Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 09:48   #2851
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Pstryczek mi czasami wysyłają dopiero po 2-3 dniach od złożenia zamówienia.
Ja swoje jeszcze kompletuje. Wczoraj kupiłam stacjonarnie majtki poporodowe i smoczki dla Małego aaa i reczniczek.
dzieki za odp
bylam dzis z ciekawosci zapytac ile kosztuje u nas femibion bo wczesniej bralam i sie nie zastanawialam ile place. no wiec 69 zl a na Gemini - 33

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Moje dziecko tak mnie ostatnio skopalo przy stole, ze aż talerz odskoczyl.
to gdzie Ty mialas ten talerz - na brzuchu?

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które urządzają pokoik dla dziecka..
Jak macie zamiar rozwiązać sytuację z łóżeczkiem?
Zostawić takiego malca samego to ryzyko, więc lepiej aby było z rodzicami w sypialni.
A co jak nie mam miejsca w sypialni na łóżeczko? Kupujecie coś dodatkowego? Zastanawiałam się nad:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,
- łóżeczkiem turystycznym.

Tylko teraz tak; które z nich najdłużej posłużą, czy łóżeczko turystyczne nada się na codziennie nocne spanie? bo jak patrzę na nie to nie widzę aby one miały jakiś materacyk. Czy kosz mojżesza nie posłuży tylko na jakieś 4-5 mcy?

Kupiłam porządne łóżeczko do pokoiku i to jeszcze większe 140x70 a teraz mi się zrobił problem bo i tak potrzebuję coś do sypialni ;/
ja mam ten sam problem i cos dodatkowego musze kupic tylko wlasnie nie wiem co. podobaja mi sie najbardziej kolyski ale ten kosz bylby uzyteczniejszy szczegolnie jak mam kuchnie na dole
mam nad czym rozmyslac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 09:50   #2852
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

My wczoraj siedzieliśmy chyba z pół h i patrzyliśmy jak głupi jak brzuch faluje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Muszę się za jakąś rozejrzeć ale taak mi się nei chce

Gondola do mnie nie przemawia za bardzo, więc ja praktykować nie będę
Kartonu raczej też wolałabym uniknąć

Może cos w tym stylu :

http://allegro.pl/biale-lozeczko-dos...944502078.html

Pewnie zależy od łóżeczka, ale ja miałam turystyczne gdzie materac miał jakieś 2cm :/

Jest w tym tk maxx coś ciekawego ? nigdy nie byłam, a widziałam w gazecie, że na jesień u nas otwierają

Jak dla mnie trochę taki "oryginalny" lumpeks
Masa rzeczy i żeby coś znaleźć trzeba trochę czasu poświęcić.
Ja osobiście nie lubię tam chodzić.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 09:53   #2853
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

My wczoraj siedzieliśmy chyba z pół h i patrzyliśmy jak głupi jak brzuch faluje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Muszę się za jakąś rozejrzeć ale taak mi się nei chce

Gondola do mnie nie przemawia za bardzo, więc ja praktykować nie będę
Kartonu raczej też wolałabym uniknąć

Może cos w tym stylu :

http://allegro.pl/biale-lozeczko-dos...944502078.html

Pewnie zależy od łóżeczka, ale ja miałam turystyczne gdzie materac miał jakieś 2cm :/

Jest w tym tk maxx coś ciekawego ? nigdy nie byłam, a widziałam w gazecie, że na jesień u nas otwierają

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzieki za odp
bylam dzis z ciekawosci zapytac ile kosztuje u nas femibion bo wczesniej bralam i sie nie zastanawialam ile place. no wiec 69 zl a na Gemini - 33

ja mam ten sam problem i cos dodatkowego musze kupic tylko wlasnie nie wiem co. podobaja mi sie najbardziej kolyski ale ten kosz bylby uzyteczniejszy szczegolnie jak mam kuchnie na dole
mam nad czym rozmyslac
Nie, mialam na samym brzegu stołu i laptopa za nim i tak do tego laptopa się nachylalam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:02   #2854
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]
no nic, otworzą to sie przejdę zobaczyć
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:21   #2855
doooti
Zadomowienie

