|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-03-31 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Przyczajenie
|
i ja niestety wstydzę się jeść przy innych..
![]() ale patrze tak na Wasze jadłospisy na P i czuje, że powoli..powoli.. uda mi się wyjść z tego bagna ED i przytyć dla własnego zdrowia ![]()
start back at this life! ![]() Edytowane przez ingaa Czas edycji: 2009-03-31 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski z Piątnicy 5 % tłuszczu 100 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3 rzodkiewki, II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego (zjadłam 1/2 tej porcji,gdyż podzieliłam się z córką), Obiad godz. 15.30: kawałek ok. 20 dag świeżego dorsza doprawionego lekko solą jodowaną i pieprzem cytrynowym ,posypanego koperkiem,usmażonego na patelni na oleju słonecznikowym +dużo sałatki greckiej z kapustki pekińskiej z surową czerwoną papryką,pomidorkami,ogórk ami konserwowymi,oliwkami i serem FETA doprawionej bazylią,oliwą z oliwek i skropionej sokiem wyciśniętym z cytryny (PYCHA!!!), Podwieczorek 19.30: 3 łyżki ryżu brązowego (po ugotowaniu) + surowa kapustka kiszona(dość duża porcja ,bo była pyszna) Kolacja będzie o 22.00 : 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza 0 % tłuszczu ,tj. 100 g Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Zauważyłam u siebie niepokojące symptomy, niby od 3 tygodni zwiększam dawkę kalorii wychodząc z diety ale chyba się troche oszukiwałam, panicznie boje się przytyć. Proszę o ocenę mojego jadłospisu U/W (jeszcze 200kcal brakuje mi do zapotrzebowania) bo już sama nie wiem czy jem za mało czy za dużo...
Ś: 2 kromki razowca każda z plastrem sera żóltego fit i szynki z kurczaka, pomidor 2Ś: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana i mandarynki z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego O: 80gr makaronu pełnoziarnistego z sosem z pomidorów i bazyli P: 15 orzechów laskowych K: kromka razowca z szynka, jajko na miękko, ogórek Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, gubię się... ![]() Edytowane przez Gipsy Czas edycji: 2009-03-31 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() widzę, że polubiłaś owsiankę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Izulek nic nie szkodzi ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-03-31 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: zauważyłam, że dziewczynom się nie podobało, ale uważam, że jest lepiej, bo żaden posiłek nie opuszczony wymówkami ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-03-31 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Według mnie całkiem, całkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
choco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Truuuskawek - dziękuję za ocenę, wszytko co mówisz to prawda ale zdałam sobie sprawę z nieprawidłowości swojego myślenia i będę się starła być bardziej konsekwentna w dodawaniu kalorii, obiecuję. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Mowicie ze nie ma zmian?? ![]() Bo mi sie wydawalo ze jednak cos drgnelo, np.zawsze jadalam bardzo male kotlety, a wczoraj byl calkiem spory, a co do wiesniakow, to czasami jadalam nawet po 4 dziennie, a wczoraj tylko 2, ale i tak postaram sie jeden z nich zastapis czyms innym.Dziekuje za ocenki, pozdrawiam ![]()
![]() |
#2896 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() S 100 g twarogu zmiksowany z garscia mrozonych jezyn,pol banana,lyzka otrebow sojowych i lyzka blonnika,zielona herbata, kawa inka z mlekiem II tortilla posmarowana chudym serkiem z salata,4 plasterkami szynki chudej z indyka, plasterkiem chudego serka, ogorkiem konserwowym lunch salatka z tofu 100g,mieszanki fasolek 100g,papryki czerwonej, jajko na twardo, redbull bez cukru przekaska male jablko i 2 lyzki masla orzechowego (dla NNkT ![]() kolacja burger sojowy i 200 g gootwanej fasolki
#2898 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje U I śniadanie płatki owsiane na mleku 3% z garścią orzechów włoskich i łychą siemienia lnianego + graham z pastą łososiową posypane szczypiorem i cebulą + filiżanka czarnej kawy, kubek zielonej II śniadanie 2 grahamy z pasztetem i plastrami rzepy+ jabłko + inka Podwieczorek drożdżówka ze serem i kruszonkom, sok marchwiowy jednodniowy Późny obiad makaron świderki z toną szpinaku z jajkiem i czosnkiem + kubek kefiru Kolacja planuję: sałatka z pomidora, cebuli i papryki, 2 kotlety sojowe ( a może i więcej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Przyczajenie
|
wczorajsze R (ucze się dopiero poprawnej redukcji
![]() 'kisiel' z łyżki siemienia I: (nietypowo troszke) 100g makaronu z musem jabłkowo-cynamonowym [ajj dzieciaki potrafią kusić ![]() II: 2 kromki razowca z plastrem wędliny, warzywami, kawka przed obiadem: kilka łyżek zupki takiej dziecięcej z kaszą III: ryba na parze z masąąą (jak zwykle) warzyw po obiedzie: kawałek chałki szacuje że ok. 80g ![]() ![]() IV: jabłko, mała pomarańcza, marchewka ( ![]() V: troszke makreli tak na kromke razowego chlebka.. i do tego sałata, rzodkiewka, cały pomidor jednym słowem chyba zawaliłam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() alez jestem zaskoczona komentarzami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
Śniadanka faktycznie są te same,a to dlatego,że lubię owsianeczkę z warzywami i otrębami,w miarę tego co zakupiłam zmieniam warzywka,dodaję albo rzodkiewki,albo pomidorek,albo ogórek , albo surową paprykę.Uwielbiam tez sałatkę owocową,dlatego jadam ją na II sniadanie,gdyż po południu nie powinno się już jeść owoców.Obiady i podwieczorki zmieniam,natomiast późna kolacja jest zawsze ta sama-chudy twaróg.Czy to źle???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
JA wlacze z waga juz mam 10 kg na minusie, jeszcze 2 i bedzie fantastycznie.
Moje R Wczoraj I sniadanie owosianka bez dodatkow i czarna kawa II jogurt (60kcl) Lunch Kanapeczka z chleba razowo słonecznikowy, plasterek szyneczki, salaty i ogorka Zakaska truskawki i winogrono Obiad Krupnik Podwieczorek przed cwiczeniami koktajl proteinowe Zakaska ogorek zielony Dzis plan I Sniadanie platki blonnikowe II jogurt Lunch ryz brazowy z kurczakiem i warzywami Grejfrut Obiad pulpeciki z indyka z warzywami Podwieczorek przed cwiczeniami koktajl proteinowe Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-04-01 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam takie male pytanie odnosnie jedzenia : ile dzinnie mozna zjesc marchewki zeby nie przesadzic ? bo boje sie ze robie sie pomaranczowa
![]() przepraszam ze w tym watku ale nie wiedzialam gdzie to napisac . moze npini iza_wiosenna mi pomoze ? ![]()
#2906 |
Rozeznanie
|
wczorajsze R z prośba o ocenę..
1 sniadanie...jajko na miękko,kanapka razowca z chudą szynką,2 plasterki ogórka.. potem okolo 10 jogobella malinowa i jablko okolo 13..poł miseczki żurku okolo 19 tortilla z mieskiem drobiowym-ciasto nalesnikowe plus surowki i sos salsa.. Bardzo zle? |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Moje R z powolną tendencję do U...
ale jeszcze troszkę... 7:30 - ok 120g jogurtu naturalnego z ok 50g serka homo naturalnego, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, łyżka dżemu słodzonego fruktozą, jabłko; czerwona herbata 11:00 - grahamka (z sezamem, kminkiem i słonecznikiem) z grubym plastrem chudego białego sera, 2 plastrami wędliny drobiowej i rzodkiewką 14:00 - mała grahamka z pasztetem sojowym z koperkiem, kilka kawałków papryki czerwonej 17:30 - duuużo szpinaku podduszonego na maśle, jajko sadzone i parówka drobiowa usmażone na oliwie z oliwek ok 20:00 - będzie puszka tuńczyka wsw z kilkoma orzechami nerkowca i papryką 2 litry wody niegazowanej... i jak ![]()
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
JAK ZWYKLE PROSZE O OCENE
![]() RRRRR! śniadanie: jajecznica z warzywami i polowa malej ciemnej buleczki 2 sniadanie: Corny, Activia obiad: escalopki w sosie serowym, kalafior podwieczorek: makaron durum ze szpinakiem i czosnkiem kolacja: serek wiejski z warzywami i 2 plasterkami chudej szyneczki + woda, zielona herbata, chrom ![]()
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() śniadanko: pół serka wiejskiego light z 2 łychami musli z kokosem+ wkrojone pół jabłka. Herbata zielona z łyżeczką miodu. II śniadanko: pół jabłka zalane serkiem homo waniliowym. obiadek: potrawka z ryżu, kukurydzy, fasolki szparagowej, fasoli czerwonej, marchewki i pory podwieczorek: 3 gałki lodów waniliowych (czasem jem lody zamiast jednego posiłku, gdy wiem, że bez czaegoś słodkiego nie wytrzymam. Łatwo są trawione ![]() kolacja: kromka chleba chrupkiego WASA żytniego z serkiem Almette + pół puszki tuńczyka i gryz parówki od Taty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.