Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 21:15   #2881
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Cora czytam co napisałas,i zaczęłam się śmiać... Przecież mąż za Ciebie niestety nie urodzi...a Lilka to już spory bobas...
A co do libido to miałam b.małe za to teraz kiedy nie mogę jest ogromne. Wogóle od początku nie chcieliśmy się kochać ze względu na dzidzię... A tu dwie fasolki...
Stary 2011-03-10, 21:41   #2882
nadiazloto1
Zakorzenienie

caroline ja na początku ciąży pod koniec posiłku już byłam głodna i zastanawiałam się czy od razu coś następnego jeść Wytrzymywałam najwyżej godzinę bez jedzenia, a tak głód wtedy czułam jakbym z tydzeń nie jadła Ale z upływem tygodn to mija i nie ma się co stresować, że ciągle jesz i tyjesz. W II trymestrze miałam już takie dni że wcale mi się jeść nie chciało musiałam się zmuszać. Organizm sam podpowiada co w danej chwili jest mu potrzebne

Mi początkowo lbdo skoczyło, chęć miałam straszną, ale obawy jeszcze większe więc odpuszczałam, a sex po nocach mi się śnił Mąż też nie nalegał bo sam się bał czy mi i dzieciom krzywdy nie zrobi, a później to się normuje i sami podejmiecie decyzje co i jak robić

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Bella a czemu teraz nie możecie, lekarz zabronił?
A i jak Twoja szyjka, ile ma? Bo moja 38mm
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:48   #2883
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Nie zabronił,tylko my uznaliśmy że tak będzie lepiej-ze względu na #... A szyjka na 35mm. Także dmuchamy na zimne. Właśnie moje córki kopią,właściwie dziś cały dzień je czuje.
Stary 2011-03-10, 21:52   #2884
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Nie zabronił,tylko my uznaliśmy że tak będzie lepiej-ze względu na #... A szyjka na 35mm. Także dmuchamy na zimne. Właśnie moje córki kopią,właściwie dziś cały dzień je czuje.
To podobne szyjki mamy i ja też chucham i większość dnia leżę albo siedze półleżąco, nic cięższego w domu nie robie
Moi chłopcy też dziś urzędują Teraz też bo to ich godzina

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

No i tatuś pierwszy raz czuł kopniaczki i cieczył się bardzo
Stary 2011-03-10, 22:01   #2885
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mój mąż czuł już w tamtym tyg, a moja siostra czuła w poniedziałek. Też leże uważam na siebie,czytam książki i siedzę na wizazu przez telefon. Bo nie mamy lapka. Jak wstaje to na siusiu i zjeść.
Stary 2011-03-10, 22:09   #2886
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż czuł już w tamtym tyg, a moja siostra czuła w poniedziałek. Też leże uważam na siebie,czytam książki i siedzę na wizazu przez telefon. Bo nie mamy lapka. Jak wstaje to na siusiu i zjeść.
To jeszcze troche lezenia przed nami Jakieś 14 tygodni

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Widzę, że 22-go masz wizytę, ja też
Teraz już co 2 tyg mam chodzić.
Stary 2011-03-10, 22:13   #2887
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Daj Boże tyle wytrzymać. Bo to jednak dwoje maluszków.
Moja mama oszalała na punkcie dziewczynek. Ubranka kupuje,mnie zostaną jakieś śpioszki,skarpetki i czapeczki-a resztę dostaniemy.
Stary 2011-03-10, 22:19   #2888
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Daj Boże tyle wytrzymać. Bo to jednak dwoje maluszków.
Moja mama oszalała na punkcie dziewczynek. Ubranka kupuje,mnie zostaną jakieś śpioszki,skarpetki i czapeczki-a resztę dostaniemy.
Wytrzymamy-zobaczysz

Ja też jak tylko mogę to chłopcom coś kupuje
A kupujesz takie rzeczy na 44-50cm?
Ja kilka sztuk mam na początek, bo takie małe będą nasze kruszynki
Stary 2011-03-10, 22:33   #2889
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Wiesz co,nie widziałam nigdzie takich maciupkich. Jak nie kupię,to trudno-będę podwijać. Gorsze będą śpiochy.
Stary 2011-03-11, 05:01   #2890
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
No jaja jak berety Czuje sie nieprzygotowana Z jednej strony się cieszę,a z drugiej boje.No i po co ona tak rośnie,przeciez kolos z niej będzie,a ktoś ja musi urodzić.Przypuszczam,że to będe jaOd jutra odstawiam słodycze,żeby mi się na glukozie nie tuczyła
a to niespodzianka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:10   #2891
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co,nie widziałam nigdzie takich maciupkich. Jak nie kupię,to trudno-będę podwijać. Gorsze będą śpiochy.
Podwinąć da się kaftanik, ale śpochów, półśpochów, bodów (w kroku) i pajacyków nie podwiniesz. Takie tycie dostaniesz w Auchan-body i półśpiochy, a na Allegro można kupić pajace na ogół używane
Stary 2011-03-11, 08:45   #2892
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

U mnie 26 dc. Ciągle czuję się bardzo małpowo, więc pewnie się pojawi. Ginka kazała mi dziś zrobić test z krwi, ale ja uznałam, że najpierw zrobię sikańca i jak coś wyjdzie, to pojadę na betę. No i nic nie wyszło tzn jedna kreska. Myślicie, że sikaniec mógłby jeszcze nie wyjść gdyby była ciąża? Owulację miałam prawdopodobnie w 15-16 albo 17 dc. Pytam, bo nie wiem co zrobić z luteiną (odstawić czy brać) a do Kraka na betę jakoś nie chce mi się jechać. Pewnie znów niepotrzebnie robię sobie nadzieję

Bella i Nadia odpoczywajcie teraz, by Maluszki zdrowo rosły i jak najdłużej siedziały w brzuszkach
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:49   #2893
coralady
Wtajemniczenie

Irmusia dziekujemy,za też mam nadzieje,że jednak miesiąc jeszcze w brzusiu pomieszka A co przygotowania to tez wydaje mi sie,że im bliżej tym bardziej do Ciebie dociera,że życie twoje zmieni się o 180 stopni i nie wiesz jak to będzie.Przygotowac się nie da,tak samo wyspac na zapas

Bella,Nadia nie wyobrazam sobie jak to jest miec w sobie dwa dzieciaczki Ja mam jedno i wrażenie,ze tam już w ogóle nawet szpila by nie weszła.Liluś kopie mnie niemiłosiernie po pęcherzu,od rana już 3 razy zgięłam się w pół z bólu.Jak ją wczoraj widziałam na usg to nie ma tam juz miejsca,a jeszcze przeciez podrośnieA ta dwójeczka to musi się tam pomieścić

Ciekawe czy Pacierpek nas czyta?Ciekawe co u niej?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:55   #2894
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U mnie 26 dc. Ciągle czuję się bardzo małpowo, więc pewnie się pojawi. Ginka kazała mi dziś zrobić test z krwi, ale ja uznałam, że najpierw zrobię sikańca i jak coś wyjdzie, to pojadę na betę. No i nic nie wyszło tzn jedna kreska. Myślicie, że sikaniec mógłby jeszcze nie wyjść gdyby była ciąża? Owulację miałam prawdopodobnie w 15-16 albo 17 dc. Pytam, bo nie wiem co zrobić z luteiną (odstawić czy brać) a do Kraka na betę jakoś nie chce mi się jechać. Pewnie znów niepotrzebnie robię sobie nadzieję

Bella i Nadia odpoczywajcie teraz, by Maluszki zdrowo rosły i jak najdłużej siedziały w brzuszkach
Irmusia według mnie za wcześnie na sikańca.
Stary 2011-03-11, 09:08   #2895
pacierp
Rozeznanie

Cześć

Kornelciu czasem czytam. Ciekawa jestem co tam u Was. Niebawem będę musiała być bardzo na bieżąco, bo nie mogę przegapić wielkiego dnia Lilusi no i Twojego oczywiście. Kiedy to zleciało wogóle to pięknie Ci w tej ciąży. Wyglądasz ślicznie. (Bez ciąży z resztą też)

U mnie nic nowego. Czekam na @ i czuję, że to niedługo. Brzucho mnie boli już. I tak dobrze, że nie dostałam @ w 22dc jak to było w poprzednich cyklach. Powoli przymierzamy się do crio. Ale ciągle coś wypada i musimy przekładać plany na później.

Wogóle to cieszy mnie nadchodząca wiosna. W niedzielę ma być u nas 16 st i słoneczko. Planujemy zrobić sobie jakąś miłą wycieczkę.

całuję Was i ściskam

Edziulku jak tam Kamilka?
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:34   #2896
Irmusia81
Zakorzenienie

Mezaga dziękuję za odpowiedź Sama jestem sobie winna. Byłam wczoraj w Kraku, mogłam skoczyć na betę i już bym się nie łudziła A dziś nie pojadę Co u Ciebie? Jak się czujesz?

Pacierpku
Stary 2011-03-11, 09:45   #2897
mezaga
Zakorzenienie

A u mnie hmm... nic nowego
Odchudzanie padło na tydzień bo ciągle jakieś "okazje" ale od poniedziałku ruszamy dalej. Niestety przytyłam dwa kilo - więc muszę się wziąć za się i nadrobić, bo dopóki nie schudnę, to do żadnej kliniki nie jadę
Trochę się przejęłam tym co mi lekarz ostatnio powiedział. Rozmawialiśmy o klinikach i on zdecydowanie odradza mi kliniki Krakowskie. A my tam mamy najbliżej z takich ośrodków leczenia. On Cały czas obstawia Białystok. Wszystko byłoby super, tylko ja nie mam zamiaru jeździć przez całą Polskę, zawalać pracę kilka razy w miesiącu. Jakby to był jeden wypad to ok - nie ma sprawy ale tego się przecież nie załatwi w jedną wizytę.
Stary 2011-03-11, 09:55   #2898
nadiazloto1
Zakorzenienie

Red face Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Myślicie, że sikaniec mógłby jeszcze nie wyjść gdyby była ciąża? Owulację miałam prawdopodobnie w 15-16 albo 17 dc. Pytam, bo nie wiem co zrobić z luteiną (odstawić czy brać) a do Kraka na betę jakoś nie chce mi się jechać. Pewnie znów niepotrzebnie robię sobie nadzieję

Skaniec na pewno jeszcze nie wyjdzie, a i wczorajsza beta mogłaby być wątpliwa. Pamiętaj że po owu musi dojść do zapłodnienia z 2 dni to trwa, późnej komórka mus dotrzeć do macicy i zacząć się zagnieżdżać, a to z 3 dni trwa i dopero jak się zagneżdża zaczyna produkcję beta HCG. Wczoraj byłby jakiś 3-4 dzień od rozpoczęcia zagneżdżenia i beta była by niska na pograniczu pozytywno-negatywnym Ja jak brałam dupka to brałam do dnia pojawienia się @ i nie odstawiałam wcześnej Tobie też bym tak radziła

Dzieciaczki posiedzą sobie w brzuszkach na pewno-już pakt zawarty
I od chłopców na dobrą wróżbę

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy o klinikach i on zdecydowanie odradza mi kliniki Krakowskie. A my tam mamy najbliżej z takich ośrodków leczenia. On Cały czas obstawia Białystok. Wszystko byłoby super, tylko ja nie mam zamiaru jeździć przez całą Polskę, zawalać pracę kilka razy w miesiącu. Jakby to był jeden wypad to ok - nie ma sprawy ale tego się przecież nie załatwi w jedną wizytę.
Aguś bliżej masz do W-wy do Łodzi, a w Łodz jest śwetna klnika Salve, mają tak śwetny program dawców-jak oddasz komórki to opuszczają Ci cenę podejścia o połowę albo nawet prawie do zera-płacisz tylko za leki. Perwsza wizyta jest na NFZ robą na nej darmowo bardzo drogie badania Może pomyśl o Salve-poczytaj o nich na ich stronie
Stary 2011-03-11, 09:55   #2899
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie hmm... nic nowego
Odchudzanie padło na tydzień bo ciągle jakieś "okazje" ale od poniedziałku ruszamy dalej. Niestety przytyłam dwa kilo - więc muszę się wziąć za się i nadrobić, bo dopóki nie schudnę, to do żadnej kliniki nie jadę
Trochę się przejęłam tym co mi lekarz ostatnio powiedział. Rozmawialiśmy o klinikach i on zdecydowanie odradza mi kliniki Krakowskie. A my tam mamy najbliżej z takich ośrodków leczenia. On Cały czas obstawia Białystok. Wszystko byłoby super, tylko ja nie mam zamiaru jeździć przez całą Polskę, zawalać pracę kilka razy w miesiącu. Jakby to był jeden wypad to ok - nie ma sprawy ale tego się przecież nie załatwi w jedną wizytę.
Co do odchudzania, to odrobisz te 2 kg, wierzę w Ciebie A jeśli chodzi o leczenie niepłodności, to mam podobny problem. Bo z moją ginką ustaliłyśmy że jeszcze jedna próba stymulacji Clo + Ovitrelle tym razem, a potem badanie drożności jajowodów I też dużo się już dowiedziałam o specjalistach i klinikach z Krakowa i niestety jestem w kropce, bo jest bardzo dużo negatywnych opinii, a trochę żal kasy i czasu. I tak trochę w ciemno się decyduje na konkretną placówkę i lekarza Ja jestem nastawiona na Artvimed, choć jeszcze nie jestem pewna na 100%. Napisałam do lekarza z tej kliniki dr Chrostowskiego i udzielił mi wielu informacji. Chyba tam będę robić sono HSG i potem ewentualnie inseminację A Ty myślałaś o jakiejś konkretnej klinice czy lekarzu?

Nadia dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Tak chyba zrobię, że wezmę luteinę do niedzieli i w poniedziałek zrobię test I dziękuję za
To bardzo ciekawe co piszesz o klinice w Łodzi Ale niestety u nas odpada kwestia wyjazdów. Mąż pracuje co drugą noc i ciężko mu dostać urlop Więc nam zostaje Kraków. Ale to fajnie, że jest w Łodzi taka możliwość

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:07
Stary 2011-03-11, 10:11   #2900
alexa83
Raczkowanie

Mezaga masz zapał i chęci do odchudzania to szybko Ci pójdzie a co ile się wżysz??

Irmusia a to drożność musisz robić w klinice? jeśli ja dostanę skierowanie to pewnie pójdę do nas do szpitala nawet nie myślałam o jakiejś klinice

Nadia napisałam Ci na WP

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:22   #2901
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
Nadia napisałam Ci na WP
Odpisałam rano, a kolejnej wiadomości już nie mam
Stary 2011-03-11, 10:22   #2902
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość

Aguś bliżej masz do W-wy do Łodzi, a w Łodz jest śwetna klnika Salve, mają tak śwetny program dawców-jak oddasz komórki to opuszczają Ci cenę podejścia o połowę albo nawet prawie do zera-płacisz tylko za leki. Perwsza wizyta jest na NFZ robą na nej darmowo bardzo drogie badania Może pomyśl o Salve-poczytaj o nich na ich stronie
Nadia ale ja nie szukam kliniki do in vitro.

Cytat:
Mezaga masz zapał i chęci do odchudzania to szybko Ci pójdzie a co ile się wżysz??
Alexa dużo za dużo
Musze schudnąć 35 kg co najmniej.
Stary 2011-03-11, 10:27   #2903
alexa83
Raczkowanie

Nadia nic nie dostałam

Mezaga dasz radę

Stary 2011-03-11, 10:33   #2904
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Nadia ale ja nie szukam kliniki do in vitro.
Aha Chcecie po prostu zacząć leczenie i diagnostyke.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Nadia nic nie dostałam
No i w wysłanych tego nie mam Chyba zaspana byłam i ne kliknęłam wyślij

Ale wyniki TZ bardzo dobre, ilość dobra (Ty źle ją odczytujesz)-norma jest 20-250mln a TZ ma 183mln, czyli bardzo dobrze, jakościowo też są super
Skonsultuj swój wynik moczu z lekarzem, bo takie infekcje łatwo się zalecza i nie są groźne, ale przenoszone mogą się pokomplikować
Stary 2011-03-11, 10:34   #2905
mezaga
Zakorzenienie

Chcę się w końcu dowiedzieć czemu nie mogę zajść w ciążę
Nie wiem co jeszcze oprócz wrogiego śluzu mogę zbadać. Tu gdzie mieszkam nie mam możliwości zrobienia dokładniejszych badań, więc muszę poszukać gdzieś dalej.
Stary 2011-03-11, 10:37   #2906
alexa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Aha Chcecie po prostu zacząć leczenie i diagnostyke.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

No i w wysłanych tego nie mam Chyba zaspana byłam i ne kliknęłam wyślij

Ale wyniki TZ bardzo dobre, ilość dobra (Ty źle ją odczytujesz)-norma jest 20-250mln a TZ ma 183mln, czyli bardzo dobrze, jakościowo też są super
Skonsultuj swój wynik moczu z lekarzem, bo takie infekcje łatwo się zalecza i nie są groźne, ale przenoszone mogą się pokomplikować

hihihi to pewnie nie kliknęłaś
ufff kamień z serca dzięki wielkie
no a co z tymi uszkodzeniami w nitce i główce wszystko oki?
Jak gince dam ten wynik moczu to mi powinna coś podać na unormowanie?

Stary 2011-03-11, 11:14   #2907
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Dawno mnie tu nie było a to dlatego że ostatni tydzień był pełen wrażeń ale też bardzo męczący Powoli zaczynam się czuć odrobinę lepiej - dzisiaj 4-ty dzień bez wymiotów a i mdłości są coraz bardziej znośne zwłaszcza że zaczęły mi przechodzić po jedzeniu więc teraz mam już sposób na to jak poczuć się lepiej kiedy mnie muli

W środę byliśmy w Białymstoku popodglądać maleństwa i wygląda na to że, jak na razie, odpukać, wszystko jest w porządku. Jedno z dzieci miało rozmiary dokładnie na wiek ciążowy - 9t i 3d a drugie było odrobinę mniejsze z rozmiarami wskazującymi na 9t i 1d.
Posłuchaliśmy też serduszek (ja się oczywiście popłakałam ) i sprawdziliśmy ich bicie w trybie termowizyjnym. Teraz będziemy z niecierpliwością czekać na usg genetyczne za niecały miesiąc - według lekarza potem będziemy mogli trochę odetchnąć. Kamień z serca bo bardzo się bałam że coś może być nie tak.

Załączam też zdjęcia na których wprawdzie niewiele widać (na ekranie obraz był jednak wyraźniejszy) ale które jednak pokazują już nie tylko pęcherzyki ciążowe ale rozpoznawalne małe osóbki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0001.jpg (65,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0002.jpg (80,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0003.jpg (69,4 KB, 20 załadowań)

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:22   #2908
Irmusia81
Zakorzenienie

Alexa oczywiście drożność można zrobić w szpitalu, ale w prywatnej klinice jest szybciej. Poza tym mój lekarz nie ma kontraktu z nfz, a ja od nfz-tu staram się trzymać z daleka Nawet jak jestem chora na grypę to idę prywatnie.

Egwene śliczne Maluszki Pięknie rosną
Stary 2011-03-11, 11:23   #2909
alexa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dawno mnie tu nie było a to dlatego że ostatni tydzień był pełen wrażeń ale też bardzo męczący Powoli zaczynam się czuć odrobinę lepiej - dzisiaj 4-ty dzień bez wymiotów a i mdłości są coraz bardziej znośne zwłaszcza że zaczęły mi przechodzić po jedzeniu więc teraz mam już sposób na to jak poczuć się lepiej kiedy mnie muli

W środę byliśmy w Białymstoku popodglądać maleństwa i wygląda na to że, jak na razie, odpukać, wszystko jest w porządku. Jedno z dzieci miało rozmiary dokładnie na wiek ciążowy - 9t i 3d a drugie było odrobinę mniejsze z rozmiarami wskazującymi na 9t i 1d.
Posłuchaliśmy też serduszek (ja się oczywiście popłakałam ) i sprawdziliśmy ich bicie w trybie termowizyjnym. Teraz będziemy z niecierpliwością czekać na usg genetyczne za niecały miesiąc - według lekarza potem będziemy mogli trochę odetchnąć. Kamień z serca bo bardzo się bałam że coś może być nie tak.

Załączam też zdjęcia na których wprawdzie niewiele widać (na ekranie obraz był jednak wyraźniejszy) ale które jednak pokazują już nie tylko pęcherzyki ciążowe ale rozpoznawalne małe osóbki
Gratulacje super, że wszystko w porządku teraz pozostaje radość

Stary 2011-03-11, 11:23   #2910
nadiazloto1
Zakorzenienie

Aguś pewnie, że powód trzeba znać

Alexa ne ma pana z dealnym nasieniem, a taki odsetek uszkodzonych to pryszcz, nadal zostaje 172 mln zdrowiutkich a to cała masa. Szkoda, że upłynniania nie ma na wyniku, ale na pewno jest OK
Gnka powinna znać się na moczu i coś przepisać

Egwene wspanałe wieści
Po genetycznym odetchniesz na jakieś 10 tygodni Późnej znowu schizy wracają i myślę, że już w II trymestrze nie pownnaś pracować, bo widzę sama po sobie jaki jest nacisk dzieci na szyjkę, a musi długo wytrzymać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości