Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 13:53   #2851
l.ete
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)

Olivka i Zanka strasznie mi przykro
Ale następnym razem myślę będzie już dobrze, grunt zebyście się nie załamywały
Miłego dnia Wam życzę i niech @ szybko minie
l.ete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 14:38   #2852
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja sie właśnie na materiałach nie znam, ale skoro mówicie,że ok to ją zamówie, już jestem przekonana do niej Tylko zasatanwiam sie czy napewno czerwony, ale ostanio to mój ulubiony kolor. Jeszcze mi sie podoba ta biało-czerowna

Moim zdaniem czerwona ładniejsza...o ile ci dobrze w czerwonym bo nie każdemu ładnie.Ta biała MOIM ZDANIEM nie.....bardziej się kojarzy z bielizną.Także jeżeli Ci ładnie w czerwonym to CZERWONA
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 16:30   #2853
zanka205
Zakorzenienie

a mówiłam TŻ żeby nie odpuszczać 16.04 a 17. miałam owulację no i po ptokach, hehe a mogło być tak pięknie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 21:16   #2854
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny gdzie Was wywiało? siedze tu sama jak palec.

Odezwijcie się

Stary 2008-05-03, 22:48   #2855
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

hehe....ja byłam na grillu a czemu dopiero teraz sie dowiedziałaś, że miałaś owulację??bo nie rozumiem??
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 22:55   #2856
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
hehe....ja byłam na grillu a czemu dopiero teraz sie dowiedziałaś, że miałaś owulację??bo nie rozumiem??
nie byłam pewna ilu dniowe mam cykle a teraz przynajmniej wiem więcej. Starałam się w dni które teoretycznie były płodne, dzień przed owulacja jednak mój TŻ nie miał siły. Staram sobie jakoś wytłumaczyć fakt że sie nie udało. Wiem, ze to głupie

Stary 2008-05-04, 10:26   #2857
domi7ks
Zakorzenienie

Dzień dobry ja wczoraj nie miałam już za bardzo dostępu do neta, jak przyszłam od Tż to brat mi zajał komputer...niedobry...
A dziś juz wracam do akademika, koniec długiego weekendu. I tak nie odczułam jakoś specjalnie, że to początek maja przez tę pogodę.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 11:27   #2858
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Domi napisane jest na aukcji że to bawełna z elastynem....Moim zdaniem na przebranko może być.Tym bardziej, że jest naprawdę tania.A jeżeli przyjdzie i stwierdzisz, że się nie będzie nadawała to ją wykorzystasz jakoś inaczej....Koszt raczej nieduży.Takie jest moje zdanie. A co do owu to ja Wam powiem, że ponieważ ja mam nieregularne cykle to parę dni wcześniej....parę dni później.Teraz to jak mam tak długo to nawet nie jestem w stanie określić kiedy mogłam mieć.....Acha....bo do tej pory nie dostałam odpowiedzi.To w końcu po zakończeniu brania tej luteiny robić ten test.Powiedzcie mi bo nie wiem czy jest sens wogóle.....
Alkamor szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak wygląda sprawa po braniu luteiny, sama też kiedyś ją brałam na wywołanie@, może poczekaj aż wszystko się unormuje...albo poprostu wstrzymaj sie do okresu, a jeśli długo nie bedzie przychodził wtedy zrób test.... to straszne tak czekać, ale wiem po sobie że nie ma co też sie napalać i tracić kasy na testy

U mnie z kolei dziwna sytuacja powinnam dostać @ wczoraj, i rzeczywiście troszkę "popadało" a dzisiaj nic ......czekam dalej

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:04   #2859
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
nie mam kompletnie sił, wczoraj w nocy ja i mój TŻ dostaliśmy grypy żołądkowej. masakra, dwa dni wcześniej dziadek chorował, ale myśleliśmy, że co mu na żołądku siadło. niestety to grypa. całą noc nie spałam, walczyłam z tym żeby nie wymiotować (to dla mnie tragedia) a od rana biegunka. Wziełam jakąś tabletkę, żeby zatrzymać tą biegunkę, bo jeździło mi po brzuchu non stop. Teraz czuję że mam goraczke i cholernie bolą mnie wszystkie kości mięśnie i stawy. TŻ i dziadek wymiotowali a ja uniknęłam tego. Mam nadzieję, że najgorsze za mną. Zastanawiam się czy wziąć apap na goraczke i te bóle. Przepraszam, że to opisała, ale to jakaś epidemia.

Stary 2008-05-04, 14:19   #2860
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
nie mam kompletnie sił, wczoraj w nocy ja i mój TŻ dostaliśmy grypy żołądkowej. masakra, dwa dni wcześniej dziadek chorował, ale myśleliśmy, że co mu na żołądku siadło. niestety to grypa. całą noc nie spałam, walczyłam z tym żeby nie wymiotować (to dla mnie tragedia) a od rana biegunka. Wziełam jakąś tabletkę, żeby zatrzymać tą biegunkę, bo jeździło mi po brzuchu non stop. Teraz czuję że mam goraczke i cholernie bolą mnie wszystkie kości mięśnie i stawy. TŻ i dziadek wymiotowali a ja uniknęłam tego. Mam nadzieję, że najgorsze za mną. Zastanawiam się czy wziąć apap na goraczke i te bóle. Przepraszam, że to opisała, ale to jakaś epidemia.

Biedactwo to kuruj sie tam i zdrowiej szybko.
Ja niedługo jade już do akademika, jestem prawei spakowana. Nie mogę sie doczekać, kiedy skończy sie ten semestr. mam już dość zjeżdżania na weekend i mieszkania z moją wspólokatorka. znów będę musiała ją dziś oglądać Serce mi się kraje
Zanka szybkiego powrotu do zdrowia zycze

Stary 2008-05-04, 16:35   #2861
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
dzień dobry

Kuruj się Kochana, ja to przechodziłam 2 tygodnie temu. Najlepiej się przegłodzić, same sucharki i biszkopty i gorzka herbata, chociaż ja piłam cole, ale rozgazowaną.
Zdrówka

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 16:59   #2862
gabriellao0
Zakorzenienie

wróciłam dziewczynki
co tam u Was?
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 17:34   #2863
Aliszcze
Zakorzenienie

ja wczoraj miałam wizytę (wizytację) teściów było bardzo fajnie, moje wypieki smakowały teściowej za dwa tygodnie kolejna rodzinna imprezka, tym razem my z moimi rodzicami jedziemy do teściów na imieniny teściowej za oknem maj, a ja nie mogę zabrać się by dokończyć magisterkę
Na skutek brania Cilestu mam objawy,jakbym była w ciąży: senność, mdłości, nie mam apetytu na wiele rzeczy. Jak wczoraj coś o mdłościach mi się wymknęło, to teściowa bacznym okiem spojrzała na mnie no ale niestety jeszcze miesiąc muszę uzbroić się w cierpliwość, a potem mam nadzieję uda się operacja; fasolka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 18:36   #2864
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
zanka205 co do @ to ja właśnie dziś myślałam że dostałam ale właśnie już zmieniłam 3 tampona i cały czas mam tak jak ty nie zalewa mnie chociaż brzuch boli mnie dokładnie jak ciebie nic z tego nie rozumiem, tylko że moja temp spadła bo mierzyłam rano i miałam 36,7 a wczoraj 37. Do południa bolał mnie lewy jajnik ale teraz już nie.Glostilbegyt mam brać od 5 dnia cyklu i teraz nie wiem czy ten dzisiejszy mam liczyć jako pierwszy?Wydaje mi się że tak ale zobaczę jak się sytuacja przez noc rozwinieCo do ciąży wątpliwości już nie mam ale chociaż bym mogła normalną @ mieć żebym mogła zacząć brać te lekarstwa i starać się znów- może tym razem się uda bo będę mieć monitoring i wreszcie będę wiedzieć co jest nie tak. Postaram się jutro zajrzeć jak będę miała skąd.
Myślę że możesz mieć jeszcze nadzieję bo temp ci nie spadła a wręcz przeciwnie no i mi wyszedł test negatywny.Trzymam za Ciebie kciuki Oby chociaż Tobie się udało
Przykro mi dziewczyny, że tym razem nie wyszło.

Olivka czy ten twój lekarz to jest endokrynolog?? Bo właśnie sobie przypomniałam, że takie dłuuugie cykle to może być podwyższony poziom prolaktyny (często to się zdarza a nie jest to nic strasznego jak się wcześnie wykryje). Ja niestety też to miałam kilka lat temu, teraz jest ok. Myślę, że warto by było pójść na badania, koniecznie na czczo, to jest badanie z krwi. Napisz proszę jaką specjalizację ma ten twój GIN.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 19:27   #2865
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
wróciłam dziewczynki
co tam u Was?

Ja sobie siedzę już w akademiku. Mojego kochanego Tż zostawiłam znów na tydzień Przed chwilą była ogromna burza. A ja Tobie minął weekend?

Stary 2008-05-04, 20:22   #2866
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie siedzę już w akademiku. Mojego kochanego Tż zostawiłam znów na tydzień Przed chwilą była ogromna burza. A ja Tobie minął weekend?

u mnie było bardzo miło kurowałam chorobe nad jeziorem i dalej sie starałam bardzo o dzidzi- choć nie wiem czy był sens
ale tak na wszelki wypadek
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 07:21   #2867
olivka_7
Zakorzenienie

Salomea1 żebym to ja wiedziała.nie mam pojęcia jaką ma specjalizację.U mnie w miejscowości jest kilku no może 10-ciu gin.Ale spróbuje z nim porozmawiać na temat tej podwyższonej prolaktyny- zobaczymy co on na to , a na wizytę idę prawdopodobnie w piątek bo od jutra mam zacząć zażywać Glostilbegyt i w 4 dzień do niego na USG i zaczynamy monitoring.
A powiedz mi jak długo to leczyłaś i czy w takiej sytuacji można normalnie starać się o dzidziusia?
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 07:24   #2868
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez l.ete Pokaż wiadomość
Olivka i Zanka strasznie mi przykro
Ale następnym razem myślę będzie już dobrze, grunt zebyście się nie załamywały
Miłego dnia Wam życzę i niech @ szybko minie
Dziś już ze mną lepiej.Nie mogę doczekać się kolejnej owulacji
Stary 2008-05-05, 08:09   #2869
aguha
Rozeznanie

oj sporo mnie nie było, a tu tyle czytania
Zanka205 Olivka przykro mi, ale napwno wszystko już niedługo będzie po Waszej myśli

a mnie jakieś choróbsko dopadło nie wiem czy to nie zapalenie oskrzeli, pójdę po pracy do lekarza to się okaże
zaczęłam już robić testy owu i niestety żadne jak dotąd nie wyszedł na pozytyw
chociaż nie robiłam ich codziennie i być może na majówce owu była, ale wydaje mi się, że nie, bo nie miałam typowych objawów go oznajmiających
staramy się jednak pomimo to, bo może nam się uda trafić
z tym mierzeniem tempy znowu mi nie wyszło wyjechałam na tydzień i jakoś tak nie w głowie mi to było, nie wiem czy teraz jest sens to robić w 12 d.c
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:28   #2870
nati1309
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. No i przyszedł kolejny cykl staran. Dni płodne wypadaja w tym samym czasie co nasz kurs przedmałżenski Jak myślicie to dobry znak???
nati1309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:30   #2871
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nati1309 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. No i przyszedł kolejny cykl staran. Dni płodne wypadaja w tym samym czasie co nasz kurs przedmałżenski Jak myślicie to dobry znak???
bardzo dobry
można połączyć teorię z praktyką
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:40   #2872
nati1309
Raczkowanie

No nie Dziś miałam straszny sen. Śniło mi sie ze byłam u gina najpierw zrobił mi normalne usg i powiedział ze ciąży nie ma. Ale jak mu opowiedziałam o swoich objawach to zrobił mi drugie usg tylko ze tym razem wewnętrzne. Ikiedy wkładała mi wziernik na monitorze zauwazyłam taką śliczna buzie dzidzi. I nawet widziałam jego męskośc. Ale w pewnym momencie zauwazyłam ze coś jest nie. Jak zapytałam lekarke cio robi to powiedziała ze usówa mi moje dziecko Mój TŻ mnie zbudził bo mówil zekrzyczałam i płakałam przez sen. Kurcze ja juz chyba mam obsesje na punkcie fasolki :conf used:
nati1309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:52   #2873
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
No nie Dziś miałam straszny sen. Śniło mi sie ze byłam u gina najpierw zrobił mi normalne usg i powiedział ze ciąży nie ma. Ale jak mu opowiedziałam o swoich objawach to zrobił mi drugie usg tylko ze tym razem wewnętrzne. Ikiedy wkładała mi wziernik na monitorze zauwazyłam taką śliczna buzie dzidzi. I nawet widziałam jego męskośc. Ale w pewnym momencie zauwazyłam ze coś jest nie. Jak zapytałam lekarke cio robi to powiedziała ze usówa mi moje dziecko Mój TŻ mnie zbudził bo mówil zekrzyczałam i płakałam przez sen. Kurcze ja juz chyba mam obsesje na punkcie fasolki :conf used:
nic się nie martw, sny to zawsze odwrotność.Mi też ciągle się dzieci śnią martwię się że mój gin nie kazał mi zrobić badań poziomu prolaktyny, ale myślę że chyba wie co robi? Może powinnam zrobić te badania na wlasną rękę i iść do niego już z wynikami??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 08:54   #2874
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:

dziewczyny początek ciąży i wesele to nie jest najlepszy duet.. poczytajcie nas(listopadówki) czy styczniówki większość dziewczyn w pierwszych miesiącach czuje sie baaardzo żle(mdlosci poranne to mit z reguly sa calo dniowe) i jest się naprawde bardzo słabym.. ja osobiscie prawie miesiąć przelezalam takie mialam mdlości..

wiem ze bardzo marzycie o swoich dzidziusiach, ale ślub i wesele to ważny dzień i warto mieć dużo siły.. i czuc sie dobrze.. by moc sie nim cieszyć..

moze miec to swoje dobre strony bo przerwa w starankach czesto dziala cuda..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:12   #2875
olivka_7
Zakorzenienie

ja już jestem dawno po ślubie 8 mcy
Stary 2008-05-05, 09:17   #2876
zanka205
Zakorzenienie

cześć kochane, ja żyję!
mam nadzieję, że grypą żołądkową nie zarażę się już nigdy, bo okropna choroba. Jeszcze mam stan podgorączkowy i muszę w siebie wmusić coś do jedzenia, wczoraj tylko rosół i gorzka herbata. Co do coli to piłam ale pepsi, a to czasami jak miałam smaka. Czuję się jeszcze osłabiona, ale jest dobrze. Muszę iść popołudniu do mamy, a boję się jej zarazić.

Stary 2008-05-05, 09:27   #2877
domi7ks
Zakorzenienie

Hej ale Wam się snią koszmary...Mi ostatnio 3 noce pod rząd śniły sie szczury- niby oznaczają pieniądze, ale w senniku zupełnie co innego jest napisane.
Ja zaraz spadam na zajęciatak mi się nie chce, że szok.
Zanka zdrowiej tam szybciutko

Stary 2008-05-05, 10:02   #2878
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ale Wam się snią koszmary...Mi ostatnio 3 noce pod rząd śniły sie szczury- niby oznaczają pieniądze, ale w senniku zupełnie co innego jest napisane.
Ja zaraz spadam na zajęciatak mi się nie chce, że szok.
Zanka zdrowiej tam szybciutko
Ja siędzę w pracy i robię wszystko byleby tylko nic nie robić tak się rozleniwiłam po długim weekendzie
Stary 2008-05-05, 10:04   #2879
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
cześć kochane, ja żyję!
mam nadzieję, że grypą żołądkową nie zarażę się już nigdy, bo okropna choroba. Jeszcze mam stan podgorączkowy i muszę w siebie wmusić coś do jedzenia, wczoraj tylko rosół i gorzka herbata. Co do coli to piłam ale pepsi, a to czasami jak miałam smaka. Czuję się jeszcze osłabiona, ale jest dobrze. Muszę iść popołudniu do mamy, a boję się jej zarazić.
fajnie że już się dobrze czujesz Ja się męczyłam całą noc z piątku na sobotę z powodu @ okropność strasznie mnie brzuch bolał, myślałam że nie wytrzymam.
Cały czas myślę o tym poziomie prolaktyny głupio mi tak sugerować lekarzowi co ma robić- myślę że wie co robi
Stary 2008-05-05, 10:33   #2880
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
fajnie że już się dobrze czujesz Ja się męczyłam całą noc z piątku na sobotę z powodu @ okropność strasznie mnie brzuch bolał, myślałam że nie wytrzymam.
Cały czas myślę o tym poziomie prolaktyny głupio mi tak sugerować lekarzowi co ma robić- myślę że wie co robi
ja się cieszę, że nie jestem w ciąży, przecież to byłaby tragedia zobaczyć dwie kreski a potem tak cierpieć przez to grypsko. A tak przeszłam to sama, bez fasolki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości