![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
to fest tyko w Nysie takie cosik
dal nam takie ksiazeczki z katechizmem kazal przeczytac ewangelie i powiedzial ze jak przyjdziemy z reszta dokumentow-z usc, kartka z zapowiedzi, ze spowiedzi to nas przepyta i to bedzie taki egzamin. normalnie czuje sie jak przed bierzmowaniem |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad wodki: ja tam potrafie wypic kielicha bez popitki i z usmiechem na twarzy ![]() ![]()
![]() |
#2883 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: ło matko co ja napisalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- dowod osobisty - zaswiadczenie o ukonczeni katechezy przemalzenskiej - swiadectwo szkonle z religii - zaswaidczenie o chrzcie i bierzmowaniu - zaswiadczenie z USC!!!! Taki papierek wazny jest 3 miesiace, wiec nie mozesz wczesniej niz 3 mesiace isc po to zaswiadczenie, z tego co wiem. A jak wyglada procedura to nie mam pojecia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem dlaczego swiadkowa chce przycmic panne mloda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to jest już z lekka przegięcie!!! my 23 czerwca idziemy do księdza dać na zapowiedzi i oby nam wtedy nie wyleciał z jakims terminem egzaminu.. ![]() mam wielka nadzieję, że nie bede miała poprawek na uczelni.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2886 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My się chcemy jak najszybciej do poradni zapisać, żeby mieć z głowy. Musimy zdobyć od znajomych telefon do takiej młodej babki, bo nie chcemy mieć spotkań z taką starszą, nawiedzoną kobietą ![]() Cytat:
Ile siostra ma lat? Może tak się tylko z Tobą drażni? Jeśli rozmowa nie pomoże, powiedz mamie lub innej bliskiej osobie, że nie życzysz sobie takiego zachowania u swojej siostry. Na pewno staną po Twojej stronie ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że kuzyn nie robi problemow, a wręcz aż pali się na Twoją imprezę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nie zdacie, to co? Nie dopuści Was do ślubu? ![]() Dziewczyny pisały coś kiedyś, że to może być "przepytanie" z modlitw itp. Sanetko, też potrafię wypić wódkę bez zapijania, z tym że strasznie tego alkoholu nie lubię. A z kielicha 50 ml nie jestem w stanie łyknąć "na raz", msuaiłabym wypić na kilka łyków, jak oranżadę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wole nie myslec co to bedzie jak za 2 tygodnie. koszmar. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
Już nie mają co wymyślać...
![]() A jak nie zdacie, to co? Nie dopuści Was do ślubu? ![]() Dziewczyny pisały coś kiedyś, że to może być "przepytanie" z modlitw itp. __________________ to się porobiło! ![]() ale by bylo ![]() ![]() dzieki asiuk |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
babeczka1985 - dziekuje za odpowiedz! bardzo mi pomoglas i uspokoilas. Chcialam isc dzis do USC po papierki ale widze ze to za wczesnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czujecie ile nas by bylo??? ![]() ![]() z tego co ja wiem to papiery z USC sa wazne 3 m-ce wiec nie wczesniej niz 3 m-ce przed slubem
![]() |
#2891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale pewno to dlatego że nauka to standard, a ślub jest raz w życiu!!! (przeważnie ![]()
![]() |
#2892 |
Wtajemniczenie
|
cytat Agata R;7612932]
![]() ![]() jak nie bedzie chcial zmienic zdania to ![]() ![]() Czujecie ile nas by bylo??? ![]() ![]() +++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++ jejuniu toz to kilka autokarów trzeba by bylo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
zbzikowane zwariowane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe, ale nam to pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Mam okropny problem i musze sie wyzalic. Sama sobie przez wlasna glupote zrobilam taki koszmar na glowie z kolorem ze teraz nie wiem co zrobic;( jestem taka zalamana ze szkoda gadac zwlaszcza ze do soboty tak malo czasu.....;(
#2895 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
kina2807 jakie pysznosci,Ale serdecznie zapraszam na objadek bedzie o 12.
LilStar przepis brzmi dziwnie ale napewno ci sie uda pod warunkiem ze make dasz ostatnia.i bedziesz delikatnie mieszac.A tak pozatym co dzisiaj u mnie:leje jak niepowiem co,ucielam sobie rozbita szklanka palca;synek jest okropny,i wogole jakos brak zycia we mnie.Jedno co mnie pociesza to ze moj TZ zgodzil sie na figorki na torcie...I to nie jakies zwyczajne.I wymyslil jak rozsmieszyc gosci na slubie w kosciele.Powiedzila ze na podeszwach butow napisze sobie help mi...dobrze ze ma bardzo duze nogi jak bedzie klekac to bedzie widac...Zamieszczam fotki figorek ktore nam sie podobaja... mow szybko co tam zrobilas zaraz cos zarazdze Edytowane przez annakacka Czas edycji: 2008-05-21 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Raczkowanie
|
no kościelny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() figurki są świetne!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-20 o 13:36 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
hej ranne ptaszynki
![]() ale mnie dziś niespodzianka spotkała, mam już świadka ![]() ![]() ![]() dorotka08 miałam niedawno to samo, ale już wszystko zostało "naprawione" ![]()
![]() |
#2898 |
Wtajemniczenie
|
annakacka siwetne te figurki gdzie je znalezc-
dorotka08 nasza stylistka cos zaradzi nie martw sie dzasta110 ja jestem przed poproszeniem swiadkowej mam nadzieje ze sie zgodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zreszta może Ci się tak tylko wydaje, może wcale nie wyglądasz źle, zapytaj kogoś do kogo masz zaufanie. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny zostały mi 4 dni!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tiffi masz cudowną figurę, a suknia leży na Tobie ślicznie. I nie myśl sobie, że tak piszę, bo tak się pisze żeby było miło-naprawdę prostota i elegancja tej sukni mnie olśniły ![]() ![]() Dziewczyny zaczyna mnie skręcać. Dziś jadę odebrać welony, jutro suknię. Jutro tez fabra i kosmetyczka, a dziś próba tańca z 4m welonem... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w takich chwilach się cieszę , że mam tylko dwóch braci!!! ![]() hehehe A tak poważnie to trzeba porozmawiać z nimi bardzo poważnie! To WASZ ślub, a nie ich szansa na promowanie się!!! Proszę im zrobić ![]() Muszą to zrozumieć!!! Nie ma rady! W drodze ewentualności wspomóc się rodzicami!! Powodzenia ![]() Cytat:
Się usmiałam!!! Słyszałam jak najbardziej o takich egzaminach! I teraz wyobraźcie sobie, że jeśli macie w parafii zrytego księdza to może Was pytać "Wierzę w Boga" czy tym podobne!!! Nasz jest jak najbardziej spoko i cieszy go to, że tyle osób ślub bierze! ![]() Więc nie robi utrudnień... Miejmy nadzieję, że nie będą Was pytali... Cytat:
A cóż się stało??? Nie płakaj! Pamiętaj, że kolor zawsze można zmienić! Ważne, że masz włosy, a nie np. ktoś ogolił Cię na łyso! ![]() Optymizmu trochę! Napewno coś się da zaradzić! ![]()
![]() |
#2903 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny kilka figorek jest tutaj
http://www.k-2.com.pl/sluby.htm.. ![]() Dziewczyny dolnego slaska podpowieadac mi gdzie sa dobre salony mody slubnej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jak zwykle nie nadążam.
Oj jakbyśmy się tak wszystkie wariatki spotkały w jednym miejscu to wole nie myśleć co by z tego wyszło ![]() ![]() Annakacka, te figurki na tort super, sama myślę o czymś takim, bo ja to znana stara wariatka i chce, żeby coś do śmiechu było a nie sztywno wszystko ![]() ![]() ![]() Tiffi, suknia cudo ,wcześniej widziałam zdjęcia na modelkach, a teraz jak miło zobaczyć na Tobie. Pięknie w niej wyglądasz I jeszcze raz dziewczynki ślicznie dziękuje za słowa wsparcia, aż lżej się robi. Rodzice kombinują jak mogą żeby to się dobrze skończyło, mam nadzieję że będzie dobrze. Ale wczoraj miałam jeszcze chwile załamania, kiedy sobie uświadomiłam, że jak rodzice nam finansowo nie pomogą, to będę musiała ograniczyć ilość gości ode mnie z rodziny. I tak ich miało być tylko 40 osób, a od TŻ 80, trochę głupio i przykro mi będzie jak od mojej strony będzie ich jeszcze mniej. Aż dziwnie. Ale póki co staram się myśleć pozytywnie, może jednak rodzice wyjdą z kłopotów i nam pomogą Buźki dla Was kochane ![]()
#2905 |
Rozeznanie
|
Pomysł butów uważam za boski
![]() Własnie podesłałam go na gg mojemu TŻ ![]() Co do bab które chcą przycmic panny młode - moja koleżanka jest w trudnej sytuacji finansowej i zapytała mi sie czy może na mój slub ubrac swoją sukienke ze ślubu! ( miała wprawdzie ecru i nie tak strojna bo cywilny tylko, ale mimo wszystko wygląda na weselną ![]() Zamieniłyśmy dosłownie 3 zdania, powiedziałam jej że nie czuła bym se tak do końca dobrze, ale jeśli faktycznie kupno innej to kłopot to.. ![]() ![]() Zrozumiała. Na drugi dzień zadzwoniła że przeprasza że w ogóle pytała i że załatwi cos innego, tylkożebym jej powiedziała jaki mam kolor przewodni na ślubie, żeby nie wyszo że będzie w kolorze mojego buketu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lubie takie przyjaciólki ![]() Ale dzis mam do Was inna prośbę. Załączam fotke suknie jaka będę miała (aczkolwiek moja sie szyje i będzie miała modyfikacje - zamist aplikacji i noramek z tiulu z koralikami jak w oryginale poniżej, u mnie będzie koronka z koralikami podobna do tej na drugim zdjęciu - fragment) Kolor przewodni na slubie czerwień/wino Na butach bedzie tez aplikacja z tej koronki - ale niewiele. Sukienka "tańczy" w ruchu bo jest z 3 warstw cieniutkiego muslinu i lekko marszczona na dole. Tren z tyłu dłuższy, podpinany. Jaki bukiet? No i czy ten klimat fryzury może być - upięcie z jednym białym lub czerwonym dużym kwaitem? Mam blond włosy. Biżuteria do tego? Wisząca? Pojedyńcza? Kolczyki długie? (szczupła, 175cm) uff.. HELP!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Suknia cudo, naprawdę
![]() Moim zdaniem to upięcie jak najbardziej będzie pasowało. Co do bukietów- polecam wątek bukiety ślubne w dziale dekoracje, ewelana tam genialnie doradza. (ten bukiet po lewej co wkleiłaś jak dla mnie piękny) Co do bizuterii wolę nie doradzać, bo z tego co czytam dziewczyny orientują się lepiej ode mnie i one na pewno coś fajnego podpowiedzą ![]() Ja mam to szczęście że moja sukienka jest z długim rękawem i dekoltem w łódkę, więc pozostaje tylko dobrać kolczyki i po sprawie ![]()
#2907 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Polecam też Flossmanna w NOTcie na Piłsudskiego! Cytat:
![]() Twój mężczyzna sam wyprawia sobie wesele, czy jego rodzice płacą?? Ja mam taki komfort psychiczny, że mój Łukaszek sam robi wesele i wiem, że w razie braku kaski od trochę więcej dołoży... U moich rodziców też nie jest za wesoło, a ja za krótko pracuję... i jestem bidna! ![]() Pamiętaj, że zawsze jest jakieś wyjście!!! Zawsze możecie trochę kaski pożyczyć i spłacic z pieniędzy, które dostaniecie! Może trochę mniej kaski Wam zostanie po ślubie, ale będzie tak jakbyście chcieli żeby było!!! Nie martw się! Będzie dobrze!! Buziak ![]() Cytat:
![]() Oooooo i mój kolor przewodni ![]() ![]() ![]() Upięcie włosów z boku wydaje mi się bardzo pasować do tej sukni ![]()
![]() |
#2908 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co sie stalo?? ![]() Cytat:
A ja mam problem. Prawie 4 lata temu bylam swiadkowa na slubie swojej przyaciolki. Urodzila niedlugo potem dziewczynke, ktorej jestem matka chrzestna. Dziewczynka ma 3 lata, wiec jest na takim etapie, ze trzeba miec za przeproszeniem oczy w tylku, zeby nie zniknela z oczu juz nie wspomne o okresie buntu w tym wieku, ktory jest MEGA u niej. (Warto jednak dodac, ze kocham te mala i jest cudowna, ale do rzeczy) Poprosilam przyjaciolke, by i na moim slubie byla swiadokowa. Zgodzila sie oczywiscie. Przy ktoryms spotkaniu naszym ona do mnie mowi: Ja Karolcie wezme ze soba na wesele bedzie siedziec przez jakas godzine dwie z nami. Mnie zamurowalo ![]() Mowilam jej wyraznie, ze na weselu dzieci nie bedzie (gdybym sie zgodzila, mialabym 20 dzieci w wieku 1-3 :/). Nie wiem jak jej powiedziec, ze ten dzien jest dla mnie bardzo wazny i ze chcialabym aby ona jako swiadkowa calkowicie mogla sie zajac swoja rola, a nie przejmowac sie, czy jej corka aktualnie grymasi przy stole, czy ucieka itd. (zwlaszcza, ze siedzimy ze swiadkami przy jednym stole i co tu duzo mowic, boje sie zwyczajnie, ze oze dojsc do jedzeniowo-plamiakowej katastrofy) ![]() Dziewczyny jak mam jej to powiedziec. Dlugo sie przyjaznimy, ale dosc latwo ja rozgniewac, wiec samam nei wiem co robic ![]() HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do bizu to ja sie kocham w dlugich kolczykach ale jesli jestes szczuplutka i wysoka to radze jakies przy uszku delikatne i do tego w tej samej tonacji na szyjke cos pojedynczego. a sukienka piekna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezka sprawa, bo trzeba to zalatwic delikatnie i taktownie najlepiej byloby gdybys porozmawiala z przyjaciolka w cztery oczy i bardzo szczerze, tylko czy ona to zrozumie ![]() moze sprobuj jakos ja przekonac delikatnie, zeby mala zostala z dziadkami, przedstawic jej takie argumenty, zeby sama na to wpadla ![]() trzymam kciuki, zeby sie udalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.