|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
A ja dzisiaj idę pierwszy raz do pracy po 3 tygodniowym urlopie....Mój Boże jak mi się nie chce!!!
Wczoraj jednak zrobiłam jeszcze test po zakończeniu brania tej Luteiny.Tak dla zaspokojenia własnej ciekawości.Ale oczywiście 1 GRUBA KRECHA!!!przepłakałam pół wieczoru i z wielkim dołem poszłam spać!!Okresu jeszcze nie mam.Dzisiaj planuję zakupić testy owulacyjne :P Ale jak wcześniej co jakiś czas pobolewał mnie to jeden to drugi jajnik tak od wczoraj bolą mnie prawie cały czas !!! Nie wiem co się dokładnie dzieje!!Mam już tego dość.....A wczoraj wieczorem to zaczęłam chyba tracić nadzieję...
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się jeszcze nic straconego może zrobiłaś teścik za wcześnie?Jeśli do tygodnia nie przyjdzie @ to koniecznie zrób teścik ponownie.Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba szukać dobrych stron tej całej sytuacji bo inaczej można by było zwariować
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz trochę przestało mi zależeć, tzn. zmieniam nastawienie, będzie co ma być, bo nie warto łapać doła przy każdej @. Na razie nawet nie mam ochoty na staranie bo mnie jeszcze troszkę ta choroba trzyma. Ale starania będą tylko wtedy jak będziemy mieli ochotę na seks a nie z przymusu bo są dni płodne. Może fasolka pojawi sie niespodziewanie.
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My narazie zobaczymy co przyniesie Glostilbegyt i monitoring może się uda, a jak nie to będę się wtedy martwić
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że Wam pomoże, może nie za pierwszym cyklem ale może za drugim. Ja na razie mogę liczyć wyłącznie na naturę. Jak wyzdrowieję to szukam jakiejś pracy. Bo już w domu wysiedzieć nie mogę. Przynajmniej coś zajmie mi głowę.
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała zmienić nastawienie na "będzie co ma być" ale jakoś nie umiem
zanka może masz jakaś radę??
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety tak już jest że mowi się będzie co ma być a myśli się "oby się tym razem udało" i każda kolejna @ to załamka.
Muszę się Wam do czegos przyznać- jak ostatnio przechodziłam koło sklepu z dziecięcymi rzeczami nie mogłam się powstrzymać i wstąpiłam i wiecie co głupia jestem ale kupilam takie małe buciczki ![]() ![]() wiem że nie powinno się zapeszać ale to tak samo nie umiałam się powstrzymać
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
A że już nie wspomnę co mi się dzieje jak jestem na jakimś ciuchlandzie w są małe ubranka
![]() ale na szczęście jeszcze nic nie kupiłam- z ubranek
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co no ja się przyznam, że kupiłam body które miało być prezentem dla moje TŻ bratanka ale zostawiłam je w domu.Chociaż szczerze mówiąc nie wierzę w przesądy. Bo przecież tak samo Nie powinno się kupować wózka póki nie urodzi itd. ale ja bym sie nie zdecydowała na coś takiego, bo po porodzie masz inne rzeczy na głowie.Chciałabym naprawdę przestać o tym myśleć ale mi nie wychodzi
![]()
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się nie da nie myśleć i nie marzyć szczerze mówiąc ostatnio moje cąłe życie kręci się wokół dziecka nawet nie mogę się zabrać za pisanie pracy magisterskiej bo wolę czytać różne poradniki
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to życie jest niesprawiedliwe!!!Może jak pójdę do pracy to chociaż trochę przestanę o tym myśleć??Bo teraz urlop...tyle wolnego....Najgorsze jest to, że nie mam okresu więc nawet nie mogę sobie zacząć "odliczania" owu.....Wczoraj to już zrobiłam sobie tak w ogóle ten test bo rano jechałam do rodzinki na cały dzień, a pierwszą rzeczą o której sobie rano po przebudzeniu pomyślałam to"ale bym zjadła hot-doga"niestety wszystko było zamknięte, jednak chętka trzymała mnie prawie cały dzień. Kiedy byliśmy już tam nie zjadłam zbyt dużo ale jak zobaczyłam tylko słodkie to mnie zaczęło mdlić, później po południu zemdliło mnie jeszcze bardziej.Jeszcze w drodze tam powiedziałam do TŻ, że skoro nie zjadłam hot-doga to muszę zjeść przynajmniej jajko w majonezie.ZA którym jakoś szczególnie nie przepadam.Nigdy nie miałam takich objawów a ponieważ wczoraj była ostatnia dawka luteiny (rano) to pomyślałam, że zrobię ten test...a co tam!!No i się tylko zawiodłam....:/
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że trudno tak nie myśleć, ale to tam, tyle lat o tym nie myślała, to teraz dam radę. Skupię się na samym seksie hehe pokombinujemy jakieś pozycje i w ogóle. Może jakieś udziwnienia. A jak przez przypadek uda się to jednak wolałabym zaskoczenie a nie wyczekiwanie na @.
zmykam zaraz do mamy. Obym jej nie zaraziła, bo w jej przypadku to byłaby masakra. Musi brać leki regularnie a przy takiej grypie to cieżko byłoby. Ja juz czuję sie dobrze, mam 36,7 ale wzięłam apap na ból, więc tem trochę spadła, do tego czasem zakreci mnie w brzuchu. Zjadłam pól suchej bułki bez masła, bo głodna byłam ale nie przełknęłabym z szyną czy z serem. Ale zauważyłam, że ja i TŻ jednak jesteśmy młodsi i u nas taka grypa w sumie trwała dobę, a u dziadka aż dwie doby męczenia się. Więc i tak jest spoko, bo jak się u mnie zaczęło to bałam sie że dwa dni będę cierpiała. Zmykam papa
|
#2894 |
|
Przyczajenie
|
jestem w 23dc i pojawilo sie lekkiw krwawienie.. czy to normalne?? jest sens robic test w dniu spodziewanej @?? Czy raczej ciaza jest juz wykluczona?? jestescie bardziej doswiadczone.. Czy to krwawienie moze byc spowodowane zagniezdzeniem zarodka w macicy???
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia o ile wiem to pytałaś w innym poście o to.Tam miały rację dziewczyny, że to może być jakiś objaw ciąży ale sądzę, że nikt nie da Ci odpowiedzi na 100% bo my nie jesteśmy lekarzami :P Tak jak mówiłam to może być ciąża ale wcale nie musi.Ja na twoim miejscu zrobiłabym test w dniu spodziewanej @.O ile to oczywiście jest jakieś lekkie krwawienie a nie normalny okres.
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
a ile zazwyczaj trwa u Ciebie cykl?
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką straszną ochotę wybrać się dziś na ciuchy i kupić jakieś dziecięce ciuszki- wiem wiem głupota ale taką mam jakąś chętkę
|
|
|
|
#2898 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o specjalizację lekarza to zazwyczaj na pieczątce jest napisane czy to ginekolog położnik, cytolog, sexuolog czy endokrynolog. Przepraszam, że tak cię naciskam o tą specjalizację ale ja na początku chodziłam do zwykłego gina i on mnie próbował jakoś dziwnie leczyć a dopiero potem przez przypadek trafiłam do endokrynologa. |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem że gdybym była w pierwszym miesiącu to było by mi cięzko Ale my wesele mamy pod koniec sierpnia wiec myśle ze bedzie dobrze |
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
zapalenie gardła
![]() dostałam jakieś leki, ale zaznaczyłam, że staramy się o dzidzię lekarka przepisała to co nie szkodzi ![]() dopiero 11d.c więc wątpię czy coś już zafasolkowało
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też ostatnio byłam w sklepie z ubrankami tylko ze nie mogłam sie powstrzymac i kupiłam czapeczke. Teraz leży schowana głęboko w szafie żeby nikt jej nie widział bo powiedzieliby ze zwariowałam
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobre
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
A jest u ciebie poradnia endokrynologiczna?? Bo ten ginekolog to może byc bardzo dobrym połoznikiem, nie chce ujmować mu chwały ale jeśli te twoje zaburzenia wynikają z nadmiaru/niedoboru hormonów to on ci nic nie pomoże. Ja bym na twoim miejscu nawet na własną rękę sprawdziła prolaktynę. Koszt to ok. 30 zł. A jeśli wynik będzie zły to wtedy poszukasz endokrynologa, jak okaże się w normach to stracisz 30 zeta.
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz nawet bym na coś takiego nie wpadła.A powiedz mi wiesz może na jakim "etapie" cyklu powinno robić się te badania?Mam dziś 4 dc.
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było /padła mi płyta główna prz komputerze
/, a tu tyle stron do przeczytania. Wszystkim dziewczynom którym się udało serdecznie gratuluje. U mnie własnie mija 6 miesiąc starań. @ ma byc w sobotę - cykle 34 dniowe. Jak przyjdzie to od nastepnego miesiaca mierze temperaturke i kupuje testy owulacyjne. Tak bardzo nie mogę się doczekac na fasolkę, tym bardziej ze gdzie się nie spojrzy tam kobitki z brzuszkiem. A u nas nawet bociany nie pomogły.
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki za radę Mój gin będzie w szoku jak przyjdę do niego z wynikami badań na które mnie nie skierował
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Napisz koniecznie jaki masz wynik.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

Wczoraj jednak zrobiłam jeszcze test po zakończeniu brania tej Luteiny.Tak dla zaspokojenia własnej ciekawości.Ale oczywiście 1 GRUBA KRECHA!!!przepłakałam pół wieczoru i z wielkim dołem poszłam spać!!Okresu jeszcze nie mam.Dzisiaj planuję zakupić testy owulacyjne :P Ale jak wcześniej co jakiś czas pobolewał mnie to jeden to drugi jajnik tak od wczoraj bolą mnie prawie cały czas !!! Nie wiem co się dokładnie dzieje!!Mam już tego dość.....A wczoraj wieczorem to zaczęłam chyba tracić nadzieję...

nie martw się jeszcze nic straconego może zrobiłaś teścik za wcześnie?Jeśli do tygodnia nie przyjdzie @ to koniecznie zrób teścik ponownie.Trzymam kciuki