|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
Dziewczyny, coś dziwnego stało mi się z oczami wczoraj wieczorem. Dużo czasu spędzam przed kompem z niewielkimi przerwami ( 8godzin w pracy i w domu 6-7 po pracy). Taki mam okres teraz, bo muszę skończyć pracę dyplomową.
Wczoraj położyłam się na łóżku na brzuchu, żeby odpocząć minutę i bardzo podniosło mi się ciśnienie, czułam jak mi cała głowa się gotuje i jakby ktoś ją włożył do próżni. Wstałam, usiadłam przy kompie i zaczęłam widzieć tylko to, na co patrzyłam. Wszystko wokół rozmywało się w dziwny sposób - jakby zrobił się kontur a'la brzeg sześcianu a wszystko poza nim było rozmyte, ale w taki dziwny sposób. Trochę jak tafla wody gdy się wrzuci kamień, przypominało to jakby małe drgające piksele. Mega się przestraszyłam, zgasiłem światło, położyłam się na płasko przykrywając oczy i po Ok. 20 minutach wstałam i było ok. Czy myślicie ze to od zmęczenia, czy mam się doszukiwać problemów z oczami albo co gorsza głową? ![]() Patrzyłam jak się widzi przy jaskrze, zaćmie itd ale to raczej nie to... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Cytat:
Dziękuje bardzo. Spróbuje
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby po tygodniu nie przeszło, to lepiej się wybrać do dermatologa, bo możliwe że będzie trzeba maść zastosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tak oglądam jeszcze raz i nie ma! Znikło samo, nie było jej w domu kilka dni i nie ma ![]()
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
A ostatnio pytałam o forme do tarty, kupiłam taką http://allegro.pl/forma-ceramiczna-n...JlY2ViNmE5Yw== na 25 cm, teraz pytanie o przepis na ciasto, jaki będzie odpowiedni dla tej średnicy ? Bo przepisów mnóstwo jest ale każda blogerka czy przepis ma inne srednice tych form, dlatego chciałabym jeden fajny przepis na samo ciasto odpowiedni do tej średnicy a farsz juz sobie wymyślę
![]() Ten przepis mnie interesuje http://comida-pl.blogspot.com/2012/0...zpinakiem.html , wystarczą takie składniki do formy 25cm?
#2891 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2017-01-25 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam tak: najpierw widzę taki punkt, jak się pojawia po robieniu zdjęcia z lampą błyskową. Potem nie widzę połowy obrazu. Trwa to jakieś 20 minut. Potem drętwieje mi połowa twarzy i jedna ręka (po tej samej stronie). Czasami nie umiem mówić/nie rozumiem, co się do mnie mówi. A potem przychodzi ból przeszywający połowę głowy. Ale dobrze, że miałaś to tylko raz, oby Ci się nie powtórzyło. Cytat:
Oby się nie powtórzyło! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70118731]
Masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Dobrze by było, byś przy takim ataku to zrobiła. Oby się nie powtórzyło![/QUOTE] Mam ciśnieniomierz, ale leżałam na górze w pokoju i nie dałam rady na dół schodzić, a najgorsze, że byłam w domu sama ![]() Pójdę na pewno do lekarza w następnym tygodniu, bo muszę i tak skierowanie do okulisty wziąć, bo okulary mam już za słabe. Ale ogólnie to się mega bałam, dobrze, że mam teraz dwa dni wolnego w pracy to tylko tyle przy kompie, co pracę pisze, ale wiadomo jak to w domu - tu coś zrobię, tam coś zrobię.
![]() |
#2896 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Możesz jeszcze zdzwonić do swojego urzędu odbiorczego i zapytać, co się z przesyłką dzieje.
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Polecone nie dają możliwości śledzenia wszystkich "przystanków" przesyłki. Po nadaniu dopiero pokazuje, gdy dotrze do finalnej placówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Naczelny Hipster
|
Co mogę zrobić z podrażnionym skalpem?
Ogólnie jest tłusty, swędzi i mam łupież ![]() Czy np. aloes 10-krotnie zatężony jest spoko, czy wypadną mi od niego włosy z głowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Naczelna Nastolatka
|
A PROPOS FORMY DO TARTY
w Internecie są przeliczniki foremek. Chociażby na moje wypieki. Wklepujesz oryginalna formę i swoją formę i ilość składników z przepisu, przelicznik liczy ile potrzebujesz składników na swoją formę wysłane telepatycznie
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2901 | |
cat lady
|
Cytat:
Najprościej że strony mojewypieki, jest tam przelicznik foremek z boku przepisow. I fajne przepisy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
ŻELAZKO
jakie polecacie? pamiętam, że sporo osób polecało chyba philipsa azur?
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70118731]To klasyczne dwa objawy aury przy migrenie.
Ja mam tak: najpierw widzę taki punkt, jak się pojawia po robieniu zdjęcia z lampą błyskową. Potem nie widzę połowy obrazu. Trwa to jakieś 20 minut. Potem drętwieje mi połowa twarzy i jedna ręka (po tej samej stronie). Czasami nie umiem mówić/nie rozumiem, co się do mnie mówi. A potem przychodzi ból przeszywający połowę głowy. [/QUOTE] Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7012284 1]Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza?[/QUOTE]
Najlepiej wybrać się na kompletne badania, żeby wiedzieć o jakim podłożu jest migrena. Mój tż leżał w szpitalu i był pod opieką poradni leczenia bólów głowy, brał stałe leki i doraźnie mógł brać tabletkę (cena jednej jakieś 20zł, wszystkie leki na receptę).
#2906 |
Raczkowanie
|
Jeśli urlopy są przez pracodawcę wstrzymane, to te 'na żądanie' też? Miałam w pracy sytuację, że ktoś wziął taki urlop, dostał zgodę brygadzisty, a później już na kwitku okazało się, że kierownik kazał wpisać pracownikowi tego dnia odbiór godzin, bo urlopy były wstrzymane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2909 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7012284 1]Można zapytać jak sobie z tym radzisz? Jakieś leki o które można zapytać w aptece/lekarza?[/QUOTE]
Jak już się zaczyna, to nie bardzo można coś zrobić. Generalnie każdy migrenik ma inaczej, ale ja muszę szybko wziąć przynajmniej jedną tabletkę (nawet zwykłego Apapu jak mam, oczywiście lepiej coś mocniejszego, teraz mam w apteczce Excedrin, miałam też sumatryptan, ale mi się przeterminował) i położyć się na pół godziny w ciemnym, chłodnym pokoju. Jakakolwiek aktywność fizyczna wzmaga atak. No i potem trzeba czekać na kolejne etapy. Najlepiej jest prowadzić taki tryb życia, żeby do migreny nie dopuszczać, ale wiadomo, że różnie to bywa. U mnie migreny są często powodowane przez zły sen (w sensie zwykle za długie spanie) i mocny stres. Miałam też okropne migreny, jak brałam tabletki, a potem pod koniec ciąży - po dwie dziennie, na szczęście byłam już wtedy w szpitalu. Więc również hormony wchodzą w grę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70123941]Jak już się zaczyna, to nie bardzo można coś zrobić. Generalnie każdy migrenik ma inaczej, ale ja muszę szybko wziąć przynajmniej jedną tabletkę (nawet zwykłego Apapu jak mam, oczywiście lepiej coś mocniejszego, teraz mam w apteczce Excedrin, miałam też sumatryptan, ale mi się przeterminował) i położyć się na pół godziny w ciemnym, chłodnym pokoju. Jakakolwiek aktywność fizyczna wzmaga atak. No i potem trzeba czekać na kolejne etapy.
Najlepiej jest prowadzić taki tryb życia, żeby do migreny nie dopuszczać, ale wiadomo, że różnie to bywa. U mnie migreny są często powodowane przez zły sen (w sensie zwykle za długie spanie) i mocny stres. Miałam też okropne migreny, jak brałam tabletki, a potem pod koniec ciąży - po dwie dziennie, na szczęście byłam już wtedy w szpitalu. Więc również hormony wchodzą w grę.[/QUOTE] Współczuję, zwłaszcza w ciąży chyba nic się nie dało zrobić? ![]() Dzięki. Sumatryptan - tego nie znam, zapisuję. A próbowałaś Migea? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.