Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 16:52   #2881
mimosa
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Mam dziś w rękach miniaturkę Amber Elixir - bardzo ładny, choć nie do końca mój, zazwyczaj bardziej mi się podobają świeże zapachy. Ten jednak należy do rodziny "chytrych" - oprócz cieplych, miękkich nut wyczuwa się w nim cytrusy i odrobinę kwiatów, takich raczej dojrzałych i pachnących miodem (jak dla mnie.) Trudno co powiedzieć o trwałości bo to są moje pierwsze wrażenia...
Podobne wrażenie zrobił kiedyś na mnie Sublime Jeana Patou (co nie znaczy, że są aż tak bardzo podobne..)

Zupełnie z innej beczki pytanie, bardzo proszę o informację co może znaczyć symbol zegara przy emulsji Royal Velvet na dzień - czy seria będzie miała zmienione opakowania, czy tez powoli ją wycofują? To by nie była dla mnie dobra wiadomość, ostatnio się z nią bardzo zaprzyjaźniłam...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:00   #2882
Kasiuchetka
Zadomowienie

Zegar zazwyczaj oznacza "ostatni raz w katalogu".
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:02   #2883
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiuchetka Pokaż wiadomość
Zegar zazwyczaj oznacza "ostatni raz w katalogu".
To akurat wiem Ale jednocześnie z doświadczenia wiadomo, że czasem oznacza to tylko zmianę opakowań, np. jak w przypadku wody Divine jakiś czas temu, więc... Moje pytanie skierowane było do osób, które wiedzą trochę więcej niż ja (nie jestem konsultantką..)

Edytowane przez mimosa
Czas edycji: 2009-08-06 o 17:04
Stary 2009-08-06, 17:38   #2884
Kasiuchetka
Zadomowienie

Ja konsultantką jestem, ale niestety nie mam dojść do takich szczegółowych informacji
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:42   #2885
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiuchetka Pokaż wiadomość
Ja konsultantką jestem, ale niestety nie mam dojść do takich szczegółowych informacji
Hmm, trudno... Myślałam że robią Wam jakieś szkolenia... Bo zważywszy, ze w rosyjskim katalogu seria nie tylko nie jest wycofana, ale pojawia się nowy zaawansowany produkt (kapsułki) - to może jednak nie wycofają tego RV, tylko coś w nim pozmieniają? To był bardzo dobry krem dla mnie na lato...
Stary 2009-08-06, 20:31   #2886
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez mimosa Pokaż wiadomość
Zupełnie z innej beczki pytanie, bardzo proszę o informację co może znaczyć symbol zegara przy emulsji Royal Velvet na dzień - czy seria będzie miała zmienione opakowania, czy tez powoli ją wycofują? To by nie była dla mnie dobra wiadomość, ostatnio się z nią bardzo zaprzyjaźniłam...
Jeśli jest tylko przy emulsji, to tylko ona jest wycofywana. Albo całkowicie, albo niedługo wejdzie coś na jej miejsce

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:20   #2887
Anisiaa
Przyczajenie

GG do Anisiaa

Niestety konsultanci nie mają aż takich wiele informacji o tym co będzie w przyszłości.... Chyba, że jakieś przecieki od kosmetyczek regionalnych albo na jakiś szkoleniach. Ale nie dotyczy to szarego konsultanta
Anisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 21:52   #2888
GracjaR
Raczkowanie

Hej mam dwa pytanka

1.Co sądzicie o serii Pure Skin-czy ktoś używa tych kosmetykow jak tak to jestescie zadowoleni czy raczej nie, ktory produkt z tej serii jest najbardziej skuteczny?

2.Czy wie ktoś może czy będzie jakaś ulotka promocyjna czy coś w tym stylu?(wiem, że o tym się raczej wcześniej nie wiem no ale może:P)
GracjaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:06   #2889
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GracjaR Pokaż wiadomość
Co sądzicie o serii Pure Skin-czy ktoś używa tych kosmetykow jak tak to jestescie zadowoleni czy raczej nie, ktory produkt z tej serii jest najbardziej skuteczny?
Sama nie uzywalam, ale rozwazalam, bo niektore produkty maja bdb opinie na KWC ---> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty ale moze juz czytalas
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:17   #2890
Zaczarowana18
Rozeznanie

ogolnie ta cała seria jest chyba tylko do cery tłustej...ale juz dopisałam sobie w zamowieniu dzisiaj ten scrub,zobaczymy jak sie zachowa przy normalnej cerze

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

chodzilo mi oczywiście o zel
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:18   #2891
Kalien
BAN stały

Ja miałam próbkę kremu matującego Pure Skin i okazał się bardzo dobry. Mam cerę mieszaną i w miejscach tłustych dobrze matowił, a w suchych nawilżał. Zamierzam teraz zamówić ten nowy tonik ściągający pory, bo kremów mam jeszcze kilka w zapasie i muszę je najpierw zużyć ;-)
Kalien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 22:19   #2892
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalien Pokaż wiadomość
Ja miałam próbkę kremu matującego Pure Skin i okazał się bardzo dobry. Mam cerę mieszaną i w miejscach tłustych dobrze matowił, a w suchych nawilżał. Zamierzam teraz zamówić ten nowy tonik ściągający pory, bo kremów mam jeszcze kilka w zapasie i muszę je najpierw zużyć ;-)
myslisz,ze ta seria nadaje sie do cery normalnej czy raczej odpada?
Stary 2009-08-07, 08:34   #2893
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
myslisz,ze ta seria nadaje sie do cery normalnej czy raczej odpada?
moim zddaniem zdecydowanie odpada. ta seria jest do cery łojotokowej. krem bardzo mocno matuje. owszem- kilka pierwszych aplikacji będzie super wyglądało, ale na dłuższą metę ten krem jest za mocny, za bardzo wysuszający do cery normalnej.

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 10:44   #2894
Kalien
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
moim zddaniem zdecydowanie odpada. ta seria jest do cery łojotokowej. krem bardzo mocno matuje. owszem- kilka pierwszych aplikacji będzie super wyglądało, ale na dłuższą metę ten krem jest za mocny, za bardzo wysuszający do cery normalnej.
Też tak uważam. Ja zamierzam go kupić, ale nie do stosowania codziennego, tylko doraźnego w przypadkach pogorszenia kondycji mojej cery, co mi się niestety zdarza bez wyraźnej przyczyny... Na razie używam kremów matujących z serii balance i aloe vera ale nie są tak mocne jak pure skin. Na co dzień wybrałam emulsję radiance energy, z której jestem bardzo zadowolona i z tego co słyszałam od klientek, to nadaje się ona do każdego typu cery
Kalien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:40   #2895
Zaczarowana18
Rozeznanie

No właśnie ja sobie ten żel z pure skin dodałam do zamówienia,najwyżej faktycznie będę go używać od czasu do czasu..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 15:15   #2896
Tysia1907
Zadomowienie

mam cala serie PURE SKIN...tzn te 3 kroki-zel,tonik, krem.

cere mam tlusta, ale en izauwazylam zeby one jakos super matowily, tonik lekko mrowi tuż po uzyciu, krem po chwili na twarzy (10min) zaczyna mi śmierdziec;p a zel jak najbardziej lubie i najchetniej korzystam

reasumujac...miala byc mocna i surowa, a na moje pyszczysko jest wyjątkowo lagodna;/
Stary 2009-08-07, 17:13   #2897
BogaczKa22
Zadomowienie

A ja mam znowu pytanie odnośnie 4-tygodniowej kuracji ecollagen. Czy te kremy z tubek stosuje się zamiast kremów na dzień i na noc, czy oprócz kremów ???

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:02   #2898
GracjaR
Raczkowanie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi Chyba się skusze:P
GracjaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:09   #2899
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Jeśli jest tylko przy emulsji, to tylko ona jest wycofywana. Albo całkowicie, albo niedługo wejdzie coś na jej miejsce
Cytat:
Napisane przez Anisiaa Pokaż wiadomość
Niestety konsultanci nie mają aż takich wiele informacji o tym co będzie w przyszłości.... Chyba, że jakieś przecieki od kosmetyczek regionalnych albo na jakiś szkoleniach. Ale nie dotyczy to szarego konsultanta
Rozumiem, dzięki za wszystkie wypowiedzi. Emulsja była dla mnie idealna na lato, przy tym wydajna (75 g). Oby nie było tak, że wprowadzą nowe opakowanie w tej samej cenie, ale 50g, ewentualnie "wzbogacone" jakimś składnikiem aktywnym, który na lato wcale nie jest potrzebny. Czasem producenci psują sami to, co było dobre. W każdym razie lato już sie niedługo skończy, a w tej chwili mam jeszcze połowę opakowania, co mi powinno starczyć... Za rok - zobaczymy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 19:28   #2900
mag_rat
Zadomowienie

Dziewczyny, mam problem, mam nadzieję że któraś z was zna odpowiedź... Zrobiłam paczkę na Wrocław w poniedziałek, odbiór na środę, planowałam pojechać po nią w poniedziałek ale wychodzi na to, że nie dam rady. Ile paczki leżą na oddziałach? I czy orientujecie się czy jest możliwość "przepisania" paczki na inne miasto,jeśli już jest Wrocławiu? Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić, będę dzwonić do Wrocławia, ale to w poniedziałek najwcześniej mogę bo w weekend zamknięte;/ Jakby któraś z Was znała odpowiedź na mój problem to bardzo proszę o odpowiedź...

