|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dobry Wieczór ![]() Dzisiaj miałam pracowity dzień., ale za to jutra czeka mnie leniwa niedziela z rodzinką ![]() Z samego rana wpakowałam Piotrusia w wózek i wysłałam z małżem na spacer w godzinę posprzątałam łazienkę, poodkurzałam, pomyłam naczynia, podłogi, pookładałam pranie, pościerałam kurze i nawet wyszorowałam dywan jak ja to zrobiłam ? Potem przyjechał mój brat z dziewczyną i o 19 pojechał dopiero Piotruś nie mógł dziś zasnąć z małżem 50 min cudowaliśmy, żeby zasnął ale w końcu się poddał i od 10 min. śpi
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
ola mnie dzisiaj zaskoczyla
zjadla na obiad pol obiadku z duzego sloika hipp'a bo od wczoraj zostala i do tego caly maly sloiczek inne zupki teraz dopiero mi zasnela ![]() dzisiaj spala tylko 1,5h |
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
padam ... dosłownie dzisiejszy dzień mnie wykończył, jeszcze niedawno po kąpieli usypiałam Marudka bo wrzeszczał, nie wiem czy bronił się tak przed zaśnięciem
![]() nie mam siły włączyc telewizora więc zaraz podreptam pod prysznic i w łóżku zasnę w 5 sekund ![]() spokojnej nocki
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
andziot - najpierw Ci odpiszę, potem doczytam resztę zaległości
przepraszam Cię, musiałam przegapić Twoje pytanie, już odpowiadam teraz mi się trochę naprawił (tj. jak skończył chorować) i ostatnie dni wyglądały tak: jak zaśnie po 19, to czasem jeszcze popiszczy z zamkniętymi oczkami ale przeważnie dam smoka i kima dalej potem się budzi ok.2.30-3.00 (chyba dlatego że antybiotyk mu dawałam o 3) dostaje UU i śpi dalej budzi się ok.5.30-6.00 przeważnie z grubą zawartością w pieluszce jest lepiej bo te pierwsze pobudki jescze przed północą były masakrą... stałe posiłki: rano kaszka jak idziemy na spacer to po spacerze UU i potem owoc po kolejnej drzemce obiadek na razie tyle kaszki wieczorem nie daję bo nie chcę go rozepchać za bardzo, muszę jakoś przetrwać do czasu kiedy zacznie jadać podwieczorki i kolacje (nie pamiętam kiedy to u Kasi było...) chyba że faktycznie znowu zacznie się budzić częściej w nocy to pomyślę o tej kaszce... a jak u Ciebie? przeszłaś już na mm? a warkocz - cudny!!!!! Kasia ma takie "śliskie" włosy że nie na razie tylko kitki nosi, i gumka też się zsuwa
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie witam i zegnam, mielismy aktywny dzien poza domem, Zoska dobry humor tylko jesc nie chciala, wiec pewnie nadrobi w nocy...
wczoraj akcja "nie pozwalamy Zosce jesc co 2,5 godziny w nocy..." obudzila sie o 23:50 karmilam , o 2:20 znowu sie obudzila, wiec walczylismy na zmiane z TZtem, smok, butla z woda, smok, nic..... po poltorej godziny sie poddalam i dostala UU... ale dospala do 8-mejjutro ja przenosimy do swojego pokoju..moze bedzie latwiej? sie zobaczy tymczasem zegnam bom nietomna ![]() ps, dzis powtorka, z akcji, oduczamy nocnych karmien
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
anula - powodzenia!!! edytuję bo skleroza nie boli wszystkiego najlepszego dla Tymusia i Igusi!!!!!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-22 o 21:15 |
||
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za zyczenia
jestem wzruszona ![]() zyczenia dla wszystkich solenizantow igulek najlepszego z okazji pol roczku
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam, bo u nas baardzo mało UU się zrobiło odkąd stałe jedzenie jest, nie chce już po posiłkach, doszło do tego że tylko 2-3 razy na dobę jadła mleko i to jeszcze nie za dużo, a to za mało ![]() w nocy już nie je ... nie przeszłam jeszcze na butlę, chcę dotrwać do pół roczku, dlatego zaczęłam kombinować, żeby mi mleko nie zanikło, dlatego biorę ją o 6 do karmienia, mimo że jeszcze by spała ![]() potem je koło 10 potem przed deserkiem daje koło 15 (bo po deserze też już nie chciała U ) i po kaszce gdzieś o 19 kaszkę robisz na swoim mleku ? co do warkoczyka - też myślałam, że się nie będzie trzymał, bo wszystkie spinki jej bardzo szybko spadają, ale o dziwo cały dzień go nosi i wytrzymuje wszystkie jej szaleństwa
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-22 o 21:53 |
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Igusiu i Tymusiu wszystkiego dobrego z okazji Waszego święta
Aga_pe i Tobie moc życzen z okazji urodzin Dziękujemyza zyczenia Oliwce delicadeza my mamy nianie elektroniczną jeszcze od czasów, jak Emilka byla mała, czyli jakieś 4,5 roku. jak dla mnie jest super agus super, ze będziesz miała przepisane oceny asiak gratki za zabka Wojtusiowego ![]() kamikadze ja też gotuje obiadki i miskuje blenderem, ale wody nigdy nie dolewam. cafe dużo zdrówka ![]() andziot ślicznie Zosi w warkoczyku aniu ja mam parowar, jakiś czas temu czesto używałam, ale oststnio zaniedbałam i stoi sobie w kąciku ![]() anula trzymam kciuki za przenoszenie Zosi do wlasnego pokoju ![]() A moje kolano znowu się odezwało Ledwo łażę A zaraz do pracy muszę wracać.Spokojnej nocy |
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka pe-Wszystkiego Najlepszego
DOBRANOC KOCHANE ![]() a dziś była SAŁATA na kolację mniam
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Igusi i Tymusiowi STO LAT z okazji ich święta!!!!
Mam gości, więc nie jestem na bieżąco, niestety... A zgadnijcie co mamy na kolację?? ................ SAŁATĘ!!!
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry...
ale tłum!!! nie wiem, czy sie przebiję
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc tragiczna że szkoda gadać O 23 się obudził i był ryk nie z tej ziemi. Nie wiedziałam czy go coś boli, czy coś mu zaszkodziło (czyżby dynia z ziemniakiem?), czy w ogóle o co loto W końcu tatuś się obudził i przejął go trochę ale bujaliśmy się tak do 1.30. Następnie o 4.30 obudził nas budzik tż do pracy i później już tylko przerywany sen do rana oczywiście z cycem w buzi Ja nie wiem, normalnie nic się nie poprawia Aga_pe, ode mnie też najlepsze życzenia
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Witam o poranku
i znikam bo mam stertę prasowania po wczorajszym praniu miłego dnia girlz
|
|
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
czeesc
norbi od niedawna jak mnie wola albo jest glodny to wola: mmmaaammmm mmaaaammm dzisiaj zaczal sie przemieszczac na czworakach. idzie mu to mega nieudolnie ale duuzo smiechu mamy matal a jak eda? raczkuje?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry niedzielnie!
Dziękujemy za wczorajsze życzenia!! Naaaaaaaaaaajlepszego dla solenizantek mimbki i mary oraz najszczersze spóźnione życzenia dla agi_pe STOOOOOOO LAT dziewczynki! Moniu dzisiaj Iga również zaliczyła synchron z Tymusiem Teoria na dziś: może jej zimno? Rączki ma mocno zimne, kark hmmm ciężko powiedzieć ale raczej letni. W pokoiku w nocy ma 19st. czasem 20. Śpi pod cienką kołderką, tą samą pod którą spała latem więc dziś zapakujemy ją do śpiworka i zobaczymy
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka impra na wątku??? Dobrze, żem przylazła
![]() maryyyyyyyyyyyyyy mimbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii najlepszego laseczki ![]() a aga co za swieto miała? ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Dżiiiiiiiiiiiiiiiiizas... nic nie wiem ![]() wiecznie nie w temacie ![]() chcę już wrócić tu ... tęsknie
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-10-23 o 08:55 |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, nie mam pojęcia o co loto
U nas zimno chyba nie wchodzi w grę bo Tymek śpi pod kołderką (taką przypinaną), więc nie sądzę. Może mu się coś przyśniło? Czy takim dzieciom w ogóle coś się śni Poza tym Tymek chyba zapatrzył się na Igę, bo na drugi dzień po zlocie zaczął sobie ściągać skarpetki Mimbi, Mary, naj naj naj dla naszych cudownych dziewczyn które zawsze potrafią poprawić humor
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-23 o 09:28 |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie !
mimbi WSZYSTKIEGO mary NAJLEPSZEGO spałam do 9:30 ![]() Zosia obudziła się o 5 i wałęsała się od naszego łóżka, swojego i nawet Gabrysi nigdzie nie mogła zasnąć aż mężul wstał (i chwała mu za to )zimno
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-23 o 10:14 |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Nocka znow super, jedna pobudka o 4.30 i spanko do 8 ![]() Anula trzymam za przenoszenie Zosienki do drugiego pokojuMARY, MIMBI Najlepszego ![]() A u nas na sniadanie byla SALATA |
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Pobiłam rekord w spaniu od porodu ![]() Spaliśmy razem do 8.30 ( pierwsza pobudka o 3.30 i butla, o 5.30 wzięłam do nas, bo gadał jak najęty , o 6.20 ból brzuszka i bobotic )Monia, Piotruś też płacze przez sen, nawet wczoraj wieczorem rozpłakał się tak bardzo, że miałam problem go uciszyć ( musiałam wziąć na ręce i przytulić ), to są "objawy" skoku rozwojowego Mary, mimbi - najlepszego
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Spóźnione życzenia dla Igusi i Tymusia - zdrówka maluszki i przespanych całych nocy i...spóźnione życzenia dla Agi_pe, sto lat kochana Mimbi, Mary spełnienia marzeń U nas nocka standard od wielu dni, zasypia na butli ok. 21, potem jeszcze tysiąc pięcset razy się budzi, wyciągam z łóżeczka i w moment zasypia, potem z zegarkiem w ręku zaczyna się kręcic o 5, na śpiocha daję butlę (jak zdążę zanim się obudzi ) i dzisiaj spała do 7:20, potem zabieram ją do łożka i spałyśmy do 9:30 Ogólnie nie jest źle, ale gdzie czasy, że zasypiała wieczorem i budziła się o 7:30 ![]() Pogoda piękna, może dzisiaj wychylę nosa z domu, ostatnio tylko Tż chodzi z małą na spacery, bo ja od 1,5 tygodnia walczę z zapaleniem gardła
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, Mary Najlepszego Kobietki !!
helloo no i tyle napisałam dziecko własnie wstało.... tak wiec noc udana, karmienie 3,6 i teraz .. ja tez pospałam d 10,30 Lece do mojej Malutkiej Gabulki Potem wróce Miłego dzionka ![]()
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry.....Wyspałam sie
Mam truskawy mrożone i nie wiem co z nimi zrobić,a mam na nie ochotę .....MARY -100 LAT KOBIETO ![]() MIMBI-TOBIE TEŻ 100 LAT KOBIETO ![]()
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry !!!!
Nie mamy już goraczki !!! ![]() Dziękujemy za kciuki - faktycznie coś jest w tych trzydniówkach... niebieska.lwica jarmark jest od rana na Żelaznej w starej fabryce Norblina, Ja jestem tam w każdą sobotę ok. 11 więc jak masz ochotę się wybrać to może się spotkamy??? Jadę pewnie sama bez Ivo. MoniaK u nas noce takie same jak u Was nadal. do tego ostatnie dni jak zasypiał ok. 19.30 to traktował to jako drzemkę , budził sie po około 40 minutach i do 23.30 nie spał. Każde zblizanie się z nim do pokju gdzie śpimy to był ryk nie z tej ziemi. Jedyne co mnie pociesza - moja mama mówi , że ja byłam identyczna (nikt się nie chciał mną zajmować ) zaczęłam ladnie sypiać jak zaczęłam chodzić - szalałam cały dzień i potem padałam.![]() Mam nadzieję, że Ivo szybko stanie na nogi Wczoraj też obnizyliśmy łóżeczko ( nie wiem juz która z Was o tym pisała). Syneczek siadał na kolanach i trzymając się szczebelków wychylał się i wyglądał z łóżka . Jak byliśmy teraz u lekarza to nam nawet kazał to zrobić patrząc na to co robi już Ivo Mary, mimbi jeszcze jeden i jeszcze raz, sto lat sto lat niech żyją nam |
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() dzięki za życzenia! i dołączam się do życzeń dla Mimbi, ale zaraz do Niej dzwonię, może już wstała ![]() Lecę się ogarniać i robić tartę z jabłkami, po południu goście na ciasto i kawę |
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK, Ani2631, Gusiagatko
za kciuki zdrowotne , przydały się, Mati dzisiaj już o niebo lepiej, ma katar ale już go tak bardzo nie męczy, u mnie tez lepiej bo biorę antybiotyk, no ale myślę że to nie on pomaga tylko wasze kciuki ![]() ![]() Bassienka to w tym kolanie znowu zbiera Ci się woda??? MoniaK Amarcia a jak tam zdrówko??? lepiej??? Mary, Mimbi wszystkiego najlepszego z okazji waszych świąt!!! Dużo zdrówka, pieniążków, miłości i ogromu szczęścia z waszych malutkich pociech!!! Mary a dla nas też przygotowałaś jakieś pyszności??? ![]() dzisiejsza nocka zaliczona do udanych, musiałam wstawać kilka razy, żeby przesunąć go do tył, cały czas przesuwa się w górę łóżeczka, aż w końcu brakuję mu miejsca i klinuje się w szczebelkach , no i jak zwykle zaczął się wiercić koło 3.30, mój tż wstał, naszykował butlę a mały zrobił go w konia i usnął i tu wiadomość dnia, ta drzemka trwała aż do 5.30 piszecie o tym płaczu podczas snu, u nas też jest niestety, dlatego wieczorne usypianie trwa u nas coraz dłużej, bo co chwila się wybudza z rykiem
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, Ania, boszzz jak ja wam zazdroszczę
Kamikadze, oj zanim zacznie chodzić to przynajmniej jeszcze z pół roku Śmiejemy się z mężem że Tymi to jak ten królik z reklamy baterii duracell przez chwilę naładuje bateryjki i buszuje do upadłego Zosia, cieszę się że u was lepiej Czyli Ty też byłaś u lekarza skoro bierzesz antybiotyki?
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Również składam najserdeczniejsze życzenia Mary i Mimbi U nas dziś nic ciekawego-jejciu mam zrypany humor ![]() Kuba dopiero pół godziny temu usnął, a tak to piszczał i śmiał się ![]() Coś jeszcze miałam pisać,oczywiście skleroza Ach wiem!że weekend ,ja mogę siedziec przed kompem, nadrabiać wizaż a tu ciszaaaa
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Mary i Mimbi dostają po kwiatku U nas dziś optymistyczny dzień i tak już ma zostać. Jutro przyjeżdża mamusia i będzie superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr BARDZO PROSZĘ O LINKA GDZIE MOŻNA OBLICZYĆ ILE FRANUŚ MA TYGODNI ???? PLISS
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-23 o 13:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

w godzinę posprzątałam łazienkę, poodkurzałam, pomyłam naczynia, podłogi, pookładałam pranie, pościerałam kurze i nawet wyszorowałam dywan
jak ja to zrobiłam ?

ale dospala do 8-mej
za ząbek. Dopiero wychodzi czy już cały jest?? Mojej Nikusi widać ze 3milimetry

A zaraz do pracy muszę wracać.

W końcu tatuś się obudził i przejął go trochę ale bujaliśmy się tak do 1.30. Następnie o 4.30 obudził nas budzik tż do pracy i później już tylko przerywany sen do rana oczywiście z cycem w buzi

trzymam za przenoszenie Zosienki do drugiego pokoju

Czekamy na Ciebie fasolko