|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Madzialenka mam nadzieję, że pomiędzy 28 a 2 się rozpakuję, ale chcieć to ja sobie mogę
![]() Super, że byliście na wizycie całą rodziną i że wszystko dobrze ![]() Lilka dziękuję ![]() Kasia co do Twoich pytań to ja sobie pozwolę podpisać się obiema rękami pod wypowiedzią Madzialenki. Ostatnidzielata sytuacja rzeczywiście stresująca, ale powiem Ci, że mój mąż ma identycznie, jak ja nie wezmę paragonu w swoje ręce to na bank już więcej go nie zobaczę. Śliczny brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek aaa to ja nosze rozmiar butów 36
![]() Rojku dokładnie, pancerne szyjki, dobrze to ujęłaś. Ile u ciebie ma obwód głowki i brzuszka teraz? ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Asia oooo to trzymam kciuki, aby termin się sprawdził ![]() Ja jednak muszę zmienić termin porodu haha (ten wybrany przeze mnie). Zapomniałam, że 6 września jadę z Mają na testy do Warszawy, to mogę jednak rodzić 7 września
|
|
|
|
#2793 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisałam już dwa maile, ale żadnej odpowiedzi nie dostałam. Dziś z autmatu przyszło powiadomienie, że wysłali, ale na śledzeniu przesyłki jest tylko info, że przygotowali paczkę... oszuści ![]() Cytat:
), a pytam o rozmiar, bo mam też co nieco na 50 (czyli do 3,5kg) i chyba też takie wezmę, bo mam wrażanie, że w 56 niektóre dzieci wręcz "pływają" ![]() Cytat:
my w weekend ogarnialiśmy te gadżety ![]() Cytat:
![]() Wiem, wstyd... Dziś jeszcze miałam kilka załatwień w mieście, ale jutro tylko jedną sprawę i to popołudniu, więc planuję wreszcie rozprawić się z tematem pakowania
|
||||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie ooo co jutro ci przychodzi?
To ja tak czekam na biustonosze z esotiq. Zamawiałam 14 sierpnia, czyli tydzień temu i czekam. W informacji o realizacji jedynie co się zmieniło, to z realizacji do 4 dni roboczych na realizacja do 5 dni roboczych wrrr. Wkurzam się !!!! Ja torbę pakuję za tydzień, jak będę miała torby, to znaczy rodzice wrócą do gór A że na bank nic mnie w tym czasie nie złapie, to żyję w jakiejś błogiej spokojności ![]() Wiecie, tak sobie myślę nad bluzkami/ sukienkami do karmienia. Jak rodziłam Maję, to był maj Masa rzeczy z guzikami, na ramiączka. Nie było problemu. A teraz jak będzie jesień, to kurcze, może być problem. Wy coś kupujecie?
|
|
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tydzień temu główka miała 32,42cm, brzucholek 30.17, a udo 6,41. Waga szacowana 2395, co odpowiada 34t1d, a był wtedy 34t5d wg om.
|
|
|
#2796 |
|
Magda ;)
|
agnieszka_kak jeju wy to macie się z tym malowaniem
![]() w pl też ciężko ze stanikami, żeby kupić porządny i w odpowiednim (większym rozmiarze) trzeba wydać sporo niestety. Ja kupowałam teraz 85 pod biustem, żeby nic mnie nie cisnęło i się nie wżynało, później jak mi się laktacja unormuje to zainwestuje w coś lepszego. migotka889 podziwiam za pracę dobrze, że na wizycie wszystko ok ![]() Asik1604 rozumiem, ja szpitala unikam jak mogę, zresztą z tego co wiem to u nas zostawiają na obserwacji więc mam nadzieję, że wpadnę tylko na poród ![]() Madzialenka no ewentuaaaaalnie do teściów. Ale jestem do niego przywiązana i nie chciałabym go oddawać próbujemy wszystkiego, kasy sporo poszło i efektów zero ![]() Super, że na wizycie wszystko ok i fajne podejście lekarza ostatni_dzien_lata możesz palnąć męża w łeb najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i udało się wymienić. Śliczny brzuszek
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- głowka 31,93 cm - brzuszek 30,54 - waga 2498g - kość udowa 66,5 ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Blond kurcze, szkoda pieska. A może zostaw go i zobaczysz jak wyjdzie w praktyce? |
|
|
|
|
#2798 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt. Rosną te nasze maluszki
![]() Cytat:
kurcze. Ciekawe jak zareguje na nowego członka rodziny...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
1503343672144.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też wezmę swoje ubranka, bo poprzednio dawali, ale zmieniali tak raz na dobę ;/ Blond, pocieszę Cię, że jak mój noworodek spał, to mogłam nawet przy nim odkurzać mam nadzieję, że Oli szybko przywyknie do szczekania i po prostu nie będzie się przez taki znajomy dźwięk wybudzał. Sama zobaczysz. Jakoś to będzie domofonów też nie ma po co wyciszać, albo wymieniać czajnika z gwizdkiem na prądożerny elektryczny ![]() Pawie pochwal się co tam zamówiłaś ![]() Ostatni dzień lata to życzę samych szczęśliwych lat z mężem
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Maja miała 3200 i 55 cm . Urodziła się 3 dni po terminie. Ale jak patrzyłam to w tym samym tygodniu miała 2540g , inne wymiary też takie same praktycznie, dlatego liczę, że jednak mały będzie taki jak ona.
|
|
|
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka - nie widzę zdjęć toreb, ani na kompie, ani w aplikacji
|
#2804 | ||
|
Raczkowanie
|
Aha, ale teczkę z dokumentacją mam już kompletną - brawo ja!
Cytat:
bo też niestety mam takiego szczekacza w otoczeniu... ![]() Asik1604 mamy ten sam termin wg OM i tak czekałam czy coś napiszesz Drobna dziewczynka się zapowiada, aż jestem ciekawa jak tam u mnie... 20 dni temu było niecałe 2500 No i szyjki też jestem ciekawa, bo też czuję (nawet teraz) jak na nią napiera GBS dziś wybrałam do teczki z dokumentami ![]() Cytat:
czyli np. kolorowe pieluszki tetrowe, dodatkowy "miękki" stanik do karmienia, jakaś tam chemia domowa itp. Co do ubrań do karmienia to ja teraz na wyprzedażach kupiłam sobie koszulę i rozsuwaną bluzę ![]() Ech, straszny wiercipięta mi się uaktywnił... czuję go wszędzie, czasem aż boli... chyba idę się położyć
|
||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę, że moja teczka ciążowa to jeden wielki kocioł. Mam tam wszystko z ciążą.
Muszę też zrobić porządki i mieć tylko to co ważne, aktualne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
![]() http://www.smyk.com/catalog/product/...orba-do-wozka/ sorry, coś nie ogarnęłam. Już zamówiłam Madzialenka ja też mam na cienkich ramiaczkach koszulę, ale biorę szlafrok
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka ale mi chodziło o ubranie na potem. Na co dzień do chodzenia
czy coś specjalnego kupujecie? Fajna torba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2808 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie chce żyć normalnie i uważam, że to dziecko powinno załapać nasz tryb. Szczekanie jak szczekanie, ale on strasznie piszczy szczekając 🙈 jakby jakąś mutacje przechodził 😛. Poza tym jest kochany i nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt ehh Pawie spoko, jak coś wymyślę to dam znać 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Co do ciuchów po porodzie to ja nic nie kupuje dopóki nie schudne 😁 jak już mi się rozmiar unormuje to ewentualnie wtedy 😊 Najbardziej mnie wkurza, że większość ciuchów do karmienia jest jednocześnie ciuchami ciazowymi, a niekoniecznie mam ochotę chodzić w workach czy bluzkach odcinanych pod biustem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Ja mam wózek camarelo od koleżanki, ale torby mi nie dała, bo zniszczyła. Napisałam do producenta i wysłali mi nową torbę za 80 zł ż wysyłka pobraniowa 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w domu to w cokolwiek mogę się ubrać.
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Blond no właśnie, ja też nic nie kupuje. Bluzki się podegnie i tez nakarmi.
|
|
|
#2811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A propos Skip Hopa - jakby któraś z Was była zainteresowana, to jeden model jest w dużej promocji w oficjalnym sklepie na allegro: http://allegro.pl/skip-hop-torba-woz...883000188.html
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-08-21 o 22:34 |
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle naskrobałyście że zapomniałam co miałam której odpisać 😒 Super ze na wizytach wszystko ok.Nasze dzieciaczki juz takie duże a jeszcze niedawno parę milimetrów miały.Co do ubrań to nie wiem..Sama ostatnio myślałam o chrzcinach.Kupiłabym sobie fajną sukienkę no ale jak wtedy karmić?Mi by się przydało całą szafę wymienić bo przed ciąża dużo schudłam i wszystko wisi.Ale poczekam jak jako tako bede wyglądać.Tak w ogóle myślałam sobie ostatnio czy będę umiała przy kimś karmić.Wiem ze to głupie ale nie wiem..Czy nie będę się wstydzić..
|
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2814 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niby tak, można też przykryć się pieluszką, ale dla mbie dalej będzie to krepujace. Przynajmniej na ten moment, może po porodzie będzie nam wszystko jedno? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2817 | |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję wizyt
![]() Blond dziecko słyszy to szczekanie już w brzuszku więc może nie będzie tak źle ![]() Zobaczycie. I do czegoś jeszcze miałam się odnieść ale zapomniałam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubilam przy kims karmic, ale po pewnym czasie przestalam uciekac do drugiego pokoju, zeby mnie nie omijała rozmowa. Oczywiscie czasem karmienie na osobnosci bylo fajną wymówką
Nie polecam tych specjalnych fartuchów do karmienia. Dostałam taki i tylko raz uzyłam. Nie ma czasu na rozkładanie. No i był ciagle pomięty. Zwykła pieluszka wystarczy do okrycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z lilka. Też na początku wychodziłam , a potem odkrywałam się pieluszką i już. Teraz też tak zrobię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Ostatnio położna mi mówiła, że przy porodzie jedna dziewczyna idąc pod prysznic miała ze sobą bikini, które założyła. Oczywiście samą górę, aby nie latać na golasa. Co o tym sądzicie? Bierzecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2820 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

pisałam już dwa maile, ale żadnej odpowiedzi nie dostałam. Dziś z autmatu przyszło powiadomienie, że wysłali, ale na śledzeniu przesyłki jest tylko info, że przygotowali paczkę... oszuści 
my w weekend ogarnialiśmy te gadżety 
Dziś jeszcze miałam kilka załatwień w mieście, ale jutro tylko jedną sprawę i to popołudniu, więc planuję wreszcie rozprawić się z tematem pakowania
próbujemy wszystkiego, kasy sporo poszło i efektów zero 

kurcze. Ciekawe jak zareguje na nowego członka rodziny...
super ze z maluszkiem wszystko pięknie