Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-25, 08:52   #2881
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"

Dziewczyny, coś dziwnego stało mi się z oczami wczoraj wieczorem. Dużo czasu spędzam przed kompem z niewielkimi przerwami ( 8godzin w pracy i w domu 6-7 po pracy). Taki mam okres teraz, bo muszę skończyć pracę dyplomową.

Wczoraj położyłam się na łóżku na brzuchu, żeby odpocząć minutę i bardzo podniosło mi się ciśnienie, czułam jak mi cała głowa się gotuje i jakby ktoś ją włożył do próżni. Wstałam, usiadłam przy kompie i zaczęłam widzieć tylko to, na co patrzyłam. Wszystko wokół rozmywało się w dziwny sposób - jakby zrobił się kontur a'la brzeg sześcianu a wszystko poza nim było rozmyte, ale w taki dziwny sposób. Trochę jak tafla wody gdy się wrzuci kamień, przypominało to jakby małe drgające piksele. Mega się przestraszyłam, zgasiłem światło, położyłam się na płasko przykrywając oczy i po Ok. 20 minutach wstałam i było ok.

Czy myślicie ze to od zmęczenia, czy mam się doszukiwać problemów z oczami albo co gorsza głową?

Patrzyłam jak się widzi przy jaskrze, zaćmie itd ale to raczej nie to...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-01-25, 09:09   #2882
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assiuci Pokaż wiadomość
W poniedziałek rano został wysłany do mnie list polecony ekonomiczny, mam nr śledzenia ale widzę że od poniedziałku jego status się nie zmienił, jest tylko że nadano. W jakim czasie mogą dotrzeć takie przesyłki?
Od 12 stycznia priorytetowa nie doszła jeszcze, więc aleekonomiczne 3-4 dni z reguly
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 09:17   #2883
Zzziajana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, coś dziwnego stało mi się z oczami wczoraj wieczorem. Dużo czasu spędzam przed kompem z niewielkimi przerwami ( 8godzin w pracy i w domu 6-7 po pracy). Taki mam okres teraz, bo muszę skończyć pracę dyplomową.

Wczoraj położyłam się na łóżku na brzuchu, żeby odpocząć minutę i bardzo podniosło mi się ciśnienie, czułam jak mi cała głowa się gotuje i jakby ktoś ją włożył do próżni. Wstałam, usiadłam przy kompie i zaczęłam widzieć tylko to, na co patrzyłam. Wszystko wokół rozmywało się w dziwny sposób - jakby zrobił się kontur a'la brzeg sześcianu a wszystko poza nim było rozmyte, ale w taki dziwny sposób. Trochę jak tafla wody gdy się wrzuci kamień, przypominało to jakby małe drgające piksele. Mega się przestraszyłam, zgasiłem światło, położyłam się na płasko przykrywając oczy i po Ok. 20 minutach wstałam i było ok.

Czy myślicie ze to od zmęczenia, czy mam się doszukiwać problemów z oczami albo co gorsza głową?

Miałam podobnie rok temu, ale w nieco innych okolicznościach. Siedziałam przed komputerem i nagle przestałam widzieć wskaźnik myszki, pomyślałam, że coś się zepsuło, ale jakoś udało mi się skupić wzrok, próbuję coś przeczytać z monitora - nie ma szans nawet. Widziałam jedynie dokładnie na wprost, jakby przez bardzo wąską lornetkę, wszystko wokół było czarne. Więc się położyłam, po chwili cała prawa połowa ciała mi zdrętwiała, łącznie z połową nosa i języka - to było bardzo dziwne. Udałam się do lekarza, opisałam objawy, dostałam skierowanie do neurologa, potem na rezonans - wszystko wyszło w porządku, a ja do tej pory nie wiem, co to było :/ Całe szczęście zdarzyło się raz!
Zzziajana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 09:32   #2884
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zzziajana Pokaż wiadomość
Miałam podobnie rok temu, ale w nieco innych okolicznościach. Siedziałam przed komputerem i nagle przestałam widzieć wskaźnik myszki, pomyślałam, że coś się zepsuło, ale jakoś udało mi się skupić wzrok, próbuję coś przeczytać z monitora - nie ma szans nawet. Widziałam jedynie dokładnie na wprost, jakby przez bardzo wąską lornetkę, wszystko wokół było czarne. Więc się położyłam, po chwili cała prawa połowa ciała mi zdrętwiała, łącznie z połową nosa i języka - to było bardzo dziwne. Udałam się do lekarza, opisałam objawy, dostałam skierowanie do neurologa, potem na rezonans - wszystko wyszło w porządku, a ja do tej pory nie wiem, co to było :/ Całe szczęście zdarzyło się raz!
jej to brzmi już jak udar z tym drętwieniem jednej strony ciała...
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 09:34   #2885
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Moja córka miała na głowie takie strupki ktore rozdrapywala. Lekarka zalecila mycie szamponem pirolam. Pomogło i nie wróciło. Tylko szampon nałożyć na początku kapieli i spłukać pod koniec.

Dziękuje, no właśnie to taka jakby skorupka była lekko biaława, bardziej tłuste niż sypiące sie , jak podrapie to się sypało ale samo od siebie nie. I już zgłupiałam.

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
Z opisu to podobne to łupieżu. Można w aptece kupić szampon przeciwłupieżowy w saszetkach (najlepiej dwa różne i myć na przemian, żeby się skóra nie przyzwyczaiła).
Dziękuje bardzo. Spróbuje
Stary 2017-01-25, 09:58   #2886
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Dziękuje, no właśnie to taka jakby skorupka była lekko biaława, bardziej tłuste niż sypiące sie , jak podrapie to się sypało ale samo od siebie nie. I już zgłupiałam.
A to miałam to w wieku nastoletnim. Jakaś tam odmiana łupieżu (chyba tłusty to się nazywało). Mi po tygodniu mycia szamponami przeciwłupieżowymi przeszło. Tylko to lubi wracać :/

Jakby po tygodniu nie przeszło, to lepiej się wybrać do dermatologa, bo możliwe że będzie trzeba maść zastosować.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 10:39   #2887
Moviolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Mi sie czasem tak dzieje na roznych stronach. Cos z polaczeniem, zaden spiseg.

La roche posay hydraphase moze? Bardzo ladnie nawilza. Mi sie nic zlego z twarza nie dzialo. Albo kwas hialuronowy sobie kup i dodawaj do kremu.
Neutrogene odradzam.

Mnie on w ogole nie nawilza, mam po nim strasznie sciagnieta skore.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mnie się tak nie dzieje nigdzie indziej i nigdy wcześniej się nie działo. Zmieniłam przeglądarkę i wszystko ok. 😊
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 10:41   #2888
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
A to miałam to w wieku nastoletnim. Jakaś tam odmiana łupieżu (chyba tłusty to się nazywało). Mi po tygodniu mycia szamponami przeciwłupieżowymi przeszło. Tylko to lubi wracać :/

Jakby po tygodniu nie przeszło, to lepiej się wybrać do dermatologa, bo możliwe że będzie trzeba maść zastosować.
Dziekuje

Teraz tak oglądam jeszcze raz i nie ma! Znikło samo, nie było jej w domu kilka dni i nie ma Jakby wróciło to kupię preparaty.
Stary 2017-01-25, 10:43   #2889
Moviolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy są w stałej ofercie, ale ostatnio widziałam w mojej biedrze i te z mariona (6,99zł) i te, które linkowałam (9,99zł)

Czyli co stopy to opinia Może za krótko je trzymałam (1h, bo musiałam wyjść z domu)?

Mi czasami wyskakuje to kółeczko. Wystarczy, że włączę pauze na chwilkę i problem znika
Ale mówisz o wolnym ładowaniu filmu? Mnie się to kółko kręci normalnie podczas oglądania, nie ma żadnych opóźnień, film sobie leci. Przedwczoraj tego nie było. Ale już sprawdziłam i na chromie działa bez zarzutu.
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 10:44   #2890
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

A ostatnio pytałam o forme do tarty, kupiłam taką http://allegro.pl/forma-ceramiczna-n...JlY2ViNmE5Yw== na 25 cm, teraz pytanie o przepis na ciasto, jaki będzie odpowiedni dla tej średnicy ? Bo przepisów mnóstwo jest ale każda blogerka czy przepis ma inne srednice tych form, dlatego chciałabym jeden fajny przepis na samo ciasto odpowiedni do tej średnicy a farsz juz sobie wymyślę

Ten przepis mnie interesuje http://comida-pl.blogspot.com/2012/0...zpinakiem.html , wystarczą takie składniki do formy 25cm?
Stary 2017-01-25, 10:48   #2891
samotny_t
BAN stały

Cytat:
A ostatnio pytałam o forme do tarty, kupiłam taką http://allegro.pl/forma-ceramiczna-n...JlY2ViNmE5Yw== na 25 cm, teraz pytanie o przepis na ciasto, jaki będzie odpowiedni dla tej średnicy ? Bo przepisów mnóstwo jest ale każda blogerka czy przepis ma inne srednice tych form, dlatego chciałabym jeden fajny przepis na samo ciasto odpowiedni do tej średnicy a farsz juz sobie wymyślę

Ten przepis mnie interesuje http://comida-pl.blogspot.com/2012/0...zpinakiem.html , wystarczą takie składniki do formy 25cm?
Jak blogerka podaje przepisy do formy o innych wymiarach to pomóż sobie jej ilość składników przez ((25 cm)/(średnica jej formy))^2 i będziesz miała swoją ilość składników. To jest bardzo dobre przeliczenie przy założeniu tej samej grubości tarty (no może boki odrobinę je zakłócają ale to już poprawka wyższego rzędu ).
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-25, 10:53   #2892
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Od 12 stycznia priorytetowa nie doszła jeszcze, więc aleekonomiczne 3-4 dni z reguly
No to mnie pocieszyłaś będę czekać niecierpliwie w takim razie, choć status przesyłki nie zmienił się od poniedziałku...
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 10:57   #2893
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z tym patrzeniem na wskaźnik myszy itd. było tak samo, nie mogłam też ustawić budzika na pół godziny w telefonie, bo znikały mi cyferki Z tym, ze nic mi nie zdrętwiało, ale czułam się jakbym miała bardzo wysokie ciśnienie, ciężko mi było oddychać i normalnie słyszałam, jak mi krew płynie w układzie. No i nie widziałam na czarno tylko takie rozmazane, takie ... http://img.memecdn.com/drug-dealer-mario_o_1053506.gif jak na tym gifie wszystko było poza punktem na którym skupiałam wzrok (bo on znikał, ja przesuwałam wzrok na coś innego, to coś innego znikało i tak w kółko, a wszystko na co nie patrzyłam tak skakało), ale poruszało się wolniej no i nie było kolorowe, a normalnie w kolorze przedmiotów...

Edytowane przez olasia99
Czas edycji: 2017-01-25 o 10:59
olasia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 11:02   #2894
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
To klasyczne dwa objawy aury przy migrenie.
Ja mam tak: najpierw widzę taki punkt, jak się pojawia po robieniu zdjęcia z lampą błyskową. Potem nie widzę połowy obrazu. Trwa to jakieś 20 minut. Potem drętwieje mi połowa twarzy i jedna ręka (po tej samej stronie). Czasami nie umiem mówić/nie rozumiem, co się do mnie mówi. A potem przychodzi ból przeszywający połowę głowy.

Ale dobrze, że miałaś to tylko raz, oby Ci się nie powtórzyło.

Cytat:
U mnie z tym patrzeniem na wskaźnik myszy itd. było tak samo, nie mogłam też ustawić budzika na pół godziny w telefonie, bo znikały mi cyferki Z tym, ze nic mi nie zdrętwiało, ale czułam się jakbym miała bardzo wysokie ciśnienie, ciężko mi było oddychać i normalnie słyszałam, jak mi krew płynie w układzie. No i nie widziałam na czarno tylko takie rozmazane, takie ... http://img.memecdn.com/drug-dealer-mario_o_1053506.gif jak na tym gifie wszystko było poza punktem na którym skupiałam wzrok (bo on znikał, ja przesuwałam wzrok na coś innego, to coś innego znikało i tak w kółko, a wszystko na co nie patrzyłam tak skakało), ale poruszało się wolniej no i nie było kolorowe, a normalnie w kolorze przedmiotów...
Masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Dobrze by było, byś przy takim ataku to zrobiła.
Oby się nie powtórzyło!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 11:09   #2895
olasia99
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70118731]

Masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Dobrze by było, byś przy takim ataku to zrobiła.
Oby się nie powtórzyło![/QUOTE]

Mam ciśnieniomierz, ale leżałam na górze w pokoju i nie dałam rady na dół schodzić, a najgorsze, że byłam w domu sama
Pójdę na pewno do lekarza w następnym tygodniu, bo muszę i tak skierowanie do okulisty wziąć, bo okulary mam już za słabe.
Ale ogólnie to się mega bałam, dobrze, że mam teraz dwa dni wolnego w pracy to tylko tyle przy kompie, co pracę pisze, ale wiadomo jak to w domu - tu coś zrobię, tam coś zrobię.
Stary 2017-01-25, 11:14   #2896
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No to mnie pocieszyłaś będę czekać niecierpliwie w takim razie, choć status przesyłki nie zmienił się od poniedziałku...
No ale co byś chciała, żeby się zmieniło? Przesyłka została nadana i to zostało wklepane do systemu. Odbierzesz - to wklepią datę odbioru.
Możesz jeszcze zdzwonić do swojego urzędu odbiorczego i zapytać, co się z przesyłką dzieje.
Stary 2017-01-25, 11:15   #2897
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Polecone nie dają możliwości śledzenia wszystkich "przystanków" przesyłki. Po nadaniu dopiero pokazuje, gdy dotrze do finalnej placówki.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 11:32   #2898
Mitsukki
Naczelny Hipster

Co mogę zrobić z podrażnionym skalpem?
Ogólnie jest tłusty, swędzi i mam łupież Czy w grę wchodzi tylko dermatolog?
Czy np. aloes 10-krotnie zatężony jest spoko, czy wypadną mi od niego włosy z głowy?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 11:32   #2899
zakonna
Naczelna Nastolatka

A PROPOS FORMY DO TARTY
w Internecie są przeliczniki foremek. Chociażby na moje wypieki. Wklepujesz oryginalna formę i swoją formę i ilość składników z przepisu, przelicznik liczy ile potrzebujesz składników na swoją formę

wysłane telepatycznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-25, 11:32   #2900
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

zdarzyło mi się ostatnio coś takiego dwa razy, obiecałam sobie że po 3 razie pójdę do neurologa ale więcej nie miałam takich objawów. migren nie mam, nie mam pojęcia czy to aura tak jak sugeruje Perse, ale stwierdziłam że to może od zmęczenia i stresu...
Stary 2017-01-25, 11:35   #2901
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:

Najprościej że strony mojewypieki, jest tam przelicznik foremek z boku przepisow. I fajne przepisy.
syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 12:28   #2902
eibhlin87
Zakorzenienie

ŻELAZKO
jakie polecacie? pamiętam, że sporo osób polecało chyba philipsa azur?
Stary 2017-01-25, 12:39   #2903
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A PROPOS FORMY DO TARTY
w Internecie są przeliczniki foremek. Chociażby na moje wypieki. Wklepujesz oryginalna formę i swoją formę i ilość składników z przepisu, przelicznik liczy ile potrzebujesz składników na swoją formę

wysłane telepatycznie
Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Najprościej że strony mojewypieki, jest tam przelicznik foremek z boku przepisow. I fajne przepisy.
Dziekuje W życiu bym nie wpadła na to że takie przeliczniki istnieją

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-25, 12:40   #2904
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70118731]To klasyczne dwa objawy aury przy migrenie.
Ja mam tak: najpierw widzę taki punkt, jak się pojawia po robieniu zdjęcia z lampą błyskową. Potem nie widzę połowy obrazu. Trwa to jakieś 20 minut. Potem drętwieje mi połowa twarzy i jedna ręka (po tej samej stronie). Czasami nie umiem mówić/nie rozumiem, co się do mnie mówi. A potem przychodzi ból przeszywający połowę głowy.
[/QUOTE]

Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 12:46   #2905
eibhlin87
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7012284 1]Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza?[/QUOTE]

Najlepiej wybrać się na kompletne badania, żeby wiedzieć o jakim podłożu jest migrena. Mój tż leżał w szpitalu i był pod opieką poradni leczenia bólów głowy, brał stałe leki i doraźnie mógł brać tabletkę (cena jednej jakieś 20zł, wszystkie leki na receptę).
Stary 2017-01-25, 12:50   #2906
ja i moj kot
Raczkowanie

Jeśli urlopy są przez pracodawcę wstrzymane, to te 'na żądanie' też? Miałam w pracy sytuację, że ktoś wziął taki urlop, dostał zgodę brygadzisty, a później już na kwitku okazało się, że kierownik kazał wpisać pracownikowi tego dnia odbiór godzin, bo urlopy były wstrzymane.
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 12:51   #2907
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
No ale co byś chciała, żeby się zmieniło? Przesyłka została nadana i to zostało wklepane do systemu. Odbierzesz - to wklepią datę odbioru.
Możesz jeszcze zdzwonić do swojego urzędu odbiorczego i zapytać, co się z przesyłką dzieje.
Myślałam, że są aktualizowane jak np paczki jak dotrą do danego celu po kolei są punkty widoczne w statucie.
Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Polecone nie dają możliwości śledzenia wszystkich "przystanków" przesyłki. Po nadaniu dopiero pokazuje, gdy dotrze do finalnej placówki.
No właśnie, myślałam że jak polecona to będę mogła ją śledzić

assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 12:59   #2908
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Myślałam, że są aktualizowane jak np paczki jak dotrą do danego celu po kolei są punkty widoczne w statucie.

No właśnie, myślałam że jak polecona to będę mogła ją śledzić

"Takie rzeczy to tylko w Erze" znaczy, tfu, w T-Mobile ale nie w Poczcie Polskiej - oni nadal tkwią w głębokiej komunie i klienta mają w jeszcze głębszym poważaniu
Stary 2017-01-25, 13:04   #2909
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7012284 1]Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza?[/QUOTE]

Jak już się zaczyna, to nie bardzo można coś zrobić. Generalnie każdy migrenik ma inaczej, ale ja muszę szybko wziąć przynajmniej jedną tabletkę (nawet zwykłego Apapu jak mam, oczywiście lepiej coś mocniejszego, teraz mam w apteczce Excedrin, miałam też sumatryptan, ale mi się przeterminował) i położyć się na pół godziny w ciemnym, chłodnym pokoju. Jakakolwiek aktywność fizyczna wzmaga atak. No i potem trzeba czekać na kolejne etapy.
Najlepiej jest prowadzić taki tryb życia, żeby do migreny nie dopuszczać, ale wiadomo, że różnie to bywa.
U mnie migreny są często powodowane przez zły sen (w sensie zwykle za długie spanie) i mocny stres. Miałam też okropne migreny, jak brałam tabletki, a potem pod koniec ciąży - po dwie dziennie, na szczęście byłam już wtedy w szpitalu. Więc również hormony wchodzą w grę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 13:10   #2910
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70123941]Jak już się zaczyna, to nie bardzo można coś zrobić. Generalnie każdy migrenik ma inaczej, ale ja muszę szybko wziąć przynajmniej jedną tabletkę (nawet zwykłego Apapu jak mam, oczywiście lepiej coś mocniejszego, teraz mam w apteczce Excedrin, miałam też sumatryptan, ale mi się przeterminował) i położyć się na pół godziny w ciemnym, chłodnym pokoju. Jakakolwiek aktywność fizyczna wzmaga atak. No i potem trzeba czekać na kolejne etapy.
Najlepiej jest prowadzić taki tryb życia, żeby do migreny nie dopuszczać, ale wiadomo, że różnie to bywa.
U mnie migreny są często powodowane przez zły sen (w sensie zwykle za długie spanie) i mocny stres. Miałam też okropne migreny, jak brałam tabletki, a potem pod koniec ciąży - po dwie dziennie, na szczęście byłam już wtedy w szpitalu. Więc również hormony wchodzą w grę.[/QUOTE]

Współczuję, zwłaszcza w ciąży chyba nic się nie dało zrobić?

Dzięki. Sumatryptan - tego nie znam, zapisuję. A próbowałaś Migea?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości