Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 16:56   #2851
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Youyou a to nawet jak bede karmic piersia, to taka herbatke moge dac bobasowi?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 16:56   #2852
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Moja znajoma (matka dwójki dzieci... ) jest teraz w ciazy - termin na koniec wrzesnia, pali jak lokomotywa bo stwierdziła ze to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dziecko...... szczena mi opadła....
co za....

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dla mnie zdjęcie stanika to jak wyzwolenie się z kajdan więc Cię rozumiem
Na wywołanie uśmiechu:
śliczne

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Gotujesz ziemniaki pozniej tluczesz dodajesz maki i to mieszasz na papke takie puure z maka
I nic się z tym dalej nie robi, tylko się je z taką surową mąką?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
ja po wizycie. Lekarz zrobil mi usg i tak: mały to mały i waży jak na dzien dzisiejszy 2600 ( 33tc). Mam raczej nie planowac porodu naturalnego.
No i dostalam skierowanie na badania, no i bede za 2 tyg robic posiew z pochwy.
Z wagą jak z wagą, troche uroslam ale w normie
za wizytę!
Przykro mi z powodu TŻa.
A włoski masz śliczne! Ja bym taki kolor chciała mieć A jeśli koniecznie chcesz coś zmienić, to może jakieś refleksy jaśniejsze? Całego koloru nie zmieniaj

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Tata Tżta też ostatnio jak mówiliśmy o pierwszym foteliku na przewiezienie Małego ze szpitala to spanikował, że: "Nie żartujcie... Przecież takie maleństwo to tylko na rękach możecie przewozić... Przecież na fotelik to on będzie za malutki. Zrobicie mu krzywdę" To była najszczersza panika. Na szczęście jak Tż się zaczął śmiać i powiedział, że nic mu nie będzie i tak jest na pewno bezpieczniej to powiedział, że zrobicie jak chcecie, bo pewnie jesteście na bieżąco, a ja się zatrzymalem 30 lat temu... Ale śmiać mi się później z tego przerażenia chciało...
Dobre ale fajnie że przynajmniej przyznał, a nie chciał Ci wmawiać że ma rację

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Wszystko ok- dzidzia ma się dobrze, szyjka zamknięta, nerki bez jakiś deformacji, serduszko bije mocno, a mamusia 3,5 kg do przodu-ja niewiem czego tak dużo??? ale co poradzę? Aha!!I dostałam zwolnienie-do 13 czerwca, ale już będę przedłużała do końca ciąży.
Idę robic frytki a swoja drogą dobre są z młodych ziemniaków??
za wizytę
Frytki z młodych ziemniaków takie średnie, młode mają bardzo dużo wody.No ale może wyjdą

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:01   #2853
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
od 18.05 do 23.05.2011

w carfurze jest promocja chusteczki nawilzane huggis 3*64 szt za jedyne 13,99

i na pieluchy pampers sleep play różne rodzaje za 29,89
i na piaskownice z dachem za 99,99
i body niemowlece za 4,99

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Ja na szczescie z konfliktem nie mam do czynienia ja mam grupę ARH+ a mężulek BRH+ pasujemy do siebie jak dwie połówki jabłka
My mamy identyczne grupy krwi Ja ARh+ P. BRh+
Stary 2011-05-20, 17:04   #2854
dziubek79
Zakorzenienie

Zmalowana mam nadzieję, że się nie obraziłaś za mojego posta, nie miałam nic złego na myśli
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:13   #2855
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do odwiedzin w szpitalu to ja też miałam takie podejście że lepiej żeby dali nam święty spokój....... ale potem mi się zmieniło i w szpitalu ze zniecierpliwieniem czekałam aż mnie ktoś odwiedzi bo czułam się taka samotna

Oczywiście wszyscy mieli duże poczucie taktu i odwiedzili mnie tylko najbliżsi (rodzice i siostry oraz 2 przyjaciółki).
nikt nie siedział godzinami tylko w ramach zdrowego rozsądku aby nie przeszkadzać innym.

Bo najbardziej mnie wkurzało jak do jednej laski zwaliła się na raz chyba 10 osobowa rodzinka i siedzieli u niej chyba z pół dnia
zero krępacji, wyczucia a człowiek musi leżeć z krwawiącym kroczem i chciałby sutki powietrzyć
u mnie naszczęscie nie wpuszczają nikogo na oddział
wychodzi się jedynie na taką sale poza oddziałem.Noworodki leża za szyba trzeba zadz jak ktos chce zob.Wtedy podstawiaja pod szybe
ja powiem aby malego nikomu nie pokazywali gdyby rodzina M sie przypdakiem zjawila

u mnie truskawki po 10zł
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:14   #2856
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
J

A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?
Ja bym chciała spróbować wprowadzić, ale wiadomo jak to może być - wszystko okaże się w praniu moja przyjaciółka wprowadza go na swoim 2-u miesięcznym synku i mówi, że u niej się świetnie sprawdza

Cytat:
Napisane przez lisek230 Pokaż wiadomość
Ja mam w planie wrpwadzić Łatwy Plan sąsiadka to praktykowała i jak najbardziej się sprawdzał, wiec czemu nie spróbować. Ostatnio tż mówiłam, żeby poczytał by wiedział co robie i dlaczego tak a nie inaczej, ale uznał, że będzie się wszystkiego ode mnie uczył
No jakbym swojemu zaproponowała, żeby przeczytał to pewnie też by tak stwierdził - ode mnie wszystkiego się dowie, ale u mojego to LENISTWO po prostu, bo się nie chce parę stron poczytać

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Wróciłam już od lekarza. Pierwszy raz tyle czekałam, aż mnie przyjmie
Oczywiście dostałam zwolnienie do wagi się nie przyczepił jedyne co mnie wkurzyło zakazał "bzyku bzyk" Zbytnie nie powiedział czemu, ale oznajmił, że ze wglądu na moją nadwagę i 31 tydzień, kazał się wstrzymać Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca
Szkoda, że bzyku bzyku nie można, no ale najważniejsze, że z dzidzią ok

Cytat:
Moja znajoma (matka dwójki dzieci... ) jest teraz w ciazy - termin na koniec wrzesnia, pali jak lokomotywa bo stwierdziła ze to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dziecko...... szczena mi opadła....
No to się nazywa głupota

Cytat:

A u mnie żadnej siary ni widu ni słychu...
U mnie też nic a nic

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jako kolejna nieśmiała i podczytująca chciałabym do Was dołączyć. O ile jeszcze można . Głupio się przyznać ale czytam Was od pierwszej wiadomości zanki. Na forum jestem od 2005 roku i jakoś nie mogłam się przełamać żeby odezwać. Wasze miłe przyjęcie nowych mam chyba mnie zachęciło .

Mam już synka, który skończy w czerwcu 3 lata a teraz spodziewam się córki. Termin mam na 13 lipca ale tak jak u neroli było mała jest większa o około 2 tygodnie. Do tego od 18 tygodnia mam skurcze i zalecone leki i leżenie (przez rozwarcie wewnętrzne, które cudownie po miesiacu zniklo). Leki nadal przyjmuję ale co do leżenia ....
Witaj no dużo się Was tu ujawniło dziś, szkoda, że tak późno, ale lepiej późno niż wcale

Cytat:

ja po wizycie. Lekarz zrobil mi usg i tak: mały to mały i waży jak na dzien dzisiejszy 2600 ( 33tc). Mam raczej nie planowac porodu naturalnego.

Wstawiam wam fotkę mojego brzucha, inaczej nie umialam pstryknąc fotki.
Wstawiam tez zdjecia mojej gęby i powiedzcie mi jak ja mam wlosy ufarbowac to jest moj naturalny kolor.

i nie przestraszcie się mnie, to bylo o 7.30 rano, nawet makijazu nie mam na tych foto

no i z malo sensacyjnych wiadomosci: moj tz zwolnil się z pracy, bo poklocil sie z szefem, ale o tym narazie nie mam ochoty myslec ani pisac
Ale dużego masz chłopa już super, że wsio z nim ok. Co do włosków ja bym Ci je delikatnie przyciemniła, jakiś ciepły brąz czy cuś - tak, żeby były bardziej wyraziste, ale to moja opinia

A brzuś super, choć niewiele widać

Cytat:
Jestem po wizycie.
Wszystko ok- dzidzia ma się dobrze, szyjka zamknięta, nerki bez jakiś deformacji, serduszko bije mocno, a mamusia 3,5 kg do przodu-ja niewiem czego tak dużo??? ale co poradzę? Aha!!I dostałam zwolnienie-do 13 czerwca, ale już będę przedłużała do końca ciąży.
Brawa za wizytę

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja ich nie lubie, bo jak będziesz zmywać czerwony lakier to ta gabka jest czerwona i potem palce czerwone
Miałam te same przejścia z czerwonym lakierem i takim zmywaczem - wróciłam zatem do tradycyjnego

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-05-20 o 17:17
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:14   #2857
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To pewnie to jest takie 70-140, tal?
Dokładnie tak Po prostu na razie gnieździmy się w jednym pokoju i nie wiem ile jeszcze to potrwa, więc łatwiej było nam kupić większe, które później się wykorzysta, niż normalne a później kolejne dokupować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 17:21   #2858
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie. Co do "odciągania czegoś" chłopcom to nasz pediatra nie kazał na początku ruszać. Dopiero chyba kolo 10 miesiąca sam pierwszy raz "odciągnął" naszemu synowi (chyba żeby sprawdzić czy wszystko ok) i potem kazał nam też delikatnie w czasie mycia. No i tak robimy do dzisiaj a mały ma prawie 3 lata.

Jeszcze nie potrafie cytować czyjejś wiadomości dlatego wybaczcie ze odpisuje tak ogólnie .
Dzięki temu postowi będę chyba zdrowsza . Parę dni temu obudzilam się nad ranem i zaczęłam się zastanawiać nad higieną takiego maluszka i właśnią tą "delikatną" sprawą. Aż mi się gorąco zrobiło Ja tu panikuje jak paznokietki takiemu Szkrabowi obcinać i jak pomyślalam, że mialabym gmerać i odciągać "coś" paru dniowemu dzieciaczkowi to myślałam, żeno, ale jak już pisałam, to panikara ze mnie i już do rana nie spałam

Edytowane przez agunia1985
Czas edycji: 2011-05-20 o 17:23
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:39   #2859
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. U mnie to nie jest w płyn tylko właśnie takie grudki, nawet nie wilgotne Nie wiem co to, myślałam, że to właśnie ta siara, ale skoro u innych to płyn to już nie wiem...
u mnie jak siara zaschnie to wlasnie takie jakby grudki są. tak jakby stara smietanka ale jak nadusze na biust to mi leci jedna, dwie kropelki

abcdefghijklmnoprstuwyz - to od artura, musial napisac alfabet
1234567890- i cyferki też

- i spacje też...

dokoncze jak wroce z minispaceru - przed snem robimy rundke po placach zabaw...

a w piekarniku dochodzi ciasto z rabarbarem ale wg tego przepisu http://2smaki.pl/index.php/ciasta/ci...bardzo-proste/

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:58   #2860
Bartessa
BAN stały

Dzieki dziewczyny za rady
tak sądze ze wlasnie walnę sobie jasniejsze pasemka, ale tylko o niewiele jasniejsze, tak zeby podkreslic naturalny kolor.
Ciemny kolor wlosów mialam i wydaje mi sie ze moje rysy twarzy się zaostrzaly a mam dosc ostre i wyglądalam troche za groznie, chociaz podobalo mi sie

Zanetaa88 ja nie jestem gruba?? prawie 90 kg na 170 mam, klocek jestem. o tyle dobrze ze po calosci tyje a nie np tylko w dupe mi wchodzi no
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:04   #2861
agulaaabar
Zakorzenienie

Ciekawe kiedy Beatka wróci z wizyty

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 18:06   #2862
DaKaro
Zadomowienie

Witam po kilkudniowej nieobecności. Mam taki "sajgon" w pracy, że po powrocie nawet nie mam siły odpisywać, choć jestem na bieżąco. Już się nie mogę doczekać wolnego i zazdroszczę Wam wszystkim, które odpoczywacie w domkach i czekacie na maluszki. Bebzol ciągnie na dół, szybko się męczę i zbędnie denerwuje. Wszyscy mnie drażnią, jestem chodzącą bombą zegarową. Ale nie będę się żalić, ważne, że weekend się zaczął.

Witam nowe mamusie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:07   #2863
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ciekawe kiedy Beatka wróci z wizyty
jestem

witajcie po wizycie

-Umówiłam się z ginem na USG za dwa tygodnie,
-szyjka zamknięta, ujście zewnętrzne i wewnętrzne ok. wydłużyła się ciut po luteinie i ma 35,4mm

Tak na szybko zrobił mi ogólne usg przez brzuch i:
-Julcia jest ułożona główkowo i na moje pytania do gina co ona mi tak wystawia i kopie strasznie to powiedział że stópkami się wypycha tak mocno
-sprawdził ilość wód i dowiedziałam się że mam ich dużo - tzn. tyle ile trzeba bo pytałam czy nie za mało bo mam dosyć mały brzuch.
-przytyłam niecały kilogram, jakieś 70dag od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu więc chyba ok.
teraz waże 79kg więc od początku jakieś 2,5-3kg na plus w porównaniu do wagi sprzed ciązy
- ogólnie gin powiedział że jest super
- tylko mi trochę morfo poleciała i wyszło mi:
Hb 11.5 ---- >> ostatnio miałam 12
Ht 32,6 --->>> wcześniej 34,4
E 3,72 --->> wcześniej było 3,86
L 11,9 --->> wcześniej 9,6
PLT 265 --->> wcześniej 279

i zalecił mi wykupic sobie Żelazo takie bez recepty Ascofer i zażywać tylko nie powi

-ale za to mocz wyśmienicie wyszedł - nie ma w nim kompletnie nic - tzn. bardzo dobrze

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-20 o 18:15
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:07   #2864
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady
tak sądze ze wlasnie walnę sobie jasniejsze pasemka, ale tylko o niewiele jasniejsze, tak zeby podkreslic naturalny kolor.
Ciemny kolor wlosów mialam i wydaje mi sie ze moje rysy twarzy się zaostrzaly a mam dosc ostre i wyglądalam troche za groznie, chociaz podobalo mi sie

Zanetaa88 ja nie jestem gruba?? prawie 90 kg na 170 mam, klocek jestem. o tyle dobrze ze po calosci tyje a nie np tylko w dupe mi wchodzi no

O matko po dupie dostaniesz Jak zrobisz włosy pokaż się

Stary 2011-05-20, 18:10   #2865
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
witajcie po wizycie

-szyjka zamknięta, ujście zewnętrzne i wewnętrzne ok. wydłużyła się ciut po luteinie i ma 35,4mm

-Julcia jest ułożona główkowo i na moje pytania do gina co ona mi tak wystawia i kopie strasznie to powiedział że stópkami się wypycha tak mocno
-sprawdził ilość wód i dowiedziałam się że mam ich dużo - tzn. tyle ile trzeba bo pytałam czy nie za mało bo mam dosyć mały brzuch.
-przytyłam niecały kilogram, jakieś 70dag od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu więc chyba ok.
teraz waże 79kg więc od początku jakieś 2,5-3kg na plus w porównaniu do wagi sprzed ciązy

-ale za to mocz wyśmienicie wyszedł - nie ma w nim kompletnie nic - tzn. bardzo dobrze
A tyle co się zastanawiam gdzie jesteś

Super, że po wizycie ok!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:47   #2866
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny. Jako kolejna nieśmiała i podczytująca chciałabym do Was dołączyć. O ile jeszcze można . Głupio się przyznać ale czytam Was od pierwszej wiadomości zanki. Na forum jestem od 2005 roku i jakoś nie mogłam się przełamać żeby odezwać. Wasze miłe przyjęcie nowych mam chyba mnie zachęciło .

Mam już synka, który skończy w czerwcu 3 lata a teraz spodziewam się córki. Termin mam na 13 lipca ale tak jak u neroli było mała jest większa o około 2 tygodnie. Do tego od 18 tygodnia mam skurcze i zalecone leki i leżenie (przez rozwarcie wewnętrzne, które cudownie po miesiacu zniklo). Leki nadal przyjmuję ale co do leżenia ....
Witaj , i bardzo dobrze, że się przełamałaś ! Ale fajnie, będziesz mieć pareczkę. Jakie imię wybrałaś dla córeczki?

Cytat:
Z tym przepajaniem to też słyszałam różne opinie. I tak i nie. Jak tylko powiedziałam o tym mojej mamie to od razu, że co ja opowiadam, że od samego początku dziecku trzeba wodę butelką podawać i koniecznie herbatki... Że bez herbatek to dziecku grozi odwodnienie i kolki się nie pozbędę... No, ale skąd ona już teraz wie, że będę miała problemy z pokarmem to ja nie wiem... Zrobię jak sama będę uważała za słuszne. Najwyżej się nasłucham...
To tak jak moja szwagierka bez dzieci, ale ,,skarbnica wiedzy na ich temat" ostatnio mówiła mi to samo.

Cytat:

Wstawiam wam fotkę mojego brzucha, inaczej nie umialam pstryknąc fotki.
Wstawiam tez zdjecia mojej gęby i powiedzcie mi jak ja mam wlosy ufarbowac to jest moj naturalny kolor.

i nie przestraszcie się mnie, to bylo o 7.30 rano, nawet makijazu nie mam na tych foto

no i z malo sensacyjnych wiadomosci: moj tz zwolnil się z pracy, bo poklocil sie z szefem, ale o tym narazie nie mam ochoty myslec ani pisac
Jaki duży dzidziuś! Kawał dzidzia już masz w sobie!
A jeśli chodzi o kolor ja bym lekko przyciemniła, w sensie takiego głębszego brąziku...mniam

Cytat:
Wylicytowałam posciel za 10zł co myslicie?

Kupie jeszcze jeden nowy komplet, z ochraniaczem, może baldachimem itd a te na zmiane
Ale ładna! i okazyjnie!
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kurczaki zdrzemnęłam się a tu 5 stron do nadrobienia

Marina miesiąc do porodu?? oj to przecież lada moment
Taak...
Cytat:
Jestem po wizycie.
za wizytę! Super, że wszystko gra!
Oj uwielbiam fryty z domowych, młodych ziemniaczków.
Cytat:
Jak mus to mus Ja napewno wytrzymam, ale mój mąż hmmm duży znak zapytania Dla małej zrobię wszystko, choćbym miała sobie załatwić stalowe majtki z kłódką
Wytrzymasz, większość z nas tu w celibacie
A już całkiem zapomniałam jak TO się robi
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Lodzika wpierdzielam
Ja też Big Milka straciatella.
A przed nim dwa kawały pizzy...

Cytat:
jestem

witajcie po wizycie

i zalecił mi wykupic sobie Żelazo takie bez recepty Ascofer i zażywać tylko nie powi

Własnie myślałam kochana gdzie to sie podziewasz!
Super, że wszystko jest w porządku i że szyjka się wydłużyła.
Ascorer biorę i jak po żadnym innym żelazie, moja morfologia pięknie się podniosła.
Beatko ale Ty minimalnie tyjesz... Twoje kg to dzidzia i spóła-wody, łożysko...

Jestem z siebie dumna! CYTUJE POSTY nie mogłam do tego dojść za żadne skarby
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-20 o 18:48
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:03   #2867
editka2022
Rozeznanie

czesc ciezarowki,ja dzis zła jestem bylam na miescie poszukac czegos zeby sie jakos ubrac na komunie na niedziel i sie strasznie nawkurzalam bo dla ciezarnych nic fajnego niema kupilam cos na odczepnego i jak wrocilam do domu to i tak stwierdzialm ze ide w czyms innym tyle z zakupow i zła jestem ze kupilam to cos bo bym wolala malej w to miejsce cos kupic

co do łozeczek to nam tzn mojemu mezowi bo on jezdzi po takich sklepach jest przedstawicielem handlowym i w kazdym sklepie babki odrazdzaly lozeczek ze szczebelkami z ktorych potem robi sie normalne lozeczko ze wzgledu na to ze te lozeczka sa dosc waskie i matki niezadowolone ze dzieci spadaja czesto z tych łózeczek ,ja sie nieznam niewiem ale jak kazda po kolei odradzala to i my zrezygnowalismy z takiego
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:04   #2868
DaKaro
Zadomowienie

Beatka świetne wieści z wizyty. Ja mam w czwartek, ciekawe czy chociaż USG mi zrobią

I zdjęcia mojego brzucha - 28 tydzień:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (60,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (73,7 KB, 30 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:07   #2869
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Beatka świetne wieści z wizyty. Ja mam w czwartek, ciekawe czy chociaż USG mi zrobią

Ale Ci ładnie pępuszek wyszedł

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:09   #2870
zanetaa88
Zakorzenienie

DeKaro normalnie czuje to po kościach że siusiaka będziecie mieć jeszcze ten Twój brzuchol, normalnie aż mówi, że sisior!

A mi się śniło dzisiaj, że Nasza Emilie okazała się siusiakiem

Stary 2011-05-20, 19:10   #2871
Oliweczka1985
Zakorzenienie

[QUOTE=Oliweczka1985;27035 828[/QUOTE]

Beatka gratulacje wizyty
Brumek, ale ja mam 3,5kg na plusie przez 1 miesiąc

Oczywiscie witam nowe koleżanki- proszę o podanie swoich miejscowości, bo jak pewnie zauważyłyście my tu nie tylko rozmawiamy wirtualnie, ale również się spotykamy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:18   #2872
kindzia890
Raczkowanie

Nie nadaję się na te upały... Dowiedziałam się tyle, że on nie jest z nią.. twierdzi, że na pewno nie jest z nim w ciąży no i mieszka u nowej panny zabiła bym go po prostu, żeby wstydu dzieciom nie robił... ale pójde siedzieć już się tym nie przejmuje... wzięłam na wstrzymanie kiedyś ktoś zastąpi jego miejsce i maluchy wyjdą na tym najlepiej. A on będzie płakał bo nic innego mu nie zostaje
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:19   #2873
aania_20
Zakorzenienie

Beatko, super że wszystko dobrze po wizycie!

Marina, mój TŻ ostatnio się zastanawiał, czy po porodzie żonie ochota przejdzie ...tylko nie spytałam czy się o to martwi czy ma nadzieję
A że u niego w pracy sami faceci, to już mnie żaden temat tam nie zdziwi - ostatnio od kumpla usłyszał że szczęściarz z niego że lekarz żadnego zakazu nie dał

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:23   #2874
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny brzusio

Macie pozdrowienia od SweetAngel. Narazie jej nie będzie bo ma trochę problemów i stara się z nimi uporać Ale i tak nas podczytuje
W ogóle to okazało się, że byłyśmy dzisiaj u naszego wspólnego lekarza, siedziałyśmy na przeciwko siebie i żadna się nie odezwała Dopiero teraz Swee zapytała się mnie czy przypadkiem nie byłam u lekarza Wredota mogła zagadać jak mnie poznała

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-20 o 19:43
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:45   #2875
Bartessa
BAN stały

Cytat:
O matko po dupie dostaniesz Jak zrobisz włosy pokaż się
ok, ale to dopiero jak urodzę bo chce się no,.. męzusiowi przypodobac
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:45   #2876
iustyna1
Wtajemniczenie

Uwaga teraz ja uczę się cytować

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witaj , i bardzo dobrze, że się przełamałaś ! Ale fajnie, będziesz mieć pareczkę. Jakie imię wybrałaś dla córeczki?
Jak dla mnie to miała być Iga. Tż i mały ustalili Zuzannę i tak oto zostałam przegłosowana.A syn ma na imię Jakub.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:45   #2877
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny brzusio

Macie pozdrowienia od SweetAngel. Narazie jej nie będzie bo ma trochę problemów i stara się z nimi uporać Ale i tak nas podczytuje
W ogóle to okazało się, że byłyśmy dzisiaj u naszego wspólnego lekarza, siedziałyśmy na przeciwko siebie i żadna się nie odezwała Dopiero teraz Swee zapytała się mnie czy przypadkiem nie byłam u lekarza Wredota mogła zagadać jak mnie poznała
Masz do niej nr? Martwię się o nią to taka moja bratnia duszyczka!

Stary 2011-05-20, 19:51   #2878
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wczoraj byla u mnie znajoma I opowiadala ze ona zamiast wanienki do kapania , to uzywala wiaderka , bardzo chwalila, dla mnie to troche dziwne Bo jak takiego malca w tym wiaderku, wykapac.

Dla mnie to wiadro to jakaś porażka jak w nim np umyć dokładnie wszystkie zakamarki malucha za darmo bym go nie chciała

Cytat:
Youyou a to nawet jak bede karmic piersia, to taka herbatke moge dac bobasowi?
Ja na początku karmiłam Filipa tylko piersią i właśnie parę razy musiałam się wspomóc herbatką bo miał takie zatwardzenia.

Beatka super że po wizycie ok
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:59   #2879
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a swoją drogą wcale taki cudny nie jest jak się używa ciemnych lakierów albo takich które się ciężko zmywają bo często po jednym użyciu idzie do kosza więc ekonomicznie mało opłacalny niestety.
Mam identyczne odczucia Tez ich nie lubię.

Cytat:

Cytat:
Brumek, ale ja mam 3,5kg na plusie przez 1 miesiąc
haha, a to Cie nie zrozumiałam

Beatka - gratuluję bardzo udanej wizyty

A co z Nerolką i Izunią? Są już w domu? WIecie coś?
Stary 2011-05-20, 19:59   #2880
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
jestem

witajcie po wizycie

za wizytę

Cytat:
za cytowanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc ciezarowki,ja dzis zła jestem bylam na miescie poszukac czegos zeby sie jakos ubrac na komunie na niedziel i sie strasznie nawkurzalam bo dla ciezarnych nic fajnego niema kupilam cos na odczepnego i jak wrocilam do domu to i tak stwierdzialm ze ide w czyms innym tyle z zakupow i zła jestem ze kupilam to cos bo bym wolala malej w to miejsce cos kupic
zgadzam się z Tobą !!! dla ciężarnych jest strasznie okrojona oferta a dla takich puszystych jak ja to juz w ogóle

Cytat:

śliczny i zgrabny

Cytat:
Piękny brzusio

oj bidulka tyle na nią spadło na raz ...
Sweet trzymaj się kochana masz nasze wsparcie duchowe
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości