|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
4,5 na 6,5
|
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() a jeszcze mam jedno pytanie bo zauważyłam niezłego byka w spisie treści |
|
|
|
|
#2883 |
|
Konto usunięte
|
Chodzi Ci o nr stron czy o nr rozdziałów?
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o numerowanie rozdziałów
może niejasno to napisałam, mam tak: WSTĘP.................... ..................jakaś tam strona a w Zakończeniu mam 4.5. Zakończenie............ jakaś tam strona a potem dalej jest bibliografia itp, dalsze numerowanie praca już wysłana ale muszę to poprawić, dopiero dziś to zauważyłam
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ,witam pisałam pare dni temu swoje obawy odnośnie plagiatu ,wczoraj prace oprawiłam i mam inny problem otóż w ubiegłym roku wyszlam za mąź i mam nowe nazwisko( calkiem -nie dwuczłonowe) natomiast jakoś na uczelni nie zmienilam tego w ideksie,kartach u wykładowców,wynikało to po częsci z tego że nie umiałam sie przestawic ,poza tym moje jest krótsze i jakoś mi bylo tak wygodniej,troche tez było tak że zaczełam moje ciężkie studia jako x i chcialam je skończyć jako x
NO ALE...wczoraj pracke oprawiłam ,promotor wystawił 5 ,jest na niej stare moje panieńskie ![]() Kwestia następna jest ze dowód też dopiero w przyszłym tygodniu odbieram jakoś ( tak ,tak...przez rok nie spieszylam sie z wynmianą dowodzu) i obrona pod koniec czerwca,pozostaje pytanie jak to załatwic? zgłosic zmiane nazwiska i oprawic na nowo z nowym aby miec świety spokój? czy nie panikować i zostać przy starym nazwisku w pracy? dziewczyny co wychodzily za mąż w trakcie studiów ? jak to załatwic ? serdecznie pozdrawiam p.s. wybrałam sie oprawiać pracę do itroligatora...zamiast na uczelni -zapłacilam aż 90 zł ,dla mnie to dużo
|
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19657544]Nie wiem w jakim, ale jak będziesz robić u fotografa i powiesz, że chcesz do dyplomu i Ci zrobi w odpowiednim formacie
![]() No niby, ale ja mam tam całe wyrażenia, albo podpunkty, których się nie da zmienić. W stylu ...i wypunktowane...[/QUOTE] to zmień kolejność podpunktów ![]() naprawdę nie ma się czym aż tak przejmować, zapytam dokładnie ile pracy musi się"pokrywać" by uznać to za plagiat bo nie pamiętam, ale nie słyszałam jeszcze o przypadku, żeby odrzucili pracę, najwyżej oddają do poprawy by "przecinki" zmienić
|
|
#2888 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() deirdre, rok do tylu- e tam, niewazne, wazne, ze zdazylas i sie bronisz i obronisz Powodzenia !!!Cytat:
Cytat:
KawaMarcepanowa, mam dokladnie tak samo jak to - deirdre opisala. Wstep i zakonczenie bez numeru, jedynie str, na jakie sie to znajduje. Cytat:
A mnie zostal 1 rozdzial jeszcze do przerobienia, czytajac teraz dokaldnie prace widze, ze mam kilka bledow- lieterowki i blad w przypisach Mam autora- Desperak, a word zmienil mi go na Ddesperak Ale w pierwszym przyspisie i w bibliografii jest ok, wiec mysle, ze nie beda sie czepiac
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|||||
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Konto usunięte
|
Niegłupie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy mogłybyscie mi odpowiedzieć na powyższy post?bo te nazwisko spędza mi sen z powiek?
pozdrawiam serdecznie ja miałam całą prace po angielsku więc mój stylesheet był bardzo specyficzny |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
napoli ok rozumiem, tylko miałam wątpliwości bo dziwnie to wygląda-opuszczę numerek przy zakończenie, a dalej numery normalnie
![]() ech muszę się nauczyć całej książki o UE 400 stron na obronę...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstęp 1. ... 2. ... ... 9. ... Zakończenie 10. Bibiografia 11. Załączniki Coś takiego? To faktycznie dziwnie wygląda i raczej nie jest poprawnie. Ja mam numerowane tylko rozdziały, a potem już cała reszta bez numerów. |
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
wiedzma83, odpowiedzialam Ci, co w takiej sytuacji mozesz zrobic. Zerknij na moj post.
Pozdrawiam. Ja mam tak: WSTEP ROZDZIAŁ I- ... 1 2. 3. 4. 5. ROZDZIAŁ II-... 1. 2. 3. ROZDZIAŁ III-... 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. ZAKONCZENIE BIBLIOGRAFIA OSWIADCZENIE O PLAGIACIE
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." Edytowane przez napoli Czas edycji: 2010-05-30 o 13:27 |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19671551]Ale jak to będzie dalej numerować? Np.
Wstęp 1. ... 2. ... ... 9. ... Zakończenie 10. Bibiografia 11. Załączniki Coś takiego? To faktycznie dziwnie wygląda i raczej nie jest poprawnie. Ja mam numerowane tylko rozdziały, a potem już cała reszta bez numerów.[/QUOTE] Już poprawiłam, dzięki nie wiem, jakoś automatycznie ponumerowałam bibliografię i załączniki szkoda że wysłałam tak promotorowi, ale może mi łba nie urwie
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, dziewczyny mam pytanie czy na obronie można siedziec? .. zdecydowanie wolalabym siedziec niz stać i mówić..
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie się obroniłam na 5 siedziałam sobie wygodnie w fotelu w pokoiku promotora, rozmowa była luźna i sympatyczna dałam kwiaty, promotor mnie wyściskał i życzył powodzenia. Ale prawie bym się spóźniła bo były strasznie korki... to mnie bardziej zestresowało niż obrona:/w sumie w pokoju siedziałam z 10 minut niecałe...a sama obrona trwała nawet mniej. Dziękuję wszystkim za wsparcie i pomoc w tym wątku życzę wszystkim powodzenia w pisaniu i obronie
|
|
|
#2898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Połowa popadałaby ze stresu pewnie![]() Cytat:
Moje gratulacje!!!Oby moja obrona była taka luźna i sympatyczna... Jeszcze tylko/aż tydzień... heh a wchodzę przedostatnia lub ostatnia, nie wiem czy się bać, czy nie
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Chii1986, nic, tylko pogratulować
Super !!! Cytat:
Tez jestem ciekawa, jak to u mnie bedzie, ale napewno po powrocie zdam relacje
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." Edytowane przez napoli Czas edycji: 2010-05-31 o 13:30 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zdawania to na pewno będzie dobrze oni chcą żebyście zdały u mnie recenzent miała całą stronę a4 zapisaną zagadnieniami, z mojej pracy, które zwróciły jego uwagę... trochę mnie to zmartwiło bo to oznaczało, że dokładnie przeczytał pracę a miałam parę błędów odkrytych dopiero po oprawieniu i oddaniu prac:/ ale było dobrze chociaż coś mi się nie chce wierzyć, że tych błędów nie zauważył ![]() trzymam kciuki za wszystkich
|
|
|
#2901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie listę kolejności ustaliliśmy drogą losowania No i padło, że moja grupa tematyczna - bo piszemy w grupkach podobne tematy - (czyli ja i koleżanka) wchodzimy jako ostatnie heh ;pCytat:
ale na szczęście już po wszystkim. I jak, jest ogromna ulga, że to już koniec? Masz teraz jakieś plany? Pewnie zasłużony odpoczynek?![]() Moja recenzentka będzie przeglądać 9 prac dzień przed obroną Pocieszam się, że będzie to pewnie robić na szybkiego więc może nie zauważy błędów![]() No nic, idę przeglądać pracę ![]() napoli, powodzenia w przygotowaniach do obrony, łączę się z Tobą w bólu ![]()
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Ulgi jakiejś nie ma..bo raczej spodziewałam się, że zdam nie chciałam wyjść tylko z tróją zależało mi na ocenie bdb;-)
ale jest satysfakcja, w końcu włożyłam trochę wysiłku w pisanie pracy no i uczucie, że to już koniec studiów..fajnie swoją drogą te 5 lat zleciało mi szybciej niż 3 lata liceum![]() a co do planów... chcę iść na staż, muszę zarejestrować się w PUP i może mi coś znajdą albo sama poszukam..wprawdzie to pół roku pracy za marne 700zł ale bez doświadczenia (mam tylko zrobione praktyki) raczej pracy nie znajdę. Oczywiście w czasie stażu będę szukać pracy stałej póki co bardzo chciałabym się dostać na staż do jakieś instytucji, biura a nie do sklepu;-)Myślałam, że już dziś dostanę zaświadczenie o wyższym wykształceniu ale niestety muszę parę dni poczekać (ktośtam musi to podpisać itp) więc odbiorę dopiero po długim weekendzie i wtedy dopiero się zarejestruję w PUP.
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie mi pomóc jako doświadczone w pisaniu pracy?
![]() Chodzi o rozdziały i podrozdziały - czy mogę mieć coś w ten deseń: 1. problematyka pracy w świetle literatury.... 1.1. bla bla 1.1.1. bla bla 1.1.2. bla bla 1.2. bla bla Piękny schemat zrobiłam A jeśli tak, to czy np. w podpunkcie 1.1 musi być jakieś wprowadzenie? Bo przyznam szczerze, że zrobiłam sobie taki ogólny plan i właściwie te podrozdziały stanowią tylko tytuł dla podpodrozdziałów i wcale bym ich nie musiała rozwijać, ale nie wiem jak to powinno wyglądać... :/ Przepraszam, za takie pytania, ale wolę rozwiać wszelkie wątpliwości... ![]() Chii1986 - gratuluję!
|
|
|
|
|
#2904 | |||
|
Konto usunięte
|
Super! Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
), więc łączę się z wami w bólu Cytat:
1. 1.1. 1.2. itd. Więc rozdziały i podrozdziały. Podpodrozdziałów nie mam, ale myślę, że można tak zrobić. Nie miałam żadnych wprowadzeń, tylko 1. coś tam, coś tam. 1.1. coś tam, coś tam... i dopiero tekst.
|
|||
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19694177]Super! Gratulacje
![]() Ja też się bronię za około tydzień (jeszcze nawet terminu nie mam ), więc łączę się z wami w bólu Ja mam: 1. 1.1. 1.2. itd. Więc rozdziały i podrozdziały. Podpodrozdziałów nie mam, ale myślę, że można tak zrobić. Nie miałam żadnych wprowadzeń, tylko 1. coś tam, coś tam. 1.1. coś tam, coś tam... i dopiero tekst.[/QUOTE]dzięki ![]() a ile rozdziałów teoretycznych miałaś? bo u nas z tego co promotor powiedział wynika, że rozdział teoretyczny ma być jeden i trudno mi się z tym ogarnąć, żeby to było jakoś uporządkowane i trzymało się kupy, stąd też te podpodrozdziały... |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę luzackiej obrony, ja mam takich sztywniaków w komisji że...
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam następny problem....mianowicie pracka moja już oprawiona -90 zl...za 3 egzemplarze ALE... przegladając ją zauważyłam iz mam wymienionego jednego autora którego nie mam w bibliografii....
i teraz problem czy oprawiać jeszcze raz ?i płacić kasę ??niemałą zresztą?? czy to tak zostawić a poprawić tylko na płytce? bo na płytke musze jeszcze to nagrać i oddać na płytce.... mam dylemat ??czy mogą mi prace odrzucic przez to że nie dalam tego jedengo autora do biblio( tzn. dałam inną książkę z której ten autor co go nie dałam jest wspominany...)Sen z powiek mi spędza ta pracka..we środę lece do dziekanatu? Czy jest możliwe że sokor promotor ocenił ją na 5 to mogą ją odrzucić przez tego jednego autora pozdrawiam serdecznie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE
U mnie dopiero pierwszy rozdział skończony. Coś wolno mi to idzie. Co do siedzenia podczas obrony to chyba jest różnie. U nas pierwsza część obrony to prezentacja więc się stoi, takie są sale i tak to wygląda. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19694177]Super! Gratulacje
![]() Ja też się bronię za około tydzień (jeszcze nawet terminu nie mam ), więc łączę się z wami w bólu Ja mam: 1. 1.1. 1.2. itd. Więc rozdziały i podrozdziały. Podpodrozdziałów nie mam, ale myślę, że można tak zrobić. Nie miałam żadnych wprowadzeń, tylko 1. coś tam, coś tam. 1.1. coś tam, coś tam... i dopiero tekst.[/QUOTE]u mnie to było tak że miałam 3 rozdziały numerowane I, II ,III czyli podrozdział miałam 1.1. a podpodrozdział 1.1.1 Cytat:
ja miałam dużo więcej i dużo poważniejszych błędów i nikt na to uwagi nie zwrócił a nawet jeśli to nikt się nie czepiał... nie miałam kasy by ponownie oprawić. Myślę, że twój błąd to drobnostka i nikt nie zauważy...ale rozumiem, że się stresujesz bo też się bałam czy ktoś wyłapie błędy..tyle, że moje były bardzo widoczne a twój to na serio drobiazg, przynajmniej ja tak uważam. Cytat:
Po moim kierunku mogę pracować w marketingu, zajmować się PRem, być mediatorem w firmach itp. ale to trochę pic na wodę bo po moim kierunku nie ma konkretnego zawodu. Tak więc nie mam wygórowanych oczekiwań- wystarczy mi najniższa pensja póki co, jak zdobędę doświadczenie bedę mierzyć wyżej.
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

czy nie panikować i zostać przy starym nazwisku w pracy? dziewczyny co wychodzily za mąż w trakcie studiów ? jak to załatwic ? 

Mam autora- Desperak, a word zmienil mi go na Ddesperak 
na obronę...
Moje gratulacje!!!
Masz teraz jakieś plany?