Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 20:00   #2881
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Masz do niej nr? Martwię się o nią to taka moja bratnia duszyczka!
Napisz do niej PW, ja mam tylko nr gg, ale nie zostałam upoważniona do rozdawania
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:04   #2882
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A co z Nerolką i Izunią? Są już w domu? WIecie coś?
tak już w domku-wczoraj wyszły

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:06   #2883
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jesteś cennym okazem!
tak, jestem cennym dawca narzadów i krwi hi hi ale jakby mi sie cus nie daj boshhee przydazylo to juz gorzej... chociaz na szczescie mam brata blizniaka to pewnie by poratowal siostre w potrzebie

ale bym zjadla lody Magnum normalniesie Wam nalezy, jak ja teraz zasne???
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:09   #2884
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Napisz do niej PW, ja mam tylko nr gg, ale nie zostałam upoważniona do rozdawania

Już napisałam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

ale bym zjadla lody Magnum normalniesie Wam nalezy, jak ja teraz zasne???
Ja zjadłam dzisiaj aż 2 mam takiego cudownego teścia!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:11   #2885
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale Ci ładnie pępuszek wyszedł

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DeKaro normalnie czuje to po kościach że siusiaka będziecie mieć jeszcze ten Twój brzuchol, normalnie aż mówi, że sisior!
Heh, no ciekawa jestem czy zgadniesz.
Cytat:
Piękny brzusio
Dziękuję.

Mam nadzieję, że Sweet szybko dojdzie do siebie. Nie powinna się zamartwiać w tym stanie.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
śliczny i zgrabny
Podziękować.

Już się nie mogę doczekać, żeby Nerola opisała, jak poród przeszła. Oby znalazła chwilkę na wizaż...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:15   #2886
Natka_
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny Napisałam do obu sprzedawców, ten od ręcznika i myjki odpisał, że przepraszają bardzo za pomyłkę, mam odesłać na ich koszt i oni wyślą w tych kolorach, w ktorych chciałam

A ten od prześcieradła jeszcze nie odpisał

Blondynkapoznan to nie ten sam wózek Ten co pokazałaś to Bebe confort a ten co mi się podoba podlega pod X-landera, który wypuścił jakby osobną model właśnie navington Jest troche podobny do mury, ale ładniejszy. Byłam dzisiaj w sklepie go oglądać i powiem Wam, że bardzo mi sie spodobał, w przeciwieństwie do mury ma normalny pałąk Tylne koła są pompowane a przednie piankowe. Jest lekki, zwinny, fajnie i bardzo łatwo sie składa, można zamontować do niego fotelik maxi cosi, spacerówka w dwóch kierunkach, gondolka duża, skórzana rączka. Producent daje 3 lata gwarancji na niego. Pani w sklepie powiedziała, że są to jedne z najlepszych wózków, nie mieli na nie jeszcze zadnej reklamacji Ja juz sama nie wiem, dla mnie wybór wózka to jakaś tragedia. Przerobiłam już chyba wszystkie
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Moja znajoma (matka dwójki dzieci... ) jest teraz w ciazy - termin na koniec wrzesnia, pali jak lokomotywa bo stwierdziła ze to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dziecko...... szczena mi opadła.....
Nie rozumiem takich kobiet :/ Nie potrafią wytrzymac dla dobra dziecka te 9 m-cy? Przecież to już nie o ich zdrowie chodzi, bo jak sie chcą truć to niech się trują, ale przez chwilke niech pomyślą o dziecku Jak widzę taka ciężarną z papierochem w gębie to mam ochote podejść i przyfandzolić!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jako kolejna nieśmiała i podczytująca chciałabym do Was dołączyć. O ile jeszcze można . Głupio się przyznać ale czytam Was od pierwszej wiadomości zanki. Na forum jestem od 2005 roku i jakoś nie mogłam się przełamać żeby odezwać. Wasze miłe przyjęcie nowych mam chyba mnie zachęciło .

Mam już synka, który skończy w czerwcu 3 lata a teraz spodziewam się córki. Termin mam na 13 lipca ale tak jak u neroli było mała jest większa o około 2 tygodnie. Do tego od 18 tygodnia mam skurcze i zalecone leki i leżenie (przez rozwarcie wewnętrzne, które cudownie po miesiacu zniklo). Leki nadal przyjmuję ale co do leżenia ....
Witaj

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kupiłyscię monitory odechu bo my musimy pomyśleć nad tym.
My kupiliśmy Angelcare

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ja po wizycie. Lekarz zrobil mi usg i tak: mały to mały i waży jak na dzien dzisiejszy 2600 ( 33tc). Mam raczej nie planowac porodu naturalnego.
No i dostalam skierowanie na badania, no i bede za 2 tyg robic posiew z pochwy.
Z wagą jak z wagą, troche uroslam ale w normie

Wstawiam wam fotkę mojego brzucha, inaczej nie umialam pstryknąc fotki.
Wstawiam tez zdjecia mojej gęby i powiedzcie mi jak ja mam wlosy ufarbowac to jest moj naturalny kolor.

i nie przestraszcie się mnie, to bylo o 7.30 rano, nawet makijazu nie mam na tych foto

no i z malo sensacyjnych wiadomosci: moj tz zwolnil się z pracy, bo poklocil sie z szefem, ale o tym narazie nie mam ochoty myslec ani pisac
Ooo ale masz już kawalera w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Wszystko ok- dzidzia ma się dobrze, szyjka zamknięta, nerki bez jakiś deformacji, serduszko bije mocno, a mamusia 3,5 kg do przodu-ja niewiem czego tak dużo??? ale co poradzę? Aha!!I dostałam zwolnienie-do 13 czerwca, ale już będę przedłużała do końca ciąży.
Idę robic frytki a swoja drogą dobre są z młodych ziemniaków??
za wizytę
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Bo najbardziej mnie wkurzało jak do jednej laski zwaliła się na raz chyba 10 osobowa rodzinka i siedzieli u niej chyba z pół dnia
zero krępacji, wyczucia a człowiek musi leżeć z krwawiącym kroczem i chciałby sutki powietrzyć
U nas nie wolno odwiedzać w pokojach, jak ktos przyjdzie to sie wychodzi do takiego pokoiku odwiedzić. W ten sposób zachowana jest intymność wietrzącego się krocza

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jestem

witajcie po wizycie

-Umówiłam się z ginem na USG za dwa tygodnie,
-szyjka zamknięta, ujście zewnętrzne i wewnętrzne ok. wydłużyła się ciut po luteinie i ma 35,4mm

Tak na szybko zrobił mi ogólne usg przez brzuch i:
-Julcia jest ułożona główkowo i na moje pytania do gina co ona mi tak wystawia i kopie strasznie to powiedział że stópkami się wypycha tak mocno
-sprawdził ilość wód i dowiedziałam się że mam ich dużo - tzn. tyle ile trzeba bo pytałam czy nie za mało bo mam dosyć mały brzuch.
-przytyłam niecały kilogram, jakieś 70dag od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu więc chyba ok.
teraz waże 79kg więc od początku jakieś 2,5-3kg na plus w porównaniu do wagi sprzed ciązy
- ogólnie gin powiedział że jest super
za wizytę

DaKaro aaaaale pępuszek wyszedł

Przyszła karuzelka z pozytywka Tiny love- całe szczęscie ta którą chciałam, bo po dzisiejszych przebojach z paczkami balam sie otwierać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:16   #2887
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jestem

witajcie po wizycie

-Umówiłam się z ginem na USG za dwa tygodnie,
-szyjka zamknięta, ujście zewnętrzne i wewnętrzne ok. wydłużyła się ciut po luteinie i ma 35,4mm

Tak na szybko zrobił mi ogólne usg przez brzuch i:
-Julcia jest ułożona główkowo i na moje pytania do gina co ona mi tak wystawia i kopie strasznie to powiedział że stópkami się wypycha tak mocno
-sprawdził ilość wód i dowiedziałam się że mam ich dużo - tzn. tyle ile trzeba bo pytałam czy nie za mało bo mam dosyć mały brzuch.
-przytyłam niecały kilogram, jakieś 70dag od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu więc chyba ok.
teraz waże 79kg więc od początku jakieś 2,5-3kg na plus w porównaniu do wagi sprzed ciązy
- ogólnie gin powiedział że jest super
- tylko mi trochę morfo poleciała i wyszło mi:
Hb 11.5 ---- >> ostatnio miałam 12
Ht 32,6 --->>> wcześniej 34,4
E 3,72 --->> wcześniej było 3,86
L 11,9 --->> wcześniej 9,6
PLT 265 --->> wcześniej 279

i zalecił mi wykupic sobie Żelazo takie bez recepty Ascofer i zażywać tylko nie powi

-ale za to mocz wyśmienicie wyszedł - nie ma w nim kompletnie nic - tzn. bardzo dobrze

Za rewelacyjne wyniki i za szyjkę, która się wydłużyła, no i oczywiście za to, że Julka mądra dziewczynka i się główeczką już do świata ustawiłaklaski :

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Beatka świetne wieści z wizyty. Ja mam w czwartek, ciekawe czy chociaż USG mi zrobią

I zdjęcia mojego brzucha - 28 tydzień:

Śliczny, wygląda na pokaźny na zdjęciach i pięknie Ci pępul wyskoczył ja też myślę, że to chłopak

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 20:17   #2888
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dla mnie to wiadro to jakaś porażka jak w nimchciała
a mnie zawsze zastanawia jak trzymac noworodka w takim wiaderku, przeciez takiemu maluchowi glowka leci na wszystkie strony
no ale to podobno jakis hicior ostatnich lat hmmm
kindzia - co Ty musisz przejsc kobieto... szczerze wspolczuje i zycze sily
Sweet - wiesz - od dna mozna sie juz tylko odbic do gory- oby to nastapilo jak najszybciej
DaKaro - sliczny busio, taki akuratny
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:19   #2889
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Przyszła karuzelka z pozytywka Tiny love- całe szczęscie ta którą chciałam, bo po dzisiejszych przebojach z paczkami balam sie otwierać
Natka, a te zakupy robiłaś u tych polecanych allegrowiczów ???

Idę rozwiesić ostatnie pranie Razem wszystkich było 8 Pozostało tylko poprasować, ale to już jutro

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-20 o 20:21
Stary 2011-05-20, 20:26   #2890
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Idę rozwiesić ostatnie pranie Razem wszystkich było 8 Pozostało tylko poprasować, ale to już jutro
Jak tak czytałam, że sporo tu z Was już pierze to też się dziś zmobilizowałam i zrobiłam pierwszą turę jutro pewnie wyschnie, to uprasuję to i wrzucę kolejne rzeczy do prania...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:27   #2891
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, a te zakupy robiłaś u tych polecanych allegrowiczów ???

Brumek kiedyś pokazała allegrowicza u którego zamówiła termometr do czoła i do uszka to właśnie u niego zamówilam ręcznik i tą myjkę no i pare inncyh rzeczy, ale problem byl tylko z ręcznikiem i myjką.-wiktor-sklep
A prześcieradło u:
Baby-raj
Stary 2011-05-20, 20:37   #2892
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro aaaaale pępuszek wyszedł

To dobrze, że się sprzedawcy przejęli.

Mogłabyś podać linka do tej karuzelki? Też chciałam jakąś zamówić.

Pępek wyszedł, bo mam od urodzenia przepuklinę. Niektórych to obrzydza...
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Śliczny, wygląda na pokaźny na zdjęciach i pięknie Ci pępul wyskoczył ja też myślę, że to chłopak

Cytat:
DaKaro - sliczny busio, taki akuratny

Malwinka
Stary 2011-05-20, 20:41   #2893
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Jak tak czytałam, że sporo tu z Was już pierze to też się dziś zmobilizowałam i zrobiłam pierwszą turę jutro pewnie wyschnie, to uprasuję to i wrzucę kolejne rzeczy do prania...
Ja na szczęście już skończyłam, ale teraz został mi wieeeeelki stos do prasowania
Stary 2011-05-20, 20:42   #2894
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek kiedyś pokazała allegrowicza u którego zamówiła termometr do czoła i do uszka to właśnie u niego zamówilam ręcznik i tą myjkę no i pare inncyh rzeczy, ale problem byl tylko z ręcznikiem i myjką.-wiktor-sklep
U mnie wszystko się zgadzało.

A dziś kupiła sobie Język niemowląt i Język dwulatka do kompletu Niby miałam je w pdf-ie, ale jednak wolę książki "prawdziwe", ładnie wydane, w okładce itp No i mają być już w poniedziałek
Stary 2011-05-20, 20:48   #2895
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mało tego, to wcześniej podczytywałam wątek mamuś majowo-czerwcowych 2008 na którym udzielała się 83monia i pamiętam że jako pierwsza się rozpakowała już w kwietniu .

Co do konfliktu serologicznego to również mam z mężem. Po pierwszym porodzie nie dostałam zastrzyku bo mały odziedziczył po mnie rh-.
po tyłku powinnas dostac - od 2005 roku na wizazu, czytalas tyle watkow (skoro pamietasz ze pierwsza wyskoczylam z porodem :p ) a nie zagadałaś?!

od 26.05-29.05 w Netto:
dzidzius 1,9kg - 12,99zł
szampon dzidziuś 5,39 zł (300 ml)
płyn do płukania dzidziuś 3,99 zł (750 ml)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-20 o 20:51
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:54   #2896
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
To dobrze, że się sprzedawcy przejęli.

Mogłabyś podać linka do tej karuzelki? Też chciałam jakąś zamówić.

Pępek wyszedł, bo mam od urodzenia przepuklinę. Niektórych to obrzydza...

Pewnie, proszę http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...598627050.html

Cytat:
U mnie wszystko się zgadzało.
To dobrze. Ja akurat tak trafiłam Pierwszy raz mi się cos takiego zdarzyło, a juz tyyyyyle na allegro zamawiam. Podobno mają jakiegos nowego pracownika i musiał nie zapisac kolorów czy coś... Wiadomo też człowiek, każdy sie może pomylić, ale wkurzyłam się bo w dwóch paczkach w ciągu jednego dnia było cos nie tak.
Stary 2011-05-20, 21:02   #2897
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
po tyłku powinnas dostac - od 2005 roku na wizazu, czytalas tyle watkow (skoro pamietasz ze pierwsza wyskoczylam z porodem :p ) a nie zagadałaś?!
A no widzisz jaki mam refleks . Jakoś bałam się odezwać, ale pomyślałam, że tu się pewnie na jeszcze 3 wątki w poczekalni załapie przy Waszym tempie pisania. Grunt że się przełamałam. I widzę, że bedziemy miały tak samo, trzyletnich chłopców i małe lipcówki. A pamiętam Cię też po ciekawym avatarze.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:19   #2898
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Dzięki temu postowi będę chyba zdrowsza . Parę dni temu obudzilam się nad ranem i zaczęłam się zastanawiać nad higieną takiego maluszka i właśnią tą "delikatną" sprawą. Aż mi się gorąco zrobiło Ja tu panikuje jak paznokietki takiemu Szkrabowi obcinać i jak pomyślalam, że mialabym gmerać i odciągać "coś" paru dniowemu dzieciaczkowi to myślałam, żeno, ale jak już pisałam, to panikara ze mnie i już do rana nie spałam
nadrobic was nie można...

ja tez sie balam jak z obsługa takiego malego siusiaka. no nie mialam to nie wiedzialam. wiec o wszystko wypytywalam meza - np. czy nie boli jak on sobie ciagnie siusiaka jak jakas gąsienicę... wg mnie powinno bolec a ten sie bawil jak jakims zwierzaczkiem... nie odciagalismy zanadto, tyle co troche przy myciu. teraz maz myje wiec mam po problemie... mam za to inny problem co powiedziec dziecku jak zapyta ze skoro nie mam siusiaka (to juz wie) to co ja mam... - nie wiem jak to nazwac, zeby nie bylo medycznie, smiedznie czy zbereznie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
A no widzisz jaki mam refleks . Jakoś bałam się odezwać, ale pomyślałam, że tu się pewnie na jeszcze 3 wątki w poczekalni załapie przy Waszym tempie pisania. Grunt że się przełamałam. I widzę, że bedziemy miały tak samo, trzyletnich chłopców i małe lipcówki. A pamiętam Cię też po ciekawym avatarze.
a jaki mialam?

kmat jest jeszcze z tamtego wątku - wiec sa nas trzy

NOWE LASKI - a skad jestescie? bo ja bym chciala tez kogos z moich terenów...

Stary 2011-05-20, 21:29   #2899
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
co powiedziec dziecku jak zapyta ze skoro nie mam siusiaka (to juz wie) to co ja mam... - nie wiem jak to nazwac, zeby nie bylo medycznie, smiedznie czy zbereznie
Ja mam na ten temat chyba mało popularny pogląd. Osobiście nie uznaję żadnych myszek, pisi, broszeczek, itp itd. Ktoś kiedyś nazwał te narządy, więc po co tworzyć nowe nazwy Które - dokładnie tak jak piszesz - są albo śmieszne albo wulgarne...
Dla mnie chłopcy mają penisy, a dziewczynki waginy. Koniec kropka. Moje dziecko będę uczyć tych właśnie słów. Uważam to za jedyne słuszne rozwiązanie w MOIM PRZYPADKU.
A w ogóle całe zamieszanie z nazwami intymnych części ciała bierze się od rodziców, którzy traktują to jak jakiś temat tabu. Nasze (polskie) społeczeństwo ma głęboko zakorzeniony jakiś wstyd jeśli chodzi o sprawy seksu i "tych" częsci ciałą. I IMHO ucząc dzieci mówienia o nich w sposób zawoalowany przekazujemy ten wstyd dalej. Bo przecież dla małego dziecka słowo to po prostu zwykłe - jest pozbawione jakiegokolwiek zabarwienia. Dopiero my krążąc dookoła z rumieńcem na licu, pokazujemy mu że coś tu jest nie tak...
Ale to tylko moje zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:34   #2900
83monia
Zakorzenienie

brumek - daje przyklady:
smieszne - wlasnie te myszki, muszelki, imiona (dla mnie to juz przesada...!) typu Zośka czy u facetów Wacek, Franek (poznaj wtedy takeigo kolege i mow mu ze sie nazywa jak penis )
zberezne - cipka
medyczne - wagina wlasnie
mi sie slowo wagina nie podoba. jakies takie sztywne jest... tak samo np. pochwa. no ale innego lepszego okreslenia nie mam...
na szczescie jestem na etapie "mama nie ma siusiaka, mama nosi spódniczki!", "ja mam siusiaka! i jajka!" (ucze go teraz ze to penis i jądra - twierdzil tez ze na truskawkach są jądra... chodziło o te pesteczki )

Stary 2011-05-20, 21:39   #2901
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek - daje przyklady:
smieszne - wlasnie te myszki, muszelki, imiona (dla mnie to juz przesada...!) typu Zośka czy u facetów Wacek, Franek (poznaj wtedy takeigo kolege i mow mu ze sie nazywa jak penis )
zberezne - cipka
medyczne - wagina wlasnie
mi sie slowo wagina nie podoba. jakies takie sztywne jest... tak samo np. pochwa. no ale innego lepszego okreslenia nie mam...
na szczescie jestem na etapie "mama nie ma siusiaka, mama nosi spódniczki!", "ja mam siusiaka! i jajka!" (ucze go teraz ze to penis i jądra - twierdzil tez ze na truskawkach są jądra... chodziło o te pesteczki )
A ja własnie jesteś zwolenniczką tych medycznych. Skoro nerka i wątroba są ok, to penis, wagina i pochwa też
Stary 2011-05-20, 21:51   #2902
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

a jaki mialam?

kmat jest jeszcze z tamtego wątku - wiec sa nas trzy

NOWE LASKI - a skad jestescie? bo ja bym chciala tez kogos z moich terenów...
Ja jestem z Piły więc do Ciebie to jednak kawałek. kmat też pamietam, i funieczke i martucca (jej syn ma świetne imię)i sybille. Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak pare charakterystycznych nicków zostało mi w głowie.

Jak urodziłam to już nie miałam czasu na wizaż ( kolki, alergia i po kilkanaście pobudek w nocy-zaczęłam odżywać jak Kuba skończył rok).Na odchowalni już Was nie czytałam. Dopiero od tego wątku znowu się wciągnęłam w wizaż.

Mam nadzieję że z małą będzie łatwiej...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:54   #2903
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie jesteś zwolenniczką tych medycznych. Skoro nerka i wątroba są ok, to penis, wagina i pochwa też
nereczka, nerunia, wątróbka, pikawa (serce ), pompa, flaki (jelitka )... heh, uśmaić sie można!

zacytuje z miszcza Boya-Żeleńskiego:

To, co ziemię w raj nam zmienia,
Życia cały wdzięk stanowi,
Na to - nie ma wyrażenia,
O tym - w Polsce się nie mówi!

Pytam tu obecne Panie
(By od grubszych zacząć braków):
Jak mam nazwać ... „obcowanie”
Dwojga różnej płci Polaków?

Ludziom trzeba tak niewiele,
By na ziemi niebo stworzyć -
Lecz wykrztusić jak: aniele,
Ja chcę z tobą - „cudzołożyć”!!?

Jak wyszeptać do dziewczęcia:
Chcę - „pozbawić cię dziewictwa”;
Nie obawiaj się „poczęcia”,
Kpij sobie z „ja-wno-grze-szni-ctwa”!

Na wieś gdy się człek dobędzie,
Chcąc odetchnąć życiem zdrowszem,
Słyszy: „Kaśka, jagze bendzie
Wzglendem tego co i owszem ...”

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:55   #2904
brumek
Zakorzenienie

Genialne!
Stary 2011-05-20, 21:58   #2905
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam nową mamę na wątku!
Gratulacje z okazji dzisiejszych wizyt, widzę że wszystko dobrze się układa.
Mieleckie dziewczyny, może będziecie zainteresowane:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=226
Ja dziś w kiepskiej kondycji jestem. Najpierw pół dnia słabo mi było, ledwo chodziłam, później po pracy padłam trupem i dopiero się obudziłam. Chyba niskie ciśnienie musiało dziś być.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:03   #2906
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej Mamuski!

Przesylam cieple pozdrowienia z Wladyslawowa! Tak zagladam, zebyscie o mnie nie zapomnialy i nie skreslily z listy
U nas super, wakacjujemy sie na calego, dosyc intensywnie jak na malzenstwo z dwojka dzieci i trzecim w drodze, ale maluch w brzuchu chyba nie narzeka. Przez ten ruch calodzienny kopniaki czuje tylko rano i wieczorem w lozku, a tak to maluch chyba spi caly dzien. Starsze tez zadowolone, a my bylibysmy szczesliwi, gdyby jeszcze chcialy lepiej jesc.

Gratuluje udanych wizyt! I do napisania...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:05   #2907
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
a mnie zawsze zastanawia jak trzymac noworodka w takim wiaderku, przeciez takiemu maluchowi glowka leci na wszystkie strony
no ale to podobno jakis hicior ostatnich lat hmmm
Ja też jakoś nie widzę tego wiaderka w użyciu przynajmniej u noworodka, ale jak to powiedziała nam neonatolog na SR, "przecież głowa nie odpadnie". To było przy okazji radzenia sobie z kolką. Ponoć jednym ze sposobów jest położenie sobie malucha na brzuszkiem na ramieniu. Główką nie należy się przejmować, bo właśnie nie odpadnie Ja tam nie wiem, trochę bym się bała....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 22:08   #2908
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Przesylam cieple pozdrowienia z Wladyslawowa! Tak zagladam, zebyscie o mnie nie zapomnialy i nie skreslily z listy
U nas super, wakacjujemy sie na calego, dosyc intensywnie jak na malzenstwo z dwojka dzieci i trzecim w drodze, ale maluch w brzuchu chyba nie narzeka. Przez ten ruch calodzienny kopniaki czuje tylko rano i wieczorem w lozku, a tak to maluch chyba spi caly dzien. Starsze tez zadowolone, a my bylibysmy szczesliwi, gdyby jeszcze chcialy lepiej jesc.
To super, że tak miło Ci mija urlop Wypoczywaj i wracaj do nas cała zadowolona
Stary 2011-05-20, 22:14   #2909
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej Mamuski!

Gratuluje udanych wizyt! I do napisania...
Odpoczywajcie i relaksujcie się! Nie wiem jaka pogoda nad morzem, ale mam nadzieję, że Wam dopisuje.
Cytat:
Dziękuję. Świetna ta karuzelka, linka zachowam.

Malwinka
Stary 2011-05-20, 22:40   #2910
dziubek79
Zakorzenienie

normalnie siedzę i wyję bezsenność to jedno ale ten ból w żebrach i drętwienie nóg jest nie do wytrzymania mężuś śpi a ja siedzę i nie zanosi się żebym zasnęła
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości