Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 09:20   #2881
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

musze sprobowac tej mikstury, mam wrazenie ze teraz musze je poprostu nawilzyc, kiedys tez tak mialam i lekarz kazal pic olej
piłam też mleko z miodem i czosnkiem lub ciepła woda sok z cytryny z miodem

Nio to musiałaś bosko wyglądać Ja też muszę się gdzieś wybrać, ale sama bez tz i Nastki...wsiąść w samochód i pojechać przed siebie ostatnio wzięłam auto i podjechałam na pocztę głośna muzyka i mnie to uspokoiło...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-15 o 09:23
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:22   #2882
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Dzień dobry.

Dziś kolejna noc podobna do poprzednich- chyba się wszystko normuje, bo Jagódka zasypiając między 20 a 22 budzi się o 3 lub 4, je, zasypia i potem dopiero budzi się o 7 lub 8.
A dzisiaj jestem w szoku, bo znów śpi od pół godziny.

Co do pierdków to mogę Wam poradzić żebyście swoje maluchy jak najczęściej kładły na własnym brzuchu. Najlepiej podłożyć sobie poduszkę pod głowę ale być bardziej na leżąco niż na siedząco, położyć malucha tak żeby jego brzuszek stykał się z naszym brzuchem, podciągnąć mu nóżki i głęboko oddychać. Nie gwarantuję, że po 5 minutach pójdą pierdki ale na Jagodę to działa.
Stary 2010-10-15, 09:24   #2883
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

a wogole to wykorzystalam to ze wychodze wieczorkiem i sie wystroilam, ubralam krotka sukienke, obcasy, pelen make-up itp i pokazuje sie tz i pytam jak wygladam to sie chlopak poparzyl rosolem bo akurat jadl
To nieźle musiałaś wyglądać

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Co do pierdków to mogę Wam poradzić żebyście swoje maluchy jak najczęściej kładły na własnym brzuchu. Najlepiej podłożyć sobie poduszkę pod głowę ale być bardziej na leżąco niż na siedząco, położyć malucha tak żeby jego brzuszek stykał się z naszym brzuchem, podciągnąć mu nóżki i głęboko oddychać. Nie gwarantuję, że po 5 minutach pójdą pierdki ale na Jagodę to działa.
Na Igę też
Na szczęście jeszcze nie musiałam podawać jej lekarstw
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:25   #2884
itakasia
Zakorzenienie

wiolek
jak dojda i opanuje material to dam znac bo to moj pierwszy raza z kwasami mam serum lemon. slyszalam duzo dobrych opinii o tych pudrach ale nie mialam wiec nie pomoge
i wspolczuje jutrzejszej pobudki. ja tez mam koniec wolnego bo kolezanka juz nie moze odbierac naszych dzieci i musze Zosce poprzestawiac drzemki zeby odebrac Agatke. czyli musze wstawac wczesniej zeby wczesniej polozyc Zoske na drzemke
Stary 2010-10-15, 09:26   #2885
karolcia228
Zakorzenienie

dzidzia, lazurowa - tak to fakt, że na brzuszku od razu puszcza baczki, ale ona nie ma z tym problemu puszcza cały czas i kupy robi 5 razy dziennie i tak jak dzidzia pisała oczyszcza się, ja wole jak robi częściej bo się nie meczy z brzuszkiem.

Stary 2010-10-15, 09:32   #2886
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

musze sprobowac tej mikstury, mam wrazenie ze teraz musze je poprostu nawilzyc, kiedys tez tak mialam i lekarz kazal pic olej
a wogole to wykorzystalam to ze wychodze wieczorkiem i sie wystroilam, ubralam krotka sukienke, obcasy, pelen make-up itp i pokazuje sie tz i pytam jak wygladam to sie chlopak poparzyl rosolem bo akurat jadl
Na gardło jeszcze dobre wapno w 2x lub 3x dawce na raz.

Matko, biedny . A rosół to niefajny do parzenia, bo nie dość, że woda, to jeszcze gorący tłuszcz .
A ja ostatnio chodzę jak łajza. Jakoś nie mam weny... I chyba trochę mi brak wsparcia mojego mężczyzny w tej kwestii. Może gdyby zwrócił mi uwagę, to miałabym więcej sił...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Dzień dobry.

Dziś kolejna noc podobna do poprzednich- chyba się wszystko normuje, bo Jagódka zasypiając między 20 a 22 budzi się o 3 lub 4, je, zasypia i potem dopiero budzi się o 7 lub 8.
A dzisiaj jestem w szoku, bo znów śpi od pół godziny.

Alisa dziś tak samo spała . Tylko zasypiała wcześniej, bo o 19, pobudka o 23 i potem już tak jak u Ciebie .
I też teraz śpi. Już drugi raz .
U nas niestety na pierdki to za mało... Ale na bekanko najlepszy sposób.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:37   #2887
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Pamiętacie mnie jeszcze? Jakos nie mogę się wbić w rozmowę od paru dni.

Franek wczoraj skończył 3 miesiące!!!!! Chyba z tej okazji dziś śpi i śpi
Ja twardo odciagam, żeby mleczko zawsze było w lodówce. Korzystam z porad dzidzi.

anuszka bardzo Cie podziwiam, że wracasz do naturalnego karmienia. Mocno trzymam kciuki za Ciebie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 09:38   #2888
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dziewczyny!
Koleżanka poprosiła żebym popołudniu pojechała z nią do centrum handlowego...
W zasadzie mogłabym jechać tylko Jagoda czasami ma takie niespodziewane ataki głodu...
Mogłabym jej odciągnąć pokarm ale nie wiem ile by tego musiało być...
No i czy jakbym odciągała kilka razy do wyjścia to czy można to mleko wlać do jednej butelki?
No i jak to potem podgrzać? W kąpieli wodnej?
Stary 2010-10-15, 09:45   #2889
itakasia
Zakorzenienie

lazurek
super nocka
dzidzia
a dla siebie nie lubisz? poza tym nie wierze, pokazywalas ostatnio zdjecie i widzialam sliczna buzie
Stary 2010-10-15, 09:51   #2890
żabka19
Raczkowanie

Jakie sa objawy krzywicy u niemowlat? Malemu sie raczki i stopki bardzo poca ..juz sie zamartwiam.

vette Ja mam ta sama karuzele jest swietna! Szymcio wodzi oczami za kazda z "przelatujacych" zabawek,wyciaga raczki do nich ,gada i tak spokojnie pol godziny moze sie wpatrywac. A i zapomnialam dodac.. slicznie wygladasz!
karolcia rozwalilas mnie z tym wypadem na.. poczte Tu jakbym szla na poczte to zakladam pizame ,zarzucam kurtke i moge wychodzic

Ide poszalec na allegro ,cel zabawki )

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:58   #2891
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nasta lubi to mleko i kaszke tez bo maja.
a dużą puszkę możesz kupić w Rossmann-nie lub intermarche bo w Kołobrzegu nie wiem czy Rossmann jest
hehe nie rob z kolobrzegu zacofanej dziury oczywiscie ze jest rossman i intermarche tez, ale wlasnie w rossmanie nie ma nan active w duzej puszce, a kupowac w malej mi sie nie oplaca. zreszta, ja na codzien mieszkam w szczecinie a tam rossmanow pod dostatkiem teraz jestem w kolobrzegu u rodzicow, bagatela juz trzeci tydzien na szczescie w niedziele juz wracam do domciu

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wyciskaj wyciskaj :P. To nigdy Ci ta laktacja nie ustanie :P.

Najpierw budzi, a potem chce, żeby spała. No co za Mama .
Impreza się udała co?
Polecam mleko z miodem na ciepło.

Aliska też tak ma, ale w określonych godzinach. Jakby się budziła, ale zaraz zastyga i śpi dalej. I tak co 2-3 minuty. I tylko w nocy.
hehe z ta laktacja to jest tak ze ja wcale nie cisne, ostatnio chcialam sprawdzic czy cos jeszcze w tych cyckach jest, no i bylam w szoku ze tryska a nie kapie

a mloda obudzilam, bo to juz za dlugo bylo dla niej bez jedzenia. jakby sie sama obudzila to bylby szal i darcie koparki do tego stopnia ze nic by nie zjadla.

moja tez sie przebudza, steknie raz, powierci sie ale dostaje smoka i spi dalej.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 10:05   #2892
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Gdzieżeś taką mądrość wyczytała?

Terroryzm ma po Tobie a smrodek to pewnie ty zrobiłas i na bidne dziecko chcesz zrzucić winę
te madrosc sama wymyslilam, czasami sie uda

FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:05   #2893
papeteria
Zakorzenienie

za mna masakryczny wieczór aż się poryczałam wczoraj...nie wiedziałam już co mam robić....mały się prężył , wyginał w mostek , spac nie (mimo że był padnięty, cycek nie, rączki pomogły na chwile ale też mi się do tyłu wyginał )więc spróbowałam tej rurki windi ale gazy żadne nie poszły więc to raczej nie gazy zasnął po 21:00 a ja zaryczana i padnięta razem z nim (starałam się by nie wyczuł mojej rozpaczy, ale czy mi sie udało nie sądze) dziś z rana przylepiłam mu spejalny woreczek na mocz i przy okazji rozebrałam czekając na kupkę...zapomniałam o podkładzie i tym sposobem zmieniałam całą pościel w łóżku bo kupa poszła na odległość
TZ poleciał z rana do laboratorium z tym moczem i kałem a ja mam po południu odebrać wyniki ...jakoś bede musiała go uśpić i do wózka .Kupa tylko w kierunku pasożytów a przydałoby się jeszcze na bakterie, wirusy i grzyby posiew zrobić...Nie wiem już co mam myśleć..juz nawet dziś przy cycku sie prezył....byc moze faktycznie to jakas nietolerancja ostatnio tez placze przez sen.....a koniecznie jeszcze musze załatwić neurologa bo nie podoba mi się to jego zachowanie jak się uda to jutro pojdziemy do pediatry ew na początku tygodnia i niech kieruje dalej....noc byla ok czyli wstawanie tylko na jedzenie co 2 h i grzecznie spal dalej.....powaznie zastanawiam sie nad porzuceniem cyca bo moze to ze mna cos nie tak

sorki za to marudzenie musialam sie wygadac jestem juz bliska zalamania
prosze sie nade mna nie litowac !

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:07
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:07   #2894
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!
Koleżanka poprosiła żebym popołudniu pojechała z nią do centrum handlowego...
W zasadzie mogłabym jechać tylko Jagoda czasami ma takie niespodziewane ataki głodu...
Mogłabym jej odciągnąć pokarm ale nie wiem ile by tego musiało być...
No i czy jakbym odciągała kilka razy do wyjścia to czy można to mleko wlać do jednej butelki?
No i jak to potem podgrzać? W kąpieli wodnej?
NA jeden posiłek teraz maluchy zjadaja ok. 120ml. Możesz ściągać do tej samej butelki pod warunkiem, że w międzyczasie nie wsadzisz tego do lodówki. W temp pokojowej możesz trzymać nawet 8h. Podgrzewać nawet pod strumieniem bieżącej wody w toalecie C.H. Nie podgrzewać w temp wyższej niż 50 stopni.

Cytat:
lazurek
super nocka
dzidzia
a dla siebie nie lubisz? poza tym nie wierze, pokazywalas ostatnio zdjecie i widzialam sliczna buzie
Kiedyś bardziej... A teraz mam wrażenie, że i tak nikt nie zwraca na mnie uwagi, więc tego po prostu nie potrzebuję. Kiedyś lubiłam się podobać. Buzię mówisz? No tak- włosy ścięłam. Dla wygody własnej. I tusz kupiłam. Ale nie używam :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-15, 10:12   #2895
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Jagoda zasypia w bujaczku a sąsiadka z góry znów drze ryja...
ja mam taką pode mną a nade mną chyba skaczą na skakance
frania, siala dzięki za rady co do mojego dzikuska ale to tez nie jest tak ze unikam ludzi ale chyba mimo wszystko musze czesciej przebywac wsrod ludzi
misiulka a co do kupy ze śluzem to mój robi takie cały czas i dużo tego czasem jak kisiel!!! a nie zmieniałas czasem witaminy ostatnio? bo cos kojarze...moze to to...buszujac w sieci (chyba przelecialam juz wszystkie kupowe watki ) wyczytalam ze niektore oleje w witaminach moga powodowac alergie

nadrabiam dalej..poki spi w hustawce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 10:18   #2896
vette
Zadomowienie

Jana dzis konczy 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a co używacie za primer ? bo ogolnie fajnie z tymi EDM ale świece się jak choinka i używanie jako primera pudru z EDM i na koniec pudru wykańczającego niewiele daje.
i tak myślałam o pudrze babmusowym jako primerze i diamentowym jako wykańczającym ale tak naprawde jestem zielona w tym temacie
ja mam bambusa i sprawdza sie i jako primer i jako wykanczajacy

zabka wlasnie przed chwila powiesilam karuzele i chyba sie podoba

dzidzia biedna plakala i wiercila sie do 24 ;/a ja padlam gdzies w miedzy czasie i m. sie nia zajal jak wrocil z pracy.
Chyba juz wszystkie sposoby przetestowane nawet papeteria te rurki na kolki, gazy ...
Trzeba bedzie to przeczekac.Szkoda mi tylko jej bo w ciagu dnia jest aniolkiem , a wieczorem cos jej ewidentnie dokucza.

itakasienku a czemu sie nam nie pokazalas?

marta brava dla spiocha

scoobs sliczne loczki, zawsze mi sie takie podobaly,a sama mam proste jak druty bez prostownicy
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:21   #2897
itakasia
Zakorzenienie

vette
najlepszego dla Jany
papi
a czy kupy Adasia sa strzeliste i pieniste?
Stary 2010-10-15, 10:23   #2898
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Asiu kurcze juz też nie wiem co może być z tym Twoim Adasiem, faktem jest, że się kruszynka męczy a najgorsze to to, że niewiadomo dlaczego. Koniecznie idź z Nim do lekarza bo się Kochana wykończysz psychcznie, a jak popołudniu odbierzesz wyniki to koniecznie daj znać jakie wyszły.
Asiu nie zmieniłam witam. dalej dostaje vitaD, odstawiłam tylko vitaK. Ale może to coś co jem. Ostatnio spróbowałam brokułów i sos z wołowiny ten ciemny potem okazało sie ze ciotka tam dorzuciła pare grzybków ale ich nie jadłam, no ale może trochę wpłynęły na ten sos???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:27
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:26   #2899
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
frania, siala dzięki za rady co do mojego dzikuska ale to tez nie jest tak ze unikam ludzi ale chyba mimo wszystko musze czesciej przebywac wsrod ludzi
skacza na skakance?? to moze ktos od nas z forum?
oby sie przelamal
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:28   #2900
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

karolcia rozwalilas mnie z tym wypadem na.. poczte Tu jakbym szla na poczte to zakladam pizame ,zarzucam kurtke i moge wychodzic

Ide poszalec na allegro ,cel zabawki )
Ja mam rodzinkę w Kołobrzegu, i często tam bywam, ale właśnie nie widziałam czy są tam te sklepy i zastanawiam się czy u nas są duże puchy chyba w jednym widziałam34zł

Zabka - bo ja na pocztę mam jakieś 20 minut z buta...i wzięłam sobie autko...ja po prostu siedząc cały dzień z mała dziczeje i nie mogę tak siedzieć bo oszaleje...dlatego dla mnie takie choć 20 minut jest super sprawa i mega wydarzeniem....z jednej strony fajnie patrzeć jak mała rośnie a z drugiej chcem do pracy...

papeteria
- badania powinny coś powiedzieć, mam nadzieje ze się wyjaśni

vette - gratulacje dla Jany

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:33
Stary 2010-10-15, 10:33   #2901
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
NA jeden posiłek teraz maluchy zjadaja ok. 120ml. Możesz ściągać do tej samej butelki pod warunkiem, że w międzyczasie nie wsadzisz tego do lodówki. W temp pokojowej możesz trzymać nawet 8h. Podgrzewać nawet pod strumieniem bieżącej wody w toalecie C.H. Nie podgrzewać w temp wyższej niż 50 stopni.
Dziękuję Kochana. Wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć.
Jeszcze tylko jedno- jak podgrzeję jeden raz to już więcej nie mogę tego mleczka użyć jakby nie zjadła całości? Chodzi mi o taki odstęp pół godziny, bo zazwyczaj wtedy Jagódka się orientuje, że nie pojadła porządnie...

Ściągnęłam 70ml z piersi, z której Jagoda jadła ostatnio

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Pode mną też rykoty ale jakoś się chyba hamują od kiedy jest Jagódka.
Wczoraj sąsiedzi, którzy mieszkają za ścianą zakomunikowali, że w sobotę będzie u nich impreza i będzie głośno... A z doświadczenia wiem, że u nich zabawa rozkręca się po 22

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jana dzis konczy 2 miesiace
Najlepszego dla Janeczki
Stary 2010-10-15, 10:37   #2902
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochana. Wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć.
Jeszcze tylko jedno- jak podgrzeję jeden raz to już więcej nie mogę tego mleczka użyć jakby nie zjadła całości? Chodzi mi o taki odstęp pół godziny, bo zazwyczaj wtedy Jagódka się orientuje, że nie pojadła porządnie...

Ściągnęłam 70ml z piersi, z której Jagoda jadła ostatnio
A nie masz pojemnika, który by utrzymał temperaturę? Zasada jest taka, że nie możesz tego mleka drugi raz podgrzać, ale jeśli będzie ono w temperaturze pokojowej, to wolno je dziecku podać. Takie żołądeczki już sobie radzą z ogrzaniem.
Ale zaznaczam, że Alisa nie lubi "zimnego" mleczka. Jeśli jednak martwisz się, że będzie chciała dalej jeść, to ściągnij sobie spokojnie do drugiej butli po prostu mniej i już .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-15, 10:38   #2903
itakasia
Zakorzenienie

papi
napisze ci jeszcze co wiem i lece na spacer i po Agatke. wg mojej wiedzy kupki ze sluzem moze sa normalne w pierwszych dniach/tyg zycia ale pozniej juz raczej nie. oczywiscie zalezy ile tego sluzu bo sporadycznie mala ilosc jest ok. natomiast pozniej czesto sa objawem jakiejs nietolerancji pokarmowej, czesto laktozy ale niekoniecznie. naprawde rzadko sluz w kupce jest tylko urodą dziecka.
Stary 2010-10-15, 10:43   #2904
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

vette sto lat dla slicznej Jany!!!!

lazurka ja dolewam mleka z rożnych odciągnięć. Chyba tak można Robie tak od początku, bo nie zawsze mam porcje w jednej butelce, szczególnie teraz kiedy mały zjada 150 ml. Podgrzać możesz w ciepłej kąpieli i potem dac do termo opakowania. Radzę podgrzać mocno bo i tak sie wychłodzi. A jak nie to lepiej ostudzić niz dawać zimne. Nie mam pojęcia ile Jagoda może zjeść. Obstawiam tak z 120 ml.

papi biedny Adaś Koniecznie idź do lekarza. Mam nadzieje, że trafisz na kogoś kompetentnego i znajdziecie powód jego prężenia.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:50   #2905
Linka24
Wtajemniczenie

Zabka. Mojemu Miskowi Też się poca rączki i nóżki. Myślisz że to może być objaw krzywicy? Laski pomóżcie!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:51   #2906
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
A nie masz pojemnika, który by utrzymał temperaturę? Zasada jest taka, że nie możesz tego mleka drugi raz podgrzać, ale jeśli będzie ono w temperaturze pokojowej, to wolno je dziecku podać. Takie żołądeczki już sobie radzą z ogrzaniem.
Ale zaznaczam, że Alisa nie lubi "zimnego" mleczka. Jeśli jednak martwisz się, że będzie chciała dalej jeść, to ściągnij sobie spokojnie do drugiej butli po prostu mniej i już .
Mam termoopakowanie tt ale chyba jakieś felerne bo jak kiedyś trzymałam w nim mm to ani dwie godziny nie utrzymał ciepła.
I tak muszę mleczko przelewać, bo Jagodzie nie pasują smoczki tt, woli zwykłe z nuka chociaż i tak jej to opornie szło jak była dokarmiana na początku.
Stary 2010-10-15, 10:51   #2907
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka kawał chłopa
scoobs fajna fryz
dzidzia a czemu pytalas o to czy lilka je nabial ?pytam bo ja od kilku dni nie jem (poprawy nie widze ) mnie tam nigdy nie kapało z piersi , wkładki się kurzą więc może faktycznie coś z moim mlekiem nie tak
przykro mi z powodu psiunia
ania współczuję Ci i Miśkowi strasznie choć może powinnam powiedzieć że jedziemy na tym samym wózku
hd piękne dzieła
siala dobrze ze zwierzaczki sa razem napewno i one i wy bedziecie szczesliwi
karolcia Nastka pannica duża
wiolek ja nie używam primerów a hydrolaty z powodzeniem mozna stosowac jako tonik tez sie na nie czaje, ja tez jutro szkola ale jak zalatwie lekarza to nie pojde
anuszka super ze sie produkujesz
itakasia były zanim podałam probiotyk...został śluz i rzadka kupa
misiulka generalnie śluz to nietolerancja na jakis składnik ale przyczyn moze byc wiele a rownie dobrze nic takiego ...u Ciebie na pewno wszystko ok
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
skacza na skakance?? to moze ktos od nas z forum?
oby sie przelamal
tez tak sobie pomyslalam

Stary 2010-10-15, 10:52   #2908
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Zabka. Mojemu Miskowi Też się poca rączki i nóżki. Myślisz że to może być objaw krzywicy? Laski pomóżcie!!
Niestety nie pomogę ;(

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-15, 10:53   #2909
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
lazurka ja dolewam mleka z rożnych odciągnięć. Chyba tak można Robie tak od początku, bo nie zawsze mam porcje w jednej butelce, szczególnie teraz kiedy mały zjada 150 ml. Podgrzać możesz w ciepłej kąpieli i potem dac do termo opakowania. Radzę podgrzać mocno bo i tak sie wychłodzi. A jak nie to lepiej ostudzić niz dawać zimne. Nie mam pojęcia ile Jagoda może zjeść. Obstawiam tak z 120 ml.
Ja myślę, że potrafi dużo zjeść... Mając 2 miesiące podwoiła swoją masę urodzeniową więc bardzo szybko.
Stary 2010-10-15, 10:53   #2910
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papi
napisze ci jeszcze co wiem i lece na spacer i po Agatke. wg mojej wiedzy kupki ze sluzem moze sa normalne w pierwszych dniach/tyg zycia ale pozniej juz raczej nie. oczywiscie zalezy ile tego sluzu bo sporadycznie mala ilosc jest ok. natomiast pozniej czesto sa objawem jakiejs nietolerancji pokarmowej, czesto laktozy ale niekoniecznie. naprawde rzadko sluz w kupce jest tylko urodą dziecka.
właśnie podejrzewam laktoze ale z drugiej strony raczej dobrze przybiera choc ostatnio i sporo ulewa siostra tzta to miała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości