|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
dlaczego na lezaco sie nie powinno?
od kiedy chce siadac nie bylam go w stanie nakarmic inaczej niz na lezaco, poje, nie ulewa potem wiec mysle ze nic mu nie jest ![]() kolezanka corce od urodzania dawala na lezaco na spiocha (w nocy) nawet ja do odbicia nie brala ![]() ![]()
#2884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Ja też tylko na leżąco, bo ani Natalia nie umie na siedząco jesć, ani ja nie umiem w tej pozycji karmić
![]() W ciągu dnia odbijałam na ramieniu, ale to tak długo trwa zanim beknie, że jak teraz znowu polubiła na brzuszku leżeć, to ją po karmieniu odwracam, i po niecałej minucie słyszę głośne beknięcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A. to nie ojciec Jagody. A. jest 12 lat starszy ode mnie. I wiadomo ma za sobą różne przejścia (żona- do końca nie wiem czy była, syn- ma około 11-12 lat na moje oko). No i się trochę boję... ale umówiłam się z nim na jutro na 17tą, bo nie daje mi spokoju. Cytat:
Szkoda Siala, że nie spróbowałaś... może to byłoby TO?
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda.. może i to było TO... ale za bardzo się bałam, że się mną rozczaruje, że nie będę taka jaką sobie mnie wyrysował na podstawie rozmów. Jakoś w drugą stronę się nie obawiałam, że on będzie inny. Zdjęcia wysłaliśmy sobie bardzo późno.. jak już zaczęliśmy to szły masowo ![]() Wiem też, to przykre, że mój tż nie jest TYM (choć kiedyś tak myślałam i chyba patrzyłam cały czas na niego przez pryzmat dawnych lat kiedy między nami było super) ale cóż.. trzeba jakoś żyć razem skoro taką drogę obraliśmy.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego okrąglaczka
![]() scoobs ale Twój Alex się ślicznie cieszy i jakie ma świetne ubranko ![]() kurcze niemowle na cycku może być otyłe ? mi się wydaje, że mu się unormuje waga przecież dajesz mu jeśc jak jest głodny a głodzić dziecka nie będziesz. na zdj nie widać żeby był " otyły" jak dla mnie to nawet nie widać żeby był szczególnie duży itakasia mi się wogóle on wydaje taki strasznie poważny i spokojny ( w porównaniu do tego kolegi ze zdjęcia, który jest bardzo żywiołowy ) ciekawe po kim to ![]() Zosia cudowna i wcale już nie taka mała ![]() hd ale się Szymuś musiał dobrze bawić skoro tak chichrał ![]() a co do serka to hmm z mojego doświadczenia wynika, że to niemożliwe żeby tak szybko zareagował ( po 2- 3 godzinach ) u mnie najwcześniej na 2 dzień jest reakcja alergiczna albo jeszcze później olakola ale się uśmiałam z tych póz ![]() ![]() Lilka ja karmię tyle, że cycem w dzień na siedząco ( przed kompem ![]() anoxa teraz to dopiero Hubcio podobny do tatusia !!! ![]() lazurka dobrze, że idziesz mam nadzieję, że to będzie miłe spotkanie ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-11-25 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A od kilku lat mówimy sobie "cześć". I w sumie to tyle słów z nim w życiu zamieniłam... Bo tak to zawsze albo na gg albo przez smsy... A odnośnie Twojego męża... Sama nie wiem co myśleć. Czytam co piszesz i pierwsza myśl "ale po co masz się męczyć i kisić we własnym sosie" a za chwilę myślę "ale jednak z jakiegoś powodu wzięłaś z nim ślub... macie dziecko".
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Mój mi ostatnio coś świruje.. syn, nie małż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
lazurka ciesze sie ze sie zdecydowalas no i ze z oczkiem lepiej
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie denerwuj się, nastaw się olewkowo "a co mi zalezy" i do boju ![]() Z tym ślubem to wiesz jak było..niby mi papier nie przeszkadzał ale teraz jednak mam inne nastawienie bo od dłuższego czasu kićka się wszystko między nami i nie jest tak fajnie jak było.. chyba za bardzo dotarł do mnie jego teraźniejszy wizerunek a zatarł się ten dawny. O dziecku zdecydowaliśmy jak było wszystko jeszcze fajnie... i w sumie niedługo po tym się zaczęło rypać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
siala mam nadzieje ze jednak sie miedzy wami ulozy
#2894 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Postaram się tak nastawić. Ale ja się po prostu wstydzę ![]() Siala a ja myślę tak- poczekaj, zobaczysz może się jeszcze poukłada (czego Wam życzę) a jak nie to przecież tylko ślub cywilny ![]()
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
itakasia
![]() Zosiulka przesliczna ![]() Przyszły moje minerałki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- lazurowa super z tą randką, jak Ci zazdroszczę... Też by mi się coś takiego przydało, oczywiście z Markiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Dzieci boskie ![]() Olakola mały pięknie się wygina ![]() Agravka super fota ![]() anoxa hubert boski ![]() itakaska śliczny uśmiech ![]() Jak kogoś ominęłam to przepraszam ![]() Lazurowa- ![]() ![]() Siala - ty aparatko ![]() ![]() My jak wyszłyśmy po 8 to dopiero teraz wróciłyśmy ![]() Szczepienie oki, zero płaczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja matka zawsze mi ględziła "mogłabyś mieć bliźniaki!" .. dlaczego? "bo tak ładnie w wózku wyglądają!" ![]() Wstydzisz się.. ja też jestem z natury wstydzioch (tak, poważnie mówię) ale pomyśl sobie "a kij, najwyżej zrobie z siebie idiotkę" ja zawsze dla siebie dodawałam na końcu "jak zawsze, nic nowego" ![]() A co do mojego małża.. wiem, że skazuję siebie na męczenie się z nim ale nie byłabym w stanie mu tego zrobić (rozwód). Jemu, jego babci i moim rodzicom. Wiem, że to głupie ale po tym co on przeszedł przez całe swoje życie nie mogłabym mu tego zrobić. Jego babci - bo ona już przeżywa, że szwagierka wywaliła swojego męża z domu i już rok jak nie mieszkają razem a też mają dziecko ![]() Mojej rodzinie - bo matka by zawału dostała.. mało co nie dostała jak poprzedni ślub odwołałam.. powiedziałam jej wtedy że przeżyć nie może że ślub odwołuję, więc może lepiej by było jakbym wyszła za mąż a za miesiąc się rozwodziła?! Odrzekła mi, że wtedy to już napewno by tego nie zniosła ![]() Dla niej to jest wstyd. A nie jest wstydem męczyć się z kimś całe życie ![]() Jeśli już to tylko wtedy kiedy on by doszedł do wniosku, że nie może ze mną wytrzymać... ale na to bym nie liczyła zbyt prędko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Wszystkie usmiechniete dzieciaczki przesliczne! Az sama mi sie buzia smiala jak przegladalam zdjecia
![]() Siala szkoda ,ze sie nie spotkaliscie.. Ja poznalam M. na czacie i byl wlasnie takim wyidealizowanym przeze mnie typem ,przystojny ,niedostepny ,na pierwsze spotkanie przyjechal motocyklem. Pozniej jakos tak sie ulozylo,ze po 2 latach od pierwszego spotkania znow sie zobaczylismy i juz zostalismy razem na lata. Do dzis wpominam wszystko co bylo z lezka w oku i co roku swietujemy pierwsze spotkanie ...to byla szalona ,nieprzewidywalna ,silna i niesamowita milosc. Dzis wkradla sie rutyna ,zobaczylam tez wady M. i nie jest tak jak dawnej ...
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
hej dołączam sie, mam sierpniowego maluszka, a nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi, u mnie tez od porodu sie pozmienialo i to na gorsze, planuje rozstanie, bo bycie razem dla dziecka nie jest dla niego dobre kiedy mama i tata mecza sie ze soba.. takie jest zycie, dobrze ze jeszcze nie mamy slubu.
ma ktoras z was moze jezyk niemowlat elektronicznie i moze poslac na enjoy1989@wp.pl ?z góry dzieki. a jak rosna wasze pociechy? moj Filip juz urosl 12 cm a ma 3 miesiace, polowa ciuchow jeszcze nieuzywana juz zostanie nieuzyta ![]()
![]() |
#2901 | ||||||
Zakorzenienie
|
Żadnych czworokątów. Ja gustuję tylko w trój
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja z Ł. też z neta. Rozmawialiśmy rok, dzielił nas niecały kilometr odległości. Przyjaźniliśmy się. A gdy się spotkaliśmy...to nadal była przyjaźń, ale inna. Zakochaliśmy się w sobie na zabój. To było szaleństwo. Czasem żałuję, że już nigdy tego nie przeżyję, bo już wybrałam...
![]() |
#2902 |
Rozeznanie
|
My po spacerku, ale tam zimno brrr
Co do mojego pytania o karmienie na leżąco to zapytałam Was bo jak byliśmy na szczepieniu i mały później jadł to położna zwróciła nam uwagę, że na leżąco nie wolno bo dziecko się może zachłysnąć i udusić. Hmm tylko ja inaczej go nie nakarmię i widzę, że większość z Was też tak karmi więc nie wiem ile w tym prawdy jest, może to tylko widzimisie położnej ![]() Dobra idę odpocząć bo padam po spacerku. Miłego wieczoru |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lazurowa kochana trzymam kciuki za spotkanko! ![]() widze ze duzo czatowych par mamy na watku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dzisiaj w nocy snil mi sie waz a to niby oznacza ze zwiazek wypala sie a uczuc i trzeba nad nimi popracowac ![]() ![]() my sie chrzcimy 25 grudnia... szlam do ksiedza jak na skazanie, oczywiscie strzelil gadke umoralniajaca ze zyjemy w grzechu, konkubinacie, ze jestesmy nie fair wobec boga, ze nie chcemy isc do nieba... no myslalam ze tam smiechem parskne ![]() ![]() ![]() ![]() no i bylysmy tez dzisiaj u neonatologa i neurologa. morfologia i tsh pobrane, mala wazy 5460g czyli w sumie calkiem ladnie przybrala od 3 listopada bo 480g. neurolog tez stwierdzil ze bardzo dobrze sie rozwija ale i tak musze sie pokazywac co dwa miesiace. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
A my z TZ poznaliśmy się przez sms-y
![]() ![]() bajka - super, ze oki ![]() itakaska - mi tez smutno, jak pomysle o moim aniołku ![]() lika - moja się przesuwa do góry kładę nizej, a ona sie podsuwa i jest już na górze ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-11-25 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
hehe no to ja na dokladke dodam ze ja z mezem tez przez neta sie poznalismy
![]() a wczesniej jako nastolatka tez poznalam chlopaka przez internet wszedl na moja strone www cos go urzeklo ![]()
#2906 | |
Zakorzenienie
|
2arwa 1a tez z tych uczciwych, kiedys znalazlam telefon na wypasie w knajpie i oddalam kelnerce w razie jak sie znajdzie wlascicielka i dopiero pozniej pomyslalam, ze pewnie ona zawinie go dla siebie
![]() Ale fajnie z ta randka, jak wrocisz wszystko opowiedz nam ![]() a ten wstyd to takie fajne uczucie, bardziej podkrecal zawsze ahh jak dawno tego nie czulam ![]() witaj ![]() Cytat:
Ja juz wrocilam od dentystki mojej kochanej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-11-25 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
niezawsze - no to super
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i się cieszę bardzo, że możesz nadal karmić ![]()
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
olakola kurcze jak Kubuś slicznie podnosi się na rączkach brawa dla niego
![]() ![]() ![]() Lilka wszsytkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() anoxa ale z Hubcia już duży kawaler ![]() ![]() ![]() wanillasky witaj ![]() ![]() ![]() niezawsze super, że ząbki nie lecą i dalej możesz karmić. A miałaś mi oddać laktację ![]() My z tż poznaliśmy się na randce w ciemno tzn. ja wiedziałam jak wyglada ale on nie wiedział jak ja wygladam moja przyjaciółka spotykała się z jego przyjacielem. I u nas po raz pierwszy brak kupy ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-11-25 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
witaj wanillasky, wysyłam Ci język niemowląt na maila
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- A co do tz ja poznałam swojego dla odmiany ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.