Panny Młode 2008 cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 08:49   #2881
LilStar
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

to fest tyko w Nysie takie cosik
dal nam takie ksiazeczki z katechizmem kazal przeczytac ewangelie i powiedzial ze jak przyjdziemy z reszta dokumentow-z usc, kartka z zapowiedzi, ze spowiedzi to nas przepyta i to bedzie taki egzamin. normalnie czuje sie jak przed bierzmowaniem
Stary 2008-05-20, 08:49   #2882
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Witaj
Ja również nie będę miała kamerzysty, tylko dobrego fotografa Miałam taki moment, że bardzo zapragnęłam mieć profesjonalny film z tego dnia, ale mój narzeczony stwierdził, że jednak nie chce, więc nie zdecydowaliśmy się.

Kobieto, no to zaszalałaś z tą wódką Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie przy powitaniu nie daje się malutkich kieliszków, tylko 50 ml. Jak mam dobry dzień, to wypiję duszkiem wódkę, ale mój narzeczony na pewno nie Poza tym bez zapijania Ja tam wolę mieć wodę
ad kamerzysty to my tez miec nie bedziemy. niedobrze bym sie czula gdyby za man lazil

ad wodki: ja tam potrafie wypic kielicha bez popitki i z usmiechem na twarzy. zyskalam sobie przez to szacunek wsrod braci i znajomych TZa glownie. mowia ze dobra dziewczyna ze mnie, nadaje sie na bratowa

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:51   #2883
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja się póki co stresuję na mysl o tym,że kamerzysta będzie za mną łaził...jest to dla mnie bardzo stresujące,zawsze w takich sytuacjach albo sie chowam albo robię głupią zestresowaną minę,a na swoim weselu nie mogę sie chować,więc chyba kupię sobie kamerę i będziemy sie z Tz'tem kamerować,zeby sie przyzwyczaic
dlatego ja nie bede mialam kamerzysty nie znosze sie ogladac na kamerze, jak kretynka wychodze :/

Cytat:
Napisane przez stachowiak_a Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode
Dołanczam do watku
Data ślubu: 14.sierpień !
Jupi juz tylko niecale 3miesiace i powoli umieram z nerwow. Sny juz mam straszne i tylko wiecej sie stresuje
A co do przed mówczyni: ja kamerzysty nie bede mieć Oboje nie znosimy kamery wiec zrezygnowalismy z czegos co mialoby nas krepowac.. Za to zainwestowalismy w lepszego fotografa. A filmy i tak wychodza najlepsze wykonane przez wspolbawiacych sie dlatego bedzie taka kamera "obchodzona" do uzytku gosci Kazdy bedzie mogl sfilmowac jak widzi nasze wesele moze byc calkiem smiesznie
Witamy!!!! U nas podobnie - to goscie beda cos kamerowali spontanicznie, a nie kamerzysta. I taniej wyjdzie hehe

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Przywitanie chlebem i solą kurczę nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo właścicielka pytała się nas czy chcemy aby do kieliszków nalali nam wody, czy wódki czy może chcemy aby zrobili nam psikusa i do jednej naleją mineralną a do drugiej wódkę i będziemy losować kieliszki. Nie wiem co nas podkusiło, żeby wybrać tą trzecią opcję. No zobaczcie, jakbym wybrała kielicha z % i jak to tradycja mówi, wypiła na raz bez zastanowienia to boję się, żeby mi jeszcze oczy z orbit nie wyskoczyły . Później do tego dojdzie poczęstunek szampanem i goście będą mieli ubaw z zataczającej się Panny Młodej .
O jak dobrze, ze mozna wybrac czy wodka czy alkohol Ja nie pije % w ogole, a smrod wodki odrzuca mnie na kilometr, wiec na pewno nie pojde na wersje neispodziankowa A Ty m.a.r.t.a uwazaj bo pierwsza pod stolem wyladujesz hehe

EDIT: ło matko co ja napisalam "czy wodka czy alkohol" a błacha!!!

Cytat:
Napisane przez kejti85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołanczam do wątku
Ślub 26 LIPCA (jak to napisałam to aż mi się ręce spociły) - już tak mało czasu Jutro jedziemy załatwiać urząd stanu cywilnego, zaraz potem do kościoła z dokumentami i zapowiedzi dać, a następnie z zaproszeniem, jak to zawieziemy to zostanie nam jeszcze tylko jedno które musimy wspólnie zawieść - później to tylko 2 koleżanki i 2 kolegów do zaproszenia
Tyle do załatwienia, tyle pracy...
a ja zamiast pisać pracę licencjacką i uczyć się na egzaminy to oglądam nowinki ślubne

Chyba zwariowałam

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode!!!!!!!!
Witamy!!!! Ale nas duzoooo hurra!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
a ja sie zezloscilam na moja siostre!!!!!!:m ad: poprostu załamka!!!! Glupia jest i tyle!!!! chce sie na moim weselu przebrac w BIała suknie!!!!!:nie : nie zgadzam sie na to!!!! Tylko ja mam takie prawo!!!!! no ale od zawsze ona mi robila na złosc taki ma podły charakter, no ale cóż rodziny sie nie wybiera, rodzine sie ma.
pozdrowionka
A moze zartowala, co? Moze chce sie z Toba podroczyc? Powiedz jej, ze zrobi Ci ogromna przykrosc.... :/

Cytat:
A ja mam pytanie formalne
Kiedy trzeba isc wypelniac papiery do Uzedu Stanu Cywilnego? I jak wyglada ta procedura?
Musisz spisac protokol w kosciele 3 miesiace przed slubem i potrzebujesz na te okolicznosc:
- dowod osobisty
- zaswiadczenie o ukonczeni katechezy przemalzenskiej
- swiadectwo szkonle z religii
- zaswaidczenie o chrzcie i bierzmowaniu
- zaswiadczenie z USC!!!!
Taki papierek wazny jest 3 miesiace, wiec nie mozesz wczesniej niz 3 mesiace isc po to zaswiadczenie, z tego co wiem. A jak wyglada procedura to nie mam pojecia Zamierzamy w tym, albo nastepnym tygodniu isc do zalatwic.

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

jak spisywalismy protokol ksiadz zaprosil nas tydzien przed slubem na egzamin przedslubny co to jest????????????????????? ??????
pozdrawiam
WTF?!?!?!?!

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:51   #2884
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Nie rozumiem dlaczego swiadkowa chce przycmic panne mloda Przeciez kiedys i na nia przyjdzie pora. Bylam na weselu gdzie zona brata pana Mlodego miala biało różową suknie na kole- i kamerzysta zgłupiał w pewnym momencie. tak się nie robi!!!
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:52   #2885
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
cześć Dziewczyny

m.a.r.t.a my bedzeimz miec wode bo z wodka moglabz bzc awaria malutka ale wierze zye u Was sie uda na 102 i trzyzmam kciuki za poradnie na szczescie mamy to za soba
jak spisywalismy protokol ksiadz zaprosil nas tydzien przed slubem na egzamin przedslubny co to jest????????????????????? ??????
pozdrawiam
o kurcze!!! mam nadzieję że ten egzamin przed ślubem to nie wszędzie jest
to jest już z lekka przegięcie!!! my 23 czerwca idziemy do księdza dać na zapowiedzi i oby nam wtedy nie wyleciał z jakims terminem egzaminu..

mam wielka nadzieję, że nie bede miała poprawek na uczelni.. bo mam tak trudny semestr teraz, tyle zaliczeń egzaminów..no i już musze zaczynac pisać pracę licencjacką(nie wiem dlaczego tak wcześnie ) ech.. nie wiem co zrobie jeśli będę miała poprawki we wrześniu zamiast skupiać się na najważniejszym wydarzeniu jakie mnie spotka 20 września to ja będę się uczyć, a zapewne z takiej nauki to niewiele i tak będzie..

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:53   #2886
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pobudka

Dzisiaj wieczorem idziemy na ostatnie spotkanie do poradni i na zakończenie otrzymamy upragnione podpisy. Ech już bym chciała być "po".

Życzę Wam miłego dzionka, może jeszcze wpadnę w ciągu dnia...
Marta, Ty to ranny ptaszek jesteś Ja już prędzej o tej godzinie idę spać, a nie wstaję
My się chcemy jak najszybciej do poradni zapisać, żeby mieć z głowy. Musimy zdobyć od znajomych telefon do takiej młodej babki, bo nie chcemy mieć spotkań z taką starszą, nawiedzoną kobietą

Cytat:
a ja sie zezloscilam na moja siostre!!!!!!:m ad: poprostu załamka!!!! Glupia jest i tyle!!!! chce sie na moim weselu przebrac w BIała suknie!!!!!:nie : nie zgadzam sie na to!!!! Tylko ja mam takie prawo!!!!! no ale od zawsze ona mi robila na złosc taki ma podły charakter, no ale cóż rodziny sie nie wybiera, rodzine sie ma.
pozdrowionka
Porozmawiaj jeszcze na spokojnie z siostrą. Wytłumacz jej, że będzie Ci przykro, jeśli ktoś tego dnia będzie wyglądał podobnie, w koncu każda panna młoda ma prawo wyglądać w swoim dniu wyjątkowo i niepowtarzalnie.
Ile siostra ma lat? Może tak się tylko z Tobą drażni? Jeśli rozmowa nie pomoże, powiedz mamie lub innej bliskiej osobie, że nie życzysz sobie takiego zachowania u swojej siostry. Na pewno staną po Twojej stronie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
witajcie szalone...
MBU 83 gratyulujemy i widzisz jak pieknie wszytsko bylo.teraz czekamy na relacje tip-top.od poczatku do konca i zdjecia gdybys mogla
asiuk piekne te wisiorki sama chetnie skusilabym sie na jednego..
yyyyyyy wwczoraj dalismy pierwsze zaproszenie dla mojeg okuzyna ktory przylecial na kilka dni z Londyny bo chcial sam zebym zaprosila go osobiscie i od razu oswiadczyl ze przyleci bo chce i bastaucieszylam sie bo po tym co ostatni o nam rodzinka robi to myslalam ze nikt nie chce przyjsc....
a zaraz przyjezdza po mnie TZ i jedziemy do szkoly z ktorej dzwonil do mnie dyrektor w sprawie pracy.,....potem po dziadzia do szpitala a potem do pracy na 17.....
Hej, cieszę się, że wisiorki Ci się podobają
Cieszę się, że kuzyn nie robi problemow, a wręcz aż pali się na Twoją imprezę

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Aaaa mi zostało 18 dni!! Idę dzisiaj do lekarza na 11:30 wybłagać jakoś zwolnienie, bo się ze wszystkim nie wyrobię.
Tylko nie wiem czy się przyznać czy coś kombinować z chorobą??:/
Ja swojemu lekarzowi powiedziałabym wprost, że jestem strasznie zestresowana przygotowaniami do ślubu i potrzebuję kilka dni odpoczynku

Cytat:
pozdrawiam
Już nie mają co wymyślać...
A jak nie zdacie, to co? Nie dopuści Was do ślubu?
Dziewczyny pisały coś kiedyś, że to może być "przepytanie" z modlitw itp.

Sanetko, też potrafię wypić wódkę bez zapijania, z tym że strasznie tego alkoholu nie lubię. A z kielicha 50 ml nie jestem w stanie łyknąć "na raz", msuaiłabym wypić na kilka łyków, jak oranżadę Nie chciałabym robić tego na pusty, zestresowany żołądek. No i mój TŻ nie dałby rady wypić tak wódki, więc nie chcę go narażać

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:57   #2887
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
mam wielka nadzieję, że nie bede miała poprawek na uczelni.. bo mam tak trudny semestr teraz, tyle zaliczeń egzaminów..no i już musze zaczynac pisać pracę licencjacką(nie wiem dlaczego tak wcześnie ) ech.. nie wiem co zrobie jeśli będę miała poprawki we wrześniu zamiast skupiać się na najważniejszym wydarzeniu jakie mnie spotka 20 września to ja będę się uczyć, a zapewne z takiej nauki to niewiele i tak będzie..
ehh,.... nic mi nie mow :/ sajgon sie zbliza wielkimi krokami. jutro kolo i na dodatek prowadze warsztaty, a ja co robie? SIEDZE NA WIZAZU
wole nie myslec co to bedzie jak za 2 tygodnie. koszmar.

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego swiadkowa chce przycmic panne mloda Przeciez kiedys i na nia przyjdzie pora. Bylam na weselu gdzie zona brata pana Mlodego miala biało różową suknie na kole- i kamerzysta zgłupiał w pewnym momencie. tak się nie robi!!!
No nie na miejscu to jest

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-05-20, 08:58   #2888
LilStar
Wtajemniczenie

Już nie mają co wymyślać...
A jak nie zdacie, to co? Nie dopuści Was do ślubu?
Dziewczyny pisały coś kiedyś, że to może być "przepytanie" z modlitw itp.

ale by bylonajpierw stres bo protokol teraz egzamin, dodal tylko ze na magisterce na pewno bylo trudniejtez mi pocieszenie

dzieki asiuk
Stary 2008-05-20, 09:08   #2889
stachowiak_a
Raczkowanie

babeczka1985 - dziekuje za odpowiedz! bardzo mi pomoglas i uspokoilas. Chcialam isc dzis do USC po papierki ale widze ze to za wczesnie Super dziekuje
stachowiak_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:31   #2890
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Witamy
Skoro nerwy Cię zzerają i koszmary też masz to znaczy ,że jestes zdrowa i jak kazda panna mloda masz bzika na punkcie wesela
jednym słowem dobrze trafiłaś
calkowicie sie zgadzam... jestesmy zbzikowane

Cytat:
pozdrowionka
jak nie bedzie chcial zmienic zdania to a jak nie to postrasz nami... zjedziemy sie w jedno miejsce i skutecznie jej to wybijemy z glowy
Czujecie ile nas by bylo??? strach sie bac zwiariowanych Panien Młodych

Cytat:
A ja mam pytanie formalne
Kiedy trzeba isc wypelniac papiery do Uzedu Stanu Cywilnego? I jak wyglada ta procedura?
z tego co ja wiem to papiery z USC sa wazne 3 m-ce wiec nie wczesniej niz 3 m-ce przed slubem
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:31   #2891
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
ehh,.... nic mi nie mow :/ sajgon sie zbliza wielkimi krokami. jutro kolo i na dodatek prowadze warsztaty, a ja co robie? SIEDZE NA WIZAZU
wole nie myslec co to bedzie jak za 2 tygodnie. koszmar.
no to tak jak ja.. ciagle tu zaglądam a nauka leży..
ale pewno to dlatego że nauka to standard, a ślub jest raz w życiu!!! (przeważnie)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 09:34   #2892
LilStar
Wtajemniczenie

cytat Agata R;7612932] calkowicie sie zgadzam... jestesmy zbzikowane
jak nie bedzie chcial zmienic zdania to a jak nie to postrasz nami... zjedziemy sie w jedno miejsce i skutecznie jej to wybijemy z glowy

+++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++

jejuniu toz to kilka autokarów trzeba by byloa glosno by bylo
Stary 2008-05-20, 09:35   #2893
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
zbzikowane zwariowane

hehe, ale nam to pasuje
Cytat:
ale pewno to dlatego że nauka to standard, a ślub jest raz w życiu!!! (przeważnie)
, a przynajmniej koscielny

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:37   #2894
dorotka08
Raczkowanie

Mam okropny problem i musze sie wyzalic. Sama sobie przez wlasna glupote zrobilam taki koszmar na glowie z kolorem ze teraz nie wiem co zrobic;( jestem taka zalamana ze szkoda gadac zwlaszcza ze do soboty tak malo czasu.....;(
dorotka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:39   #2895
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka
kina2807 jakie pysznosci,Ale serdecznie zapraszam na objadek bedzie o 12.
LilStar przepis brzmi dziwnie ale napewno ci sie uda pod warunkiem ze make dasz ostatnia.i bedziesz delikatnie mieszac.A tak pozatym co dzisiaj u mnie:leje jak niepowiem co,ucielam sobie rozbita szklanka palca;synek jest okropny,i wogole jakos brak zycia we mnie.Jedno co mnie pociesza to ze moj TZ zgodzil sie na figorki na torcie...I to nie jakies zwyczajne.I wymyslil jak rozsmieszyc gosci na slubie w kosciele.Powiedzila ze na podeszwach butow napisze sobie help mi...dobrze ze ma bardzo duze nogi jak bedzie klekac to bedzie widac...Zamieszczam fotki figorek ktore nam sie podobaja...

Cytat:
Napisane przez dorotka08 Pokaż wiadomość
Mam okropny problem i musze sie wyzalic. Sama sobie przez wlasna glupote zrobilam taki koszmar na glowie z kolorem ze teraz nie wiem co zrobic;( jestem taka zalamana ze szkoda gadac zwlaszcza ze do soboty tak malo czasu.....;(
mow szybko co tam zrobilas zaraz cos zarazdze

Edytowane przez annakacka
Czas edycji: 2008-05-21 o 14:20
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:43   #2896
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość

, a przynajmniej koscielny
no kościelny dlatego takie to wazne dla nas, najważniejsze by wszystko było tak jak sobie wymarzyłyśmy!!!

Cytat:
Napisane przez annakacka Pokaż wiadomość
Jedno co mnie pociesza to ze moj TZ zgodzil sie na figorki na torcie...I to nie jakies zwyczajne.I wymyslil jak rozsmieszyc gosci na slubie w kosciele.Powiedzila ze na podeszwach butow napisze cìsobie help mi...dobrze ze ma bardzo duze nogi jak bedzie klekac to bedzie widac...Zamieszczam fotli figorek ktore nam sie podobaja...
z tym napisem to dobre

figurki są świetne!!!!!!! tez bym takie chciała

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-20 o 13:36 Powód: post pod postem
Stary 2008-05-20, 09:49   #2897
dzasta110
Wtajemniczenie

hej ranne ptaszynki

ale mnie dziś niespodzianka spotkała, mam już świadka może wyda Wam się to głupie, ale to była moja zmora dlatego, że z moich znajomych to albo ciężane, albo już mamusie (więc im już nie wypadało głowy zawracać) i moja podstawówkowa najlepsza koleżanka dziś mi dała odpowiedź, że TAK!!!

dorotka08 miałam niedawno to samo, ale już wszystko zostało "naprawione"

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 09:59   #2898
LilStar
Wtajemniczenie

annakacka siwetne te figurki gdzie je znalezc-
dorotka08 nasza stylistka cos zaradzi nie martw sie
dzasta110 ja jestem przed poproszeniem swiadkowej mam nadzieje ze sie zgodzi
Stary 2008-05-20, 10:01   #2899
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

Cytat:
zbzikowane zwariowane

hehe, ale nam to pasuje
ale by było jak byśmy się tak wszystkie razem spotkały, normalnie gwar jak na rynku ale myślę, że byłoby fajnie

Cytat:
No to do dobrego fryzjera marsz, napewno coś zaradzi
Zreszta może Ci się tak tylko wydaje, może wcale nie wyglądasz źle, zapytaj kogoś do kogo masz zaufanie.

Cytat:
I wymyslil jak rozsmieszyc gosci na slubie w kosciele.Powiedzila ze na podeszwach butow napisze cìsobie help mi...dobrze ze ma bardzo duze nogi jak bedzie klekac to bedzie widac...Zamieszczam fotli figorek ktore nam sie podobaja...
Dobre z tymi butami
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 10:09   #2900
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
truheart salceson to ciasto z jablkami o bardzo wyrazistym smaku cynamonu.jesli bedziesz miala ochote to podam ci przepis.Ja takie ciasto bede piekla na wesele.jako dodatek do prezentow dla gosci...
Uwielbiam cynamon w każdej postaci i ilości
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Hej
kochane, ja tylko na sekundke - aby wam napisać ze było CUDOWNIE, WSPANIALE, PIEKNIE itp.!!!
Wszystko pieknie wyszło, zadnej wpadki, pogoda wrecz wymarzona. Ech, tylko szkoda ze tak szybciuto to mineło. wesele skonczyło sie po czwartej. Do dzis nie moge do siebie dojsc - odpoczywam!! Jutro i pojutrze plener.
zdjecia pozbieram po gosciach to coś wkleje.
Przy podziekowaniu powiedzielismy rodzicom o dzidzi. Byli tacy szczesliwi a zarazem w szoku - wszyscy płakaliśmy. teraz uciekam. buziaki dla wa. jestem taka szczesliwa))))
Buziaki dla szczęśliwej małżonki super, że wszystko przebiegło tak wspaniale
Cytat:
A ja odczuwam straszny strach przed ślubem, przed tą całą ceremonią. Przeraża mnie fakt, że to my będziemy w centrum zainteresowania, że wszyscy będą na nas patrzeć. Kurczę nie umiem tego opisać słowami
Mnie też to przeraża! zawsze na imprezach staram się chować przed aparatem czy kamerą na weselu, nie lubię potem siebie oglądać. Poza tym to wrażenie "bycia na świeczniku" mnie stresuje i pewnie będzie to widać.
Dziewczyny zostały mi 4 dni!!
Cytat:
no to na prosbe co to jest salceson i podaje przepis....
4 jajka,szklanka maki,lyszka margaryny,dwie duze luzki masla,szklanka cukru,proszek do pieczenia,cynamon,lyzka oleju,kilka jablek.
Odrazu mowie ze ja cukier i jablka daje wedlug uznania jak chce slodkie ciasto to daje cala szkalnke jak takie delikatne to pol szklanki...
To tak:jablka obieramy kroimy w kosteczke dosc drobne jakies pol centymera na pol cm. bialka oddzielamy od zoltek
bialka ubijamy z dwiema szczyptami soli,odstawiamy,
zoltka ucieramy z cukrem i jezli ktos ma ochote to moze dac cukier waniliowy,Z margaryna ucieramy na gladziutka mase na kniec ucierania dajemy roztopione maslo i lyzke oleju.
Make mieszamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem( ja daje 3 lyzki cynamonu wtedy kolor i smak sa intensywne) teraz wracamy do bialek.Do bialek powolutku i delikatnie dodajemy mase z zoltek,Po wmieszaniu calej zaczynamy bardzo powoli dodawac make z cynamonem i proszkiem.Robimy to delikatnie i powoli.dodajemy jablka.Wsadzamy szytko do blakszki i do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na okolo godzine...Przepis jest na mala blaszke tortowa...

Przepraszam za bardzo brzydka pisownie ale ja to ciasto robie zawsze na oko i staralam sie napisac pokoleji jak ja robie.Jesli ciezko zrozumiale to prosze o poprawki to je napewno wniose.....
Dziękuję za przepis, jak mi się troche wszystko uspokoi to na pewno zrobię takie
Cytat:
Przywitanie chlebem i solą kurczę nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, bo właścicielka pytała się nas czy chcemy aby do kieliszków nalali nam wody, czy wódki czy może chcemy aby zrobili nam psikusa i do jednej naleją mineralną a do drugiej wódkę i będziemy losować kieliszki. Nie wiem co nas podkusiło, żeby wybrać tą trzecią opcję. No zobaczcie, jakbym wybrała kielicha z % i jak to tradycja mówi, wypiła na raz bez zastanowienia to boję się, żeby mi jeszcze oczy z orbit nie wyskoczyły . Później do tego dojdzie poczęstunek szampanem i goście będą mieli ubaw z zataczającej się Panny Młodej .
My będziemy pić wodę z kieliszków, bo obydwoje z TZ nie lubimy wódki. Potem barman zrobi nam najwyżej jakiegos fajnego drinka, którego będziemy sączyli do toastów
Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Truheart jeśli chodzi o to co mam w pasie to pasek ;-) wkleje zdjecie
Tiffi masz cudowną figurę, a suknia leży na Tobie ślicznie. I nie myśl sobie, że tak piszę, bo tak się pisze żeby było miło-naprawdę prostota i elegancja tej sukni mnie olśniły a to, że pasek to się domyśliłam, tylko pytałam czy z przodu jest klamra, bo jak stoisz bokiem to coś połyskuje z przodu albo mam zwidy

Dziewczyny zaczyna mnie skręcać. Dziś jadę odebrać welony, jutro suknię. Jutro tez fabra i kosmetyczka, a dziś próba tańca z 4m welonem... jesli mi nie wyjdzie to będę musiała zmienić na krótszy do 1 tańca już.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:15   #2901
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wizyta u dobrej fryzjerki Cie tylko uratuje
Cytat:
kina2807 jakie pysznosci,Ale serdecznie zapraszam na objadek bedzie o 12.
LilStar przepis brzmi dziwnie ale napewno ci sie uda pod warunkiem ze make dasz ostatnia.i bedziesz delikatnie mieszac.A tak pozatym co dzisiaj u mnie:leje jak niepowiem co,ucielam sobie rozbita szklanka palca;synek jest okropny,i wogole jakos brak zycia we mnie.Jedno co mnie pociesza to ze moj TZ zgodzil sie na figorki na torcie...I to nie jakies zwyczajne.I wymyslil jak rozsmieszyc gosci na slubie w kosciele.Powiedzila ze na podeszwach butow napisze sobie help mi...dobrze ze ma bardzo duze nogi jak bedzie klekac to bedzie widac...Zamieszczam fotki figorek ktore nam sie podobaja...
ekstra te figurki , a pomysl z namisem na podeszwach bombowy
Cytat:
no kościelny dlatego takie to wazne dla nas, najważniejsze by wszystko było tak jak sobie wymarzyłyśmy!!!

Mąż i żona...
Stary 2008-05-20, 10:17   #2902
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
pozdrowionka
Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Ja mam podobny problem z siostra, fakt nie chce ubrac bialej sukienki, tylko taka bardzo strojna, co mnie tez denerwuje bo bedzie to wygladac jak by przy ołtarzu stały dwie PM. Myśli o sukience balowej na kole !!
Mam jeszcze nadzieje ze uda mi sie jej wybic ten pomysł z głowy.
Ojej dziewczynki
Ja w takich chwilach się cieszę , że mam tylko dwóch braci!!!
hehehe
A tak poważnie to trzeba porozmawiać z nimi bardzo poważnie!
To WASZ ślub, a nie ich szansa na promowanie się!!!
Proszę im zrobić !!
Muszą to zrozumieć!!!
Nie ma rady!
W drodze ewentualności wspomóc się rodzicami!!
Powodzenia

Cytat:
pierwsze slysze
dziewczyny moze ktoras wie co to?
kurcze, mam nadzieje, ze nam ksiadz nie bedzie zadnych egzaminow robil
Hehehehehe
Się usmiałam!!!
Słyszałam jak najbardziej o takich egzaminach!
I teraz wyobraźcie sobie, że jeśli macie w parafii zrytego księdza to może Was pytać "Wierzę w Boga" czy tym podobne!!!
Nasz jest jak najbardziej spoko i cieszy go to, że tyle osób ślub bierze!
Więc nie robi utrudnień...
Miejmy nadzieję, że nie będą Was pytali...

Cytat:

A cóż się stało???
Nie płakaj! Pamiętaj, że kolor zawsze można zmienić!
Ważne, że masz włosy, a nie np. ktoś ogolił Cię na łyso!
Optymizmu trochę! Napewno coś się da zaradzić!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:19   #2903
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka

dziewczyny kilka figorek jest tutaj
http://www.k-2.com.pl/sluby.htm..
z tymi jego butami to faktycznie dobry pomysl...
Dziewczyny dolnego slaska podpowieadac mi gdzie sa dobre salony mody slubnej...
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:26   #2904
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jak zwykle nie nadążam.

Oj jakbyśmy się tak wszystkie wariatki spotkały w jednym miejscu to wole nie myśleć co by z tego wyszło Normalnie chyba w każdej telewizji by o tym trąbili

Annakacka, te figurki na tort super, sama myślę o czymś takim, bo ja to znana stara wariatka i chce, żeby coś do śmiechu było a nie sztywno wszystko Ale na napis u TŻ na butach "help me" się nie zgodziłam (bo on na ten pomysł też wpadł już dawno temu), bo dlaczego mają go ratować przed taką fajną dziewczyną (hehe, wiem, skromna bardzo jestem )

Tiffi, suknia cudo ,wcześniej widziałam zdjęcia na modelkach, a teraz jak miło zobaczyć na Tobie. Pięknie w niej wyglądasz

I jeszcze raz dziewczynki ślicznie dziękuje za słowa wsparcia, aż lżej się robi. Rodzice kombinują jak mogą żeby to się dobrze skończyło, mam nadzieję że będzie dobrze. Ale wczoraj miałam jeszcze chwile załamania, kiedy sobie uświadomiłam, że jak rodzice nam finansowo nie pomogą, to będę musiała ograniczyć ilość gości ode mnie z rodziny. I tak ich miało być tylko 40 osób, a od TŻ 80, trochę głupio i przykro mi będzie jak od mojej strony będzie ich jeszcze mniej. Aż dziwnie. Ale póki co staram się myśleć pozytywnie, może jednak rodzice wyjdą z kłopotów i nam pomogą

Buźki dla Was kochane

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:37   #2905
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Pomysł butów uważam za boski ))
Własnie podesłałam go na gg mojemu TŻ

Co do bab które chcą przycmic panny młode - moja koleżanka jest w trudnej sytuacji finansowej i zapytała mi sie czy może na mój slub ubrac swoją sukienke ze ślubu! ( miała wprawdzie ecru i nie tak strojna bo cywilny tylko, ale mimo wszystko wygląda na weselną )
Zamieniłyśmy dosłownie 3 zdania, powiedziałam jej że nie czuła bym se tak do końca dobrze, ale jeśli faktycznie kupno innej to kłopot to..
Zrozumiała. Na drugi dzień zadzwoniła że przeprasza że w ogóle pytała i że załatwi cos innego, tylkożebym jej powiedziała jaki mam kolor przewodni na ślubie, żeby nie wyszo że będzie w kolorze mojego buketu
lubie takie przyjaciólki

Ale dzis mam do Was inna prośbę. Załączam fotke suknie jaka będę miała (aczkolwiek moja sie szyje i będzie miała modyfikacje - zamist aplikacji i noramek z tiulu z koralikami jak w oryginale poniżej, u mnie będzie koronka z koralikami podobna do tej na drugim zdjęciu - fragment)
Kolor przewodni na slubie czerwień/wino
Na butach bedzie tez aplikacja z tej koronki - ale niewiele.
Sukienka "tańczy" w ruchu bo jest z 3 warstw cieniutkiego muslinu i lekko marszczona na dole. Tren z tyłu dłuższy, podpinany.
Jaki bukiet? No i czy ten klimat fryzury może być - upięcie z jednym białym lub czerwonym dużym kwaitem?
Mam blond włosy.
Biżuteria do tego? Wisząca? Pojedyńcza? Kolczyki długie? (szczupła, 175cm)
uff..

HELP!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg allure851.jpg (46,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiat we wlosach.jpg (19,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg z kwiatem.jpeg (15,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet4.jpg (43,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (31,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koronka w mojej sukience.jpg (29,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-05-20, 10:44   #2906
agunia82
Zakorzenienie

Suknia cudo, naprawdę

Moim zdaniem to upięcie jak najbardziej będzie pasowało. Co do bukietów- polecam wątek bukiety ślubne w dziale dekoracje, ewelana tam genialnie doradza. (ten bukiet po lewej co wkleiłaś jak dla mnie piękny)

Co do bizuterii wolę nie doradzać, bo z tego co czytam dziewczyny orientują się lepiej ode mnie i one na pewno coś fajnego podpowiedzą

Ja mam to szczęście że moja sukienka jest z długim rękawem i dekoltem w łódkę, więc pozostaje tylko dobrać kolczyki i po sprawie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 10:58   #2907
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Dziewczyny dolnego slaska podpowieadac mi gdzie sa dobre salony mody slubnej...
Ja naturalnie polecam wrocławski salon Vogue (www.suknievogue.pl)- są tam między innymi suknie Papilio.
Polecam też Flossmanna w NOTcie na Piłsudskiego!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
I jeszcze raz dziewczynki ślicznie dziękuje za słowa wsparcia, aż lżej się robi. Rodzice kombinują jak mogą żeby to się dobrze skończyło, mam nadzieję że będzie dobrze. Ale wczoraj miałam jeszcze chwile załamania, kiedy sobie uświadomiłam, że jak rodzice nam finansowo nie pomogą, to będę musiała ograniczyć ilość gości ode mnie z rodziny. I tak ich miało być tylko 40 osób, a od TŻ 80, trochę głupio i przykro mi będzie jak od mojej strony będzie ich jeszcze mniej. Aż dziwnie. Ale póki co staram się myśleć pozytywnie, może jednak rodzice wyjdą z kłopotów i nam pomogą

Buźki dla Was kochane
Hej
Twój mężczyzna sam wyprawia sobie wesele, czy jego rodzice płacą??
Ja mam taki komfort psychiczny, że mój Łukaszek sam robi wesele i wiem, że w razie braku kaski od trochę więcej dołoży...
U moich rodziców też nie jest za wesoło, a ja za krótko pracuję... i jestem bidna!
Pamiętaj, że zawsze jest jakieś wyjście!!!
Zawsze możecie trochę kaski pożyczyć i spłacic z pieniędzy, które dostaniecie!
Może trochę mniej kaski Wam zostanie po ślubie, ale będzie tak jakbyście chcieli żeby było!!!
Nie martw się! Będzie dobrze!! Buziak

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Ale dzis mam do Was inna prośbę. Załączam fotke suknie jaka będę miała (aczkolwiek moja sie szyje i będzie miała modyfikacje - zamist aplikacji i noramek z tiulu z koralikami jak w oryginale poniżej, u mnie będzie koronka z koralikami podobna do tej na drugim zdjęciu - fragment)
Sukienka "tańczy" w ruchu bo jest z 3 warstw cieniutkiego muslinu i lekko marszczona na dole. Tren z tyłu dłuższy, podpinany.
Jaki bukiet? No i czy ten klimat fryzury może być - upięcie z jednym białym lub czerwonym dużym kwaitem?
Mam blond włosy.
uff.
No bardzo ładna sukieneczka
Oooooo i mój kolor przewodni
Upięcie włosów z boku wydaje mi się bardzo pasować do tej sukni

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 11:09   #2908
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
babeczka1985 - dziekuje za odpowiedz! bardzo mi pomoglas i uspokoilas. Chcialam isc dzis do USC po papierki ale widze ze to za wczesnie Super dziekuje
Proszę

Cytat:
Swietny argument bede go co chwile powtarzac ile razy nie bedzie mi sie chcialo usiasc do nauki tylko siedziec na wizazu

Cytat:
cytat Agata R;7612932] calkowicie sie zgadzam... jestesmy zbzikowane

+++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++

jejuniu toz to kilka autokarów trzeba by byloa glosno by bylo
Dziewczyny wyobrazilam sobie nas wszystkie w sukniach slbnych w jedny miejscu BOSKI WIDOK!!!!!!!!!! Same piekne laski ksieznicznki!!!!!!! hehe ciekawe czy ktos pobil rekord Pana G w zgromadzeniu PM w jenym miejscu???

Cytat:

Co sie stalo??

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
hej ranne ptaszynki

ale mnie dziś niespodzianka spotkała, mam już świadka może wyda Wam się to głupie, ale to była moja zmora dlatego, że z moich znajomych to albo ciężane, albo już mamusie (więc im już nie wypadało głowy zawracać) i moja podstawówkowa najlepsza koleżanka dziś mi dała odpowiedź, że TAK!!!

dorotka08 miałam niedawno to samo, ale już wszystko zostało "naprawione"
Do Wszystkich
A ja mam problem. Prawie 4 lata temu bylam swiadkowa na slubie swojej przyaciolki. Urodzila niedlugo potem dziewczynke, ktorej jestem matka chrzestna. Dziewczynka ma 3 lata, wiec jest na takim etapie, ze trzeba miec za przeproszeniem oczy w tylku, zeby nie zniknela z oczu juz nie wspomne o okresie buntu w tym wieku, ktory jest MEGA u niej. (Warto jednak dodac, ze kocham te mala i jest cudowna, ale do rzeczy) Poprosilam przyjaciolke, by i na moim slubie byla swiadokowa. Zgodzila sie oczywiscie. Przy ktoryms spotkaniu naszym ona do mnie mowi: Ja Karolcie wezme ze soba na wesele bedzie siedziec przez jakas godzine dwie z nami. Mnie zamurowalo Bo w sume nawet nie spytala, czy jest taka mozlwiosc.
Mowilam jej wyraznie, ze na weselu dzieci nie bedzie (gdybym sie zgodzila, mialabym 20 dzieci w wieku 1-3 :/). Nie wiem jak jej powiedziec, ze ten dzien jest dla mnie bardzo wazny i ze chcialabym aby ona jako swiadkowa calkowicie mogla sie zajac swoja rola, a nie przejmowac sie, czy jej corka aktualnie grymasi przy stole, czy ucieka itd. (zwlaszcza, ze siedzimy ze swiadkami przy jednym stole i co tu duzo mowic, boje sie zwyczajnie, ze oze dojsc do jedzeniowo-plamiakowej katastrofy) Nie chce jej zranic. Kocham dzieci, ale podjelam taka decyzje, ze wesele bez udzialu dzieci bedzie, bo wiem, ze rodzice bardzo zajmuja sie pociechami swoimi, a nie bawia sie (chodzi o dzieci 2-3-4-letnie). Jeszcze jest taka sprawa, ze jesli przyprowadzi swoja corke chocby na godzine to ja i tak musze zaplacic za miejsce... czyli 160zl...
Dziewczyny jak mam jej to powiedziec. Dlugo sie przyjaznimy, ale dosc latwo ja rozgniewac, wiec samam nei wiem co robic
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-05-20, 11:10   #2909
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Pomysł butów uważam za boski ))
Własnie podesłałam go na gg mojemu TŻ

Co do bab które chcą przycmic panny młode - moja koleżanka jest w trudnej sytuacji finansowej i zapytała mi sie czy może na mój slub ubrac swoją sukienke ze ślubu! ( miała wprawdzie ecru i nie tak strojna bo cywilny tylko, ale mimo wszystko wygląda na weselną )
Zamieniłyśmy dosłownie 3 zdania, powiedziałam jej że nie czuła bym se tak do końca dobrze, ale jeśli faktycznie kupno innej to kłopot to..
Zrozumiała. Na drugi dzień zadzwoniła że przeprasza że w ogóle pytała i że załatwi cos innego, tylkożebym jej powiedziała jaki mam kolor przewodni na ślubie, żeby nie wyszo że będzie w kolorze mojego buketu
lubie takie przyjaciólki

Mam blond włosy.
uff..

HELP!!!!
jak dla mnie 2 frzyurka ale z czerwonym duzym kwiatem
co do bizu to ja sie kocham w dlugich kolczykach ale jesli jestes szczuplutka i wysoka to radze jakies przy uszku delikatne i do tego w tej samej tonacji na szyjke cos pojedynczego. a sukienka piekna
Stary 2008-05-20, 11:15   #2910
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Do Wszystkich
A ja mam problem. Prawie 4 lata temu bylam swiadkowa na slubie swojej przyaciolki. Urodzila niedlugo potem dziewczynke, ktorej jestem matka chrzestna. Dziewczynka ma 3 lata, wiec jest na takim etapie, ze trzeba miec za przeproszeniem oczy w tylku, zeby nie zniknela z oczu juz nie wspomne o okresie buntu w tym wieku, ktory jest MEGA u niej. (Warto jednak dodac, ze kocham te mala i jest cudowna, ale do rzeczy) Poprosilam przyjaciolke, by i na moim slubie byla swiadokowa. Zgodzila sie oczywiscie. Przy ktoryms spotkaniu naszym ona do mnie mowi: Ja Karolcie wezme ze soba na wesele bedzie siedziec przez jakas godzine dwie z nami. Mnie zamurowalo Bo w sume nawet nie spytala, czy jest taka mozlwiosc.
Mowilam jej wyraznie, ze na weselu dzieci nie bedzie (gdybym sie zgodzila, mialabym 20 dzieci w wieku 1-3 :/). Nie wiem jak jej powiedziec, ze ten dzien jest dla mnie bardzo wazny i ze chcialabym aby ona jako swiadkowa calkowicie mogla sie zajac swoja rola, a nie przejmowac sie, czy jej corka aktualnie grymasi przy stole, czy ucieka itd. (zwlaszcza, ze siedzimy ze swiadkami przy jednym stole i co tu duzo mowic, boje sie zwyczajnie, ze oze dojsc do jedzeniowo-plamiakowej katastrofy) Nie chce jej zranic. Kocham dzieci, ale podjelam taka decyzje, ze wesele bez udzialu dzieci bedzie, bo wiem, ze rodzice bardzo zajmuja sie pociechami swoimi, a nie bawia sie (chodzi o dzieci 2-3-4-letnie). Jeszcze jest taka sprawa, ze jesli przyprowadzi swoja corke chocby na godzine to ja i tak musze zaplacic za miejsce... czyli 160zl...
Dziewczyny jak mam jej to powiedziec. Dlugo sie przyjaznimy, ale dosc latwo ja rozgniewac, wiec samam nei wiem co robic
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
hmmmmm.....
ciezka sprawa, bo trzeba to zalatwic delikatnie i taktownie
najlepiej byloby gdybys porozmawiala z przyjaciolka w cztery oczy i bardzo szczerze, tylko czy ona to zrozumie
moze sprobuj jakos ja przekonac delikatnie, zeby mala zostala z dziadkami, przedstawic jej takie argumenty, zeby sama na to wpadla

trzymam kciuki, zeby sie udalo

Mąż i żona...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości