Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 10:22   #2881
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mężowi zachciało się naleśników na obiad, więc będzie robił, bo ja nie umiem... I muszę ciasto upiec - murzynka - bo innego nie umiem :/ Macie pomysły jeszcze na jakieś inne proste smaczne ciasto bez żadnych śmieci? Bo to co dzisiaj zrobię pójdzie do męża do pracy, a chciałabym mieć jakieś w domu
Ja mam przepis na takie zwykłe ciasto z wiśniami

3 jajka
2/3 szkl oleju
1 szkl jogurtu naturalnego
szkl cukru
3 szkl mąki
małe op proszku do pieczenia

Najpierw do miski wrzucasz jajka i cukier, miksujesz mikserem. Następnie wrzucasz resztę składników i dalej miksujesz (chyba, że masz mikser z obrotową miską to już w ogóle świetna sprawa). Gotowe ciasto przekładasz na blachę, wykładasz owoce i wszystko posypujesz kruszonką. Pieczesz w 180stC przez 40min.
Pychota

"Idź własną drogą

Bo w tym cały sens istnienia
Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespełnienia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:26   #2882
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonek1985 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki.
Pewnie nikt mnie tu nie będzie pamiętał, bo rzadko się udzielam. Pracuję po 10h/dziennie i ciężko mi się wbić w jakikolwiek wątek. Siadam do komputera wieczorem, po wszystkich domowych obowiązkach, nadrabiam zaległości, czasem coś napiszę jeśli temat mnie dotyczy i uciekam spać. Dlatego wątpię, żeby ktoś mnie tu pamiętał
Przez dwa tygodnie w ogóle mnie nie była na wizażu, bo na urlopie byliśmy z Tż a w Polsce nie mamy w domu internetu. Czasami u mamy skorzystałam z neta ale wiecie jak to jest, gdy się wizaż włączy, że się siedzi i siedzi ... a mi było szkoda czasu marnować

A teraz znowu pranie, sprzątanie, gotowanie ... Eh, że też wszystko co dobre tak szybko się kończy
Ja pamiętam
opowiadaj szczęśliwa żonko jak po ślubie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725

tu jest taki fajny wątek jak dobrze dobrac biustonosz, na stronie pierwszej jest wszystko ładnie opisane

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:27   #2883
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Ja pamiętam
opowiadaj szczęśliwa żonko jak po ślubie
Po ślubie tak samo jak i przed. Nie widzę żadnej różnicy prócz obrączki na palcu 10 lat byliśmy razem, więc czuliśmy się jak małżeństwo tylko papierka nie mieliśmy.
Cieszę się, że mam ślub za sobą, bo to stres ogromny. Dobrze, że to tylko raz w życiu się przechodzi Teoretycznie ...

"Idź własną drogą

Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11
Stary 2010-09-12, 10:40   #2884
Nadia5
Zakorzenienie

dzień dobry SPD

pospaliśmy sobie dziś ja jeszcze w piżamie, łóżko rozwalone i się lenie
na obiad dziś będą poledwiczki wieprzowe tak bardziej niedzielnie trzeba zamrażalka dalej pełna więc myślę że nast zakupy mięsne dopiero pod koniec miesiąca

poszukuję czegoś na stolik w pokoju (podkładki bambusowe lub bieżniczek) kolorystyka turkus, brąz, ecru cuś w tym stylu. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie (all lub inne miejsca w sieci?)

Chaigata przeczytałam informacje dla mnie cieplejsze - super. warkocz też, Ty robisz więc widzisz na bieżąco co i ja

TŻ robi porządek z kablami, pewnie zajął się tym żeby ziemniaków nie obierać więc będe musiała zaraz czmychnąć do kuchni

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:51   #2885
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Twoje wymiary: 84/93
UK 34C (75C)
PL 75C

Zazdroszczę, to najbardziej spotykany rozmiar w zwykłych sklepach i sieciówkach. Jest tyyyyyle śliczności kolorki, koronki, wstążki... i to w normalnych cenach, 30, 40, 50 zł, a nawet śliczne miałam kiedyś za 10zł.
W moim rozmiarze najtańsze są koło 100zł
Czyli dobry rozmiar noszę. Dziękuje za pomoc Faktycznie wybór mam duży, na to nie mogę narzekać bo niektóre naprawdę są śliczne

Cytat:
ja też 60tka
I u nas naleśniki też dziś
Hmmm... ja uwielbiam miodownik, ale to dużo pracy jest.
A może piernik, albo jakiś przekładaniec?
Ja też uwielbiam miodownik

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:00   #2886
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Oj, chyba wczoraj odrobinę za dużo wina wypiłam i mnie dzisiaj... boli głowa.

