![]() |
#2881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
Anita, to juz chyba nikt Cie nie wyprzedzi. 3 mam kciuki, powodzenia
![]() Emilka, podklady na lozko biore, u mnie w szpitalu sa wymagane, zreszta daja komfort. A te do przewijania mozesz wykorzystac zamiast pieluch do podkladania u lekarza czy przy przewijaniu w samochodzie i miejscach publicznych. Co do masazu, nie mam jakos weny, smaruje tylko mascia nagietkowa, przez chwile ja wcieram i tyle, nic nie rozciagam. Vikunia, nie ma sie co zalamywac, dostaniesz antybiotyk i bedzie git ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zaczęłam smarować krocze, ale jakoś nie mam przekonania że to coś da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Rozeznanie
|
Ja podkładów tych takich na łóżko mam przez pomyłkę 35 😱 najpierw zapakowałam do koszyka 5, potem stwierdziłam że w sumie nie opłaca się ta paczka, a jak zostanie to zużyje się do czegoś innego i włożyłam 30, a zapomniałam wyciągnąć te 5 😂 więc mam mega zapas, na pewno wystarczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podkład na prześcieradło się kładzie, masz rację ![]() a co do rożka, pewnie że ci 1 starczy, ja nie mam w ogóle, wolę dziecko kocykiem owijać. Cytat:
![]() i właśnie miałam też pisać o Facelle, że używam na codzień do hig int i również używam go czasem jako kosmetyk 3w1, jest super do wszystkiego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
Ania hihi majowo-kwietniowy 😁
Mohnka o dziwo tej nocy spalam jak suseł. A za brzuszkiem już tęsknię. Zdjęcia cyknę koniecznie 😊 Jeszcze dzisiaj sobie szybko papiery z firmy zrobię bo to ostatni dzień luzu 😅 Emilka kupiłaś będziesz mieć zapas. Na wychodne np. Do lekarza myślę że się przydadzą. Marta zazdroszczę odległości do morza. Jeszcze mam w planach się wypindrzyć dziś co bym ładnie wyglądała na spotkanie z synkiem 😂 Ania jakbyś nie miała wyniki do porodu to Cię potraktują prawdopodobnie jako dodatnią więc też nie ma się czym martwić. Vikunia super zorganizowany szpital ze wszystko dają. Vikunia a czym Ty się martwisz? Dadzą Ci antybiotyk w trakcie porodu i po sprawie. I masz szlaban na internety 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Vikunia - nie ma co się martwić gbs
![]() ![]() Masażu krocza nie robię żadnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
apropos maści nagietkowej, nie wiem czy którejś z Was będzie się chciało w to bawić, ale można samemu zrobić, u sroki znalazłam przepis: http://www.srokao.pl/2017/03/diy-masc-nagietkowa.html
tylko nie mam bladego pojęcia gdzie kupić wosk pszczeli?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Jak tylko zaszłam w ciążę to sobie postanowiłam nie czytać żadnych internetow, ani o porodach ani o chorobach itp. I dzięki temu nie mam stresów
![]() ![]() ![]() W południe mam spotkanie z położną bo mam do niej kilka pytań i się umówiłam na indywidualne spotkanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Anita - trochę Ci zazdroszczę że będziesz już tulać swoje dziecko jutro
![]() u nas już wszystko przygotowane i przez to tym bardziej się nie mogę doczekać, zwłaszcza jak patrze na puste łóżeczko, to często wyobrażam sobie tam słodkiego maluszka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a macie jakiś sposób żeby odróżnić napinanie i twardnienie brzucha od wypięcia dziecka? Bo ja czasami nie mam pewności. Jak mnie zaczyna przy tym boleć podbrzusze albo kłuć tak jakby w szyjce to uznaję, że to skurcz, ale sama nie wiem? Jak Wy to odczuwacie? I ile u Was to trwa? To możliwe, żeby trwało to nawet kilka minut?
