|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Cytat:
mam dzis lenia... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
A tak na marginesie....po co wy kombinujecie z tym rozcieńczaniem spirytusu....przecież w aptece jest do kupienia 70%
![]()
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja już w domku
![]() Mam szyjkę skróconą i miękką, ale dzidziuś jest dośc wysoko, nadal jednak jest zagrożenie porodem przedwczesnym...Mam wypoczywac, nie pracowac, nie współżyc i brac luteinę Cytat:
Ze mną leżała dziewczyna, która była 13 dni po terminie (jeszcze nie urodziła), od kilku dni zdarzały jej się skurcze wysokości 80-100 co 10-15 minut, a potem się wyciszało...nic jej nie dali, kazali czekac i byc cierpliwym... Ja mam nadzieję, że na porodówkę jak już to trafię z mocnymi skurczami, żebym nie musiała tam leżec i czekac kilka dni na poród, bo chyba zwariuję... no właśnie słyszałam, że porodówka i rooming takie niezbyt, tylko patologia całkiem fajna...
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
mam takie dziwne uczucie na dole: albo mam tam zapalenie, albo mały mi na coś uciska...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
jakie dziwne?
![]() |
#2889 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas dziś lajtowo w pracy ze względu na ta wigilie a pt wolny ![]() ja tych świąt też nie czuje... dobrze że choinke mamy bo bym w ogóle zapomniała ![]() a w ogóle to jakie sa te bóle na @?? bo ja to nigdy nie miałam... co do feminizacji zabawek ja uważam że dziecko powinno się bawić tym czy chce... dziwią mnie matki które zabraniają się bawić chłopcom lalkami... boją sie że geja wychowają??!! bez przesady! dziecko powinno poznać różne zabawki i tym samym przygotować się do zycia w społeczeństwie... Duuuzo zdrówka Dziewczyny!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
bóle na @ to ból podbrzucha, ćmienie, skurcze innych podobnych (oprócz porodowych ileś razy mocniejszych) nie ma;-), często przechodzą do krzyża, jakby Cię ktoś walnął bejsbolem w plecy, ja mam jeszcze tak jakby mi ktoś chciał dołem ze środka wszystko wyrwac
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nie uważam, że dziecko powinno się bawić czym chce. Trzeba zabawą trochę kierować, to część wychowania. Nie popadając w przesadę. O.
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marika Sara jest cudna...śliczna dziewczynka a ciocia Esterka pewnie zakochana w małej. Widzisz u ciebie odwrotni Estera bardziej siebie uwaza za starsza siostre dla Sary a moja Nikola to ci ![]() Muron życze spokoju i obyś wytrwała jeszcze troszkę...ja rozumiem Twoją Panikę...sama tez pewnie tydzien przed terminem dosuzkiwałabym sie dolegliwości...zobaczycie co ja w lutym bede tu na forum wydziwiac ![]() Leże i leże od wczoraj i juz mnie wszysto boli od tego lezenia ale może faktycznie to cos daje bo zaczęłam sikac w miare normalnie tzn w normalnych ilościach wczesniej pare kropelek i koniec. Nie ma rady trzeba lezec..tyko czy przez takie lezenie wlasnie waga nie bedzie wieksza...bede jadla i lezała zero ruchu.. ![]() ![]() Moja kolezanka miala to samo w ciazy i opowiadała, że tez leżała końcówke ciązy i mówiła, że mam podejśc do tego powaznie bo jak nie bede leżała to mogę nabawić sie zatrucia ciążowego co dla dziecka jest bardzo niebezpieczne.
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie z Muron ze trzeba kierowac dziecko
i bylam wsciekla jak tesciowa podarowala na dzien dziecka mojemu synowi lalke... ![]() ale moj syn ja uwielbia i to z nia zasypia, Ania ma swoja podusie, kocyk i mejsce do spania, choc ost Ania spadla z piedestału i teraz bawi sie misiem w butach... zakada jego za male adidaski misiowi i mowi miś w butach ![]()
#2894 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
ja mam chyba standardowy syndrom wicia gniazda
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój humor jest niereformowalny dzisiaj, nawet kakao nie pomogło z tego co wiem, to dzisiaj moi mieli jechać do rektoratu, więc pewnie Was to ominie. Bardzo lubiłam te występy, bo od kilku lat są naprawdę magiczne. ![]() hehe właśnie zauważyłam, że mam koślawy brzuszek i od czasu do czasu słabiutko się rusza. ![]() ![]() ![]() idę robić szybki obiadek: schabowy i marchewka z groszkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
d godziny próbuje znależć przepis na ciasto. Robie sernik bananowy z kokosem na święta. I jeszcze jakieś jedno ciasto. Miały być fale dunaju, ale jednak ich nie będzie.. i jestem w kropce teraz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie coś od trzech dni trochę dziwnie. strasznie boli mnie krzyż, jakby kość ogonowa? No i kłuje brzuch na dole od czasu do czasu. Na śniegu jestem jak czołg i jakoś szybko tracę siły. Zaczynam bać się, że nie zdążę wszystkiego poprać i wyprasować. Teraz goście i nie ma gdzie wieszać, trochę nie przemyślałam... Rodzina mówi, żeby tak stopniowo, ale ja bym chciała teraz i już. I w ogóle taka jestem hop-siup. Pozdrowienia dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 skoro MARIKA sieje nowinę, że jest w aptece 70% to po prostu kupię. 3. u nas też położna mówiła żeby tak po odpadnięciu jeszcze max.2tyg pielęgnować pępek jakby był kikut (nie moczyć,przemywać) a jeśli Młody będzie chciał lalkę to mu ją kupię, a jak różowe żelazko to też ![]() ![]() Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-12-21 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Rozeznanie
|
Marika jak sam pepuszek to rozumiem, ja myslalam, ze skorke tez w okol sie smaruje, w ogole nie mam doswiadczenia z pielegnacja pepka, bo tu nic nie zalecaja, i mlodsza choc zima urodzona, to tak samo, tylko wietrzylam (faktycznie grzalam w domu, ze szok), i osuszalam.
Ja, slyszalam ze moja szwagierka smarowala dzieciakom plecy spirytusom jak chore byly, na cos tam, no i jak pomyslalam jaki spirytus ostry, a skora dziecka delikatna to mna wzdryga, ale moze ona tez jakos to to rozrabiala, nie mam pojecia, w kazdym badz razie poparzonej skory z tego raczej nie maja, nie wiem.. Co do zabawek, fakt dzieckiem trzeba troche kierowac, ale tez nie da sie narzucac swojego zdania, ja znam mame, ktora nie pozwoli dziecku podarowac nic, co jej sie nie podoba, mimo ze corka by chciala, tak nieszczesliwego dziecka nie widzialam, dziecko ma problemy z pokazaniem wlasnej woli, nie ma swego zdania, a mama szczesliwa, bo decyduje od koloru gumek do wlosow, po kolor butow. Na jedno ok. mloda zawsze elegancko ubrana, z gustem, ale..jak mowie nie ma swojego zdania, wydaje sie zagubiona, nie umie sie bawic, i jak przychodzi do moich dziewczyn, to jest w szoku, ze one moga zdecydowac w co sie ubrac (nauczylam je, ze ubrania musza do siebie pasowac kolorystycznie, ale moga same wybrac czy zakladaja dzis np: spodnie jeansowe czy inne), chyba ze wybiora cos niezgodnego z pora roku ![]() Z zabawkami tez wiedza, ze moga sobie cos zazyczyc, nie dostana wszystkiego, ale na pewno cos tam z tych wymarzonych bedzie, i jak starsza corka bawila sie Bobem Budowniczym, to nie mialam z tym problemu, dostala Boba maskotke, posciel, jakis jego zestaw, i... w chlopca sie nie zmienila ![]() ![]() Za to mlodsza ma faze, Tz z radoscia kupil jej dzwig sterowany bateriami, albo figurke Buzz z Toy Story ![]() W koncu zabawki sa dla dzieci, nie dla nas rodzicow ![]() Ale np: pistoletu by nie dostala ![]() Nic potem doczytam i popisze moze, bo TZ przyszedl, wiec jedziemy pozalatwiac co nie co, poki jeszcze pootwierane jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam ostatnio wariację temat tego, że nie zauważę ze rodze...i pojade za późno do szpitala...ciągle mam jakieś dolegliwości i boję się ze jak przyjdą już te właściwe to je zlekceważę. Czy można przegapić rozpoczecie porodu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() KajaB26 o wózkach PegP czytałam same dobre opinie chyba zdecyduję sie na taką spacerówkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
już po obiadku, w międzyczasie umyłam lodówkę
![]() Kaja ja tak nie mam |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurka miałam dziś schizę, bo do bóli brzucha i pleców doszła zwiększona wydzielina u mnie...ale czytałam, że tak jest przed porodem...Byle wytrzymać do wtorku, do wizyty! ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Wiesz, ja jestem pierwszy raz w ciąży, ale wszyscy mówią, że rozpoczęcia porodu nie da się nie zauważyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam 70% spirytus w aptece w takiej małej buteleczce skażony hibitanem. O taki pytajcie.
To skażenie to nic groźnego, po to to zrobili, żeby go nie wypijać ![]() Jak odpadnie już zaschnięta pępowinka też trzeba jeszcze jakiś czas pielęgnować pępuszek i do tego celu używam już octaniseptu bo tak mocno nie wysusza. A w tym wypadku bardziej chodzi już o odkażanie niż wysuszanie. Znam przypadki, gdy po odpadnięciu pępowiny pępek zaczął się ślimaczyć i babrać, więc ja dwa razy dziennie na razie psikam i wacikiem do uszu cały pępuszek w środku czyszczę ![]() Jeszcze w kwestii zabawek. Owszem trzeba troszkę kierować tym całym zabawkowym szaleństwem, ale ja osobiście nie mogę słuchać jak mój szwagier i szwagierka śmieją się ze swojego synka jak u kuzynki wozi lalkę w wózku.....Co w tym śmiesznego???? Bo chłopcy się lalkami nie bawią?? Może dziwne by to było gdyby miał 15 lat, ale 3,5 latek? Taki malec poznaje świat, obserwuje dorosłych i podczas zabawy kształtuje swoje nastawienie do pewnych spraw. Nie ma się co dziwić, że potem są tacy faceci, którzy o opiece nad dzieckiem nie chcą słyszeć bo przecież to tylko domena kobiet.....wrrrrr ![]() Jest czas na zabawę wózkiem i żelazkiem oraz na zabawę młotkiem i wiertarką. No i wstawiam dzisiejsze fotki mojej Sarci ![]() Zawale nimi cały wątek ![]() Sara już coraz więcej czuwa w ciągu dnia. Dzisiaj po jedzonku nie spała 1,5 godzinki i cały czas patrzyła na mamusię. No a ja uziemiona bo wpatrywałam się w nią jak w obrazek ![]() Poza tym na razie nie mam gdzie jej posadzić na ten czas kiedy nie śpi. Fotelik samochodowy jest strasznie niewygodny, a leżaczek po Esterce jest w kiepskim stanie i boję się że z niego wypadnie. Po świętach kupimy jej tę huśtawkę, jeżeli nie dostanie takiej w prezencie od babci. Ale pewnie nie, jestem jednak przezorna i wolę poczekać te parę dni ![]() ![]()
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
Marika Sara cudowna..
![]() a ja oddetchnełam z ulga.. właśnie dostałam przelew, przynajmniej mój zakład pracy nie nawalił.. czyli dziś zakupki.. a z tych stresów ze nie wyrobie to normalnie chodziłam dzis glodna co chwile jakbym miesiąc nie jadła.. ![]()
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja chyba zacznę sobie zapisywać, ile razy do kibelka chodzę..dziś od rana chyba z 20 razy, jak nie częściej...Mały mi tak pęcherz główką uciska. Ale żeby było weselej, to od 3 dni mam zaparcia, jak nigdy... Dodatkowo strasznie mnie mdli, ale zaczęłam brać Tardyferon, także to od tego pewnie. A dziś nawet nie mam komu narzekać, bo mąż ma tą Wigilię w pracy, więc wróci późno...mam nadzieję, że w miarę kulturalnie to wszystko się u nich odbędzie...już delegacja szefostwa z Bydgoszczy pojechała, także teraz zostali w swoim gronie...czyli popuszczą pasa...i nie tylko o jedzeniu myślę... Mariko - Sarka ma cudne oczy ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-21 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
MARIKO ale Sara wydoroślała
![]() ![]() ![]() A skoro jest w aptece ten spirytus to cieszę się ![]() ![]() kaskup to cieszę się, że dotarły pieniążki, ja też mam jakiś wilczy apetyt ostatnio, ciągle bym jadła i jadła...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.