Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 12:25   #2881
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Marta super , czekam na opis. Tak, co do odwiedzin, wkurzało mnie gdy np. U kogoś cały dzień było pół rodziny dosłowne. W spokoju swojego dziecka nakarmić nie mogłam, bo każdy się gapił.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Madziek ja pakuje skarpetki. Wtedy mi się przydały, bo mi stopy grzały

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:29   #2882
marttb
Zakorzenienie

madziek - ja wzielamwzięłam jedne skarpetki, ale cały pobyt śmiagałam w japonkach, także nawet ich nie ubrałam, kapci zresztą też.

madzialenka - ja dla tego chciałam salę jednosobową, od wejścia na izbe co chwilę wszystkim wszędzie z mężem o tym mówiliśmy, byłam nawet pierwsza w kolejce zapisana, a i tak dali komuś innemu, bo przyszła akurat nowa zmiana i olała temat, a stara zmiana zapewiała mnie że po pionizacji ta sala jest moja. A chciałam żeby mąż siedział ze mną non stop i tyle dobrze że chociaż na salach są kurtyny, bo bez niego nie dałabym rady.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:31   #2883
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U mnie była sala 3 osobowa. I bez kurtyn. Człowiek myśli swoich nie mógł zebrać. Oczywiście ta sala poporodowa. Bo do porodu to u nas każdy ma swoją oddzielną z łazienką.

Stary 2017-08-22, 12:34   #2884
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Madziek, nie pakuj. I tak bys nie zalozyła.

Dziewczyny odpoczywajcie duzo w domu

Neocleo a wy jak tam żyjecie?

Pawie lewatywa to jest naprawdę najmniej nieprzyjemna rzecz w tym wszystkim

Madzialenka to moze masz malo delikatnego lekarza? Mnie najbardziej bolało, jak mnie badały kobiety, albo nieprzyjemni mężczyźni. Mój ginekolog ma kilka wad (nie daje od razu zwolnien),ale jest super delikatny. Właśnie się dowiedziałam, ze zakłada tez spiralę, więc już się nie boję bólu.

Aniołek masz ogromne zaufanie do męza! Ja bym się bała. W połowie ciązy ogoliłam się na zero i teraz czesto na oslep się golę.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:36   #2885
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka albo mam taki niski próg bólu. Ale mnie to bardziej niż skurcze bolało.

Stary 2017-08-22, 12:41   #2886
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Fajna!

A propos Skip Hopa - jakby któraś z Was była zainteresowana, to jeden model jest w dużej promocji w oficjalnym sklepie na allegro:
http://allegro.pl/skip-hop-torba-woz...883000188.html
To ja chyba sknera jestem, bo nawet na tą promocje zrobiłam wielkie oczy, już nie wspomnę jak zobaczyłam pozostałe ceny
Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Tyle naskrobałyście że zapomniałam co miałam której odpisać 😒 Super ze na wizytach wszystko ok.Nasze dzieciaczki juz takie duże a jeszcze niedawno parę milimetrów miały.Co do ubrań to nie wiem..Sama ostatnio myślałam o chrzcinach.Kupiłabym sobie fajną sukienkę no ale jak wtedy karmić?Mi by się przydało całą szafę wymienić bo przed ciąża dużo schudłam i wszystko wisi.Ale poczekam jak jako tako bede wyglądać.Tak w ogóle myślałam sobie ostatnio czy będę umiała przy kimś karmić.Wiem ze to głupie ale nie wiem..Czy nie będę się wstydzić..
U mnie podobnie jak u dziewczyn. Najpierw był trochę wstyd, a potem już na legalu. Pielucha na cycka i dzidzię i się karmić 😉
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ja się goliłam z lusterkiem.😃

Kochane wychodzimy do domu. Hania ma żółtaczkę fizjologiczną, ale bez patologii. Nocka dosyć ciężka, bo budziła się na cycka co 45 minut. Sutki mam ciut poranione, ale mimo bólu karmię piersią. Już się nie mogę doczekać pierwszego spacerku.😉 Pozdrawiam kochane.😘
Super 😁

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blond czop to taka jakby galareta, taki glut

Juka rodzisz bez podkładu i bez majtek

Miałam to samo napisać. Nie można pomylić z niczym innym.
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
My też dziś wychodzimy

Wrócę do domu, ogarnę się i ponadrabiam ile dam radę i napiszę opis porodu. Sam fakt bycia w szpotalu męczy, dzieci płaczą po nocach od rana wizyty, chodzenie na badania itp.
Super 😁 Dwie mamuśki już będą w domu

Wklejam fotkę kącika dla Emi. Jeszcze nie skończony, ale zarys jest 😉
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0031.jpg (118,2 KB, 71 załadowań)
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:41   #2887
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta to czekamy😊 Dzięki dziewczyny.Wiem że to rozkminy z tyłka wyciągnięte ale im dłużej myślę tym większe głupoty mi do głowy przychodzą.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:48   #2888
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniołek śliczny kącik.

Stary 2017-08-22, 12:49   #2889
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Pawie lewatywa to jest naprawdę najmniej nieprzyjemna rzecz w tym wszystkim
Bardziej chodzi mi o to czy zrobić sobie w domu przed wyjazdem do szpitala czy robimy na dzień dobry w szpitalu, a jeśli tak to czy mieć swoją "wlewkę" itp. Z kilkoma różnymi podejściami już się zetknęłam
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Madzialenka to moze masz malo delikatnego lekarza?
Też tak sobie właśnie później pomyślałam...

Edytowane przez pawie
Czas edycji: 2017-08-22 o 13:19
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 12:56   #2890
poli230
Zadomowienie

Super dziewczyny, że wychodzcie. W domu to w domu. Oby dziewczyny dały Wam trochę odsapnąć

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość

A to nie zgłasza się w zakładzie pracy? Czy w zusie?
W pracy. Ale musisz wypełnić deklarację zgłoszenia członka rodziny do ubezpieczenia (druk ZUS ZCNA) i się na tym podpisać. Przedstawiciel zakłądu pracy też to podpisuje i zgłasza do zusu.

Cytat:
Poli na USG dopochwowym nie boli. A ręcznie nie sprawdzał ci nigdy?
Ja wywolywalam teraz na allegro. Uwolnij kolory z tego co pamiętam.
A to nie jest tak, że dziecko do jakiego wieku jest ubezpieczone przy matce? Tak samoczynnie?
No właśnie nie, tylko usg...
Takiego użytkownika nie widzę na allegro. Zastanawiam się nad empikiem albo rossmanem, może będą szybko do odbioru.
A z tym ubezpieczeniem to dziecko do 18 rż może być przy matce, a może też być przy ojcu, dlatego wypełnia się tą deklarację. Z automatu niestety to nie idzie.

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
A co do stóp jeszcze - pytanie może raczej do dziewczyn, które już rodziły. Często na liście rzeczy do szpitala pojawiają się właśnie skarpetki. Których ja osobiście nie znoszę. Całe życie mam zimne stopy, ale i tak najchętniej latam bez skarpetek. I się zastanawiam, czy je w tej sytuacji pakować, czy nie?
ja biorę, bo marznę strasznie i lubię jak mi ciepło

Cytat:
Marta super , czekam na opis. Tak, co do odwiedzin, wkurzało mnie gdy np. U kogoś cały dzień było pół rodziny dosłowne. W spokoju swojego dziecka nakarmić nie mogłam, bo każdy się gapił.
Tego się obawiam. tabunów ludzi u współokatorki. Do mnie może przyjść jedynie mąż i rodzice, reszta później.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Wklejam fotkę kącika dla Emi. Jeszcze nie skończony, ale zarys jest 😉
Fajnie w szafie tylko sobie mądrze zagospodaruj, bo ciężko będzie się dostać. U nas też tak początkowo miało stać, ale wcisnęliśmy tam jeszcze szafeczkę nocną, a łóżeczko podsunęliśmy pod samo łóżko.
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:02   #2891
ania_mala
Zadomowienie

Pawie mi dały czopek glicerynowy zamiast lewatywy, ale i tak mnie wcześniej mocno przeczyscilo, wiec niezbyt się przydał

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-22, 13:03   #2892
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Poli to chyba wypełnie to i wyśle razem z wnioskiem o macierzyński 😊 chociaż nie, bo najpierw trzeba mieć pesel?

Aniołek śliczny kącik 😊

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:17   #2893
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Poli to chyba wypełnie to i wyśle razem z wnioskiem o macierzyński 😊 chociaż nie, bo najpierw trzeba mieć pesel?

Aniołek śliczny kącik 😊

Pesel podobno otrzymujesz od razu w USC, rejestrując dziecko. Tak samo z meldunkiem. Ale nie wiem czy to tak wszędzie, czy tylko w moim mieście. więc jak zarejestrujecie to droga wolna do kolejnych papierologi
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:47   #2894
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
A ja czym dalej w las tym więcej pytań wiec poradzę sie Was
1.Czy wanienkę przed pierwszym użyciem trzeba wyparzyć?
2.Czy macie jakiś krem do buzi dla dzidziusia?
3.I czy jesli mam swój osobisty,nowy nie uznawany laktator elektroniczny który biorę do szpitala to mam go tez wyparzyć? Te rurki?

1. Tylko umyję.
2. Kupię, ale jeszcze nie wiem co.
3. Tak

Cytat:
Wiecie, tak sobie myślę nad bluzkami/ sukienkami do karmienia. Jak rodziłam Maję, to był maj Masa rzeczy z guzikami, na ramiączka. Nie było problemu. A teraz jak będzie jesień, to kurcze, może być problem. Wy coś kupujecie?
Kupię po porodzie, jeśli uda mi się z kp

Cytat:
Ja też mam takie myśli. Bo w domu przy mężu to spoko. Ale nie wiem jak będzie z dłuższym wyjsciami itp. Chociaż zaraz będzie okres zimowy więc też takie dłuższe wyjścia odpadają. Ewentualnie można zakryć się jakąś pielucha, nie wiem sama jak to będzie.

Hehe no ja też tego sobie nie wyobrażam. Ale nie skupiam się teraz na tym, tylko na tym, żeby w ogóle wyszło mi z tym karmieniem.

Cytat:
Dziewczyny jak ogarniacie depilację przed porodem. Mi jest mega trudno. Chyba znowu się zdam na położną po przyjęciu na oddział. Ostatnio też mnie goliła. W sumie w planie porodu zaznaczyłam, że chce.

Na wyczucie

Cytat:
ja też mam wrażenie, że nie dokładnie ale trudno. W lusterku nie widzę, bo mam dosyć ciemno w łazience, a jakby mąż miał mnie golić to nie wiem jak, chyba musiałabym się rozkraczyć na środku łóżka
No padłam

Nie chciałabym, żeby położna a tym bardziej mąż mnie golili.
Cytat:
Ostatnio miałam bardzo mało śluzu, a teraz się podtarłam i na papierze było mnóstwo białego śluzu to może być czop? Czy czop raczej nie jest biały?
Może być biały, ale to raczej taka gęsta galareta

Cytat:
Napisane przez pawie Pokaż wiadomość
Odnośnie tych majtek - ja mam 4 szt. wielorazowych, ile Wy bierzecie?
Też cztery biorę.
Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Madzialenka wiem że tak się rodzi.Ale chodzi mi o sytuacje gdy np rozwarcie robi się godzinami.A wtedy podejrzewam że się krwawi.Czyli co tak na lóżko to wszystko płynie?
Ja nie krwawiłam, jak robiło mi się rozwarcie. Nawet o tym nie pomyślałam, że można wtedy krwawić

Cytat:
A to nie zgłasza się w zakładzie pracy? Czy w zusie?
W zakładzie pracy

Cytat:
Tak, co do odwiedzin, wkurzało mnie gdy np. U kogoś cały dzień było pół rodziny dosłowne. W spokoju swojego dziecka nakarmić nie mogłam, bo każdy się gapił.
No z takimi odwiedzinami, to jest przegięcie. Ja się modlę o wolną salę jednoosobową. Chyba mnie *uj strzeli, jak jacyś obcy ludzie będą przesiadywać, kiedy ja będę krwawiąca, obolała i z cyckiem na wierzchu.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:52   #2895
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Hej

Potwierdzam, przy rejestracji noworodka w urzędzie, otrzymujemy oprócz skróconego aktu urodzenia, nr pesel, a tym samym zameldowanie Do pracy zanosimy akt urodzenia, zaświadczenie ze szpitala o porodzie oraz wypełniony wniosek o urlop macierzyński /rodzicielski. Ja jeszcze wypelnialam oświadczenie, że drugi rodzic (mąż) nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego. Natomiast, aby dziecko dopisać do ubezpieczenia wymagane są : akt urodzenia i nr pesel.

Lilka, dziękuję że pytasz
U nas wszystko dobrze, dziś mija 12 dni od porodu. Żółtaczka powoli przechodzi. Ja karmię malutką co 3 godziny mieszanie, bo mam mało pokarmu, dodatkowo córcia nie umie złapać piersi i dlatego wpierw daję jej moje odciągnięte mleczko (50-60 ml), a potem jeszcze odrobinę mm. Czekam cierpliwie, aż mała się wzmocni i będę ją przystawiać. Wczoraj ściągnięto mi szwy i jest o wiele lepiej. Funkcjonuję już w miarę normalnie, ale oczywiście bez szaleństw
Pozdrawiam
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:11   #2896
blekitnams
Zadomowienie

Dziewczyny super, że już będziecie z maluchami w domu.

Aniolek, ładny kącik.

Ja się nie wyginam i nie męczę, Tż mnie goli.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:00   #2897
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Jestem po wizycie u gina, szyjka skrócona, rozwarcie na 1 palec...
Zalecenie Spacer, Sprzątanie i Seks
I olej z wiesiołka 2 kaps. dziennie
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:13   #2898
juka_juka
Wtajemniczenie

Schmet ale super😊Dziewczyny chyba cos się dzieje..Dostałam mega dreszczy.Ot tak po prostu.I to takich że leżałam w swetrze pod kołdra i było mi zimno.Wszystko boli.Zdrzemnęłam się chwilę i przeszło.Czuje ból w pachwinach i kroku.Jak się obracałam to złapał mnie skurcz więzadła chyba ale taki że aż krzyknęłam.Córcia leniwie się rusza.Jak ja pozaczepiam to rusza się normalnie.A jeszcze parę godzin było normalnie.Jakby się szykowała...Ja nie chce jeszcze rodzic...
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:34   #2899
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Pawie ja miałam lewatywę w szpitalu.

Poli jak wpiszesz na allegro wywołanie zdjęć, to ten co jest najbardziej popularny.

Schmetterling aaaale fajnie.

Juka może to przepowiadacze?

Byłam w rosmannie. Fajne promocje są. Mam też już miniaturki kosmetyków. Kolejna rzecz z listy zaliczona. U nas upał. Od 2 godziny jestem na placu zabaw. Ale mąż dzwonił że na 16 obiad to niedługo się będziemy zbierały.

Stary 2017-08-22, 16:31   #2900
migotka889
Raczkowanie

Cytat:
Blond aaaa czyli jak zwykle, coś jest, ale z oszczędności nie używane
Muszę zapytać położnej, jak jest u nas.

Dziewczyny jak ogarniacie depilację przed porodem. Mi jest mega trudno. Chyba znowu się zdam na położną po przyjęciu na oddział. Ostatnio też mnie goliła. W sumie w planie porodu zaznaczyłam, że chce.

Mnie goli mąż. Dobrze mu wychodzi 😁
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 16:31   #2901
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Pesel podobno otrzymujesz od razu w USC, rejestrując dziecko. Tak samo z meldunkiem. Ale nie wiem czy to tak wszędzie, czy tylko w moim mieście. więc jak zarejestrujecie to droga wolna do kolejnych papierologi
chyba wszędzie tak jest
Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Hej

Potwierdzam, przy rejestracji noworodka w urzędzie, otrzymujemy oprócz skróconego aktu urodzenia, nr pesel, a tym samym zameldowanie Do pracy zanosimy akt urodzenia, zaświadczenie ze szpitala o porodzie oraz wypełniony wniosek o urlop macierzyński /rodzicielski. Ja jeszcze wypelnialam oświadczenie, że drugi rodzic (mąż) nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego. Natomiast, aby dziecko dopisać do ubezpieczenia wymagane są : akt urodzenia i nr pesel.

Lilka, dziękuję że pytasz
U nas wszystko dobrze, dziś mija 12 dni od porodu. Żółtaczka powoli przechodzi. Ja karmię malutką co 3 godziny mieszanie, bo mam mało pokarmu, dodatkowo córcia nie umie złapać piersi i dlatego wpierw daję jej moje odciągnięte mleczko (50-60 ml), a potem jeszcze odrobinę mm. Czekam cierpliwie, aż mała się wzmocni i będę ją przystawiać. Wczoraj ściągnięto mi szwy i jest o wiele lepiej. Funkcjonuję już w miarę normalnie, ale oczywiście bez szaleństw
Pozdrawiam
Dzięki za info
Dobrze, że u Was wszystko ok
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76510551]Jestem po wizycie u gina, szyjka skrócona, rozwarcie na 1 palec...
I olej z wiesiołka 2 kaps. dziennie[/QUOTE]

ooooo
a który dokładnie tc u Ciebie?
Wiesiołka masz łykać czy dopochwowo?

Naprawdę chyba urodzę ostatnia
Stary 2017-08-22, 16:36   #2902
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond nie, nie. Ja urodze ostatnia, ewentualnie urodzimy razem ostatnie

Spotkałam dziś moją położną na mieście. Od razu powiedziała, że mi brzuch opadł. Pytałam o wannę. Jest w jednej sali. Czynna. Ale tylko w pierwszej fazie można korzystać. Będzie u mnie po 1 września to się dopytam, jaka jest szansa aby na tę salę trafić a nie z prysznicem.

Stary 2017-08-22, 16:43   #2903
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Spotkałam dziś moją położną na mieście. Od razu powiedziała, że mi brzuch opadł. Pytałam o wannę. Jest w jednej sali. Czynna. Ale tylko w pierwszej fazie można korzystać. Będzie u mnie po 1 września to się dopytam, jaka jest szansa aby na tę salę trafić a nie z prysznicem.

u mnie 12.09 będą wywoływać o ile się nic nie wydarzy, ale mam nadzieję, że jednak się wydarzy i to najlepiej już
Stary 2017-08-22, 16:52   #2904
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond no to ja mam termin na 16. Ty już będziesz malego tuliła.

Stary 2017-08-22, 17:02   #2905
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
chyba wszędzie tak jest

Dzięki za info
Dobrze, że u Was wszystko ok

ooooo
a który dokładnie tc u Ciebie?
Wiesiołka masz łykać czy dopochwowo?

Naprawdę chyba urodzę ostatnia
2 kapsułki dziennie doustnie
Aa i herbatę z liści malin ale gdzie ja ją kupię?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 17:06   #2906
migotka889
Raczkowanie

Cytat:
Was też tak boli sprawdzanie szyjki i rozwarcia? To ręczne oczywiście? Ja zagryzam pięści normalnie. Pamiętam, że przy porodzie to też był mega ból.

Ja jeszcze nie miałam sprawdzanej szyjki.Zapytam lekarza w poniedziałek.
Stary 2017-08-22, 17:10   #2907
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76514121]2 kapsułki dziennie doustnie
Aa i herbatę z liści malin ale gdzie ja ją kupię?[/QUOTE]
Ja zamawialam na doz. Ale widziałam też w sklepach ze zdrowa żywnością 😊
Ja biore 4 dziennie i chciałam też dopochwowo, ale jakoś mam opory 😁

Madzialenka zawsze możesz urodzić przed terminem 😊

Stary 2017-08-22, 17:24   #2908
agnieszka_kak
Zadomowienie

Poszłam do szpitala na badanie, to zrobili jedynie takie samo usg jak moja położna. Pani powiedziała, że nic więcej niepokojącego nie widzi - duży brzuszek, dużo wód płodowych, dziecka na razie nie rodze. Ma dużo miejsca więc się dużo rusza. Sprzęt był trochę lepszy niż u położnej, widziałam paznokcie!

W czwartek mam jeszcze konsultacje z ginem, zobaczymy co powie i czy skieruje mnie na to badanie badanie cukrzycy, czy też juz nie warto na tym etapie ciąży.

Spotkałam się z babkami z portalu meet up. Jedna chce rodzic do wody w tzw. hotelu porodowym, a druga też do wody- w domu. Podobno basen można sobie wypożyczyć. Widzę holenderska filozofia, że poród nie wymaga szpitala, przeniosła się i na alochtonow.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 17:29   #2909
rojku
Rozeznanie

O rety! Co tu się dzieje!

Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Super, że dajesz radę odciągać. A jaki masz laktator?
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76510551]Jestem po wizycie u gina, szyjka skrócona, rozwarcie na 1 palec...
I olej z wiesiołka 2 kaps. dziennie[/QUOTE]
Wow chciałabym to usłyszeć na następnej wizycie

Cytat:

Jak już brzuch opadł to ostatnia nie urodzisz
Stary 2017-08-22, 17:43   #2910
migotka889
Raczkowanie

Czy Wy też macie takie dziwne uczucie kłucia TAM na dole jakby Wam ktoś szpilkę wbijał?
Kolezanka mi mówiła, ze po porodzie lepsze są podpaski bella ze skrzydełkami , niż podkłady. Podobno się zwijają. Jak myślicie?

Edytowane przez migotka889
Czas edycji: 2017-08-22 o 17:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości