|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Dziewczyny wiem... ale jakoś nie mogłam się powstrzymać :P
Kupiłam już 2 kolejne testy :P jutro sprawdzę raz jeszcze. Z tymi testami też jest różnie bo mają różną czułość. A bete chyba zrobie dziś mimo wszystko :P
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Nie teściowa mam mega super. Nie chce tu pisać o co chodzi, bo nie umie mi to przejść przez "gardlo"...
sytuacja jest mega zła...Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zajdzie w ciążę podczas okresu próbnego to przecież nie musi mówić od razu o ciąży. Może to nie jest fair w stosunku do pracodawcy ale nie oszukujmy sie, pracodawcy tez nie są w porządku, zresztą takie mamy porypane czasy. Co do kosiniakowego - może to jest i tysiąc zł, dla niektórych tylko tysiac, dla innych aż. Szczerze mówiąc jakbym wybrała na macierzyńskim 60% wynagrodzenia to też bym dostawała tysiąc, więc to wcale nie jest źle bo kobiety na macierzyńskim też dostają takie sumy. Zwłaszcza jak zarabiają najniższa krajowa. Takie mamy czasy, że na socjalu bardziej opłaca się żyć niż pracować za najniższą krajową, smutne ale prawdziwe.
Ja bym nie przerywała starań, co innego jakbyście dopiero je zaczęli i jest możliwość że znajdziesz w każdej chwili. Ale jeśli staracie się 2 lata to może być niestety różnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies mialam to nawet fajnie rozpisane co ile ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio zastanawialam czy w ogóle ktoś wybiera te 60%. Dla mnie to się w ogóle nie opłaca.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2018-09-12 o 09:35 |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze...
|
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek Meble do pokoju Do szpitala rzeczy dla mamy Laktator Wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój wózek będzie droższy, a mam jednak z tanszych a gdzie reszta. Muszę dokupić mebelki do pokoiku takie jak komoda, lozeczko, kosz Mojżesza (to akurat moja zachcianka), jakieś otwarte półki. Do tego wózek, fotelik, przewijak, laktator (waham się między ręcznym a elektrycznym), ubranka (trochę bratowa TŻ nam da, ale muszę to przejrzeć co się nadaje), pościel do łóżeczka, pewnie jeszcze o wielu rzeczach zapomniałam. Nawet nie liczę ile wyjdzie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Mi wyszło 8 tys. Ale ja to trochę poleciałam po bandzie. Teraz by mniej wyszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Różnica jest jak się kupuje wszystko nowe, a jak używane
ja wózek chciałabym kupić używany, fotelik nowy no bo to niewiadomo czy nie brał udziału w jakiejś kolizji czy wypadku, chyba że od kogoś zaufanego. Ubranka używane, łóżeczko często dostaje się od kogoś z rodziny komu zalega. Myślę że idzie jakoś te kwotę okroić ale to się dopiero okaże jak mi przyjdzie wszystko ogarniać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranka też, ale po chlopcach wiec kupiłam trochę dla dziewczynki. Ale fakt wszystko inne kupiłam nowe. Właśnie zepsuła mi się niania :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2837 |
|
Żona
|
No u mnie jeśli chodzi o ubranka to co tu dużo mówić bym miała w czym wybierać. Prawdopodobnie największy wydatek by był wózek ale gondole raczej i tak bym chyba kupowała używana. Jakoś każdy mówi że lepiej inwestować na spacerowkę.
Zresztą staram się myśleć że szybko uda mi się znaleźć pracę. No i nie wiem co będzie z torbielem bo od tego stresu zaczęłam strasznie plamić a dziś to praktycznie jak początek okresu a do lekarza dopiero w piątek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy!
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pn wracam do pracy po prawie 2 latach nieobecności. Juz mi słabo
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 8 tys. mowisz - powiem tak: mam nadzieję, że się w tym zmieszczę ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wychodze z założenia że z ubranek dziecko szybko wyrasta wiec nie musi miec nowiutkich/ markowych prosto ze sklepu, w wozku dlugo nie pojezdzi wiec nie widze sensu kupować nowy=drogi jak mozna uzywany w lepszej cenie i bd stanie, fotelik mielismy akurat dolaczony do wozka, wczesniej nie był uzywany, łóżeczko akurat mielismy nowe (turystyczne, do dzis mlody z niego korzysta ), przewijak z wanienka i półkami na przybory takie jak pampki, reczniki itd za 100zl mozna kupic (Gaja kiedys wrzucala zdjecie), laktator i podgrzewacz do butelek + opakowanie termiczne na butelke kupilam za 50zl w sumie, posciel do łóżeczka to na poczatek kilka prześcieradłel kocyk/kolderka (moj majowy dziec dlugo spał pod sama pieluszka tetrowa bo do wrzesnia bylo mega goraco). Jedyne co nowe to u nas kupowane byly tylko pampki, pieluchy tetrowe, wszystkie przybory higienicze jak chusteczki nawilzane czy plyny do kapieli, butelki, smoczki itp itd ![]() No nie wiem o czym jeszcze zapomnialam ![]() ![]() No i okolo 3msc życia zaczęło sie kupowanie mm ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym teraz mniej wydała bo wiem co było mi zbędne. Właśnie laktator. Sprzedałam swój. Wypożyczalam z przychodni parę razy. No i bym kupiła inny wózek. Chociaż ja i tak kombinowalam eBay. Amazon itd. Ceny niektórych wózków to kosmos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Moja córcia juz śpi u siebie w pokoju, ale jej pokój jest na dole. Sypialnia na górze i bez niani nie wyobrażam sobie jej tam samej zostawić. Przez to śpimy w salonie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Podgrzewacz do butelek w ogóle nie był mi potrzebny. Wodę miałam w termosie. I tak tego mleka długo nie można trzymać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z rodziny dostanę na pewno ubranka, większość po chłopcu z maja więc pewnie dużo mi się nie przyda z tego, bo u nas póki co styczniowa dziewczynka poza tym te ubranka leżały na strychu gdzieś więc nie wiem w jakim są stanie. Wśród nich są ubranka po dziewczynce, ale te leżą jeszcze dłużej więc całkiem. Zobaczę, przejrzę. Od kogoś obcego bym nie kupiła, dla siebie nie kupuje to tym bardziej dla malej nie kupię. Zresztą TŻ by mnie opierdzielil zdrowo, bo już gada że koleżanka z pracy po kimś dostała i jej mąż jak zobaczył w tym mała to kazał zdjąć bo takie jakieś rozciągnięte. Więc obiecać musiałam że będę brać tylko takie najlepsze, choć widzę że już mu to średnio pasuje choć wcześniej był za. Laktatora bym w życiu nie odkupiła, bo bym się brzydziła używać nawet po kimś z rodziny a co po obcym.Fotelika z wózka 3w1 też nie chce bo one są kiepskiej jakości i nie mają atestów i każdy dokupuje oddzielny, dlatego wózek tylko 2w1. Łóżeczko no to bym mogła odkupić ale i tak najpierw chce kosz Mojżesza a potem łóżeczko które i tak kosztuje niewiele w porównaniu z reszta. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) teraz z turystycznego korzysta jak jestesmy u tz rodzicow tak jak teraz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego dostałam 2 bujakiWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
przydało nam się tylko na wyjeździe w góry i nad morze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja jestem tak nauczona od dziecka, nie lubie wydawac duzo kasy na takie rzeczy jak ubrania Fotelik ktory byl dolaczony do wozka wcześniej byl oddzielnie przez kolezanke dokupiony wiec nie był w sumie z zestawu 3w1 ![]() Lakator ktory odkupilam byl nowy a i tak uzylam go dwa razy Mam gdzies to fajnie rozpisane co ile kosztowalo bo jak szykowalam papiery do rozprawy o alimenty itd to musialam to wszystko rozpisac dokładnie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() My srednio raz/dwa razy w roku na miesiac u tz rodzicow jestesmy wiec dobrze ze jest to łóżeczko (w tym roku to juz przegięcie czerwiec i lipiec tu potem sierpien w domu i znow tu jestesmy jakos do konca października ) Swietnie sie sprawdzalo jak nlody byl mniejszy i spal w dzień to moskitiere sie dopinalo i spal w nim na dworze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic do używanych rzeczy. Sama dostałam 8workow od kuzynów. Ale sama nic nie kupię. Kupiłam 2 razy na olx i dwa razy coś było nie tak. Na % można kupić nowe w takich samych cenach.
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na ciuchy nie wydaje dużo, ale lubię kupić sobie coś nowego, zresztą miejsce pracy zobowiązuje. Na wyprzedażach też można się obkupic. Cytat:
Zresztą o ubranka się nie martwię, mam babcie i rząd cioć które jakby mogły to już by szalały z zakupami ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Poza tym teraz na L4 wychodzę lepiej niż pracując więc mam jedną pensje ekstra ![]() na wózek, fotelik i kosz Mojżesza starczy ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie pracujesz? Ja niestety byłam do tylu na l4. Mój pracodawca nie uwzglednia premii do średniej. Męczę się z nimi przez ZUS. Juz mi oddali za 9mc. Jeszcze za kolejne 9mc Ja też myślalam, że od nikogo nie dostane bo koleżanki mają duże dzieci, ale akurat rok przede mną kuzynowi ur się trzecie dziecko. Zresztą mój drugi chrzesniak. No i okazało się, że drugi kuzyn który ma 6 letniego syna tez mi pożyczy ubranka. Teraz im oddałam bo akurat urodziła im się w sierpniu córka ![]() Wracając jeszcze do tematu wydatków to wszystko można kupić taniej wiadomo. Mnie natomiast zabiła kwestia żłobków. Nie wiedziałam, że są takie problemy z rekrutacja i te ceny. ... przy 2 naprawdę nie opłaca się pracować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

sytuacja jest mega zła...
gdzies mialam to nawet fajnie rozpisane co ile 

Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze...