|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ja póki zabawek nie mam żadnych dla Natalci, na początek w sumie i tak nic nie trzeba a potem to się kupi coś poza tym podejrzewam że i tak babcia i prababcia no i wszelkie ciocie będą się wykazywać w tym zakresie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po ciąży po jednym piwie to pewnie będe Cytat:
chociaż straszliwie mnie kusi jak wspominacie o tym wątku ![]() szkoły są rózne ![]() u mnie położna na sr mówiła że najlepiej przemywać wodą z dodatkiem jakiegoś płny do kąpieli czy coś a chusteczki to tylko na wyjścia jak opiekowałam się Wojtaskiem to sama wolałam umyć mu pupe wodą niż tymi chusteczkami, no ale on był większy bo miał już 9 miesięcy a przy takim maluszku to raczej chusteczki są najwygodniejsze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mam kocyki a na mroźną zime śpiworek cieplusi, jeszcze po mnie i bracie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje że nasza Natalcia też będzie taki aniołek ![]() a to zazdrośnik malusi ten Marcelek, no ![]() no i ucięło mi posty ![]() natka, fajnie ze weselisko udane to co, teraz sobie spokojnie czekamy i rodzimy? ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- a teraz skrobne co u mnie ![]() tż już po urlopie więc wracam do normalności. Fajnie było tak siedzieć sobie razem w domku, spać do której chcemy i robić co i kiedy chcemy wczoraj byliśmy w Olzie nad wodą i było super, to takie cudowne uczucie pomoczyć moje spuchnięte stópki w zimnej wodzie Od wczoraj nie biore tabletek, tak jak ginek zalecił. Brzuszek bardziej pobolewa i się napina, troszke mocniej czuje skurcze a poza tym to bez zmian już nie moge się doczekać jutrzejszej wizyty, straszliwie jestem ciekawa co mi gin powie no i co oznaczało to jego " będziemy robić z panią porządek"
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-16 o 07:27 |
|||||||||
|
|
|
#2882 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
....Nogi za pas i uciekaj:PPP CZy bedziesz pierwsza??
|
|||
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć czasem fajnie jest popatrzeć na wybrzuszenia u mnie teraz mały ma fazę wypychania "na chama" , no kolanka czy nóżki, że aż boli i ładnie widać taką gulę na brzuchu ![]() Co najlepsze od dwóch dni stawia się na prosto czyli z prawej strony brzucha przenosi się centralnie na środek, więc cieżar automatycznie przenosi się na lewą, to chyba dlatego tak popękałam po lewej stronie straszyłam tż wczoraj bo zaczęłam lekko majtać brzuchem to mały się przesuwał w środku ![]() Cytat:
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
___ O 6 zbudziła mnie burza, grzmoty, jeden po drugim gdzieś niedaleko, potem przycichły, ale będzie mega deszczowy dzień ![]() Miałam robić pranie, ale nic mi nie wyschnie, chyba się wezmę za układanie ubranek młodego i sprawdzenie co mi jeszcze trzeba Grześ wciąż śpi ![]() Dziś zaczynam 36tc
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-08-16 o 08:32 |
||
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zamiaru uciekać, i tak mnie dopadnie ![]() moge być pierwsza, napisze Wam powiem jakie to super przeżycie ![]() Cytat:
![]() widzisz, zapomniałam że mam misiaka - kuleczke z pozytywką którą puszczam do brzusia ![]() dziękuję a Ty dzisiaj wizyta, tak? czekamy na relacje
|
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale pózno w nocy
takze jesli znowu nie wyladuje w szpitalu , to napisze jutro co i jak
|
|
#2887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje 36 tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
tak szczerze powiedziawszy przez cały weekend mnie nie było i myslałam czy czasami jak we wtorek nie zajrze nie bedzie juz jakiegos bobasa z nami przeszukiwłam watek w poszukiwaniu czerwonych postów ![]() ufff jeszcze nie ma
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
I weźcie powiedźcie że z tym remontem to nie złośliwość. Facet miał przyjść zakładać kafelki- czyli już końcówka i okazuje się że na izbie wytrzeźwień ( swoją drogą ) i a jutro nie może bo coś tam... ja pier I dzisiaj kończę 36 tydzień i wkraczam w 37 |
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
siemka laseczki
szukałam dziś czy któraś się przypadkiem przez weekend nie rozpakowała, ale nie ![]() a ja stwierdzam , że już bym cholernie chciała, że mam dość ![]() chcę mojego malutkiego już mieć na rączkach i mieć pewność, że wszystko Ok ![]() Nie wysypiam się, mam te cholerne dretwienie rąk - szczególnie prawej, że spać w żadnej pozycji nie mogę Musiałam sobie ponarzekać
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki witam się po weekendowej nieobecności w nowym mieszkanku
czy któraś się rozpakowała???
|
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze tydzień i możecie rodzić ![]() Cytat:
![]() u mnie tak samo, jak się kładliśmy spać to grzmiało to niesamowicie i się błyskało. A dziś chmury i chmury ![]() Cytat:
![]() drętwienie rąk tez mnie dobija. Na spaniu na zmiane albo lewa albo prawa. Do tego jak coś trzymam, np. kroje nożem albo pisze to mi drętwieją palce ![]() Martuuusia, wszystkie w dwupakach jeszcze ![]() Zmykam się ogarnąć i do mamy na kawusie
|
|||
|
|
|
#2892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
StokrotkaWspołczuję Ci z tymi nockami Tż...Jeszcze troszkę wytrzymaj I sobie też już wspołczuję bo wiem co mnie czeka jak Tż będzie wyjeżdzał... ![]() Pestka dzisiaj wtorek :P Czekamy na zakupowe informacje ![]() Ancia Buciki pierwsza klasa. Jak odzyskam aparat też sie pochwalę zdobyczami. Dominik, który nas wczoraj odwiedził z rodzicami (15mcy) siedział obok mnie na kanapie i co chwile odkrywal mi brzuszek, poklepywał go a potem mu robił papa i zasłaniał. Albo brał rękę swojej mamy i kazał robić brzuszkowi "cacy cacy" ![]() Cotka za wkroczenie w 37tc !---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() I jak się mieszka? ![]() Cytat:
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze tylko troszke i bedziesz mogła sie cieszyc z malenstwa
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
cotka za 37
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to niech siedzi i do 40 tygodnia. Jesteśmy w takim lesie z tym remontem i ta łazienka to chyba nigdy nie zostanie skończona. Idę dzwonić po fachowcach z mamą , trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wrrrrrrrrrrrr.... Za tydzień tez jest wtorek hihi..Cotka gratki
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
hello..
przez ten cholerny księżyc nie moge spać, do tego burza, skurczybyki( takie dziwne-b. długie i bolesne jak na @), nocne kopnięcia i może z 3 h przespane..Staram się mało chodzić, czuje stale taki mocny nacisk i kłucie na krocze byle wytrzymać do piątku-do wizyty.Uciekam do łóżka bo chodze jak zombi![]()
|
#2898 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w ten paskudny, deszczowy dzień. Tak jak miss.hot mnie tez o 6 rano straszna burza obudziła. Wczoraj tak ślicznie było, a dzisiaj
Cytat:
za wizytę.Cytat:
fajnie na nowym miejscu, prawda? ![]() Cytat:
Tż zawozi mnie samochodem. Mam nadzieję, że wrócę razem z rzeczami. Zaraz się zbieram, trzymajcie kciuki ![]() Gdybym się nie odzywała to znaczy że zostałam (nie biorę laptopa więc nie dam znać)... |
|||
|
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisz zaraz jak wrócisz.
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
U mnie była ciężka nocka, albo mi się to śniło albo mnie całą noc bolał brzuch i już miałam pietra w nocy. Ale jak się obudziłam rano to wszystko minęło także jestem cała tzn. 2w1 ![]() U nas zapowiada się ładny dzień, choć wczorajszy cały wieczór lało. Okazało się że mąż dzwonił do ginki i ta mu powiedziała że ma zadzwonić w przyszłym tygodniu (czyli w tym) w sprawie tych badań bo ją bardzo zdenerwowałam i musi się uspokoić. Co za szurnięta baba a co ja mam powiedzieć, jak po rozmowie z nią przepłakałam pół dnia |
|
|
|
#2901 | |||||
|
Zadomowienie
|
hello z rana
![]() ale miałam noc... ehhh.. musiałam koło 2 wstać ,wziąść prysznic i pochodzić po domu i spać z powrotem poszłam-udało się usnąć..chyba mnie to stresuje,że sama jestem w nocy.. tel ,to nawet do łazienki brałam ![]() ![]() Cytat:
ojjj tak..ja chce poczekać..ciekawe jak Sarze to się widzi Cytat:
mi dziewczyny pisały,że nie. że jest za gorąco w szpitalu. i że lepiej jakieś dresy sobie wziąść jak coś.. ja teraz byłam już z tym listem ze szpitala na wizycie z położną..i ona już dokładnie nam przedstawiła jak to będzie wyglądać. wcześniej mój lekarz też tak ogólnie mówił..antybiotyk i tyle. a ty też masz paciorkowca?? U mnie w szpitalu,miałam do wyboru taką opcję- jeśli będzie ok ze mną i z dzidzią,to wyjdziemy do domu w ten sam albo na drugi dzień i połozna będzie przychodziła do domu do 5 doby życia dziecka. tyle..że teraz z tym paciorem nie wiadomo jak będzie.. nie chce leżeć 3 dni Cytat:
ojjj kochana...ale to groźnie zabrzmiało... jeszcze się okaże,że pierwsza będziesz i Stasia prześcigniecie ![]() Cytat:
![]() daj znać koniecznie ![]() Cytat:
mam nadzieję,że Ty jeszcze nie do rozpakowania ?? poczekaj do powrotu tż-ta
|
|
#2902 | |||
|
Wtajemniczenie
|
świetna robota
![]() ![]() Cytat:
i sobie trochę poszalałaś![]() Ja dostałam zaproszenie do kuzynki na 23 września na ślub i jednocześnie chrzciny ich synka, ale to będzie tylko przyjęcie później także luz już się nie mogę doczekać![]() Cytat:
przynajmniej macie już to z głowy i stres z tym związany szybciej minie. To kiedy zaczynacie?? i rozumiem, że obok teściów tak?Cytat:
a dziś jak się czujesz???
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze sąsiedzi wiercą coś w ścianach, więc wesoło dziś mam ![]() Mam nadzieję, że na drzemkę Grzesia przestaną
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę poszło tylko o to, że zapytałas czy musisz zostać w szpitalu? Dobrze wyczytalam? Bo ona się zachowuje jakby nie wiem co jej powiedziałas... Kurde no to jest lekarz i naprawdę powinna trzymac swoje humory na uwięzi...
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka wkońcu dziś mój szczęśliwy dzień 16
hahah![]() dam znać pewnie jutro co i jak , też jestem ciekawa mojego maluszka, ile waży, czy wszsytko w porządku ![]() Martusia ja już nie będę się nad sobą użalać, wszsytkie jedziemy na jednym wóżku, jedne lepiej znoszą, drugie gorzej, chyba tak ma być ![]() Mój mąż mi wczoraj powiedział, że tak naprawdę schodki ze mną zaczęły się dopiero teraz, wcześniej jak to określił "było ok", teraz trzeba na mnie uważać i opiekować się ![]() wyspać to już chyba się nie wyśpie , chodze jak zombie , straszę poce się jak świnka, a bóle różnorakie żyć nie umierać ale już nie długo!!! Szczerze to już chce tego porodu póki się go nie boję ![]() Taka refleksja następna, ciekawe czy mąż będzie się zajmował Stasiem jak mówi, wczoraj jak byliśmy w szpitalu, nie mógł się napatrzeć jak Zuzia wisiała na cycu, podchodził oglądał buziaka, był zafascynowany Ciekawe co pokaże rzeczywistość ehh w marzeniach już ich razem widze
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czuwasz mimo woli...Kochana 3 dni przy paciorku, to chyba nie dużo co? ![]() W Pl to normalnie 2 - 3 doby ![]() Ja nie zamierzam się rozpakować bo to "dopiero 35tc", chociaż nigdy nic nie wiadomo i to nawet nie chodzi o rozpakowanie, ale ogólnie o samopoczucie...Poprostu dobija mnie fakt, że jedzie tyle kilometrów autem...Teraz jak czekamy na Stefanka, to boję się o niego (tż) milion razy bardziej...
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuuu weźcie mi polećcie kogoś do remontu |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() witam sie kolejny raz bo napisałam posta i znikł -bezczelnośc heheh ![]() Martusia ta lekarka jakas nawiedzona jak dla mnie-masakra my wczoraj gadalismy o wozku i powiem wam ze w nocy co sie przebudziłam to pierwsze to co mysl o wózku-jak jakis horror normalnie-bede dziecko w taczce wozic bo nie wiem co zakupic hi ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() czytałam wczoraj ze pod koniec tyg mąz gdzies jedzie to zapraszam do mnie n a kawunie, a jakby sie cos działo to dzwon zorganizujemy akcje: wyjazd na porodówke
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla TżCytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

więc wracam do normalności. Fajnie było tak siedzieć sobie razem w domku, spać do której chcemy i robić co i kiedy chcemy 
. Ja sobie nie umiem wyobrazić teraz posiadania 9-latka.

a Ty dzisiaj wizyta, tak? 

przez ten cholerny księżyc nie moge spać, do tego burza, skurczybyki( takie dziwne-b. długie i bolesne jak na @), nocne kopnięcia i może z 3 h przespane..
za wizytę.