|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
eweska a ja myślałam, że położna do domu przychodzi tylko raz
kurczę 4 tygodni już minęło, ten czas na serio gna
|
#2882 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
Pewnie przyjdzie jeszcze bo powinna na koniec dać do podpisania że była u mnie tyle i tyle razy, pewnie znowu zawita za tydzień w poniedziałek jak zawsze. |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Miałam od Was małą przerwę, bo w weekend mega zamieszanie. Goście, goście, goście. Ale już dziś spokojnie. Po zamieszaniu pozostała tylko zmywarka czystych naczyń, nierozpakowane prezenty dla Hanutki i moje lekkie zmęczenie. Na szczęście Hania dała dziś w nocy w miarę pospać, bo poprzedniej niekoniecznie ![]() Biedna nasza Grazin, bardzo współczuję Jej traumy i bólu. Łyżeczkowanie na żywca brzmi, jak horror Aguś, Oleńka słodka! Saniu, ja noc przed porodem też częściej, niż wcześniej latałam siusiu ![]() Pauliziu, współczuję odorku w domu! Mam nadzieję, że uda się tego pozbyć... Ddaaiissyy! Melduję z frontu, że dużo łaziłam w easytone'ach w weekend i nie wiem, czy to siła sugestii, ale boli mnie tył ud na styku z pośladkami ![]() Ciekawe, która dziś urodzi. Tak sobie patrzę i za chwilę czerwcówki nasze wchodzą na scenę! No i teraz uwaga! Chciałam powiedzieć, że karmienie piersią, to nie zawsze dramat dietetyczny. Powiem Wam, że jem w miarę normalnie [wywaliłam z diety czekoladę na razie, nie jadam tłustych i wzdymających rzeczy] i jeszcze nic Hani nie zaszkodziło. Co więcej [pisałam w Odchowalni już] zjadłam w weekend kilka truskawek i do tej pory żadnych sensacji u Hani! Na przekór wszystkim Ciociom Dobrym Radom, co to ustalają jadłospisy i mówią, co można, czego nie, zamiast zająć się swoimi sprawami [ja dowiedziałam się niedawno, że nie mogę jeść lodów ]PS nowe foty w albumie. |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobryeeee nie przybyło nam wątkowych maluszków ![]() Dziękujemy Życzenia przekazałamCytat:
z tej okazji ![]() Jaka urocza Oleńka Fajna minkaidę wieszać pranko ![]() moniqac, mary |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale mam postanowienie że nie będe jadła lodów codziennie bo mi tyłek nigdy nie spadnie :P |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
No kochane Mamusie,
co by Wam nudno nie było, ze nikt nie rodzi niniejszym ogłaszam wszem i wobec MoniaK urodziła wczoraj nad ranem !!! Maluszek wazy 3100 i długi na 55cm Było cięzko, ale Monia rodziła tylko 4 h Pyta co u nas i oczywiscie dopytuje kto jeszcze urodził przepraszam, ze pisze dopiero dziś ale seska dostałam wczoraj o 23 i nie miałam siły juz zwlec sie z łózka i właczac kompa.. no a dzisiaj niedawno wstałam dopiero
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK wielkie gratulacje
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: ![]() ddaaiissyy a my coraz blizej hihhi ...ide na 14-tą na wosk...mm nadzieje ze nie ostatni przed 10 czerwca :P...jeszcze mi zostały paznokieti na stopach. Chyba se zele pierdykne, co by mieć przez całe lato spokój... |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() no i mamy kolejnego maluszka ![]() Wielkie GRATULACJE dla mamusi
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
O nie MoniaK
MoniaK moje przewielkie gratulacje!!!! Dzien dobry ![]() Pieknie sobie pospalam mimo wczorajszego zlego samopoczucia Znowu mialam mdlosci i niesamowity skok cisnienia. Juz 3 raz... nie moglam sie ruszyc, bo balam sie ze zwymiotuje... nienawidze tego uczucia. Poza tym 2 razy mnie w brzuchu zapieklo Jejku ja mam taka schize ostatnio... boje sie, ze nie doniose i malemu cos sie stanie w brzuchu ![]() Agus87 Ola cudowna Mary ja zaczynam podejrzewac, ze ta cala dieta to pic na wode... po prostu dzieci maja problem z jelitkami nawet jak bedziesz suchy chleb jesc i wode pic ![]() Amarcia, Aliczka88 podobno jak czop jest zabarwiony krwia to 24h dzieli Was od porodu Saniu? Bedziemy sie razem wywolywac, ale ja czuje ze Ty mnie tez sotawisz i zostane tu sama majowka z hrabia Antuanem
|
#2893 |
|
Moderatoreska
|
Dziś siorka wychodzi z dzieciaczkami do domku, fajnie urodziła w czwartek wieczorem i dziś już do domku
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara76, ale Ty stresów podzyłas !!!!!
Skoro hak został uszkodzony to mocno musiał w autko przywalić samochód Ale z drugiej strony, na pewno hak mooocno zamortyzował uderzenie inaczej mogłoby być nieciekawieJak córeczka> wszystko ok? Bo takie bóle to wychodzą dopiero po czasie .... mary poziomkowa; no domyslalam sie, ze na pewno cały weekend dom pełen gosci Odpocznijcie sobie troszkę dziewczynki po intensywnym czasie Wiesz, dokładnie identyczne odczucia ma moja kolezanka ktora nabyła easytony wiec coś w tym musi byc - to nie tylko Twoja siła autosugestii !! Jeszcze jak zauwazysz, ze posladki robią Ci sie twarde jak skała to juz w ogole bedzie cool Ja musze poczekac z zakupem moich do porodu, bo boje sie w ciemno.. poki co r. 36-37 ktory zawsze nosze jest na mnie za mały - mam nadzieje, ze wróci mi stopa do normalnosci Wiesci o Twojej diecie to miod na moje serce !! Własnie tak sobie myslalam, ze coś musi byc nie teges, skoro np w UK zadne restrykcje nie działają. Najwyzej jak cosik zacznie się dziac, to wówczas należy zacząć sie ograniczac, ale na dzień dobry planuję odzywiac sie podobnie jak Ty. Nie strasz, ze my czerwcówki juz coraz blizej.... wiesz, jak ja sie boje ?? Miałam od Was małą przerwę, bo w weekend mega zamieszanie. Goście, goście, goście. Ale już dziś spokojnie. Po zamieszaniu pozostała tylko zmywarka czystych naczyń, nierozpakowane prezenty dla Hanutki i moje lekkie zmęczenie. Agusiu, jak Olenka się zmienia... w ciagu tego miesiaca ... minka słodziutka dziekuje za info o czasie trwania skurczów ![]() Teraz wydaje mi sie, ze 30-40 sek to luzik da sie wytrzymac, ale to pewnie teraz tak mi sie wydaje Naiwniaczka jestem ej mamusie czerwcowe - nie straszcie ze juz cos sie zaczyna !!!!!!!!! Nie zostawiajcie mnie Gusia choc Ty sie tak nie spiesz Kochana !! Najlepsze (wiem, ze spoznione... ale naprawde szczere, prosto z serduszka) zyczenia urodzinowe dla Twojego TŻ !! czy dobrze kojarze, że cucioli TZ takze swietował swoja "18" ? dorkab, no wiem, ze coraz blizej.. Aaaaaa boje sie !! Jak w szkole było wczoraj ??amarcia, komunie przezyłas ??? Dziewczynki, ja mam to samo z koscia łonowa, najgorzej w nocy, gdy trzeba z boku na bok sie przewrócic. Dokladnie uczucie, jak by mnie tam kto pała spałował Koszmar i również doszedł wczoraj ból pleców (ale u góry, blizej łopatki) tłumacze sobie, ze od krzywego siedzenia i lada chwila przejdzieSaniu, na kiedy masz wizytkę ?? aha, wiesci od Grazin Moze dziś wyjdą do domku !!! Wczoraj miała cały dzien gosci a do tego narzeka na mega niewygodne łózko szpitalne Poki co Grazynke przeraza kazdy płacz Sebusia i fakt, ze trzeba byc odpowiedzialnym za tak malenka bezbronna istotkę
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Hej ja tylko na chwilę bo zaraz musze lciec tżtem na miasto trzeba teścowej rehabilitacje załatwic bo ona sam przeciez nie umie ! MoniaK GRATULACJE SERDECZNE !!!! Daisy nie rodze jeszcze kochana, nie zosatwie Cię (mam taką nadzieję bynajmniej ) wczoraj byłam na komunii i brzuch mnie cały czas bolał jak na @... myślałam, że coś się zacznie....ale ja nie mogę jeszcze rodzić.... co najmniej dwa tyg. jak ja bym chciała urodzić w terminie Coraz gorzej mi się śpi....mam wrażenie, że mały jest tak ciężki, że nie mogę się ułożyć wszystko mnie boli.... nie wspominając już o przewróceniu się z boku na bok.... Grazin matko ja się przeraziłam jak przeczytałam co oni Ci tam robili !!! Masakra jakaś...ale dobrze, że już ma to za sobą! Wracaj do nas kochana jak najszybciej !! później do was zajrzę
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy mam to samo... tylko 36-37 to jeszcze nie koniec swiata... ja mam 39-40 i jak bede musiala nosic 41 to sie chyba zalamie
W adidaskach moge pomykac caly rok, a w japonkach tylko w letnim sezonie... no nie wiem nie wiem
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy no w szkole miód malina, oczy jak kot ze szreka, brzuch wypięty i dawaj, po zaliczenia (3 i znikam, więcej nie potrzebuje :P ) jeden ref i jeden egzamin mi został, az sama w to nie wierze!
Kurna, pocieszające jest to ze sie tez tak w nocy meczycie, myślałam ze to tylko ja taka dziwna :/ Spadam na ten wosk... |
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
MONIAK GRATULUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie, szybciutko do domku -------------------------------------------------------------------------------------------------------- A ja dostałam wieści od Grazin że Sebuś ma podwyższone CRP i będą czekać na kontrolne badania .... |
||
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; Boziu, popierniczyłam nicki !! SORRY to przez poranne zaspanie
oczywiscie, ze Ty miałas komunię a nie amarcia ![]() Własnie Ciebie chciałam zapytac jak było Paulizia; jak u Ciebie ze spalenizna? Własnie dzis słyszałam, ze na takie smrodki ozonowanie pomaga ale pojecia nie mam jak sie to robi Rowniez sie motam czy japonki czy adidasy.. ale własnie chyba jednak adidasy kupię no bo 12 msc w roku wykorzystam... latem stopkę sie włozy i juz.. tak mi sie wydaje.. dorkabl; no to moje gratulacje Kolega mi na studiach powiedział, ze dobrze sobie wycyrklowałam czas ciazy i w ogole porodu ![]() andziotka dziekujemy za info od Grazin z tym CRP to widze często jest nie teges... jak nie zółtaczka to CRP nei da sie jakoś naoliwic wózeczka Zosi aby nie skrzypiał ?? jak jej katarek i próby rozdzielania z Gabikiem ?
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Porobiłam trochę przysiadów, skłonów, potańczyłam i wykąpałam się
![]() Mary z tym siusianiem to dałaś mi teraz nadzieję Daisy na jutro wizyta. Faktycznie maj szybko zleciał. Czerwiec coraz bliżej ![]() MoniaK GRATULUJĘ !! Dużo zdrówka dla Was Ewesko jejjj to bardzo szybko siorka z dzieciaczkami wychodzą. Wy jesteście urodzone pod szczęśliwą gwiazdą ![]() Pauliziu ojjjj raczej Cię nie zostawię. Prędzej Ty mnie ![]() Andziotku aa co to jest CRP ?
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-05-23 o 13:00 |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz dziewczyny śpią (Zosia próbuje spać )---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Białko C-reaktywne, tzw. białko ostrej fazy, wzrasta jeżeli jest jakaś infekcja bakteryjna, ale u noworodków czasem jest podwyższone po ciężkim porodzie ... jest bardziej czułe niż OB (kiedyś się to badanie robiło) (to tak w skrócie )
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kupowałyscie taki nieprzemakalny podkład pod przescieradło celem ochrony materaca ?
przydac sie to moze, czy całkowicie zbędny gadzet http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK gratulacje
![]() jednak coś się ruszyło na wątku
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doby i ja się melduję jak codzień
Wróciłam z miasta, uzupełnilam stan lodówki, podczytałam co u was i spadam do wyrka poleżeć trochę.. przeciez takei zakupy prawie dwugodzinne to koszmar jakis! Nie na moje siły MoniaK serdeczne i szczere gratulacje dla Ciebie Synuś jednak nie taki mały jak się obawiałaś Buzaki dla was |
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym go nie dostała, raczej bym sama go też kupiła, bo lepiej zabezpieczyć materac niż później go prać, co pewnie nie będzie łatwe, a tak to zawsze łatwiej wymienić taki podkład i prześcieradło
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy ja podkładu nie mam, ale kupiłam na all dużą ceratkę pod prześcieradło właśnie
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej przychodziła raz (nie wiem, od kiedy obowiązywała poprzednia ustawa czy tam rozporządzenie). MoniaK GRATULACJE!
|
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
MonikaK moje gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Ddaaiissyy pewnie, ja się nie spieszę i spokojnie czekam do mojego TP Narazie staramy się z Tż jakoś wspólnie wykorzystać ten ostatni miesiąc we dwójkę :P:PDziękujemy za życzenia urodzinkowe Cytat:
za wyniki. Mam nadzieję, że będą dobre i wyjdą dziś do domku
|
|||
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla Moni dziewczynki nie odpowiedzialyscie mi a ten czop moze miec fome uplawow??czy taki gesty bialy sluz jest rzecza normalna w koncowce ciazy???a i czy skurcze co godzine moga byc objawem zbliajacego sie porodu??jak to jest??pytam tych juz moze mamus bardziej doswiadczonych i Gratulacje !!!
|
|
|
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
MoniaK gratulacje
![]() W koncu cos sie ruszylo,teoretycznie do mojego porodu pozostalo 3 dni i 6 mamusiek do rozpakowania, wiec teraz 2 na dzien muszą rodzic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

kurczę 4 tygodni już minęło, ten czas na serio gna

dzień dobry

klask i: 

)
za wyniki. Mam nadzieję, że będą dobre i wyjdą dziś do domku