|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
no masz racje, to juz prawie jak zonki wiec mozemy
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piotrek napisał mi, że pomyśli nad kolacją i nagle jak napisałaś o tej karkówce wpadłam na pomysł z tym kebabem Napisałam mu od razu esemesa żeby już nie musiał myśleć nad tą kolacją Pewnie że możemy się udzielać My możemy się wszędzie udzielać
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oboje uwielbiamy kurczaka dlatego kupujemy zwykle pięć kilo i zamrażamy i codziennie np. jest meksykańska potrawa czytaj kurczaczek w sosie pomidorowym z dodatkiem chili z sałatką meksykańaską z puszki a i oboje nie lubimy ziemniaków także w naszej kuchni króluje ryż najlepiej brązowy i makaron pełnoziarnisty .
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sobotnie obiado-kolacje dla Piotrka to już rytuał Przepisy wynajduję w gazetach lub w necie i pichcę ![]() Powiem Ci, że też ziemniaki omijam szerokim łukiem Zdecydowanie stawiam na makaron i ryż Z ziemniaków jadam tylko smażone mocno przyprawione cebulką lub frytki
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę miałam gości i zaserwowałam im ten deser z tymi lodami: Lody z białej czekolady z kokosem, sosem kokosowym, posypką amaretto i wiórkami migdałowymi
http://www.e-commerce.pl/Zielona-Bud...ami,42489.html To seria Zielonej Budki - mówię tu całkowicie szczerze - BOSKIE!!!! ![]() Jeszcze muszę te wypróbować: Lody czekoladowe z chili, wiśniami kandyzowanymi, sosem wiśniowym i wiórkami czekoladowymi http://www.e-commerce.pl/Zielona-Bud...ili,36329.html |
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie moze rosolek, pomidorowa i grzybowa
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były rzeczywiście boskie Smaka mi narobiłaś i chyba dzisiaj zakupię jakiś lody na jutro Cytat:
Natomiast w sobotę przeważnie sama cosik pichcę, tak, żeby sprawić Piotrkowi troszkę przyjemności On też lubi różne wyszukane rzeczy, więc tym większa jest radość z kombinowania Kiedyś wynalazłam przepis na pomidory na ciepło z fetą i jak do tego zasiedliśmy to zjedliśmy wzystko, co przyrządziłam ![]() Oczywiście do restauracji też chadzamy i to często Ale jednak lubię sobie popichcić troszkę w domu
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki uciekam. Miłego weekendu
.
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie Kasiu również
Też się zaraz zbieram po mamę, ale najpierw musze dodać mój pierwszy przepis ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Dziewczyny, ja też uciekam ![]() Jadę po mamę, potem zakupy i będę czekać na Piotrka bo dzisiaj jedziemy do jego kuzynow ze zaproszeniami ![]() Wieczorkiem raczej mnie też nie będzie bo chciałam sobie "Lejdis" obejrzeć Ale jutro tu napewno zajrzę ![]() Buziaki i udanego weekendu
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Ala przejzalam watek i na szczescie zaden przepis sie nie powtarza wiec powoli bede wpisywac moje ulubione
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sporo przepisów już wypróbowałam i są na prawdę dobre. Polecam roladki schabowe z farszem z orzechów
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zmykam na fitness. W końcu jak się chce jeść takie dobre rzeczy to trzeba gdzieś to spalić Dobrze, że się ciepło robi to może zacznę biegać i odkurzę rolki Do później |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz od jakiegos czasu jezdze na rowerku stacjonarnym, tez chetnie zaczne biegac byle juz tylko coraz cieplej byloto papa
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że nikogo już nie ma
tak to jest jak szef prosi na półgodzinną kawę z planowaniem, a skończy się na trzygodzinnym debatowaniu trochę przejrzałam co naskrobałyście ![]() ![]() Co do kasy- my juz od długiego czasu kase mamy wspólną, dwa konta, ale wydatki ponosimy razem. Oboje ustalamy co kupujemy itd. Czasami uda mi się coś "zaczaić" i wtedy kupuję sobie jakis drobiazg;P Co do gotowania: Przede wszystkim zrobiłyście mi strasznego smaka..:P przez ost. pół godz. szefowa coś pichciła w kuchni i zrobiłam się taka głodna że szok , ale teraz juz sobie jem popisowe danie mojego mężczyzny. które szczerze powiedziawszy już mi powoli bokiem wychodzi.Stwierdził, po 5 tygodniach chorobowego, że jednak nie musi czekać aż ja przyjade po 18 z pracy i zrobie mu obiad, tylko sam zacznie je robić.. i tak przez cały tydzień- popisowe danie A jeszcze sie dowiedziałam że dzisiaj dostał kolejne 3 tygodnie L4 Mam nadzieję że to gotowanie się mu znudzi i mnie wpuści do kuchni, bo chociażbym miała wstawać wcześnie rano i przygotować mu cokolwiek do odsmażenia/ugotowania/odgrzania to to zrobię:P A tak apropo jedzenia- chcę namówić właścicielke restauracji żeby zamówiła nam wędliny z Auchana. nie wiem czy u Was tak jest, ale my w Bielsku kupujemy super domową wędlinę wędzoną/ suszoną (od szynek przez kiełbasy po boczki) i sa naprawdę bardzo smaczne, rzeczywiście domowe (co stwierdził tata Waldka- przed chorobą wędził prawie zawodowo ![]() Mam nadziję że się na to zgodzi ![]() ![]() Tak Aniu, mozemy juz zacząć rozwozić pierwsze zaproszenia W niedziele prawdopodobnie pójdą pierwsze dwa jak nie więcej![]() Mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy ![]() jeszcze musze do 18 wytrwać w pracy, a potem jedziemy na Pilsko- na narty na weekend, ale będziemy spać w schronisku- hotelu prawie, w pokoju dwuosobowym z łazienką ![]() Już chcę tam jechac i się odstresować...
|
#2899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ktoś mi tak wyjedzie, to nie zdzierżę chyba ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() piankowa k0oniczynka będzie jutro ![]() ja w wakacje po podstawówce zaczęłam farbować włosy na rudo-i tak mam do dziś (kasztan), miałam też chęć mieć brązowe,ale nie chciałam dekoloryzować włosów,więc trochę to trwało i nie uzyskałam takiego efektu,jak chciałam, więc wróciłam do czerwieni. 2 lata temu pokusiłam się o jasen pasemka-ale to jednorazowy wyskok był naturalnie mam ciemny blond, choć już nie pamiętam-poza tym nie wiem jak po kilunastu latach farbowania wygląda naprawdę... ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- ja robiłam tą karkówkę-wszystko ładnie się upiekło,ale nie był to nasz smak-taki mało przyprawiony i trochę słodkawy-coś jak schab ze śliwką (tak mi się skojarzyło),więc nie smakowało mi super,ale co kto lubi... |
||
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
o matko-dobrze,że się zdecydowałam logować wieczorami-tyle piszecie,że....
ja tez się wypowiem w kilku kwestiach: -gotować nigdy nie lubiłam i się do kuchni nie pchałam,ale jak poszłam na studia (na 1 roku jeździłam co tydzień do domu),to stwierdziłam,że nie chce mi się wozić w plecaku wałówki od mamusi non stop,więc zaczęłam od swojej ulubionej zupki-za 3 razem wyszła, jak w domku,więc nie było źle ![]() potem poznałam R. i zamieszkaliśmy razem-to on gotował ![]() milusio było wracać wieczorem ze szkoły i mieć ukochanego mężczyznę, który czekał z obiadem potem skończyłam studia i wróciłam do Rodziców (R.też),a teraz jak mieszkamy razem od końcówki roku, to ja zazwyczaj gotuję-wracam do domku po 16,więc mam czasu więcej.nawet mojej mamie upiekłam niedawno cisto na urodzinki-zdziwko ją trzepło (resztę rodzinki również),bo było to moje pierwsze w życiu ciasto! ![]() niestety nie umiem gotować z rozmachem-więc najpierw ślęczę i wyszukuje sensowny przepis,a potem jak robię,to wgapiam się ile czego... zawsze miałam wyobrażenie o moim przyszłym mężu takie,że ma być wyższy ode mnie i umieć gotować i takiego mam ![]() zakup zmywarki był koniecznością-najpierw umawialiśmy się,że R.będzie gotować, a ja zmywać (nawet lubię),ale stwierdził,że nie będzie sadystą i kupimmy zmywarkę-wygoda jak nie wiem-gotuję ja,a zmywa za mnie zmywarka-R. tylko musi zjeść tzn.jak ma wolne,to gotuje-np.dzisiaj zrobił żurek i kięsko będziemy piec jutro. ************************* ************************* ********************* kolejna kwestia jest taka,że mieliśmy zamiar odebrać dziś dowody i zaświadczenie z USC,ale tak się zbieraliśmy,że byliśmy po godzinach przyjęć (kto to widział,żeby urzędy były do 11 czynne??) my byliśmy 15po-pani była tak miła,ze sprawdziła czy dowody są-jeszcze do niech nie dotarły,a USC jeszcze zdążymy ![]() najważniejsze,że zamówiliśmy OBRĄCZKI!!będą gotowe na 2połowę kwietnia ![]() jak znajdę wzór, to Wam wkleję,ale nie dziś... byłam też u krawcowej-zmierzyła Nas-tzn dokupiłam materiału na bolerko-i musiała mnie zmierzyć,a R. będzie miał szyty pas i muchę mam się umówić na przyszłą sobotę,to już może przymiarkę będę miała :yupi:************************* ************************* ********************* pogoda była u NAs super-co prawda słonko było krótko z samego rana, a potem troszkę wiało i kropiło-ale to był wiosenny kapuśniaczek ![]() byłam w mieście w botkach i skórzanej kurtce-i było mi w sam raz ![]() zima precz-niech nastanie wiosna!! ![]() ************************* ************************* ******************* na oczyszczanie nie idę na razie, bo nie mam za bardzo kasy na to,ale spoko-mam w planach,więc na pewno się umówię. 80zł, to bardzo mało jak na takie zabiegi-też bym chciała upolować u nas cos takiego,ale 100 to minimum. W niedzielę idą nasze zapowiedzi w mojej parafii,więc się wybiorę do kościółka. a jutro o 12 jest insenizacja walk wyzwoleńczych z II wojny światowej (na e-kg.pl będzie pewnie relacja,na razie widziałam w planach imprez),a wieczorkeim na piwko-w końcu,bo ostatnio tylko po domach przesiadywaliśmy ![]() i koncercik ![]() Wyśpijcie się-przed nami weekend ![]() Dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Właśnie wróciłam ze zakupów i zaraz zabieram się za sprzątanie, ale najpierw musiałam sprawdzić, co żeście popisały Piotrek do 16:00 w szkole siedzi, więc do mnie przyjedzie dopiero ok. 18:00. Planów na wieczór nie mamy żadnych, posiedzimy i pooglądamy tv zapewne ![]() Wczoraj pojechaliśmy do Piotrka kuzynow ze zaproszeniami i powiem Wam, że tylko się wkurzyłam, bo jeden się z nami umawiał, ale po raz kolejny pojechał sobie do swojej laski Już tydzień jedziemy do niego z tym zaproszeniem i co się z nim umówimy to on nas olewa i jedzie sobie do swojej laski Wczoraj się ostro wkurzyłam i powiedziałam Piotrkowi, że jeszcze raz tak zrobi i już zaproszenia napewno nie dostanie Niecierpię jak się ktoś ze mną umawia, a potem olewa ![]() Jutro jadę z mamą do Poznania, bo chcę zobaczyć sukienki z nowej kolekcji Haemowej Może przy okazji kupię sobie cosik ładnego Cytat:
Powiem szczerze, że za bardzo nie poszukiwałam tego typu stron tutaj, na wizażu, jak grzebałam po jakiś stronach z przepisami, ale tutaj są przepisy sprawdzone, więc napewno z nich będę korzystać Bardzo nakręciłam się na marchewkowe ciasto Muszę je koniecznie wyprobować, kto wie, może jutro jak wrócę z Poznania zabiorę się za pieczenie, żeby na popoudniu było do kawki ![]() Cytat:
Smaży wcześniej przyrządzone mięsko, wyciska czosnek, czy kroi cebulkę Lubię, jak mi pomaga, bo wtedy wszystko idzie nam znacznie szybciej Zdecydowanie musisz Monia kupić swojemu Waldkowi książkę kucharską, skoro ma tyle wolnego to może nauczy się przyrządzać jakiś pyszności ![]() Miejmy nadzieję, że Wam rozwożenie zaproszeń będzie szło lepiej niż nam
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze leżą u mnie w pokoju na półce i co jakiś czas je oglądam Nie mogę się już doczekać, kiedy będę miała swoją założoną na palcu ![]() Ja już też założyłam lżejszy płaszczyk, ale i tak okazało się, że jest mi w nim za ciepło Dlatego muszę poszukać mojej skórzanej kurteczki Kozaki odchodzą w zapomnienie, też już zaczęłam zakladać lżejsze, wiosenne obuwie Teraz ogólnie jestem na etapie noszenia obcasów, żeby przyzwyczaić nogę i dać radę w dniu slubu ![]() U mnie oczyszczanie też jest drogie, znaczy zależy jeszcze u kogo się je robi. Rok temu byłam u takiej laseczki, która wzięła za oczyszczanie 70 zł, ale byłam strasznie niezadolona. Teraz płaciłam chyba 110 albo 120 zł (już nie pamiętam), ale naprawdę skóra była po nim super!!! Nie ma to jak mieć sprawdzoną kosmetyczkę ![]() Już macie zapowiedzi??? Kurde, my jeszcze z tym nie byliśmy, a musimy się w końcu wybrać do tych naszych księży Nie wiem, jakie dokumenty należy poskładać, ech no nie wiem nic Ślub mamy w innej parafii, więc wszystkie dokumenty składamy tam, w mojej parafii muszę tylko zgłosić te zapowiedzi, ale nie wiem, jak to wygląda. Musimy się też za to zabrać, najlepiej od razu po świętach!!! Zazdroszczę tego koncertu i wieczornego piwka Też bym się chętnie wybrała gdzieś posiedzieć do pubu ze znajomymi, ale jak Piotrek ma szkołę to jest to niemożliwe, bo nie możemy wtedy posiedzieć zbyt długo. Dzisiaj w planach mamy winko do kolacji Kameralnie, w domku spędzimy więc wieczorek Ale w końcu nie ważne gdzie, ważne z kim ![]() Uciekam do sprzątania
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaoszczedzilas nam rozczarowania na niedzielnym obiadku---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- a ja tak sobie siedze i czekam na Luka az wroci z pracy no i mowie zajze i napisze co mi sie wczoraj udalo kupic bylam w tym sklepie weselnym no i kupila tabliczki na rejestracje z napisem Mloda Para i dla Rodzicow rowniez bo bedziemy chcieli zeby jechali razem w jednym samochodzie I co najwazniejsze to kupilismy krawat w takim samym kolorze jak moja kokardka ale sie ciesze Na spacerek nie poszlismy bo zaczelo kropic, ale to moze i dobrze bo i tak bylismy troche zmeczeni, no to tyle co u mnie ciekawe jakie u was nowosci przez ten weekend sie wydarzyly
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Mam dylemat. Moje znajome mieszkają w Krakowie hmmm i ja chciałam tam pojechać dać im zaproszenia wczoraj rozmawiałam z TŻ i on stwierdził, ze nie ma czasu na jeżdżenie i żebym posłała bo jego rodzina dostała zaproszenia pocztą i nie strzelaja fochów a szczerze to wiem, ze moje znajome strzelą focha i pewnie nie przyjadą on natomiast stwierdził, że trudno nie ma czasu i już i tak myśle teraz co zrobić.
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Od rana siedzę już w pracy tak troszkę niewyspana Dzisiaj niestety czeka mnie dość ciężki dzień , więc spać położę się zapewne późno.Weekend minął mi fajnie, aleniestety bardzo szybko. W sobotę tak jak Wam już pisałam spędziliśmy z Piotrkiem w domu oglądając tv. Zrobiłam ten kebab i powiem Wam, ze jest rewelacyjny!!! Nie robiłam go tak jak w przepisie w tortilli, ale z frytkami Jedno co, to sos trzeba samemu doprawiać (przynajmniejmy doprawialiśmy bo po pierwsze był za mało czosnkowy, po drugie był dość mdly, a po trzecie następnym razem napewno nie zrobimy go z 3 łyżek majonezu, bo wychodzi zbyt majonezowy). Poza tym tą drugą część szaszetki, którą się dodaje do mięsa też lepiej wymieszać z większą ilością oliwy, bo trzy łyżki to zdecydowanie za mało Tak czy siak kebab jest przepyszny i zdecydowanie go polecam![]() W niedzielę pojechałam z mamą do Poznania na małe zakupy Chciałam zobaczyć tą nową kolekcję w haemie, ale sukienek, ktore mnie interesowały nie było, a reszta nie była warta swojej ceny Udało mi się za to trafić na festiwal ślubny Pozabierałam jakieś ulotki dotyczące ubioru sali i kościoła no i obejrzałam pokaz sukien ślubnych Szału jednak te sukienki nie robiły ![]() Popołudniu znowu pojechaliśmy z Piotrkiem do Poznania, tym razem na spotkanie ze znajomymi Z rzeczy ślubnych nie udało nam się niestety nic załatwić W tym tygodniu muszę pochodzić więc po kwiaciarniach i popytać o ceny wystroju i zobaczę, kto bierze taniej ![]() Wiem też już jak będzie wyglądał wystrój sali Mam powiedzieć facetowi jakie kwiaty mnie interesują i on je zamowi. Bukiety mają być w jakiś łódeczkowych wazonikach ![]() Na ten tydzień zaplanowane mamy następujące rzeczy: - zamowienie winietek - wysłanie i rozwiezienie zaproszeń - wybranie i wywołanie zdjęć - odwiedzenie kwiaciarnii w sprawie ubioru kościoła ![]() - skontaktowanie się z krawcem szyjącym Piotrka garntur - może w weekend jak Piotrek bedzie miał wolne to przejedziemy się zobaczyć za koszulą i butami ![]() Jak na razie to na tyle, chyba, ze jeszcze mi się cosik przypomni ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- jestem już wszystkim zmęczona a najbardziej kłótniami z TŻ bo przez to wesele cały czas są spięcia .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojej dobrej kumpeli postanowiłam wysłać zaproszenie, bo jak się z nią umawialam to wiecznie jej cosik nie pasowało. Jak sie obrazi to mówi się trudno, ja chciałam dać jej osobiście, więc pretensje niech ma tylko do siebie
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Po weekendzie jestem bardzo pozytywnie naładowana ![]() Weekend na nartach udal się wyśmienicie- raz, że pogoda była przepiękna, to jeszcze na szlaku dużo śniegu- ok 1,5 metra, tyle że mokry w sobotę koło 22:30 byliśmy w schronisku na miziowej. w sobotę zrobiliśmy sobie 6-cio godzinną jazdę na Rysiankę i z powrotem. Jak wróciliśmy do naszego schroniska to przeżyłam szok- pełno wody- kałuże, płaty trawy już było widać- rano w ogóle tego nie było. W niedziele był zjazd- gigant (jak na moje umiejętności:P) z pilska, w kałużach, między trawą, ale i tak było cudownie ![]() Trochę byłam zaskoczona pokojem- płaciliśmy 130 zł za noc (jak na schronisko to bardzo dużo) pokój z łazienką, owszem, ale bardzo mała klitka:P i łóżka osobne:P Pochwale się Wam, że wczoraj "załatwiliśmy" 5 zaproszeń- siostra Waldka, jego rodzinka (3 pary) i przyjaciel- juz świadek W ![]() Zupełnie bezstresowo i w miłej atmosferze przebiegło to rozwożenie takze jestem zadowolona![]() Jeszcze tylko reszta znajomych i moja rodzinka nam została:P Aniu ja się chyba skuszę na tego kebaba :slinka: brzmi smakowicie i dobry pomysł z tą książką ![]() jak na razie kompletuję sobie przepisy z wątku Żonki idealne ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Kasiu z tymi kłótniami to u nas jest podobnie ostatnio pokłóciliśmy się o to że chciałam dać zaproszenie na sam ślub, a Waldek na to, że takich się nie daje w ogóle i jeszcze o panieński- on i teściowa twierdzą że mam zaprosić tylko ludzi z pracy Więc poszłam na kompromis- zaproszę wszystkich z pracy popołudniu na piwo, pizze itd. i zabiorę moją świadkową, szwagierkę, prawdopodobnie mamę i teściową do tego spa ![]() i jakoś przeszło
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

a i oboje nie lubimy ziemniaków także w naszej kuchni króluje ryż najlepiej brązowy i makaron pełnoziarnisty
Zdecydowanie stawiam na makaron i ryż 

.

tak to jest jak szef prosi na półgodzinną kawę z planowaniem, a skończy się na trzygodzinnym debatowaniu 

Już tydzień jedziemy do niego z tym zaproszeniem i co się z nim umówimy to on nas olewa i jedzie sobie do swojej laski