![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Co do sukienek pisałam że niepraktyczne, ale też kilka mialam ![]() ![]() Byłam ok 11 w Lidlu i sukienki maxi były tylko długie białe. Dziecięcych rzeczy było sporo, ale kupiłam tylko te body 2 sztuka za 12.99 są z fajnego cieniutkiego materiału na lato. Ale się wkurzyłam bo ani masła nie było, ani lodów z gazetki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Królewna, a masz już wyznaczoną datę cesarki? Na kiedy?
#2883 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam terminu i moja gin mówiła, że nie będę miała konkretnego. Około tygodnia przed terminem mam się szykować, zależy jakie będzie obłożenie w szpitalu, a mówiła że ten termin to niestety tłumy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Śmieszne, jakby wszyscy na raz te dzieci płodzili
![]()
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Nawiedzona PeMa
|
Ola dobrze że jednak pojechałaś do szpitala, wracaj szybko do zdrowia
![]() Jednak ogromnym plusem etatu jest to że ze spokojną głową można iść na zwolnienie czy macierzyński bo kasa jednak jest pewna ![]() Ja jak patrzę na te uciekające dni to zaczyna mnie ogarniać panika: nic nie poprane, nawet nie mam wszystkich rzeczy do szpitala, nie mówiąc już o kosmetykach i chemii. Przecież do sierpnia tyle czasu... ![]()
#2887 | |
Wtajemniczenie
|
Chodzi bardziej o to, że w tym czasie inny szpital ginekologiczny ma remonty w wakacje, ponoć w tamte też tak było, i mają tłumy na porodówkach. Z jednej strony przydałby mi się termin konkretny, ale z drugiej, to miałam już dwie CC robione na szybko nieplanowane, więc ten termin może mi nie być w ogóle potrzebny ![]() Cytat:
Ja jestem przerażona , dziś mam jakiś kryzys i zaczęłam się bać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
Czesc!
U nas prawie cala wyprawka kupiona, ale wszystko czeka w polsce. Rodzice za miesiac do nas samochodem przyjezdzaja wiec wszystko bede miec u siebie w lipcu. Troche mame wykorzystam do pomocy przy prasowaniu ![]() Ja jeszcze nie mysle o porodzie, wole żyć w błogiej nieswiadomosci ![]() Stella mozesz mnie dopisac do listy - nastepne usg 21 czerwca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Ja miałam usg ale szpitalne. Wiec wiem tyle że wszystko w porządku. Tu lekarz jest podobno dobrym specjalista od USG ale mowi:dobrze, w porządku.... Z pomiarów wiem tyle że wychodzi 29+2 a dzisiaj 30+1.
Mnie coraz bardziej boli brzuch. Po jedzeniu oczywiście wiec ja osobiście stawiam na żołądek. Mam tu dietę pod nazwą ryżowa. Na śniadanie miałam bułkę z masłem, na obiad jakąś zupę wywar z warzyw z płatkami ryżowymi i ryż z jabłkiem (słoiczek gerbera jabłko od 4 miesiąca) bardzo prosta dieta ale jakoś i tak nie przejadam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
limonka84
|
Hej!
Olajadetektyw - cieszę się, że wszystko w porządku! Dieta rzeczywiście delikatna. Ja się stresuję swoją dietą cukrzycową, bo cały czas ważę 1kg mniej niż na ostatniej wizycie. Mam nadzieję, że dzidzia rośnie zdrowo. Dziś znowu cukier na czczo 99, a po śniadaniu się przeraziłam: 189, a jadłam tylko dwie kromki chleba żytniego z odrobiną masła, dwie łyżki serka grani, dwa plasterki pomidora, dwie rzodkiewki, szczypiorek i 10 czereśni. Chyba te owoce załatwiły sprawę ![]() ![]() Do mnie dziś dojechało zamówienie z Gemini ![]() ![]() ![]() ![]() Spakuję torbę w tym tygodniu, niech sobie grzecznie stoi w kącie i czeka ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Moje aplikacje pokazują 60 dni do porodu ![]() Edytowane przez limonka84 Czas edycji: 2018-06-04 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Nawiedzona PeMa
|
Dziewczyny lovela jest znowu w promocji w biedronce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2893 |
Zakorzenienie
|
Ola, zdrówka i sił dużo! Dobrze że pojechałaś do szpitala.
Dziewczyny! Mam założony pessar!!! ![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2894 |
Zadomowienie
|
Pieluchy 1 31gr szt paczka 26szt 7.99
pieluchy 2 33gr paczka 64szt 20.99 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniale!!! Cudowne wieści ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Ona ma gumkę w pasie, ja ją podnosze pod sam biust i tak będzie aż do porodu
![]() Cytat:
Ja byłam dziś na wizycie na kontroli szyjki, usg dopochwowe jak mi włożyła to popchala główkę do góry, tak już nisko. Szyjka 2,2cm, jak główka poszła do góry to 2,4cm. Trochę się boję bo faktycznie czuje ucisk na krocze. Ale muszę jeszcze wytrzymać. Nie znam żadnych pomiarów wiecej bo wyłączyli akurat prąd i usg padło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny! W ogóle ciężko mi opisać co czuję! Takie to dla mnie nierealne bo była ta wizja że będę musiała być tu do porodu i teraz możliwość powrotu do domu po prostu do mnie nie dociera! Będę z moją Asieńką znowu ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie za to wyszła bakteria układu pokarmowego. I taka już zaawansowana. Dostałam więc ten lepszy antybiotyk-dozylnie. Poczułam posmak w ustach i się zaczęło. Reakcja alergiczne. Drętwienie, brak czucia, Mroczki, dzwonienie w uszach, problemy z oddychaniem. Dostałam corhydron tlen i coś jeszcze. Przez 20 minut się działo... Teraz tylko mam lekko zdretwiałą dłoń i trochę nogi i leżę pod tlenem ale jest w miarę dobrze. Ktg w normie.... Będzie zmiana leczenia... Więc tydzień to poleżę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To kiepsko. Trzymam kciuki za zmianę leczenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
Ania90 nareszcie, super!
Olajadetektyw o to nie dobrze z kolei u Ciebie, wiadomo skąd to się przyplątało? Jak dobrze że pojechałaś do szpitala, bo nie wiadomo co by się mogło wydarzyć. Partygirl też uważam, że lekarz nieodpowiedzialny. Urlop się każdemu należy, ale powinien wspomnieć żebyś się zgłosiła za 2 tyg do kontroli do kogoś innego. Chodzisz na NFZ? Jeśli tak to tylko 1 gin tam przyjmuje? Mój jak szedł na urlop z automatu zapisali mnie do kogoś innego. Poza tym w jaki sposób lekarz przepchnął główkę do góry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2904 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każda wyższa składka podwyższa zasiłek ale oczywiście żeby był max to trzeba płacić rok. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś złożyłam zamówienie na Gemini, mąż przyniósł trzy paczki pampersów 1, bo w stokrotce są jeszcze kilka dni na promocji (jakby któraś była zainteresowana - 19zł/43sztuki), więc brakuje nam tylko wanienki i komódki. I jeszcze jakąś koszulę chyba dokupię do karmienia. O praniu i prasowaniu jeszcze nie myślę, wydaje mi się, że najwcześniej zrobię to jakieś dwa tygodnie przed terminem, żeby rzeczy nie leżały i nie kurzyły się. Myślę, że więcej niż te 3 pralki mi nie wyjdzie? A Wy jak planujecie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja w tym tygodniu muszę iść na badania krwi, mam wizytę u prowadzącego i 1-sze spotkanie z położną środowiskowo-rodzinną. Sama się umówiłam, bo mój lekarz rzczej z tych małomównych, a nie wiem czy wiecie, że każdej z nas od 21 t.c. przysługują na NFZ raz na dwa tygodnie a później raz na tydzień takie spotkania edukacyjne? Ta moja wydaje mi się mega spoko, chciałabym z nią porozmawiać głównie o porodzie sn i przygotowaniu do niego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acidka synka w terminie urodziłam co do dnia. Ale wcześniej dwie straty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2018-06-04 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Party_girl7 nie jestem ekspertem, ale na tym etapie ciąży z taką szyjką wizyta za miesiąc to trochę za dużo czekania chyba? Lepiej poszukaj jakiegoś lekarza prywatnego (popytaj znajome, żeby był w miarę sprawdzony) i wybierz się na konsultacje. Jedna wizyta więcej nie zaszkodzi, a kto wie może on dojdzie do innych wniosków niż Twoja gin. Lepiej się upewnić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Oljadetektyw współczuję sytuacji. Ale dobrze, że trafiłaś na oddział to przynajmniej wiadomo o co chodzi... a wiadomo skąd to dziadostwo się przyplątało? Jedzenie, czy może drogą kropelkową od kogoś? Bakteria to raczej chyba z jedzenia prędzej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Pójdę na pewno w międzyczasie na kontrolę
#2909 |
Zadomowienie
|
Acidka ja też jeszcze nie myślę o praniu, mam wrażenie, że to za wcześnie, że się zakurzy itp. Ale dziewczyny chyba w większości są już poprane i ogólnie przygotowane na nowego członka rodziny niż ja
![]() Ale fakt jest taki, że w razie nagłej awarii mąż upierze ciuchy, a moja mama je poprasuję. Resztę rzeczy wg. Mnie da się ogarnąć w ciągu jednego dnia (jakiese pieluchy, aptekę) więc kompletnie nie panikuję, że zostanę na lodzie z niemowlakiem ba ręku. Zawsze uważałam, że podstawa to fotelik i łóżeczko dla dzidzi, fotelik jest a łóżeczko w drodze więc luzik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.