Cytat:
[/B]
i tak też w tk maxx wygląda pamiętam jak zawsze się dziwiłam, że to jest lumpeks? i nigdy nie potrafiłam się w nim odnaleźć

ale ostatnio jest moim ulubionym sklepem dla maluszka, jest tylko jedno miejsce które już znam gdzie są ciuszki i tam tylko chodzę

chociaż ostatnio dorwałam tam przez przypadek sukienkę na wesele to byłam aż zszokowana bo była z jakiejś firmy gdzie oryginał kosztował 800 zł w van graafie a ja dałam 80 zł i ostatnio dorwałam też taki alla szal/koc który zakładam na siebie jak jest zimno i wyglądam jak nietoperz jak na ciąze jak znalazł!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:40   #2856
kaga90
Zadomowienie

Dzien dobry I kurcze...łącze się w bólu z wszystkimi których też tak boli spojenie dopadło i mnie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Dzień dobry

mój kopie tylko jak się położę i próbuję zasnąć

ja tam bym się cieszyła, że mąż mi chce taką torbę kupić a jeszcze jak jest taka niewielka różnica w cenie to już w ogóle

Lece na łowy do lumpków i może do tk maxxa zajrzę
Powodzenia

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Też widziałam

Dziewczyny, a jak zaopatrujecie się na ten wirus Zika?
Podobno jest w Polsce i jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży.
Nie wiem, czy można się nim zarazić tylko od komara, czy tez od innej osoby zarażonej?
Teraz okres wakacyjny, ludzie latają po tych krajach egzotycznych...
Ja bym się martwila jakbym była na początku ciazy bo wtedy wszystkie wirusiska sa najgorsze a tak mysle ze nic takiego się już nie stanie chociaż prawda jest taka ze w ogóle ten wirus nie jest przebadany i nie wiadomo w którym momencie ciąży jest najbardziej niebezpieczny

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
dzieki za odp

mam nad czym rozmyslac
Tez mam taki problem i mam kołyske

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:44   #2857
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak zaopatrujecie się na ten wirus Zika?
Podobno jest w Polsce i jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży.
Nie wiem, czy można się nim zarazić tylko od komara, czy tez od innej osoby zarażonej?
Teraz okres wakacyjny, ludzie latają po tych krajach egzotycznych...
od drugiej osoby to chyba tylko poprzez kontakty seksualne a tych komarow to u nas chyba nie ma wiec raczej nie ma sie czym artwic. chyba

a wracajac do pudełek - to zobaczcie, tam nikt sie nie martwi ze dziecko nie bedzie mialo doplywu swiezego tlenu itd a u nas tysiace rozmyslan czy zakldac na kawalek szczebelka ochraniacz czy nie

Stary 2016-08-17, 10:45   #2858
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dzięki

Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to...
Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust?
Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
U mnie na szkole rodzenia akurat też o czymś do nawilżania ust i wodzie do picia na czas porodu zwracali uwagę. Od oddychania ustami bardzo się wargi i usta wysuszają i to podobno niezbędne by nawilżać
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:50   #2859
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

jednak się zdrzemnęłam

Roboty nie ubyło ale przynajmniej po tym jak wstałam zaczęłam dzień jak należy - od śniadania
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:50   #2860
doooti
Zadomowienie

Cytat:
od drugiej osoby to chyba tylko poprzez kontakty seksualne a tych komarow to u nas chyba nie ma wiec raczej nie ma sie czym artwic. chyba

a wracajac do pudełek - to zobaczcie, tam nikt sie nie martwi ze dziecko nie bedzie mialo doplywu swiezego tlenu itd a u nas tysiace rozmyslan czy zakldac na kawalek szczebelka ochraniacz czy nie
też o tym pomyślałam, co do dopływu powietrza

u mnie w SR powiedzieli że bez przesady z jakimiś kołderkami czy ochraniaczami, jedyne co to mówili że niebezpieczna jest poduszka
Stary 2016-08-17, 10:52   #2861
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
widziałam już tą dostawkę i wygląda spoko tylko cena mnie nie przekonuje.. już wydałam 1300 zł na zwykłe łóżeczko-tapczanik z materacykiem, tak do 300 zł szukam jakiejś kołyski.. a używanych nie widzę w necie

serio one są też kupowane jako normalne łóżeczka? a to nie szkodzi że tam nie ma materacyka? właśnie myślę nad funkcjonalnością, jak już coś kupić to aby się przydało np. na jakieś inne okazje jak właśnie wyjazd gdzieś.. ledwo się dziecko urodzi to za miesiąc przecież są święta i znowu będę miała problem gdzie dziecko ma spać u teściów...

swoją drogą słyszałyście o fińskich pomysłach i spaniu noworodków w kartonach dla mnie trochę to niepoważne http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...kartonach.html

no o gondoli też myślałam, ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie albo ma zamiar?
Moja siostra miała dla syna tylko łóżeczko turystyczne i była zadowolona. A co do materaca to przecież zawsze trzeba kupić. Drewniane łóżeczko też jest bez, a ty sobie wybierasz taki materac jak ci pasuje. A że wymiary są standardowe to żaden problem.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:53   #2862
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
serio one są też kupowane jako normalne łóżeczka? a to nie szkodzi że tam nie ma materacyka? właśnie myślę nad funkcjonalnością, jak już coś kupić to aby się przydało np. na jakieś inne okazje jak właśnie wyjazd gdzieś.. ledwo się dziecko urodzi to za miesiąc przecież są święta i znowu będę miała problem gdzie dziecko ma spać u teściów...

no o gondoli też myślałam, ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie albo ma zamiar?
Materacyk trzeba dokupić.
Moi rodzice kupili takie łóżeczko jak się Kacper urodził i stoi do teraz bo często u nich śpi (czy w nocy czy w dzień).

W gondoli spał parę razy, ale to rozwiązanie na krótką metę - póki dziecko się nie wierci za bardzo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-17 o 10:54
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:53   #2863
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Byłam dziś na kontroli, dzidzia pięknie rośnie, ma długie nogi i 800g w 25+1, leży sobie w kłębuszku po prawej stronie i naparza mnie w lewy bok
Wyniki mam książkowe za to szyjkę już miękką i skróconą, także odpuszczam prowadzenie auta i wycieczki po schodach na drugie piętro. Jak się pojawią znowu jakieś silniejsze twardnienia to jadę na ip, będziemy dmuchać na zimne. Trochę się zmartwiłam, bo w żadnym razie się nie przemęczam i najwidoczniej nie mam zbyt dużego wpływu na stan szyjki, raczej taka już moja uroda...

I przeżyłam szok, kiedy zaczęłam rozmawiać z ginką o lekach i suplementach, jednej z pacjentek sprzedawano w aptece podrabiany tardyferon. Dumała czego u niej postępuje anemia pomimo dużych dawek leku, w końcu kazała przynieść te tabletki, nie zgadzał się ich kolor, a w ulotce znalazła informacja że to środek przeznaczenia spożywczego. Normalnie sprzedawali to jako lek na receptę. Wszystko trzeba sprawdzać dwa razy, masakra...

Kompletuję zamówienie z gemini i proszę o rady:
Ile zamówić jednorazowych majtów?
Co muszę mieć z typowo higienicznych przyborów? Podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki... Na stronie szpitala widzę informację o jednorazowych podkładach do łóżka, polecicie mi jakieś konkretne, czy wsio ryba? Mamusie, macie wypróbowane jakieś konkretne wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe? Kompletnie nie wiem co wziąć...
Mogę Wam potem podrzucić do gotowe zamówienie, rzucicie okiem co jeszcze ewentualnie dokupić?
Ale już duże "maleństwo", moje waży pewnie teraz jakoś podobnie odnośnie szyjki uważaj na siebie!
Niezła historia z tym tardyferonem, ja właśnie wczoraj kupiłam dwa opakowania tardyferonu-fol, aż pobiegłam teraz sprawdzić opakowanie i jest napisane, że to produkt leczniczy wydawany na receptę, to chyba jest ok?

Ja kupiłam wkładki laktacyjne z belli i babydream, podkłady z belli a takie na łóżko to Seni Soft (zamawiałam to wszystko na blizejciebie.pl). Jak się sprawdzą - zobaczymy ja bym się chyba nie martwiła tym tak bardzo, na początek do szpitala jakoś dadzą radę, potem już sama wypróbujesz i będziesz wiedziała, czy dany produkt Ci pasuje, czy nie.

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Wiem, że każda dziewczyna ma swoją teorię, ale poradźcie ile zamierzacie mieć kompletów na rozmiar 56 i 62? Komplet to dla mnie pajac lub body+półśpiochy/śpiochy. Już bez rozdrabniania na body z krótkim pod, czy kaftaniki na. Szykują się ubranka w Lidlu i już nie wiem, czy dokupywać, czy nie...
Ja mam w każdym z tych rozmiarów po kilka sztuk pajacyków, a do tego jakieś 4-5 sztuk śpiochów, półśpichów, body i kaftaników. Dziewczyny tak tu kiedyś postraszyły koniecznością częstych zmian ubranek przy ulewającym dziecku, że wolałam się ubezpieczyć. Ponoć lepiej więcej, niż za mało. No i do tego mam jeszcze jakieś ciuszki wyhaczone w lumpeksie, których powiedzmy będzie potem mniej szkoda, jakby miały być poplamione itp.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:55   #2864
domek_z_piernika
Zadomowienie

Mi się akurat bardzo podobają te skandynawskie wyprawki w kartonach przynajmniej na początku odpadają problemy z łóżeczkiem
U nas póki co tylko kosz Mojżesza, no i jak dziecko zacznie się podnosić to pomyślimy o łóżeczku. Jedno co, to wnęka w której chciałam postawić ma 110, a wszystkie łóżeczka na 120 albo 140 robią. I teraz problem. Ale póki mamy kosz, to możemy się zastanowić jak to rozwiązać za jakiś czas.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:02   #2865
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
U mnie na szkole rodzenia akurat też o czymś do nawilżania ust i wodzie do picia na czas porodu zwracali uwagę. Od oddychania ustami bardzo się wargi i usta wysuszają i to podobno niezbędne by nawilżać
O ile ktoś Ci pozwoli tą wodę pić mi przez 13h porodu nie pozwolili ani łyka..
Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Moja siostra miała dla syna tylko łóżeczko turystyczne i była zadowolona. A co do materaca to przecież zawsze trzeba kupić. Drewniane łóżeczko też jest bez, a ty sobie wybierasz taki materac jak ci pasuje. A że wymiary są standardowe to żaden problem.

tak, ale na wyjazdy to mało praktyczne jednak bo musisz wlec łóżeczko, materac itd.
Stary 2016-08-17, 11:05   #2866
Konto usunięte

Cytat:
O ile ktoś Ci pozwoli tą wodę pić mi przez 13h porodu nie pozwolili ani łyka...

Mnie chyba najbardziej zdziwiło, że Siostry przed cc nie puścili do toalety Nie mam pojęcia dlaczego
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:07   #2867
doooti
Zadomowienie

Dzięki za porady chyba sie zdecyduje na to łóżeczko turystyczne, znalazłam juz nawet jakieś z baby design wyglada solidnie, ma tez materacyk i przewijak i dobre opinie. No i cena nie straszy bo 350 zł a moze służyć jako kojec podobno jak dziecko podrośnie no plus tak jak piszecie do dziadków tez sie przyda
Stary 2016-08-17, 11:08   #2868
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde!!! ciekawe czemu?

Stary 2016-08-17, 11:09   #2869
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Widać Jak się zalogujesz to w profilu w zakładce "rossnę" widać aktualny rabat, liczbę wizyt i ile dni zostało do kolejnego rabatu.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

No to tak jest Tylko rabat się zwiększa co ileś zakupów.

Ty masz już wersję po porodzie, przed porodem wyświetla mi się tylko aktualny rabat i tyle. Nigdzie info o wizytach itp.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:09   #2870
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Serio? o jedzeniu to wiem, że zwykle jest zakaz... Ale pić?

Sent from my iPhone
Stary 2016-08-17, 11:12   #2871
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde!!! ciekawe czemu?
Jedynie dali mi wacik nasączony wodą, żeby tż mi usta trochę zwilżył i nic poza tym
Czyli jak zjadłam kolację dzień wcześniej, nad ranem pojechaliśmy do szpitala, cały dzień na głodzie, a zanim mnie przywieźli po cc na sale to była 2 w nocy, pomijam fakt, że sucha bułka była w torbie pod łóżkiem a ja znieczulona od cycków w dół nie miałam pomysłu na to jak się do niej dostać
Rano na śniadanie parówki! zimne oczywiście, jakiś najtańszy rzut, ale matko boska jak one smakowały!!!!! i jedno małe marzenie - odrobina musztardy chociaż
Stary 2016-08-17, 11:17   #2872
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
dzieki za odp

mam nad czym rozmyslac
Ło Boże to u Ciebie z ceną poszaleli - to może zamów większą ilość na gemini a przez te kilka dni łykaj jakieś inne witaminki. Ja gdyby nie to że femibion na promocji przypadkiem znalazłam to miałam zamiar łykać na przemian z jakimiś innymi witaminami prenatalnymi (tańszymi). U nas w aptece słoneczko (stacjonarnej) ma być po 36 zł - może masz gdzieś w swojej okolicy - skoro na moim zadupiu taka jest - a to jakaś aptekowa sieciówka jest
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:30   #2873
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wstawiam do pokoiku malego nasza szara wersalke i pewnie bede na niej spac na poczatku. W zwiazku z tym ze na korzyść pokoju malego stracilismy nasza sypialnie to lozko sypialniane zostaje z domu wyniesione a my kupujemy jakas kanape, naroznik do drugiego pokoju jako nasze spanien choć podejrzewam ze na poczatku bede spac w pokoiku malego.

Dziewczyny, jesli ktoras jest zainteresowana laktatorem medela.swing to aktualnie na gemini jest o 70 zl taniej bo po 499 i do tego w komplecie butelka i smoczek calma wiec sie oplaca bo koszt smoczka z butelka to koszt lekko powyzej 100 zl
Tak samo robimy, na pewien czas przenosimy się do pokoju dziecięcego i tam będziemy spać. To zależy jakie ktoś ma podejście, czy ma duże mieszkanie i również od charakteru dziecka, ale potem zamierzamy wrócić do siebie, jak już będziemy spokojniejsi o nie np. zacznie trzymać samo główkę i będzie potrafiło się same w razie czego obrócić. U mnie w rodzinie taki system się sprawdził i nie ma potem problemu z przyzwyczajaniem dziecka do samodzielnego spania. Ale niektórzy rodzice śpią z dzieckiem bardzo długo i też mają prawo.

Co do Medeli to tutaj jest też tanio:
http://www.patiimaks.pl/produkt/lakt...g-calma-medela

Ja korzystam zawsze z ceneo i porównuję. Nie wiem tylko czy jednak nie zdecydować się na Medele Mini i dokupić Calmę, wyjdzie taniej. Nie wiem tylko na ile ten Swing jest lepszy. Ktoś coś wie?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:34   #2874
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Ło Boże to u Ciebie z ceną poszaleli - to może zamów większą ilość na gemini a przez te kilka dni łykaj jakieś inne witaminki. Ja gdyby nie to że femibion na promocji przypadkiem znalazłam to miałam zamiar łykać na przemian z jakimiś innymi witaminami prenatalnymi (tańszymi). U nas w aptece słoneczko (stacjonarnej) ma być po 36 zł - może masz gdzieś w swojej okolicy - skoro na moim zadupiu taka jest - a to jakaś aptekowa sieciówka jest
nie, sloneczka nie ma. mamy dwie ale jakies inne. jedna tez sieciowka jakas a druga taka typowo prywatna.
dobry pomysl z tymi tanszymi witaminami, zadzwonialm do meza zeby mi takie kupil, czy nawet jeden listek - choc nie wiem czy tak by sprzedali ale ten zaczal marudzic ze kupi jakies tanie "dziadostwo" , ktore i tak bedzie kosztowalo ilestam a jak tam dodam kuriera to wyjdzie podobnie. i ze po tych tanszych/innych to moge sie zle czuc itd i w koncu kupi mi ten femibion. jak za swoje to niech kupuje
ale juz ostatni raz!!! no przebitka konkret!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Serio? o jedzeniu to wiem, że zwykle jest zakaz... Ale pić?
to jesc tez nie mozna??????
nam mowili na sr zeby miec ze sob a jakies ciastka, batona czy kanapke...
ja akurat urodzilam szybko wiec nie zdazylam nawet zglodniec, ale jak niektore kobiety rodza po kilkanascie godzin to jak zyc????

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Jedynie dali mi wacik nasączony wodą, żeby tż mi usta trochę zwilżył i nic poza tym
Czyli jak zjadłam kolację dzień wcześniej, nad ranem pojechaliśmy do szpitala, cały dzień na głodzie, a zanim mnie przywieźli po cc na sale to była 2 w nocy, pomijam fakt, że sucha bułka była w torbie pod łóżkiem a ja znieczulona od cycków w dół nie miałam pomysłu na to jak się do niej dostać
sorki ale wyobrazilam to sobie

Stary 2016-08-17, 11:35   #2875
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
nie, sloneczka nie ma. mamy dwie ale jakies inne. jedna tez sieciowka jakas a druga taka typowo prywatna.

dobry pomysl z tymi tanszymi witaminami, zadzwonialm do meza zeby mi takie kupil, czy nawet jeden listek - choc nie wiem czy tak by sprzedali ale ten zaczal marudzic ze kupi jakies tanie "dziadostwo" , ktore i tak bedzie kosztowalo ilestam a jak tam dodam kuriera to wyjdzie podobnie. i ze po tych tanszych/innych to moge sie zle czuc itd i w koncu kupi mi ten femibion. jak za swoje to niech kupuje

ale juz ostatni raz!!! no przebitka konkret!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

to jesc tez nie mozna??????

nam mowili na sr zeby miec ze sob a jakies ciastka, batona czy kanapke...

ja akurat urodzilam szybko wiec nie zdazylam nawet zglodniec, ale jak niektore kobiety rodza po kilkanascie godzin to jak zyc????

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Mi na SR powiedzieli że ewentualnie lizak żeby trochę cukru mieć. Ale jedzenia nic... Nie wiem skąd brać siły jak nie pozwalają jeść

Sent from my iPhone
Stary 2016-08-17, 11:37   #2876
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość

Co do Medeli to tutaj jest też tanio:
http://www.patiimaks.pl/produkt/lakt...g-calma-medela

Ja korzystam zawsze z ceneo i porównuję. Nie wiem tylko czy jednak nie zdecydować się na Medele Mini i dokupić Calmę, wyjdzie taniej. Nie wiem tylko na ile ten Swing jest lepszy. Ktoś coś wie?
Ja wlasnie złożyłam zamowienie na Dozie bo wyjatkowo o dziwo wyszlo mi nawet pare zl taniej niz na gemini a ze mialam jeszcze karte apteczna za 300 zl do wykorzystania u nich, takze reszte sobie doloze i kolejny duzy zakup za mna
Zostaje lozeczko i materac a reszta to juz pier.doly. Za te pier.dolki kwota pewnie tez sie zbierze ale w razie co najwieksze wydatki mamy za sobą

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2016-08-17 o 11:49
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:37   #2877
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2016-08-17, 11:47   #2878
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Mi na SR powiedzieli że ewentualnie lizak żeby trochę cukru mieć. Ale jedzenia nic... Nie wiem skąd brać siły jak nie pozwalają jeść

Sent from my iPhone

No mi mowili tez o kilku kostkach czekolady :p
Stary 2016-08-17, 11:49   #2879
Konto usunięte

jutro zaczynam 28 tydzień... Niech ten czas zwolni
Stary 2016-08-17, 11:58   #2880
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No mi mowili tez o kilku kostkach czekolady :p
normalnie rozpusta

no i idealne rozwiazanie dla cukrzyka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

kurde, popatrzylam na ceneo na te femibiony znalazlam nawet za 30zl + 5.90 odbior w punkcie
jakos tak nigdy nie przywiazywalam wagi do ceny tych witamin, wiedzialam ze sa drogie, ze moze byc u nas troche drozej no ale nie 40 zl

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości