|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
o super nie wiedziałam ze są promocje ![]() to dobrze ze z dzidzią wszystko ok ciężki nasz los ...
|
|
|
|
|
#2882 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=gosikk_s;23807435]Iweczka, rodziłam 10dni przed terminem Na każdej wizycie gin wyliczał mi wagę małego i tak rosła, rosła i rosła... Byłam wręcz przerażona, nastawiałam się na 4kg a ponieważ zanosiło się na sn(skończyło na cc) bałam się strasznie jak to będzie. Na dwa dni przed porodem lekarka w szpitalu zrobiła mi usg i powiedziała że mały jest maleńki, ma nie więcej niż 2700, a ja się z nią kłóciłam że kłamie coby mnie zmusić do naturalnego porodu Śmiała się że gdyby synek faktycznie miał te 4kg to ja miałabym dwa razy większy brzuch. I faktycznie, dwa dni później malutki urodził się ważąc 2790g. Powinnam teraz iść do niej przed porodem na pomiary ![]() ehhh czyli i te pomiary są o kant dupy potłuc..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurde mają swoje dzieci to się wykazały co do imion, a od Naszych dzieci niech się odczepią, wiem, że na pewno jesteś mega wkurzona bo ja bym chyba taką pogoniła, ale co zrobić, olej to.... i daj dziecku na imię tak jak Tobie się to podoba. Mi np. podoba się Gabrysia, Lena, Wiktoria, to też słyszałam komentarze, że Lena to "ruskie imię" i mam to głęboko w .....![]() Cytat:
oko za oko![]() Cytat:
musze go przygotować do tegoPrunell-gratuluję |
|||||||
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
ale się cieszę
brat mnie odwiedził, a z miesiac go nie widziałam!!!jutro co prawda jadę do rodziców na tydzień, ale tak mi się miło zrobiło ![]() z tym imieniem to powoli dociera do nich, bo teściu też się czasem głowi co to za imie, a niedawno strzelił że no nie mateusz tylko ten no tymoteusz. no rece mi opadły!!! dobrze że tż nie słyszał ![]() w rankingu imion Tymek jest na 49 miejscu więc mam nadzieję że nie będzie dużo powtórek. pracuję w przychodni, mamy populację ok 2500 dzieci i w tym jest tylko 1 Tymoteusz. i własnie to dziecko mnie kiedyś bardzo ujęło i sobie pomysłałam wtedy że jak będę mieć syna to będzie Tymek ![]() Nuna wspołczuję ci sytuacji...kawał chama z niego!!!
|
#2885 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
heheh moja niunia waży 1200 więc mamy podobne kluseczki-ale super, że wszystko jest OKCytat:
|
|||||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, no tak...czyli dobroczyńca
Oby w takim razie Wam też płacił ten tysiąc. Ech, wiem że Wiktorii dużo ale mnie się żadne inne imię nie podoba Iweczka, no niestety, pomiary przeważnie są orientacyjne choć u niektórych się sprawdzają. Mój aktualny gin ma super sprzęt, ciekawe jak mu wyjdzie
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymoteusz to popularne ostatnio imię w szczególności na Wizażu ![]() już nie raz tutaj widziałam to imię mi się bardzo zdrobnienie Tymek podoba, gdybym miała syna to byłby Tymon
|
|
#2888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynom wielu tu też ![]() Cytat:
![]() deneb3 bardzo się cieszę że wszystko z niunią w porządku nawet pomysłów żadnych? mnie się podoba Wiktor, Oliwier (moje ukochane ostatnio), Aleksander, Szymon... a wy macie jakieś typy, pomysły? Cytat:
![]() Cytat:
to rodzina ją wyśmiała (no tu się akurat nie dziwię ). ale do teściowej ja akurat pretensji nie mam bo to teściu u nas awanti zrobił więc do niego mam żal że nam imię obrzydził - a teraz ponoć milutki aż się wymiotować chce za przeproszeniem. mnie też szlag trafił ale pomyślałam racjonalnie że to krzywda dla dziecka poza tym zbrzydło mi to imię. ale też nie mogę pojąć takich ludzi moja mama teraz mi się przyznała że jej też się dawid zbytnio nie podoba ale to nasz decyzja była i jak mogła się wtrącać przecież to nasze dziecko... a widzisz są ludzi i ludziska...
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, na wizażu w szczególności Tymek króluje, więc dobrze, że jednak będę miała córkę ![]() z tych co wymieniłaś to Olek mi się podoba a tak to może jeszcze oprócz Tymka Julian Ignacy Nikodem Olaf Borys ... sama nie wiem ...
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby jeszcze do nazwiska pasowało![]() a co do pomyłek, no to też nie sądzę, żeby się okazało nagle, że u nas jednak nie syn, bo co mu tam mogło pod brzuchem innego zwisać jak nie jajeczka? tylko nam lekarka powiedziała, że ona to widzi, ale że dowodu koronnego nam nie pokaże |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc takie urozmaicenie od Tymków ![]() Ja chorowałam na Miłosza albo Jakuba
|
|
#2895 | |||||
|
Zadomowienie
|
prunelle gratuluje serdecznie, kolejny chłopak
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda słów, nie zawoź mu rzeczy tylko na śmietnik wyrzuć Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, raczej powtórzę temat, coś kojarzę, że w tej części lub poprzedniej już się wypowiadałyście
dlatego z góry przepraszam Czy farbujecie teraz włosy? Ostatnio chodzi za mną ufarbowanie włosów, bo już końce mam rude i chciałam wyrównać kolor, ale nie wiem czy się odważyć...
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,oddałam głosiki
![]() Anika222 dużo magnezu ma gorzka czekolada,bądź kakao..jeśli lubisz,to wyjdzie Ci to na zdrowie
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,jak obiecałam-wrzucam zdjęcie płaszczyka
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro idę po czekoladę![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- no i elegancko do marca masz już z głowy![]() dziewczyny czy podliczałyście może ile wydałyście już na swoje maleństwa??? ja tak teraz właśnie przeglądałam szafe z ciuszkami i stwierdzam, że już wydałam majątek bo a to tu 20 zł, a to tam 50 zł itp. itd. ......a nie mam jeszcze łóżeczka, wózeczka i tego typu gadżetów......
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-16 o 18:37 |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieeeeeeeeeeeee cierpie gorzkiej niestety ale pomidorek jak najbardziej jadam po kosteczce zwykłej mlecznej.. a płaszczyk ładniutki
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Ja normalnie farbuje i sie nie stresuje.
Plaszczyk super. Na malucha wydalam hmmmm jakies 2500-3000 i jeszcze mi drobiazgi zostaly. |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja, jak przysiądę to nie ma mowy, żebym na kosteczce skończyła, od razu pół wrąbie, ale tak od zawsze miałam przy mlecznej czekoladzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak ogólnie ja czasem do synka mówię per niunia mała ![]() Cytat:
![]() śliczny
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podliczłam i se siadłam!!!! na same ubranka wydałam 700,00 a na kilka dosłownie akcesoriów (butelki + szczotka + zestaw do pazurków + szczoteczki + pieluchy flanela i zwykłe ) 115,00 zrobiłam sobie w zeszycie table i zapisuje co i za ile kupiłam ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
ja ze wzgledu na cukier nie ruszam wiecej a i tez na poczatku ciazy mnie odrzuciło i ze słodkiego to tylko ogórki kiszone ![]() ![]() aaaaa miałam wam pisac my sie tu tak zamartwiamy ze mamy za wysoki cukier a dzis jak byłam u lekarki siedze u połoznej i przyszła dziewczyna (btw pielegniarka wiec obsługiwana w tzw miedzyczasie) w ciązy i miała wyniki glukozy i moja lekarka zapisala jej dawkę 75 i nie zgadiecie jaki miała wynik!!! po dwóch godzinach 43!!!!! no i miała cukier w moczu od razu dostała skierowanie do szpitala na oddział cukrzycowy tak wiec jak za mało to tez zle!!!
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio podliczyłam i wyszło ok 4,5 tysiąca a nie mam jeszcze żadnych kosmetyków, torby, piżamy, leżaczka, maty itp itd
ale ciesze się,że wszystko kupowaliśmy stopniowo, w sumie nie odczuwa się wtedy tego. a ja zjadłam czekoladę i jestem happy , całą sama pycha.---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- zbyt niski cukier świadczy o hipoglikemii ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- oczywiście w koszta wchodzi wózek, łóżeczko, fotel do karmienia, materac, komoda, mebelki itp jakby mały miał z nami pokój to byłoby lżej:P
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
co do farbowania włosków to idę do fryzjera w środę właśnie farbować !!!
Czytałam że nie powinno się farbować włosów przede wszystkim w I trymestrze, ale to przede wszystkim ze względu na zapach - bo niejedna kobieta w ciąży ma wrażliwy węch w I trymestrze. A potem można spoko
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dla mnie super Cytat:
i na sama wyprawkę (łóżeczko,wózek,wanienka, karuzela,leżaczek,mata,pr zewijak,kojec zabawki,nosidełko samochodowe -to wyniosło nas ok 800zł za wszystko bo używane udało się kupić w okazyjnych cenach a reszta czyli ubranka,śpiworki,jakieś elementy pościelowe prześcieradła- to wyniosło nas już z ok 250 zł myślę max 300 . więc nie tak źle -całość już za 1100 zł udało się kupić oczywiście brakuje mi jeszcze kosmetyków, myślę o jakiejś poszwach na pościel ,kocykach i może jeszcze jakiś ubrankach i to będzie wszystko tylko teraz na dzidziusia czekać
|
||
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
No wiec ubranka - 1345zl
Wozek - 1200zl Lozeczko - 363zl Posciel i inne akcesoria typu rozek -318zl Wyprawka typu pieluchy, podklady, smoczki itp - 429.78zl Razem - 3655.78zl Nie mam jeszcze wanienki, butelek, wszystkich pieluch i innych gadzetow, maty, lezaczka, karuzeli, kosmetykow i masy innych rzeczy wiec na bank dobije do 4000zl, a moze i nawet przekrocze. Znajac moje mozliwosci to na bank przekrocze. |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie
kupujecie pampersy nr 1? bo one są od 2 do 5 kg a dwójki 3 do 6 kg a ja mam 15 sztuk JEDYNEK to myślę,że zakupię od razu dwójkę? oświećcie mnie bo oprócz próbek z pampersa nie widziałam innych na oczy a Fabian raczej nie będzie drobniutki , więc zastanawiam się od razu nad 2.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

)

Śmiała się że gdyby synek faktycznie miał te 4kg to ja miałabym dwa razy większy brzuch. I faktycznie, dwa dni później malutki urodził się ważąc 2790g. Powinnam teraz iść do niej przed porodem na pomiary
gratuluje poznania płci
musze go przygotować do tego

szkoda słów, nie zawoź mu rzeczy tylko na śmietnik wyrzuć
dlatego z góry przepraszam