|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() moje spodnie ciazowe niestety nie sa za bardzo wygodne, gumka mnie troche cisnie....to ja nie wiem jak np. je nosic w 7 miesiacu?!!musze chyba gumke w nich zmienic. dzisiaj wieczorem pojechalismy z psem do weterynarza, bo obgryza sobie opuszke na lapce i zaczal kulec i podnosic lapke i pokazywac ze go boli. jaki byl grzeczniutki i potulny w gabinecie....cholera jedna, a w domu istny czort...i wazy juz 28kg...., ktoregos dnia wrzuce jego fotke na poczte. dobrej nocki i ciekawych snow
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Zariah No powiem Ci, że "fajna" ta Twoja koleżanka z pracy, "uwielbiam" takie babska
![]() Cytat:
![]() Podziwiam ![]() Właśnie mi się marzy chodzić na basen, ale czekam na wizytę u gina w poniedziałek. Bo nie wiem czy mogę czy nie.. zresztą chciałabym, żeby mi coś zaaplikował profilaktycznie, bo nie chcę infekcji złapać. Ach popływałabym troszkę... tikki ale fajnie Ci się trafiło z tymi ciuchami. Ja na razie nie planuje kupować bluzek czy swetrów, stwierdziłam, że mam sporo w garderobie. Ale spodnie niebawem jakieś sobie zafunduję, tzn TŻ powiedział, że jedziemy i kupujemy, bo widzi, że się meczę w spodniach, które teraz noszę. Co to badań, nie chciałam robić na HIV, bo już tysiąc razy w życiu mi robiono, ale gin tego wymagał. Nie miałam robione na różyczkę, bo ją przechorowałam w dzieciństwie. Grupy krwi tez nie chciałam robić, bo mam zrobione badanie, które ważne jest na całe życie, ale kazał zrobić bo chodziło o sprawdzenie przeciwciał - czy rzeczywiście miał rację bo za do dopłacić musiałam Oprócz tego dołożył mi jakieś kilka na tarczyce i przeciwciała tarczycy czy coś takiego. Oczywiście morfologia, mocz i takie tam inne podstawowe.Wyniki odbieram w poniedziałek, mam nadzieje, że będzie ok
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie lekarz będzie przekonywał, abym zaszczepiła się na WZW B... zastanawiam się, czy faktycznie warto teraz się szczepić?
|
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i nie dał mi skierowania na tę różyczkę. A z tym szczepieniem to chyba jeszcze za wcześnie? może warto innego lekarza o to zapytać. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- karolca dziękuję za dopiskę
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się zdziwiłam. Wynik HBs odebrałam i lekarz sam powiedział, że jeśli będzie ujemny, to wypadałoby pomyśleć o jakimś szczepieniu. Zobaczę co powie mi na wizycie, bo nie chce mi się wydawać kolejnych pieniędzy w aptece...
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Na Lecha i Jarosława wspaniałych.. czym ja tak nagrzeszyłam, że sobie taki głupi artykuł wybrałam.. Chyba bardziej skomplikowanych statystyk nie mogłam znaleźć... W końcu zadzwoniłam do kumpla, który wykłada informatykę na polibudzie.. i razem się męczyliśmy. Tragedia to jutro będzie. Prezentację zrobiłam, aleee....
Co do prasowania.. to ja jeszcze bardziej wygodnia jestem, bo mam i korzystam z suszarki do prania elektrycznej.. Więc pranie z pralki do suszarki a z suszarki cieplutkie i niepomięte od razu składam do torby równiutko i na górę przynoszę i rozkładam na wyrze w pokoju , którego nei używamy ![]() Co ja zrobię bez suszarki w nowym miejscu???? Apropos nogi Cziqua, ja myślę, że nie ma co w tej chwili biec do ortopedy (pewnie termin i tak by był za 3 miechy..hmmm może warto się zarejestrować na wszelki wypadek? )...On każe nogę podnosić, poczekać aż zejdzie krwiak(-na skórze może go nie być widać, ale w tkankach jego resorbcja może dłużej zająć) i ew. robić zimne okłady..brrrSiniol już zszedł? Czy noga barwach tęczy nadal? Trzymajcie za mnie jutro kciuki, po pierwsze żebym wyglądała, że wiem o czym mówię podczas prezentacji, a po drugie za spokojny dyżur..Ostatni spokojny nie był ![]() Paaaaaaaaaaa |
|
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieeeeee mogę z tego
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie obudził jak wychodził do pracy, bo do mnie gadał
. A ja jak już wypowiem jakieś słowo (poza "yhy") to później nie mogę zasnąć . No nic...najwyżej zrobię sobie popołudniową drzemkę .Cytat:
. Urządzałam mu wczoraj, bo musiałam wszystkie ubrania przymierzyć Większość bluzek jest już na końcowe miesiące, ale spodnie wszystkie dobre . Mam nadzieję, że mi w D* nie przybędzie za wiele Może dlatego, że te spodnie co ja mam, były rozciągane przez większe brzuszki to nie cisną??
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
dawno nie zaglądałam, bo nie mam czasu ![]() to tylko tyle, że daję znaki, że ciągle jestem ![]() zdjęcia też oglądam ![]() buziaki |
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś teraz mam wiecej energii rano, nawet w szafie poukładałam zanim poszłam do pracy. Wieczorem nie daję rady się ruszyć. Wracając do prasowania to mam koleżankę która majtki prasuje. Ja tylko to co bardzo wygniecione a reszta do szafy ale i tak się nazbiera |
|
|
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Tikki ale fanie masz ja to tylko jak narazie mam 1 parę spodni ![]() gucia chętnie skorzystam z twoich usług ![]() A aguśkę to chyba "zabiję" za tego Piróga w nocy zamykamoczy a tak kto Piróg Mój tż tez mnie tak zdenerwowal że się do niego nie odezwę puki mnie na kolanach nie przeprosi wiecie co on mi powiedział ! cytuję "ale masz śmietnik"
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek..
Wstałam jakiś czas temu i już mnie tu gazy męczą ![]() Oczywiście sny miałam totalne i znów chodzę nieprzytomna Madziara ach te TŻty wczoraj też usłyszałam, fakt faktem, że to niby żartem, ale żebym wzięła się do roboty, tu sprzątnęła i tam a ja wczoraj nawet sporo ogarnęłam w kuchni, małymi kroczkami doprowadzam chałupę (mimo wszytko przez te kilka miech jak mnie tu nie było taki porządny TŻ to jednak trochę zapuścił gdzieniegdzie pewne kąty ) Poza tym mam wiele innych spraw, ale w ostatnich dniach siedzę w chałupie, to mu się wydaje, że nic nie robię Ale w końcu zauważył, że książki poukładałam, wieżę podłączyłam, poprzekładałam kilka drobiazgów, także na szczęście mnie chwali Ale prasowanie dalej leży i kwiczy........... ![]() To miłego mamusie
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żółty juz zszedł więc chyba się goi![]() ![]() bolec jeszcze boli ten brak czucia mi jakoś specjalnie nie przeszkadza musiałam po prostu konkretnie pizgnąc na ten chodnik ze tak dlugo sie trzyma a co lekarz mi powie na rtg mnie nie wysle raczej w ciąży jeśli to nie jest złamanie. A mnie jest tak niedobrze fujj masakra jakaś jesnem nerwowa męża mam ochote zabic cytryna wycisnieta wlodowce ten rozkraja nastepna
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
u mnie na szczęście obyło się bez snów o Michale Cytat:
|
|||
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziara a niby gdzie ten smeitnik masz? |
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No myślałam, że go utłukę. Zrobił 2 prania i to swoich t-shirtów i już biedactwo robi ciągle pranie ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...pewnie dlatego wlasnie nie musze prasowac, ale nie wszystkie rzeczy wrzucam tam, bo suszarka niszczy szybciej tkaniny.Powodzenia na prezentacji |
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzis w przeciwienstwie do wczorajszego barwnego snu, snilo mi sie ze urodzilam coreczke ![]() Cytat:
bo np co sie robi w przypadku jakiegos zabiegu operacyjnego planowanego (czlowieka ktory nie jest w ciazy), szczepi sie zawsze p/wzw (jest to skojarzona szczepionka na typ wirusa a i b, bo na c nie ma szczepienia), no a wlasnie myslalam co w przypadku kiedy kobieta jest w ciazy, czy tez sie szczepi, bo np ma planowana cesarke...to przeciez zabieg wiec chyba wtedy sie szczepi.? Ja nigdy sie nie interesowalam szczepieniem p/wzw w ciazy bo mialam zawsze przeciwciala z tego powodu ze ja bylam szczepiona jakis czas temu, z powodu mojej pracy, ale teraz jak zrobilam ilosc p/cial to wyszla mi ilosc niezabezpieczajaca wiec powinnam sie zaszczepic..musze tez lekarza o to zapytac. Bo normalnie powinnam sie doszczepic, ale co teraz? Wlasciwie nawet przy porodzie sn tez mozna sie zarazic wzw... ![]() Cytat:
![]() a o jaki "smietnik" chodzi???
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Madziarra gdzie masz niby ten śmietnik?
![]() Czy wy też tak często latacie do WC. Mi sie chce siku co 5 minut |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miewam podobnie, z reszta juz Ci wspominalam wczesniej jakiego mam meza, ale ja za niego nie sprzatam, cierpliwie czekam az np sie obudzi i mu pokazuje ze ma to wytrzec, posprzatac a jak sie buntuje wtedy wybucham i on chyba dla swietego spokoju to zrobi...ja mojemu czasem takie jazdy robie ze az sie sama sobie dziwie, ale ja bym chyba nie wytrzymala jak by moj zrobil cos takiego jak Twoj dzis ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- mniej wiecej co godzine
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
ja mu już kolorowe karteczki zaczełam przyklejac
![]() na piecyk gazowy ze jak zwiększa gaz to niech go potem zmmniejszy bo później mam łapy poparzone![]() na cukierniczce ze ma łyżeczki z cukru nie moczyc w herbacie ja tez mu mówie co ma robic tylko ze jak on wstaje rano i jak wychodzi do pracy to ja se jeszcze nynam![]() potem wstaje i ku..wy leca do pustych scian ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- a tak w ogóle to będe robiła dzisiaj babkę marmurkową mam idelany przepis z netu klik
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
mu chodziło o mój brzuszek
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua ja mojego już nauczyłam niemoczenia łyżeczki do cukru
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- W takim razie dobrze zrozumiałam
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to masz przeboje ze swoim Cytat:
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua wygląda na prostą, ale nie mam keksówki. Przeważnie robię ciasta ze strony KLIK, bo są na małe blachy i tortownice
. A te zdjęcia .
|
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie chodziło ogólnie o sposób wyrażania się TŻtów - im się wydaje, że to zabawne, a tu zonk a też się nerwowa zrobiłam od kilku dni, wydzieram się, wczoraj jak mi niby żartem powiedział, że mam sprzątać, bo nic nie robię, to go tak skrzyczałam że hej aż przyleciał i sie tłumaczył że żartował, że widzi że przecież sprzątam.. to po co te komentarze ![]() ale dziś to mam lenia nic mi się nie chcee
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Co do badań krwi to ja miałam do tej pory cytomegalię, toksoplazmozę, różyczkę, teraz mam skierowanie na hiv, hbs i WR, grupę krwi miałam robioną w zeszłym roku przed łyżeczkowaniem w szpitalu więc nie było potrzeby już teraz no i do tego miałam na razie raz morfologię i cukier. Zobaczymy co jeszcze do tego dojdzie ![]() Cziqua ale masz przeboje z tym mężem Tak jak dziewczyny mówią, szkol go i trenuj póki na to masz czas A z karteczkami dobry pomysł ![]() hahaha niech się obraża jak nie potrafi o takich prostych rzeczach pamiętać
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
moj tez robi skladziki z ubran w lazience i sypialni...jak jakas wiewiorka normalnie, opie....am po jakims czasie jak juz spory sie skladzik robi, nawet jak mi przeszkadza to i tak tego nie sprzatam...tak samo jak butelke po piwie zostawi - nie sprzatne za chiny ludowe chocbym do kuchni szla 10x/godzine. dostalismy ''w spadku'' jakis czas temu piekne zabytkowe biurko...bylo na poczatku w sypialni..glownie ja je uzywalam, byl na nim porzadek, pozniej przenieslismy na dol do duzego pokoju bo tam spedzamy wieczory, siedzi z nami pies, ogladamy tv, wiec wygodniej dla Tz uzywac kompa siedzac przy biurku....ale co sie na tym biurku teraz dzieje, nawet nie widac ze to antyk jest...tyle gratow na tym biurku jest. na szczescie porzadki robimy razem....bo ja nie zaczynam nawet sprzatac bez niego....ja tego balaganu nie narobilam, to i sprzatac nie bede po nim.
dzisiaj sie nie wyspalam dobrze, albo wydawalo mi sie albo to bylo naprawde - ze brzuch mnie bolal...jzu nie wiem sama. wczoraj zjadlam kolacje o 16 i o 23 w nocy musialam wstawac i robic sobie kanapki bo taka glodna bylam. |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w nocy jak się gwałtownie przekręciłam, to mnie tak coś przez chwilkę zakuło w brzuchu, że aż krzyknęłam. Już kilka razy tak miałam, np. przy gwałtownym wstawaniu. Macie czasem coś takiego?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

. Mąż musiał po mnie przyjechać, bo to było dla mnie za dużo do dźwigania
.

Oprócz tego dołożył mi jakieś kilka na tarczyce i przeciwciała tarczycy czy coś takiego. Oczywiście morfologia, mocz i takie tam inne podstawowe.

. No nic...najwyżej zrobię sobie popołudniową drzemkę

a ja wczoraj nawet sporo ogarnęłam w kuchni, małymi kroczkami doprowadzam chałupę (mimo wszytko przez te kilka miech jak mnie tu nie było taki porządny TŻ to jednak trochę zapuścił gdzieniegdzie pewne kąty
masakra jakaś jesnem nerwowa męża mam ochote zabic