|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
Cytat:
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci, że mnie to juz nie interesuje. Jak komus takie okłamywanie siebie robi dobrze na samopoczucie, to co mnie do tego? Ja znałam takiego gościa (byliśmy parą), który masę energii wkładał w to, by dbać o swój wizerunek. Uwielbiał brylowac w towarzystwie, słuchac swojego głosu, podkreślać jaki jest dobry, ile dobrego ludziom robi, jak pomaga. Uwielbiał mówić. Wewnątrz był pusty i nieszczęsliwy. A ja tam jestem zupełnie na odwrót
więc to się nie mogło udać. I na szczęście
|
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzisiaj mój eks przywiezie mi resztę moich rzeczy. Po tym, jak mu napisałam, żeby wszystko oddał, napisał : "A jednak mnie znienawidziłaś". Ekstra, nie? Boję się dzisiejszego dnia, nie wiem, jak to wszystko będzie wyglądać. Obawiam się, że nie wytrzymam i po prostu się przy nim rozpłaczę, a wiem, że nie mogę tego zrobić
Mam ochotę zapytać się go, czy rzeczywiście spotyka się z tą panną. Ale po co? Tyle, że z drugiej strony mam prawo wiedzieć, od kiedy to trwa, bo mogło tak być, że jeszcze jak bylismy ze sobą, to się spotykali. Ehh... Poza tym nie wiem, czy mu powiedzieć, że go nienawidzę, czy że nie chcę go nienawidzić, ale on nie pozwala mi na to... Ciężkie to wszystko...
|
#2884 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie życz im źle, skup się na sobie. Niestety, nawet bardzo mądre życiowo osoby nie unikną rozpadu związku, jeśli z drugą osobą jest coś nie tak. Zamiast rozkminiać, trzeba się z tym po prostu pogodzić. Oczywiście można zauważyć pewne symptomy, ale nie da się ukryć, że czasem nie chcemy ich widzieć lub jesteśmy zgrabnie okłamywane. Nawet najpiękniejsza kobieta na świecie może zostać zdradzona, np. Eva Longoria, Reese Witherspoon, Sienna Miller... Nic nie poradzimy na to, że trafiają nam się idioci. Szkoda na nich naszego czasu. Cytat:
Zresztą co Cię to obchodzi, co pomyślą sobie inni? Czy facet, który Cię rzucił dla innej jest Twoim przyjacielem i chcesz utrzymywać z nim kontakt? Czemu Twoim dobrym samopoczuciem ma sterować głupi portal społecznościowy, który został stworzony dla rozrywki, a nie samoudręczania? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- Nie płacz (da się, da się, da się! ).- Wyglądaj pięknie, zachowuj się chłodno, ale uśmiechnij czasem. - Nie pytaj o nią, o nic nie pytaj, nie jesteście gotowi.
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Czyli najlepiej by było, jakbym wzięła te rzeczy, powiedziała "pa" i tyle, tak? Żadnych rozmów, żadnych pytań, nic?
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz go odzyskać, to... też tak ![]() Ja żałuję tego, co robiłam po rozstaniu, każdego maila, każdego smsa, bezsensownej awantury. To go tylko ode mnie odepchnęło. Usłyszenie "przez pewien czas myślałem, że zrobiłem błąd, ale teraz jestem pewny, że postąpiłem dobrze" nie było zbyt miłe, niezależnie od tego, czy powiedział tak specjalnie, by mnie zranić, czy autentycznie tak myślał. Brak kontaktu to najlepszy rodzaj kontaktu, a życie pełnią życia jest najlepszym sposobem, aby zasiać w nich wątpliwości. Milczenie jest złotem.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-04-11 o 12:12 |
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#2889 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pomijając patologiczne przypadki jak mój, gdy sam kontaktu szuka, a jak mu się to udowodni, to się fochuje. To takie typowe głupie hasła, które możemy opublikować jako Encyklopedia Eksów.
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
aaa! mam juz dosyc, minely ponad dwa miesiace od mojego rozstania, czy raczej porzucenia mnie :/ mniejsza z tym. nie mysle juz ciagle o nim, wiem, ze dobrze sie stalo ze juz nie jestesmy razem, sa nawet chwile w ktorych jestem z tego powodu szczesliwa... ale dzis czuje sie strasznie samotna. poznalam kogos innego, i widze ze on chyba robi mnie w bambuko, niby nie znamy sie dlugo, ale odpisywanie na smsa cztery godziny albo nastepnego dnia nie nalezy do najmilszych, bez wzgeldu na dlugosc znajomosci... mam wrazenie ze po tym wszystkim co sie stalo jestem slaba i chcialabym usilnie kogos do siebie przekonac, zeby sie podbudowac chyba, a kiedy mi to nie wychodzi, kiedy mnie ktos olewa to jest mi bardzo zle... :/ myslalam ze jestem silna i wyjde z tego mocniejsza, a boje sie ze wcale tak nie jest
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sadysta. Zuchwalec. Bezczelny typ. Panie Boże, chroń od takich! |
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko, co mi tu mówicie, jest mądre i takie prawdziwe, ale ja naprawdę czuję, że nie powinnam się was słuchać i zrobić po swojemu. Tylko co mi to da?? Chyba jeszcze bardziej będę się wkurzać, że do niego nic nie dociera...
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę mu niczego wygarniać. Chcę się go spokojnie zapytać, od kiedy utrzymuje z nią kontakt. Nic więcej.
|
#2895 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
- Że proponował przyjaźń, a olał Cię? A co miał zrobić, wydzwaniać do Ciebie, jak się czujesz i życzyć miłego dnia? Dawać Ci w ten sposób nadzieję i opóźnić stanięcie na nogi? - Poczuć wyrzuty sumienia, że jest z inną? A czy to grzech? A potem wybuchniesz histerią... Myślisz, że Ci powie? Będzie chciał uniknąć takich sytuacji.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-04-11 o 12:35 |
||
|
|
|
#2896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde, wiem :P ze to nic nie znaczy, ze nie powinnam sie przejmowac, ze nie ma co nerwow tracic na takich frajerow... ale mimo wszystko jakos to we mnie siedzi, zwlaszcza ze moj byly jeszcze zaczal sie odzywac ostatnio, chce sie spotkac i wogole... :/ chyba jestem na siebie zla ze tak naiwnie uwierzylam, ze wszystko sie super swietnie ulozy, jak w komediach romantycznych xP Edytowane przez wkapeluszu Czas edycji: 2011-04-11 o 12:37 |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie wiem, czy jest z inną, wszystko na to wskazuje, ale ona niby też jest teraz w jakimś związku...
|
|
#2898 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
O czym miał rozmawiać jak kolega? Miał do Ciebie pisać, dzwonić? Po co? On nie chce z Tobą być i nie chce utrzymywać z Tobą kontaktu, nie ma żadnego społecznego przymusu, aby z Tobą rozmawiał. Cytat:
Proszę, nie popełniaj tego błędu co ja 2 miesiące temu
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w sumie też to wszystko wiem, ale inaczej radzi się komuś, a inaczej samemu się rad słucha. Poczekam, jak przyjedzie, zobaczymy jak się będzie zachowywał. Jeśli będzie chciał pogadać, to ok. A jeśli nie, to trudno. Muszę znaleźć jakiegoś klina
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki Twoj ex czy inny facio powoduje, że czujesz się źle i jest Ci smutno, dopóty powinnas grzecznie odmawiać spotkań z nimi, ani ich nie prowokować. Poczekaj na moment, kiedy nie będzie tego smutku w Tobie. Cierpliwości. |
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Super ![]()
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba sie ruszylo cos we mnie
Zakochalam sie...
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#2903 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Po fakcie
Po rozstaniu z eksem lepiej sobie poradziłam niż po rozstaniu z Zakalcem. Myślałam, że jestem kompetentna, aby udzielać rad, ale nie udźwignęłam tego tym razem. Już się czuję o wiele lepiej, więc możecie liczyć na kopniaki ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#2905 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mimimka - póki ma status "obecny", a nie "eks"
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Oby to sie nie zmienilo, jak sie juz otworzylam bo wtedy na zawsze zamknelabym sie w sobie...
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę się ogarnąć, żeby zachowywać się normalnie, bo mam w środku taką kulę, która nie pozwala mi nawet normalnie oddychać... Boli jak cholera...
|
#2908 | |
|
Raczkowanie
|
To chyba można gratulować, prawda? ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dasz radę i nie zadasz mu tych wszystkich pytań, nie daj mu tej satysfakcji
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Pomozcie mi bo padne... W srode moj nowy chlopak ma urodziny, a ja nie wiem co mam mu kupic!!
Chcialam mu zrobic niespodzianke i kupic naklejke na rower (chcial sobie zmienic jej kolor). Obdzwonilam wszystke sklepy rowerowe i znalazlam jeden we wroclawiu gdzie sprzedaja te naklejki oryginalne w tym konkretnym kolorze.. Koszt 65zl... Za 2 nalepki.. To troche przesada Poza tym, nie zdaze tego "dostarczyc" do srody...Macie jakis pomysl na prezent, ktory bedzie praktyczny? nie lubie dawac bezuzytecznych prezentow, wiec wszelkie misie itp odpadaja
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

więc to się nie mogło udać. I na szczęście

Po rozstaniu z eksem lepiej sobie poradziłam niż po rozstaniu z Zakalcem. Myślałam, że jestem kompetentna, aby udzielać rad, ale nie udźwignęłam tego tym razem. 
Mam nadzieję, że dasz radę i nie zadasz mu tych wszystkich pytań, nie daj mu tej satysfakcji
Poza tym, nie zdaze tego "dostarczyc" do srody...