Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-14, 11:39   #2851
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Buzn super kombinezon

LittleHope no ładnie

Very niceee masakra :/

Ja po wizycie. Miałam pobrany wymaz, szyjka ok, spojenie się najprawdopodobniej rozlazi, za 2tygodnie kolejna wizyta a w 38tc kładą mnie na patologie aż do rozwiązania :/
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 11:49   #2852
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Buzn super kombinezon

LittleHope no ładnie

Ja po wizycie. Miałam pobrany wymaz, szyjka ok, spojenie się najprawdopodobniej rozlazi, za 2tygodnie kolejna wizyta a w 38tc kładą mnie na patologie aż do rozwiązania :/
Czemu tak?
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 11:55   #2853
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Buzn super kombinezon

LittleHope no ładnie

Oby na krótko. Z tym spojeniem to cc robią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:07   #2854
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Czemu tak?
Bo biorę insulinę i te moje problemy z ciśnieniem no i dodatkowo też że mam tak daleko.
Mam nadzieję że na wizycie za 2tyg będzie jeszcze ok, bo jak nie to nie będzie czekala kolejnych dwoch zeby polozyc.

Wiecie niby wiedziałam że może tak być ale i tak zalamka bo Tz ani nikt inny nie będzie miał jak wpaść tylko jak co w weekend
a może być tak że i po 40tc mały może wyjść, ale no mówiła że raczej ciążę z cukrzycą rozwiązują do 40tc, ale to i tak są 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Oby na krótko. Z tym spojeniem to cc robią.

A widzisz tego nie mówiła, ale że też nie może potwierdzić tak macalnie a na usg, a usg dziś nie miałam dopiero za tydzień :/
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-14, 12:27   #2855
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Ale upolowalam , akurat dla męża fana gwiezdnych wojen😁

Fajowy

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hej jak dojade do domu was nadrobie ale juz pisze co po wizycie..
Litera L... Ma cos jednak w sobie. Nie mam szyjki wogole i rozwarcie 1,5 -2 cm . lekarz mowil ze do tygodnia powinnam urodzic. Jesli nie urodze mam podjechac do niego na ktg i na badanie. Mala nie jest duza bo prawie 2500 ale kazal sie tym nie martwic. Mowil ze chidziutka ale dluga. Mowil ze w razie skurczy odrazu jechac bo rozwarcie moze pojsc bardzo szybko. Boli mnie troche bardziej po badaniu no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Hope to już ? W którym tc jesteś ?

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Kombinezon meeegaśny Dzisiaj się witam w 38 tygodniy i zaraz mam wizytę. Okaże się czy coś się dzieje, chociaż szczerze to wątpię. Najbardziej tylko ciekawi mnie waga szkraba, zwłaszcza przy cukrzycy.
Żyję chwilą kiedy po porodzie zjem sobie drożdżówkę z serem

Też zastanawiam się ile waży . Niby powyżej normy . Ja sama przytyłam 7kg, kiedy w poprzedniej na tym etapie miałam już 14kg, a młody urodził się z wagą 2700. Teraz jak będzie większy to trochę się boję .
Ja mam w planach zjeść tone gofrów 😁

Cherry mi niby ma wywołać w 38tc. Oby się udało .

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:30   #2856
nunny
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja jestem załamana... Dzwoniłam do szpitala w którym planowałam rodzić i akurat wtedy kiedy mam termin porodu na oddziale jest dezynfekcja i wszystko jest pozamykane
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:32   #2857
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
No właśnie jak odejdą wody i są czyste, to nie ma co się spieszyć, jest jeszcze co najmniej kilka godzin.
W moim przypadku to był prawie cały dzień, a lały się bardzo.
A ja wszedzie słyszę,ze jak wody lecą to od razu do szpitala

Cytat:
Litera L... Ma cos jednak w sobie. Nie mam szyjki wogole i rozwarcie 1,5 -2 cm . lekarz mowil ze do tygodnia powinnam urodzic. Jesli nie urodze mam podjechac do niego na ktg i na badanie. Mala nie jest duza bo prawie 2500 ale kazal sie tym nie martwic. Mowil ze chidziutka ale dluga. Mowil ze w razie skurczy odrazu jechac bo rozwarcie moze pojsc bardzo szybko. Boli mnie troche bardziej po badaniu no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

O kurcze, ja też mam małe rozwarcie ale mi powiedzieli, ze to nic nie znaczy. Zaraz wszystkie urodzimy we wrześniu

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się naprawdę wyspałam, i czuję jakiś przypływ energii. Ugotowałam już zupę, wstawiłam chyba trzecie pranie, ściągnęłam firankę, umyłam okno, umyłam fronty w kuchni i właśnie się przymierzam do umycia drugiego okna a potem tylko wyprasuje zasłony, poodkurzam i chwile odpocznę, bo obawiam się jakiś skurczy ale od jutra jestem donoszona, więc będzie co będzie tylko chyba torbę powinnam nareszcie spakować skoro tak

Zazdro,też bym sobie posprzątala w domu ale zmuszam sie do leżenia poki co...
Cytat:
Bo biorę insulinę i te moje problemy z ciśnieniem no i dodatkowo też że mam tak daleko.
Mam nadzieję że na wizycie za 2tyg będzie jeszcze ok, bo jak nie to nie będzie czekala kolejnych dwoch zeby polozyc.

Wiecie niby wiedziałam że może tak być ale i tak zalamka bo Tz ani nikt inny nie będzie miał jak wpaść tylko jak co w weekend
a może być tak że i po 40tc mały może wyjść, ale no mówiła że raczej ciążę z cukrzycą rozwiązują do 40tc, ale to i tak są 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

A widzisz tego nie mówiła, ale że też nie może potwierdzić tak macalnie a na usg, a usg dziś nie miałam dopiero za tydzień :/
Ech,współczuję. Ale przynajmniej wizja tego,ze wyjdziesz już z dzieckiem to jakoś inaczej niż tak po prostu lezec 2 tygodnie.

A co do tego spojenia - to wychodzi na zwyklym usg, ze cos tam jest nie tak?

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-09-14 o 12:33
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-14, 12:33   #2858
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Wysuwasz się na prowadzenie Muszę się przyznać, że ci zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Wpisz w Google bo te Warsztaty odbywają się w całej Polsce , musisz sprawdzić czy są u Ciebie, kiedy i się zapisać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W Krk będą za niedługo i rownież warsztaty Mamo To ja. Wybierasz się? Ja już byłam na obu jak były ostatnim razem. Za to chcialabym iść na warsztaty chustonoszenia po porodzie
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Nic nie odginaj. To jest pozaczepiane . Już nie mam niestety jak zrobić zdjęć .

Chyba moja wyobraźnia nie ogarnia tego Zostawię ten element mężowi.
Cytat:

Świetny
Cytat:
Buzn super kombinezon

LittleHope no ładnie

Cytat:

Patologia nie jest fajna, ale da się przeżyć. Najgorsze to chyba to czekanie na rozwiązanie. Będziesz rodzić naturalnie czy przez cc? U mnie kilka osób chciało odwiedzac, ale ja nie chciałam. Raz była tesciowa, a tak mąż przyjezdzał. Do niketórych przyjeżdzali męzowie i siedzieli po parę godzin przy łóżku gapiąc się w telefon. Dla mnie to przesada

Przyszła moja torba do wózka ze Smyka. Ogólnie fajna, ale coś ten wzór nie do konca mi leży. Muszę się zastanowic czy ją zostawić, czy nie.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:35   #2859
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja jestem załamana... Dzwoniłam do szpitala w którym planowałam rodzić i akurat wtedy kiedy mam termin porodu na oddziale jest dezynfekcja i wszystko jest pozamykane
O jeju 😮

Kate no właśnie wiem że masz mieć i mam nadzieję ze u mnie jednak też nie będą czekać w nieskończoność... ogólnie powiedziała że za 2tygodnie będziemy gadać więcej.
U mnie Tymek na szczęście zawsze jest w tym niższym centylu jeśli idzie o wagę, więc chociaż tyle. A ja jestem tylko 2kg do przodu wzgledem poczatkowej wagi.

Oj czuję że jak dojde do domu będzie ciężko. Tak mnie to krocze, wzgorek cholera wie co już boli, a teraz 3h w pociągu
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-14, 12:37   #2860
aguleekk
Zakorzenienie

Lynn czemu przesada? Mąż był u mnie codziennie. Nikogo nie zmuszalam ale wpadła tez teściowa i moi rodzice, ja tam lubię odwiedziny. Mąż tez jak już przyjeżdżał to trochę siedział, ale na większość czasu wychodzilismy z sali gdzies na ławkę czy coś.

20.08.2016
Stary 2017-09-14, 12:37   #2861
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze... I co teraz? Masz jakis inny fajny i dobry szpital jako plan B?
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:38   #2862
Cherry_Muffin
nibyżona

Agullekk na normalnym usg niby widać. Chyba któraś z naszych dziewczyn miała to powie?
Ogólnie mówiła że ból krocza może być niekoniecznie od spojenia ale że te moje "przeskakiwanie" jakby kości bardziej na to wskazuje.
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-14, 12:38   #2863
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Lynn czemu przesada? Mąż był u mnie codziennie. Nikogo nie zmuszalam ale wpadła tez teściowa i moi rodzice, ja tam lubię odwiedziny. Mąż tez jak już przyjeżdżał to trochę siedział, ale na większość czasu wychodzilismy z sali gdzies na ławkę czy coś.

Przesada, bo siedział przy łóżku 4-5 h do godziny 21-22, kiedy inni z sali chcą isć spać Jak mój mąż przyjezdzał, to też wychodziliśmy z sali, no chyba ze miałam kroplówkę przypiętą.
Stary 2017-09-14, 12:40   #2864
Cherry_Muffin
nibyżona

Lynn ja tam też nigdy Tz żeby nie wiadomo ile siedział bo nie chcialam ale chociaż 30min to tak jakoś razniej. Inni to tez nie koniecznie a plus tego ze po porodzie zaraz mi sie nie zwala
Dobrze chociaż ze tutaj w szpitalu i dobrą kafeteria i sklepiki to na spokojnie coś kupię jak co ale no..

Ja stwierdziłam że póki co nie kupuję dodatkowej torby zobaczę jak mi się sprawdza tą od wózka i jak co jaka by się bardziej sprawdzila
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-09-14 o 12:42
Stary 2017-09-14, 12:41   #2865
ania20bn
Raczkowanie

Cytat:
Ania20hn gdzie te akademia bezpiecznego malucha?

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Lynn ja nie pralam;/

Te warsztaty odbywają się w kompleksie opolska przy ul sobieskiego 11 Ale faktycznie trzeba było się wcześniej zapisać ale możesz spróbować zapisać sie przez strone internetowa bo moze sa jeszcze jakieś wolne miejsca.
A o tych warsztatach mamo to ja nie słyszałam, muszę trochę poczytać

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ania20bn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 12:49   #2866
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
O kurcze... I co teraz? Masz jakis inny fajny i dobry szpital jako plan B?
Mam też w odległości 50 km. dwa szpitale prywatne które świadczą usługi w ramach nfz i pewnie musze się na któryś z nich nastawić, ale jestem teraz tak zestresowana że mi się wszystkiego odechciało A chciałam rodzić tam gdzie pracuje mój lekarz
Stary 2017-09-14, 12:54   #2867
Maartikrk
Zakorzenienie

Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Lynn nie miałam w planach iść na warsztaty teraz bo mam szkole rodzenia do 4/10 chyba ze coś po tym terminie jest - musze sprawdzić . Na bezpiecznego malucha jest lista rezerwowa. Na chusto-noszenie tez chciałam iść. Zastanawiasz się nad jakimś konkretnym kursem ?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Czekam na wizytę... ciekawe co tam

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Mam też w odległości 50 km. dwa szpitale prywatne które świadczą usługi w ramach nfz i pewnie musze się na któryś z nich nastawić, ale jestem teraz tak zestresowana że mi się wszystkiego odechciało A chciałam rodzić tam gdzie pracuje mój lekarz

Kurczę... ale to może próbuj już się skontaktować z tymi szpitalami co i jak. A Twój lekarz o tym nie wiedział ? Nie zasugerował gdzie się najlepiej udać teraz ?

Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 13:07   #2868
buzn
Rozeznanie

Ania to chyba Ci się pomyliło, bo znalazłam,że w kce jest jutro 15.09:P

Little to niezłe, ale jak lekarz mówi,że ok, możesz rodzić, to nic się nie martw. Czyli mamy kolejną do podium:P

Alla piękna kartka, ten plus pracy do końca, prezenty

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Migi dzięki, ja też nie lubię gwiezdnych wojen. Ale kombinezon mi się podoba. Patrzę dziś -50%, kombinezon i kosztował 10zl. A kobieta mi policzyła jak za ciepłe spioszki-w😁 za 4 zl.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 13:07   #2869
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę... ale to może próbuj już się skontaktować z tymi szpitalami co i jak. A Twój lekarz o tym nie wiedział ? Nie zasugerował gdzie się najlepiej udać teraz ?

Lekarza nie pytałam nawet o to bo moja mama rozmawiała z jakąś pielęgniarką która pracuje na oddziale noworodkowym i ona mówiła że nic takiego teraz nie planują. Więc byłam pewna że będzie ok. Ale coś mnie jednak tknęło i zadzwoniłam sama z zapytaniem, i oddział jest zamknięty od 6.10 do 14.10, a ja mam termin z OM na 11.10 Chyba że wcześniej się mały wyrobi ale kto go tam wie. Właśnie zastanawiam się czy dzwonić po tych szpitalach czy po prostu jak się zacznie akcja w dniu kiedy mój wybrany szpital będzie miał zamknięty oddział to nie pojechać do jednego z nich i tyle. Tylko wiecie jak to jest jak lekarz prowadzący jest zatrudniony w danym szpitalu, od razu sie człowiek jakoś inaczej czuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-14, 13:07   #2870
Lotso
Zadomowienie

Ja juz tyle razy lezalam dlugo w szpitalach ze ludzie przywykli i ja.takze odwiedziny mam bardzo rzadko.ludzie znudzili sie dotrzymywaniem mi towarzystwa😀😜 Ja tam lubie spokoj, ksiazke i nie potrzebuje odwiedzin, tz czasem wpadal- teraz jak bylam to byl raz, przywiozl slodycze pogadalismy chwile i pojechal. Ja sie zawsze zastanawiam ze tez ci ludzie maja o czym rozmawiac. Np siedzi facet u zony- mlodzi ludzie i gadaja non stop jakies opowiesci przez 4godziny i ja wtedy zaczynam sie zastanawiac😀😀 czy oni sie dopiero poznaja? Czy o co tu chodzi?? My najwazniejsze informacje wyciagniemy z siebie w 10min.a tak to znamy sie jak lyse konie to o czym mamy gadac??? My nie romantycy zeby patrzec sobie gleboko w oczy - bez happy endu😀😀😜(jak w domu tz wyciagnie jęzora z buziakiem to wiem czego chce&#128512a tak to my juz jestesmy nacalowani nawyprzytulani i wygadani hehe. Btw snilo mi sie ze uprawialam sex na patologii!!! I uwaga z moim mezem! Hehehe😀😀😀jak mu powiem to nie uwierzy😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 13:07   #2871
buzn
Rozeznanie

Ewulka ja myslalam,że poszalalam z czynnościami domowymi dzis, ale ty to juz przesadziłaś:P

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 13:29   #2872
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Agullekk na normalnym usg niby widać. Chyba któraś z naszych dziewczyn miała to powie?
Ogólnie mówiła że ból krocza może być niekoniecznie od spojenia ale że te moje "przeskakiwanie" jakby kości bardziej na to wskazuje.
To w sumie ciekawe bo mnie też krocze boli ale mi akurat nic nie przeskakuje.
Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Przesada, bo siedział przy łóżku 4-5 h do godziny 21-22, kiedy inni z sali chcą isć spać Jak mój mąż przyjezdzał, to też wychodziliśmy z sali, no chyba ze miałam kroplówkę przypiętą.
Nie no tyle mąż mi nie siedział. Dziwne, ze pielęgniarki go nie pogoniły.
Cytat:
Ech słaba sytuacja :/

Lotso, a tam, my też możemy tak paplać,może nie 4 godziny ale jednak jak byłam w szpitalu to akurat ciekawilo mnie wszystko,co jadł na obiad,co tam u psa itp

20.08.2016
Stary 2017-09-14, 13:36   #2873
anulka_l7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Ooo tu mial niecale 1.5roku i jaki zadowolony hehehe nie wiem po kim on taki?? Moze po ojcu a tego nie wiem??😀😀😀

Alla miala miec spotkanie z mezem pierwszego stopnia😀😀moze cos podzialalo??? Oby oby!!
Zdjęcie z ludzikiem piękne, ale to wymiata 😁 ten jego wzrok! Boski 😎

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Super, też bym tak chciała

Uprałam kocyki i kolejną porcję ubran. Jeszcze 2 prania i powinnam być gotowa ze wszystkim.

Czy któras z was prała tapicerkę z fotelika maxi cosi cabriofix? Da się ją ściagnać ? Bo wg mnie nie, ale może są jakieś tajne sposoby
Ja jeszcze nie prałam, ale chyba w instrukcji widziałam jak ściągnąć. Zaglądałaś?
Cytat:

Ale super 😍 cudny!

Cytat:

To już bliżej niż dalej 😉 niedługo będziesz tulic maluszka 😘 nasz wątek jest pełen niespodzianek. Ciekawe jak ułoży się ostatecznie kolejność urodzeń.
Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Załącznik 7234406
Kolejna karteczka z pracy ❤❤❤❤❤
Fajnych masz współpracowników, miło z ich strony 😊 taki drobny gest, ale jak się ciepło na serduchu robi ❤
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Very nice - no to nie fajnie :/ a kiedy następna wizyta? Ktg?

Lotso - super ten ludzik z kasztanów, no i syn ja jestem lewa od wszelkich prac plastycznych :/ od tego u nas jest tatuś

Ja dzisiaj się naprawdę wyspałam, i czuję jakiś przypływ energii. Ugotowałam już zupę, wstawiłam chyba trzecie pranie, ściągnęłam firankę, umyłam okno, umyłam fronty w kuchni i właśnie się przymierzam do umycia drugiego okna a potem tylko wyprasuje zasłony, poodkurzam i chwile odpocznę, bo obawiam się jakiś skurczy ale od jutra jestem donoszona, więc będzie co będzie tylko chyba torbę powinnam nareszcie spakować skoro tak

Jesteś moim bohaterem 😁 skąd ty masz tyle mocy? 😁 ja byłam na wizycie i teraz zbieram siły żeby zupę ugotować, bo chodzi za mną pomidorowa z ryżem.

Cytat:

Na pewno wizja pobytu w szpitalu dołuje, ale popatrz na to z tej perspektywy, że to już na samą końcówkę, tylko na chwilkę, a wyjdziecie we dwójkę 😍 no i mniejszy stres z dojazdem w razie rozpoczęcia akcji porodowej.

Ja tak jak pisałam, dziś po wizycie, miałam w końcu usg 3 trymestru. Dziś 35+5 i "mała" waży 3100g, wymiarami wyprzedza o 1-2 tygodnie. Mam już odstawic magnez i nospę. Główka wysoko, za 2 tyg do kontroli, jeśli się nie obniży w kanał to pewnie będziemy planować cc. Nie wiem jak szyjka, ale łożysko ok, a wody płodowe częściowo dojrzałe, cokolwiek to znaczy 😉 Chyba muszę podgonic z przygotowaniami 😮

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-14, 13:38   #2874
Cherry_Muffin
nibyżona

No to z tego co mówiła to krocze może boleć bo dziecko już napiera itd

Nie wiem, zobaczymy czy to to czy jakimś cudem to moja biodro przeskakuje a ja jakoś inaczej to odczuwam

No dla mnie to o takiej porze to już tylko jak się do porodu szykują to mogą siedzieć ale i tak wtedy ciszej. U nas do 18 tylko odwiedziny, a w Olsztynie to nawet nie wiem.

Przynajmniej w końcu spakuje torbę bo już wiem do którego szpitala
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-14, 14:02   #2875
sabonka123
Rozeznanie

Jejku jak ja wam zazdroszczę ze juz u was poród tak blisko... ja mam koniec pazdziernika i mi sie to ciągnie strasznie. Brzuch mnie ciągnie, chodzic nie mogę, zgaga męczy. Tragedia.

Macie moze klub albo grupe na facebooku? Strasznie zle mi się tu pisze na wizazu dlatego tak mało się udzielam bo nawet nie potrafię zacytowac do porządku haha

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 14:07   #2876
Aleaa_
Wtajemniczenie

No dziewczyny, widzę że u nas atmosfera typowo przedporodowa. Coś mi się wydaje, że zaszalejemy i przegonimy wrześniówki w porodach 😁

Sytuacja ze szpitalem kiepska, jeśli nie urodzi się przed zamknięciem to jedź do innego. Z akcją porodową nie mogą już odesłać

Mąż się mnie dziś pytał kiedy rodzę, już mu miałam odpowiedzieć że jeszcze nie mogę zdecydować się na dokładną godzinę 😂
W przyszłą niedzielę mam ciążę donoszoną więc byle wytrzymać te 1,5 tygodnia jeszcze.
Codziennie dalej powtarzam sobie, że muszę tą cholerną torbę spakować i dalej nie ruszyłam się w tym kierunku 😂😂

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Tak zaglądnęłam do wrzesniowek a tam od tygodnia cisza z porodami

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 14:08   #2877
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Lynn nie miałam w planach iść na warsztaty teraz bo mam szkole rodzenia do 4/10 chyba ze coś po tym terminie jest - musze sprawdzić . Na bezpiecznego malucha jest lista rezerwowa. Na chusto-noszenie tez chciałam iść. Zastanawiasz się nad jakimś konkretnym kursem ?
Myslę nad Picolino na Kalwaryjskiej, ale to głownie dlatego, że wiem, że tak takie kursy prowadzą O innych szkołach nie wiem.
Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie prałam, ale chyba w instrukcji widziałam jak ściągnąć. Zaglądałaś?

Nie mam instrukcji, bo fotelik jest używany. Jeszcze się zastanawiamy czy kupić nowy, ale póki co ten chce odświeżyć.
Stary 2017-09-14, 14:12   #2878
holly123456
Rozeznanie

Witam dziewczynkiale duzo naskrobalyscie od wczorajszego wieczora. Nadrobilam Noc okropna,budzilam sie chyba z 20 razy z jakimis lękami,bolem,dusznosciami ,myslalam ze cisnienie skacze ale zmierzylam i bylo ok. W koncu kolo 4 zasnelam porzadnie. Na 9 mialam KTG u poloznej ze szkoly rodzenia(bo moj lekarz nie robi i nie kieruje:/). Maly nie chcial sie obudzic i musialam sie pokulac na boki. Jego dobudzic sie nie da. Zaczyna dzien dopiero ok 14 Na odczycie wszystko ok tylko zr taki leniuszek z niego.
Zrobilam dwa prania,upieklan kurczaka,ogarniam lozeczko Antka juz na glanc i czyms je okryje. Ale narazie leze bo obiad i pranie mnie wykonczyly
Czy ktoras z Was ma planowane cc i bierze albo brala luteine?

Stary 2017-09-14, 14:16   #2879
Maartikrk
Zakorzenienie

Ja po wizycie Mała 2070 waży tylko brzuszek mały jak na ten tydzień ale zobaczymy na kolejnej wizycie, może podgoni ale skoro dr nie drążyła to chyba ok. Szyjka też super się trzyma widać magnez daje radę. Za 3 tyg ktg i gbs tydzień później wizyta i już wszystkie końcowe badania mam mieć zrobione - trochę tego jest.

Poruszyłam również temat masażu szyjki macicy i Pani dr powiedziała, że od tego się już chwile temu odeszło przynajmniej ona już dawno nie słyszała żeby w którymś ze szpitali z którymi ma do czynieni ktoś to wykonywał jeszcze bo to zbyt bolesne i się odchodzi, jedynie położne starej daty zdarza się ale podobno rzadko. No ciekawe jak w moim szpitalu. Chyba spytam o to na sr ale póki co na zajęciach nikt o tym nie wspomniał.

Cytat:
Lekarza nie pytałam nawet o to bo moja mama rozmawiała z jakąś pielęgniarką która pracuje na oddziale noworodkowym i ona mówiła że nic takiego teraz nie planują. Więc byłam pewna że będzie ok. Ale coś mnie jednak tknęło i zadzwoniłam sama z zapytaniem, i oddział jest zamknięty od 6.10 do 14.10, a ja mam termin z OM na 11.10 Chyba że wcześniej się mały wyrobi ale kto go tam wie. Właśnie zastanawiam się czy dzwonić po tych szpitalach czy po prostu jak się zacznie akcja w dniu kiedy mój wybrany szpital będzie miał zamknięty oddział to nie pojechać do jednego z nich i tyle. Tylko wiecie jak to jest jak lekarz prowadzący jest zatrudniony w danym szpitalu, od razu sie człowiek jakoś inaczej czuje.
Rozumiem Cie ale nie stresuj się bo wiesz no to jest coś na co już nie masz wpływu żadnego. Skup się na sobie, jak się zacznie akcja to po prostu bądź przygotowana na konkretny szpital z tych 2 co Ci zostały . Zadzwonić zawsze możesz z argumentem, że szpital w którym chciałaś rodzić i masz lekarza prowadzącego będzie miał zamkniętą porodówkę wtedy i czy u nich wszystko ok w tym czasie.
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 14:16   #2880
holly123456
Rozeznanie

Aaaaa i jeszcze musze Wam opowiedziec historie z wczoraj pojechalam wczoraj z kolezanka tez ciezarna na ostateczne zakupki do Tesco. Nic nie znalazlysmy,zadnych przecen fajnych ani promocji na ciuszkach dla maluchow. Wiec zajelysmy sie zakupami dla siebie. Kupilam sobie nowe wypasione maszynki do golenia zeby byc gotową na wszystko wieczorem po prysznicu wycieram sie recznikiem,patrze... a tu krew na reczniku,duzo krwi. No zawał. Ale spojrzalam na siebie w lustrze i zobaczylam jak moja nowiutka maszynką pocięłam sobie pipsona

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości