Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 20:14   #2881
klatka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez wisienka90 Pokaż wiadomość
BARDZO PROSZE O OCENE
RRRRRR
śniadanie: otręby z mlekiem, twaróg z jagodami, Activia, zielona herbata Ok
II śniadanie: garstka orzechów, pół jabłka, BERLISO Berliso odpada, łączysz węgle z tłuszczem.
obiad: pół piersi z kurczaka smażonej na oleju słonecznikowym, sałatka ze świeżych warzyw Ogólnie ok ale bardzo mało.
podwieczorek/kolacja: twaróg z jogurtem naturalnym, jagodami i malutka garstka płatków "Just Fit", Activia Za dużo węgli jak na kolację. Owoce powinnaś zjeść w pierwszej części dnia (i tam już je jadłaś). W kolacji powinny być warzywa. A najlepiej żeby były w każdym posiłku. U Ciebie jest ich mało. Podwieczorek i kolacja powinna być zjedzona osobno bo za mało posiłków wychodzi, spowalniasz metabolizm. Zjedz jeszcze białkową kolację.
Oceniłam.

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:16
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:23   #2882
ingaa
Przyczajenie

i ja niestety wstydzę się jeść przy innych..
ale patrze tak na Wasze jadłospisy na P i czuje, że powoli..powoli.. uda mi się wyjść z tego bagna ED i przytyć dla własnego zdrowia

start back at this life!

Edytowane przez ingaa
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:25
ingaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:29   #2883
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość
moje R (?)

I: 2 kromki chleba razowego z plasterkiem jakiejś wędliny, fuuuraaa warzyw tradycyjnie, inka
II: kromka chleba j.w z sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewkami, jabłko
III: 1/2 woreczka ryżu brązowego + świeże surowe warzywa (pekińska, sałata, rzepa, seler, marchew, ogórek, rzodkiewki, papryka) skropione łyżeczką oliwą z oliwek
po: herbatnik, kilka paluszków z makiem, kostka mlecznej czekolady (!) [tak to jest jak ma się 2latka w domu ]
IV: 2 jabłka i 2 marchewki, kawa
V: jogurt naturalny 200g [czy 200g to zbyt dużo?] (wiem- serek byłby lepszy) z cynamonem i łyżeczką kakao

czy nadal za dużo jak na R ?

proszę o ocenę
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:39   #2884
bekii
Rozeznanie

Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski z Piątnicy 5 % tłuszczu 100 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3
rzodkiewki,
II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego (zjadłam 1/2 tej
porcji,gdyż podzieliłam się z córką),
Obiad godz. 15.30: kawałek ok. 20 dag świeżego dorsza doprawionego lekko solą jodowaną i pieprzem cytrynowym ,posypanego koperkiem,usmażonego
na patelni na oleju słonecznikowym +dużo sałatki greckiej z kapustki pekińskiej z surową czerwoną papryką,pomidorkami,ogórk ami konserwowymi,oliwkami i
serem FETA doprawionej bazylią,oliwą z oliwek i skropionej sokiem wyciśniętym z cytryny (PYCHA!!!),
Podwieczorek 19.30: 3 łyżki ryżu brązowego (po ugotowaniu) + surowa kapustka kiszona(dość duża porcja ,bo była pyszna)
Kolacja będzie o 22.00 : 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza 0 % tłuszczu ,tj. 100 g
Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu
i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:42   #2885
Gipsy
Raczkowanie

Dziewczyny... Zauważyłam u siebie niepokojące symptomy, niby od 3 tygodni zwiększam dawkę kalorii wychodząc z diety ale chyba się troche oszukiwałam, panicznie boje się przytyć. Proszę o ocenę mojego jadłospisu U/W (jeszcze 200kcal brakuje mi do zapotrzebowania) bo już sama nie wiem czy jem za mało czy za dużo...

Ś: 2 kromki razowca każda z plastrem sera żóltego fit i szynki z kurczaka, pomidor
: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana i mandarynki z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego
O: 80gr makaronu pełnoziarnistego z sosem z pomidorów i bazyli
P: 15 orzechów laskowych
K: kromka razowca z szynka, jajko na miękko, ogórek

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, gubię się...

Edytowane przez Gipsy
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:43
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:43   #2886
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Ślicznie jak zawsze a jak waga?

I moje P/ale już niedługo U<- superrrrrrrrr! za ile kg?

Iśn- owsianka z serkiem Danio bananowym, kawałkami banana i kiwi, dodałam też troszkę płatków śniad i groszki czekoladowe, pół grahamki z ziarnami z masełkiem orzechowym i dżemem mniaaam!

jabłkooo

IIśn- a) kupny bulas-duża biała bułka pszenna z masełkie, serem, sałatą, jakąś wędlinką, warzywkami i sosem, dr witt
b) paczka herbatników w czekoladzie

sporo orzeszków solonych i rodzynek w czekoladzie rumowej

O- zupa gulaszowa z ogromną ilością mięska, prawie 2 kromki chlebka, ryż z warzywami, pieczarkami i smażoną na oliwie piersią z kurczaka, kompot przepyszny obiad

kawa 3w1, mars, ok 100gr rodzynek jw

P- 2 parówki drobiowe gotowane z majonezem i ketchupem, 2 kanapki-jedna z masełkiem, serem i ketchupem, druga z serkiem ziołowym, warzywkami i ketchupem, bananek

kisiel do picia

K- jajecznica z parówką drobiową jw, cebulką, pomidorkami, szczypiorkiem, grahamka z masełkiem i serkiem ziołowym jw plus ogórek

terazzzzzz wiejski z biszkoptami i groszkami czekoladowymi
ślicznie! rodzynki w czekoladzie rumowej?!

widzę, że polubiłaś owsiankę ja nadal nie przepadam Kikuś, odpiszę jutro niestety dzis nie zdaze już przepraszam...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:48   #2887
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość
To i ja wkleje swoje U:

S: 4 kanapki z tunczykiem, musztardą, 2 ogórki kiszone, jabłko super
S2: 2 tarte marchewki z jabłkiem, orzeszki, chyba ze 3 kawałki sernika prawidłowo-jesz to na co masz ochotę
O: 2 gałki ziemniaczkow, rybka, surówka, jogurt z bananem pyszniaście
P: serniczek, szklanka mleka, a potem jeszcze był wieśniak z powidłami sliwkowymi i cynamonem. dobry jest taki wieśniak i powidła plus cynamon?

K: planuję jajecznicę z chlebkiem, albo jajka gotowane na poł mięko-w kazdym bądz raie będzie coś z jajem
świetne, zdrowe i urozmaicone Uoby tak dalej

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Przemyslalam sobie wszystko to co mi powiedzialyscie, moj pierwszy krok to bedzie urozmaicenie moich posilkow, dodaje dzisiaj moj jadlospis z zadowoleniem, bo uwazam ze jest jednym z lepszych w moim wykonaniu
I: (jak zwykle)2 kromki grahama z szynka i ketchupem, wiesniak z jablkiem, cynamonem, 2 lyzkami granoli, rodzynke i cookie crisp założmy, że tu już było za późno na zmiany...
II:jablko, 2-3 lyzeczki masla orzechowego, kubus tutaj zmian nie widzę
III:2 ziemniaki, jak dla mnie spory schabowy panierowany, papryka konserwowa tutaj też nie...
IV: (jak zwykle)wiesniak z polowa jablka(na wspole z mama), 2 lyzki granoli, rodzynek i cookie crisp, lyzeczka masla orzechowego ooo i znowu bez zmian
V:2 kromki grahama, jedna z poledwica i ketchupem, druga z pasztetowa i pomidorem(razem byly dwa pomidory), 200g makreli w galarecie no i tutaj zasadniczych zmian też nie widzę, więc gdzie są te zmiany?hmm? no chyba, że o ten kawałek lazanii chodzi?
Po kolacji:troche lazani od mamy, lyzeczka masla orzechowego, kilka rodzynek
Lepiej?
jw

Izulek nic nie szkodzi, poczekam a U za 1kg, czyli jest już 49

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:52
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 20:50   #2888
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Przemyslalam sobie wszystko to co mi powiedzialyscie, moj pierwszy krok to bedzie urozmaicenie moich posilkow, dodaje dzisiaj moj jadlospis z zadowoleniem, bo uwazam ze jest jednym z lepszych w moim wykonaniu
I: (jak zwykle)2 kromki grahama z szynka i ketchupem, wiesniak z jablkiem, cynamonem, 2 lyzkami granoli, rodzynke i cookie crisp
II:jablko, 2-3 lyzeczki masla orzechowego, kubus
III:2 ziemniaki, jak dla mnie spory schabowy panierowany, papryka konserwowa
IV: (jak zwykle)wiesniak z polowa jablka(na wspole z mama), 2 lyzki granoli, rodzynek i cookie crisp, lyzeczka masla orzechowego
V:2 kromki grahama, jedna z poledwica i ketchupem, druga z pasztetowa i pomidorem(razem byly dwa pomidory), 200g makreli w galarecie
Lepiej?
nie. dwa razy wieśniak i nie ma monotonii? zastanów się. te kromki na pewno małe to jedz ze cztery .

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:01   #2889
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
I: (jak zwykle)2 kromki grahama z szynka i ketchupem, wiesniak z jablkiem, cynamonem, 2 lyzkami granoli, rodzynke i cookie crisp
IV: (jak zwykle)wiesniak z polowa jablka(na wspole z mama), 2 lyzki granoli, rodzynek i cookie crisp, lyzeczka masla orzechowego
V:2 kromki grahama, jedna z poledwica i ketchupem, druga z pasztetowa i pomidorem(razem byly dwa pomidory), 200g makreli w galarecie
Lepiej?
Znacznie lepiej!
Edit: zauważyłam, że dziewczynom się nie podobało, ale uważam, że jest lepiej, bo żaden posiłek nie opuszczony wymówkami a może dlatego wydaje mi się lepiej bo jadam podobnie ale według mnie (tylko według mnie) jest lepiej

Edytowane przez Annie1441
Czas edycji: 2009-03-31 o 21:03
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:47   #2890
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość
moje R (?)

I: 2 kromki chleba razowego z plasterkiem jakiejś wędliny, fuuuraaa warzyw tradycyjnie, inka jak dla mnie ładnie
II: kromka chleba j.w z sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewkami, jabłko ok
III: 1/2 woreczka ryżu brązowego + świeże surowe warzywa (pekińska, sałata, rzepa, seler, marchew, ogórek, rzodkiewki, papryka) skropione łyżeczką oliwą z oliwek a gdzie jakieś białeczko ? rybka/kurczaczek/indyk ?
po: herbatnik, kilka paluszków z makiem, kostka mlecznej czekolady (!) [tak to jest jak ma się 2latka w domu ] ee tam , raz na jakiś czas można
IV: 2 jabłka i 2 marchewki, kawa
owoce w pierwszej połowie dnia
V: jogurt naturalny 200g [czy 200g to zbyt dużo?] (wiem- serek byłby lepszy) z cynamonem i łyżeczką kakao 200g to wcale nie za dużo, ale masz rację, że lepszy byłby serek homo albo wieśniak jogurt podobnie jak kakao niech idzie np. na 2 śniadanie ?

czy nadal za dużo jak na R ? wcale nie dużo, tylko przyda się trochę zmian i będzie lux

proszę o ocenę
podjęłam się oceny, chociaż nie jestem ekspertem , ale mam nadzieję, że pomogłam specjalistki niech poprawią jeśli coś źle poradziłam
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:52   #2891
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Lepiej?

Według mnie całkiem, całkiem może nie pilnujesz (póki co) tego aby nie łączyć tłuszczy z węglo. ani aby jesc owoce w pierwszej części dnia itp. itd., ale na to będzie czas póki co całkiem ładne porcje ---> ja jem podobnie Oby tak dalej niech Cię to zmotywuje do dalszej pracy nad swoim jadłospisem i zdrówkiem;* Pozdrawiam
Stary 2009-03-31, 23:23   #2892
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Zauważyłam u siebie niepokojące symptomy, niby od 3 tygodni zwiększam dawkę kalorii wychodząc z diety ale chyba się troche oszukiwałam, panicznie boje się przytyć. Proszę o ocenę mojego jadłospisu U/W (jeszcze 200kcal brakuje mi do zapotrzebowania) bo już sama nie wiem czy jem za mało czy za dużo...

Ś: 2 kromki razowca każda z plastrem sera żóltego fit i szynki z kurczaka, pomidor jak na moje oko to przydałyby się jeszcze owoce.Jakieś takie małe to śniadanko
: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana i mandarynki z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego Malutko, trzeba było dac całe owocki.
O: 80gr makaronu pełnoziarnistego z sosem z pomidorów i bazyli jakieś mięsko? Bo brakuje mi tutaj tego i warzywa jeszcze jakieś wrzuc.
P: 15 orzechów laskowych ojjj, trzeba było zjeśc te orzechy z homo jakimś albo z czym tylko zechcesz, w końcu to jest już U.
K: kromka razowca z szynka, jajko na miękko, ogórek Mogły byc 2 kromki albo 2 jajka

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, gubię się...
Oj, powiem Ci szczerze, że chyba oszukujesz samą siebie Zakładam, że Twoje zapotrzebowanie to 2200kcal, a tutaj nie widac tych 2000 kcal Jesz mało jak na U, któremu do "pełni" potrzeba tylko 200kcal. Twoje posiłki są takie redukcyjne, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Nawet jeśli troszkę przytyjesz to nie bój się- waga się ustabilizuje. Po prostu ruszaj się, dobijaj do tych jak zakładam 2000kcal i nic a nic nie ucinaj Jedz więcej, bo wg tego jadłospisu to za mało.
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 07:46   #2893
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
podjęłam się oceny, chociaż nie jestem ekspertem , ale mam nadzieję, że pomogłam specjalistki niech poprawią jeśli coś źle poradziłam

choco
no pewnie, że pomogłaś! dziękuję
Stary 2009-04-01, 08:02   #2894
Gipsy
Raczkowanie

Truuuskawek - dziękuję za ocenę, wszytko co mówisz to prawda ale zdałam sobie sprawę z nieprawidłowości swojego myślenia i będę się starła być bardziej konsekwentna w dodawaniu kalorii, obiecuję. Dziękuję
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:12   #2895
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Według mnie całkiem, całkiem może nie pilnujesz (póki co) tego aby nie łączyć tłuszczy z węglo. ani aby jesc owoce w pierwszej części dnia itp. itd., ale na to będzie czas póki co całkiem ładne porcje ---> ja jem podobnie Oby tak dalej niech Cię to zmotywuje do dalszej pracy nad swoim jadłospisem i zdrówkiem;* Pozdrawiam
Takich rzeczy sie na R pilnuje, a nie na U/W, a poza tym daze do tego zeby jesc normalnie, bez pilnowania, czy tluszcze z weglami itp.Ale dziekuje za ocenke i pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mowicie ze nie ma zmian??
Bo mi sie wydawalo ze jednak cos drgnelo, np.zawsze jadalam bardzo male kotlety, a wczoraj byl calkiem spory, a co do wiesniakow, to czasami jadalam nawet po 4 dziennie, a wczoraj tylko 2, ale i tak postaram sie jeden z nich zastapis czyms innym.Dziekuje za ocenki, pozdrawiam
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:22   #2896
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski z Piątnicy 5 % tłuszczu 100 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3
rzodkiewki,
II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego (zjadłam 1/2 tej
porcji,gdyż podzieliłam się z córką),
Obiad godz. 15.30: kawałek ok. 20 dag świeżego dorsza doprawionego lekko solą jodowaną i pieprzem cytrynowym ,posypanego koperkiem,usmażonego
na patelni na oleju słonecznikowym +dużo sałatki greckiej z kapustki pekińskiej z surową czerwoną papryką,pomidorkami,ogórk ami konserwowymi,oliwkami i
serem FETA doprawionej bazylią,oliwą z oliwek i skropionej sokiem wyciśniętym z cytryny (PYCHA!!!),
Podwieczorek 19.30: 3 łyżki ryżu brązowego (po ugotowaniu) + surowa kapustka kiszona(dość duża porcja ,bo była pyszna)
Kolacja będzie o 22.00 : 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza 0 % tłuszczu ,tj. 100 g
Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu
i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.
Czy mi się wdaje,czy twoje jadłospisy codziennie wyglądają tak samo?Bo mam wrażenie,że ciągle ten sam schemat.
Stary 2009-04-01, 08:34   #2897
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzien dobry RRrrrrrrrrr

S 100 g twarogu zmiksowany z garscia mrozonych jezyn,pol banana,lyzka otrebow sojowych i lyzka blonnika,zielona herbata, kawa inka z mlekiem

II tortilla posmarowana chudym serkiem z salata,4 plasterkami szynki chudej z indyka, plasterkiem chudego serka, ogorkiem konserwowym

lunch salatka z tofu 100g,mieszanki fasolek 100g,papryki czerwonej, jajko na twardo, redbull bez cukru

przekaska male jablko i 2 lyzki masla orzechowego (dla NNkT)

kolacja burger sojowy i 200 g gootwanej fasolki
Stary 2009-04-01, 11:51   #2898
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
I moje P/ale już niedługo U gratulacje !

Iśn- owsianka z serkiem Danio bananowym, kawałkami banana i kiwi, dodałam też troszkę płatków śniad i groszki czekoladowe, pół grahamki z ziarnami z masełkiem orzechowym i dżemem miodzio!

jabłkooo

IIśn- a) kupny bulas-duża biała bułka pszenna z masełkie, serem, sałatą, jakąś wędlinką, warzywkami i sosem, dr witt
b) paczka herbatników w czekoladzie

sporo orzeszków solonych i rodzynek w czekoladzie rumowej

O- zupa gulaszowa z ogromną ilością mięska, prawie 2 kromki chlebka, ryż z warzywami, pieczarkami i smażoną na oliwie piersią z kurczaka, kompot kocham zupę gulaszową!

kawa 3w1, mars, ok 100gr rodzynek jw

P- 2 parówki drobiowe gotowane z majonezem i ketchupem, 2 kanapki-jedna z masełkiem, serem i ketchupem, druga z serkiem ziołowym, warzywkami i ketchupem, bananek

kisiel do picia

K- jajecznica z parówką drobiową jw, cebulką, pomidorkami, szczypiorkiem, grahamka z masełkiem i serkiem ziołowym jw plus ogórek

terazzzzzz wiejski z biszkoptami i groszkami czekoladowymi
ślinka mi cieknie
Cytat:
Napisane przez ingaa Pokaż wiadomość
i ja niestety wstydzę się jeść przy innych..
ale patrze tak na Wasze jadłospisy na P i czuje, że powoli..powoli.. uda mi się wyjść z tego bagna ED i przytyć dla własnego zdrowia
a przede wszystkim dla własnego dobrego samopoczucia psychicznego
Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
proponuje na czczo do wody dodać soku z cytryny na oczyszczenie
Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Ona nie jest na R
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry RRrrrrrrrrr

S 100 g twarogu zmiksowany z garscia mrozonych jezyn,pol banana,lyzka otrebow sojowych i lyzka blonnika,zielona herbata, kawa inka z mlekiem

II tortilla posmarowana chudym serkiem z salata,4 plasterkami szynki chudej z indyka, plasterkiem chudego serka, ogorkiem konserwowym

lunch salatka z tofu 100g,mieszanki fasolek 100g,papryki czerwonej, jajko na twardo, redbull bez cukru a fee redbulle sa a fee! a moze mała ekspresso?

Jakie smakowitości! ja kocham sojowe potrawy, zainspirowałaś mnie do kolacji! Piękne R takie zdrowe i wiosenne i przede wszystkim urozmaicone

Moje U

I śniadanie płatki owsiane na mleku 3% z garścią orzechów włoskich i łychą siemienia lnianego + graham z pastą łososiową posypane szczypiorem i cebulą + filiżanka czarnej kawy, kubek zielonej

II śniadanie 2 grahamy z pasztetem i plastrami rzepy+ jabłko + inka

Podwieczorek drożdżówka ze serem i kruszonkom, sok marchwiowy jednodniowy

Późny obiad makaron świderki z toną szpinaku z jajkiem i czosnkiem + kubek kefiru

Kolacja planuję: sałatka z pomidora, cebuli i papryki, 2 kotlety sojowe ( a może i więcej), graham, kubek kefiru
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:05   #2899
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
ślinka mi cieknie to wytrzyj buźkęa tak poważnie to dziękuję

Moje U

I śniadanie płatki owsiane na mleku 3% z garścią orzechów włoskich i łychą siemienia lnianego + graham z pastą łososiową posypane szczypiorem i cebulą + filiżanka czarnej kawy, kubek zielonej super, bardzo smacznie

II śniadanie 2 grahamy z pasztetem i plastrami rzepy+ jabłko + inka a ja rzepy nadal nie dostałam, duże te kanapeczki przynajmniej?

Podwieczorek drożdżówka ze serem i kruszonkom, sok marchwiowy jednodniowy mniammm drożdżówka

Późny obiad makaron świderki z toną szpinaku z jajkiem i czosnkiem + kubek kefiru chyba odwrotnie-najpierw O potem P ciekawe połączenie
Kolacja planuję: sałatka z pomidora, cebuli i papryki, 2 kotlety sojowe ( a może i więcej), graham, kubek kefiru
jak dla mnie bardzo ładne, zdrowe U

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry RRrrrrrrrrr

lunch salatka z tofu 100g,mieszanki fasolek 100g,papryki czerwonej, jajko na twardo, redbull bez cukru

tez bardzo ładnie według mnie, dużo białka i ciekawe posiłki

Cytat:
Takich rzeczy sie na R pilnuje, a nie na U/W, a poza tym daze do tego zeby jesc normalnie, bez pilnowania, czy tluszcze z weglami itp.Ale dziekuje za ocenke i pozdrawiam widzisz nawet, że nie podpisałaś swego jadłospisu i inni myślą, że to Rrrrr a nie U

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mowicie ze nie ma zmian??
Bo mi sie wydawalo ze jednak cos drgnelo, np.zawsze jadalam bardzo male kotlety, a wczoraj byl calkiem spory, a co do wiesniakow, to czasami jadalam nawet po 4 dziennie, a wczoraj tylko 2, ale i tak postaram sie jeden z nich zastapis czyms innym.Dziekuje za ocenki, pozdrawiam
postaram się-->czas przyszły, a miało byc JUŻ

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:19   #2900
MilkMelody
Przyczajenie

wczorajsze R (ucze się dopiero poprawnej redukcji)

'kisiel' z łyżki siemienia
I: (nietypowo troszke) 100g makaronu z musem jabłkowo-cynamonowym [ajj dzieciaki potrafią kusić]
II: 2 kromki razowca z plastrem wędliny, warzywami, kawka
przed obiadem: kilka łyżek zupki takiej dziecięcej z kaszą
III: ryba na parze z masąąą (jak zwykle) warzyw
po obiedzie: kawałek chałki szacuje że ok. 80g wiem, że źle ale była taka świeża.. tak kusiła straaasznie
IV:
jabłko, mała pomarańcza, marchewka ( pamiętam..owoce w 1 połowie dnia ale wcześniej nie było kiedy a ja jestem po prostu uzależniona od owoców)
V: troszke makreli tak na kromke razowego chlebka.. i do tego sałata, rzodkiewka, cały pomidor

jednym słowem chyba zawaliłam?
Stary 2009-04-01, 12:41   #2901
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie bardzo ładne, zdrowe U

no własnie dzis najpierw podwieczorek bo dopiero o 18 dotrę do domu a coś trzeba jeść moja mama dorwała rzepę na zieleniaku, ale była jakaby juz przejrzała bo mało soczysta, ale do kanapki w sam raz
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 13:32   #2902
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Jakie smakowitości! ja kocham sojowe potrawy, zainspirowałaś mnie do kolacji! Piękne R takie zdrowe i wiosenne i przede wszystkim urozmaicone

Moje U

I śniadanie płatki owsiane na mleku 3% z garścią orzechów włoskich i łychą siemienia lnianego + graham z pastą łososiową posypane szczypiorem i cebulą + filiżanka czarnej kawy, kubek zielonej

II śniadanie 2 grahamy z pasztetem i plastrami rzepy+ jabłko + inka

Podwieczorek drożdżówka ze serem i kruszonkom, sok marchwiowy jednodniowy

Późny obiad makaron świderki z toną szpinaku z jajkiem i czosnkiem + kubek kefiru

dziekuje Ci pieknie! widze tez sojowe rzeczy lubisz twoje menu tez pysznie wyglada

Cytat:

tez bardzo ładnie według mnie, dużo białka i ciekawe posiłki
dziekuje!

alez jestem zaskoczona komentarzami Izus slyszysz slyszysz?
Stary 2009-04-01, 14:09   #2903
bekii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czy mi się wdaje,czy twoje jadłospisy codziennie wyglądają tak samo?Bo mam wrażenie,że ciągle ten sam schemat.
Śniadanka faktycznie są te same,a to dlatego,że lubię owsianeczkę z warzywami i otrębami,w miarę tego co zakupiłam zmieniam warzywka,dodaję albo rzodkiewki,albo pomidorek,albo ogórek , albo surową paprykę.Uwielbiam tez sałatkę owocową,dlatego jadam ją na II sniadanie,gdyż po południu nie powinno się już jeść owoców.Obiady i podwieczorki zmieniam,natomiast późna kolacja jest zawsze ta sama-chudy twaróg.Czy to źle???

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 14:42   #2904
OYE
Zakorzenienie

JA wlacze z waga juz mam 10 kg na minusie, jeszcze 2 i bedzie fantastycznie.

Moje R

Wczoraj
I sniadanie owosianka bez dodatkow i czarna kawa
II jogurt (60kcl)
Lunch Kanapeczka z chleba razowo słonecznikowy, plasterek szyneczki, salaty i ogorka
Zakaska truskawki i winogrono
Obiad Krupnik
Podwieczorek przed cwiczeniami koktajl proteinowe
Zakaska ogorek zielony

Dzis plan
I Sniadanie platki blonnikowe
II jogurt
Lunch ryz brazowy z kurczakiem i warzywami
Grejfrut
Obiad pulpeciki z indyka z warzywami
Podwieczorek przed cwiczeniami koktajl proteinowe

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2009-04-01 o 17:05
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 15:07   #2905
Majeczka993xy
Rozeznanie

dziewczyny mam takie male pytanie odnosnie jedzenia : ile dzinnie mozna zjesc marchewki zeby nie przesadzic ? bo boje sie ze robie sie pomaranczowa chodzi mi o regularne jedzenie dzien w dzien . ja zjadam ok 300-400g . czy to nie za duzo ??
przepraszam ze w tym watku ale nie wiedzialam gdzie to napisac . moze npini iza_wiosenna mi pomoze ?
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 15:59   #2906
Magdalena0603
Rozeznanie

wczorajsze R z prośba o ocenę..

1 sniadanie...jajko na miękko,kanapka razowca z chudą szynką,2 plasterki ogórka..

potem okolo 10 jogobella malinowa i jablko

okolo 13..poł miseczki żurku

okolo 19 tortilla z mieskiem drobiowym-ciasto nalesnikowe plus surowki i sos salsa..

Bardzo zle?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:33   #2907
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość
Truuuskawek - dziękuję za ocenę, wszytko co mówisz to prawda ale zdałam sobie sprawę z nieprawidłowości swojego myślenia i będę się starła być bardziej konsekwentna w dodawaniu kalorii, obiecuję. Dziękuję
To bardzo dobrze, że zauważyłaś, że coś jest nie tak mam nadzieję, że uczciwie dzisiaj dobijesz do wyznaczonej ilości kcal tak, więc czekam na kolejny jadłospis- kontrola musi byc :P
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:45   #2908
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje R z powolną tendencję do U...
ale jeszcze troszkę...
7:30 - ok 120g jogurtu naturalnego z ok 50g serka homo naturalnego, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, łyżka dżemu słodzonego fruktozą, jabłko; czerwona herbata
11:00 - grahamka (z sezamem, kminkiem i słonecznikiem) z grubym plastrem chudego białego sera, 2 plastrami wędliny drobiowej i rzodkiewką
14:00 - mała grahamka z pasztetem sojowym z koperkiem, kilka kawałków papryki czerwonej
17:30 - duuużo szpinaku podduszonego na maśle, jajko sadzone i parówka drobiowa usmażone na oliwie z oliwek
ok 20:00 - będzie puszka tuńczyka wsw z kilkoma orzechami nerkowca i papryką
2 litry wody niegazowanej...
i jak

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:49   #2909
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

JAK ZWYKLE PROSZE O OCENE
RRRRR!
śniadanie: jajecznica z warzywami i polowa malej ciemnej buleczki
2 sniadanie: Corny, Activia
obiad: escalopki w sosie serowym, kalafior
podwieczorek: makaron durum ze szpinakiem i czosnkiem
kolacja: serek wiejski z warzywami i 2 plasterkami chudej szyneczki

+ woda, zielona herbata, chrom

-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:50   #2910
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Moje dzisiejsze R oczywiście uprzejmie prosze o ocenke;*

śniadanko: pół serka wiejskiego light z 2 łychami musli z kokosem+ wkrojone pół jabłka. Herbata zielona z łyżeczką miodu.

II śniadanko: pół jabłka zalane serkiem homo waniliowym.

obiadek: potrawka z ryżu, kukurydzy, fasolki szparagowej, fasoli czerwonej, marchewki i pory

podwieczorek: 3 gałki lodów waniliowych (czasem jem lody zamiast jednego posiłku, gdy wiem, że bez czaegoś słodkiego nie wytrzymam. Łatwo są trawione)

kolacja: kromka chleba chrupkiego WASA żytniego z serkiem Almette + pół puszki tuńczyka i gryz parówki od Taty + olbrzymi ogóras kiszony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości