![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Czesc dziewczyny.
Nie udzielam się ,ale czytam systematycznie ![]() Niektóre wypowiedzi to dosłownie jakbym o własnym dziecku czytała . . .pocieszające ,że nie jestem sama (np.jeżeli chodzi o coraz to krótsze spanie). Dziewczyny Igor jest z 5 stycznia chodzi od 13 miesiąca ale nadal zdarza mu się na prostej drodze przewrócić. Czy pójść do ortopedy? Wydaje mi się jakby miał zawroty głowy a może nie opanował jeszcze w sposób dostateczny chodzenia? Ostatnio stał obok mnie ,przeszedł 4 kroki i bardzo upadł na beton policzek zdarty ;( okropnie płakał a ja razem z nim... doradźcie cos warto juz isc do specjalisty czy jeszcze odczekać? po placu chodzi tylko za rączkę bo się potyka często a bardzo marudzi że chce sam iść... Jeszcze jedno pytanko ,ale to juz z innej beczki. Jaka antykoncepjce stosujecie? ja nie planuje nastepnego dziecka na pewno w ciągu najbliższych 6 lat .Myślałam o spirali ale podobno ból przy zakładaniu niesamowity a do tego można zajść w ciąze i koleżanki oprócz spirali stosuja tez prezerwatywy. To ja juz w sumie wole tabletki brac,no ale nadal karmię. Stosuje któras tabsy anty.podczas karmienia? Nie utyje? Przed ciąża brałam kiedyś yasmin bodajże i przytyłam 7 kg plus rozstępy? ;( Ahha jeszcze jedno co myślicie o usunieciu laserowym tatuazu z palca na ręce podczas gdzy karmie piersią.? ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Maci wgl.rozstepy bo nic nie piszecie na ten temat ;P Znacie jakieś sposoby na pozbycie się ich? No chyba ze nikt nic nie pisze bo nikt nie ma ,tylko mnie to spotkało ;P Ja mam dosłownie cały brzuch zaraz poniżej pępka i biodra aż czerwone ;/ jak blizny.
#2882 |
Raczkowanie
|
Widzę, że nie tylko ja bardzo się przyzwyczaiłam do łóżeczka w sypialni
![]() Co do spania to u nas było ostatnio tak: 0 6 pobudka, 11-13 drzemka, 20 usypianie - było ok, aż tu ostatnio padł o 18.3o bez kąpania i kolacji, tylko go przewinęłam i dałam mleko i spał cały czas. dziś znowu, nie wiem co zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie doradze Ci nic co do upadków, musisz chyba Młodego obserwować i sama zadecydować co dalej, mój zaczął chodzić jak miał 11 miesięcy, najpierw się chwiał bardzo, ale jakieś dwa tygodnie i już pewnie stąpał Z laserem chyba musisz się jakiś lekarzy skonsultować ![]() ![]() ![]() Rozstępy mam na brzychu najbardziej, jak miałam jeszcze Kube środku ![]() ![]() Co do spania to Kubuś śpi teraz od ok 20 do 7 rano, ma jedną drzemkę tak ok 12 i potrafi przespać 1,5 godziny albo i 3, najczęściej jak ja z nim śpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zadomowienie
|
karola fajne sniadanka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
a ja słyszałam że ból zależy od umiejętności zakładającego
![]() ![]() co do rozstępów ja sobie chyba sobie tatuaż zrobię na moje po pierwszej ciąży miałam słownie kilka malutkich teraz mam sporo i brzydkich ![]() ![]()
![]() |
#2886 | ||||
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
wreszcie mam chwilkę na pisanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do mleka, to moja pije ok. 500 ml. Nie je kaszek, pije mleko rano, wieczorem i przed popołudniową drzemką. Cytat:
![]() ![]() Nie mam rostępów, więc niestety nie pomogę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Co do antykoncepcji - my stosujemy prezerwatywy, ale aktualnie mam zerowe libido, więc zabezpieczam się naturalną abstynencją ![]() Nie pomogę, bo nie mam rozstępów po ciąży. Cytat:
![]() Oglądałam wczoraj w Biedronce te parówki z szynki - nie jestem jakąś fanatyczką, ale nie martwą Was te konserwanty w składzie? ![]() Stwierdziłam, że Ewa ma mało urozmaicone jedzenie, muszę coś pozmieniać. I niestety - karmimy ją przed telewizorem ![]() ![]() ![]() Moje dziecko pięknie mówi "tatuś" i "mamusia" ![]() Na Wielkanoc dostała magiczną tablicę do rysowania i mimo, że jest niby od 3 roku życia, to był to strzał w dziesiątkę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
2. my stosujemy prezerwatywy, co do spirali to kolezanka miala i nic o bolu przy zakladaniu nie wspominala, moze to tez zalezy od probu bolu? 3. nie wiem, 4. ja mam rozstepy na piersiach tylko ale sa nieiwelki i chyba mi nie przeszkadzaja wiec nie pomoge ![]() asiuk sprobuj mloda uczyc jesc w kuchni albo chociaz przy wylaczonym telewizorze, mysle ze pozniej moze byc jeszcze wiekszy problem piekna pogoda, bylismy juz na zakupach, na 12 niestety do pracy
![]() |
#2889 | ||
Raczkowanie
|
Hi dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do antykoncepcji to my używamy prezerwatyw Dziś byliśmy z Kubusiem na wizycie kontrolnej u ortopedy... co za masakra, Kuba dobrze się nie przeszedł a on "chodzi dobrze" , ma płaskostopie, proszę kupić buty otropedyczne.Rozpisał mi na temat butów namiar, przybił swoją pieczątkę i wręczając mi powiedział "no jak zobaczą moją pieczątkę to sie uieszą" czyli pewnie gdzieś daje po znajomości namiar... Wogóle jestem niezadowolona z podejścia tego doktorka i zastanawiam się czy nie pójść gdzie indziej jeszcze...i czy wogóle teraz kupować te buty ortopedyczne Edytowane przez monis 1 Czas edycji: 2012-04-26 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
monis, po takiej historii z lekarzem ja bym na pewno skonsultowała to z jakimś innym. Podejście lekarzy mnie rozwala...
Asiuk, Twoja córcia wiedzie chyba tutaj prym w mówieniu! Szok ![]() ![]() ![]() Podłączam się pod pytaniem o tablicę ścieralną. Kiedyś Patrilla pokazywała taką z niemieckimi napisami, ale nie mogę jej znaleźć do kupienia w necie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
monis, podejście lekarza rzeczywiście rozbrajające
![]() Co rozstępów to ja ich mam pod dostatkiem ![]() ![]() Ta tablica ścieralna to świetny pomysł, Marcel pewnie byłby zachwycony, bo bardzo lubi sobie coś tam gryzdolić ![]() asiuk, brawa dla Twojej małej gaduły!!! ![]() Aaa, wracając do rozciętej wargi Marcela to na szczęście obyło się bez szycia, przez kilka dni miał "jedynie" sine i trochę spuchnięte. Dzięki za troskę ![]() Miszi, jak się czujesz kochana? Rozwiązanie już tuż tuż ![]()
#2892 | |||
Raczkowanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Z tym karmieniem możesz mieć kłopot... Spróbuj powoli ją od tego odzwyczajać już teraz, bo później może być coraz gorzej. Ale w związku z tym mam takie pytanie: czy Wasze dzieci oglądają TV? Moja nie ogląda i póki co nie zamierzam jej sadzać przed telewizorem. Oglądamy książeczki, czytam jej bajki i bawimy się w inny sposób. Czytałam kiedyś, że telewizja dla takich Maluchów nie jest wskazana. Zresztą u nas telewizor włączany jest bardzo rzadko, wieczorem, jak Mała już śpi. Jakoś oboje z TŻ-em nie przepadamy za jego oglądaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Cześć! Mnie konserwanty jakoś nie martwią, bo nie wiem co bym musiała Kubie dawać żeby nie było sztuczności
![]() Co do TV to u mnie jest non stop w sumie włączony bo ja dużo muzyki słucham na stacjach muzycznych, ale bajki jakoś Kuby nie interesują, popatrzy może z minute, dwie, dzisiaj troche domisie oglądał- no całe 4 minuty może ![]() ![]() Asiuk Twoje Dziecko to serio gaduła pierwsza klasa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja Kubie czasem też włączam TV jak marudzi przy jedzeniu ale generalnie jak już faktycznie nic innego nie działa, narazie bajek mu nie puszczam.Ogólnie to nie przepadam za tym żeby dziecko cały czas wpatrzone było w ekran , natomiast mój TŻ jak wraca z pracy to odrazu odpala TV i tak może całe popołudnie a Kuba wtedy nos w TV i dlatego często są między nami z tego powodu sprzeczki. Jestem zapisana do ortopedy na 5 czerwca,ciekawe co powie. Słyszałam że 3/4 dzieci ma płaskostopie bo jest to z reguły fizjologiczne ale niekoniecznie trzeba kupować specjalne buty, tylko wystarczy wkładeczkę ortopedyczną. Uciekam i życzę miłej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Witam,
Pogoda super, dzisiaj znowu zaliczyliśmy spacerki i zabawę w piaskownicy. Mały tak się wymęczył, że spał ponad 2,5 godziny (nie licząc godzinnej drzemki przed wyjściem). TV u nas niestety często włączony. Mamy problemy z karmieniem a tylko takie wyjście umożliwia podanie odrobiny posiłku. Ostatnio najlepiej się go karmi przy Pavarottim i Jasiu Fasoli. Monis ja bym poszła do innego specjalisty, poczekajcie z zakupem. Rozstępy - na brzuchu na szczęście nie mam. W czasie ciąży porobiły mi się na udach i piersiach. Próbowałam wszystkiego, żeby nie mieć tych rozstępów (smarowanie, masaże przez całą ciążę) ale niestety nie udało się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Zoffka a w którym miejscu u Twoja córcia miała te krostki, czy gorączkowała przy tym? Kuba jest alergikiem i boje się że nie będę wiedziała czy to reakcja poszczepienna czy reakcja alergiczna. Bo chyba tych krostek nie można niczym smarować?
Kubuś właśnie śpi, a ja poprasowałam,zrobiłam paznokcie,póżniej idziemy na drobne zakupy, pakowanie a jutro rano ruszamy....już nie mogę się doczekać. Postaram się jeszcze do Was później zajrzeć. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, bardzo Wam zazdroszczę wyjazdu na majówkę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozstępy - ja mam troszkę na piersiach i pupie, brzuch mi natura oszczędziła ale za to pojawiły się żylaki na nogach więc mi wszystko jedno, i tak chodzę w spodniach ;( Monis1 fajny wózek, też go brałam pod uwagę. Co do wyjazdu to jestem tego samego zdania, jedź i wypocznij ![]() Mlekamoja pije ok. 350 - 400 ml. czasem mniej, w zależności ile budzi się w nocy. Chodzenie - moja do tej pory się potyka, chodzi nieporadnie, czasem się chwieje jakby była pijana, zarzuca ją na boki. Uważam, że trzeba czasu. Każde dziecko jest inne, jedno bardziej skupione, inne roztrzepane nie zastanawia się jak idzie itd. Dlatego u mnie na betonie nigdy by Julia sama nie szła bo od razu byłoby bęc. Ostatnio się wyrywa więc zastosowałam szelki takie jak do wózka, mają fajny pasek do prowadzenia dziecka i jest git! Antykoncepcja - ja miesiąc używam już anty, ale chciałabym zrezygnować bo jakoś mi nie podchodzą. Wrócimy chyba do metody przerywanej, a co tam, i tak kiedyś będzie drugie ![]() Asiuk podpinam się, co to za tablica? TV - moją córę nie interesuje telewizor, bajki też nie, popatrzy kilka sekund, max min. i tyle. Gdy włącze bo jemy, to Julia odwrócona jest tyłem to tv i nie reaguje na niego. Palinka, świetny pomysł z tymi teledyskami! bo generalnie jak ktoś śpiewa w tv to Julia lubi, bajek nie, więc może coś ściągnę z neta?
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |||
Raczkowanie
|
Hej,
ja tak na chwilkę, bo zaraz na dwór uciekamy. Pięknie dzisiaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Wtajemniczenie
|
Łooo matko, dziewczyny mamy LATO na dworze! Cudna pogoda, zaliczyliśmy już dziś jeden spacer, po popołudniu ruszymy na kolejny
![]() palinka, u mnie też praktycznie non stop muzyka, oboje z Marcelem lubimy słuchać, młody ma już nawet swoje ulubione teledyski, z których oka nie spuszcza np. Honey Runaway, Jessy J Domino czy Gotye Somebody that I used to know ![]() Jak leci bajka to najczęściej zwróci na nią uwagę dopiero jak pojawi się jakaś melodia. A jeśli chodzi o kaczuchy to je uwielbia!!! Od razu staje i robi "tyniu-tyniu" ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-04-27 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny więc my spakowani i jutro w drogę. Jak tyko będę miała dostęp do internetu to się odezwę.....
Miłej majówki wszystkim życzę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...i szerokiej drogi! ![]()
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Hej,
Pogoda naprawdę wspaniała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
ma_rose, fajny ten Twój łobuz!
![]() ![]() Marcel na spacerach też najchętniej biega, buntuje się przed posadzeniem we wózku, ale mam na to sposoby, mówię mu, że np. jedziemy do dziadka (przepadają za sobą ![]() ![]() ![]() Młody ostatnio jest strasznie nieznośny, normalnie nie poznaje mojego dziecka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() la'Mbria, gdzie się powiewasz słońce? ![]()
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
moje dziecko dzis w nocy przeszlo samo siebie, poszedł spac po 20, ok 21,30 przebudzil sie i nie spal uwaga uwaga do 1,40, tak jeszcze nigdy nie bylo, nie wiem co mu, dzis wstal zadowolony, masakra mam pytanie, otoz mamy wozek na kolach pompowanych i wczoraj nam sie jedno przebilo, macie jakis pomysl jak naprawic kolo? tz napisal juz do producenta wozka ale nawet jesli maja zapasowe kola i je wysla to nie wiem kiedy bedzie a my dzis chcielismy nad wode jechac a jutro mam mega duzo spraw do zalatwienia
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jezuniu ale gorąco, nie da się z dzieckiem na dworzu być bo bardzo piecze.. wychodzimy tak o 9, wracamy o 11 i potem znowu jak Kuba wstaje koło 15-16 do 19 bo nie da rady w ten upał... Kuba ma straszny katar od czwartku, dwie noce strasznie kasłał, ma takie napady tego kaszlu po godzinie, jutro się z nim wybierzemy do lekarza, może coś poradzi na ten kaszel. Mama mnie krytykuje że z nim w ogóle wychodzę na dwór, ale w sumie ani gorączki nie ma ani nic, no zobaczymy co jutro lekarka powie Miłego długiego weekendu życzę, my niestety w domu cały czas a jutro już mąż do pracy jedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
nie dla mnie to za ciepło ... teraz jest OK Bruno od wczoraj ma 38 ale łudzę się że to zęby plus ten upał
![]() ![]() Muszę sandały młodemu panu kupić (nie znoszę kupować butów wogóle!) i Pola też nie ma sandałków ![]() co do muzyki widzę, że Gotye na czasie Bruno kocha Adele iflorence and the machine czasem lubi potańczyć też na ostro no i piosenki Poli misia i margolcie oraz fasolki itp ![]() miłej nocki
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Z tym gadaniem to u nas rzeczywiście jest wesoło ![]() Zresztą ona chyba lubi trudniejsze sylaby - spółgłoski, typu "ś", "k", i bardzo czysto jej to wychodzi. Tablica - dziewczyny, nie mam pojęcia, co to za firma. Opakowanie już wyrzuciłam, a na samej tablicy nie ma logo. Myślę, że każda będzie dobra, byleby ten długopis był na sznurku ![]() Konserwanty - tak tylko Was zapytałam o zdanie, nie potępiam, gdy ktoś podaje parówki w tym wieku. TV - u nas TŻ zdecydowanie częściej ogląda i czasem mała się zagapi, gdy np. lecą reklamy. Bajki puszczam jej tylko do jedzenia - gdy skończy jeść, wyłączam telewizor. Przy tej pogodzie Ewa jest cały dzień na dworze (mamy dom z ogrodem) i tam ją karmimy. Nie jest łatwo - trzeba jej opowiadać różne rzeczy, śpiewać ![]() Nie wiem, czy Wam pisałam, ale byłyśmy tydzień temu u gastrologa (chodzimy co jakiś czas), pani doktor podejrzewa nietolerancję laktozy, ale wydaje mi się, że to na wyrost (ubzdurała sobie, że Ewa ma "luźne stolce", tymczasem jest wręcz przeciwnie - kupy są dość twarde i bardzo zbite). Miała badania krwi w kierunku alergii, wyszły w granicach normy. Mamy skierowanie na badanie krzywej laktozy, ale nie wiem, czy pójdę ![]() Tak a propos - jaką konsystencję mają stolce Waszych dzieci? Już sama nie wiem, co jest normą, a co nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Zrobiło się tak ciepło, że chcę szybko kupić Małemu sandałki.
Proszę, doradźcie, czy można już kupić takie z odkrytymi palcami? http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=5608 Czy lepiej coś takiego? http://www.smyk.com/sandaly-chlopiec...a-dla-dzieci-p Liczę na Wasze odpowiedzi, bo chcę się urwać wcześniej z pracy i obskoczyć parę sklepów w tym celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
czesc
kola nie udalo sie jak na razie naprawic, dzis tesciu jedzie do wulkanizatora, moze zalataja jakos, asiuk u nas kupy raczej luzne, mlody ma tez takie plamki szorstkie na ramionach i nogach wiec u nas tez moze byc jakies uczulenie, ja bym na Twoim miejscu chyba zrobila te badania, Cytat:
ja chyba tez musze pomyslec o sandalkach, jak dla mnie obie pary sa podobne, ale zdecydowanie bardziej podobaja mi sie te ze smyka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.