|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Youyou a to nawet jak bede karmic piersia, to taka herbatke moge dac bobasowi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu TŻa. A włoski masz śliczne! Ja bym taki kolor chciała mieć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Frytki z młodych ziemniaków takie średnie, młode mają bardzo dużo wody.No ale może wyjdą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana mam nadzieję, że się nie obraziłaś za mojego posta, nie miałam nic złego na myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wychodzi się jedynie na taką sale poza oddziałem.Noworodki leża za szyba trzeba zadz jak ktos chce zob.Wtedy podstawiaja pod szybe ![]() ja powiem aby malego nikomu nie pokazywali gdyby rodzina M sie przypdakiem zjawila ![]() u mnie truskawki po 10zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też nic a nic ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A brzuś super, choć niewiele widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-20 o 17:17 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak
![]() ![]()
#2858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agunia1985 Czas edycji: 2011-05-20 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() abcdefghijklmnoprstuwyz - to od artura, musial napisac alfabet 1234567890- i cyferki też ![]() - i spacje też... dokoncze jak wroce z minispaceru - przed snem robimy rundke po placach zabaw... a w piekarniku dochodzi ciasto z rabarbarem ale wg tego przepisu http://2smaki.pl/index.php/ciasta/ci...bardzo-proste/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny za rady
![]() tak sądze ze wlasnie walnę sobie jasniejsze pasemka, ale tylko o niewiele jasniejsze, tak zeby podkreslic naturalny kolor. Ciemny kolor wlosów mialam i wydaje mi sie ze moje rysy twarzy się zaostrzaly a mam dosc ostre i wyglądalam troche za groznie, chociaz podobalo mi sie ![]() Zanetaa88 ja nie jestem gruba?? prawie 90 kg na 170 mam, klocek jestem. o tyle dobrze ze po calosci tyje a nie np tylko w dupe mi wchodzi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Witam po kilkudniowej nieobecności. Mam taki "sajgon" w pracy, że po powrocie nawet nie mam siły odpisywać, choć jestem na bieżąco. Już się nie mogę doczekać wolnego i zazdroszczę Wam wszystkim, które odpoczywacie w domkach i czekacie na maluszki. Bebzol ciągnie na dół, szybko się męczę i zbędnie denerwuje. Wszyscy mnie drażnią, jestem chodzącą bombą zegarową. Ale nie będę się żalić, ważne, że weekend się zaczął
![]() Witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() witajcie po wizycie ![]() -Umówiłam się z ginem ![]() -szyjka zamknięta, ujście zewnętrzne i wewnętrzne ok. wydłużyła się ciut po luteinie i ma 35,4mm Tak na szybko zrobił mi ogólne usg przez brzuch i: -Julcia jest ułożona główkowo i na moje pytania do gina co ona mi tak wystawia i kopie strasznie to powiedział że stópkami się wypycha tak mocno -sprawdził ilość wód i dowiedziałam się że mam ich dużo - tzn. tyle ile trzeba bo pytałam czy nie za mało bo mam dosyć mały brzuch. -przytyłam niecały kilogram, jakieś 70dag od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu więc chyba ok. teraz waże 79kg więc od początku jakieś 2,5-3kg na plus w porównaniu do wagi sprzed ciązy ![]() - ogólnie gin powiedział że jest super - tylko mi trochę morfo poleciała i wyszło mi: Hb 11.5 ---- >> ostatnio miałam 12 Ht 32,6 --->>> wcześniej 34,4 E 3,72 --->> wcześniej było 3,86 L 11,9 --->> wcześniej 9,6 PLT 265 --->> wcześniej 279 i zalecił mi wykupic sobie Żelazo takie bez recepty Ascofer i zażywać tylko nie powi -ale za to mocz wyśmienicie wyszedł - nie ma w nim kompletnie nic - tzn. bardzo dobrze ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-20 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że po wizycie ok!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o kolor ja bym lekko przyciemniła, w sensie takiego głębszego brąziku...mniam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj uwielbiam fryty z domowych, młodych ziemniaczków. Cytat:
![]() A już całkiem zapomniałam jak TO się robi ![]() Ja też Big Milka straciatella. A przed nim dwa kawały pizzy... Cytat:
Super, że wszystko jest w porządku i że szyjka się wydłużyła. ![]() Ascorer biorę i jak po żadnym innym żelazie, moja morfologia pięknie się podniosła. Beatko ale Ty minimalnie tyjesz... Twoje kg to dzidzia i spóła-wody, łożysko... Jestem z siebie dumna! CYTUJE POSTY ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-20 o 18:48 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Rozeznanie
|
czesc ciezarowki,ja dzis zła jestem bylam na miescie poszukac czegos zeby sie jakos ubrac na komunie na niedziel i sie strasznie nawkurzalam bo dla ciezarnych nic fajnego niema kupilam cos na odczepnego i jak wrocilam do domu to i tak stwierdzialm ze ide w czyms innym tyle z zakupow i zła jestem ze kupilam to cos bo bym wolala malej w to miejsce cos kupic
co do łozeczek to nam tzn mojemu mezowi bo on jezdzi po takich sklepach jest przedstawicielem handlowym i w kazdym sklepie babki odrazdzaly lozeczek ze szczebelkami z ktorych potem robi sie normalne lozeczko ze wzgledu na to ze te lozeczka sa dosc waskie i matki niezadowolone ze dzieci spadaja czesto z tych łózeczek ,ja sie nieznam niewiem ale jak kazda po kolei odradzala to i my zrezygnowalismy z takiego |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Beatka świetne wieści z wizyty
![]() ![]() I zdjęcia mojego brzucha - 28 tydzień: |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
DeKaro normalnie czuje to po kościach że siusiaka będziecie mieć
![]() A mi się śniło dzisiaj, że Nasza Emilie okazała się siusiakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Oliweczka1985;27035 828[/QUOTE]
Beatka gratulacje wizyty ![]() Brumek, ale ja mam 3,5kg na plusie przez 1 miesiąc ![]() Oczywiscie witam nowe koleżanki- proszę o podanie swoich miejscowości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Nie nadaję się na te upały... Dowiedziałam się tyle, że on nie jest z nią.. twierdzi, że na pewno nie jest z nim w ciąży no i mieszka u nowej panny
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Beatko, super że wszystko dobrze po wizycie!
Marina, mój TŻ ostatnio się zastanawiał, czy po porodzie żonie ochota przejdzie ...tylko nie spytałam czy się o to martwi czy ma nadzieję ![]() A że u niego w pracy sami faceci, to już mnie żaden temat tam nie zdziwi - ostatnio od kumpla usłyszał że szczęściarz z niego że lekarz żadnego zakazu nie dał ![]()
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie pozdrowienia od SweetAngel. Narazie jej nie będzie bo ma trochę problemów i stara się z nimi uporać ![]() ![]() W ogóle to okazało się, że byłyśmy dzisiaj u naszego wspólnego lekarza, siedziałyśmy na przeciwko siebie i żadna się nie odezwała ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-20 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Wtajemniczenie
|
Uwaga teraz ja uczę się cytować
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to wiadro to jakaś porażka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Beatka super że po wizycie ok ![]() ![]()
![]() |
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() haha, a to Cie nie zrozumiałam ![]() Beatka - gratuluję bardzo udanej wizyty ![]() A co z Nerolką i Izunią? Są już w domu? WIecie coś?
![]() |
#2880 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sweet trzymaj się kochana ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.