|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Jak na razie dalej nic.. A zawsze dostawalam z rana.. Nie wiem czy zrobic test.. Boje sie. Jak bylo dalej od terminu@ to jakos mialam to gdzies i robilam testy chodz widzilam ze prawdopodobnie wyjda negatywnie bo za wczesnie. a teraz kiedy moge juz miec ynik cholernie sie boje. Nie wiem czy poczekac jeszcze ze 2-3 dni czy zrobic test.
Jak myslicie dziewczyny? |
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast na dzień następny już tak nie było łatwo, męczyło mnie męczyło, myślałam, że jak zjem gorącą zupę to mi przejdzie-skąd, nie zdążyłam jej zjeść i było po zupie Teraz cały czas mam takie nudności, chodzę głodna, ale jak patrzę na jedzenie to mi się na sam widok robi niedobrze. i tak w koło macieju:/ Na swojego ulubionego kurczaka nawet patrzeć nie mogę zresztą na każde inne mięso tak samo. Powiedzcie kiedy to pzechodzi bo ja mam już tego dość?! no ja to chodzę cały czas taka niewyspana, zmęczona, znudzona... masakra.
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
muffinka miło, że pytasz, u Miłka jest raz lepiej, raz gorzej ale sytuacja w miarę stabilna. Gdyby się nie drapał byłoby super. W piątek kolejna wizyta u alergologa
chce_byc_mama zrób ten test ale najlepiej od rana, więc może jutro? Karo ja na szczęście nie miałam takich dolegliwości ale wiem, że nie trwa to zazwyczaj aż tak długo i dziewczyny czasem mają sposoby na nudności
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana zazdroszczę Ci
a znasz Ty jeden z ich sposobów na to ?
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam od ginka i troche jestem zla, bo mialam taka fajna polozna, babka mila i kompetentna, jak cos bylo trzeba to moglam zadzwonic do niej i nie zawracal ginowi niepotrzebnie doopy, no ale sie zwolnila i na jej miejsce jest jakas siksa, co nawet nie jest polozna i nie wiem czy w ogole jest pielegniarka
to mowie jak rekaw zalozyc, zalozyla nadmuchala, nie wziela sluchawek i patrzyNo ale u ginka wsio ok, wyniki dobre, popytal o szpital i czy chce usg, bo mialam w szpitalu dokladne, no ale poszlismy na chwile. Nie mierzyl nic tylko obejrzal chwile, serducho ladnie bije, lozysko dokladnie obejrzal przez te krwawienie, ale jest ok, maly glowka w dol lezy. Myslalam, ze rozwieje moje schizy na temat, ze mlodemu sie odwidzi i na koniec fiknie tylkiem w dol, ale ginek powiedzial, ze to mozliwe, bo wod mam duzo i mlody ma sporo miejsca na koziolki. To schizy ciag dalszy... No ale moge jechac do domu i wizyte mam dopiero za prawie 6 tyg jak wroce, ale i tak nie mialabym duzo wczesniej, bo ginek ma urlop. To tyle ![]() Karo nie pociesze cie, ale kazda kobitak ma inaczej, wiec nie bierz do glowy mi troche zaczelo przechodzic kolo 12tc, ale jeszcze dosc czesto lapalo, teraz chociaz juz siodmy miesiac tez mnie czasem mdli, ale nie wymiotuje (ostatni raz zdarzylo mi sie w piatym miesiacu, jak byly upaly duze) To w sumie kwestia indywidualna, moj gin mowil, ze czesto jest tak jak u mamy bylo, moja do 4 miesiaca w kazdej ciazy rzygala calymi dniami i ja tez tak mialam, wiec spytaj swojej mum jak to bylo. Dla pocieszenia dodam, ze kuzynka jest w 3 miesiacu i ani razu nie miala mdlosci ani nie wymiotowala. A tak w ogole to jakos dzieci nam sie mnoza od nas sie zaczelo, potem ta moja kuzynka (a zawsze twierdzila, ze jej to nie grozi raczej juz nie planowali). Takze gdzie nie pojedziemy nasz synek bedzie mial towyrzystwo do zabawy w swoim wieku
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie musze... wlasnie dostalam okres... ;(
chce mi sie ryczec.... ;( |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka to mnie pocieszyłaś
No nic, mam nadzieję, że mi przejdzie to szybko chce byc mama szkoda, że się nie udało. Może wybierz się do lekarza i porozmawiaj z nim o tym.
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wiem, ze latwo mowic, ale macie jeszcze czas, dlugo sie staracie? Poplacz sobie, bedzie lzej, a od jutra glowa do gory i do roboty, na pewno sie uda |
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Karo kochana ja słyszałam, że wypicie szklanki wody na czczo albo zjedzenie czegoś małego jeszcze w łóżku zanim wstaniesz pomaga na mdłości, częste małe posiłki, spożywanie produktów z dużą ilością witaminy chyba B6 bo zmniejsza mdłości, niejedzenie smażonych, pikantnych potraw, herbata imbirowa
Tyle wiem ale może tutaj dziewczyny z własnego doświadczenia coś doradza
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
martita ja tak robilam jak piszesz, woda z cytryna mi pomagala, zjedzenie czegos na lezaco i po kolo15 min wstawalam, czasem sie udawalo przetrwac
w torbie mialam zawsze jakies male przekaski, zeby na zajeciach wysiedziec. Jesc malo i czesto lekkostrawne rzeczy, w sumie to na herbatnikach i jablkach glownie jechalam
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym zjedzeniem czegoś przed wstawaniem to spróbuję może się uda ![]() Staram się nie chodzić głodna, bo jak zjem w tedy coś na pusty żołądek to mnie mdli, robi się niedobrze... dlatego cały czas staram się coś wcinać
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to ciągle jadłam banany, jak już byłam na skraju wytrzymałości z mdłościami i to pomagało Tak samo jak radzę jeść właśnie często, a w średnich porcjach i mieć zawsze coś do przekąszenia pod ręką o każdej porze dnia i nocy Co do pikantnych potraw to zawsze bolał mnie po nich żołądek...
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie powinno wstawać się gwałtownie z łóżka. ![]() Karo, ja miałam mdłość, które ustąpiły jak w sumie wszystko w II trymestrze.. ale wróciły teraz Pociesza mnie to, iż są to tylko mdłości. Muffinka, omg! to co ona tam robi jak nawet nie umie ciśnienia zmierzyć? a ja wstałam i biorę sie za sprzątanie.. ;x
|
|
#2894 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam o tyle źle, że codziennie musiałam chodzić do szkoły, na 7-8 lekcji, a nauczyciele dowiedzieli się o mojej ciąży później, a więc też niechętnie mnie wypuszczali do toalety.. Jak dawałam sobie radę? Rano jak tylko wstałam, szłam zrobić sobie ciepłą herbatę, i do tego jadłam coś lekkiego. Typu np. jabłko, wafle ryżowe, itp. Potem jak było trochę lepiej jadłam już bułki z serem, dżemem, albo same z masłem. Jadłam powoli, nie spieszyłam się, a po jedzeniu leżałam jeszcze w łóżku przez 15-30 minut. Oczywiście jadłam w pozycji pół leżącej. Na same mdłości często poleca się migdały i colę pitą małymi łyczkami. Ja do szkoły brałam sobie zawsze opakowanie wafli ryżowych, i wodę z cytryną, jak tylko czułam że zbliżają się mdłości piłam zaraz wodę z cytryną (małymi łyczkami) na przemian jedząc wafle ryżowe (jak było bardzo źle były to małe kawałki) A i nigdy nie mogłam sobie pozwolić na uczucie głodu, bo to tylko pogarszało sytuację.Cytat:
U mnie są 2 takie fajne, i jedna taka trochę wredna, ale ogółem są kompetentne więc nic do nich nie mam I dobrze że z synkiem wszystko w porządku Szkoda tylko że nie był mierzony.Cytat:
Ale mimo wszystko pamiętaj, że jak nie w tym miesiącu, to w innym na pewno się uda. Możesz iść do swojego ginekologa i porozmawiać na ten temat, może doradzi Ci coś, przepisze? Zobaczysz, że Ty niedługo już też będziesz nosiła w sobie dzidziusia! ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Dziewczyny miałyście robiony pewnie wymaz z pochwy. Możecie mi powiedzieć czy to boli?
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-08 o 14:53 |
||||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Patiisia no szkoda, ale nastepne ma byc juz bardzo dokladne, wiec nadrobimy
dobrze, ze TZ sie z pracy nie zwalnial, bo tylko niepotrzebnie by musial odrabiac potem.
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie coś strzeli zaraz, nie mogę sobie znaleźć żadnego sensownego zajęcia.. Ostatnio zaczęło mnie wszystko drażnić, nudzić i w ogóle. ;<
Patiisia, ja nie miałam, więc Ci nie powiem :P
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia u siebie też to zauważyłam, jak tylko mam pusty żołądek to jest źle, bo nawet jak coś zjem to mi jest tak niedobrze, że aż szok. Dlatego wolę jeść nawet nie wiele byle tylko nie zostawiać pustego żołądka. Spróbuję z tym waflami ryżowymi na "pierwsze" śniadanie. Mam nadzieję, że rano mi to pomoże
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziś u mnie mulący dzień
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
A ja machnelam dwie pralki prasowania i bola mnie plecy
poleze chwile i biore sie za spaghetti, bo TZ niedlugo wraca z pracy.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Patisia za mną chodzą tosty od dłuższego czasu, ale najgorsze jest to, że nie posiadam tostera a zakup planuję dopiero po przeprowadzce do mieszkania, ale chyba będę musiała iść i kupić bo chęć mam straszną
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś TŻ wymyslił przeprowadzkę do Niemiec, byle by już z ojcem nie mieszkać, bo taka wojna sie miedzy nimi rozpętała.
Napisałam odwołanie do UP, bo dostałam pismo. Robiłyscie kiedys sałatke do słoików z tych długich ogórków. ? |
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
my juz wrocilismy do mieszkanka z mazur
![]() wypoczelismy troche i fajnie sie bylo tak oderwac na 3 dni ![]() a teraz znow mania prania,prasowania itp ![]() dzis mam wizyte u ginka wiec zobaczymy malenka
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o ogórkach szklarniowych ? ja nie robiłam, mama moja robiła tylko z takich zwykłych gruntowych. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Karla to super, że wypad się udał pogoda Wam dopisała ?
|
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jadlam dopiero po powrocie do domu a w pracy tylko jakis ryz albo jogurt. Przez jakis czas pomagal mi sok pomidorowy, jak duzo wypilam to mnie tak strasznie nie mdlilo i moglam normalnie cos zjesc.Ale mi smaka na tosty teraz narobilas ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte.
|
|||
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Taka jest ta nasza Patisia, lubi robić innym smaki
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Zosiu, Napisz, napisz i oby to pozytywnie rozpatrzyli.
Nie podejmuj pochopnie decyzji.. chociaż może to by wyszło wam na dobre bo nie miał by już kolegów.. ? Karla, to też się dowiesz czy już blisko do wyjścia. ^^ jak fajnie
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Mielibysmy sie wyprowadzić do miasta gdzie mieszka jego mama, ciotki, wujki, kumple , tam gdzie sie wychował. Na to sie zdecyduje się nigdy.
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Aha czyli z deszczu pod rynne. Pomyslowy ten twoj TZ.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

a jak z nudnosciami? Ominely cie?
natomiast na dzień następny już tak nie było łatwo, męczyło mnie męczyło, myślałam, że jak zjem gorącą zupę to mi przejdzie-skąd, nie zdążyłam jej zjeść i było po zupie
zresztą na każde inne mięso tak samo.
a znasz Ty jeden z ich sposobów na to ?
to mowie jak rekaw zalozyc, zalozyla nadmuchala, nie wziela sluchawek i patrzy
raczej juz nie planowali). Takze gdzie nie pojedziemy nasz synek bedzie mial towyrzystwo do zabawy w swoim wieku

A ja jem sobie tosty właśnie..

za wizyte.