|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Możliwość jest. Testy idealne nie są. Jeśli masz wątpliwości to najlepiej powtórzyć test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
dzieki za szybka odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
I odnalazł się mój zagubiony okres
![]() Dziękuję za wsparcie ![]()
#2886 |
Przyczajenie
|
-
Edytowane przez karol_a Czas edycji: 2008-04-21 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Naprawdę dobry psycholog przydalby Ci się. Jakim cudem chcesz być w ciąży, minelo juz tyle czasu a Ty dalej to roztrząsasz. Testy negatywne, usg, wszystko. Weź glęboki wdech i uspokój się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Jestes normalna, tylko panikujesz. W 8 tygodniu mozna przy badaniu na fotelu zauwazyc ciaze, po szyjce macicy czyja kos tak. Zdarzaja sie przypadki ze lekarz przeoczy, np. moja mama przez 3 pierwsze miesiace dostawala leki na wywolanie okresu, bo pan doktor ciazy nie widzial. Ale to jakies skrajne przypadki sa.
Kup pre test, albo quick vue - ten chyba 8 zl kosztuje, albo bobo test. Te raczej wychodza bez pomylek. Leki hormonalne nie wplywaja na wynik testu, ale problemy z jajnikami moga dac wynik pozytywny. W kazdym razie jak wyjdzie negatywny to znaczy ze w ciazy nie jestes - w ta strone z powodu jajnikow sie nie myla. Mozesz oczywiscie isc do innego gina i powiedziec, ze podejrzewasz u siebie ciaze ok 8 tyg. Zapyta o ostatnia miesiaczke i niech koniecznie zbada cie pod katem wykluczenia ciazy. Wtedy sie z pewnoscia uspokoisz, chociaz ja twierdze, ze skoro to byl tylko petting to w ciazy nie jestes. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Przyczajenie
|
-
Edytowane przez karol_a Czas edycji: 2008-04-21 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
karol_a ... szczerze mowiac brak mi slow... Mialas potwierdzenie od LEKARZA, ze nie jeses w ciazy, wiec czego ty sie jeszcze probujesz dopatrywac? Poza tym, wzsystkie te dolegliwosci, ktore opisalas sa skutkiem brania lekow hormonalnych... wystarczylo przeczytac ulotke leku w rozdziale o skutkach ubocznych...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Przyczajenie
|
-
Edytowane przez karol_a Czas edycji: 2008-04-21 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
Owszem, ale przypominam, że stres również wpływa na organizm. jeżeli teraz się stresujesz to możesz go nie dostać w ciągy najbliższych dni!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!ze wzgledu na to ze nie znam sie za bardzo na tym pytam bardziej doswiadczone...czy 10-tego dnia cyklu temperatura w pochwie 37.3 jest normalna w miare???prosze o opinie
![]() ![]() ps.dodam jeszcze ze nie jestem przeziebiona,a teperatura mierzona pod pacha to 36.5.... Edytowane przez Lenka1986 Czas edycji: 2008-02-29 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
BAN stały
|
co to za pytanie? żeby określić, czy jest normalna musisz mierzyć w całym cyklu a nie tak hop siup i jednorazowo. dla jednych może być normalna w pierwszej fazie cyklu, dla innych może informować o owulacji lub byc normalna w drugiej fazie cyklu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
to zalezy od twojego cyklu i jeszcze paru innych rzeczy. Ja np mam taka tempke po owulacji, wiec jest ona dla mnie jak najbardziej normalna.
mozesz byc przeziebiona itp - dopoki nie zaobserwujesz calego cyklu, a najlepiej kilku cykli to sie nie dowiesz czy to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
flybird nie rozumiem Twojego ogromnego oburzenia!!!nie ukrywam ze Twoj ''ochrzan'' mnie troszke zdenerwowal,mysle ze nie bylo to na miejscu...przeciez wyraznie napisalam ze nie znam sie na tym dlatego pytam i od tego min jest forum a Ty wielce sie irytujesz tak jak bys wszystkie rozumy pozjadala!!! pytam czy taka tempka jest mniej wiecej normalna na poczatku cyklu bo gdzies czytalam ze taka jest raczej po owulce albo w ciazy.....meszsares dziekuje za odpowiedz i wyrozumialosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
nooo to teraz moja historia... koncze 6 opakowanie tabletek novynette, ktore bede zmieniala na regulon, bo gdzies w ostatnim tygodniu brania tabletek mialam plamienia za kazdym razem... przy opakowaniu 5tym, plamienie to bylo silniejsze niz zwykle, skonczylo sie przy przedostatniej tabletce i nie bylo krwawienia podczas 7dniowej przerwy. na poczatku brania 6tego opakowania poszlam do pani ginekolog w sprawie zmienienia tabletek, powiedzialam o tym plamieniu... obawialam sie ciazy, ale lekarka nic nie powiedziala na ten temat, poza tym slyszalam ze jak sie ma mocne plamienie w trakcie brania tabletek to w przerwie moze go nie byc w ogole. teraz historyjka toczy sie dalej.. spoznilam sie z wczorajsza tabletka (tzn tabletka 16nasta z 6tego opakowania) o 8 godzin, dzis rano dostalam znowu mocne plamienie. wiec mam dwa pytania: czy jest mozliwosc zebym byla w ciazy jesli nie mialam krwawienia w przerwie (wspolzyje dosc regularnie) mimo tych plamien? i czy mimo tych plamien i osmiogodzinnego opoznienia przyjecia 16tej tabletki jestem dobrze zabezpieczona...? aaa dodam jeszcze ze w drugim tygodniu tabletek z 6tego opakowania stosowalam albothyl (nie wiem czy na cos wplywa). regulon mam zamiar brac po normalnej 7dniowej przerwie, bo ma wieksze dawke hormonow niz novynette. czy dobrze robie? prosze o wyrozumialos i odpowiedzi na moje pytanka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
[
Edytowane przez karol_a Czas edycji: 2008-04-21 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
ojejka89 - moge tylko powiedziec, ze 8-godzinne spoznienie nie jest tragedia, gdyby to bylo powyzej 12-15h to byloby niedobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Och, nie sądziłam, że kiedykolwiek będę zmuszona pisać w tym wątku, ale chyba muszę, bo nie wiem co robić
![]() Zacznę od tego, że biorę tabletki anty od prawie roku, generalnie nie spóźniam się z zażywaniem, nie zapomniałam nigdy o żadnej, zdaje się, że działają tak jak trzeba. W piątek wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę z nowego blistra, później kochałam się z TŻ. W sobotę wzięłam kolejną tabletkę o 20:30, poszłam na imprezę i niestety na niej niezbyt dobrze zareagowałam na wypity alkohol, wymiotowałam ok 1:00-1:30 w nocy. No i teraz tak, niby nie mam sie czym martwić, bo po 4 godzinach tabletka powinna się spokojnie wchłonąć. Ale z drugiej strony strasznie się martwię, bo to jednak pierwsze tabletki z blistra i to jest jakby najmniej bezpieczny moment na nie przyswojenie pigułki. W dodatku nie mogę zrobić testu, bo nic by nie wykazał - jest za wcześnie;( Za to mam jeszcze szansę wziąć tabletkę "po", ale czy to by miało sens? ![]() ![]() PS: Tylko błagam, nie wyśmiewajcie mnie jeśli uważacie ten post za głupi...jestem w stresie :p
#2902 |
Rozeznanie
|
Myślę, że tabletka się spokojnie wchłonęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
na tabletke po i tak juz jest za pozno- w 3 dobie jest 50%szans.... tabletka powinna sie wchlonac, nie panikuj i czekaj cierpliwie na okres
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Ło Boże...na okres to ja 3 tygodnie jeszcze poczekam
![]() Hmm...mam nadzieję, że się wchłonęła ta tabletka, staram sie nie panikować, ale coś mi to ciężko idzie ![]() Dzięki za odpowiedzi ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że możesz spać spokojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Przyczajenie
|
Witam, mam taki mały problemik .. kochałam sie z chłopakiem( po raz pierwszy) miesiąc temu , 7 dni po okresie a teraz 23.02 powinnam dostac okres a go nie widac.. dla upewnienia zrobiłam 2 razy test ciążowy raz w dniu spodziewanej miesiączki a potem 3 dni po i oczywiście wynik negatywny tylko, że bolą mnie piersi i sa nabrzmiałe, nie boli mnie nic tak jak zawsze krzyże i brzuch przed spodziewaną miesiączką. Miesiączke nie zawsze miałam regularną, ale teraz już sie spóźnia 9 dni i jestem zaniepokojona :/
![]()
#2907 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() po prostu tak napisałam, ale nie wydawało mi sie to ochrzanem... zirytować też się nie zirytowałam. sama wielu rzeczy nie wiem (np. nie umiem badać szyjki macicy) i sie na wielu rzeczach nie znam i twierdze, że forum jest po to, żeby pytać. hm... jeszcze raz przeczytalam swoją wypowiedz. no może była taka szorstka, ale w każdym razie nie było to zamierzone. wybacz ![]() może to dlatego, ze okres mi sie spóźnia hehe ![]() amoniak14, mi się wydaję, ze to raczej nie ciąża. było zabezpieczenie, testy negatywne. może stres? pogoda? Edytowane przez flybird Czas edycji: 2008-03-03 o 14:52 Powód: chciałam coś dodać, zeby nie pisac posta pod postem ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Flybird, spoko spoko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to malo prawdopodobne ze jestes w ciazy...skoro zaczelas wspolzycie to warto pomyslec o pigulkach?
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to malo prawdopodobne ze jestes w ciazy...skoro zaczelas wspolzycie to moze warto pomyslec o pigulkach?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.