|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
pamiętamy
![]() PS. Dziękuję )))))))
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ja nie karmie od ponad miesiaca, a mimo to moge jeszcze cos z cyckow wycisnac... i to nie tak ze leca kropelki, tylko tryska jak cholera
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
HD, piekne torebki, chcialabym miec talent...
Itakasia i Ania, dziekuje za komplement Ania, myslisz, ze teraz moze sie jeszcze zaczac kolka? Mam nadzieje, ze to nie to, tylko cos, co szybko przejdzie |
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
nie najadała się, do tego kiepsko przybierala na wadze, wiec pediatra polecil przejscie na mm. no i ostatnio okazalo sie ze ma anemie i miedzy innymi dlatego tez tak slabo przybierala, ale mimo wszystko na mm ruszyla i nadrabia to co powinna przytyc w pierwszym miesiacu zycia. bo majac 10 tygodni wazy jakies 4600-4700g, a po wyjsciu ze szpitala miala 3450g... wiec cienizna.
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdjęcie jakieś gdzieś mam ![]() poszukam i jutro wkleję, zresztą muszę zrobić update w zdjęciach na fb to znajdziesz może jeszcze dziś się uda ![]() strasznie się męczy ten twój mały Miś mam wielką nadzieję, że mu to wszystko szybko przejdzie, a jedyne co dobre, to on na pewno tego nie będzie pamiętał Bajka - cześć! pewnie że pamiętamy co u was?---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/cnn/najniz...wiadomosc.html mój dzieć jest cięższy i tylko 2cm mniejszy a ma 3 miesiące!!
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekna a ta ostatnia rewelacja. Ania oby to nie kolki A Maja spi w lozeczku Oczywiscie musialam ja ululac najpierw i z mojego lozka przeniesc, ale spi no zobaczymy jak jej pojdzie Wczoraj 6h spala ciurkiem, zobaczymy dzis, tylko wierci sie strasznie kolo mnie jak spala to lezala spokojnie
|
|
|
|
|
#2858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój nie. Nie wiem czy drożej.. znajomy z pracy tżta kupuje nam w czechach i za 5 flaszek daliśmy 74zł. Jak się będą kończyć to już nie kupuję.. będziemy ograniczać i przestawać dawać bo kolek niema, 3 miechy za nami, brzuś dojrzalszy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a baba mi jedna zasunęła ostatnio, ze mały to ma chyba z 6 miesięcy Cytat:
![]() I nie lubi czystej pieluchy tylko taką "użytą" o tetrach mowa ![]() Wtula się ślicznie i śpiocha. A ja bym z dzieckiem spac nie mogła za kija pana Albo bym go zagniotła.. albo przydusiła.. albo nie zmrużyła oka.. albo spadła z wyra ze strachu.. więc dla mnie spanie z dzieckiem to żadna wygoda ale wolność tomku w swoim domku, każdy robi to co lubi ![]() Dzidzia - współczuję sytuacji z pieskiem. Ja też dziś mojego straciłam Pies ma nowy dom. Trafił do mojej babci na wieś. Wiem, że nic mu nie będzie złego się działo, ma opiekę, dom, jest ze swoją "siostrą" czyli naszą kociczką.. ale wioząc go do babci całą droge ryczałam jak bóbr.. u babci ma dwóch malusich kumpli - słodkie szczeniaki - jak wysiadł z samochodu to biegał jak szalony, był w swoim żywiole.. przestrzeń, wiatr... i pogonił babci kurczaki widać było po nim wielką radość.. ale biedny nie wiedział, że za chwilę go zostawię i zniknę.. i już nas nie zobaczy.. nie wyjdzie z nami na spacer i nie zaślini podczas zabawy Chciałam być twarda i nie beczeć przy ojcu, babci i kuzynce.. ale nie dałam rady i byłam "miętka faja" jak chyba nigdy w życiu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-15 o 02:00 |
|||||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Jest 7 a Maja nadal w swoim lozeczku
![]() Dziewczyny przykro mi, ja to nie moge czytac historii z pieskami, bo zaraz widze swojego Sisusia Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-15 o 07:09 |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Moja obudziła się o 6.15 i już nie chce jej się spać, no trudno, gada i ogląda świat
![]() Siala - to tak jak ja nie wysypiam się ![]() niezawsze - dla Mai![]() hd - piękne ![]() Nie mogę się doczekać jutra, mam wychodne i czas tylko dla siebie, brakuje mi tego...szczerze nie mogę sie doczekać powrotu do pracy, ja nie mogę siedzieć w domu bo coś mnie trafia...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-15 o 08:13 |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny "nowy" nik
![]() Maja pierwszy raz tej nocy sie cala zasiusiala, ciekawe czy to ma zwiazek z tym, ze sama spala dziwne... ok my idziemy dalej spac ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ale duza Nastka juz niedlugo z bujaczka wyrosnie a jakie ma ogrodniczki |
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze - ma bodziaki z Kubusiem też
hehe...musieliśmy fotelik do samochodu wymienić na taki większy od koleżanki pożyczyłam, bo w tamtym się nie mieściła...zaraz będę musiała kupić taki inny![]() Poszalała 2 h i zasnęła
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-15 o 08:26 |
|
|
|
#2863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu strasznie sie ciesze ze jedziecie po Gabe i czekam na relacje z jej powrotu do domku pamieta ![]() co tam u was? Cytat:
Cytat:
nienawidze jak cos mu jest a ja nie potrafie pomoc ![]() widzialam juz fotki fajnie wyglada. my tez niedlugo bedziemy sie musieli przesiasc do spacerowki. nie porzucilas go! oddalas do dobrego domku. na pewno strasznie musialo byc ci przykro dobrze ze sa razem z kotkiem. bedzie mogl sobie biegac po dworku. na pewno mu bedzie dobrze. a przeciez bedziecie ich odwiedzacCytat:
![]() karolcia Nastka sliczna jak zawsze misio dal mi popalic w nocy nie spalam od 00.50 do 3.10 zjadl i poszedl spac przy suszarce a potem po 6 juz sie obudzil i koniec spania. na szczescie damian go wzial do salonu bo ja bylam nieprzytomna. |
||||
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
ania współczuje, moja po 6 nie chciała spać
a teraz siedzi na kolanach i macha grzechotka, bujaczek już nie i leżenie też
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U mnie produkcja mleka idzie jak szalona ![]() hd piękne torebki ![]() karolcia Nastka jaka laska ![]() ania współczuję nocki ![]() niezawsze dobre z tą rtęcią
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
boze a ja jestem w szoku.... Blanka zasnela o 19:30 i wstala o 8:15 ale to tylko dlatego bo ja obudzilam, normalnie jestem wyspana jak nigdy
wciagnela 150 ml i teraz siedzi w bujaczku i gada. czekam az jej sie oczy zamkna i pospi jeszcze troszke.siala dobrze ze zwierzaczki sa w rodzinie a nie u kogos obcego! bedziesz mogla sie dowiadywac jak sie miewaja i je odwiedzac najwazniejsze ze znalazly dobry dom!niezawsze gratuluje nocki w lozeczku! hd sliczne te torebki aniu wspolczuje nocki i strasznie szkoda mi Misia- czemu takie kruszynki musza sie tak meczyc ![]() a ja mam pytanko. chcialabym zmienic malej mleczko, wiec jak mam to zrobic? dorzucac stopniowo po jednej miarce do starego mleka, czy zaczynac od jednej flaszki dziennie z nowym mlekiem? |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
siala super, że piesek i kot u babci
hd fajnie, że Gaba będzie z Wami!
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Cytat:
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
super
niezawsze gratulacje dla Majeczki, a nocka taka jak u nas Siala dobrze ze sie udalo a mnie nadal boli gardlo, juz odtawilam tantum verde bo nic nie dawalo a tylko draznilo sluzowke
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
bajka - piękna nocka
![]() a na jakie chcesz mleko zmienić??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa
nie powiem nic innego jak dziewczyny, az sie serce sciska ze sie Misio musi tyle nameczyc
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
na bebilon, mala jest teraz na nan 1 active, ale kurde ostatnio mam problem z dorwaniem tego mleka w duzej puszczce, a i ogolnie mam wrazenie ze malej nie bardzo smakuje to mleko.
|
|
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny naprawde nie wiem co z tym synem moim. co mu tak zakloca sen. bo on spi tylko sie kreci i poplakuje i sie wierci. nie wiem naprawde ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo maja.a dużą puszkę możesz kupić w Rossmann-nie lub intermarche bo w Kołobrzegu nie wiem czy Rossmann jest
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. I dla dzielnej Mamusi ![]() Cytat:
.Cytat:
Polecam mleko z miodem na ciepło. Cytat:
Dzięki espumisanowi i gripe water moja córcia się chyba oczyściła, bo znów zaczęła robić więcej kupek. Wczoraj zrobiła aż 5, podczas gdy przez ostatnie tygodnie robiła 1-2.
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
![]() musze sprobowac tej mikstury, mam wrazenie ze teraz musze je poprostu nawilzyc, kiedys tez tak mialam i lekarz kazal pic olej ![]() a wogole to wykorzystalam to ze wychodze wieczorkiem i sie wystroilam, ubralam krotka sukienke, obcasy, pelen make-up itp i pokazuje sie tz i pytam jak wygladam to sie chlopak poparzyl rosolem bo akurat jadl
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-10-15 o 10:20 |
|
|
|
#2880 | |||
|
Zadomowienie
|
papi dzięki za kciuki wczoraj ale się nie udało bo nie było lekarki, wogóle wszystko zamknięte żadnej kartki ani nic
Cytat:
a co używacie za primer ? bo ogolnie fajnie z tymi EDM ale świece się jak choinka i używanie jako primera pudru z EDM i na koniec pudru wykańczającego niewiele daje. i tak myślałam o pudrze babmusowym jako primerze i diamentowym jako wykańczającym ale tak naprawde jestem zielona w tym temacie ![]() Cytat:
Cytat:
każdy chyba lubi takie okazje tylko trafić dobrze scoobs super krędziołki anuszka za napływy mleczka heh na pewno tworzy się w głowie ![]() jaszczka no to sobie Patryczek waży jak porządny chłop ! niech rośnie duży dzidzia hd torebki piękne jak zawsze i pewnie dzisiaj będzie dla was super dzień i Gaba szczęśliwa będzie ![]() niezawsze gratulacje sukcesu bajka ohh jak ja zazdroszcze takich nocek u mnie różnie ale jednak najcześciej to karmienia koło 2-3 i 5- 6 siala wierze, że ci smutno ale super, że nie trzeba było ich rozdzielać i że znalazł się domek dla nich ![]() aniaa oby szybko była poprawa a swoją drogą ja też najbardziej nieprzytomna jestem nie w nocy ale nad ranem kolo 5- 6 coś jeszcze miałam pisac ale nie pamiętam ![]() pfff znowu kolejny dzień co nic mi sie nie chce a jak pomyślę, że jutro muszę wstać o 5 rano żeby ogarnąć małego i pojechać do szkoły i to do 17 to mnie skręca. dobrze, że w niedzielę na 11 mam bo bym chyba padła jak znowu na 7.45 ( musze dojechać ponad 50 km ) |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

dla Patryka.
może jeszcze dziś się uda
mam wielką nadzieję, że mu to wszystko szybko przejdzie, a jedyne co dobre, to on na pewno tego nie będzie pamiętał
a ma 3 miesiące!!

jak gdzieś idziemy lub ktoś do nas przychodzi to jestem cała zestresowana bo wiem co się będzie działo....jak to zmienić ???
a ja się dziwię, że mi plecy siadają