|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Oli troszke zdrowej zywnosci wam nie zaszkodzi
![]() ![]() cynamonku tak sie ciesze ze u was coraz lepiej ![]() ![]() Perse oby kryzys przeszedl. ![]()
#2852 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dzien dobry
![]() u nas chyba sie rytm dnia przestawia. Igi śpi do 9 od kilku dni. Fakt, że od 7.30 dosypia ze mną w łóżku, ale wcześniej na taką formę spania nie było możliwości. W nocy budzi się jak chce, tzn już kompletnie nie ma stałych godzin. Jednej nocy to będzie 1,4,6.30 innej 2.30, 5, 7.30. No nic, jestem ciekawa czy się unormuje. Cynamonkowa: suppper wieści! jesteś wielka z tym kp. Cieszę się, że gronkowiec się poddał. Niech se idzie w diabły! Cytat:
![]() nie ma sprawy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Czesc myszki!
Cynamonki super wieści ![]() Sam jak młody nie ma anemii to nie ma sensu podawać żelaza. Odebrałam wyniki i morfo mamy już ładną więc odstawiamy żelazo ![]() Katarzynka wiele dzieci na watku zle zareagowała na marchewkę. Ja robilam 2 podejscia i za kazdym razem to samo. Zostajemy przy dyni z ziemniakiem narazie ![]() My juz po spacerze. Pogoda piekna i udalo mi sie upolowac kilka fajnych ubranek dla młodego. Uśmiałam się bo były zimowe lateksowe kombinezony dla dziewczynek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2854 |
Zakorzenienie
|
Perse: trzymam kciuki za laktację! oby minął kryzys szybko!
Madi: ja po prostu lubię wiedzieć, co się działo, zamiast potem dopytywać. Czarownica: coś chciałam jeszcze do Ciebie napisać i... zapomniałam.. Ale tak to jest jak się robi milion rzeczy na raz..:P
#2855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I siedzenie i chodzenie i ukladanie klockow, puzzli, rysowanie, kolorowanie, bawienie sie autkami... Granie w pilke... Jezdzenie na rowerku... Bez przesady, maluchy maja jeszcze czas na wszystko... Na granie w gry na tablecie czy telefonie tez... I nigdy w zyciu nie kupie takiemu maluchowi zadnego tableta! Czy swojemu dziecku czy czyjemus! Starszak prawie 6-letni moze grac w gry na komputerze w srody i soboty po 20 minut... i to od niedawna .. I z czasem pewnie troche wydluzy mu sie ilosc czasu spedzanego w ten sposob, ale zawsze bedzie mial ograniczenie ![]() I sadze ze wyjdzie mu to na dobre ![]() Przeszly przed chwila ciuszki ![]() wygralam na allegro 3 rzeczy z GAP za uwaga 3 zlote ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
witamy
![]() ![]() ![]() kejt też chciałam kupić tą gazete szydełkowanie nawet miałam zamówienie na 3 sztuki, ale już nie było w kioskach po 2 czy 3 dniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
my juz PO i tak:
-charczenie, chrapanie to od ulewania, tresc kwasna podraznia sluzowke, nadmiar sluzu laczy sie z resztkami i stad gluuuty, baby i kozy i chrapanie. - rozszerzanie diety? mozna troszke warzyw, a jak wspomnialam o glutenie to tez mozna okciupinke kaszy na wodzie pod oslona mleka mamy, ale lepiej do 6 miesiaca ale: pani wezmie ulotke hipp tam wszystko napisane ![]() bedziemy sie trzymac rozpiski prywatnego lekarza (wkleje, wkleje obiecuje ![]() - rzucanie sie, niepokoj, ryk - no to przeciez czlowiek ktorego tez cos moze bolec... prawdopodobnie jakies male kolki. espumisan lub infacol mozna dac. - siusiak nie odciagac - nie sadzac na sile, Antek silny jest wiec dosc szybko powinien to sam zrobic - waga taka sama jak tydzien temu 7480 g, dl 66 cm, gl 43, klata 46 cm - dziasla juz grube, prawdopodobnie sie zaczyna zabkowanie szczepienie - krotki ryk, nawet cycka nie musialam podawac. panie zachwycone Antkiem ze ladny, ze tak bystro patrzy, madre spojrzenie ... po mamusi ![]() dziekujemy za kciuki, teraz licze na to ze marudera nie bedzie i goraczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() jestem po wizycie u gina i problem, o którym pisałam w klubie zniknął całkowicie ![]() ![]() ![]() słoneczko u nas świeci, mała śpi na tarasie. kurcze, pampki kupione na promo w lidlu już drugą noc z rzędu przeciekły od nadmiaru siusiek ![]()
#2859 |
Zakorzenienie
|
W parku kryzys laktacyjny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
dobra pisze wytyczne rozszerzania od prywatnego:
zaczynamy od konca tego tyg ale ja chyba przetrzymam do następnego i ma to być degustacja a nie konkretne posiłki i obserwujemy: 1. Kleik ryzowy - 2 x 1 łyżeczka przez 3 dni z domieszką mojego mleka. odstawiamy i: 2. kaszka manna - 1/2 łyżeczki codziennie (po 2 miesiącach stopniowo więcej) ale po 3-4 dniach dodatkowo do kaszki: 3. kartofel - 2 x 1-2 łyżeczki - 3 dni odstawiamy i podajemy: dynia - 2 x 1-2 łyżeczki - 3 dni odstawiamy i: brokuł - 2 x 1-2 łyżeczki - 3 dni i odstawiamy i: jabłuszko uprażone tyle co wyżej przez 3 dni marchew jak wyżej następnie stopniowe łączenie po 2, 3, 4 produkty i obserwujemy (jednego dnia kartofel, brokuł, nastepnego do tego zestawu marchew itd itp) od 6 miesiąca 100-150 ml zupy warzywnej wieloskłądnikowej 1 x dziennie i na każde 100 ml dajemy tłuszcz (masło, olej z winogron, olej rzepakowy wysokoerukowy, oliwa dobrej jakości) od 7 miesiąca 10-15 g mięska 1-2 x w tyg wymiennie z rybą ale ryba to pstrąg, śledz (nie z cebulą ![]() no to tyle, mogę podawać słoiczki też ale ja będę bazować na gotowaniu i sporadycznie słoik. za miesiąc dostanę książeczkę od niego bo zapomniałam wziąć o rozszerzaniu diety. tłuszcz o którym pisalam wyzej dziecku jest bardzo potrzebny do 3 roku życia i ma to być to a nie tłuste mięso, tłusta śmietana itd (juz poinformowałam rodzinę o zdrowym żywieniu, mam nadzieję, że uszanują to). |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Pampersow nie używam, wyprobowalam gratisowe które dostalam i za kazdym razem przeciekaly a Dady spokojnie cala noc trzymaja Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2864 |
Wtajemniczenie
|
Zmieniaj co godzine to szybciej zejda
![]() Czarownico- do klubu poprosimy info Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2865 | |
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za słowa pocieszenia odnośnie laktacji
![]() Cytat:
My po szczepieniu. Szczepienie makabra, Artuś strasznie płakał. Morfologia ciutkę lepsza, ale bez rewelacji, zwiększamy żelazo i dodajemy kwas foliowy (muszę doczytać, po co...). Waga słaba ![]() A zatem mamy rozszerzać dietę. Lekarka zaleciła mi dokładnie odwrotny sposób od tego, który sobie skrupulatnie zaplanowałam przeczytawszy najpierw cały internet ![]() A więc mamy gotować marchewkę, jabłko, ziemniaka. Z glutenem czekać do 6 mż. Z kaszek mogę podać Sinlac. Szczerze mówiąc trochę się załamałam, bo Artek dość ładnie je ostatnio, i po 150 ml na porcję, ja się zarzynam z tym laktatorem, a to i tak idzie wszystko na nic, bo słabo przybiera. No ale co tam duma, ważne, żeby Mały był zdrowy. Czarowniczko super, że u Was szczepienie OK. Mam nadzieję, że nasze dzieci będą dziś spokojne. Ktoś jeszcze szczepi? Elaine? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43784631] Przeszly przed chwila ciuszki ![]() wygralam na allegro 3 rzeczy z GAP za uwaga 3 zlote ![]() interes życia ![]() Cytat:
![]() i kciuki żeby nie było objawów poszczepiennych ![]() Cytat:
![]() U nas jeszcze daleko do rozszerzania ale skopiowałam sobie ![]() Możesz jeszcze wrzucić do klubu to nie zginie ![]() Młody śpi, jak wstanie to może w końcu wybierzemy sie na spacer ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Wtajemniczenie
|
jednak dobrze czasami sie wyzalic....mlody spal cale 8 minut
![]() ale za to gary umylam i zdazylam ryz ugotowac - w najgorszym razie bedzie ryz z truskawkami ![]() ![]()
#2868 |
Zakorzenienie
|
skopiowałam nasze wytyczne do klubu
![]() ugotowałam przepyszną pomidorówkę ![]() odkurzyłam mieszkanie co by Antka na glebe rzucić ![]() ![]() Tak sobie myślę, czy mi przypadkiem szczepionki przeciw wsciekliźnie nie zapodali bo dziecko jakieś grzeczne, tfuuuu na psa urok ![]() Perse, jeszcze Strawberry się szczepi ![]() Elaine, przypomniało Ci się? |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43785184] My po szczepieniu. Szczepienie makabra, Artuś strasznie płakał. Morfologia ciutkę lepsza, ale bez rewelacji, zwiększamy żelazo i dodajemy kwas foliowy (muszę doczytać, po co...). Waga słaba ![]() A zatem mamy rozszerzać dietę. Lekarka zaleciła mi dokładnie odwrotny sposób od tego, który sobie skrupulatnie zaplanowałam przeczytawszy najpierw cały internet ![]() A więc mamy gotować marchewkę, jabłko, ziemniaka. Z glutenem czekać do 6 mż. Z kaszek mogę podać Sinlac. Szczerze mówiąc trochę się załamałam, bo Artek dość ładnie je ostatnio, i po 150 ml na porcję, ja się zarzynam z tym laktatorem, a to i tak idzie wszystko na nic, bo słabo przybiera. No ale co tam duma, ważne, żeby Mały był zdrowy. Czarowniczko super, że u Was szczepienie OK. Mam nadzieję, że nasze dzieci będą dziś spokojne. Ktoś jeszcze szczepi? Elaine?[/QUOTE] Oby nie było, żadnej reakcji poszczepiennej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
Perse my podawalismy zelazo, kwas foliowy i wit.b. wtedy żelazo się lepiej wchłania. Pomoglo tez dodawanie juvit do mleczka. W miesiac podskoczylo nam z 9 do ponad 11
![]() ![]() Mam dylemat. Ptyś zacząl od kilku dni wydawać inne dzwieki. Jeden z nich brzmi jak kaszel i wydaje go zawsze machając konczynami jakby sie cieszyl. No i teraz nie wiem czy to zaciesz czy kaszel ![]() ![]() ![]() Czarowniczko a tego brokuła to będziesz dawać takiego sklepowego czy masz swoje? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2871 |
Zakorzenienie
|
Lachryma miałam pytać w zeszłym tyg którejś nocy o Twoje perypetie ginowe, ale zapomniałam
![]() Fajno, że ok, to teraz ruszasz pełną parą do ćwiczeń wszelakich ![]() Mała, hehe bocianek potrzebny na kryzys ![]() Teso, no interes życia ![]() Samantha, jak wiatry? Kubusiu, gdzie jesteś? Jakierka jak tam? koniec przerwy, ide cos zrobić skoro dziecię podejrzanie spokojne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Wtajemniczenie
|
Boze laski mam codownego tz'ta przyjechal na przerzyulic i podniesc na duchu ...zabral LEo na chwile kazal sie uspokoic i ogarnac....wzielam go z powrotem a ten zaczal sie smiac
![]() chyba wyczul ze mama zdenerwowana od rana trosze i dlatego tak plakal..... no ale zjadl tylko 30ml mleczka ![]() siadlam na chwilke bo tz't zaraz wybywa - pewnie zajze znow wieczorkiem
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, też nad ziemniakiem, bo dyńke, marchew mam swoją, jabłuszka też jakieś się znajdą. No i sięzastanawiam nad kaszka, bo ekologiczna która znalazłam (zwykła bio kasza manna) ma w skladzie sladowe ilości orzeszków, soi i czegoś tam jeszcze... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Raczkowanie
|
lachryma u nas te pampersy z promo z lidla się sprawdzają, a też nie zmieniam całą noc...
u nas też daleko do rozszerzania diety, z resztą zapytam jutro pediatry, ale mam w planach 6 msc samą pierś podawać, zobaczymy, na razie jabłuszko dawałam mu polizać... mam nadzieję, że jeszcze jest kilka mam które też czekają do 6 msc z rozszerzaniem diety, żeby mogła być z wami na bieżąco i mieć z kim konsultować podawanie obiadków... jednak nie poszliśmy na dwór bo Robert zasnął przy jedzeniu... mam pytanie dziewczyny co trzeba zrobić, żeby stać się członkiem Waszego klubu??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43785184]Dzięki Dziewczyny za słowa pocieszenia odnośnie laktacji ![]() My po szczepieniu. Szczepienie makabra, Artuś strasznie płakał. Morfologia ciutkę lepsza, ale bez rewelacji, zwiększamy żelazo i dodajemy kwas foliowy (muszę doczytać, po co...). Waga słaba ![]() A zatem mamy rozszerzać dietę. Lekarka zaleciła mi dokładnie odwrotny sposób od tego, który sobie skrupulatnie zaplanowałam przeczytawszy najpierw cały internet ![]() A więc mamy gotować marchewkę, jabłko, ziemniaka. Z glutenem czekać do 6 mż. Z kaszek mogę podać Sinlac. Szczerze mówiąc trochę się załamałam, bo Artek dość ładnie je ostatnio, i po 150 ml na porcję, ja się zarzynam z tym laktatorem, a to i tak idzie wszystko na nic, bo słabo przybiera. No ale co tam duma, ważne, żeby Mały był zdrowy. Czarowniczko super, że u Was szczepienie OK. Mam nadzieję, że nasze dzieci będą dziś spokojne. Ktoś jeszcze szczepi? Elaine?[/QUOTE]mimo wszystko przybiera i to najważniejsze u mni świeci słonko, jak syn zje to idziemy na spacer |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Tylko jeśli nie zrobisz ekspozycji na gluten w 5-6 miesiącu, to będziesz musiała poczekać do 9. To długo. Mnie by to wszystko skomplikowało, bo ekspozycja trwa 2 miesiące, więc dopiero w 11 mogłabym podać Misiowi produkty glutenowe w większej/normalnej ilości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przytulanek nie odmówię ![]()
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Tari- ja mam dziś z Miśkiem to samo. Jak jest spokojny to nie kaszle, a jak wariuje, gada, to wtedy pokasłuje. Może nie nadąża przełykać tej śliny, która go teraz dosłownie zalewa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Wtajemniczenie
|
ANULKA super, że mąż będzie miał tyle wolnego
![]() ITA jesteś dobrą mamą. Każdy ma czasem gorsze dni ![]() Widzisz jaki Tż kochany ![]() Jeżeli się nie wyprowadze to dostanę je***! Dzisiaj będę poważnie rozmawiać z Tztem bo tak nie moze być! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.