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:39   #2901
Karolina3105
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
A ja mam znowu pytanie odnośnie 4-tygodniowej kuracji ecollagen. Czy te kremy z tubek stosuje się zamiast kremów na dzień i na noc, czy oprócz kremów ???
Razem z kremami. Stosuje się rano lub/i wieczorem (czyli można dwa razy dziennie) na oczyszczoną skórę przed nałożeniem kremu. Po 40. roku życia kurację stosuje się 2 razy w roku, po 50. roku życia 4 razy w roku.
Stary 2009-08-07, 21:46   #2902
asia27100
Zakorzenienie

hej

dzis dotarly do mnie kosmetyki... zamowilam tez wode toaletowa deep impact dla chlopaka...ale kurcze..opakowanie masakra.. dalo by sie nawet przezyc to, ze trzeba ja nabierac na palec... ale ta zakretka..jak od zwyklego kremu.. nie zdziwie sie jak TŻ wywroci ta buteleczke przypadkiem albo wyleje polowe przy otwieraniu jej...
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:55   #2903
Karolina3105
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej

dzis dotarly do mnie kosmetyki... zamowilam tez wode toaletowa deep impact dla chlopaka...ale kurcze..opakowanie masakra.. dalo by sie nawet przezyc to, ze trzeba ja nabierac na palec... ale ta zakretka..jak od zwyklego kremu.. nie zdziwie sie jak TŻ wywroci ta buteleczke przypadkiem albo wyleje polowe przy otwieraniu jej...
To jest woda toaletowa-po goleniu. Wody po goleniu są zazwyczaj bez atomizera.

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 22:00   #2904
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolina3105 Pokaż wiadomość
Razem z kremami. Stosuje się rano lub/i wieczorem (czyli można dwa razy dziennie) na oczyszczoną skórę przed nałożeniem kremu. Po 40. roku życia kurację stosuje się 2 razy w roku, po 50. roku życia 4 razy w roku.
Dziękuję Karolina

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 09:16   #2905
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
To jest woda toaletowa-po goleniu. Wody po goleniu są zazwyczaj bez atomizera.
tak, wiem..ale czy widzialas te byteleczke, otwieralas ja? czesto korzystam z wod bez atomizera, ale maja zwyczajna zakretke... a ta otwiera sie jak zel pod prysznic... butelka bardzo mi sie podoba, ale to otwarcie psuje caly efekt... jest takie zwykle.
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 11:22   #2906
Karolina3105
Przyczajenie

To jest jakiś żart z tą stroną Discover. Pokazuje mi się że moje kody już są wykorzystane, przed chwilą zdrapałam. Nie wiem czy warto w ogóle sie w to bawić jak nagrodą gwarantowaną jest zwyczajna gąbka.
Stary 2009-08-08, 11:55   #2907
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jakiś żart z tą stroną Discover. Pokazuje mi się że moje kody już są wykorzystane, przed chwilą zdrapałam. Nie wiem czy warto w ogóle sie w to bawić jak nagrodą gwarantowaną jest zwyczajna gąbka.
Wlasnie to mnie zawsze rozwala w Oriflame - za duzo pracy nagroda wartosci zerowej...Zeby to jeszcze byl jakis drozszy kosmetyk z oferty, np. krem, to moze byloby warto sie natrudzic, a tak to
Tak na marginesie widzialam ta gabke i jest ona jakosci "Syrenki" z Rossmanna

Dlatego nigdy nie biore udzialu w tych ich konkursikach, po prostu szkoda fatygi...Mysle, ze najlepsze sa po prostu programy lojalnosciowe.

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 12:14   #2908
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Pisałam do nich w sprawie strony. Odpisali mi ze usuwaja usterke i prosza o cierpliwosc.
Tak, tak, w Oriflame cierpliwosc mam wyuczona do perfekcji
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 20:36   #2909
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Aby uzyskać tytuł Starszego Konsultanta (a później Dyrektora) należy mieć albo 10000 PP w całej grupie, albo osobę pod sobą, która ma 21% i do tego 4000PP z innych osób w grupie osobistej. Jednak z doświadczenia wiem, że jak już ktoś wprowadza jedną osobę, to wprowadzi więcej, zwłaszcza, gdy zobaczy, jak osoba pod spodem szybko rekrutuje
czy jak będę mieć 9999 PP to nie będę Dyrektorem?
Stary 2009-08-08, 21:19   #2910
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
czy jak będę mieć 9999 PP to nie będę Dyrektorem?
to chyba logiczne?
zeby zostac dyrektorem trzeba najpierw przejsc przez kwalifikacje. jak juz zostaniesz dyrektorem i w jakims katalogu powinie sie noga to to nie oznacza, ze tracisz tytuł.

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości