![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Justyna3011 rozumiem, że chodzi Ci o domy weselne, które mają swojego własnego kucharza i wszystko tak jakby w pakiecie? Nie sądzę żeby był w takim przypadku dylemat fajny wystrój czy dobre jedzenie (poniekąd dziwny). Przecież w takich lokalach nie gotują jedzenia na kilka tygodni i potem odgrzewają, to by było przecież zupełnie bez sensu. Mama mojego TŻ razem ze swoją siostrą gotują właśnie w jednym z domów weselnych w mojej okolicy i często im pomagałam lub poprostu słyszałam wiele od niej. To prawda, ze gotowania nie zaczyna się w sobote rano, tylko w piątek z rana lub czwartek wieczorem, ale polega to na tym że kroi sie wcześniej warzywa czy mięso, wszystko przygotowuje żeby potem było szybciej. Np. krokiety szykują w piątek wieczorem (przekładają, zawijają), potem trzymają w lodówce i smażą przed samym podaniem. Są przeciez też potrawy, kótre gotuje się i tak wcześniej, np. gulasz, który właśnie powinien być długo gotowany.
Dlatego też nie wydaje mi się, żeby właśnie jakośc jedzenia w tym przypadku decydowała czy wybrać sale z kucharzem czy organizować tę sprawę osobno. Powinnaś raczej sie zastanowić co wyjdzie taniej i czy chcesz dodatkowo myśleć o zakupach itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
O rany justyna co Ty piszesz? Serio?????
Wystraszyłaś mnie teraz ogromnie?! Ale nie wiem czy na tym moim weselu tak będzie bo w tym lokalu tak jest , że to co zostanie to ja zabieram, więc mam nadzieję, że nic mrożonego z poprzedniego wesela nie będzie! Kurdę, jak będę jeszcze raz tam jechać to muszę to mieć na uwadze! |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamrożone z poprzedniego wesela? O ile wiem, to przecież jedzenie po weselu zabierają sobie młodzi (o ile tego kelnerzy nie rozkradną ![]()
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz słysze o czymś takim. Przecież zazwyczaj wszystko co zostaje z wesela zabiera się do domu (tak się większość umawia z lokalem) to co mają zamrażać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ale poruszenie się tu zrobiło o to mrożone jedzienie, z drugiej strony, to pewnie mają jakieś kontrole z Sanepidu wątpie, żeby Sanepid pozwolił na coś takiego lub nie zauważył takich przekrętów?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, ja się nie spotkałam z takim przypadkiem ,żeby mrozili jedzenie i później odgrzewali. I jestem pewna, że u mnie wszystko było świeże, bo byłam na sali w czwartek, wchodziłam przez kuchnię, i widziałam jak szykują potrawy
#2887 |
Raczkowanie
|
Wiem od osób, które mają lokale, że jest to dość powszechna praktyka bo kto liczy ilu gości zjadło pasztecika? poza tym z czasem coraz mniej dań gorących jest podawane bo z czasem liczba głodnych gości się wykrusza.
Napewno takie praktyki są w Leśnym Dworze i w dużej liczbie lokali gdzie na tygodniu jest restauracja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście nie ma restauracji na codzień w lokalu... to raczej taka typowa sala weselna tyle że z noclegami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest sporo lokali, gdzie potrawy są przygotowane zaraz przed weselem, a po weselu to co zostaje młodzi zabierają zawsze do domu, więc nie ma czego mrozić
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz słyszę o wcześniejszym przygotowaniu i zamrażaniu jedzenia na weselach. Nie wydaję mi się żeby właściciele lokali ryzykowali swoją renomę podając rozmrażane posiłki ,które zostały z poprzedniego wesela.Tym bardziej,że w takich lokalach raczej wyliczają mniej więcej ile czego zrobić,a to co zostaje oddają Młodym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Właściciele lub pracownicy starają się aby dla nich było jak najwięcej i nawet jeżeli w umowie masz zapisane 20 dag ciasta na osobę to już kupują 15 i są do przodu o 1/4 wartości ciasta. Dużo lokali tak zaryzykowało i nie wyszło na tym dobrz, przykładem jest Magnolia w Nowinach, która straciła bardzo dużo klientów i teraz dopiero po kuble zimnej wody poprawili jakośc i pojawiają się pojedyńcze pozytywne opinie na ich temat. Tak jak już wspomniałam Leśny Dwór stosuje podobne praktyki ale jeszcze nie wszyscy są tego świadomi i lecą na wypracowanej wcześniej opinii.
