|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: od dziś (xx.xx.2007) 100 dni bez słodyczy
anniuu aż wstyd się przyznać
... w kilogramach to różnica jest duża od początku schudnięcia, jednak mi nadal coś nie pasi w wyglądzie... a ważę 59-60 kg przy 164cm wiadomo różne są budowy, wszyscy mi mówią, że już wystarczy, ale same wiecie jak to jest ![]() nefre każdy organizm reaguje inaczej ![]() Ps. Śliczna ta Twoja papużka
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..i muszę Wam powiedziec,że przez pierwsze 2 lub 3 nie było wogóle problemu..Jeśli mi się przytyło to raz dwa zgubiłam..ale wagę nabierałam stopniowo a nie tak drastycznie..A później to jakby organizm szoku doznał..przytyłam chyba z 15 kg w ciągu roku lub około roku...I od tej pory nie moge się tego pozbyc...Ale słyszałam,że wszystko zależy od tego czy lekarz dobrze dobierze tabletki...W sumie na początku to ja też mogłam myślec,że są dobrane dobrze bo nie tyłam...Heh oprócz tego cellulit pojawił się w błyskawicznym tempie,pęknięte naczynka na nogach i cera na twarzy naczynkowa..Ech mogłabym o skutkach ubocznych książkę napisac Słyszałam też,że jak się bierze tabletki a się przytyje to później nie powinno się rezygnowac z tabletek w celu "szybszego zgubienia wagi" bo coś tam się dzieje (nie pamiętam co ale czytałam to gdzieś na Wizażu)..Więc dziewczyny kochane jeśli je bierzecie i nie jest to długo..to proszę Was uważajcie bo nie chciałabym żeby któraś z Was miała takie problemy... A apetyt?? Hmm nie wiem ,wydaje mi się,że miałam zawsze taki sam.. Cytat:
|
||
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
anniuu kurcze słodka taka papużka
może ja się kiedyś na taką skusze![]() Dziewczynki( anett, agnes i ania) dziekuje Wam za słowa otuchy. Dziś już zakupiłam centymetr krawiecki to jutro z rana się zmierze kupilam sobie też tą agrafkę do cwiczen i bede ostro trenowała..a mam pytannkko, jakie Wy te tabletki bierzecie? bo ja zaczełam od miesiąca brac yasmin i zaczynam sie bac..i zastanawiam sie czy nie przestac:P tylko cere chciałam miec ładniejsza
|
#2884 |
|
♥
|
agness moze posłuchaj znajomych bo wydaje mi sie ze juz wystarczy ci tego odchudzania sama zauwazyłas nie masz juz okresu ... kiedys mówiłąs ze duzo schudłas i moze poprostu jestes przyzwyczajona do tamtego wygladu i nie zauwazasz tej ogromnej zmiany i cały czas chcesz chudnac ....
Tylko na zdjeciach ładnie wyglada , tak naprawde to okropne zwierze , wszystkich gryzie , wszystko musi byc tak jak ona chce , nawet przez przedpokój nie mozna przejśc aby nie uszczypła w noge eh niekiedy wydaje mi sie ze ten mały ustawia wszystkich w domu... edit: tak to papuga falista Brenda o to jutro daj znac , sama zauwazysz jaka jest róznica( w sensie pozytywnym ) miedzy tasiemką ![]() co do tabletek anty to ja raczej nic nie moge Ci powiedziec
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co o tym mysleć
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
cytologia, wywiad + systematycznie usg, które zawsze coś nie tak pokazuje, ale o badaniach hormonów na koszt NFZ to już można pomarzyć chyba
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień idę do lekarza, więc pogadam z lekarką co ona o tym myśli
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
dzień 2
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Brenda jak się pomierzysz to od razu pochwal wynikami
![]() Karolciavp gratuluję ![]() anniuu może i to by było dobrym pomysłem, jednak ciężko mi do tego ''dojrzeć'', czasami mam wrażenie, że ta waga się popsuła, że centymetr jakiś dziwny, bo to wszystko w miejscu stoi muszę jakoś sobie poradzić ![]() też kiedyś chciałam mieć papugę, ale na razie wystarczy mi pies ![]() anett i pomyśleć, że to wina tabletek... dziewczyny, wystraszyłam się nie na żarty jak sobie pomyślę, że tyle zwlekałam z tą wizytą do tego lekarza, to... i jak sobie pomyślę, że przez to mogę być bezpłodna, bo niewiadomo czy okres wróci, to aż mi się płakać chce wiem, że to nie temat do tego, ale ciężko mi trochę, boję się tych badaniach, wyników, wszystkiego...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agness wydaję, mi się że mam podobny problem... ale nie chcę zbytnio pisać o tym na forum... 3mam kciuki, że by było wszystko dobrze ![]() Brenda - tez czekam na wyniki ![]() agness, anniu 52dzień ![]()
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
moniqa16 dziękuję
![]() tak, 52 dzień heh, jeszcze 48 dni i będzie stóweczka jak na razie to o słodyczach nawet nie myślę... i dobrze
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach agness...aż tak źle to nie będzie..O to napewno nie musisz się martwic... Ja też czasem się martwię,że przez tak długie przyjmowanie tabletek mogę byc bezpłodna albo,że dziecko będzie chore (tfu tfu tfu)..Ale staram się nie myślec,bo bym osiwiała..A wiadomo też,że jak się myśli o złych rzeczach to one wtedy jakoś dziwnie do nas lgną..Więc agness proszę nie myśl o tym a przynajmniej nie w taki sposób..Wszystko będzie dobrze... |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, najlepiej byłoby nie myśleć o tym... jednak to z dnia na dzień staje się coraz trudniejsze... niektórzy mogą sobie myśleć : zachciało mi się odchudzania, to mam... to moja wina, ale wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy... u Ciebie też na pewno nie będzie źle trzeba o tym nie myśleć... i zająć się niejedzeniem słodyczy, bo jak w takie dołki powpadamy, to znacznie większa jest możliwość, że będzie nas do nich bardziej ciągnęło ale się nie damy
|
|
|
|
#2897 |
|
♥
|
agness a długo juz tego okresu nie masz? kochana wszystko bedzie dobrze moja kuzynce tez zanikł okres po odchudzaniu( jesli tak to mozna nazwać ) poszła do lekarza przepisał jej tabletki i dzisiaj ma normalnie okres... z Toba bedzie tak samo i nie martw sie tak
![]() agness niestety z efektami jest ciężko , czesto mnie denerwuje to wszystko, czesto przez to mi brak siły...oo dzisiaj 52 dzien dzisiaj od nikogo nie zgapiłam ( bo zapomniałam wogole napisac który dzisiaj mam dzien ) |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
anniuu no sporo czasu, w wakacje już miałam dziwny ten okres, a potem to już tylko znikome ilości
w październiku chyba ostatni raz ![]() a ta Twoja kuzynka przytyła od tych tabletek?? no niestety, ciekawa jestem ile na te efekty jeszcze trzeba czekać... no widzisz, gratuluję dzionka ![]()
|
|
|
#2899 |
|
♥
|
moja kuzynka sie leczyła i wiecej jadła i wygladało o wiele gorzej niz przed ochduzaniem naprawde sporo przytyła ale powrócił jej okres itp.. i do dzisiaj żałuje tego "wybryku" agness to juz długo nie masz okresu a dlaczego dopiero teraz zgłosiłas sie lekarza ? wiesz nie zawsze waga odzwierciedla wymiary ciała... po opini twoich znajomych jestes szczuplutka dziewczynka i prosze zastanow sie czy powinnas sie nadal ochudzac... martwie sie o ciebie kochana
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
anniuu, na początku myślałam, że to tylko takie chwilowe... miałam nadzieję, że wszystko się unormuje...
nie mogę dopuścić, abym przytyła... po prostu nie wytrzymałabym tego i psychicznie i fizycznie, dlatego wierzę, że da się to wszystko ''naprawić'' bez dodatkowych kilogramów itd... tylko nie wiem czy to możliwe... dziękuję za troskę ![]() ale lepiej nie zaśmiecać już wątku off topem
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agness nie obwiniaj się..co to teraz da? Przecież wtedy nie mogłaś wiedziec jakie będą tego skutki...ja napewno tak nie myślę Myślę również,że jeśli teraz bedziesz się odżywiała "zdrowo" i " z głową" to od tego nie będzie dalszych problemów..Po prostu jedz zdrowe rzeczy,warzywa,owoce...Ty lko nie za mało ! Słodyczy możesz nadal unikac (bo od tego to napewno nie jest.. )Najważniejsze teraz żebyś była zdrowa nic innego teraz nie jest ważne... Też się martwię i czekam na wyniki.... |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że obwinianie się nic nie da trochę za późno na to ![]() teraz na pewno jem więcej i zdrowiej niż przedtem
|
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Cześć antysłodziaczki
Aniu sliczny 'papug' Agnes; moniqa wszystko skończy się super, zobaczycie Dziś czwarty dzień bez słodyczy
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do Was dziewczyny
Postanowiłam skończyć ze słodyczami,ale zobaczymy jak mi się to uda. Dzisiaj pierwszy dzień i obym doszła do setki
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mój 4 dzień, na razie jest spoko, gorszy będzie weekend..co najgorsze zauważyłam wczoraj że w lodówce zagościł ser na serniczek...na pewno domownicy będą chcieli żebym zrobiła go na niedzielę
ja uwielbiam serniki... Agness trzymaj się, będzie dobrze, musi być Może na początek przepiszą Ci jakieś leki (moze skończy się tylko na luteinie i nie będą Cię faszerować chemią przez dłuższy czas), teraz odżywiasz że b.dobrze więc powoli jakoś się unormuje nie martw się na zapas
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam dołączyć do Was.Dziś rozpoczynam dzień drugi.
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
tydzień
czyli 7 dni
|
|
|
|
#2908 |
|
Przyczajenie
|
ja też się zapisuję do tego forum
![]() Dziś drugi dzień
|
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj mój 49 dzień! |
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..Chyba zacznę wyjeżdzac gdzies na weekendy.. Dobrze zrobiłaś,że się do nas przyłączyłaś..Gratuluję drugiego dnia..I życzę dojścia do 100 Gratuluję tygodnia Super,że do nas trafiłaś..Gratuluję 2 dnia..Zostań z nami jak najdłużej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

... w kilogramach to różnica jest duża od początku schudnięcia, jednak mi nadal coś nie pasi w wyglądzie... a ważę 59-60 kg przy 164cm
wiadomo różne są budowy, wszyscy mi mówią, że już wystarczy, ale same wiecie jak to jest 

może ja się kiedyś na taką skusze

Może zmień tabletki czy coś? 

trochę za późno na to