Widziałam, że wczoraj wykształciła się dyskusja o typach figury i biuście.
Ja niestety jestem ze swojego niezadowolona. Chociaż w sumie, jakby pomyśleć, to nie powinnam narzekać, bo to co mam złe mogę łatwo ukryć, a resztę wyeksponować.
Mam spory biust (65G), szczupłe nogi, normalny tyłek i brak talii. Jak tyję to wszystko idzie w brzuch.
Dobrze, że w miarę można to zakamuflować, ale o obcisłych bluzkach to ja zapomnieć mogę, bo zaraz spektakt fałdek na brzuchu będzie.
Plus jedynie taki, że jak zwracam uwagę na jedzenie to mi szybko brzusio robi się płaski.
Pracować muszę tylko nad talią, do czego zebrać się nigdy za bardzo nie mogę.

Aporpo's dietowania jutro zaczynam podejście drugie - z TŻ podobno, sam wykazał chęć i determinację. Zobaczymy jak to będzie
I jutro pierwsze zajęcia na siłowni - doczekać się nie mogę - i mam nadzieję, że pomogą w dietowaniu.

Przymulona dzisiaj jestem - od tego wina pewnie i brak słońca chyba robi swoje
Pospaliśmy dłuuuuuuuuugo, TŻ właściwie jeszcze leży, ja chyba pomyślę o jakimś śniadaniu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:10   #2887
Chaigata
Zakorzenienie

a ja 4ty raz zaczynam mitenki
Ciągle mam wrażenie, że za duże, albo za małe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 11:10   #2888
alazkrainy
Zakorzenienie

A tak przy okazji, jakbyście chciały pooglądać moje przepisy to na wizażu dodałam (na razie 3 ) a co ! musiałam się pochwalić

A co do diety dieta jak dieta jest MŻ w związku z oszczędzaniem, ale ćwiczę twardo

I nic mi się nie chce a jutro do pracy

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:23   #2889
Anastazja86
Zakorzenienie

witam
ja wczoraj byłam 5 h na grzybach i zebrałam z mamą dwa wielkie wiadra i reklamówkę
3 godziny je potem czyściłam i nawlekałam na nitkę i się suszą
co do biustu to jestem niezadowolona bo mam malutkie B czyli prawie nicale jestem drobna z natury więc to chyba dlatego, z resztą moja mama ma taką samą budowę i jeszcze mniejszy biust niż ja..
dzisiaj miałam w planach posprzątać ale Tż śpi po nocce jeszcze więc nie wiem czy mi to wyjdzie
dzisiaj na obiad planuję szszłyki i pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym
jak Tż jednak wstanie po obiedzie to ogarnę trochę mieszkanie bo jest strasznie brudno oczywiście za sprawą sierści pieskaaż czarno normalnie
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:24   #2890
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
ja też 60tka
I u nas naleśniki też dziś
Hmmm... ja uwielbiam miodownik, ale to dużo pracy jest.
A może piernik, albo jakiś przekładaniec?
Oj mało mi mówią te nazwy... Nawet nie wiem jak się do tego zabrać :P Murzynka nauczyłam się robić w podstawówce i tak mi zostało

Cytat:
Ja mam przepis na takie zwykłe ciasto z wiśniami

3 jajka
2/3 szkl oleju
1 szkl jogurtu naturalnego
szkl cukru
3 szkl mąki
małe op proszku do pieczenia

Najpierw do miski wrzucasz jajka i cukier, miksujesz mikserem. Następnie wrzucasz resztę składników i dalej miksujesz (chyba, że masz mikser z obrotową miską to już w ogóle świetna sprawa). Gotowe ciasto przekładasz na blachę, wykładasz owoce i wszystko posypujesz kruszonką. Pieczesz w 180stC przez 40min.
Pychota
Wygląda fajnie Tylko wiśni nie lubię :P Muszę się zastanowić... Mam czas do jutra
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 11:32   #2891
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Oj mało mi mówią te nazwy... Nawet nie wiem jak się do tego zabrać :P Murzynka nauczyłam się robić w podstawówce i tak mi zostało

Wygląda fajnie Tylko wiśni nie lubię :P Muszę się zastanowić... Mam czas do jutra
aj tam, miodownik ma też inne nazwy, chyba sybirak
A przekładaniec możesz z jakiegokolwiek zrobić, nawet murzynka przekroić i smarować, dżemem jakimś/nutellą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 11:43   #2892
ijaa
Zakorzenienie

A ja polecam ciasto czekoladowe z Coca-colą Pyszne jest, wilgotne i puszyste przez coca-colę.
I bardzo łatwe w przygotowaniu.

Przepis:
Składniki:
- 360 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g cukru kryształu
- 4 czubate łyżki gorzkiego kakao
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru wanilinowego

- 200 g masła
- 300 ml coca-coli
- 100 ml mleka
- 3 jajka

na polewę:
- 1 czekolada mleczna
- odrobina mleka

W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier wanilinowy. Do drugiej miski wbić jajka, dobrze je roztrzepać, potem dodać mleko, roztopione i wystudzone masło oraz coca-colę, wymieszać.
Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowaną masę wylać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC.
Piec 40-50 minut. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia.

Do rondelka wlać odrobinę mlek (ok. łyżkę) wrzucić połamaną czekoladę. Rozpuścić - polać niedbale ciasto.

Stary 2010-09-12, 11:50   #2893
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:
Mam sentyment do murzynka. Będę musiała w jakąś sobotę upiec ale najpierw muszę się trochę ogarnąć i zaklimatyzować po urlopie.

Cytat:
Nie muszą być wiśnie. Ja miałam akurat wiśnie, bo kolega z sadu w Polsce mi przywiózł, to dałam. Koleżanka włożyła jagody i podobno też było dobre.

ijaa sam przepis już mi pachnie ciastem

"Idź własną drogą

Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11

Edytowane przez jelonek1985
Czas edycji: 2010-09-12 o 11:52
Stary 2010-09-12, 11:53   #2894
ijaa
Zakorzenienie

A ja co? Zamiast iść pozmywać, albo ogarnąć sypialniany bajzel stworzony z niewyobrażalnej ilości upranych ciuchów, ja się wzięłam... za drukowanie przepisów. Akurat teraz.

Stary 2010-09-12, 12:00   #2895
ssnowdrop
Zadomowienie

DZIEWCZYNY jakie Wy macie ślicznie mieszkania!!!!! niestety u mnie nie ma sie czym chwalic;/ wynajmowane, wszystko zrobione jak najnizszym kosztem, a zmieniac za bardzoo sie nie da;/ choc jak tak patrze na tr Wasze cuda to postanowilam ze dzisiaj pogadam z wlascicielem i oczywiscie jak sie zgodzi zeby z czynszu kupic farby to w tym tygodniu biorę sie za malowanie, taki mam plan,3majcie kciuki zeby sie zgodzil

Cytat:
Napisane przez Julka27 Pokaż wiadomość
Strasznie się cieszę,że mogę dołączyć do Waszego wątku Dzięki dziewczyny
Jesteśmy ze świętokrzyskiego, ja mam 25, TŻ 26 lat.

heeeej scyzoryku oficjalnie informuje że ze świętokrzyskiego jestem ja, dudipopka i mikia a w jakim mieście mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez Julka27 Pokaż wiadomość
A wy jakie macie nałogi jedzeniowe?pamiętam, że Lilly frytki i kawa czego nie umiecie sobie odmówić?
chipsy, zelki, a za nic-nac'i dam sie pokroic!nawet moj wspołlokator mnie przekupuje mowiac "Judek poskladasz mi ciuchy?Kupie Ci paczke NIC-Nac'ów. Tych dużych."

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
dzisiaj w końcu kupię mój upragniony garnek do frytek za 34 zł i nic mi w tym nie przeszkodzi próbuję domyć ten gar co mam i używałam do frytek, trochę się domył, ale nie wiem czy coś z niego będzie ehh trzeba było od razu kupić ten za 30, a nie garnka do zupy do frytek używać
donosze ze w Biedronie widziałam frytkownice za 99 zł Jakby ktoś był zainteresowany

Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
Kurcze wy to macie śliczne swoje mieszkanka, ja to mam tylko pokój i go nie pokaże bo wstyd ...
u mnie też nie ma sie czym chwalic jak pisałam powyzej ale nie martw sie, takie uroki wynajmowanego

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
a ja ze śląska i poki co widze że tylko 2 dziewczyny są ze slaska może też pomyślimy o jakimś spotkaniu ? nie wiem czy uzbiera się nas więcej ale zawsze warto popytać
ja aktualnie w cze100chowie, wiec mysle że mogłabym się załapać

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ale i tak nic nie przebije mojego biustu bo gdy w środe kupowałam biustonosz był to rozmiar 65HH więc wyobraźcie sobie jak musze się natrudzić aby kupić bluzke czy kurtke
: a ja myślałam, że ja mam duży biust, ale teraz widzę że z miom 75c mogę sie schować. w ogóle strasznie nie lubię mojego biustu taka troche zakompleksiona na tym puncie jestem- wydaje mi sie ze jest niekształtny i nierówny i pozwisuje zamist stac co do rozmowy o figurach, to ze swojej jestem zadowolona 167 cm wzrostu, 55-57 kg, problem mam tylko z brzuchem bo jak przytyje to od razu mi to w brzuchol idzie

Cytat:
Cześć kobietki.
Pewnie nikt mnie tu nie będzie pamiętał, bo rzadko się udzielam.
jak nie pamięta, gdzie nie pamięta! ja się parędziesiąt stron do tyłu (taka to produkcja tu jest) zastanawiałam kiedy będzie relacja z Twojego zamążpójścia;d czekamy!!!

kashmirka- i jakie sny na nowym miejscu? gratuluję i życzę Wam samych pięknych chwil

DobraDuszo i Haniula- kiedy Wasze śluby?

Nadrabiałam Was godzinę!! ale już jestem na bieżąco. wczoraj dzień był aktywny: najpierw jedne korepetycje, potem drugie (w międzyczasie pranie), kawka u przyjaciółki, potem wizyta u "teściów", a potem to było po 22 i padałam
mam pytanie (szczególnie do lili, dudipopki i effie, ale chętnie skorzystam z pomocy wszystkich SPD)
córeczka naszego przyjaciela skończyła roczek, mamy się do niego wybrać z prezentem, ale nie mam pojęcia co kupić takiemu szkrabowi? jak myślicie co będzie fajne i pożyteczne???

poza tym wczoraj się tak spieszyłam z praniem że do kolorowych ciuchów (w tym bielizny z białymi dodatkami) wrzuciłam czarne poszewki na pościel i pofarbowało mi ciuchy macie jakiś sposób żeby przywrócić im kolor czy muszę się z nimi pożegnać?

ah, i jeszcze jeden sposób którym się muszę z Wami kochane podzielić MYDEŁKO GALASOWE do prania bez proszku! cud- malina,wszystko fajnie wywabia szczególnie jeśli plama jest świeża, ale z zaschnietymi też sobie radzi po namoczeniu, a kosztuje 2-3 zl! polecam!

a teraz lecę obejrzeć sobie Wasze foteczki, bo wcześniej nie zdążyłam

alazkrainy-robię podobna zapiekanke z cukinii, tylko jeszcze pieczarki dodaje
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-12 o 12:03
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 12:22   #2896
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
jak nie pamięta, gdzie nie pamięta! ja się parędziesiąt stron do tyłu (taka to produkcja tu jest) zastanawiałam kiedy będzie relacja z Twojego zamążpójścia;d czekamy!!!
Nie ma czego opowiadać
Ślub tylko cywilny był, więc 15min i po wszystkim. Przyjęcie w domu robiliśmy,tylko My, rodzice i świadkowie. Następnego dnia nasze rodzeństwo i kilku znajomych na kawę przyszło. I po wszystkim
Cieszę się, że mam to już za sobą, bo stresu tyle, że brak słów.

"Idź własną drogą

Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11
Stary 2010-09-12, 12:24   #2897
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A ja co? Zamiast iść pozmywać, albo ogarnąć sypialniany bajzel stworzony z niewyobrażalnej ilości upranych ciuchów, ja się wzięłam... za drukowanie przepisów. Akurat teraz.
U nas jest dzisiaj kolej na sprzątanie (system zmianowy ze współlokatorami), ale nie mam zamiaru dokładnie myć kuchni i łazienki. Bo skoro oni robią to byle jak albo w ogóle (ostatnio to tylko łazienka była "umyta"), to ja się nie będę starać. Przetrę byle jak i tylko ładnie pomyjemy podłogi.

Ja chcę już własne mieszkanko! I chcę się w końcu sama rządzić i robić tak jak ja chcę!

Cytat:
a ja myślałam, że ja mam duży biust, ale teraz widzę że z miom 75c mogę sie schować. w ogóle strasznie nie lubię mojego biustu taka troche zakompleksiona na tym puncie jestem- wydaje mi sie ze jest niekształtny i nierówny i pozwisuje zamist stac co do rozmowy o figurach, to ze swojej jestem zadowolona 167 cm wzrostu, 55-57 kg, problem mam tylko z brzuchem bo jak przytyje to od razu mi to w brzuchol idzie
A masz dobrze dobrany stanik? Bo może źle i dlatego masz wrażenie, że Twój biust jest byle jaki! A na pewno tak nie jest
Stary 2010-09-12, 12:29   #2898
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
A masz dobrze dobrany stanik? Bo może źle i dlatego masz wrażenie, że Twój biust jest byle jaki! A na pewno tak nie jest
stanik w porzadku, pani mi w sklepie pomagała i wymierzyła;D mi to on sie taki wydaje bez stanika
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-12, 12:45   #2899
Chaigata
Zakorzenienie

eh
Już siedzę ponad godzinę nad łapkami a mam dopiero 10 cm robótki.
Czemu dzisiaj taki słaby dzień?
I ciąglę się mylę, coś bezmózgowa dzisiaj jestem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 12:48   #2900
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
DZIEWCZYNY jakie Wy macie ślicznie mieszkania!!!!! niestety u mnie nie ma sie czym chwalic;/ wynajmowane, wszystko zrobione jak najnizszym kosztem, a zmieniac za bardzoo sie nie da;/ choc jak tak patrze na tr Wasze cuda to postanowilam ze dzisiaj pogadam z wlascicielem i oczywiscie jak sie zgodzi zeby z czynszu kupic farby to w tym tygodniu biorę sie za malowanie, taki mam plan,3majcie kciuki zeby sie zgodzil

heeeej scyzoryku oficjalnie informuje że ze świętokrzyskiego jestem ja, dudipopka i mikia a w jakim mieście mieszkasz?

chipsy, zelki, a za nic-nac'i dam sie pokroic!nawet moj wspołlokator mnie przekupuje mowiac "Judek poskladasz mi ciuchy?Kupie Ci paczke NIC-Nac'ów. Tych dużych."

donosze ze w Biedronie widziałam frytkownice za 99 zł Jakby ktoś był zainteresowany

u mnie też nie ma sie czym chwalic jak pisałam powyzej ale nie martw sie, takie uroki wynajmowanego

ja aktualnie w cze100chowie, wiec mysle że mogłabym się załapać

: a ja myślałam, że ja mam duży biust, ale teraz widzę że z miom 75c mogę sie schować. w ogóle strasznie nie lubię mojego biustu taka troche zakompleksiona na tym puncie jestem- wydaje mi sie ze jest niekształtny i nierówny i pozwisuje zamist stac co do rozmowy o figurach, to ze swojej jestem zadowolona 167 cm wzrostu, 55-57 kg, problem mam tylko z brzuchem bo jak przytyje to od razu mi to w brzuchol idzie

Ja też jestem ze świętokrzyskiego

Niestety ja też mam ten problem, że jak coś zjem albo mi się przytyje to zawsze wszystko idzie w brzuch

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 12:58   #2901
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Ja też jestem ze świętokrzyskiego
a skąd dokładnie?
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-12, 13:15   #2902
Chaigata
Zakorzenienie

Nonono, podoba mi się jak wychodzą łapki
Tylko długo się je robi...

A co na obiadek macie?

Ja czekam na te obrusy w biedronce.
Stary 2010-09-12, 13:16   #2903
DobraDusza88
Zakorzenienie

hej kochane

dzisiaj od rana się uczę... ale podczytuję Was od czasu do czasu TŻ obiad zrobił, za chwilkę będziemy szamać karkóweczkę ( z pomysłu na.. ).

Snow- data mojego ślubu jest w podpisie Także jeszcze "troszkę" czasu mam TŻ ostatnio wymyślił (po wizycie na zlocie summer cars party), że jedziemy do ślubu LAMBORGHINI - GALLARDO Cena za wynajem- bagatela 3500 zł No ale TŻ już się napalił. Zobaczymy jak to będzie, bo "troszkę" drogo
Stary 2010-09-12, 13:17   #2904
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
bedziemy trzymac a jaki kolor wybierzecie?

Cytat:

DobraDuszo i Haniula- kiedy Wasze śluby?
ja 21 maja 2011

Cytat:
Nadrabiałam Was godzinę!! ale już jestem na bieżąco. wczoraj dzień był aktywny: najpierw jedne korepetycje, potem drugie (w międzyczasie pranie), kawka u przyjaciółki, potem wizyta u "teściów", a potem to było po 22 i padałam
mam pytanie (szczególnie do lili, dudipopki i effie, ale chętnie skorzystam z pomocy wszystkich SPD)
córeczka naszego przyjaciela skończyła roczek, mamy się do niego wybrać z prezentem, ale nie mam pojęcia co kupić takiemu szkrabowi? jak myślicie co będzie fajne i pożyteczne???

poza tym wczoraj się tak spieszyłam z praniem że do kolorowych ciuchów (w tym bielizny z białymi dodatkami) wrzuciłam czarne poszewki na pościel i pofarbowało mi ciuchy macie jakiś sposób żeby przywrócić im kolor czy muszę się z nimi pożegnać?

ah, i jeszcze jeden sposób którym się muszę z Wami kochane podzielić MYDEŁKO GALASOWE do prania bez proszku! cud- malina,wszystko fajnie wywabia szczególnie jeśli plama jest świeża, ale z zaschnietymi też sobie radzi po namoczeniu, a kosztuje 2-3 zl! polecam!

a teraz lecę obejrzeć sobie Wasze foteczki, bo wcześniej nie zdążyłam

alazkrainy-robię podobna zapiekanke z cukinii, tylko jeszcze pieczarki dodaje
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny! wpadam tylko na szybko się przywitać jako pełnoprawna SPD wczoraj rozpakowałam już wszystkie rzeczy poza ciuchami, nimi zajmę się dzisiaj jak tylko wypiję kawkę widzę, że szalejecie w wątku, kilka nowych stron przybyło nadrobię Was chyba dopiero jutro w pracy chciałam Wam tylko powiedzieć, że czuję się świetnie, niesamowite uczucie być tutaj, widzieć moje rzeczy na półkach i wiedzieć, że teraz będę tu codziennie cieszę się jak dziecko jak tylko znajdę chwilę to pozapraszam Was do znajomych i też wrzucę jakieś swoje zdjęcia, tymczasem widziałam dwie z Was w albumach- Lily i Ijaa bardzo ładne z Was dziewczyny Ijaa nie sądziłam, że można tak różnie wyglądać w zależności od koloru włosów, też zgadzam się z tym, ze lepiej w ciemnych, tak wyraźnie i z charakterem wyglądasz a z drugiej strony zazdroszczę Ci tego naturalnego blondu- ile ja bym dała za taki i możliwość pożegania się z farbowaniem no nic poczytam Was jeszcze trochę, dopiję kawę i zmykam się "wprowadzać" hehe miłej niedzieli Kochane
gratuluje pierwsze koty za płoty

Cytat:
Nie jesteś sama Ja mam 60D i strasznie ciężko coś dostać, bo rzadko produkują takie maleństwa :/ I na allegro też bardzo trudno coś fajnego wyszukać... A pieniążków brać na przelecenie się po sklepach

Dzisiaj mężowi zachciało się naleśników na obiad, więc będzie robił, bo ja nie umiem... I muszę ciasto upiec - murzynka - bo innego nie umiem :/ Macie pomysły jeszcze na jakieś inne proste smaczne ciasto bez żadnych śmieci? Bo to co dzisiaj zrobię pójdzie do męża do pracy, a chciałabym mieć jakieś w domu
ooo rety 60D przy Twojej wadze, to nieźle

nadrobiłam Was
widziała, ze tu o figurach. Ja niestety mam brzydki typ gruszki, i wszystko idzie mi w dolne partie a zgubic ciezko

U mnie dzis sliczna pogoda, słoneczko świeci, przyjemnie bardzo bylismy z Tz i psiurem na spacerku nad zalewem potem na zakupach( biedronka u mnie byla zamknieta )
a na obiadek fryteczki , de volaie z maselkiem i surowa
a Tz nie zjadł, bo jego kotlet był niedopieczony, i mnie wkurzył, bo wrzuciłam mu spowrote do frytkownicy zeby sie dobry zrobił, a ten jak małe dziecko sie obraził i powiedział ze tego nie zje pierwszy raz mi takie fochy strzelał
trudno bedzie glodny chodził, a pies sie ucieszył

Wczoraj byłam u "tesciowej", tez zdazyla mnie zdraznic, bio stwierdziła, ze skoro ja nie jadam ryb i grzybów to jestem jakas "wielkopańska"

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2010-09-12 o 13:21
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:37   #2905
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
hej kochane

Snow- data mojego ślubu jest w podpisie Także jeszcze "troszkę" czasu mam TŻ ostatnio wymyślił (po wizycie na zlocie summer cars party), że jedziemy do ślubu LAMBORGHINI - GALLARDO Cena za wynajem- bagatela 3500 zł No ale TŻ już się napalił. Zobaczymy jak to będzie, bo "troszkę" drogo
ślepy głupek ze mnie
obczaiłam sobie w googlach to autko daje w załączniku, zęby inne SPD nie przeoczyły

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bedziemy trzymac a jaki kolor wybierzecie?

widziała, ze tu o figurach. Ja niestety mam brzydki typ gruszki, i wszystko idzie mi w dolne partie a zgubic ciezko
[/COLOR]
co do koloru to jeszcznie nie wiem, chciałabym coś jasnego bo u nas cały czas żaluzje są zasłoniete (ciekawska sasiadke mamy) i troche jak w grobowcu czasem sie czuje

brzydki?? mi się bardzo podoba, mam dwie koleżanki z takim typem i chętnie bym się z nimi zamieniła, takie mają ponętne tyłeczki (gadam jak jakas nawiedzona) i zawsze się śmiejemy ze one to nie gruszki, tylko takie gitarrry
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-12, 13:39   #2906
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:

U mnie dzis sliczna pogoda, słoneczko świeci, przyjemnie bardzo bylismy z Tz i psiurem na spacerku nad zalewem potem na zakupach( biedronka u mnie byla zamknieta )
a na obiadek fryteczki , de volaie z maselkiem i surowa
a Tz nie zjadł, bo jego kotlet był niedopieczony, i mnie wkurzył, bo wrzuciłam mu spowrote do frytkownicy zeby sie dobry zrobił, a ten jak małe dziecko sie obraził i powiedział ze tego nie zje pierwszy raz mi takie fochy strzelał
trudno bedzie glodny chodził, a pies sie ucieszył

Wczoraj byłam u "tesciowej", tez zdazyla mnie zdraznic, bio stwierdziła, ze skoro ja nie jadam ryb i grzybów to jestem jakas "wielkopańska"
Znam ten ból, bo mój Tż podobnie robi. Raz mu nie dosmażyłam kotleta i cyrki z tego wyszły Zawsze wykrawam z mięsa wszelkie tłuste kawałki czy żyłki a on i tak na talerzu jeszcze jak ukroi sobie kawałek do zjedzenia to zagląda do środka i dłubie w mięsie. Kiedyś stwierdził nawet, że chyba przejdzie na wegetarianizm, bo mięso go zaczyna brzydzić. Wątróbki, żołądków, flaków w ogóle nie zje. Na samą myśl go brzydzi. Jedynie co, to kurczaka zje albo mięso mielone Ale zdążyłam się już przyzwyczaić.

To ja też jestem "wielkopańska". Nie przejmuj się.
Za to moja teściowa to ma takie słownictwo, że moja mama ostatnio zainterweniowała i zrobiła z tym porządek. Teściowa taka jest, zdążyłam się przyzwyczaić ale jak mama usłyszała to tak ją to zabolało, że powiedziała jej parę słów.

"Idź własną drogą

Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11

Czas edycji: 2010-09-12 o 13:43
Stary 2010-09-12, 13:53   #2907
Haniula
Zakorzenienie

ooo kurcze jakie auto :wow: ale tam chyba mało miejsca na suknie ślubną

gruszki czy gitarry, podobał mi sie w momencie kiedy ważyłam 45 kg, teraz to już nie najlepiej wygląda, a jak sie staje starsza to waga przybywa wiec bedzie tylko gorzej

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Znam ten ból, bo mój Tż podobnie robi. Raz mu nie dosmażyłam kotleta i cyrki z tego wyszły Zawsze wykrawam z mięsa wszelkie tłuste kawałki czy żyłki a on i tak na talerzu jeszcze jak ukroi sobie kawałek do zjedzenia to zagląda do środka i dłubie w mięsie. Kiedyś stwierdził nawet, że chyba przejdzie na wegetarianizm, bo mięso go zaczyna brzydzić. Wątróbki, żołądków, flaków w ogóle nie zje. Na samą myśl go brzydzi. Jedynie co, to kurczaka zje albo mięso mielone Ale zdążyłam się już przyzwyczaić.
no a własnie mój jest wszystko żerny, golonke uwielbia, czarnine, a tu mi takie cyrki. Tymbardziej ze dosmażyłam mu tego kotlecika, i juz było ok. Chyba jakis gorszy dzien ma

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:

To ja też jestem "wielkopańska". Nie przejmuj się.
Za to moja teściowa to ma takie słownictwo, że moja mama ostatnio zainterweniowała i zrobiła z tym porządek. Teściowa taka jest, zdążyłam się przyzwyczaić ale jak mama usłyszała to tak ją to zabolało, że powiedziała jej parę słów.
ja tez jej odpowiedziałam, ze sushi i krewetek nie jadam, bo i zwykła pasztetowa nie pogardze, a tego wielkopańskie chyba nie jedzą. I jeszcze, że nie wszyscy lubią grzyby czy ryby i to można uszanować bo to wcale nie jest nic nienormalnego.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:57   #2908
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ślepy głupek ze mnie
obczaiłam sobie w googlach to autko daje w załączniku, zęby inne SPD nie przeoczyły

O o takie Tylko białe I faktycznie może i troszkę mało miejsca na suknię, ale nie chcę mieć żadnej ogromnej Choć to może być różnie, bo jeszcze żadnej nie przymierzałam

Haniula- a Ty masz już jakąś upatrzoną?
Stary 2010-09-12, 14:01   #2909
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:

ja tez jej odpowiedziałam, ze sushi i krewetek nie jadam, bo i zwykła pasztetowa nie pogardze, a tego wielkopańskie chyba nie jedzą. I jeszcze, że nie wszyscy lubią grzyby czy ryby i to można uszanować bo to wcale nie jest nic nienormalnego.
Moja przyjaciółka stwierdziła, że mam wredną teściową że niby taka miła ale jak się jej dłuższy czas posłucha to od razu wiadomo, że chciałaby, żeby wszystko było tak jak ona chce a jak już się ma inne zdanie to usłyszysz "chyba głupia jesteś" (to najdelikatniejsze stwierdzenie, które wypłynęło z jej ust). Ja tam się nie dam i podczas dwutygodniowego urlopu kilka razy powiedziałam jej dosadnie kilka słów i oznajmiła, że się wtrącać nie będzie. Tż powiedział mamusi, że aż mu się do niej przyjeżdżać nie chce i też poskutkowało.
Wszystko wszystkim ale nikt Nam mówić nie będzie co mamy robić i jak żyć. Jakbym potrzebowała pomocy/porady, to bym o nią poprosiła.

A jak zjedziemy do Polski to będziemy dwa obiady gotować, bo Tż mamusi kuchni nie lubi. Także ciekawie się zapowiada.

"Idź własną drogą

Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11

Czas edycji: 2010-09-12 o 14:03
Stary 2010-09-12, 14:02   #2910
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
O o takie Tylko białe I faktycznie może i troszkę mało miejsca na suknię, ale nie chcę mieć żadnej ogromnej Choć to może być różnie, bo jeszcze żadnej nie przymierzałam

Haniula- a Ty masz już jakąś upatrzoną?
Nam się marzyło do ślubu jakieś stare autko Ale potem uznaliśmy, że nie warto wydawać pieniędzy, żeby się przejechać do Kościoła i na salę. I koniec końców wiozła nas koleżanka rodziców swoim autkiem - hondą civic bodjaże... Naprawdę na wiele rzeczy nie warto tracić pieniędzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości