprężenia coś na deser: moje ukochane tiramisu bez żółtek, za to z białą czekoladą) zaraz będę robić, tylko mi się o mascarpone zapomniało, więc kochany Mąż właśnie rusza do Biedrony
Ja modyfikuję przepis sypiąc przetartą przez sitko rozpuszczalną kawą i owoce na każdą warstwę, to daje bardziej wyraźny smak.

http://www.mojewypieki.com/post/tira...nami-bez-jajek

Polecam
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 17:47   #2762
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
No nie wiem czy was nadrobie

witam się po weekedzie i udanej rocznicy

z nowości sie pochwalę że zamówiliśmy fotelik
będzie jeden z ważniejszych zakupów z głowy
Jaki?
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 17:54   #2763
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
To teraz dla odprężenia coś na deser: moje ukochane tiramisu bez żółtek, za to z białą czekoladą) zaraz będę robić, tylko mi się o mascarpone zapomniało, więc kochany Mąż właśnie rusza do Biedrony
Ja modyfikuję przepis sypiąc przetartą przez sitko rozpuszczalną kawą i owoce na każdą warstwę, to daje bardziej wyraźny smak.

Polecam

ale mam nadzieję, że likieru nie dodajesz :P
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 17:55   #2764
sosowhat
Wtajemniczenie

wlasnie wrocilam z miasta po mierzeniu kolejnych 20 sukienek i stwierdzeniu ze nic nie ma. Jestem wymęczona na maxa, poszłam na przystanek wszystkie miejsca zajęte a jedna pani widząc mnie az zbiegła z ławeczki i mnie wpusciła az humor mi się troszkę poprawił. A żeby był jeszcze lepszy to kupiłam sobie Bavarię, zobaczę pozniej co to za cudo i czy dobre

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

Polecam

jezeli smakuje tak ja wygląda to poproszę kawałeczek
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:08   #2765
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
ja też mam te jeansy i do pewnego czasu były moje ulubione i takie wygodne ale ostatnio coś ten pas na brzuch mnie denerwuje.. mam wrażenie że jak go zakładam to brzuch mi się robi twardszy niż bym go nie miała..
Mam to samo! jakby mi brzuch w nich twardniał
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Bluesberry bierzecie bazę?
Nie wiem sama dla mnie baza nie jest niezbędna
Póki co mam zamiar zahaczyć o sklep i jeszcze raz pooglądać foteliki. Wtedy co byliśmy wózek oglądać to tak ogólnie wszystko patrzyliśmy.
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
swedzi mnie zawsze jak ubieram te spodnie tak to nie
mnie to samo, w domu mam dresy z pasem i jest ok, a z H&M mam 2 pary jeansów i mnie od nich brzuch jak cholera swędzi
Cytat:
Mi się spodobała rada dotycząca pakowania torby do szpitala-kobieta przygotowuje, facet pakuje. Z tej prostej przyczyny, żeby wiedział, co się jak nazywa i gdzie to jest spakowane, żeby potem od razu podać Ukochanej co trzeba i nie tracić czasu i nerwów na tłumaczenie sobie

Druga rada, to iść na porodówkę z jak najlepszym nastawieniem

Trzecia rada, już nie od położnej, a od zaprzyjaźnionej mamy: do porodu iść w ciemnej koszuli, najlepiej granatowej-z prostej przyczyny: po porodzie nie będziemy wyglądać uroczo i czyściutko, a w ciemnej kolorystyce po prostu nie widać tak drastycznie plam krwi.
Z tą torbą fajny pomysł!
Cytat:
Kurcze ja to bardziej to pesymistów należę i z reguły nastawiam się negatywnie i wolę się pozytywnie zaskoczyć
chyba bardziej chodzi o nastawienie "dam radę!" a nie z sercem na ramieniu i czarnymi scenariuszami
Cytat:

z nowości sie pochwalę że zamówiliśmy fotelik
będzie jeden z ważniejszych zakupów z głowy
Jaki ?
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:24   #2766
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości, polecali Wam bardziej Aton niż Cloud?
A no i gratki zakupu! Jednak Evo wygral?

mam go właśnie zamiar szukać na kołyske

jest lepszy niż wszelakie lakiery itd właśnie przez to dzieciowe gryzienie szczebelkow lakier to lakier , zanim wyparuje i wywietrzeje to trochę minie :/

ja bym z chęcią wróciła od 19tyg siedzę w domu i szlag mnie trafia!!

tez tak miałam ostatnio w rossku przy płynie do płukania

w przyrodzie musi być równowaga :ekhm:

świetny prezent!

Mam 2 z alles i mogę polecić przynajmniej jakoś wygladaja! A nie jak pokrowiec na dojarke
Nie polecali bo my od razu byliśmy nastawieni na Atona 4.
Tak, Evo wygrał
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:28   #2767
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nie polecali bo my od razu byliśmy nastawieni na Atona 4.
Tak, Evo wygrał
ok rozumiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 18:33   #2768
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki?
zdecydowaliśmy sie na maxi cosi cabriofix

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

Polecam

pychota
pomijasz likier ?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:33   #2769
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Listopadowa, takie zdobycze

Kombinezon
Załącznik 6594786

Bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594791

Nastepny bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594796

Misiowa bluza
Załącznik 6594801

Pajacyk pluszowy
Załącznik 6594806

super szkoda ze u mnie takich nie ma
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:48   #2770
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Sama musiałam.
Dobrze, że wzięłam kubek i wodę.
Ostatni łyk ciężko było przełknąć i ledwo co a bym go cofnela.
powiem, że jestem bardzo zaskoczona tym, że nikt nie zrobił Ci tej glukozy...

Cytat:
Boziu od rana tylko nadrabiam... :-P

Bluesberry na razie gondola http://allegro.pl/gondola-do-wozka-b...401306206.html
Ale wózek zostaje czyli Britax B-Agile 4 plus.

Bluesberry też uważam że najważniejszy jest rytm dnia

Listopadowaa ja kupuje Tommee Tepiee (nie wiem czy dobrze napisałam ;-)) z takim urządzeniem do mierzenia temperatury mleka
ja też mam butelkę Tomme tylko, że bez tego termometru

Cytat:
A tak w ogole byłam w lumpku. Jak na zlość zadnych spodni ciążowych :/ ale kupiłam dwie pary takich ladnych dresowych, co ładnie i seksi mnie opinają pas na tyle elastyczny ze moge go pod brzuchem albo nawet na brzuchu mieć Dzisiaj rano nie mialam sie w co ubrać. Szafa wielka, plus dwa stojące wieszaki a większość ubrań za mala ;/

No i kupiłam polarkowy kombinezon małej, ale byłam pewna ze ten co mam w domu to r.56, wyglądał na mały, a w domu okazało sie ze ten kupiony wypada tak samo na dlugość. No blondynka jestem bo teraz mam dwa kombinezony polarkowy + puchowy w rozmiarze 56. Myslicie ze sie przydadza dwa, czy pozbyc sie tego jednego ? Drugi dostalam od kolezanki. ładny taki, ale praktycznie nowy, bo ubrała swojego malucha tylko raz w niego, zaraz na wyjscie ze szpitala a potem już wiosna byla. W sumie to mi go pożyczyła, jak młoda wyrosnie to mam oddać. A taki z lumpka za 10 zł, rozmiar powyzej 3 miesiąca. Ma lepsze rozpinanie, bo z obu stron na zatrzaski. a ten drugi to ma tylko zameczek z jednej strony.
ja bym zostawiła ten kombinezonik, szczególnie jak ten drugi musisz oddać, pewnie częściej używałabym tego, żeby czasem tamtego nie zniszczyć :P

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
u mnie 87
u mnie też

Cytat:
Wracamy z wózkiem i fotelikiem
Było i to i to w tym kolorze co chcieliśmy
Także Mutsy Evo i Cybex Aton 4 są nasze
super, wstaw później jakieś fotki

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
co jak co ale ja bardzo chetnie bym poszla do pracy w domu to taka nudaaa
też mam takie momenty, że chciałabym iść do pracy, bo w domu nie wiem już co ze sobą zrobić...

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Listopadowa, takie zdobycze

Kombinezon
Załącznik 6594786

Bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594791

Nastepny bluzowy pajac z ociepleniem
Załącznik 6594796

Misiowa bluza
Załącznik 6594801

Pajacyk pluszowy
Załącznik 6594806
super ubranka ja jutro wyruszę na łowy

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:53   #2771
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
u mnie tż czasami mówi że jestem dużym grubaskiem a jak założę tunikę i leginsy to stwierdza że nawet nie widać że w ciąży jestem :P dużo zależy od ubioru
Zgadzam się z ostatnim zdaniem
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:55   #2772
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny gratki za udane wizyty!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
u mnie tż czasami mówi że jestem dużym grubaskiem a jak założę tunikę i leginsy to stwierdza że nawet nie widać że w ciąży jestem :P dużo zależy od ubioru
Moj tz woła za mną grubcio
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:56   #2773
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Kaga wszystkiego naj naj z okazji rocznicy
Świętujemy tego samego dnia, ja tez miałam wczoraj pierwszą rocznicę ślubu

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-08-16, 19:01   #2774
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z miasta po mierzeniu kolejnych 20 sukienek i stwierdzeniu ze nic nie ma. Jestem wymęczona na maxa, poszłam na przystanek wszystkie miejsca zajęte a jedna pani widząc mnie az zbiegła z ławeczki i mnie wpusciła az humor mi się troszkę poprawił. A żeby był jeszcze lepszy to kupiłam sobie Bavarię, zobaczę pozniej co to za cudo i czy dobre

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

jezeli smakuje tak ja wygląda to poproszę kawałeczek
oj są na tym świecie jeszcze ludzie
Bavaria dobra c

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Mam to samo! jakby mi brzuch w nich twardniał

Nie wiem sama dla mnie baza nie jest niezbędna
Póki co mam zamiar zahaczyć o sklep i jeszcze raz pooglądać foteliki. Wtedy co byliśmy wózek oglądać to tak ogólnie wszystko patrzyliśmy.

mnie to samo, w domu mam dresy z pasem i jest ok, a z H&M mam 2 pary jeansów i mnie od nich brzuch jak cholera swędzi

Z tą torbą fajny pomysł!

chyba bardziej chodzi o nastawienie "dam radę!" a nie z sercem na ramieniu i czarnymi scenariuszami

Jaki ?
damy rade! Odwrotu nie ma!

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
powiem, że jestem bardzo zaskoczona tym, że nikt nie zrobił Ci tej glukozy...

ja też mam butelkę Tomme tylko, że bez tego termometru

ja bym zostawiła ten kombinezonik, szczególnie jak ten drugi musisz oddać, pewnie częściej używałabym tego, żeby czasem tamtego nie zniszczyć :P

u mnie też

super, wstaw później jakieś fotki

też mam takie momenty, że chciałabym iść do pracy, bo w domu nie wiem już co ze sobą zrobić...

super ubranka ja jutro wyruszę na łowy
ja ide znowu w czwartek na łowy Do dwoch lumpkow, w jednym sa ubrania dla mnie, a w drugim pani mówiła, ze bedą już jesienno zimowe ubranka dla dzieci

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-16 o 19:08
Stary 2016-08-16, 19:01   #2775
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ja sobie znalazłam zajęcie, robię porządki w domu, wszystko czego nie używamy pakuje w internet. Od książek po urządzenia, ubrania, buty, wsio!

Cytat:
damy rade! Odwrotu nie ma!
Damy rade! Nie mamy wyjścia...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 19:09   #2776
Listopadowaa
Zakorzenienie

Chwalę się w klubie moim brzuszkiem i spodniami z sh na 13-14 lat Tak w ogole bardzo nisko mam ten brzuch

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

znowu młoda nawala mnie po zebrami, a wpoludniu bylo rozpychanie kolo pępka Co raz silniejsza ta nasza córa
Stary 2016-08-16, 19:26   #2777
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Weź od razu więcej, żeby było co tłuc.

Ja się kg nie boję, za to obawiam się w jakim ogólnym stanie będzie moje ciało po ciąży. Tyłek już mi opadł, ciekawe co będzie z piersiami, cera się sypie, włosy, paznokcie, a potem przecież jeszcze karmienie - to też wysiłek dla organizmu. Ciężko od razu ogarnąć zbilansowaną dietę i ruch, kiedy nagle pojawia się tyle nowych obowiązków.

I też czuję się do dupy, ciąża mnie całkowicie przystopowała, mam nadzieję że po urodzeniu szybko się ogarnę, wezmę byka za rogi i odżyję.
ja podobnie choć kg też mnie martwią
o stan ciała aż się boję, przecież wcale nie ćwiczę a przed ciążą byłam aktywna długo i regularnie
to samo z dietą jadłam lepiej zdrowiej itp. przed ciążą, teraz sobie na więcej pozwalam

a porodu to już się boję bardzo

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Beta-dla Ciebie to szok bo od razu dostalas 1,5 roczniaka ale ze swoim jest inaczej bo masz go na codzien I to wszystko niejako rozmywa sie w czasie. Damy rade!
Wy sie martwicie czy dacie rade z jednym a mi sie czasem zalacza zamartwianie sie jak ja dam rade z dwojka :-\
A co najlepsze w miedzyczasie mysle czy nie pyknac sobie trzeciego bobaska bo u mnie to w sumie wiekowo ostatni dzwonek
Mysli ktoras nad trojka dzieciaczkow?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
ja z Teżetem myślę nad trójką

tylko wiesz jeszcze pierwsze się nie urodziło więc sie zobaczy

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-08-16, 19:26   #2778
Betameta
Raczkowanie

Czy któraś ma kartę ROSSNĘ? Wiem, że trzeba odbywać regularnie ileś wizyt w miesiącu i ponoć na koncie widać liczbę wymaganych wizyt, a ja tego znaleźć nie mogę:/ Pomoże ktoś?

