![]() |
#2881 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Niestety nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz się przekonałyśmy że z rodziną się dobrze wychodzi na zdjęciach... Na szczęście możemy próbować aby nasze domowe ognisko które każda z nas teraz tworzy było w porządku.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kilka minut temu dostałam kopniaka w żebro. Już wiem jak to jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Wiecie co chyba zrobię to pranie dziecięcych ciuszków w przyszłym tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Im bliżej lipca, zastanawiam się jak to u nas będzie bo im więcej wpisów czy komentarzy w sieci czytam, tym okazuje się że jednak mam które rodzą wcześniej nie jest w cale tak mało. I nie musi w cale być symptomów czy powikłań tylko np. nagle czop odchodzi, zaczyna się i już.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Tak jak dziewczyny napisały z kontrolnego usg prosto po torbę do domu i na patologię ciąży. W 3 tyg z 3cm na 1.05 szyjka poleciała. Ja miałam skurcze, ale niektórych wcale nie czułam, a resztę jako twardnienie brzucha to brałam nospę wtedy. Tu też na ktg wyszło, na kilka skurczy tylko 1 poczułam. Na początku maja obie były położone główkowo, teraz jedna poprzecznie wzdłuż żeber, a druga główkowo i tą główkę ma bardzo nisko. Wczoraj dostałam magnez dożylnie, dziś lek przeciwskurczowy atosiban. Jedna ma 1.5kg, druga 1.25kg, ja mam 29tc2d. Dostałam wczoraj i dziś sterydy na płuca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Oriane, trzymaj się ciepło , trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Ech, 2:00 w nocy, a ja znów nie śpię :/ Problemy z bezsennością mi wróciły. Raz na jakiś czas mnie dopadają i wtedy mam miesiąc wyjęty z życia. Grrr... Mówię więc "Dzień dobry!" jako pierwsza :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie śpię bo mój młody człowieczek pierwszy raz odkąd śpi w "dorosłym" łóżeczku przydreptał przed chwilą do mnie do łóżka ![]() Przytulił się i tak śpi - rozpływam się ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez lubie sie wpatrywac w te male, spiace cuda. Ale z nimi spac teraz nie moge. Raz sie przyczlapaly i noc nieprzespana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Witam
Ja nie śpię od 4 znowu 😭 Ten tydzień zapowiada się pełen stresów więc już czuję jak sobie pospie ![]() ![]() ![]() A dziś mąż zawozi ja do autokaru a ja z młodszymi jedziemy na komunię mojej chrzesniaczki kochanej ![]() Oriane Ale się u was porobiło. Mocno trzymam kciuki żeby maleństwa siedziały w brzuszku i podrosly trochę ![]() Diablica Podziwiam. Ja jak dziewczyny nie potrafię spać razem z dziećmi ![]() ![]() Judka Przyłączam się do pytania o długość chusty. I może jakieś lody w tym tygodniu ![]() ![]() Pierożkowa Pomożesz ? Ja mam 164 cm i normalnie ważę między 55 a 58 kg to jaka długość chusty ? I jeśli mąż ma 172 i waga 77- 79 kg to da radę jedna dla nas ? Maleńka Ja tez nie lubie mleka ![]() Unbrilded Witaj ![]() We00 Moim zdaniem to dobry wynik ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2017-05-27 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Diablica jakie to słodkie ❤️❤️❤️
Itakasia, w takim razie kciuki żebyś się nie rozpłakała i była dzielna No i udanej komunii ![]() Ja dzisiaj na zakupy spożywcze do galerii to zajdę też do obuwniczego, może jakieś buty kupię. Stopy mam opuchnięte i zarówno buty zakryte jak i sandały są za małe i obcierają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
Wczoraj po obchodzie miałam małą kropeczkę przy poniedziałku na wypis do domu. Jednak na ktg wyszły jakieś skurcze nadal mimo magnezu dzień wcześniej i wczoraj na 30 ileś godzin mam podłączony atebosan na skurcze w pompie. Ale po nim wczoraj już nie miałam. Modlę się, że to już do poniedziałku wszystko wyciszą i na samo leżenie będę mogła iść do domu bo komfort zupełnie inny. Szew odpada w bliźniaczej w ogóle bo za duże ryzyko infekcji. Dostałam już cały komplet sterydów na rozwój płuc u dzieci.
Swoją drogą znajomi mieli bliźniaki i też jej się szyjka skracała, ale dużo dużo wcześniej to założyli szew. Od szwu poszła infekcja, urodziła w 24tyg chłopca i dziewczynkę. Dzieci 2 dni walczyły z sepsą, dziewczynka zmarła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy tylko ja mam wrażenie, że jestem mega nieprzygotowana na ewentualny poród? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie mam pomysłu.
![]() ![]() Młoda mi ostatnio ciśnie nie wiem na co - czy to szyjka, czy może kości łonowe się rozchodzą, takie uczucie zakwasów na wzgórku łonowym. I to mnie trochę motywuje, żeby w końcu ogarnąć tę wyprawkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Oriane, trzymaj sie jakos. I oby dziewczynki poczekaly jeszcze pare tyg z wychodzeniem. Trzymam kciuki by wypuscili Cie do domku jak najszybciej. Myslami jestem z Toba.
Kurcze naprawde zaczynam sie stresowac ta wyprawka w razie ewentualnego wyladowania w szpitalu. Koszule mam juz niby zamowione moze w nast tyg przyjda. Ale nie wiem czy nie zz male wzielam i moze trzeba bedzie odsylac. Dla malego jakies ciuszki by sie znalazly. No ale kurde, psychicznie nie jestem gotowa. I jestem tak glupia, ze nawet nie wiem czy potrafilabym skurcze rozpoznac. Ostatnio mam mega zaparcia wiec brzuch troche mnie kluje i twardnieje, ale odbieram to jako takie zwyczajowe problemy trawienne jak przed ciaza. Spojenie lonowe juz od jakiegos czasu mnie pobolewa jak za dlugo posiedze albo po nocy. Ale juz zglupialam. Do wizyty jeszcze tydzien a akurat dzis wyjezdzamy na weekend do innej miejscowosci. Zaczynam cykorzyc. Itakasia, badz dobrej mysli. Terrorystom chodzino to by nas nastraszyc i wzbudzic psychoze. Ale miejmy nadzieje, ze Twoja cora bedzie bezpieczna i ten tydz szybko Wam minie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i tu ❤
Witam nowa mamusie 👍 Ja kilka rzeczy kupiłam a wszystko jej rzucone w szafę więc mam wrażenie że nie mam kompletnie nic zrobione. Zresztą w domu tyle do zrobienia. przygotowania. że nie wiem jak to zrobimy jak mam jak najwięcej odpoczywać. czekam na ta wizytę we wtorek jak na zbawienie już naprawdę. Tak się boję o te wszystkie moje dolegliwości . Ale mam nadzieję że będzie wszystko ok.
#2902 |
Rozeznanie
|
Cudne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Od trzech tygodni męczy mnie krosta na języku, macie jakieś sprawdzone sposoby? Bo na mnie nic nie działa, ani płukanie buzi szałwią, ani smarowanie dezaftanem ani płukanie wodą utlenioną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego dnia życzę na komunii ![]() Ja z chęcią na lody, ostatnio byłam na ciachu w kawiarni Beza na Chełmińskiej pyycha ![]() ![]() ![]() Piątek? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Rozeznanie
|
Wszystkie zaczynamy się stresować. Ja już sobie naszykowałam awaryjna koszule do szpitala i kosmetyczkę bo to jednak nigdy nic nie wiadomo. A wolę spakować niż mój mąż ma latać po całym domu i jeszcze mi bałagan w szafie zrobić
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to polecam do szpitala zabrać jednorazowe nakładki na sedes
![]() Tego raczej na listach wyprawkowych nie ma. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- No i tantum rosa wzięłam gotowe w butelkach, a nie w saszetkach do rozrabiania, wygodniej po prostu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Tak. ja już nakładki też kupiłam. Muszę za to dopisać o tantum bo zapomniałam.
#2910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.