Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 15:09   #2881
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja ostatnio rzadka rzadku tutaj bo laptop mi szwankuje

dziś byłam u lekarza,pochwalę się moją "kluseczką"

28t 5d i waży 1216gram
wszystkie wymiary w normie, szyjka też ok to się bardzo cieszę

co do mojej wagi to jakoś zastopowała, teraz w ciągu miesiąca przytyłam 1,5 kg (ostatnio to 4,5 na miesiąc) co daje razem od początku ciązy prawie równo 10 kilo
z czego 4 kilo to na bank mój cellulit skąd mi się go tyle wzięło to ja nie wiem, stawiam na to, że ktoś mi podrzucił go, tylko kto?

aaaa UWAGA dziewczyny, od dziś wyprzedaże w H&M i mnóstwo tanich ciuszków dla maleństw, dziewczynek i chłopców,
fajne bluzeczki, bluzy, spodnie i sukieneczki itd można kupić już za 10zł
(ceny są 10zł, 20zł lub 30zł,te najdroższe to po 40zł ale naprawdę dla takich małych maluszków to dużo po 10zł jest - przecenione z 30zł na przykład )

co też uczyniłam he he

o super nie wiedziałam ze są promocje
to dobrze ze z dzidzią wszystko ok

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Laseczkaa to jest nas 3 z niewiadomymi
ciężki nasz los ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:23   #2882
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Ale już niedługo od stycznia idę na L4 niech sobie radzą beze mnie

iweczka a espumisan nie pomaga?
wczoraj nie pomogl, w zyciu takich wzdęć nie miała, myślałam że pękne...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene nawet nie wiesz,jak się cieszę Jak wychodziłam w tej mojej cienkiej kurteczce do ludzi,to przyciągałam wzrok każdego przechodnia-czułam się jak kretynka! Kobieta w ciąży,a kurtka jej się rozchodzi na brzuchu :/ Za płaszczyk dałam tylko 79,90 zł,a był przeceniony z 220 zł! Takze...
ja też wkońcu kupiłam kurtałke

[QUOTE=gosikk_s;23807435]Iweczka, rodziłam 10dni przed terminem Na każdej wizycie gin wyliczał mi wagę małego i tak rosła, rosła i rosła... Byłam wręcz przerażona, nastawiałam się na 4kg a ponieważ zanosiło się na sn(skończyło na cc) bałam się strasznie jak to będzie. Na dwa dni przed porodem lekarka w szpitalu zrobiła mi usg i powiedziała że mały jest maleńki, ma nie więcej niż 2700, a ja się z nią kłóciłam że kłamie coby mnie zmusić do naturalnego porodu Śmiała się że gdyby synek faktycznie miał te 4kg to ja miałabym dwa razy większy brzuch. I faktycznie, dwa dni później malutki urodził się ważąc 2790g. Powinnam teraz iść do niej przed porodem na pomiary

ehhh czyli i te pomiary są o kant dupy potłuc.....

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie
gratuluje poznania płci

ego_egona prawde jestem godna podziwu dla ciebie ja jestem nocny marek wiec 6:00 rano to noc dla mnie

ja od wrzesnia siedze w domu na L4 ale nie narzekam na nude a do pracy bym tylko na chwilke mogla wrocic max na tydzien jednak sie rozleniwilam ale treaz skupiam sie na pisaniu pracy magisterskiej

troche mi zleżał katar ale nadal nie najlepiej sie czuje ide dzis na wizyte u gina
ja też ostatnio będą w pracy stwierdziłam, że na tydzień bym wróciła, ale na dłużej narazie niee, przed świętami u nas też jest mega meksyk, praca czasami po 10- 12 h bo tyle wypłat jest do zrobienia

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Czuję się tak gapowato i niezdarnie ostatnio
Odkąd jestem w ciąży nienawidzę jeździć autem, a teraz to już w ogóle... Ale co zrobić, muszę.. ehhh ponarzekam sobie i mi przejdzie, ale mam fatalny nastrój przez to.

dzięki dziewczyny

siedzę sobie i łezki mi same lecą, te ciązowe hormony
ja też tak mam czasami, z byle powodu łzy mi lecą-koszmar

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dzień doberek,
ale mnie coś kuje w brzuszku, ale znośnie, nie będę się faszerować nospą, z jednej strony bo może wady powodować logopedyczne a z drugiej czytałam wczoraj że nadmiar nospy możę się przyczynić do skracania szyjki;/ troszkę książek ponisiłam i może coś tam się ponaciągało. a miałam nic nie robić-a ja się nudzę
Kampasiula to nasi chłopcy będą mieć tak samo na imię wybrałać Tymon czy Tymoteusz? my Tymoteusz. jakaś się przewrażliwona zrobiłąm na pukncie imienia, najpierw teściowa mi powiedziała z miesiąc temu ze nie bedzie tak mówiła do naszego dziecka tylko Zbyszko, a ostatnio brat tż się naśmiewa z tego imienia
np. wczoraj spotkał mnie w przychodni i mówi a to ty przszłaś z tym tym tym tymkiem- się wkurzyłam
ehhhhh te teściowe są okropne kurde mają swoje dzieci to się wykazały co do imion, a od Naszych dzieci niech się odczepią, wiem, że na pewno jesteś mega wkurzona bo ja bym chyba taką pogoniła, ale co zrobić, olej to.... i daj dziecku na imię tak jak Tobie się to podoba. Mi np. podoba się Gabrysia, Lena, Wiktoria, to też słyszałam komentarze, że Lena to "ruskie imię" i mam to głęboko w .....

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Jeju nie rozumiem jak ktoś może w ogóle powiedzieć,że nie będzie się zwracał po imieniu do dziecka :-/
to ja bym do teściowej zaczęła mówić Józia , a co tam? ;-/
dokładnie oko za oko

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
podczytuje wątek mam które maja teraz termin na grudzień i uśmiałam się jak nie wiem co:

"no ja sobie podczytywałam wątek o porodach na wesoło i akurat dziś mi się przypominają te opisy...
np. jak dziewczyna powiedziała do męża w trakcie porodu dobij mnie bo już nie dam rady i w tym momencie spadła na nią lampa z nad łóżka-a ona się odwraca wściekła i patrzy na TZta bo myślała że to on ją walną

a inna mówi weź z torby pieluszkę tetrową zamocz i mi zrób okład na czoło, po chwili patrzy, że położył jej na czole majtki poporodowe
to mnie zupełnie rozwala-i znowu to pisząc aż się popłakałam ze śmiechu i skurczy dostałam "

hahaha aż mi łzy z oczu poleciały dobrze, że jej pampersa na czoło nie położył!!! kurde ciekawe co mój odwali...... musze go przygotować do tego

Prunell-gratuluję
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:24   #2883
blackrose4u
Wtajemniczenie

ale wałek: http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...l?ticaid=1b6e1

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:33   #2884
diatoma
Zadomowienie

ale się cieszę brat mnie odwiedził, a z miesiac go nie widziałam!!!
jutro co prawda jadę do rodziców na tydzień, ale tak mi się miło zrobiło
z tym imieniem to powoli dociera do nich, bo teściu też się czasem głowi co to za imie, a niedawno strzelił że no nie mateusz tylko ten no tymoteusz. no rece mi opadły!!! dobrze że tż nie słyszał
w rankingu imion Tymek jest na 49 miejscu więc mam nadzieję że nie będzie dużo powtórek. pracuję w przychodni, mamy populację ok 2500 dzieci i w tym jest tylko 1 Tymoteusz. i własnie to dziecko mnie kiedyś bardzo ujęło i sobie pomysłałam wtedy że jak będę mieć syna to będzie Tymek
Nuna wspołczuję ci sytuacji...kawał chama z niego!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:34   #2885
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jechałam do pracy i autobus był tak zawalony, że nie było gdzie usiąść. Więc za radą koleżanek poprosiłam panią o ustąpienie miejsca. Pani dziwnie się na mnie spojrzała i powiedziała, że ją też nogi bolą:/
poprostu chamstwo!!!! niestety ale dla większości ludzi jesteśmy niezauważalne.....ja na poczcie ostatnio prawie godzinę stałam, ale już przyzwyczaiłam się, że w urzędach nie mam na co liczyć na ustąpienie, jutro czeka mnie skarbówka......znowu nogi wejdą mi w d***

Cytat:
Ciekawe czy naprawdę ja bolały

Prunelle dziękuje, sliczne ciuszki szczególnie te spodenki i ogrodniczki
Co do eks to chyba zakończyłam etap nadzieji.
Telefonów nie odbiera, więc rzeczy jego które sa u mnie zamierzam mu podrzucic jada w góry na świeta. Troche dla mnie stresujące, tym bardziej, że on dalej u rodziców chyba mieszka.
Myślę, że muszę zakończyć ten etap przed Nowym Rokiem.

Dzisiaj dostałam od niego 300 zł przelewem w tytule "Wsparcie dla Ciebie i maleństwa na czas ciąży".
Ciekawe co mam zrobić z taaka gotówką
śmieszny jest!! i co tu zrobić z taką kasą......

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Rzeczywiście no comment.Masakra Ja jeżdze komunikacją miejską do pracy i jak załoze kurtke to brzucha prawie nie widac,ale jak nie mam miejsca to o nie prosze
dokładnie no comments!!!!!!!

Cytat:
hej dziewczyny

28t 5d i waży 1216gram

co do mojej wagi to jakoś zastopowała, teraz w ciągu miesiąca przytyłam 1,5 kg (ostatnio to 4,5 na miesiąc) co daje razem od początku ciązy prawie równo 10 kilo
z czego 4 kilo to na bank mój cellulit skąd mi się go tyle wzięło to ja nie wiem, stawiam na to, że ktoś mi podrzucił go, tylko kto?

aaaa UWAGA dziewczyny, od dziś wyprzedaże w H&M i mnóstwo tanich ciuszków dla maleństw, dziewczynek i chłopców,
fajne bluzeczki, bluzy, spodnie i sukieneczki itd można kupić już za 10zł
(ceny są 10zł, 20zł lub 30zł,te najdroższe to po 40zł ale naprawdę dla takich małych maluszków to dużo po 10zł jest - przecenione z 30zł na przykład )

co też uczyniłam he he
wiem, wiem już byłam heheh moja niunia waży 1200 więc mamy podobne kluseczki-ale super, że wszystko jest OK

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
nieźle.......
Stary 2010-12-16, 15:38   #2886
gosikk_s
Zakorzenienie

Nuna, no tak...czyli dobroczyńca Oby w takim razie Wam też płacił ten tysiąc. Ech, wiem że Wiktorii dużo ale mnie się żadne inne imię nie podoba Oby nie trafiła do grupy czy klasy z kilkoma...

Iweczka, no niestety, pomiary przeważnie są orientacyjne choć u niektórych się sprawdzają. Mój aktualny gin ma super sprzęt, ciekawe jak mu wyjdzie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:39   #2887
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie znam wielu mamusiek, które w ostatnim okresie rodziły, ale już dwa razy słyszałam w otoczeniu o Tymoteuszu zyskało sławę to imię i słusznie, bo jest bardzo ładne

Tymoteusz to popularne ostatnio imię myślę że jeszcze z rok i będzie w czołówce
w szczególności na Wizażu
już nie raz tutaj widziałam to imię

mi się bardzo zdrobnienie Tymek podoba,
gdybym miała syna to byłby Tymon

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 15:51   #2888
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
pewnie szanse się wyrównają ... chociaż mam nadzieję że dla mnie będzie jednak dziewczynka
życzę ci żeby była a przeczucie w wielu wypadkach się sprawdza mi się sprawdziło dziewczynom wielu tu też

Cytat:
Nie znam wielu mamusiek, które w ostatnim okresie rodziły, ale już dwa razy słyszałam w otoczeniu o Tymoteuszu zyskało sławę to imię i słusznie, bo jest bardzo ładne
szczególnie tu na wizażu na wątkach różnych widzę tymek góruje - ale bardzo ładne sama bym się zastanawiała ale mojemu się nie podoba

deneb3 bardzo się cieszę że wszystko z niunią w porządku

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a jakie macie propozycje
bo my jeszcze nic nie mamy
nawet pomysłów żadnych? mnie się podoba Wiktor, Oliwier (moje ukochane ostatnio), Aleksander, Szymon... a wy macie jakieś typy, pomysły?

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Eirene, u mnie płeć potwierdził gin (dwa razy) plus genetyk (a jemu wierzę w 100%) więc nie nastawiam się na niespodziankę. W pierwszej ciąży płeć potwierdziło mi trzech lekarzy i żaden się nie mylił Ale też słyszałam o pomyłkach Zakładam jednak że dobry specjalista na dobrym sprzęcie nie myli się nigdy.
wiesz wydaje mi się że pomyłki się zdarzają w sytuacji gdzie ci lekarz powie no coś tam mi mignęło raczej będzie dziewczynka/chłopak... a tu na 100% lekarz gadał więc nie ma chyba szans zresztą ja sama z mężem jajka i siusiora widzieliśmy i to na bank nie była pępowina

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Co do imion i konfliktow z nimi zwiazanych to nie kumam za cholere tesciow i calej reszty, bo co to sie za "moda" teraz zrobila, ze to rodzina wybiera imie. Kurde ciekawe czy tak rodzicom, tesciom, rodzenstwu i innym nie zadowolonym ktos imie ich dziecka wybieral. szlak by mnie trafil jakby mi tesciowa czy rodzice robili problemy, bo im sie imie nie podoba. Poczestowalabym szyderczym smiechem i kazala spierniczac zanim sie bardziej nie zdenerwuje i powiem cos przykrego.
wiesz co kochana u mnie to jest taka sytuacja że akurat moja teściowa też miała takie awantury bo ona chciała brata tżta Ariel nazwać to rodzina ją wyśmiała (no tu się akurat nie dziwię). ale do teściowej ja akurat pretensji nie mam bo to teściu u nas awanti zrobił więc do niego mam żal że nam imię obrzydził - a teraz ponoć milutki aż się wymiotować chce za przeproszeniem. mnie też szlag trafił ale pomyślałam racjonalnie że to krzywda dla dziecka poza tym zbrzydło mi to imię. ale też nie mogę pojąć takich ludzi moja mama teraz mi się przyznała że jej też się dawid zbytnio nie podoba ale to nasz decyzja była i jak mogła się wtrącać przecież to nasze dziecko... a widzisz są ludzi i ludziska...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:54   #2889
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Już dawno jakiś lekarz się wypowiadał, że te Aktivie to ściema. Nie ma jak jabłuszko

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 15:59   #2890
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

szczególnie tu na wizażu na wątkach różnych widzę tymek góruje - ale bardzo ładne sama bym się zastanawiała ale mojemu się nie podoba

nawet pomysłów żadnych? mnie się podoba Wiktor, Oliwier (moje ukochane ostatnio), Aleksander, Szymon... a wy macie jakieś typy, pomysły?

tak, na wizażu w szczególności Tymek króluje, więc dobrze, że jednak będę miała córkę

z tych co wymieniłaś to Olek mi się podoba

a tak to może jeszcze oprócz Tymka
Julian
Ignacy
Nikodem
Olaf
Borys

... sama nie wiem ...
Stary 2010-12-16, 16:02   #2891
Tity
Zakorzenienie

Znajomi nazwali syna Miłosz, też ładnie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 16:08   #2892
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
chyba niuniek Filip jest i tego się trzymajmy bo mam górę rzeczy dla chłopca
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:10   #2893
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

wiesz wydaje mi się że pomyłki się zdarzają w sytuacji gdzie ci lekarz powie no coś tam mi mignęło raczej będzie dziewczynka/chłopak... a tu na 100% lekarz gadał więc nie ma chyba szans zresztą ja sama z mężem jajka i siusiora widzieliśmy i to na bank nie była pępowina
co do typów, my się zastanawiamy nad Krzysiem, Jackiem, Marcinem, Łukaszem albo Mateuszem żeby jeszcze do nazwiska pasowało

a co do pomyłek, no to też nie sądzę, żeby się okazało nagle, że u nas jednak nie syn, bo co mu tam mogło pod brzuchem innego zwisać jak nie jajeczka? tylko nam lekarka powiedziała, że ona to widzi, ale że dowodu koronnego nam nie pokaże bo się syneczek piętą zasłonił

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:15   #2894
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tak, na wizażu w szczególności Tymek króluje, więc dobrze, że jednak będę miała córkę

Julian
Ignacy
Nikodem
Olaf
Borys

... sama nie wiem ...
I dobrze, bo o Idalii jeszcze żadnej nie słyszałam więc takie urozmaicenie od Tymków

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Znajomi nazwali syna Miłosz, też ładnie
Ja chorowałam na Miłosza albo Jakuba ale Tżtowi się nie podobało

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:17   #2895
wanilia83
Zadomowienie

prunelle gratuluje serdecznie, kolejny chłopak super ciuszki kupiłaś

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

Ja wczoraj miałam taką sytuację na uczelni, że wyjątkowo mieliśmy ćwiczenia połączone dwie grupy naraz. Sala malutka, miejsca mało. Ja jak przyszłam to już nie było gdzie usiąść wszystko zajęte. I wiecie co musiałam przesiedzieć na podłodze przez 1,5 godziny. Takich mam uczynnych ludzi na uczelni.... No comment...
zabić to mało

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jechałam do pracy i autobus był tak zawalony, że nie było gdzie usiąść. Więc za radą koleżanek poprosiłam panią o ustąpienie miejsca. Pani dziwnie się na mnie spojrzała i powiedziała, że ją też nogi bolą:/
boszee widzisz a nie grzmisz

Cytat:
Ciekawe czy naprawdę ja bolały

Prunelle dziękuje, sliczne ciuszki szczególnie te spodenki i ogrodniczki
Co do eks to chyba zakończyłam etap nadzieji.
Telefonów nie odbiera, więc rzeczy jego które sa u mnie zamierzam mu podrzucic jada w góry na świeta. Troche dla mnie stresujące, tym bardziej, że on dalej u rodziców chyba mieszka.
Myślę, że muszę zakończyć ten etap przed Nowym Rokiem.

Dzisiaj dostałam od niego 300 zł przelewem w tytule "Wsparcie dla Ciebie i maleństwa na czas ciąży".
Ciekawe co mam zrobić z taaka gotówką
ale się szarpnął szkoda słów, nie zawoź mu rzeczy tylko na śmietnik wyrzuć

Cytat:
hej dziewczyny

28t 5d i waży 1216gram
super

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Co do autka to jak mialam swoje i czesto gdzies tam sobie jezdzilam to zawsze mialam bejzbola przy recznym i jak ktos mi sie nie podobal to potrafilam wyskoczyc i mu pomachac przed szyba. Wiecie jakie miny mieli kolesie co najpierw mi zajezdzali pas, a na swiatlach nagle pukalam im w okienko tym "patyczkiem" ? bezcenne Agresor straszny bylam jak mialam nascie lat
nieźle chciałabym zobaczyć miny kierowców jak widzieli laskę z kijem

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 16:23   #2896
agaaga89
Zakorzenienie

Dziewczyny, raczej powtórzę temat, coś kojarzę, że w tej części lub poprzedniej już się wypowiadałyście dlatego z góry przepraszam
Czy farbujecie teraz włosy? Ostatnio chodzi za mną ufarbowanie włosów, bo już końce mam rude i chciałam wyrównać kolor, ale nie wiem czy się odważyć...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 16:46   #2897
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
życzę ci żeby była a przeczucie w wielu wypadkach się sprawdza mi się sprawdziło dziewczynom wielu tu też

wiesz co kochana u mnie to jest taka sytuacja że akurat moja teściowa też miała takie awantury bo ona chciała brata tżta Ariel nazwać to rodzina ją wyśmiała (no tu się akurat nie dziwię). ale do teściowej ja akurat pretensji nie mam bo to teściu u nas awanti zrobił więc do niego mam żal że nam imię obrzydził - a teraz ponoć milutki aż się wymiotować chce za przeproszeniem. mnie też szlag trafił ale pomyślałam racjonalnie że to krzywda dla dziecka poza tym zbrzydło mi to imię. ale też nie mogę pojąć takich ludzi moja mama teraz mi się przyznała że jej też się dawid zbytnio nie podoba ale to nasz decyzja była i jak mogła się wtrącać przecież to nasze dziecko... a widzisz są ludzi i ludziska...
no widzisz eirene-Twoja mama jest normalną kobietą-oczywiście może wyrazić swoją opinię, ale decyzja powinna zostac dla Nas czyli dla rodziców
Stary 2010-12-16, 16:55   #2898
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczynki,oddałam głosiki

Anika222 dużo magnezu ma gorzka czekolada,bądź kakao..jeśli lubisz,to wyjdzie Ci to na zdrowie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:06   #2899
87czarna
Zakorzenienie

Tak,jak obiecałam-wrzucam zdjęcie płaszczyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0254.jpg (94,2 KB, 48 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 17:20   #2900
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Anika222 dużo magnezu ma gorzka czekolada,bądź kakao..jeśli lubisz,to wyjdzie Ci to na zdrowie
ooo to coś dla mnie, bo na obolałe nogi i skurcze trzeba magnezem się ratować jutro idę po czekoladę

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:

no i elegancko do marca masz już z głowy

dziewczyny czy podliczałyście może ile wydałyście już na swoje maleństwa??? ja tak teraz właśnie przeglądałam szafe z ciuszkami i stwierdzam, że już wydałam majątek bo a to tu 20 zł, a to tam 50 zł itp. itd. ......a nie mam jeszcze łóżeczka, wózeczka i tego typu gadżetów......

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-16 o 17:37
Stary 2010-12-16, 17:31   #2901
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

nieeeeeeeeeeeee cierpie gorzkiej niestety
ale pomidorek jak najbardziej

jadam po kosteczce zwykłej mlecznej..

a płaszczyk ładniutki

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:41   #2902
Jok3r
Zadomowienie

Ja normalnie farbuje i sie nie stresuje.
Plaszczyk super.
Na malucha wydalam hmmmm jakies 2500-3000 i jeszcze mi drobiazgi zostaly.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:46   #2903
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeee cierpie gorzkiej niestety
ale pomidorek jak najbardziej

jadam po kosteczce zwykłej mlecznej..

a płaszczyk ładniutki
anika gratuluję opanowania do czekolady - ja, jak przysiądę to nie ma mowy, żebym na kosteczce skończyła, od razu pół wrąbie, ale tak od zawsze miałam przy mlecznej czekoladzie
Stary 2010-12-16, 17:51   #2904
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Julian
Ignacy
Nikodem
Olaf
Borys

... sama nie wiem ...
i i Ignacy i Julian też - Ignaś, Julek super aaa i Igor jeszcze mi się podoba

Cytat:
chyba niuniek Filip jest i tego się trzymajmy bo mam górę rzeczy dla chłopca
no wiem wiem pisałam niunia jako dzidzia tak ogólnie ja czasem do synka mówię per niunia mała

Cytat:
Dziewczyny, raczej powtórzę temat, coś kojarzę, że w tej części lub poprzedniej już się wypowiadałyście dlatego z góry przepraszam
Czy farbujecie teraz włosy? Ostatnio chodzi za mną ufarbowanie włosów, bo już końce mam rude i chciałam wyrównać kolor, ale nie wiem czy się odważyć...
właśnie wczoraj się mojego gina pytałam śmiał się że w książkach medycznych o tym nie piszą ale że nie ma przypadków żeby coś się po farbie stało najlepiej czytać na opakowaniach na niektórych farbach pisze że nie wolno a te bez amoniaku to można ja będę farbować w styczniu

Cytat:
śliczny i za taką cenę to w ogóle

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 17:57   #2905
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ooo to coś dla mnie, bo na obolałe nogi i skurcze trzeba magnezem się ratować jutro idę po czekoladę

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

dziewczyny czy podliczałyście może ile wydałyście już na swoje maleństwa??? ja tak teraz właśnie przeglądałam szafe z ciuszkami i stwierdzam, że już wydałam majątek bo a to tu 20 zł, a to tam 50 zł itp. itd. ......a nie mam jeszcze łóżeczka, wózeczka i tego typu gadżetów......

podliczłam i se siadłam!!!!

na same ubranka wydałam 700,00 a na kilka dosłownie akcesoriów (butelki + szczotka + zestaw do pazurków + szczoteczki + pieluchy flanela i zwykłe ) 115,00

zrobiłam sobie w zeszycie table i zapisuje co i za ile kupiłam

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
anika gratuluję opanowania do czekolady - ja, jak przysiądę to nie ma mowy, żebym na kosteczce skończyła, od razu pół wrąbie, ale tak od zawsze miałam przy mlecznej czekoladzie

ja ze wzgledu na cukier nie ruszam wiecej a i tez na poczatku ciazy mnie odrzuciło i ze słodkiego to tylko ogórki kiszone

aaaaa miałam wam pisac

my sie tu tak zamartwiamy ze mamy za wysoki cukier
a dzis jak byłam u lekarki siedze u połoznej i przyszła dziewczyna (btw pielegniarka wiec obsługiwana w tzw miedzyczasie) w ciązy i miała wyniki glukozy i moja lekarka zapisala jej dawkę 75 i nie zgadiecie jaki miała wynik!!!

po dwóch godzinach 43!!!!!
no i miała cukier w moczu

od razu dostała skierowanie do szpitala na oddział cukrzycowy

tak wiec jak za mało to tez zle!!!

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:05   #2906
Montii
Zakorzenienie

Ja ostatnio podliczyłam i wyszło ok 4,5 tysiąca a nie mam jeszcze żadnych kosmetyków, torby, piżamy, leżaczka, maty itp itd
ale ciesze się,że wszystko kupowaliśmy stopniowo, w sumie nie odczuwa się wtedy tego.

a ja zjadłam czekoladę i jestem happy , całą sama pycha.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

zbyt niski cukier świadczy o hipoglikemii

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

oczywiście w koszta wchodzi wózek, łóżeczko, fotel do karmienia, materac, komoda, mebelki itp jakby mały miał z nami pokój to byłoby lżej:P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:05   #2907
megi2015
Zadomowienie

co do farbowania włosków to idę do fryzjera w środę właśnie farbować !!!
Czytałam że nie powinno się farbować włosów przede wszystkim w I trymestrze, ale to przede wszystkim ze względu na zapach - bo niejedna kobieta w ciąży ma wrażliwy węch w I trymestrze. A potem można spoko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 18:07   #2908
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję . kochana jesteś

Cytat:
jak dla mnie super

Cytat:

no tak właśnie się zastanawiam ...
i na sama wyprawkę (łóżeczko,wózek,wanienka, karuzela,leżaczek,mata,pr zewijak,kojec
zabawki,nosidełko samochodowe -to wyniosło nas ok 800zł za wszystko bo używane udało się kupić w okazyjnych cenach a reszta czyli ubranka,śpiworki,jakieś elementy pościelowe prześcieradła- to wyniosło nas już z ok 250 zł myślę max 300 . więc nie tak źle -całość już za 1100 zł udało się kupić oczywiście brakuje mi jeszcze kosmetyków, myślę o jakiejś poszwach na pościel ,kocykach i może jeszcze jakiś ubrankach i to będzie wszystko
tylko teraz na dzidziusia czekać
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:11   #2909
Jok3r
Zadomowienie

No wiec ubranka - 1345zl
Wozek - 1200zl
Lozeczko - 363zl
Posciel i inne akcesoria typu rozek -318zl
Wyprawka typu pieluchy, podklady, smoczki itp - 429.78zl
Razem - 3655.78zl

Nie mam jeszcze wanienki, butelek, wszystkich pieluch i innych gadzetow, maty, lezaczka, karuzeli, kosmetykow i masy innych rzeczy wiec na bank dobije do 4000zl, a moze i nawet przekrocze. Znajac moje mozliwosci to na bank przekrocze.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 18:15   #2910
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie kupujecie pampersy nr 1?

bo one są od 2 do 5 kg
a dwójki 3 do 6 kg

a ja mam 15 sztuk JEDYNEK to myślę,że zakupię od razu dwójkę?

oświećcie mnie bo oprócz próbek z pampersa nie widziałam innych na oczy a Fabian raczej nie będzie drobniutki , więc zastanawiam się od razu nad 2.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości