PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka" - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 13:12   #2881
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
W zyciu bym nie uwierzyla, ze cos takiego powiem, ale kurcze chce miec dorodne zielone zyly na piersiach! I to od zaraz!
Dziewczyny jak ja byłam na samym początku ciąży a jeszcze o tym nie wiedziałam to jajnik kuł mnie niesamowicie, to pamiętam do dzisiaj!

A co do żyłek itp to powiem Wam, że ja je również mam- bardzo widoczne, ale zawsze miałam też malutkie brodawki z których byłam dumna bo takie właśnie mi się podobały, teraz są wielkie jak talerze! Ciekawa jestem czy jeszcze kiedyś będą malutkie czy takie mi zostaną

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 13:21   #2882
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja byłam na samym początku ciąży a jeszcze o tym nie wiedziałam to jajnik kuł mnie niesamowicie, to pamiętam do dzisiaj!

A co do żyłek itp to powiem Wam, że ja je również mam- bardzo widoczne, ale zawsze miałam też malutkie brodawki z których byłam dumna bo takie właśnie mi się podobały, teraz są wielkie jak talerze! Ciekawa jestem czy jeszcze kiedyś będą malutkie czy takie mi zostaną
Kasiu, zmniejsza sie spowrotem (zaobserwowalam u sistersa ze sutki wrocily do dawnych rozmiarow)

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:51   #2883
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A u mnie ani zielonych żyłek ani innych ciekawych objawów!!! No jak ja wytrzymam do piątku!!!!???
A jakby co to powinien byc sluz jakikolwiek a powinien a ja mam suchutko...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:20   #2884
melisanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A u mnie ani zielonych żyłek ani innych ciekawych objawów!!! No jak ja wytrzymam do piątku!!!!???
A jakby co to powinien byc sluz jakikolwiek a powinien a ja mam suchutko...
I ja mam tak samo... a nawet czasem jak sie przez chwie mi wydaje ze cos sie dzieje to niestety wkladka czysciutka... o braku zylekjuz nie wspominajac
A jajnik nie kluje ciagle tylko kilka razy dziennie, ba nawet chyba lewy tez mnie zaklul,ale to tylko raz, wiecej nadaje prawy
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:44   #2885
anadun
Rozeznanie

Parę dni mnie nie było i nie daję rady wszystkiego przeczytać Wypatrzyłam tylko kolejną truskaweczkę
Jukol - Gratulacje !!!! rośnijcie zdrowo

a ja u mnie znów klapa - @ wczoraj przylazła (
Stary 2008-06-02, 16:52   #2886
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

pani z herbatą, czekam cierpliwie na USG, wcześniej nie będe kusic losu. Wizytę mam za tydzień w poniedziałek i zaraz po zamelduję sie na wątku oficjalnie. Co sie odwlecze
Ja czuję się super. Zero mdłości jak na razie, nic mnie nie boli, nie ciągnie. Troszkę jakby spuchięty brzuch mam (pewnie od obzastwa)...No i biust pełniejszy. Poza tym super.
Zastanawiam sie, czy żyganko mnie dopadnie jeszcze. Obie moje siostry wogóle nie miały tych dolegliwości, żadna znich nie zwracała, nawet mdłości nie miały...Tez bym tak chciała.
Kasia-Roxi. Usuń ta datę porodu, bo tak sobie ją palnełam, a oficjalnie podam niedługo.
Stary 2008-06-02, 17:07   #2887
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez melisanka Pokaż wiadomość
I ja mam tak samo... a nawet czasem jak sie przez chwie mi wydaje ze cos sie dzieje to niestety wkladka czysciutka... o braku zylekjuz nie wspominajac
A jajnik nie kluje ciagle tylko kilka razy dziennie, ba nawet chyba lewy tez mnie zaklul,ale to tylko raz, wiecej nadaje prawy
tez mialam suchosc w pochwie a mimo to bylam juz wtedy w ciazy zylki na cycusiach pojawily sie pozniej lacznie z grudkowatym sluzem, wygladalo to troche jak zwarzone mleko..

takze co orgaznim to jest inaczej.. piersi np w ogole nie mialam wtedy napietych tylko od dniu pozytywnego testu zaczely mnie dziwnie bolec sutki, ale tylko wtedy kiedy nabrzmiale byly, mialam problem wetrzec balsam bo potarcie ich sprawialo mi dziwny bol

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 17:40   #2888
Seviljanka
Raczkowanie

Witam ponownie Jest mi bardzo zle i jestem przerazona, zagubiona... Pisalam wczesniej, ze w tym cyklu, 16 dnia wieczorem zauwazylam kilka kropel krwi w sluzie. W drugiej czesci cyklu mialam normalne bole. To co bylo dodatkowo to wysyp chrostek na klatce piersiowej i brzuchu no i moze te bole byly ciutke inne. W czwartek powinnam dostac okres ale nie ma go do tej pory (moje cykle trwaja przewaznie 28dni, czasem 26, 29, 3 razy w zyciu nie dostalam okresu). I wlasnie od czwartku bole sie zmienily bo boli mnie tylko macica i jajniki. Dzisiaj glownie jajniki. Jestem troche oslabiona, przy dluzszym chodzeniu czuje zdecydowanie bardziej macice, czasem mi slabo (troche). Sluz znowu pojawil sie wczoraj ale jest go strasznie malo i jest bialo-zoltawy, gesty. Piersi jak u mnie przed okresem - troche powiekszone i wrazliwe ale nic specjalnego. Mam wieksza wrazliwosc na bol ogolnie. Wiec glownie problem polega na braku okresu i tych bolach jajnikow i macicy, czesto czuje jakby miala pileczke w srodku, ktora mnie wypycha. No i robilam testy, ktore ani w sobote, ani w niedziele nic nie wykazaly. Dzis bylam w przychodni na badaniu krwi ale wyniki dopiero w srode...
Co o tym myslicie? Na poczatku bylam pewna, ze to ciaza i tylko nic test jeszcze nie pokazal ale teraz mysle, ze to nerwy (mam troche stresujace zycie) a ja sobie wszystko wmawiam. Wiem, ze sprawa wyjasni sie w srode ale jak wytrzymac do srody? Jak? Tak bardzo zle mi z tym wszystkim a moj TZ daleko
Namieszalam troche z opisem ale... Bardzo sie boje, bardzo...
Seviljanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 18:45   #2889
ikak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Może zadzwoń do tej kliniki gdzie Twój Tż ma się przebadać i zapytaj co w takiej sytuacji.
Tak jak myślałam, TŻ musi przesunąć badnie o dwa tygodnie
U mnie owulacji brak (3 cykl z rzędu) W kolejnym cyklu mam mieć HSG i już trzęsę dupą. Niunieczek, na kiedy Ty masz termin tego badnia? Zdasz relację i co jak??
Jeżeli badanie TŻ i moje HSG będzie OK to zaczynam stymulację. Generalnie do przodu ale humorek tak sobie.

Pozdrawiam Was dziewczyny, pracujcie nad nowalijkami. U mnie nowalijki najwcześniej za 2 miesiące...
ikak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:09   #2890
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Witam ponownie Jest mi bardzo zle i jestem przerazona, zagubiona... Pisalam wczesniej, ze w tym cyklu, 16 dnia wieczorem zauwazylam kilka kropel krwi w sluzie. W drugiej czesci cyklu mialam normalne bole. To co bylo dodatkowo to wysyp chrostek na klatce piersiowej i brzuchu no i moze te bole byly ciutke inne. W czwartek powinnam dostac okres ale nie ma go do tej pory (moje cykle trwaja przewaznie 28dni, czasem 26, 29, 3 razy w zyciu nie dostalam okresu). I wlasnie od czwartku bole sie zmienily bo boli mnie tylko macica i jajniki. Dzisiaj glownie jajniki. Jestem troche oslabiona, przy dluzszym chodzeniu czuje zdecydowanie bardziej macice, czasem mi slabo (troche). Sluz znowu pojawil sie wczoraj ale jest go strasznie malo i jest bialo-zoltawy, gesty. Piersi jak u mnie przed okresem - troche powiekszone i wrazliwe ale nic specjalnego. Mam wieksza wrazliwosc na bol ogolnie. Wiec glownie problem polega na braku okresu i tych bolach jajnikow i macicy, czesto czuje jakby miala pileczke w srodku, ktora mnie wypycha. No i robilam testy, ktore ani w sobote, ani w niedziele nic nie wykazaly. Dzis bylam w przychodni na badaniu krwi ale wyniki dopiero w srode...
Co o tym myslicie? Na poczatku bylam pewna, ze to ciaza i tylko nic test jeszcze nie pokazal ale teraz mysle, ze to nerwy (mam troche stresujace zycie) a ja sobie wszystko wmawiam. Wiem, ze sprawa wyjasni sie w srode ale jak wytrzymac do srody? Jak? Tak bardzo zle mi z tym wszystkim a moj TZ daleko
Namieszalam troche z opisem ale... Bardzo sie boje, bardzo...
Nie wiem jak u Ciebie wyglada sprawa prywatnej sluzby zdrowia, ale na Twoim miejscu to poszlabym prywatnie do gina
Zycze spokojnej nocy.
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:39   #2891
Seviljanka
Raczkowanie

Bazylia, w Hiszpanii państwowa służba polega na chodzeniu do lekarza pierwszego kontaktu, który decyduje czy masz iść do specjalisty czy nie. Ja w Polsce miałąm problemy z prolaktyną i tu chciałam sobie sprawdzić. Pani dr dała mi skierowanie ale do gina nie wysłała. Wyszło oki ale mnie męczyło... Poszłam prywatnie (większość staraczek w Hiszpanii ubezpiecza się prywatnie by mieć kontakt z lekarzem a nie położną i częsciej badania) i tu pan dr zajął się mną: miałam badane hormonki i USG. USG "dowcipne" pokazalo, że wszystko super i hormonki też oki choć prolaktyna podwyższona ale gin powiedzial, że jeśli cykle regularne i nie mam żadnych objawów to starać się i jeśli nic z tego to wrócić na przełomie lipca i sierpnia. Te badania miałam robione 2 miesiące temu. W maju byliśmy na krótkich wakacjach i może tam się udało... Ale teraz to już myślę, że po prostu coś mi się poprzestawiało bo dziś mniej mie wszystko boli. Świruję, nie wiem co myśleć a najbardziej się boję, że odbiorę wynik i nic. Jeszcze wczoraj byłam pewna, że jestem w ciąży, pomimo negatywnego testu a dziś wątpię we wszystko Na pobieraniu krwi laborantka nie mogła zrozumieć czemu się nie cieszę bo przecież napewno jestem w ciąży! Wytłumaczyłam jej co i jak (mój hiszpański daleki jest od poprawnego) ale ona co swoje czemu jestem taka smutna, które to dziecko itp... Nie powiem, że mnie to nie dobiło. Najgorsza jest niepewność, nadzieja... Chwilami marzę, jak to będzie a potem sprowadzam się na ziemię, że przecież to tylko mój organiz odwala mi numer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 21:47   #2892
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Bazylia, w Hiszpanii państwowa służba polega na chodzeniu do lekarza pierwszego kontaktu, który decyduje czy masz iść do specjalisty czy nie.
Wyglada na to ze pozostaje Ci cierpliwie czekac i badz dobrej mysli
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:47   #2893
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Seviljanka my wszystkie przez to przechodzimy...Co miesiac: nowy cykl - staranka - czekanie - wypatrywanie objawow - nadzieja i niestety...@ Ale musimy wierzyc, ze kiedys (a moze calkiem niedlugo) zobaczymy fasolke...Dziewczyny daja w tym sezonie piekne przyklady wiec glowa do gory i myslec pozytywnie...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:58   #2894
Seviljanka
Raczkowanie

Ja wiem... Tylko, że jest ciężko i każda z Was o tym wie. No i niepewność... Jeszcze żebym wiedziała co i jak. Z góry sobie zaplanowałam czarny scenariusz, jeśli chodzi o starania (wiele miesięcy starań i guzio) i jak okres mi się zaczął spóźniać i te dziwne bóle się czaczęły to w pewnym momencie byłam pewna, że się udało! Po prostu czułam się tak inaczej i to nie przez nerwy, przez mój organizm. A teraz nic nie wiem i muszę czekać... No i to nie jest mój pierwszy raz, tzn. jakieś dwa lata temu próbowaliśmy z TŻ 4 razy i wtedy nic a międzyczasie nastąpiła zmiana sytuacji życowej i postanowiliśmy, że jeśli nie teraz to kiedy? No i teraz to 1,5 cykl (bo przy pierwszym spotkaliśmy się w 14 dniu) i... Wolałabym dostać okres od razu niż w środę dowiedzieć się, że gucio

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Staraczki i życzę wiele miłości i tego małego Nasionka, które od pierwszych chwil tak mocno się w nas ukorzenia a miłość i szczęście wtedy przekraczają stworzone przez nas granice.
Stary 2008-06-03, 06:40   #2895
olivka_7
Zakorzenienie

Mam już dość @ dalej nie ma choć od wczoraj boli mnie brzuch taki mam lekko brunatny śluz jak na samym początku przed @ ale dalej nic Zrobiłam rano teścik i I krecha nawet nie idę na betę bo nie ma sensu dziś przecież 33dc to jakby coś miało wyjść to by na teście wyszło. Jak ja wytrzymam do 8 czerwca? Już bym chciała żeby @ przyszła mogłabym przynajmniej zacząć od nowa, a tak to wiem że nic z tego a @ dalej nie ma. Najbardziej mnie wkurza że się nastawiłam bo mój mąż wczoraj zauważył że cyce mi się żylaste zrobiły, i faktycznie sprawdzałam wcześniej w pracy to było ciemnawo i myślałam że nie mam nic, a w domu jak sprawdziłam to na obydwu mam po dwie widoczne grube niebieskawo zielone żyły

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 07:35   #2896
niunieczek
Rozeznanie

Cześć wspaniałe babeczki

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Nie dam rady ... nie uda mi sie poczekac do za tydzien do potwierdzenia ... najchetniej napisala bym sobie to na twarzy a wiec tadaaaam JESTEM W CIAZY !!!!!!

Z bety wynika 2-3 tydz Miejmy nadzieje ze dzidzia sie zagniezdzi w macicy i bedzie wszytko ok wiecie tylko Wy i tz tak wiec ciiiii
Justynko bardzo sie cieszę, a widzisz na gwałt szukałaś clo, a teraz okazuje się ze bedzie zbedny bo dzidzia postanowiła wynagrodzić mamusi tyle miesiecy czekania. Wiem ze bedziesz wspaniałą mamusią, wzruszyłam się jak przeczytałam wieści od ciebie. Dobrze że mieszkasz blisko mnie to skorzystam z okazji i któregoś dnia przyjadę podotykać twój brzusio, moze sie zarażę

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam, TŻ musi przesunąć badnie o dwa tygodnie
U mnie owulacji brak (3 cykl z rzędu) W kolejnym cyklu mam mieć HSG i już trzęsę dupą. Niunieczek, na kiedy Ty masz termin tego badnia? Zdasz relację i co jak??
Jeżeli badanie TŻ i moje HSG będzie OK to zaczynam stymulację. Generalnie do przodu ale humorek tak sobie.

Pozdrawiam Was dziewczyny, pracujcie nad nowalijkami. U mnie nowalijki najwcześniej za 2 miesiące...
Ja juz jestem po HSG mniałam je 7 maja w 9 dc, nie bałam się badania (ze bedzie bolało) tylko wyniku, ale okazało się ze macica prawidłowo zbudowana a jajowody drożne więc brak fasolki spowodowany jest czymś innym. Jak chcesz zebym szczegółowo opisała przygotowanie i przebieg badania to daj znać, jak tylko uda mi się wejść na fw to napiszę ci na pw.

Dobra zmykam do pracy bo zaraz szef przyjedzie. Miłego dnia Słoneczka

Natalia, moje szczęście 10 luty 2009
---------------------------------------------------
Kocham Cię
www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png
niunieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:52   #2897
joannao08
Raczkowanie

ja jestem załamana-liczyłam że bedzie fasolka odebrałam wyniki progesteronu 9,11 ng/ml a beta hcg 6-7 dni po owulacji poniżej 1,2 ng/ml tak powiedziała laborantka.
joannao08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:07   #2898
karenina19
Zakorzenienie

Olivka

joanna

Stary 2008-06-03, 08:17   #2899
olivka_7
Zakorzenienie

No i @ się zjawiła, ale teraz przynajmniej wiem na czym stoję. muszę zadzwonić do gienia bo kazał jak @ się zjawi. Od 6dc mam zacząć łykać clo i do dzieła. Kupię dziś mojemu mężowi selen i cynk i będzie łykać Polecacie coś jeszcze? Ja łykam folik.

Kornelcia

ZĘBALE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 08:17   #2900
joannao08
Raczkowanie

niunieczek możesz mi napisac jak to jest dokładnie z badaniem drożności jajowodów bo bede je miała pewnie tak gdzies po 15 czerwca-dziś juz sie upewniłam dreczy mnie tylko ta jednostka ng/ml. może wiecie jak to sie przelicza na mIU/ml na jakas bardziej popularna jednostke.
Stary 2008-06-03, 08:19   #2901
joannao08
Raczkowanie

Cytat:
No i @ się zjawiła, ale teraz przynajmniej wiem na czym stoję. muszę zadzwonić do gienia bo kazał jak @ się zjawi. Od 6dc mam zacząć łykać clo i do dzieła. Kupię dziś mojemu mężowi selen i cynk i będzie łykać Polecacie coś jeszcze? Ja łykam folik.
może jeszcze łykaj olejek z wiesiołka na lepszy sluz. jedziemy na tym samym wózku ja @ dostane za tydzień i badanie drożności-boje sie strasznie wyników tego badania
Stary 2008-06-03, 08:24   #2902
karenina19
Zakorzenienie

joanna ja tez mialam niedawno robione badanie HSG i troche pobolalo, ale w sumie poszlo szybko...wlasciwie boli zakladanie tego wszystkiego w srodku i jesli jajowody sa drozne to dalej raczej nie boli...a jesli nie sa to moze bolec...

Stary 2008-06-03, 08:25   #2903
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannao08 Pokaż wiadomość
może jeszcze łykaj olejek z wiesiołka na lepszy sluz. jedziemy na tym samym wózku ja @ dostane za tydzień i badanie drożności-boje sie strasznie wyników tego badania
a ten olejek z wiesiołka to w aptece, w formie tabletek czy kropli? Ja badanie drożności będę mieć jak się nie uda w tym i w następnym cyklu.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-06-03, 08:30   #2904
joannao08
Raczkowanie

Cytat:
a ten olejek z wiesiołka to w aptece, w formie tabletek czy kropli? Ja badanie drożności będę mieć jak się nie uda w tym i w następnym cyklu.
w aptece w tabletkach.możesz go brac tylko do owulki!!!!! -nawet dwa razy dziennie po dwie tabl.
Stary 2008-06-03, 08:36   #2905
melisanka
Rozeznanie

Olivka ale tak jak napisalas, przynajmniej wieszna czym stoisz
Hi hi a ja dzis rano dowiedzialam sie, ze kolezanka blogowa kochana moja, po bardzo dluuuuuuuuuuuuuuugim okresie staran, podejrzewaniu nieplodnosci dzis zaprezentowala piekny tescik jeszcze piekniejszymi dwoma kreskami cos w tym sezonie musi byc w powietrzu

Buziaki dziewczynki
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:45   #2906
olivka_7
Zakorzenienie

Wiem na czym stoję, ale czy to musi tak boleć co miesiąc bardziej to przeżywam. To już będzie 9 miesiąc starań

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-06-03, 09:29   #2907
Seviljanka
Raczkowanie

A u mnie pobolewanie lekkie dolu brzucha i jajnikow, jak na jajeczkowanie. Okresu brak a to juz 34 dzien (cykle 28dni). Wyniki jutro ale nie wierze, ze sie udalo...
Stary 2008-06-03, 09:30   #2908
joannao08
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie pobolewanie lekkie dolu brzucha i jajnikow, jak na jajeczkowanie. Okresu brak a to juz 34 dzien (cykle 28dni). Wyniki jutro ale nie wierze, ze sie udalo...
trzeba wierzyc
Stary 2008-06-03, 09:40   #2909
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Olivko doskonale wiem co przezywasz pozostaje tylko byc mysli ze wkoncu sie uda.Ja to przezywalam przez 2 lata i Bozia i wynagrodzila czekanie ... tzrymaj sie kochana
Zanetko zapraszam do mnie bardzo chcicalabym wkoncu Cie ujrzec buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 09:44   #2910
olivka_7
Zakorzenienie

a na dodatek tak strasznie mnie brzuch boli a tabl.przeciwbólowe nic nie daja

Kornelcia

ZĘBALE
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości