|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
nibyżona
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Buzn super kombinezon
![]() LittleHope no ładnie ![]() Very niceee masakra :/ Ja po wizycie. Miałam pobrany wymaz, szyjka ok, spojenie się najprawdopodobniej rozlazi, za 2tygodnie kolejna wizyta a w 38tc kładą mnie na patologie aż do rozwiązania :/
#2852 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
nibyżona
|
Bo biorę insulinę i te moje problemy z ciśnieniem
![]() Mam nadzieję że na wizycie za 2tyg będzie jeszcze ok, bo jak nie to nie będzie czekala kolejnych dwoch zeby polozyc. Wiecie niby wiedziałam że może tak być ale i tak zalamka bo Tz ani nikt inny nie będzie miał jak wpaść tylko jak co w weekend ![]() a może być tak że i po 40tc mały może wyjść, ale no mówiła że raczej ciążę z cukrzycą rozwiązują do 40tc, ale to i tak są 2 tygodnie. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam w planach zjeść tone gofrów 😁 Cherry mi niby ma wywołać w 38tc. Oby się udało . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja jestem załamana... Dzwoniłam do szpitala w którym planowałam rodzić i akurat wtedy kiedy mam termin porodu na oddziale jest dezynfekcja i wszystko jest pozamykane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do tego spojenia - to wychodzi na zwyklym usg, ze cos tam jest nie tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-09-14 o 12:33 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2858 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszła moja torba do wózka ze Smyka. Ogólnie fajna, ale coś ten wzór nie do konca mi leży. Muszę się zastanowic czy ją zostawić, czy nie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
nibyżona
|
Cytat:
Kate no właśnie wiem że masz mieć i mam nadzieję ze u mnie jednak też nie będą czekać w nieskończoność... ogólnie powiedziała że za 2tygodnie będziemy gadać więcej. U mnie Tymek na szczęście zawsze jest w tym niższym centylu jeśli idzie o wagę, więc chociaż tyle. A ja jestem tylko 2kg do przodu wzgledem poczatkowej wagi. Oj czuję że jak dojde do domu będzie ciężko. Tak mnie to krocze, wzgorek cholera wie co już boli, a teraz 3h w pociągu ![]()
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Lynn czemu przesada? Mąż był u mnie codziennie. Nikogo nie zmuszalam ale wpadła tez teściowa i moi rodzice, ja tam lubię odwiedziny. Mąż tez jak już przyjeżdżał to trochę siedział, ale na większość czasu wychodzilismy z sali gdzies na ławkę czy coś.
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
nibyżona
|
Agullekk na normalnym usg niby widać. Chyba któraś z naszych dziewczyn miała to powie?
Ogólnie mówiła że ból krocza może być niekoniecznie od spojenia ale że te moje "przeskakiwanie" jakby kości bardziej na to wskazuje.
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
nibyżona
|
Lynn ja tam też nigdy Tz żeby nie wiadomo ile siedział bo nie chcialam ale chociaż 30min to tak jakoś razniej. Inni to tez nie koniecznie a plus tego ze po porodzie zaraz mi sie nie zwala
![]() Dobrze chociaż ze tutaj w szpitalu i dobrą kafeteria i sklepiki to na spokojnie coś kupię jak co ale no.. Ja stwierdziłam że póki co nie kupuję dodatkowej torby zobaczę jak mi się sprawdza tą od wózka i jak co jaka by się bardziej sprawdzila
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-09-14 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A o tych warsztatach mamo to ja nie słyszałam, muszę trochę poczytać ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Lynn nie miałam w planach iść na warsztaty teraz bo mam szkole rodzenia do 4/10 chyba ze coś po tym terminie jest - musze sprawdzić
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Czekam na wizytę... ciekawe co tam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Kurczę... ale to może próbuj już się skontaktować z tymi szpitalami co i jak. A Twój lekarz o tym nie wiedział ? Nie zasugerował gdzie się najlepiej udać teraz ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Rozeznanie
|
Ania to chyba Ci się pomyliło, bo znalazłam,że w kce jest jutro 15.09:P
Little to niezłe, ale jak lekarz mówi,że ok, możesz rodzić, to nic się nie martw. Czyli mamy kolejną do podium:P Alla piękna kartka, ten plus pracy do końca, prezenty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Migi dzięki, ja też nie lubię gwiezdnych wojen. Ale kombinezon mi się podoba. Patrzę dziś -50%, kombinezon i kosztował 10zl. A kobieta mi policzyła jak za ciepłe spioszki-w😁 za 4 zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
Ja juz tyle razy lezalam dlugo w szpitalach ze ludzie przywykli i ja.takze odwiedziny mam bardzo rzadko.ludzie znudzili sie dotrzymywaniem mi towarzystwa😀😜 Ja tam lubie spokoj, ksiazke i nie potrzebuje odwiedzin, tz czasem wpadal- teraz jak bylam to byl raz, przywiozl slodycze pogadalismy chwile i pojechal. Ja sie zawsze zastanawiam ze tez ci ludzie maja o czym rozmawiac. Np siedzi facet u zony- mlodzi ludzie i gadaja non stop jakies opowiesci przez 4godziny i ja wtedy zaczynam sie zastanawiac😀😀 czy oni sie dopiero poznaja? Czy o co tu chodzi?? My najwazniejsze informacje wyciagniemy z siebie w 10min.a tak to znamy sie jak lyse konie to o czym mamy gadac??? My nie romantycy zeby patrzec sobie gleboko w oczy - bez happy endu😀😀😜(jak w domu tz wyciagnie jęzora z buziakiem to wiem czego chce😀
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Rozeznanie
|
Ewulka ja myslalam,że poszalalam z czynnościami domowymi dzis, ale ty to juz przesadziłaś:P
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lotso, a tam, my też możemy tak paplać,może nie 4 godziny ale jednak ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak jak pisałam, dziś po wizycie, miałam w końcu usg 3 trymestru. Dziś 35+5 i "mała" waży 3100g, wymiarami wyprzedza o 1-2 tygodnie. Mam już odstawic magnez i nospę. Główka wysoko, za 2 tyg do kontroli, jeśli się nie obniży w kanał to pewnie będziemy planować cc. Nie wiem jak szyjka, ale łożysko ok, a wody płodowe częściowo dojrzałe, cokolwiek to znaczy 😉 Chyba muszę podgonic z przygotowaniami 😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
nibyżona
|
No to z tego co mówiła to krocze może boleć bo dziecko już napiera itd
Nie wiem, zobaczymy czy to to czy jakimś cudem to moja biodro przeskakuje a ja jakoś inaczej to odczuwam ![]() No dla mnie to o takiej porze to już tylko jak się do porodu szykują to mogą siedzieć ale i tak wtedy ciszej. U nas do 18 tylko odwiedziny, a w Olsztynie to nawet nie wiem. Przynajmniej w końcu spakuje torbę bo już wiem do którego szpitala ![]()
#2875 |
Rozeznanie
|
Jejku jak ja wam zazdroszczę ze juz u was poród tak blisko... ja mam koniec pazdziernika i mi sie to ciągnie strasznie. Brzuch mnie ciągnie, chodzic nie mogę, zgaga męczy. Tragedia.
Macie moze klub albo grupe na facebooku? Strasznie zle mi się tu pisze na wizazu dlatego tak mało się udzielam bo nawet nie potrafię zacytowac do porządku haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2876 |
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny, widzę że u nas atmosfera typowo przedporodowa. Coś mi się wydaje, że zaszalejemy i przegonimy wrześniówki w porodach 😁
Sytuacja ze szpitalem kiepska, jeśli nie urodzi się przed zamknięciem to jedź do innego. Z akcją porodową nie mogą już odesłać ![]() Mąż się mnie dziś pytał kiedy rodzę, już mu miałam odpowiedzieć że jeszcze nie mogę zdecydować się na dokładną godzinę 😂 W przyszłą niedzielę mam ciążę donoszoną więc byle wytrzymać te 1,5 tygodnia jeszcze. Codziennie dalej powtarzam sobie, że muszę tą cholerną torbę spakować i dalej nie ruszyłam się w tym kierunku 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Tak zaglądnęłam do wrzesniowek a tam od tygodnia cisza z porodami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() Zrobilam dwa prania,upieklan kurczaka,ogarniam lozeczko Antka juz na glanc i czyms je okryje. Ale narazie leze bo obiad i pranie mnie wykonczyly ![]() Czy ktoras z Was ma planowane cc i bierze albo brala luteine? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie
![]() ![]() ![]() Poruszyłam również temat masażu szyjki macicy i Pani dr powiedziała, że od tego się już chwile temu odeszło przynajmniej ona już dawno nie słyszała żeby w którymś ze szpitali z którymi ma do czynieni ktoś to wykonywał jeszcze bo to zbyt bolesne i się odchodzi, jedynie położne starej daty zdarza się ale podobno rzadko. No ciekawe jak w moim szpitalu. Chyba spytam o to na sr ale póki co na zajęciach nikt o tym nie wspomniał. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Rozeznanie
|
Aaaaa i jeszcze musze Wam opowiedziec historie z wczoraj
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.