|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dziewczyny ja wiem ze to polowa września, ale nie spieszcie sie tak. Na naszym watku to atrakcji nie brakuje. Mamy z innych wątków to pewnie sie z glowy lapia
W naszym szpitalu odwiedziny sa na korytarzu albo na sali odwiedzin przy stolikach. Dobrze że po salach nie.kręcą się obcy, w zimie zasmarkani . Zrobilam dzis powidla. Jeszcze mam zebranie w szkole. Muszę dac radę. Mial isc maz ale juz chce żeby skończył ukladac podłogę i zebym mogla sie wziasc za sprzatanie. A starsza córcia odrabia z mlodszym zadanie, kochane mam dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Może to i lepiej tak jak mają wrześniówki, bez zbędnego gadania i Przeżywania tylko raz dwa i na porodówkę... Żeby tak nie było że my tylko czekamy na porody a w końcu będziemy łazić z tymi rozwarciami, brakiem szyjek, obrzękami, obniżonymi brzuchami itp. Sierpniówki to tylko te co miały planowo cc rodziły wcześniej a tak to jako tako w terminach porodu... Może my jesteśmy jakieś przewrazliwione? No sama nie wiem ale przecież nie będzie tak, że wszystkie urodzą w 37-38 bo to nawet statystykę byśmy w konia zrobiły 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Migi Figi wydaje mi się, że tak właśnie będzie jak prawisz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a przygotowujecie się już jakoś do samego porodu? Jakie ś ćwiczenia, rozciąganie krocza itp.? Ja mam przyjaciolke polożna i ona mnie gnebi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
1505395629268.jpg
Lynn, znalałam tylko coś takiego. Opisu do tego nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
Anulka i Maartikrk gratuluję udanych wizyt 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Witam! Mój wstępny termin cesarki to 28 wrzesień, czyli jeszxze 2 tygodnie musimy dać rade😊 Dziecię rośnie jak na drozdzach, 3200 już ma.
Spojenie mi badał naciskajac i pytając czy boli. No i ze względu na to i to, że się szykuje duza dzidzia będzie cc jakieś 2 tygodnie przed terminem. Ja już ledwo zipie, więc nawet się cieszę 😉 Jakbyście miały jakieś perelki z alli to się podzielcie linkami z kolezankami😉😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2891 | ||
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o klub na fb to mogą być opóźnienia , bo do niedzieli / poniedziałku będę niedostępna . Jak Was dodam do zanjomyych to wyślijcie mi na fb wiadomość z Waszymi nickami . Wtedy dodam Was do klubu jak tylko będę mogła .
Właśnie spędziłam 3h w samochodzie i zaraz wysiadam ! Cieszę się jak głupia , że to już koniec podróży . Ciekawe czy wyjdę z auta o własnych siłach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Nunny to chyba dla spokoju wykupiła bym miejsce w prywatnym szpitalu . Nie ma co się stresować . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7712826 1]To ja jestem zaprzeczeniem tego, że literka L cokolwiek daje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moje podwójne L też nie działa |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
nibyżona
|
Kate a ja chyba też mogę dodawać na fb nie?
To wtedy możecie też do mnie, bo jutro wleze na kompa bo będę robiła porządek z 1 strona więc mogę wtedy dodać i jak któraś CHCE ZMIANY NA 1 STRONIE to proszę o PW do mnie ![]() Bo na telefonie to jest samobójstwo i coś nie działa, np Lynn dodawałam jak lezalam w szpitalu a się chyba nie zapisało albo nie wiem co ![]() No to sporo dziś wizyt dobrze że wszystkie ok ![]()
#2894 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż na chwilę. Tylko do mnie jak przyjezdzali to z całą wałówka.... Zawsze ktos mnie futrowal obiadem.... A ja zawsze z tych mniej jedzacych bylam... Juz mialam dosyc:p Cytat:
![]() Bo w zyciu trzeba miec o czym rozmawiac i o czym milczec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tam dużo nie piszemy...bardziej tu jednak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem tylko, że 'nic sie nie dzieje'. Nawet mi sie umawiać na kolejną wizytę u ginekologa ani na kolejne ktg nie kazali, bo po co?? Przecież nic się nie dzieje... 😠 37 tc... Dobrze, że chodzę prywatnie, bo mnie kur.wica bierze jak pomyślę o poziome obsługi pacjenta na nfz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-09-14 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
Ja obstawiam, że będziemy tu narzekać a większość i tak urodzi w okolicy terminu a część na pewno przenosi ciąże.
#2898 |
Raczkowanie
|
Ojeju ale duzo napisalyscie
![]() Gartulacje da wizytujacych😊 Kate. Wlasnie mam dopiero 36 tydz w sobote zaczne 37. I to jest ten sam czas co lezalam juz z rozwarciem z synem.. Agulek niewiem od czego to zalezy. Moze masz samo rozwarcie? U mnie mowil , ze szyjki nie ma wogole i jest bardzo mieciutko , ze najciezejsza robota juz sie wykonala bo jak zaczne czuc troche mocniejsze skurcze niz mam to mam jechac do szpitala bo wtedy rozwarcie moment mi pojdzie i ze obstawia ze do tyg jednak urodze. Chery wspolczuje. Dadza Ci wogole rodzic z tym naturalnie? Aby nie pogorszyc sprawy. Ja to wogole pojechalam do innego miasta, tam gdzie chce rodzic polozne mi powiedzialy co mam miec i wogole. Nawet przez izbe nie trzeba isc tylko na porodowke w tym szpitaliku. Walnelam rundke po sklepach i tez wkoncu kupilam misia i czape w h&m. Tylko po tym badaniu jeszcze gorzej mnie boli krocze. Ale chcialabym jeszcze z tydzien mala po nosic niech troszeczke podrosnie. I dziewczyny dziekuje za kciuki i cieple slowa 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2899 |
Rozeznanie
|
Ale się dziś dzieje na forum😱
Nunny kapa, i co teraz? Cherry, czyli ty też już niedlugo, jak CC. Dwa kilo do przodu. Boże, a ja 17😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Na warsztatach mamo to ja bylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-09-14 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
To jak Twoj lekarz tam pracuje to tym bardziej powinnaś tam miec. Jak prywatnej do niego chodziłaś? Czy na NFZ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Uu to nie zapisuje się nawet jak lista rezerwowa na bezpiecznego malucha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Anulka też piekna waga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Marzena pięknie. Czyli na pewno już kilka nas będzie pod koniec września z maluchami😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama będę mieć cc, więc nacięcie krocza mi nie grozi, ale 7 dni po porodzie zaczynam ćwiczenie mięśni dna miednicy, żeby wszystko wróciło na swoje miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam dzien spamowania... Wybaczcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
nibyżona
|
Buzn raczej nie tak niedlugo, bo ja dopiero 34tc.
A u mnie dwa do przodu względem początku, ale schudłam 6kg, więc w sumie jest jakieś 8kg ![]() Lynn możesz jakiś kocyk/otulacz i chyba to wsio ![]() W końcu w domu. Jestem wykończona.
#2906 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze niedlugo zamiast my wrzesniowki to wrzesniowki nas beda podczytywac😀😀😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Hehe.. Moze juz czytaja.
![]() Lekarz mowil ze na szyjke ktora juz ruszyla ze skracaniem czy rozwarciem swietnie dzialaja prgestaldyny? Niewiem czy dobrze uyszlyszalam? Ze spermy i , ze na wiekszosc to dobry przyspieszacz. Aplikacja jak najwieksza ilosc razy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2908 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Skurcze wczoraj były, dziś na ktg też koło 60. Więc w sumie małe chyba ale szczerze to bardziej czułam te 30- każdy a 60 co drugi haha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisze już z domu. Jak dobrze! Ordynator zalecił mi nospe 3x i magnez 2x dziennie bo mi się za bardzo macica stawia;/ a moja lekarka kazała odstawić wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Rozeznanie
|
Ponawiam pyt. Czy ktoras z Was bedzie miala cc i brala luteine?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2910 |
Rozeznanie
|
Ja będę mieć CC i już od miesiąca nie biorę luteiny. Jestem w 37tc1d
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.