|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
Masz troszkę racji Lain i nie masz. Masz rację co do płac bo jak facet ma zdolności jakies remontowe to spokojnie 10 tysięcy zł w miesiąc zarobi. Ale Norwegowie to taki troszkę dziwny narod.. w ciemno tam nie ma po co jechac.. spotkałam takich chłopaków którzy przyjechali w ciemno, kilka dni juz spali tylko w aucie bo nikt nie chce ich tak w ciemno przyjąć... prace np u naszego szefa byly znajdywane przez jego znajomych- pytał czy czegos nie potrzebują a oni zawsze cos znajdywali ale żeby tak obcego z ulicy to w życiu. Po drugie pierwszy raz jak jedziesz to na początku dopóki nie dostaniesz zezwolenia na pracę od policji to nawet palcem ruszyc nie mozesz- bo jakby ci włos z głowy spadł to oni by zaraz mieli problemy więc na początku czekac trzeba prawie tydzien na pozwolenie. Dziwny to w ogole naród- wszystko musi byc mega legalne i w ogole... z logicznego punktu widzenia to ich decyzję są bardzo dziwne i nie mogłabym tam mieszkac bo mnie drażnią ale forsa jest gigantyczna...
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-12 o 23:40 |
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
my bedziemy tanczyc na pierwszy taniec tak jak my lubimy, bez ukladów i wogóle, chcemy żeby to było tak normalnie
![]() zreszta do naszej piosenki chyba nie da sie czegos pięknego zatańczyć ale na poproawinach zaszalejemy
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie anglicy chcą polaków do pracy, tyle ze nie tylko na wakacje ale na dłuzej, zeby im sie oplacalo ich przeszkolenia a i prawda jest taka ze akurat polacy nie są konkurencją dla anglików, bo anglik który szuka pracy znajdzie, a polakowi nie zawsze udaje sie załapać, taka sama jest sytuacja przy zwolnieniach. Najpierw idą obcokrajowcy. |
|
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, ale w poniedzialkowym dodatku do Wyborczej z ofertami pracy jest full ofert wlasnie w Norwegii... ja mysle, ze jak juz ktos szuka Polakow do pracy to chyba im zalatwi pozwolenia itp. niekoniecznie trzeba jechac w ciemno. kto nie ryzykuje ten nie ma... wiec podsumowujac - wydaje mi sie, ze obecnie w Norwegii sa duzo wieksze mozliwosci zarobienia niz w UK Cytat:
bo ostatnio pokazywali jakies demonstracje i wypowiedzi rozgoryczonych Anglikow, ze przyjezdni im prace zabieraja... bo jednak Polak zadowoli sie mniejsza kasa niz Anglik
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-12 o 23:43 |
||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze co do norwegii- bez własnego samochodu tam nic sie nie zdziała. Jak tż Jozi ma swój samochód to moze próbowac ale bez smaochodu to tam si enie da życ. tam nie ma gęstego zaludnienia i do większego miasta jest 20-40km- po zwykły chleb jeździć trzeba z 50 km w to i z powrotem. Fakt mają gaz do samochodów ale jest taaaak rzadko rozmieszczony ze graniczy z cudem znalezienie stacji- ba oni nawet nie wiedzą niektórzy ze auta na gaz moga tez jezdzic... my mielismy szczęście ze 40km od naszego miejsca była stacja z gazem ale na benzyne to bysmy majątek musieli wydac przy takich odległosciach. ja np musiałam do pracy raz dojezdzac 30km w jedną stronę- zarobki były bardzo wysokie ale jakbym nie miała samochodu i prawa jazdy to bym nic nie zdziałała
z tym masz rację Lain że po grubą kasę to do norwegii trzeba jechac. ale wlasnym autem- nie zycze nikomu tam sie znaleźć bez auta...
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-12 o 23:45 |
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
widocznie rozni ludzie, rozne opinie... moze do tv wylapali akurat tych wkurzonych
![]() dobra, ja zamykam lapka i ide czytac, bo cholerka w zyciu sie za ta nauke nie zabiore ![]() dobranoc panienki
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uciekam bo Tz jednak przyjedzie rano mi sie wyrzucić ehh
Az nie chce nie wiem co mam mu powiedziec
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Lain o tej godzinie mozna się uczyc??? ja w ogole jak mam się uczyć po godz 20 to juz mnie skręca... dobranoc Lain
a reszta proszę zarzucić jakis temat bo mi sie spac nie chceJozia nie ma wyjścia- musicie temu stawić czoła... ja to aż się boję czasu jak przyjdzie nam z tżtem szukac pracy;(
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-12 o 23:53 |
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
tancerko ja jeszcze troche zostane
![]() pytałam dziś moją świadkową co do winietek i ona jest na tak ![]() jak narzie wszyscy który mnie o to pytali sami i ci których ja pytam chcą żebym "pousadzala gości" - chcą te winieki, ..... jedna się "wyłamała" pisałam wcześniej teściowa ![]() PS mój TŻ, sorki mój ukochany narzeczony dziś na mnie "nakrzyczał" hihih :nie chę być żadnym TŻ-tem! co to ma wogóle znaczyć TŻ, ten kto to wymyślił? masz na mnie nie pisać TŻ bo mi się nie podoba hahahah rozbawił mnie wobec czego powiedziałam , że zmienię skrót na MU - mój ukochany , też mu się nie spodobało ![]() no więc już nie wiem jak mam na niego pisać ??? (podczytuje sobie forum spryciaż jeden , ale mi mówi wszystko co czyta)a na mnie ostatnio mówi "wizażanko" jak tam twoja wizażankowa społeczność? :P hihihihi wizażanko to, wizażanko tamto.... hihihihi patrzcie jak ładnie ma tył wiązany !!!! podoba mi sie takie cuś ![]() http://www.sotteroandmidgley.com/dre...&style=ASM3275 Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-13 o 00:21 |
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż nie wie że jest tż
przynajmniej mam taka nadzieję że nie podczytuje naszych babskich plotek.. głupio bym się czuła wiedząc że ktoś znajomy to czyta chociaż w sumie nic tu złego nie piszę..Karlain siostra domaga się komputera- mój został na stancji więc musimy się dzielic jeszcze do niedzieli a więc chyba muszę już się pożegnac na dzis- o matko juz po pólnocy ![]() dobranoc
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Pobuszowałam dziś po stronkach jubilerów i znalazłam te cuda
![]() Jak się wam podobają? Dziewczyny mój zawsze się pyta o co chodzi z tym TZ a potem narzeka że on się nie zgadza na jakieś skróty i generalnie bez sensu to brzmi
Jesteśmy razem od 26.10.2002Nasze zaręczyny Nasz ślub 28.08.2010 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010082801801830.png Edytowane przez Alunna Czas edycji: 2009-02-13 o 00:31 |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
No to niezły ten Twój TŻ, sorrki Twój Ukochany
![]() Swoją drogą też nie lubię tego skrótu i dlatego go nie używam. Jakiś taki bezpłciowy ![]() A ja lecę spać, bo już mi się oczy kleją. Cały dzień przy kompie to o wiele za dużo a zarazem trzynastego w piątek ![]() Dobranoc kobitki ![]() PS. O kurcze! W piątek 13 i do tego post nr 666. Aż strach się bać
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-02-13 o 00:27 |
|
|
|
#2894 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przyprawę mam taką: http://www.rajsmakosza.pl/przyprawa-...30g-p-543.html Cytat:
Ci mafiozi, to pewnie mieli rozdzielność majątkową, co jest bardzo dobrym rozwiązaniem i Ja się nad tym zastanawiam. Niby księgowi nie mają aż takiego ryzyka jak np. kasjerzy, ale już słyszałam przypadek, że facet wystawiał faktury, a księgowej przynosił 'kopie' z jednym zerem mniej i jeszcze coś tam było nie tak i że ona tego nie wyłapała i była kontrola krzyżowa i on dostał kosmiczną karę, a księgowa musiała zapłacić 100 tys. samych odsetek od tego. Ja mam w Cytat:
Darowizna normalnie będzie podlegała wspólnocie. I nawet jak Twój mąż dostanie coś w darowiźnie na siebie, to mając wspólnotę, w razie rozwodu (tfu, tfu) możesz rościć sobie prawa do tego. A ten fotograf to był jeden z trzech od Kulkiagi. http://www.bw.dj.pl/ http://www.alternatywni.pl/ http://www.maziarz.pl/ Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-13 o 00:41 |
|||
|
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
Alluna, z tych 3 kompletów obrączek to najbardziej podoba mi sie pierwszy
my już upatrzyliśmy sobie wzór i w sumie myslelismy, że zamówimy jakos kilka m-cy przed weselem, ale chyba wczesniej kupimy ![]() chyba to sa te (musialabym spojrzec na symbol, gdzies zapisałam) bo wiem, ze były jeszcze jedne bardzo podobne: http://www.wyjdzzamnie.pl/zdjecia/641/obraczki.jpg ale chyba różniły się szerokością paska białego złota w środku (i w jednych był on błyszczący a w drugich matowy, my wolimy z tym matowym, nie mam fotek) no i fajnie, że damska ma brylanick (stąd też ta cena! mimo, iż jest mniejszy od męskiej) komplet kosztował 1500zł w aparcie Elitka jak tak możesz ludzie głodnaaa jesteeem aj ten kurczaczek ja niegdy na noc nie zostawiałam, ale nastepnym razem zrobię tak jak ty ...i ja też muszę skubnąć parę kawałków podczas smażenia !!!!!!!
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-13 o 00:52 |
|
|
|
#2896 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Również życzę szybkiego awansu ![]() Cytat:
No to ślubujemy razem ![]() Cytat:
I to samo dokładnie z kupowaniem wódki Jego wódkowy typ to żołądkowa de luxe Od Palikota ![]() ![]() Cytat:
To poganiajcie tego wujka żeby załatwiał TŻtowi pracę jakąś w UK...Cytat:
Cóż za TŻtowe oburzenie Mój jak to zobaczył kiedyś to tylko zapytał co to oznaczy na co zrobił pełną zrozumienia minę i powiedział ahaaaa ![]() Miłego 13 piątku ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas prawdopodobnie bedzie Pan Tadeusz, bo mi sie butelka podoba, a TZ nie ma po nim kaca niedawno czytalam na krakowskim forum, ze jakiejs lasce udalo sie kupic Finlandie za 26zl, ale pewno jak my bedziemy kupowac to nie bedzie takiej promocji, wiec chyba jednak Tadziu bedzie.buuuuuuuuuuuuuu ja juz chce jechac... a tu jeszcze ten powalony jutrzejszy egzamin boje sie go, bo podobno I termin oblewa 80%, w II 60%, a w III 30%, a potem jak to pan prowadzacy mowi: "game over" a i tak nie mam motywacji do nauki...
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-13 o 10:44 |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ale miałam straszny sen.. w poniedziałek mam wyniki egzaminu który na bank oblałam i teraz mi się śni po nocach odpytywanie itp...
ale też śniło mi sie że dostałam od tżta pieska- yorka ale mi się zgubił bo był taki mały dzięki Elitka za te linki ![]() ja nie wiem jaką wódkę będziemy mieli... moim rodzicom to chyba wszystko jedno bo u mnie w rodzinie nie ma smakoszy wódki i mało ogólnie piją.. za to rodzinka tżta na pewno ma swoją listę Top10 wódek po których nie ma sie kaca, dobrze wchodzi itp ![]() a co do obrączek to mam chwilę wątpliwości... podobały mi się jedne ale poszłam sobie chyba 2 dni temu do jakiegos zwykłego jubilera oglądac obrączki i wypatrzyłam taki wzór jak mi się a aparcie podobał i wygladał brzydko... nie wiem czego to wina.. mialam wrażenie że to złoto ma jakiś brzydki kolor i sie jakoś tak biednie błyszczy.. i teraz nie wiem czy a aparcie to były jakies lepsze obrączki czy po prostu lepiej wyeksponowane???? chyba bedziemy musieli pójść i poprzymierzać bo na oko to se można... tak jak z sukniami ślubnymi..
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
jedno i drugie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć ktoś pisał cv do banku ?
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry śpiochy
Ja juz od 8 na nogach poszłam kupić Tz koszule i bardzo mu się podoba... Byłam tez na ściąganiu szwów i nie bolało A z Tz musimy dać rade kto jak kto ale my na pewno damy
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Jozia widzę że dziś juz optymistycznie patrzysna świat
tak trzymać!!! a tż bardzo smutny że nie ma pracy czy też tak optymistyczny jak ty?? przyznajcie dziewczyny że odkąd jestesmy zaręczone i znamy datę ślubu to nie ma dla nas rzeczy niemożliwych przynajmniej ja odnosze takie wrażenie....
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() jakis czas mnie nie było i nie mogę za Wami nadążyc ![]() ja byłam dzisiaj w PUPie się zarejestrować i teraz wiem mniej niż przedtem a wiecie jakie niemiłe babki tam siedzą że aż strach się o cos zapytać
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() miłego piątku 13-tego ![]() ja czekam na Tż i jedziemy do centrum na zakupy |
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
a mój TŻ był dzisiaj na pierwszej rozmowie kawlifikacyjnej.. i ten pracodawca sobie jaja chyba jakies robi.. echh..
a ja za tydzień w czwartek mam rozmowę kwalifikacyjna na studia
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co powiedzial Twojemu TZowi?ja jak na razie odbylam 3 rozmowy - jedna o prace w sklepie z elegancka odzieza (praca na wakacje) i dwie o praktyki... jak na razie wszystkie zakonczone sukcesem ciekawe jak to bedzie jak bedzie trzeba szukac powazniejszej roboty ![]() czasem z podziwem patrze na TZa, bo na wszelkich rozmowach radzi sobie jak malo kto... wie co mowic zeby pracodawca byl zadowolony, ale tez pokazuje, ze ma swoja wartosc i ze jak nie tu to gdzie indziej przyjma go z otwartymi rekami... jakos tak umie przekonac do siebie ludzi... zero kompleksow. i w sumie nigdy nie wyszedl z rozmowy kwalifilacyjnej bez propozycji zatrudnienia.w gruncie rzeczy pracuje od skonczenia liceum, mial juz kilka roznych prac i chyba ani jednego dnia nie byl jeszcze na bezrobociu... jak mu sie gdzies nie podoba to pracuje, ale szuka czegos nowego... zalatwia nowa prace, rozwiazuje poprzednia umowe i tak to jakos idzie sprawnie. Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-13 o 13:16 |
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze nie tyle zły co mu smutno bylo ALe porozmawialiśmy i doszlismy do wniosku "Ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" wiec na razie jestesmy optymistami Zobaczymy na jak długo...Cytat:
|
||
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Ojej szalejecie, nie było mnie od wczoraj a już miałam czytania a czytania
![]() Dziękuję wszystkim za przywitanie, cieszę się że znalazłam ten temat gosica502 cieszę się że mamy tą samą datę naszego wielkiego dnia ![]() Co do obrączek to tak czytam Wasze posty i sama zaczynam się zastanawiać czy nie kupić teraz, jakby nie było to jeszcze ponad półtora roku ale cena zawsze może podskoczyć. My mamy jednak taki pomysł żeby wybrać wzór i iść do złotnika żeby nam zrobił, orientowałam się wyjdzie taniej bo nie płaci się za firmę. W sumie sama zauważyłam że ja bardziej przejmuję się slubem niż przeprowadzką (w wakacje idziemy wreszcie na swoje) Mamy już sale, kościół, fotografa, kamerzystę, mamy już nawet podziękowania dla gości (znalazłam ciekawe i nie mogłam się im oprzeć) Stwierdzam że im więcej załatwimy wczesniej tym mniej zostanie na sam koniec. Nawet też się nad sukienką zastanawiałam, ale szukam swojej wymarzonej na roznych aukcjach i komisach zeby kupic taniej, moze sie uda
|
|
|
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Was kochane w ten cudny trzynasty piątkowy dzień
![]() Ja mam na dzisiaj bardzo ambitny plan. Muszę porobić wszystko co miałam zrobić i dzisiaj i jutro, bo chyba jutro rano pojadę na zakupy. Kupiłam wczoraj dla TŻ to serduszko na płyty - nie ważne czy będzie go używał, ale dostanie, bo są Walentynki i musi dostać kiczowate serduszko i musi coś pokazać rodzicom Wymyśliłam, że zrobię jakąś kolację i kupię tort w kształcie serduszka he he zaraz je zamówię i jutro po nie pojadę z rana i może też pochodzę jutro za jakąś nową bielizną więc dzisiaj się depiluję, maseczkuję, peelinguję, sprzątam i kończę podrozdział o kosztach podatkowych do których mam już materiały, bo możliwe, że w przyszłym tygodniu w końcu zawieziemy mój lapek do naprawy (albo wyślemy) chlip chlip nie wiem ile taka naprawa potrwa a tak się już do niego przywiązałam, a tu trzeba będzie go sformatować (bo mam same piraty), oddać do naprawy, a potem oddać koledze, żeby na nowo wszystko powgrywał.Cytat:
A powiedz coś o sobie i TŻ. W jakim jesteście wieku i jak długo jesteście razem? Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-13 o 13:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

ogólnie anglicy chcą polaków do pracy, tyle ze nie tylko na wakacje ale na dłuzej, zeby im sie oplacalo ich przeszkolenia 

Az nie chce nie wiem co mam mu powiedziec

to znaczy darowizna przed ślubem nie stanie się Waszym wspólnym majątkiem po ślubie

nie wiem ile taka naprawa potrwa