|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ide leżec
dobranoc moje Panie![]() Tż mnie znowu zdenerwował i to masakrycznie wrrr znowu foch:/
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka ma grype jelitowa, dzwonila do mnie ze nie daje rady, bidulka wymiotowala z 20 razy, mowilam jej zeby pojechala do lekarza ale ta nie moze sie ruszyc...do tego ma goraczke 40 st. ale zapodala sobie czopek pyralgin i mowi ze pomalu spada, nifuroksazyd zwymiotowala.
anagat od 17 ja meczy ostro, myslalam zeby jechac podlaczyc jej kroplowke chociaz.. pwe albo nacl, jak myslisz.. Cytat:
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezzzuu ja się zorientowałam, że za nic nie kumam statystyk w tym artykule. Szlak by to trafił.. Posiedzę se dzisiaj jeszcze ..grrrrrrrrr |
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zupy jedza bardzo rzadko. i ogolnei dla nich kazde jedzenie nie z puszki lub mrozonki, nie fryty albo indysjkie to jest fuj i bleee. Wszystko szrtuczne, warzyw zero i dupęcje im rosną. ![]() Cytat:
Cytat:
ja też nie prasuję! Dla mnie to strata czasu i sił witalnych. ![]() pranie ślicznie wieszam i ładnie schnie i nie trzeba prasowac mężuś prasuje sobie sam (jak musi) a ja sobie (jak muszę np. białą bluzkę, albo spodnie w kancik) ![]() moja kolezanka (brrr paskudne babsko) z pracy prasuje nawet skarpetki , bokserki męża i... ręczniki Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-29 o 20:35 |
|||
|
|
|
#2856 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
czyli muszę czekać, zwłaszcza te 2 miesiące są bez sensu, bo nie ma się wpływu na upływ czasuCytat:
|
|||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
anagat wlasnie jej polecilam zeby na razie pila chocby malutkimi lyczkami wode ile moze a jak nie da rady niech dzwoni i przyjade i jej podlacze. Dzieki
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
nie mogę się nie zgodzić
![]() ona z tych co uwielbiają robić mnóstwo niepotrzebnych rzeczy a potem non stop opowiadać jak to muszą ciężko pracować ![]() ma w domu: psa, 2 koty, 6 kur, kucyka, kozę, papużki i królika. Nie, nie ma gospodarstwa rolnego. Nie, nie czerpie radości z przebywania ze swoimi pupilami. ona je ma. po prostu ma. I musi się nimi zajmować i to takie ciężkie i zajmuje tyle czasu i takie drogie te zwierzęta ![]() To po diabła je kupowała? Głupie babsko. Nie znosze jej więc ją sobie nazywam Cip@lia i tak sobie czasem do niej mówię pod nosem (po polsku) jak mnie szczególnie wnierwi. I pomaga od razu mi lepiej. |
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny cwiczycie jakos? fitnes lub w domu? bo ja sie zastanawiam po konsultacji z lekarzem oczywiscie
|
|
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
Angielka z dziada pradziata z kompleksem wyższości. Do tego bardzo zazdrosna o wszystko co robię. ( w biurze jestesmy tylko dwie i patrzymy na siebie 9 godzin dziennie - masakra!)
Jak ja wzięłam ślub to ona natyczmist też ze swoim partnerem. Po 5 miesiącach z od mojego ślubu zaprtagneła wyśc za mąż. Ma 57 lat a ze swoim partnerem jest od 14 stu! I nagle slub. Jak ja na diete to ona też na dietę ![]() a ostatnio mówi do mnie: też bym tak chciała w ciążę sobie zajść i móc iśc na macierzyński ![]() głupie babsko. Po 4 latach edukacji (dosłownie!) nawet porstego równania nie umie zrobić. Pracę biurową wykonuje na pamiec. Więc jak jej jakieś okienko niespodziewanie wyskoczy to mnie w panice woła. W firmie zajmuje się przyjmowaniem zamówień i wystawianiem faktur tylko więc za dużo nie musi się wysilać ale mniemanie o sobie ma takie że ho ho. Dobra. Wyżaliłam się Już sie zamykam
|
|
|
|
#2863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedys tez sobie stluklam dlon na kostkach zaraz przy palcach i dosc dlugo zeszlo zanim zaczelam czuc normalnie albo mogl ci sie jakis krwiak, albo cos zrobic, co uwiara na nerw... moze warto przejsc sie od ortopedy Cytat:
![]() to mi podrzuc, bo ja uwielbiam ![]() dzis wyprasowalam tztowi chyba z 10 koszul... zajelo mi niecala godzinke uwielbiam imie Arkadiusz ![]() Cytat:
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nie mam już dosłownie kiedy zjeść, nie wspominając nawet o zrobieniu zakupów. Nie spodziewałam się, że w ciąży będę tak bardzo zajęta. |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak robię generalne porządki w szafie, to ambitnie wszystko prasuję ![]() Cytrynka, u nas też będzie Martyna, ale Arkadiusza mam szwagra (chodzące nieszczęście). Po najbliższej wypłacie planuję chodzić na basen - o ile lekarz nie będzie miał nic przeciwko. Mój krzyż woła o pomoc, bo czy chodzę, siedzę, leżę - cały czas boli. Zapraszam na wyżerkę do mnie W lodówce zupa ogórkowa, czernina, kopytka, kluski ziemniaczane. W zamrażalniku mam zupę buraczkową, kalafiorową i gołąbki z sosem pomidorowym ![]() Jutro dostanę bigos (i chyba zrobię z niego kapuśniaka!).
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gucia6;29706916]
dzis wyprasowalam tztowi chyba z 10 koszul... zajelo mi niecala godzinke o to tempo niezle masz koszule moge prasowac - ale jak mam obrus uprasowac to szlag mnie trfia.a ogolnie dla siebie i TZ nie prasuje w ogole i bardzo sie z tego ciesze. o ale to wynika z charakteru pracy, jak musialam wczesniej smigac w szpilkach i kancikach, marynarkach itd. to codziennie rano prasowalam, a teraz luzik |
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoniaHan;29707376]
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście
nadrobię jutro ![]() Byłam u koleżanki po ciuchy ciążowe. Dostałam 12 par spodni i 27 bluzek . Mąż musiał po mnie przyjechać, bo to było dla mnie za dużo do dźwigania . Dodatkowo dostałam jeszcze książkę dla kobiet w ciąży .Ale jak mówicie w spodniach ciążowych jest tak wygodnie, że chyba ich nie ściągnę do porodu |
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Byłam na AGH, bo tu mam najbliżej. Weszłam tak ok.17 i w sumie przez 30 minut był spokój, ale później zaczęli się schodzić ludzie, więc lepiej chodzić jeszcze trochę wcześniej. Mam nadzieję, że nie złapię jakiejś infekcji i będę mogła chodzić częściej
Widziałam też babeczkę w zaawansowanej ciąży więc powinno tam być ok.
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to kupilam sobie 2 spodnice ciazowe, bo mnie chetka wziela na pokazywanie nog ![]()
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest - trochę daleko - basen rehabilitacyjny. Jest normalny do pływania, jest mały i płytki rekreacyjny - z masażami wodnymi (plecy, ramiona, gejzer wodny), dzika rzeka, zjeżdżalnia. Jest złotówkę droższy od zwykłego szkolnego baseniku, ale pomimo dużej liczby osób (jednorazowo liczba i tak jest ograniczona), jest dość przestronnie
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tikki to Ty sie teraz bedziesz stroic zamiast udzielac na watku ![]() gucia maz na pewno zadowolony z Twoich zakupow ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- w tej rzece musi byc ciekawie
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, Gucia no jak zobaczylam te 2 pelne reklamowy to az mnie zatkalo
. Ale co...dla mnie to fajnie nie bede musiala wydawac kasy
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Szczególnie jak chcesz płynąc pod prąd
(bo tak to "porywa" cię dosć silny "nurt" ![]() Świetnie jest poddać się nurtowi na desce do pływania
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
jedno by wystarczylo
![]() chociaz to i tak ciekawe, ze znajduje na to czas przy tym calym inwentarzu ![]() a czy maz zest zadowolony to nie wiem... zamowilam te kiecki przez internet ![]() fajnie, bo faktycznie ciuchy ciazowe sa drogie
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gucia6;29707729]gucia moje obecne zajecie to nawet trudno nazwac tak naprawde. pracuje dla firmy inwestycyjnej, ktora posiada miedzy innymi to miejsce w ktorym pracuje, czyli estate na terenie ktorego jest farma, wielki gregorianski dom, 10 innych domow, lasy itd. zajmuje sie sprawami administracyjnymi, jestem asystentka menagera farmy, w biurze jak jestem to tylko ja i czasami sam manager. a biuro mam naprzeciwko domu w ktorym mieszkam. oby w biurze tylko nie siedziec mam tez troche pracy w ogrodzie obok duzego domu, jest latwy w utrzymaniu, bo wlasciwie jest jak park, takze z Tz dajemy spokojnie utrzymac go na wysokim poziomie. polowania od wrzesnia od stycznia, bogaci biznemeni wykupuja dzien polowania, placa dla firmy duze pieniadze, a ja od strony cateringowej organizuje taka imprezke. jest jeszcze sezon szparagowy - ktory prowadze (klienici hurtowi, pracownicy i jak najwiekszy zysk - to moje zajecie), sa jeszcze ziemniaki - robie wtedy kontrole jakosci. i to tak w skrocie czym sie zajmuje. dosc ciekawie, ale jesli nie spelnia w koncu swoich obiecanek (nie wdroza w bardziej zaawansowane kwestie finansowe) to jak odchowam troche dzidzie to chyba bede szukac czegos innego.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-29 o 22:11 |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym z przyjemnością poszła na basen...ale chyba nasz basen nie jest w dobrym stanie...
Jeśli chodzi o prasowanie to ja nie lubie i właśnie dziś miałam sprzeczkę z mężem właśnie o prasowanie... już od tygodnia wisiała jego koszula do wyprasowania w pokoju z którego na razie nie korzystamy i taka zapomniana wisiała...i czekał aż ja ją wyprasuje...a nie jestem " prasującą żoną" hehe Poprosiłam mamcie o kapuśniak i jutro mam kapuśniaczek mniaaam.... ja pewnie niedługo bedę musiała wybrać się na jakieś zakupy...bo za miesiąc to się już w moje spodnie nie zmieszczę... Pytanie dziewczyny...czy wszystkie robiłyście wyniki na HIV ? w ogóle na co robiłyście?
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musi byc tam ciekawie Cytat:
a maz sie wypowie mysle wyraznie jak Cie wnich zobaczy, wiesz ze faceci to wzrokowcy ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Poza tym: morfologia, kreatynina, odczyn Coombsa, wasserman (WR), glukoza, antygen hbs, anty-Hcv, toksoplazmoza IgG i IgM, cytomegalia (CMV) IgG i IgM, rozyczka IgM i IgG, oraz grupy krwi nie musialam teraz ale przy I ciazy tez no i mocz badanie ogolne. Chyba nic nie przeoczylam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

dobranoc moje Panie

( chyba to już nawet pisałam..?)
, bokserki męża 
czyli muszę czekać, zwłaszcza te 2 miesiące są bez sensu, bo nie ma się wpływu na upływ czasu
nienawidze prasować