I jeszcze pytanko: myślicie już w jaką torbę/walizkę spakujecie się do porodu? Czy wg Was walizka 60x40x 20cm nie jest za wielka? mam tylko taką.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:31   #2779
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Czy któraś ma kartę ROSSNĘ? Wiem, że trzeba odbywać regularnie ileś wizyt w miesiącu i ponoć na koncie widać liczbę wymaganych wizyt, a ja tego znaleźć nie mogę:/ Pomoże ktoś?

I jeszcze pytanko: myślicie już w jaką torbę/walizkę spakujecie się do porodu? Czy wg Was walizka 60x40x 20cm nie jest za wielka? mam tylko taką.
Wprawdzie nie mam metra pod ręką ale jak sobie tak "na oko" wyobrażam tą walizkę to obawiam się, że wiele się do niej nie zmieści No chyba, że nie musisz brać pampersów, podkładów, podpasek itd itd

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 19:33   #2780
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Kaga wszystkiego naj naj z okazji rocznicy
Świętujemy tego samego dnia, ja tez miałam wczoraj pierwszą rocznicę ślubu
Najlepszego dziewczyny
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:39   #2781
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Wprawdzie nie mam metra pod ręką ale jak sobie tak "na oko" wyobrażam tą walizkę to obawiam się, że wiele się do niej nie zmieści No chyba, że nie musisz brać pampersów, podkładów, podpasek itd itd
Serio? Ja się bałam, że będę wyglądać komicznie. Bo to największa walizka z zestawu (mniejsze walizki mają u siebie moi rodzice).
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:55   #2782
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość

ale mam nadzieję, że likieru nie dodajesz :P
A gdzieżby żadnego alko od 7 miesięcy...jak mi sie abstynencja skończy, to chyba się bezalkoholowym wstawię;€
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:57   #2783
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
codziennie się budzi w nocy i przychodzi do nas. Czasami po drodze zwinie z kuchni banana albo kabanosy, przyłazi do nas i mlaszcze nam to w łóżku

13.03.2016 II kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 19:58   #2784
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Moja Siostra ma
ale to było zawsze tak, że pani kasjerka pyta o tą kartę przy kasie i jeśli kupujesz coś dla dziecka to masz jakoś taniej. Przynajmniej tak było wtedy
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:02   #2785
pstryczek84
Zakorzenienie

Beta-to teraz dalas czadu z ta walizeczka nie chcialabys zobaczyc mojej mega torby a dodam tylko ze dla Kuby mialam oddzielna teraz planuje spakowac sie w jedna, moze jakas mniejsza ale zobaczymy co z tego wyjdzie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:07   #2786
Listopadowaa
Zakorzenienie

u mnie na stronie szpitala nie ma nic co trzeba zabrac do porodu, w takim razie bede musiala wszystko wziać bo a nuż będzie potrzebne
Stary 2016-08-16, 20:10   #2787
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie na stronie szpitala nie ma nic co trzeba zabrac do porodu, w takim razie bede musiala wszystko wziać bo a nuż będzie potrzebne
Ja mam to samo, wole miec wiecej niz mniej. Owszem maz moze dokupic cos na szybko ale po co, jak wszystko bedzie w domu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:11   #2788
Konto usunięte

a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe Wiem, że jakbym poprosiła Tż-ta to zgodziłby się bez wahania ale przejrzałam harmonogram i jest tylko jedna godzina zajęć, która by mnie zainteresowała
Stary 2016-08-16, 20:14   #2789
sosowhat
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64228851]a ja dzisiaj szukałam tych szkół rodzenia weekendowych i szpital w którym chciałabym rodzić takie organizuje. Ale zniechęciła mnie cena - 450 zł za parę. Wiedziałam, że tanie nie będą ale to jednak przekracza moje granice finansowe Wiem, że jakbym poprosiła Tż-ta to zgodziłby się bez wahania ale przejrzałam harmonogram i jest tylko jedna godzina zajęć, która by mnie zainteresowała [/QUOTE]

ja to taka bylam chetna na poczatku ciazy zeby chodzic, a teraz to nawet zapisac mi sie nie chce...
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 20:14   #2790
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo, wole miec wiecej niz mniej. Owszem maz moze dokupic cos na szybko ale po co, jak wszystko bedzie w domu

gorzej ze szpitala nie ma na miejscu i tez bez sensu jakby mial tak jezdzic pol godziny w jedną stronę. No nic jak wielbład obładowana tam pojade
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości