|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dziewczyny ja wiem ze to polowa września, ale nie spieszcie sie tak. Na naszym watku to atrakcji nie brakuje. Mamy z innych wątków to pewnie sie z glowy lapia
W naszym szpitalu odwiedziny sa na korytarzu albo na sali odwiedzin przy stolikach. Dobrze że po salach nie.kręcą się obcy, w zimie zasmarkani . Zrobilam dzis powidla. Jeszcze mam zebranie w szkole. Muszę dac radę. Mial isc maz ale juz chce żeby skończył ukladac podłogę i zebym mogla sie wziasc za sprzatanie. A starsza córcia odrabia z mlodszym zadanie, kochane mam dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to i lepiej tak jak mają wrześniówki, bez zbędnego gadania i Przeżywania tylko raz dwa i na porodówkę... Żeby tak nie było że my tylko czekamy na porody a w końcu będziemy łazić z tymi rozwarciami, brakiem szyjek, obrzękami, obniżonymi brzuchami itp. Sierpniówki to tylko te co miały planowo cc rodziły wcześniej a tak to jako tako w terminach porodu... Może my jesteśmy jakieś przewrazliwione? No sama nie wiem ale przecież nie będzie tak, że wszystkie urodzą w 37-38 bo to nawet statystykę byśmy w konia zrobiły 😂
|
|
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Migi Figi wydaje mi się, że tak właśnie będzie jak prawisz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a przygotowujecie się już jakoś do samego porodu? Jakie ś ćwiczenia, rozciąganie krocza itp.? Ja mam przyjaciolke polożna i ona mnie gnebi
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
1505395629268.jpg
Lynn, znalałam tylko coś takiego. Opisu do tego nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka i Maartikrk gratuluję udanych wizyt 😘
|
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Mój wstępny termin cesarki to 28 wrzesień, czyli jeszxze 2 tygodnie musimy dać rade😊 Dziecię rośnie jak na drozdzach, 3200 już ma.
Spojenie mi badał naciskajac i pytając czy boli. No i ze względu na to i to, że się szykuje duza dzidzia będzie cc jakieś 2 tygodnie przed terminem. Ja już ledwo zipie, więc nawet się cieszę 😉 Jakbyście miały jakieś perelki z alli to się podzielcie linkami z kolezankami😉😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o klub na fb to mogą być opóźnienia , bo do niedzieli / poniedziałku będę niedostępna . Jak Was dodam do zanjomyych to wyślijcie mi na fb wiadomość z Waszymi nickami . Wtedy dodam Was do klubu jak tylko będę mogła .
Właśnie spędziłam 3h w samochodzie i zaraz wysiadam ! Cieszę się jak głupia , że to już koniec podróży . Ciekawe czy wyjdę z auta o własnych siłach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale faktycznie jest mega bolesne . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Nunny to chyba dla spokoju wykupiła bym miejsce w prywatnym szpitalu . Nie ma co się stresować . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7712826 1]To ja jestem zaprzeczeniem tego, że literka L cokolwiek daje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moje podwójne L też nie działa |
|
|
|
#2893 |
|
nibyżona
|
Kate a ja chyba też mogę dodawać na fb nie?
To wtedy możecie też do mnie, bo jutro wleze na kompa bo będę robiła porządek z 1 strona więc mogę wtedy dodać i jak któraś CHCE ZMIANY NA 1 STRONIE to proszę o PW do mnie Bo na telefonie to jest samobójstwo i coś nie działa, np Lynn dodawałam jak lezalam w szpitalu a się chyba nie zapisało albo nie wiem co No to sporo dziś wizyt dobrze że wszystkie ok
|
#2894 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż na chwilę. Tylko do mnie jak przyjezdzali to z całą wałówka.... Zawsze ktos mnie futrowal obiadem.... A ja zawsze z tych mniej jedzacych bylam... Juz mialam dosyc:p Cytat:
Bo w zyciu trzeba miec o czym rozmawiac i o czym milczec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
||
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tam dużo nie piszemy...bardziej tu jednak |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem tylko, że 'nic sie nie dzieje'. Nawet mi sie umawiać na kolejną wizytę u ginekologa ani na kolejne ktg nie kazali, bo po co?? Przecież nic się nie dzieje... 😠 37 tc... Dobrze, że chodzę prywatnie, bo mnie kur.wica bierze jak pomyślę o poziome obsługi pacjenta na nfz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-09-14 o 16:05 |
|
|
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja obstawiam, że będziemy tu narzekać a większość i tak urodzi w okolicy terminu a część na pewno przenosi ciąże.
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Ojeju ale duzo napisalyscie
![]() Gartulacje da wizytujacych😊 Kate. Wlasnie mam dopiero 36 tydz w sobote zaczne 37. I to jest ten sam czas co lezalam juz z rozwarciem z synem.. Agulek niewiem od czego to zalezy. Moze masz samo rozwarcie? U mnie mowil , ze szyjki nie ma wogole i jest bardzo mieciutko , ze najciezejsza robota juz sie wykonala bo jak zaczne czuc troche mocniejsze skurcze niz mam to mam jechac do szpitala bo wtedy rozwarcie moment mi pojdzie i ze obstawia ze do tyg jednak urodze. Chery wspolczuje. Dadza Ci wogole rodzic z tym naturalnie? Aby nie pogorszyc sprawy. Ja to wogole pojechalam do innego miasta, tam gdzie chce rodzic polozne mi powiedzialy co mam miec i wogole. Nawet przez izbe nie trzeba isc tylko na porodowke w tym szpitaliku. Walnelam rundke po sklepach i tez wkoncu kupilam misia i czape w h&m. Tylko po tym badaniu jeszcze gorzej mnie boli krocze. Ale chcialabym jeszcze z tydzien mala po nosic niech troszeczke podrosnie. I dziewczyny dziekuje za kciuki i cieple slowa 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Ale się dziś dzieje na forum😱
Nunny kapa, i co teraz? Cherry, czyli ty też już niedlugo, jak CC. Dwa kilo do przodu. Boże, a ja 17😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Na warsztatach mamo to ja bylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-09-14 o 16:34 |
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
To jak Twoj lekarz tam pracuje to tym bardziej powinnaś tam miec. Jak prywatnej do niego chodziłaś? Czy na NFZ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Uu to nie zapisuje się nawet jak lista rezerwowa na bezpiecznego malucha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Anulka też piekna waga Kolejne 3 kilo.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Marzena pięknie. Czyli na pewno już kilka nas będzie pod koniec września z maluchami😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama będę mieć cc, więc nacięcie krocza mi nie grozi, ale 7 dni po porodzie zaczynam ćwiczenie mięśni dna miednicy, żeby wszystko wróciło na swoje miejsce
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam dzien spamowania... Wybaczcie
Chcę przygotować siatkę z rzeczami dla małego na wyjście. Wystarczy kombinezon, spiochy/pajac, czapeczka czy coś jeszcze dodac? Obawiam się, że jak nie przygotuję, to mój mąż mi zupełnie coś innego przywiezie.
|
|
|
|
#2905 |
|
nibyżona
|
Buzn raczej nie tak niedlugo, bo ja dopiero 34tc.
A u mnie dwa do przodu względem początku, ale schudłam 6kg, więc w sumie jest jakieś 8kg ![]() Lynn możesz jakiś kocyk/otulacz i chyba to wsio ![]() W końcu w domu. Jestem wykończona.
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze niedlugo zamiast my wrzesniowki to wrzesniowki nas beda podczytywac😀😀😀😀
|
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Hehe.. Moze juz czytaja.
mnie pipka nawala ze szok. Jeszcze jestem u tesciow nie wiem czy ja dotre dzis do domu.. Mdłości mnie wykoncza chyba.. Do tego syn mi sie rozchorowal..Lekarz mowil ze na szyjke ktora juz ruszyla ze skracaniem czy rozwarciem swietnie dzialaja prgestaldyny? Niewiem czy dobrze uyszlyszalam? Ze spermy i , ze na wiekszosc to dobry przyspieszacz. Aplikacja jak najwieksza ilosc razy a jak mezu nie chce to brac go na gwalt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2908 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skurcze wczoraj były, dziś na ktg też koło 60. Więc w sumie małe chyba ale szczerze to bardziej czułam te 30- każdy a 60 co drugi haha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisze już z domu. Jak dobrze! Ordynator zalecił mi nospe 3x i magnez 2x dziennie bo mi się za bardzo macica stawia;/ a moja lekarka kazała odstawić wszystko magnez na pewno muszę brać bo bez niego dziecko w środku szaleje.. przez dni w szpitalu widziałam osoby z którymi leżałam poprzednio i te z czekających na ktg. Obawiam się że kto raz wlezie na ginekologię w tym szpitalu to już tam wraca:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pyt. Czy ktoras z Was bedzie miala cc i brala luteine?
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę mieć CC i już od miesiąca nie biorę luteiny. Jestem w 37tc1d
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

O innych szkołach nie wiem.

a tak to my juz jestesmy nacalowani nawyprzytulani i wygadani hehe. Btw snilo mi sie ze uprawialam sex na patologii!!! I uwaga z moim mezem! Hehehe😀😀😀jak mu powiem to nie uwierzy😀

magnez na pewno muszę brać bo bez niego dziecko w środku szaleje.. przez dni w szpitalu widziałam osoby z którymi leżałam poprzednio i te z czekających na ktg. Obawiam się że kto raz wlezie na ginekologię w tym szpitalu to już tam wraca:/