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
Anita ależ emocje
![]() ![]() Vikunia nie martw się, dostaniesz antybiotyk i będzie ok ![]() Emilka do szpitala wezmę ze 2 podkłady do szpitala. Taki jakiś większy komfort chyba żeby nie zaplamić łóżka w razie wu. Prasować też prasuję na siedząco. Ogólnie ciężko mi ustać długo na nogach. Jak chodzę czy coś robię to jest ok, ale ustać w miejscu nie da rady :| Zazdroszczę tym z Was które mieszkają nad morzem. Spacerowałabym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||
Rozeznanie
|
Ja też zazdroszczę Anicie! 😍
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
A co do luteiny to ja mam chłopca i mam odstawić luteinę w 37+0. Nie wiedziałam, że płeć ma takie znaczenie i dziewczynkom szybciej się płuca rozwijają
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Happiness, to twardnienie to skurcze. U mnie oznaczały one skracającą się szyjkę ale to było w 24tc więc było to niebezpieczne. Teraz to już normalne jest, nie stresuj się tym za bardzo. Kiedyś musi zacząć wszystko ćwiczyć i się skracać
![]() Wysłane za pomocą mTalk
#2903 |
Zakorzenienie
|
U mnie juz po wizycie i w sumie nic nie wiem. Mam miec ktg 3 razy dziennie a nie 2. Gdyby cos sie działo to odrazu biorą na cesarkę bez zastanawiania sie, ale pewnie po świętach zaplanują cesarkę. Sami chyb nie wiedza. Tyle wiem ze jakbym krwawiła mam nic nie jesc zeby byc przygotowana. Wiec żyje sobie w niepewności.
Vikunia tez mam gbs dodatni ![]() Anita zazdroszczę Ci, wiesz na czym stoisz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2904 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ja też nic nie ruszam 😁😂 już mi się samo majstruje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, za mną chyba najgorsza noc w tej ciąży. Mała mnie tak kopala wszędzie i się wypinala, że myślałam, że mi pęknie brzuch, normalnie czułam, że skóra z przodu jest napięta do granic... do tego całą noc miałam taką zgagę, że paliło mi przełyk. A na koniec jeszcze mi się śniło, że urodziłam dziewczynkę dwuletnią i ona do mnie mówiła, a ja do położnej mowie, ze ja juz w domu mam chodzącego i mówiącego synka i teraz chce niemowlaka 😂😀 a ona na mnie spojrzała i mówi no dobra, to rodzimy jeszcze raz 😂 i urodziłam małego bobaska 😊
Czyli pierwszy watkowy bobasek u Anitki 😀 trzymam kciuki 😘 Mój mąż wczoraj zaczął zwozic ze sklepów kartony na przeprowadzkę i będziemy powoli pakować. Śmieję się, że tak udekorowanago domu na święta to nigdy nie mieliśmy 😉 około 40 kartonów w salonie i przedpokoju... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
Dobry! 😘
Miało padać a u mnie od rana słoneczko świeci ![]() Albo jestem ciemna albo nie miałam jeszcze żadnych skurczy przepowiadających.. raz mnie ćmił brzuch jak na okres ale chwilkę, czasami mam wrażenie że napina mi się brzuch tzn nie wiem czy to dokładnie to ale nie czuje wtedy maluszka a brzuch twardy jakby właśnie wypiął pupcie ale nic mnie przy tym nie bolało. Ciekawe 😀 jak zaczyna się poród to chyba nie da się tego nie zauważyć? Ja tam jednak się boję że nie będę wiedziała że to to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podbrzusze zaczęło mnie boleć już jakoś 3 tygodnie temu.. Ciężko jest książkowo opisać te dolegliwości, każdy organizm inny. A Tobie napina się brzuch i pobolewa wtedy? Może zacznij liczyć te skurcze? 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Podkład jeszcze podłożyłam pod prześcieradło w łóżeczku tak w razie w
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.