Ale pytałam was również czy warto mieć fajną salę z jedzeniem, które musi być na poziomie dopuszczalnym, czy lepiej super jedzenie w typowym lokalu weselnym? Proszę podawajcie nazwy lokali bo bardzo dużo osób szuka rozeznania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam wesele w Ambarasie na Dąbrowie i jeśli chodzi o wystrój wnętrza, jedzenie i właściciela to polecam. Trzeba tylko pilnować kelnerek, bo kradną jedzenie niestety. Ale jeśli uczuli się na to rodziców i będzie się ich pilnować, a po weselu od razu jedzenie spakuje (tak jak my) to nie ma większych problemów
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Jeśli ktoś wie jak tro wygląda u Kapucynów to piszcie proszę ![]()
#2894 |
Raczkowanie
|
Słyszałam że w okolicy września ustalane są liturgie na następny rok, wydaje mi się że musisz jak najszybciej odwiedzić kancelarię bo jest to dość oblegany kościół
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Już wam zazdroszczę, że wam się tak udało
![]() Magnolia tak jak pisałam po zimnym prysznicu poprawiła jakość usług. Mam nadzieę że lokal, który mi się tak bardzo podoba też się wyrobi w ciągu tych kilku miesięcy bo dopiero wystartowali i to w złą stronę. ![]() Dziękuje dziewczyny za opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Ile ludzi tyle opinii.Każdemu podoba się coś innego.Wielu osobom np.podoba się zamek w Sobkowie, a ja mam znajomą która tam była na weselu i wcale jej się nie podobało.Taka sama sytuacja jest z jedzeniem,jedni będą zachwyceni a inni stwierdzą ,że im nie smakuje. Jakie lokale Cię interesują? Same sale weselne,czy lokale gdzie się płaci od osoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się sala Leśna Biesiada i tam też mamy rezerwację, ale moi rodzice chcą przenieś wesele do Bartka w zagnańsku bo mają podobno lepsze jedzenie i już mam świra.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
GabrieloP, prześliczne fotki. Wyglądaliście cudownie, suknia rewelacja. Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Oniaczqu, gdyby chciało Ci się przejechać to polecam do spowiedzi proboszcza w parafii sw. Jana Chrzciciela pod Telegrafem. Spowiadaliśmy się u niego dwukrotnie, całość trwała moment, żadnych kazań i było baaardzo lajtowo choć właśnie spowiedzi najbardziej się obawiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
GabrielaP wyglądałaś prześlicznie ach jak ja Wam zazdroszcze tej pogody oby u mnie chociaż nie padało, jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego Na Nowe Drodze Życia
![]() Ja kupiłam dziś soki i napoje na wesele byłam w 2 hurtowniach porównać ceny i wkońcu kupiłam w makro, bo mieli najtaniej nawet 30 gr różnicy było np. na pepsi jak i innych napojach, przy tak dużej liczbie jaką się zamawia naprawdę robi to różnice. Dziś biegnę jeszcze na spotkanie z zespołem i kamerzystą, jak się uda to jeszcze po obrączki. Zamówiłam bukiet na bazarach i zapłaciłam 130 zł za wiązanke dla mnie dla świadkowej i za kwiatki do garniturów, dodatkowo dwa bukiety za 30zł bo u mnie w prafi się składa wiązanki do bocznych ołtarzy, muszę jeszcze jutro zamówić kwiaty na podziękowania dla rodziców niestety byłam z rodzicami i już nie dało rady ![]() Oj powiem Wam mam już dość tych przygotowań, jeszcze w domu taki bałagan aż mi się odechciewa, dodatkowo zmęczona jestem po panieńskim spałam zaledwie 4 godzinki i najchętniej poszłabym spać o niczym innym nie mazę ![]() ![]()
#2902 |
Zakorzenienie
|
Dagunia, kochanie na 100% dasz radę masz jeszcze troszkę czasu
![]() Już jak widzę masz soro załatwione... Widzę , że opłaciło się na bazarki jechać ? Pytałam kiedyś w kwiaciarki ile kosztują bukiety ślubne ... zanim zaczęłam tłumaczyć co i jak Pani szybko odpowiedziała że od 150 zł... |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
hmmm..... tak czytam te posty i czytam i jestem zdezorientowana...
Jeszcze przez pól roku mieszkam w Poznaniu a za tydzien jade z 5 dni na urlop w moje strony (okolice kielc) by zarezerwować jakaś sale na wesele.... czytam wasze posty i staram sie ustalic miejsca (czyt. sale) które warto w pierszej kolejnosci odwiedzic i popytac o terminy.... Pomóżcie mi i wymieńcie chociaż 3 - 4 miejsca w które warto zajrzeć w pierwszej kolejności... chciałabym by miejsce było ładne ale by jedzonko też by nie zaswiesc sie na jedzeniu... Dzięki Kochane..... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
Witam ! I bardzo dziękuję za życzenia
![]() jeśli chodzi o ten dzień to dziwnie błam wyluzowana. Rano byłam u fryzjera już o 8:30 u Pani Inna Serek ze Ślichowic trochę zeszło ale za to efekt widać,później biegiem o 10:20 do Pani Marty na makijaż zaszalałyśmy trochę z mocniejszym makijażem i muszę przyznać że to wszystko bez żadnych prób. Jak wróciłam to już było dużo gości wiec troszkę miałam ograniczone ruchy w domu. Około 13tej przyjechali Panowie oraz mój kuzyn fotograf i pojechaliśmy na zdjecia chciałam w Oblegoruk ale nie mielismy czasu i zrobiliśmy w ogrodzie i przy pałacu Biskupów. Błogosławieństwo około 15:40. Bramka tez łyła i przez to do koscioła zajechaliśmy pare minut później. Ślub przebiegło spokojnie mimo iż sie rozkleiłam przy przysiędze.Bardzo miło zaskoczyli mnie znajomi z pracy. Na weselu grała zespół Militar Band a na poprawinach DJ Piotr Głazdkowski który był rewelacyjny !!!!!!!. Tort był od Braci Janusz . Oj tam dziewczyny było cudownie wszystko poszło świetnie. Goście wychodząc mówili że swietnie się bawili. ![]()
#2905 |
Raczkowanie
|
Daysy, masz rację z salonem Anna. Ja co prawda zdecydowłam się na sukienkę z Celii ( 1150 zł ), ale do końca myślałam, którą wybrać. W Annie są bardzo przyzwoite ceny, a przy zapłacie pani bardzo często opuszcza kwotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz slysze o tym, zeby kucharki gotowaly duzo wczesniej, a potem jedzenie odmrazaly. To jakas paranoja. Watpie, zeby renomowane lokale pozwolily sobie na cos takiego. W pospiechu przed przyjsciem gosci nie zdazyliby przygotowac wszystkiego i na pewno goscie zaraz by to wyczuli.
trooskava ja ze swojej strony moge powiedziec o sali Bohema w Zagnansku. Czytalam mnostwo bardzo pozytywnych opinii. Mozesz tam jechac o kazdej porze-zawsze ktos jest kto otworzy Ci drzwi i wpusci na sale. Musze jednak przyznac, ze nie jest tez tanio, ale z drugiej strony nic Cie nie interesuje tylko alkohol-nawet tort jest w cenie.
#2907 |
Raczkowanie
|
palila
![]() ![]() ![]() GabrielaP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mam pytanie kiedy mieliscie plener? czy przed Msza czy po Mszy? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
GabrielaP śliczne zdjęcia, naprawde pięknie wygladałaś. Prosze napisz napisz cos więcej o weselu w Sosonowym Dworku, czy wszystko było w porządku, czy może jednak się na coś powinno się zwrócić wieszą uwagę??
troskava ja bym Ci poleciła zobaczyć Sosnowy Dworek w Sukowie - sala bardzo ladna, o jedzeniu i obsłudze tez słyszałam bardzo pozytywne opinie, myslę ze GabrielaP moze nam jeszcze zdac relacje.
#2909 |
Raczkowanie
|
AgaKcz - plener mieliśmy około godziny 13tej spokojnie 1,5godzinki wystarczyło a ślub mieliśmy o 16:30.Musicie pamiętać o błogosławieństwie TŻ i wasze wspólne .
moonikkaa - jeśli chodzi o Sosnowy Dworek to nie mam zastrzeżeń obsługa miła a my trochę nie wiedzieliśmy ile kupić owoców ale Pan Łukasz wszystko nam wyliczył tak że zostało nam tylko resztki . Jesli chodzi o sale to polecam. dagunia24- bede trzymać mocno kcuki żebyś miał też piękną pogodę.
#2910 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. moonikkaa widzę, że mamy wesele w tym samym dniu o tej samej godzinie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.