Scent Bar VI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 20:15   #2881
a8tpk
BAN stały

Dot.: Scent Bar VI

Wiecie może co to jest??? KLIK
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 20:21   #2882
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a8tpk Pokaż wiadomość
Wiecie może co to jest??? KLIK
presse-papiers to na moje byłby przycisk do papieru, ale w tym kontekście sama nie wiem.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 20:25   #2883
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
presse-papiers to na moje byłby przycisk do papieru, ale w tym kontekście sama nie wiem.
Trafiłem przez przypadek na ten przedmiot i jakoś nie daje mi spokoju... A ja z francuskiego poza Noir, Bois i paru innych to noga jestem
Choć może to jest przycisk do papieru... W końcu mógłby nim być, może bajer polega na tym że pachnie...
Stary 2008-11-26, 20:27   #2884
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Vesenko - ja nie odsuwam skórek Praktykowanie profesjonalnego manicure jest mi obce. A te dołki, to mają kształt punkcików, jakby ktoś szpilką ponakłuwał. No i są umieszczone w środkowej cześći płytki, a miejscami jeszcze wyżej

Beyourself - jaki jest adres wrocławskiej Quality?
W Sofitelu. To jest na ul. Św. Mikołaja 72, o ile dobrze pamiętam. Obok siedziby Avonu.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 20:31   #2885
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
W Sofitelu. To jest na ul. Św. Mikołaja 72, o ile dobrze pamiętam. Obok siedziby Avonu.
Wiem, gdzie to jest Jak kiedyś zawitam do Wrocławia, na 100% tam zajrzę

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 20:31   #2886
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Glamorous - co do aut, prawek i provisional.
W Anglii tylko wysylasz papier, ze chcesz to prawko i dostajesz. NIC nie zdajesz.
I dalej tak samo - jezdzisz z doswiadczonym kierowca, auto oznaczasz L.

Ja tak jezdze jak mi sie chce. Ale jak mi Ex steka, leka sie to mi sie nie chce.
Wole z instruktorem.

Ale dzis sobie jezdzilam - aczkolwiek parkowanie dalej czarna magia, chybil-trafil.

Poszlam sobie do knajpy wczoraj z chopokiem, gadka szmatka, nawet nie wiem o czym a ten pyta 'chcesz miec ze mna dziecko?'
patrze na niego i odbicie pilki 'a ty chcesz miec ze mna dziecko?'
S. sie zreflektowal i mowi 'no ale najpierw sie rozwiedz, pozniej znajdziemy mieszkanie, wiesz musimy myslec perspektywicznie'

ja tylko dodalam 'przez nastepne 4 lata nie planuje porodu wiec spoko'

Nastepnie kolejny jego wywod 'jeszcze nie rozmawialas z moimi rodzicami...' - wiec ja widzac na co sie zanosi odpowiedzialam tylko sakraktycznie 'Ty z moimi tez nie'

Aj tam starych poznawac...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 20:52   #2887
Zuziunia
BAN stały

Umówiłam sie do fryzjera na 12 grudnia, wracam do blondu mój tz narzeka trochę bo sie przyzwyczaił, a wcześniej ciemnych nie chciał..
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:27   #2888
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Spróbuj pochodzić po aptekach, może sprzedadzą Ci bez recepty BIOPAROX spray do nosa. Jest to świetny antybiotyk o działaniu miejscowym a nie ogólnym i jest świetny na takie przewlekłe zmiany. Też nie lubię chodzić do lekarza, i czasami uda mi się wyprosic w aptece .Życzę zdrówka
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
to moze w miedzyczasie chociaz zrob sobie inhalacje jakies- chociazby z wody z sola morksa lub olejki mentolowego- zeby to troche odetkac jakos.
wlasnie mnie tez odstraszaja perspektywy godzinnego wysiadywania w poczekalni, ale moze mozna sie jakos sensownie umowic- rano przed praca albo najwyzej urwac na chwilke z pracy? myls o sobie, nie chcesz sie rozlozyc na swieta...
Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość

Może masz infekcję w zatokach?
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Mendosito, kurczę, to wygląda na coś powazniejszego, niż katar. Zatoki? Infekcja bakteryjna, jak piszą dziewczyny...?
Lekarz oczywiście wskazany, a dla chwilowej ulgi polecam inhalacje.
Rumianek, zaparzyć z dodatkiem szałwii na przykład, albo meliski (mentol nie - może podrażnić Ci oczy) - wlać do michy, nachylić się, koniecznie przykryć głowę (razem z miską) ręcznikiem i wdychać. Ten ręcznik konieczny, bo chodzi o wygrzanie całych zatok, aż po czoło. Jest szansa na to, że się w ten sposób "odetkasz".
No i czapki się kłaniają - takie na czoło.
Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Moja siostra przez wiele lat, w zasadzie przez wszystkie m-ce w roku - rokrocznie - męczyła się ze skutkami...gronkowca w nosie, no może oprócz m-cy wakacyjnych (słońce wprowadzało toto w stan "uśpienia"). Ale czy to gronkowiec, to tylko lekarz może potwierdzić to w 100%
Jeśli mogę coś poradzić, to z ręką na sercu - olejek Olbas do inhalacji. Zawsze podchodziłam sceptycznie to tego typu rzeczy, ale on na prawdę działa. I ma piękny zapach (tylko trzeba przeżyć te pierwsze 3 sekundy, a najlepiej po prostu je odczekać, a potem już tylko się inhalować) Ja to robię przed snem. Pomaga
Dziękuję Wam wszystkim za rady. Zacznę od inhalacji i dam sobie, powiedzmy tydzień. Jeśli nic się nie zmieni- idę do lekarza. Zauważyłam też, że w godzinach porannych jest gorzej, po południu i wieczorem jest niemal normalnie. Całe szczęście, że na smak ani węch mi to nie wpływa.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 22:43   #2889
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Naprawdę? Dla mnie Ketonal to czasem jedyny ratunek...
To chyba ostatni z leków, jaki świadomie bym zażył Jeszcze nigdy nie bolał mnie żołądek równie mocno, jak po ketonalu właśnie Ale są osoby, którym nic a nic nie szkodzi

Btw - dawno temu, na zajęciach, siedzę i widzę, że kumpela wyciąga fiolkę ketonalu (dentysta przepisał). Pytam się jej "A żołądek cię nie boli?", na co słyszę "A wiesz, że tak"

Cytat:
Ja kiedyś na bardzo silny ból dostałam Tramal. Nigdy więcej.
Dlaczego? Na mnie tramal nie zrobił wrażenia - na kacowy ból głowy działał jak ibuprom max

A może 50mg to za mała dawka, żeby mieć "jazdy"

---

Jestem kompletnie nieprzygotowany na jutrzejsze zajęcia Podobnie jak większość roku. Kobieta wpada na "genialne" pomysły, a gdy okazuje się, że od dwóch miesięcy narzekamy na brak odpowiednich materiałów, stwierdza, że pewnie źle szukamy

I w ogóle telefon od kumpla mnie lekko wkurzył, zdołował 23 minuty monologu - jakim to on szacunkiem się cieszy w branży, jakich to on interesów nie kręci, jaka to przed nim świetlana przyszłość. No bo u mnie to pewnie tak samo, nuda i brak perspektyw na biznes Zaczyna mnie to drażnić, i broń Boże nie chodzi o zazdrość

A z pozytywnych rzeczy - doszło BLV Notte, dla mnie i siostry. Baaardzo udany strzał w ciemno
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 22:46   #2890
a8tpk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Jestem kompletnie nieprzygotowany na jutrzejsze zajęcia Podobnie jak większość roku.
Ja też. Jutro na szczęście same wykłady...
Cytat:
A z pozytywnych rzeczy - doszło BLV Notte, dla mnie i siostry. Baaardzo udany strzał w ciemno
Gratuluję... Mnie w tym tygodniu jeszcze nic nie doszło poza dwoma próbasami.

Nola
za próbasy, dziś odebrałem
Stary 2008-11-26, 22:50   #2891
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
To chyba ostatni z leków, jaki świadomie bym zażył Jeszcze nigdy nie bolał mnie żołądek równie mocno, jak po ketonalu właśnie Ale są osoby, którym nic a nic nie szkodzi
No mnie po Ketonalu przestaje boleć Ale to tak jest, że co organizm, to inna reakcja - ze zwykłych leków to dla mnie Ibuprom tylko, a Apap to mogę jeść prawie jak cukierki - reakcji nie ma żadnej. Z kolei moja Mama - tylko Apap.

15 minut walczyłam z nagrywarką, bo TŻ przestawił na inne wejście sygnału i nie wiedziałam jak przywrócić nagrywanie z dekodera, a nie z anteny
Stary 2008-11-26, 22:51   #2892
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:

Nola
za próbasy, dziś odebrałem
To superancko, miłego testowania

Gryksiu, a u Ciebie ciagle nic...?
Stary 2008-11-26, 22:55   #2893
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

[quote=Eenax;9871410]princeska69: Masz u Mnie ogromnego PLUSA. Maklo jest osob ktore potrafią sie przyznac ze to z ich winy cos nie poszło. Wszystkie przypadki jakie do tej pory znałam zawsze twierdziły ze instruktor sie na nie uwzioł i od poczatku chciał je oblec i szykał pretekstu. quote]

ja czulam sie tak jak mowisz na poprzednim egzaminie, ale sadze, ze mialam do tego prawo. Wkoncu nawet kultura wymaga pewnych rzeczy, a ja uslyszlam miedzy innymi, ze jestem blondynka a takie kobiety jezdzic nie powinny.
Wczorajszy egzaminator byl przesympatyczny, a to, ze oblalam to tylko dodatkowa godzina jazd i moze na nastepnym egzaminie wreszcie bledu nie popelnie. Nie bede sciemniac, moja wina i tyle

Cytat:
Strasznie schodzą mi ostatnio skórki koło paznokci - mam paskudne zadziorki, praktycznie gdzieniegdzie ranki: Smaruję ręce non stop - nie za bardzo pomaga.( Czy to brakuje witaminy A? Biorę już drugie opakowanie Belissy Hydro i nie wiem czemu mi się tak dzieje Wprawdzie ten specyfik nie zawiera witaminy A, ale ma za zadanie mocno nawilżać od środka. A tu taki Zonk

Dodatkowo porobiły mi się jeszcze takie "dołki" wgłębienia w płytce, mają kształt kropek. Nigdy czegoś takiego nie miałam.

Madzik mam bardzo fajne olejki do skorek, jakbys chciala to zrobie Ci odleweczki Mi zawsze pomagaja. A co do tych dziurek, to moze czegos brakuje Twojemu organizmowi. Czytalam, ze takie nierownosci powstaja na skutek niedoboru witamin, substancji mineralnych albo bakterii.
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 23:03   #2894
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Madzik mam bardzo fajne olejki do skorek, jakbys chciala to zrobie Ci odleweczki Mi zawsze pomagaja. A co do tych dziurek, to moze czegos brakuje Twojemu organizmowi. Czytalam, ze takie nierownosci powstaja na skutek niedoboru witamin, substancji mineralnych albo bakterii.
Princessko - dziękuję ci bardzoale spróbuję postosować to co mam - czyli macerat z kasztanowca. Po poście sharlottka, wcierałam go w ciągu wieczora kilkakrotnie i już czuję lekką ulgę Że też wcześniej na to nie wpadłam, tylko męczyłam się ze zwykłymi kremami do rąk

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 23:06   #2895
a8tpk
BAN stały

Cytat:
.
Wczorajszy egzaminator byl przesympatyczny, a to, ze oblalam to tylko dodatkowa godzina jazd i moze na nastepnym egzaminie wreszcie bledu nie popelnie. Nie bede sciemniac, moja wina i tyle
Hmm... Ja kilka razy oblałem- z mojej winy fakt... W końcu zdałem i popełniłem o wiele więcej błędów niż wcześniej. Prawda jest taka, że oni muszą zarobić...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 23:17   #2896
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ja też. Jutro na szczęście same wykłady...
Uwielbiam wykłady Siedzę wtedy z kumplem całkiem z tyłu, opowiadamy absurdalne głupoty i tylko nagła cisza i wzrok całej sali utkwiony we mnie mówią mi "Nie śmiejesz się tak cicho, jak sądzisz"
Cytat:
No mnie po Ketonalu przestaje boleć
Żołądek?!

Cytat:
Ale to tak jest, że co organizm, to inna reakcja - ze zwykłych leków to dla mnie Ibuprom tylko, a Apap to mogę jeść prawie jak cukierki - reakcji nie ma żadnej. Z kolei moja Mama - tylko Apap
U mnie najlepiej sprawdza się ibuprom No ale nie miewam też żadnych "ekstremalnych" buli (-ów? )

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Gryksiu, a u Ciebie ciagle nic...?
Cicho i pusto jak na akermańskich stepach
Stary 2008-11-26, 23:40   #2897
princeska69
BAN stały

Cytat:
Princessko - dziękuję ci bardzoale spróbuję postosować to co mam - czyli macerat z kasztanowca. Po poście sharlottka, wcierałam go w ciągu wieczora kilkakrotnie i już czuję lekką ulgę Że też wcześniej na to nie wpadłam, tylko męczyłam się ze zwykłymi kremami do rąk
Nie ma za co jakby co smaruj priv

Cytat:
Hmm... Ja kilka razy oblałem- z mojej winy fakt... W końcu zdałem i popełniłem o wiele więcej błędów niż wcześniej. Prawda jest taka, że oni muszą zarobić...
wiesz co, gdyby sie tak zastanowic to oni codziennie maja tylu nowych zdajacych, ze wcale nie trzeba oblewac, aby oni zarobili. jest na pewno jakas czesc egzaminatorow nastawionych na bycie wrednymi, ale sa tez tacy, ktorzy maja naprawde ogromne checi aby ltps zdal. Wkoncu sa tylko ludzmi
Stary 2008-11-26, 23:54   #2898
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Żołądek?!
Wszystko
Stary 2008-11-26, 23:57   #2899
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Z tym, że nie płaczę, żartowałam oczywiści. Płaczem odreagowuję wszystko - oczywiście nie przy ludziach i nie publicznie. Ale jak już jestem sama, wypłakać się na maksa muszę. To, jak wiadomo, rozładowuje napięcie, stres, przykrości.
chyba lepiej tak, niż męczyć się gdzieś w środku ze sobą

Cytat:
Uwielbiam wykłady Siedzę wtedy z kumplem całkiem z tyłu, opowiadamy absurdalne głupoty i tylko nagła cisza i wzrok całej sali utkwiony we mnie mówią mi "Nie śmiejesz się tak cicho, jak sądzisz"
no mi tak właśnie teraz brakuje towarzystwa do posyłania sobie karteczek, albo pisania absurdalnych komentarzy do notatek - moim zdaniem to jedne z najfajniejszych aspektów przebywania na lekcjach/zajęciach

a na tych moich londyńskich studiach wszyscy tacy anonimowi, brakuje mi tzw. "ekipy"
Cytat:
Cicho i pusto jak na akermańskich stepach

czy to normalne, że bedąc w związku [poważnym, długim] śnią mi się inni mężczyźni i że hm...nie mam nic przeciwko temu? powiedzcie mi, że zakochani też się nudzą i że nie jestem okropną egoistką... bo już nie wiem co mam o tym myśleć.

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 00:01   #2900
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jeszcze tu napisze MILEGO KONCERTU!
Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Sabbath: udanej zabawy na koncercie
Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Sabbath ! życze superowej zabawy! To zespół mojej młodości, też bym posłuchała,ale na takim zadupiu to o kulturę trochę trudno.
Princesko, Eenax, Edyto - dziekuję Wam bardzo.
Przeczytałam przed, zastowałam się do rad i... Koncert był FENOMENALNY!
Nagłośnienie, selekcja dźwięku, forma kapeli, dobór utworów - cudo.
Zagrali to, co sobie wymarzyłam, choć wcześniej nie grywali tego kawałka:
I Turned To Stone

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ale ci dobrze Sabb z tym koncertem...ale pozazdroscisz jak powiem ze moja osobista przyjaciolka byla na 2 koncertach wielkiej Lisy H (wprawdzie we wrzesniu to bylo i czekala na wejscie 2 godziny ale coz liczy sie efekt koncowy)? wlasnie ja molestuje o przegranie mi plytki ludzie kochani zdycham z nudow w tej pracy
Heh... My tu mamy na Wizazu szczęściarę, która widziała (i słyszała) Lisę osobiście więc zostanę raczej brzy zazdroszczeniu osobiście Aragonte (miałam w ręku bilet ), zamiast dobijać się zazdroszczeniem pośrednio Twojej kolezance.
A tak serio - Budgie to pierwsza kapela, jakiej w życiu słuchałam, to dzięki nim zeszłam na droge ostrej muzy, mam ich wszystkie albumy (z ostatnim, wydanym po reaktywacji włącznie), zaraziłam miłością do nich własnego męża oram mnóstwo innych osób... Budgie ma miejsce w moim sercu na wieki wieków i jeszcze dłużej.
Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Jak już jest mowa o "nosach, to ja tez jestem w grupie osob ktore powinny z soba cs zrobić. Od kilku dni co "wydmucham nos" to mi sie krew puszcza. Badania krwi zrobiłam i wyniki mam normalne. Zastanawiam sie jaka moze byc tego inna przyczyna. Bo ćisnienie mam niskie wiec nie z powodu podwyzszonego cisnienia.
Eenax, ja tez stawiam na delikatne naczynka krwionośne.
Zawsze miałam tendencje do pękania (naczyniek, nie samej siebie), a po ciąży przez parę lat było jeszcze gorzej. Wystarczył sen w suchym pomieszczeniu i budziłam się usmarowana krwią - nawet siąkać nie musiałam.
Polecam witaminę K i nawilżacz powietrza.
Cytat:
To ja się uśmiecham o marki, bo ostatnio to do szpilek nie mam szczęścia - same takie tylko "do siedzenia"... (No dobra, Manolo nie próbowałam, ale nie będę, bo wolę kupić 2-3 flaszki perfum za tą cenę )
Annmarie - Ryłko ma bardzo wygodne buty - mnie łazi się jak w papciach nieomal. Druga firma, której nawet 10 cm szpilki noszę bez treningu po kilkanaście godzin bez bólu to Graceland. Taniocha niesamowita - za 80 zeta można już kupić dwa buty , ale ani trwałość, ani wzornictwo nie ustępuje trzy razy droższym. Choć Blachnika tez jeszcze nie miałam.

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Ja za duży leń jestem na typową parówkę i inhaluję się tak, że do dużego kubka, tzw. kubasa, wlewam wrzątek, do tego trzy kropelki Olbasa i...już - wkładam nos do środka.
Na zatoki to lepiej jednak wygrzać się aż po czoło.

Cheer, czy dotarły próbki?
Cytat:
A teraz się pochwalę - byłam dziś we wrocławskim Quality. Ile skarbów! Pachnę przepięknie (nie licząc nieopatrznie psikniętego Fougere Bengale - o ludzie, aż mnie mdli). Obsługa (młoda kobieta) bardzo miła, sympatyczna, fachowa. Widać, że ją dobrze wyszkolili. Razi tylko używanie przez Panią słowa "perfum", ale naprawdę, ogólne wrażenie jest tak miłe, że można jej to wybaczyć. No, to już wiem, gdzie będzie wpadać przez najbliższe tygodnie - wszak nie przetestowałam jeszcze wszystkich zapachów.
Na mnie tez obsługa w Quality zrobiła ostatnio dobre wrażenie (choć dla odmiany w Warszawie). My na obsłudze też chyba, bo pani powiedziała: Ale panie maja nosy, że tak to wszystko czują.

Cytat:
Ja miałam zasadę, że na ciekawe chodziłam i słuchałam, a nieciekawe opuszczałam wychodząc z założenia, że prowadzący sam jest sobie winien.
Kiedy pytał, dlaczego nie chodzę, odpowiadałam szczerze, że samodzielna nauka jest skuteczniejsza i ciekawsza - proszę sprawdzić, jesli pan ma ochotę.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-11-27 o 00:31
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 00:19   #2901
ragutka
Zakorzenienie

Madziczko - w razie czego spróbuj jeszcze olejku rycynowego do wcierania w skórki. Jeśli tylko cierpliwie sie to robi przez jakiś czas - naprawde czyni cuda.
Stary 2008-11-27, 02:06   #2902
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Dostaje rozstroju zoladku z nerwowZa 12h czeka mnie egzamin praktyczny na prawo jazdyJuz 2 raz bede zdawacZA 1 razem jadac na luku do tylu przejechalem pacholek i tyczke i mialem automatycznie egzamin przerwany i to byla oczywiscie moja wina za pozno zaczalem skrecac kolamoj egzaminator byl fantastycznyMam nadzieje ze teraz na takiego trafie tezJeszcze o 8 rano czekaja mnie 2,5 godziny ktore sobie dokupilem luzem.A potem to juz life mnie czekaSpac nawet nie moge....
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 06:18   #2903
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego? Na mnie tramal nie zrobił wrażenia - na kacowy ból głowy działał jak ibuprom max

A może 50mg to za mała dawka, żeby mieć "jazdy"
Ja mam niskie ciśnienie i po Tramalu obudziłam się w nocy bez czucia w ręce i nodze, ale za to z wątrobą. Nigdy, przenigdy więcej, choćby bardzo bolało.

Miłego dnia wszystkim. I gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 07:00   #2904
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Fajnie byloby tez, gdyby tak jak mowilas powstalo podforum z naszymi pachnacymi wymianami.
Może uda się kiedyś zrealizować, trzeba by przedstawić pomysł moderatorkom i zapytać Wizażanki co o tym myślą.
Pod-fora:
- Wspólnozakupowe
- Wymiankowe (próbki, odlewki, może końcówki,używki?)
- zloty/sabaty (chociaż tych wątków nie jest tak dużo)

Odnośnie zdawania na prawo jazdy, wczoraj usłyszałam rozmowę ojca z jakimś znajomym przez telefon " Syn zdał na osobowe za pierwszym razem, na ciężarowy też, z przyczepą za drugim czy trzecim, na autobus ..., a córka to nie jeździ samochodem, zdała za pierwszym razem, ale to po prostu dlatego że szczęście miała". Wydawało mi się że przywykłam do tego, ale jednak boli.
Zresztą nerwy mi wczoraj puściły, wracam do domu, wymienił mi oświetlenie w pokoju, a tamto poprzednie tak lubiłam, założył lampę która zwisa z sufitu na dobre 50cm, przy moim mikrym pokoju dodatkowo optycznie obniżyło pomieszczenie. Moje zdanie się nie liczy, bo jemu poprzednie się nie podobało

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 07:12   #2905
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Btw - dawno temu, na zajęciach, siedzę i widzę, że kumpela wyciąga fiolkę ketonalu (dentysta przepisał). Pytam się jej "A żołądek cię nie boli?", na co słyszę "A wiesz, że tak"
Ale kobiety są bardziej wytrzymałe na ból. Może bez ketonalu boli ją jeszcze bardziej? Albo działa tu inna "metoda": boli ją np. głowa, zażywa lek, zaczyna ją boleć brzuch, więc zapomina o bólu głowy. Niektórzy to stosują, wierz mi.

Cytat:
Annmarie - Ryłko ma bardzo wygodne buty - mnie łazi się jak w papciach nieomal. Druga firma, której nawet 10 cm szpilki noszę bez treningu po kilkanaście godzin bez bólu to Graceland. Taniocha niesamowita - za 80 zeta można już kupić dwa buty , ale ani trwałość, ani wzornictwo nie ustępuje trzy razy droższym. Choć Blachnika tez jeszcze nie miałam.

Na mnie tez obsługa w Quality zrobiła ostatnio dobre wrażenie (choć dla odmiany w Warszawie). My na obsłudze też chyba, bo pani powiedziała: Ale panie maja nosy, że tak to wszystko czują.
Zgadzam się co do Ryłko i Graceland, bardzo wygodne. Dodam jeszcze, że najbardziej komplementowana byłam za tanie jak barszcz botki Graceland właśnie, więc wzornictwo idzie tu w parze z jakością (i w trójkącie z ceną). Polecam jeszcze bardzo szpilki Fantasy Shoes (ja zamawiałam przez internet, ale są dostępne też w sklepach stacjonarnych - choć nie wiem gdzie) - cena przystępna, buty przepiękne (nie licząc kilku modeli-dziwaków) i naprawdę superwygodne.

Pani z Q. tak o nas niestety nie powiedziała (z koleżanką byłam), przynajmniej na razie. Naprawdę było bardzo miło i fachowo. Jaka to cudowna odmiana po tych wszystkich Sephorach i Douglasach, gdzie panie konsultantki nie potrafią nawet prawidłowo wymówić marki perfum, nie mówiąc już o fachowym doradzeniu. W środku naprawdę zapomina się o upływającym czasie i można siedzieć i siedzieć, testować i testować... Aha, niestety minusem jest to, że we Wro nie ma kart klubowych i zniżek, chyba że przy okazji jakichś promocji. Przynajmniej na razie, nie wiadomo, jak to się kiedyś rozwinie.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:08   #2906
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Cheer, czy dotarły próbki?
Ojej, nie, jeszcze nie dostałam
Może dzisiaj
Stary 2008-11-27, 08:13   #2907
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Dostaje rozstroju zoladku z nerwowZa 12h czeka mnie egzamin praktyczny na prawo jazdyJuz 2 raz bede zdawacZA 1 razem jadac na luku do tylu przejechalem pacholek i tyczke i mialem automatycznie egzamin przerwany i to byla oczywiscie moja wina za pozno zaczalem skrecac kolamoj egzaminator byl fantastycznyMam nadzieje ze teraz na takiego trafie tezJeszcze o 8 rano czekaja mnie 2,5 godziny ktore sobie dokupilem luzem.A potem to juz life mnie czekaSpac nawet nie moge....
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Może uda się kiedyś zrealizować, trzeba by przedstawić pomysł moderatorkom i zapytać Wizażanki co o tym myślą.
Pod-fora:
- Wspólnozakupowe
- Wymiankowe (próbki, odlewki, może końcówki,używki?)
- zloty/sabaty (chociaż tych wątków nie jest tak dużo)

Odnośnie zdawania na prawo jazdy, wczoraj usłyszałam rozmowę ojca z jakimś znajomym przez telefon " Syn zdał na osobowe za pierwszym razem, na ciężarowy też, z przyczepą za drugim czy trzecim, na autobus ..., a córka to nie jeździ samochodem, zdała za pierwszym razem, ale to po prostu dlatego że szczęście miała". Wydawało mi się że przywykłam do tego, ale jednak boli.
Zresztą nerwy mi wczoraj puściły, wracam do domu, wymienił mi oświetlenie w pokoju, a tamto poprzednie tak lubiłam, założył lampę która zwisa z sufitu na dobre 50cm, przy moim mikrym pokoju dodatkowo optycznie obniżyło pomieszczenie. Moje zdanie się nie liczy, bo jemu poprzednie się nie podobało

Moze pogadaj z tata, a jak nie Ty to mama, bo on sobie pewnie nawet sprawy nie zdaje z tego jak Cie wkurza? Moj tata mial kiedys nawyk planowania nam czasu. On uwielbia wycieczki, ale to czy my tez, sie nie liczylo. Tak np. Wilanow zwiedzilam w swoim 18 letnim zyciu 14 razy ale potem mama mu wypersfadowala, ze nie tylko to czego on chce sie liczy. I teraz mowi : "Moze bysmy gdzies pojechali"
Stary 2008-11-27, 08:22   #2908
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Łomamo Na samą myśl dostaję bólu żołądka. Brałem ketonal dwa razy w życiu, jedną tabletkę. Nie powtórzę już tego błędu
Nie zarzekaj się. Są takie bóle, że weźmiesz co Ci dadzą, byleby pomogło.

Cytat:

Naprawdę? Dla mnie Ketonal to czasem jedyny ratunek. Co kilka miesięcy mam (w ramach kobiecych przyjemności) 2-3 dni takie, że trudno mi się wyprostować. Ibuprom, który na codzień pomaga mi w każdym innym bólu (nie ma tego wiele, ale jak już, to skutkuje), w tym czasie jest beradny. I cała reszta też - Ketonal był dla mnie odkryciem 8 lat temu. Wiem, że nie jest najzdrowszy, ale pocieszam się, że używanie go w ilości 3-4 tabletek 2-3 razy w ciągu roku nie zabije mnie...
Dla mnie, to jedyny lek, który uśmierza bardzo silne bóle głowy.

Cytat:
Ja kiedyś na bardzo silny ból dostałam Tramal. Nigdy więcej.
Tramal jest silniejszym lekiem niż Ketonal. Po Tramalu, to podajemy już tylko narkotyki. U niektórych osób wywołuje dziwne zachowania.

Cytat:
Mój żołądek mimo, że od 25 lat leczony na nawracającą chorobę wrzodową, całkiem dobrze znosi Ketonal. Czasami biorę Profenid ( to taka niby łagodniejsza wersja Ketonalu - wersja lekarzy )

Cytat:
No mnie po Ketonalu przestaje boleć Ale to tak jest, że co organizm, to inna reakcja - ze zwykłych leków to dla mnie Ibuprom tylko, a Apap to mogę jeść prawie jak cukierki - reakcji nie ma żadnej. Z kolei moja Mama - tylko Apap.
Dla mnie Apap to też jak cukierki - nie pomaga.

Cytat:
Trzymam mocno

Dziewczyny, przypominam się z pytaniem. Proszę powiedzcie, że wiecie, jak Guerlain koduje perfumy z tego roku
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:37   #2909
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
no mi tak właśnie teraz brakuje towarzystwa do posyłania sobie karteczek, albo pisania absurdalnych komentarzy do notatek - moim zdaniem to jedne z najfajniejszych aspektów przebywania na lekcjach/zajęciach
No nie?

Cytat:
Ja miałam zasadę, że na ciekawe chodziłam i słuchałam, a nieciekawe opuszczałam wychodząc z założenia, że prowadzący sam jest sobie winien.
Kiedy pytał, dlaczego nie chodzę, odpowiadałam szczerze, że samodzielna nauka jest skuteczniejsza i ciekawsza - proszę sprawdzić, jesli pan ma ochotę.
No właśnie - ciekawe wykłady to co innego Jestem wówczas maksymalnie skupiony, mam poważną minę i utrzymuję kontakt wzrokowy z wykładowcą Ale takie, na których co pięć minut spoglądasz na zegarek - no wtedy trzeba sobie jakoś czas zapełnić

Cytat:
Dostaje rozstroju zoladku z nerwowZa 12h czeka mnie egzamin praktyczny na prawo jazdyJuz 2 raz bede zdawac

Cytat:
Ja mam niskie ciśnienie i po Tramalu obudziłam się w nocy bez czucia w ręce i nodze, ale za to z wątrobą. Nigdy, przenigdy więcej, choćby bardzo bolało
Łomatko!

Cytat:
Ale kobiety są bardziej wytrzymałe na ból. Może bez ketonalu boli ją jeszcze bardziej? Albo działa tu inna "metoda": boli ją np. głowa, zażywa lek, zaczyna ją boleć brzuch, więc zapomina o bólu głowy. Niektórzy to stosują, wierz mi.
Niektórzy są też zrównoważeni emocjonalnie

---

Ja już mam weekend A wszystkim pracującym i uczącym się życzę przyjemności
Stary 2008-11-27, 08:50   #2910
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Teza, trzymam , powodzenia!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości