Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 21:07   #2881
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

ja na jesień wyrywałam zęby w hurcie i miedzy innymi jedną ósemkę
rwanie miałam pod narkozą i ósemka mnie w ogóle nie bolała tylko dziury po innych zębach //braku ósemki w ogóle nie odczuwałam //
a rwanie miałam prywatnie w gabinecie.

Judi wiem że może już kiedyś pisałaś ale nie pamiętam
jeśli możesz odświeżyć mi pamięć /choć nie musisz/
gdzie ty pracujesz/ co robisz/
że mówisz że charakter pracy by przeszkadzał twojej ciąży

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:15   #2882
Judi21_84
Zakorzenienie

ja niestety mam na tyle traumatyczne przeżycie z usunięciem poprzedniej ósemki, którą jak już pisałam wydłubywali mi z kości żuchwy, że muszę iść do sprawdzonego miejsca. już wolę zapłacić jest jedna przychodnia ale właśnie słyszałam że tam rzeźnia więc ja dziękuję

Kristi ja pracuję w hurtowni chemii gospodarczej i kosmetyków. Po pierwsze tylko na nocki (co od razu wyklucza pracę kobiet w ciąży), po drugie praca fizyczna. Np masz dać 12 płynów do mycia naczyń czy 5 vizirów 6 kilowych itd. bywają też oczywiście kosmetyki, ale raz masz jedno na wz dla klienta a raz co innego
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:18   #2883
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
no właśnie ja na nfz za wyrwanie ósemki nic nie zabuliłam nawet za znieczulenie nic a nic
a przychodnia spoko, nie jakaś starodawna rzeźnia

ja zachorzałam od razu po powrocie , ale choroba nie wybiera jak składałam wniosek to byłam zdrowa
no ja od wrzesnia conajmniej raz w miesiacu bylam przeziebiona i to ostro, takze nigdy nie wiesz kiedy Cie trafi chorobsko!
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:20   #2884
Sosnowa
Zakorzenienie

Heh, ja miałam wydłubywać 8 parę dni temu, ale z wiadomych przyczyn się wstrzymałam.. mam nadzieję, ze się przez najbliższy rok nie odezwie...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:40   #2885
Judi21_84
Zakorzenienie

no właśnei Sosno więc śpiszę się z remontem mej osobyjestem na kwiecień umówiona do gienia chcę zrobić cyto i mogę działać
Tylko ten ząb ciagle mnie męczy- by go usunąć bo w niczym nie odczuwam że go mam. No oprócz tego że ostatnio mnie ucho bolało i jak się okazało to od tej pierońskiej 8... pozatym mam wszystkie zęby w super stanie prócz 7 która psuje się od strony 8... i niedługo 7 pewnie musiałabym też usunąć...
ja bym ten zabieg przekładała ile by się dało, by nie cierpieć, ale zawzięłam się i Muszę to zrobić chcę mieć w końcu spokój. a zbieram się by 8 usunąć od 4 lat...

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2011-02-07 o 21:41
Stary 2011-02-07, 21:49   #2886
ver_ona
Zakorzenienie

jeszcze co do glupiego zus, to wqrza mnie to, ze ile osob siedzi w pracy jak jest chorym, ile razy sama nie bralam l4 bo nie bylo jak, a teraz jak jestem w ciazy i na serio nie moge pracowac, to oni mnie sprawdzaja
Stary 2011-02-07, 21:55   #2887
Judi21_84
Zakorzenienie

Verona współczuję

Ja sama pamietam jak w kwietniu czyli w 6 miesiącu ciąży z Tymkiem miałam takie nerwobóle pleców, pod lewą łopatką mnie tak kuło że czasem nie mogłam wytrzymać z bólu... pemiętam to doskonale bo wtedy byłam na dwóch weselach i myślałam że zdechnę po godzinie siedzenia przy stole

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 21:57   #2888
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Verona współczuję

Ja sama pamietam jak w kwietniu czyli w 6 miesiącu ciąży z Tymkiem miałam takie nerwobóle pleców, pod lewą łopatką mnie tak kuło że czasem nie mogłam wytrzymać z bólu... pemiętam to doskonale bo wtedy byłam na dwóch weselach i myślałam że zdechnę po godzinie siedzenia przy stole
no ja mam teraz bol w 3 odcinkach kregoslupa i promieniujacy z krzyza do posladka i biodra
Stary 2011-02-07, 21:57   #2889
anka1900
Zakorzenienie

ja prawie nigdy nie chorowałam od (11 lat) początku mojej zawodowej drogi no może w sumie z tydzień wzięłam a to na bolącą kość ogonową, a to na ręka odmówiła mi posłuszeństwa
serio,
zazwyczaj to jakiś katar tylko mnie dopadał, na szczęście oczywiście
no ale z Mikim przesiedziałam prawie od początku na L4 , więc wykosiłam chyba stu letni przydział chorobowego
Stary 2011-02-07, 21:59   #2890
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
no właśnei Sosno więc śpiszę się z remontem mej osobyjestem na kwiecień umówiona do gienia chcę zrobić cyto i mogę działać
Tylko ten ząb ciagle mnie męczy- by go usunąć bo w niczym nie odczuwam że go mam. No oprócz tego że ostatnio mnie ucho bolało i jak się okazało to od tej pierońskiej 8... pozatym mam wszystkie zęby w super stanie prócz 7 która psuje się od strony 8... i niedługo 7 pewnie musiałabym też usunąć...
ja bym ten zabieg przekładała ile by się dało, by nie cierpieć, ale zawzięłam się i Muszę to zrobić chcę mieć w końcu spokój. a zbieram się by 8 usunąć od 4 lat...
heh - no ja właśnie zrobiłam wszystkie zęby tylko mi to dziadostwo w dziąśle zostało ....
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:04   #2891
ver_ona
Zakorzenienie

ok spadam, wiecie o 7.30 mam tam byc, a o tej porze to ja normalnie jeszcze sie na 2 bok przekladam, takze dzis musze wczesniej isc spac.

ja przez 4,5 roku mojej "kariery" zawodowej mialam tylko 2mies zwolnienia na B i teraz w ciazy, a tak to jak glupia zawsze chodzilam, z grypa, temp., przeziebieniem itp....czlowiek to na prawde glupi jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 22:10   #2892
anka1900
Zakorzenienie

nie tyle głupi co nie chce mu sie biegać po lekarzach , chyba nikt za tym nie przepada
i jak chce sie juz dostać do lekarza rodzinnego to numerków brak tak z marszu
jakby miał lekarza w pełnym słowa tego znaczeniu rodzinnego/domowego to może inaczej by na to patrzył, byłby bardziej doleczony, nie z jakimiś przechodzonymi lekko grypami, nie osłabiał by serca, ogólnie lepszy model pracownika
Stary 2011-02-07, 23:00   #2893
taka sobie
Zakorzenienie

hej juz pewnie sama jestem

co do elmexu to widze ze z fluorem, wiec mnie oswieccie, bo mi kiedys w aptece powiedzieli ze poki dziecko połyka pastę to nie wolno z fluorem

Veronka a ta ciesnia nadgarstka to tak przy okazji ciąży? moja mama miała cos takiego i operowali jej to z pol roku temu nieciekawe, wszystko jej z rąk leciało

u mnie w pracy z kolei rzadko kto chodzi na L4 z tego względu ze na l4 tracimy napiwki po prostu za ten okres na obcinają i dostajemy mniej. A ze napiwki to praktycznie druga moja pensja wiec jest jak jest mnie akurat to wkurza bo ja jak mnie siekło porządnie, wiecie gorączka, antybiotyk itp to zawsze brałam L4, w zadzie mam kasę, bez przesady, zdrowie wazniejsze, ale większosc chodzi do pracy i prycha na innych i bądż tu zdrów człowieku. Przes.rane... Za to w ciązy pracowałam do konca maja a 3.07 urodziła sie Wiki wiec duzo sie nie nasiedziałam na zwolnieniu no ale mi sie akurat udało w ciązy bo wiecej sie obijałam niz pracowałam wiec mogłam jedzic

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:03   #2894
taka sobie
Zakorzenienie

piewrsza

przyszøam sie przywitac i lece sie ogarnac, kurde ynowu mi sie klawiatura pryestawila

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-08, 07:22   #2895
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
piewrsza

przyszøam sie przywitac i lece sie ogarnac, kurde ynowu mi sie klawiatura pryestawila
Takusna lewy Alt+Shift

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
hej juz pewnie sama jestem

co do elmexu to widze ze z fluorem, wiec mnie oswieccie, bo mi kiedys w aptece powiedzieli ze poki dziecko połyka pastę to nie wolno z fluorem

Veronka a ta ciesnia nadgarstka to tak przy okazji ciąży? moja mama miała cos takiego i operowali jej to z pol roku temu nieciekawe, wszystko jej z rąk leciało

u mnie w pracy z kolei rzadko kto chodzi na L4 z tego względu ze na l4 tracimy napiwki po prostu za ten okres na obcinają i dostajemy mniej. A ze napiwki to praktycznie druga moja pensja wiec jest jak jest mnie akurat to wkurza bo ja jak mnie siekło porządnie, wiecie gorączka, antybiotyk itp to zawsze brałam L4, w zadzie mam kasę, bez przesady, zdrowie wazniejsze, ale większosc chodzi do pracy i prycha na innych i bądż tu zdrów człowieku. Przes.rane... Za to w ciązy pracowałam do konca maja a 3.07 urodziła sie Wiki wiec duzo sie nie nasiedziałam na zwolnieniu no ale mi sie akurat udało w ciązy bo wiecej sie obijałam niz pracowałam wiec mogłam jedzic
Elmex ma tak niska zawartosc fluoru, ze smialo go mozna u roczniaków stosowac

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:31   #2896
Cestia
Zakorzenienie

Bryyyy...

A ja mam znowu dzisiaj wolne Tzn wolne od dziecka, bo mała została wczoraj u dziadków Moja mama ma ferie, więc chciała jeszcze wykorzystać możliwość bycia z wnusią. A, że wszyscy byli na tak, a już najbardziej Matylda, więc tak też wyszło.

Zaraz się biorę za porządki, też muszę wykorzystać sytuację. Wpadłam tylko żeby ustawić kolegę S. na jedną aukcję. Ale marnie to widzę bo jak nikt przez tydzień nie licytował tak się dziś sępy zleciały

Maluśna, za ten brak fotek to Ci się bacik należy... wiesz o tym A jak Twoje samopoczucie kochana? Lepiej?
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:00   #2897
ver_ona
Zakorzenienie

hello
bylam, wrocilam. zwolnienie ofkors zasadne, dr mnie zbadala, zapytala o to co mi dolega, wymienilam wszystko co mi jest no. kazala sie polozyc na kozetce i zauwazyla, ze mam przepuchline na pepkiem. tak tez ostatnio podejrzewalam, bo mnie zaczela bolec. mam powiedziec o tym ginowi, bo to wazne przy porodzie i moze byc wskazaniem do cc.
takze poszlam, zeby sprawdzili, czy nie klamie z l4, a wyszlam z jeszcze jedna diagnoza hehe
Stary 2011-02-08, 09:09   #2898
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Bryyyy...

A ja mam znowu dzisiaj wolne Tzn wolne od dziecka, bo mała została wczoraj u dziadków Moja mama ma ferie, więc chciała jeszcze wykorzystać możliwość bycia z wnusią. A, że wszyscy byli na tak, a już najbardziej Matylda, więc tak też wyszło.

Zaraz się biorę za porządki, też muszę wykorzystać sytuację. Wpadłam tylko żeby ustawić kolegę S. na jedną aukcję. Ale marnie to widzę bo jak nikt przez tydzień nie licytował tak się dziś sępy zleciały

Maluśna, za ten brak fotek to Ci się bacik należy... wiesz o tym A jak Twoje samopoczucie kochana? Lepiej?
takiej to dobrze za chwilę zapomnisz, że masz dziecko
ajjj, nie bij za mocno ;> wiem, że się należy ale normalnie taka skleroza mnie nachodzi ostatnio, że szok...robiłam moją ukochaną nokią, ale niestety ma kiepski aparat nic to, następnym razem porobię bo na pewno jeszcze pojedziemy
a samopoczucie teraz ciut lepiej, olewam porządki domowe i mam syf robię minimum sanitarne, hehe i zostawiam czas dla dziecka

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
hello
bylam, wrocilam. zwolnienie ofkors zasadne, dr mnie zbadala, zapytala o to co mi dolega, wymienilam wszystko co mi jest no. kazala sie polozyc na kozetce i zauwazyla, ze mam przepuchline na pepkiem. tak tez ostatnio podejrzewalam, bo mnie zaczela bolec. mam powiedziec o tym ginowi, bo to wazne przy porodzie i moze byc wskazaniem do cc.
takze poszlam, zeby sprawdzili, czy nie klamie z l4, a wyszlam z jeszcze jedna diagnoza hehe
no i bardzo dobrze znaczy ok, że L4 zasadne (przecież to sprawa oczywista była...), tylko szkoda, że coś tam ci jeszcze wyszukali
Stary 2011-02-08, 09:17   #2899
Cestia
Zakorzenienie

Maluśna, dokładnie za chwilę zapomnę, że mam dziecko w ogóle. Zwłaszcza, że moje sprytne dziecię tak chętnie zostaje u dziadków. Wczoraj jej przywieźliśmy rzeczy wieczorem to się tylko dopytywała czy aby na pewno zostaje Dobrze jej tam, a ja sama pamiętam jaką frajdą były pobyty z dziadkami więc nie mam zamiaru jej tego ograniczać

Co do spraw nocnikowych to u nas też się zdarzył taki dzień, że nie wołała. Chyba musi to naszym panienkom wejść w nawyk Ale i tak już jest git Dumna z niej jestem

Dobra... odklejam się od neta i idę doprowadzić mieszkanie do porządku. Jeszcze wycieczka na pocztę mnie czeka, a na zewnątrz taka pizgawica

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 09:30   #2900
Judi21_84
Zakorzenienie

Witam się i ja
U nas ładnie rano świeciło słonko a teraz jakoś się pochmurno zrobiło. Piorą mi się miśki Tymka, powieszę i idziemy na spacer
Dzisiaj już niestety do pracy na 19.
Miłego dzionka
Stary 2011-02-08, 09:54   #2901
Cestia
Zakorzenienie

Sialalalala... kocham kolegę snajpera

To lecę dalej sprzątać
Stary 2011-02-08, 10:02   #2902
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:

To lecę dalej sprzątać
buahahahah Cestusia

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:21   #2903
anka1900
Zakorzenienie

hello
u nas ciepło i sucho
z rana piękne słońce, teraz raczej pochmurnie

super Veronka że wszystko ok, bo wszak jak mogło być inaczej

Miki reperuje quada, mam spokój na chwilę,
ale na dwór nie da sie wyciągnąć, żadne perswazje nie przemawiają
mówi żebym sama poszła i mu gumę kupiła on zostanie w domku
śmieci muszę jednak wynieść to jakoś musimy przynajmniej na dół zejść , będzie spacer po klatce
mam pecha to wyższych szklanek , typu jakiś pokal na piwo, siłą przyciągania ziemskiego bardzo na nie działa, dziś kolejna spadła z suszarki
Stary 2011-02-08, 11:03   #2904
jowisz
Zakorzenienie

hej.
ja odp. aż na 1 ogłoszenie, taka posucha,że wpadam już w dóóóóóóóóół

pozatym przygotowałam paczki dla wizażanek i po 13. podjadę sobie na pocztę, odbiorę torebkę i zajrzę do 2 sklepów z ciuchami.

co rano u mnie zaczęło się już "mamusiu ja nie chcę iść do psiećkola. a mozie jaziębinka dziś zamknięta?" (to ost. z wielką nadzieją wypowiadane)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:06   #2905
taka sobie
Zakorzenienie

Cestia

Veronka niefajnie z tą przepukliną to cos powaznego?

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-08, 11:16   #2906
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:

To lecę dalej sprzątać

a ja Ciebie za te teksty haha, poprawiłaś mi humorek w pracy

Jowisz - aż mi żal Igusi... biedna, tak nie chce chodzić...i nadal ma nadzieję, że to chwilowe
Stary 2011-02-08, 11:19   #2907
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość

Jowisz - aż mi żal Igusi... biedna, tak nie chce chodzić...i nadal ma nadzieję, że to chwilowe
no nie? a to dopiero początek, przed szkołą,studiami, pracą koniec 2-letniej laby w domu

też mi jej żal,bo taka aspołeczna. często jest tak,że po spaniu kiedy dzieci mają już wolny czas i bawią się czym chcą do przyjścia rodziców to wszystkie w kupie na podłodze,a tylko moja Iga na krzesełku przy stole sama i obserwuje jedynie
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:20   #2908
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cestia

Veronka niefajnie z tą przepukliną to cos powaznego?
nie wiem jeszcze, ale mysle ze cc nie bedzie. boli mnie to jak siedze i chodze, mloda czesto wypycha tu swoje odnoza i to poteguje bol. w pon. mam ostatnie usg, wiec zobaczymy co dr powie.
tz sie tylko smieje, ze zus wola, zeby sprawdzic czy nie symuluje i odnajduje jeszcze cos hehe
Stary 2011-02-08, 11:32   #2909
wersta
Zakorzenienie

fiuu Veronko, ale w razie co cc jest git. nie bój żaby

Z. dziś lepiej, tem. nie ma wcale, ale wymiata tekstami, aż mnie brzuch ze śmiechu dziś boli też wzięłam dziś 2gi antybiotyk, bo poprawy brak. no nic jak nie na śmierć, to się wyliżę nie mam tylko na nic siły.

a ja nadal dumam nad wózkiem i wysłałam tż, żeby obejrzał te 2 i sam wybrał
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:34   #2910
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
fiuu Veronko, ale w razie co cc jest git. nie bój żaby

Z. dziś lepiej, tem. nie ma wcale, ale wymiata tekstami, aż mnie brzuch ze śmiechu dziś boli też wzięłam dziś 2gi antybiotyk, bo poprawy brak. no nic jak nie na śmierć, to się wyliżę nie mam tylko na nic siły.

a ja nadal dumam nad wózkiem i wysłałam tż, żeby obejrzał te 2 i sam wybrał
jedyne co mnie pociesza w cc, to to ze moge sobie wszystko zaplanowac kiedy babcie do dziecia wolac, kiedy tz nie moze umawiac klientow itp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości